Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
Aktív témák
-
AMD Power
titán
DC nagy időt fog futni!
Annyira nem is lett jó. 
Pedig nyugodj meg megint Poleban lesz.

-
AMD Power
titán
Lewis Hamiltonos jó reggelt mindenkinek.

Látom ma Lewis formában van.
-
törölt tag
válasz
-Mike-
üzenetére
'reggelt

A problémám az, hogy Trulli kihangsúlyozza, hogy Hamilton miatt nem tudta megelőzni Piquet-t,...azok után hogy a Hamilton 'eset' után végül is mégis Piquet elé jött vissza, és aztán 29 körön keresztül elötte ment és csak bukta az időt, Piquet gyorsabb volt, csak gondolom nem tudta megelőzni.
Majd Piquet felzárkozott rá 1mp-n belül mikor Trulli kiment az utolsó kiállására, Piquet ment még két kört a könnyű autóval és kész ennyi volt a történet.A végén Piquet mivel csak két kört volt kint úgy jött vissza Trulli elé hogy kettejük között volt 1 mp. Piquet pedig hideg gumikon.
Ez sem volt elég...nem hogy nem tudta megelőzni, hanem lassabb volt, folyamatosan szakadt le,...ééés amikor Piquet hibázott és bukott egy körben 5 mp-t, akkor vajon Trulli lecsapott a lehetőségre? Nem. Mert ott sem volt.Na de arról Hamilton tehet, hogy nem tudta megelőzni Piquet a pit-ben...29 kör múlva.
Erre mondtam hogy répaság, meg bakker..meg ilyenek...amire te írtál valami egészen mást (és nem vetted le a 'répaság' lényegét.
Elismerem hogy nehéz előzni..de vannak dolgok amik segítenek, ilyen például ha valaki hideg gumikon van, ha szemcsésedési fázisban van...és ha hibázik, akkor bizony meg lehet előzni ha ott van...ha ott sincs, akkor nem értem mi ez az egész. -
Miv
tag
válasz
proof88
üzenetére
Próbáljátok ezt: [nem a legjobb, de legalább megy...]
-
Miv
tag
'Reggelt!
A második edzés megy valakinek valahol? -
proof88
addikt
-
Motion_Blur
félisten
1 óra múlva szabadedzés, de már nem bírom, itt a link ha valaki keresné. Száraz edzés várható, 25-26 fokkal. jo8...

-
Motion_Blur
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Akkor az volt a forgatókönyv most ez.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez a forgatókönyv tutti?
Mert tavaly ha jól emlékszem Hami kötött ki a sóderágyban? [link]
Inkább tipp lesz az csak.
És szerintem Kinában Hami nem lesz benne az első 3-ban. És megint kap egy kis büntit is.
De ez csak tipp.
Motion_Blur: Hiába a sokk technika, ha nem a megfelelő döntéseket hozzák a rendezők. Arról is lemaradtunk amikor Massa Hami elé keveredett., és már csak Hami visszaelőzését láthatuk. -
Motion_Blur
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
"Sőt mondhatni Nelson pár kör alatt tetemes hátrányt szedett össze a végén."
Volt egy kör, amikor hirtelen leadott egy 5-öst
(mp-ben). De azt se láttuk, ahogyan sok fontosabb momentumot se.. egyenesben esélye se volt a Ferrari ellen. -
7Heads Drago
veterán
válasz
-Mike-
üzenetére
Mégpedig az, hogy a versenyen Piquet gyorsabb volt Trullinál , sőt a végén Kiminél is, tény.
És?
Mint a futam végén elmondták szemcsésedett a gumi. Kubica-Kimi-Nelson sorrendben voltak kint kereket cserélni, és mivel az ucsó etapon Kubica ment a legtöbbet a gumin és a Bmw sincs a helyzet magaslatán így feltartotta Kimi-t, majd Nelson-t is. És valszeg mindkettő tudott volna gyorsabb lenni. Majd miután az ő kerekeik is szemcsésedtek már nem ment úgy a szekér. Sőt mondhatni Nelson pár kör alatt tetemes hátrányt szedett össze a végén.
Szerény véleményem szerint az idény végére a Renault jobb lett mint a Bmw. Csak túl nagy a ponthátrányuk, illetve Nelson nem tud felnőni a feladathoz. -
7Heads Drago
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
De azért gondolom a fennt emlitett szervezett nem túl sok ember ellen inditott hasonló manövert.
Hami tud előzni, az más kérdés nem biztos hogy tisztán.
És szerintem ha így folytatja tovább nem biztos hogy hosszú életű lesz a Forma1-ben.
Massa - Bourdais csatában meg tartok tőle, hogy Massa volt előrébb. Kb ugyanúgy, mint a Hami - Massa csatában, ahol Hami volt előrébb a kanyarban és Massa jött hátulról.
A pilotak meg nyafognak
Ha ilyen szemmel nézzük, akkor itt mi mindannyian nyafogunk csak. És messze nincs annyi közünk az egészhez ,mint nekik. És azért az kezd érdekes lenni, hogy lassan a fél mezőny Hami ellenes lesz. Habár ők ehhez tényleg nem értenek.
Ezt a VB-t Hami már rég megnyerhette volna a rengeteg Ferrari bukta közben, ha nem lett volna annyira törtető. A tavalyi címet is nem Kimi nyerte meg, Hanem Hami bukta el tuti helyzetből. -
hunnylander
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem kell aggodni, csak fuszerezik a showmusort, csinaljak a cirkuszt, szo szerint.
De mar ismerhetjuk a forgatokonyvet, Bernie megsugta.

-
AMD Power
titán
Az elmúlt 1-2 napban lévő F1-s cikkek egyre komolyabbak.

Alonso Kubicának szurkol de Massát támogatja meg a többi...
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
"FP cikkét több szempontból kifogásolnám"
FP és Dávid Sándor cikkjeit szvsz csak a fogalmazás módja választja el egymástól, a mondanivaló (szubjektív hülyeség) ugyanaz. FP kifinomult példákkal teletűzdelt fogalmazási módja tényleg elismerésre méltó (biztos jó volt irodalomból), meg lehet vele vezetni a birkákat rendesen.
-
-Mike-
addikt
válasz
üzenetére
Vagy nem nekem akartad címezni a hozzászólást vagy elbeszélsz mellette. Én nem azt vitattam, hogy Hamilton miatt nem tudta megelőzni Nelson-t. Az sem érdekel, hogy 29 kör vagy 24.
A lényeg amire én ráakartam neked világítani az benne van a Te írásodban is. Mégpedig az, hogy a versenyen Piquet gyorsabb volt Trullinál , sőt a végén Kiminél is, tény. Nem tudott hozzájuk 8 tizednél közelebb kerülni, ez is tény. Mi következik ebből? Nem amatőrök, hogy ne tudnának előzni, a répa az, hogy képtelenek a szabályok miatt kialakított autókkal követni, ergo nem tudnak előzni. Lehet akár a követő autó 2mp-el gyorsabb körönként az előtte haladónál és vezetheti azt az autót a 7szeres világbajnok (konkrét példákat meglehet nézni 2006-ból) nem lehet előzni.
Akármennyire lehordod Trullit, nem tudott mit csinálni, csak tapadni amennyire lehet és várni egy hibát. Ugyanez Piquet-nél, hogy csak követni tudta 1-2mpre 12körön keresztül. Ami nem rossz, mivel tudjuk, hogy a Toyota mögött a legnehezebb haladni az egész mezőnyben.
Nelson Jr. vs Kimi ugyanez.Egy szó, mint száz, tőlem nem hangzott el, hogy Hamilton lenne a vétkes, nem keresek bűnbakokat. Olasz borász barátunk meg hogy autózhatott volna ki előnyt a renault-val szemben, mikor top formában voltak egész hétvégén? (költői)
-
törölt tag
válasz
-Mike-
üzenetére
Nahát-nahát...ebben a riposztban csak az a bibi, hogy Hamilton feltartotta Trulli-t (nem is vitatom) annak az első kiállása előtt, majd Trulli kiment a pit-be és vissza...Piquet 7 kör múlva ment ki a pit-be...és Trulli mögé jött vissza közvetlenül(!).
Trulli ezután letekert még 29 kört a következő kiállásáig, és Piquet is 24-t.
Ezeket a köröket Trulli Piquet felállásban nyomták le..Trulli volt előrébb.
Trulli kiment, Piquet még kintmaradt 2 körre és lenyomta Trulli-t...azaz előtte ért ki a pit-ből.Na most vegyük azt, hogy Trulli 29 körig Piquet előtt volt, és 29 kör nem volt neki elég ahoz hogy kiautózza az előny....29 kör.
ez alatt Trulli 4 körben tudott gyorsabb lenni Piquet-nél, az összes többiben Piquet hozott rajta.Igen,..valószinűleg Hamilton-n múlt (20.kör előtt), hogy nem tudta megelőzni Piquet.
Ez a répa történet Mike, ennyit arról hogy milyen nehéz lett volna Trulli-nak megelőznie Piquet a szélárnyékban....Piquet volt mögötte 12 körön keresztül 1-2 mp-re.
riposzt...
-
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Nezd, pont az a mondat jellemzi azokat az egyugyu kijelenteseket. Nezz utana magad, ha elolvastad a Gorbe Tukrot mar lehet nemi fogalmad, hogy igazam van. FP is karcolgatta mar a temakor problematikait. Nem kicsit me'lyek...
Nem akartam megbantani senkit, egyszeruen az a minosites a helytallo a temakort illetoen.
-
!Overdose!
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
"Kicsit naiv vagy es nem kicsit tudatlan."
Ezt azért nem kéne. Én is el tudok vitázni úgy b-type-pal, hogy nem minősítjük egymást. Vegyél példát rólunk.
-
hunnylander
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Aki nem tudja mit szabad, mit nem az olvassa el a szabálykönyvet
, és tanulja meg mit szabad mit nem.Pfuu, ha ez ilyen egyszeru lenne. Kicsit naiv vagy es nem kicsit tudatlan. Egyertelmu szabalyok minden helyzetre egyszeruen nincsenek, mert nem lehetnek. Es aztan ott van meg a szabalyertelmezes filozofiai melysegu dilemmai. Szerintem olvass bele (fia.com), es aztan vegyel gorcso ala nagyon vitatott eseteket, talan leesik, hogy milyen naiv es egyugyu kijelenteseket tettel. Az autoversenyzes szabalyozasa nagysagrendekkel komplikaltabb, mint pl. a kozuti kozlekedes szabalyozasa, es a sokfele versenyszituaciok sem mindig egyertelmuek, akarcsak a megitelesukre valo szabalyok.
-
IreN!CuS
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
büntetnek rendesen?
(kimi vs hami nem volt pörgetés 25 mp,massa hami pörgetés 25 mp,bourdies vs massa szabályosan közlekedö pilota 25mp-t kapott,jól látod én érzem)
olvassa el a szabálykönyvet?
SPA-i szabálykönyvröl beszélhetnél kicsit.végülis utána hozták meg azt a szabályt ami miatt LH-t büntették.
Menjééé ki és ütesd el magad egy ferrarival kb!pusz
-
-Mike-
addikt
válasz
üzenetére
azze Trulli buktál másfél mp-t, ott vagy mögötte menj azt előzzed meg Piquet a pályán!
ja hogy nem megy...Ha csak ilyen könnyen menne. Az egész répa történetedből csak azt az egy apró dolgot felejtetted ki, hogy a mai f1-ben az előtted lévőt 1-1,5mp-re megközelíted és onnan nincs tovább, hacsak nem vagy gyorsabb egy másfél km-es egyenesben 10-15km/h-val mint Kimi Kubicánál akkor tudsz előzni másképp meghaltál. Naná, hogy a boxtaktikában minden megtett plussz kör kint a pályán előnyt jelent azzal akivel versenyzel.
Persze menne olyan könnyen ahogy Te írod, de nem megy. Ennyit arról, mekkora sárgarépák versenyeznek. -
!Overdose!
őstag
válasz
üzenetére
Most nincs kedvem megkeresni az akkori nyilatkozatokat, de Trulli azt mondta, hogy nem tért le az ívről és Kubica úgy ment bele hátulról. Tehát nem húzta rá, csak Kubica benézte az előzési lehetőséget. Gondolom előtte Trulli úgy helyezkedett, hogy Kubica úgy érezhette megpróbálhatja. Ezt értettem én félreértés alatt.
A Massa-Kubica párbaj a verseny utolsó körében történt és nem voltak harcban a VB címért, ráadásul akkoriban még nem volt divat a büntetgetés. Nem lett volna értelme. Ráadásul a körülmények is egyediek voltak.
Ezt az oda-vissza dolgot meg kicsit túlreagálod, ráadásul biztos vagyok benne, hogy értenéd mire gondolok csak nem akarod.
Óvodás példa: Ha a spanommal hülyülök és megütjük egymást, vagy ha az utcán ütök meg egy ismeretlen járókelőt az azért teljesen más. Hamiltonnak teljesen felesleges volt leszorítani Glockot Monzában, mert nem volt köztük semmi ellentét és Glock nincs harcban a VB-ért. Azt megértem, ha Kimivel vagy Massával keményebb, de egy VB címre nem esélyes pilótával teljesen felesleges.
Egyébként meg nem hiszem el, hogy nem érdekli, hogy nagyjából majdnem mindenki utálja a mezőnyben. Igenis nagyon rossz érzés lehet és erről csakis ő tehet.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Mi meg delegálnánk Dávid Sanyit

-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én jobban félnék attól, ha Laudát vagy Stewart-ot tennék ebbe a pozicióba.

30171: Sanyi bácsit? Inkább Zsoltikát.

-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem jó a mostani rendszer. Mindent figyelnek, és büntetnek rendesen,
nem a bírókkal, hanem a szabálytalankodókkal van a probléma.Aki nem tudja mit szabad, mit nem az olvassa el a szabálykönyvet
, és tanulja meg mit szabad mit nem.Ha senki nem adna okot a büntetésre, akkor nem kellene büntetni.

-
PazsitZ
addikt
[link]
Jarno Trulli szerint az ideális az lenne, ha expilótát alkalmaznának: ”Régóta mondom, hogy profit kellene kipróbálnunk a felügyelők között, mert ezeknek fogalmuk sincs a versenyzésről.”
Nem könnyű feladat, mert elfogultsággal vádolhatják, ha például majd volt istállójának kedvez.
tökéletes megoldás nincs, de még mindig az exprofi alkalmazása a legjobb lehetőség.Vállalhatná, Schumi meg Hakkinen. Így lenne Ferka meg Mercedes hátszél is

-
törölt tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
?
félreértésből?
Ezt komolyan mondod, hogy Kubica félreértésből támadta meg TRulli-t, és Trulli félreértésből védte a pozícióját?!
képtelenség...ez nem csak mint frázis, hanem ahogy írom: ez képtelenség.
A Massa-Kubica detto...most szerinted miért nem kellett volna a szabályt figyelembe véve büntetni, azért mert nincs harag köztük (??!)
..vagy azért mert oda vissza történt. (??!)'Oda' nem szabad, de 'oda-vissza' igen? ...biztos úr nincs gubanc, igaz összeütköztünk, de mindketten a piroson mentünk át...?
...ja és nincs harag a szivünkben, felesleges büntetni.ez képtelenség

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
leszedtem mindet, thx

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na mindegy is, szelmalomharc kozos nevezore jutni.

A Merci fotok kozott talaltal megfelelot, amit az f1fanatic-rol linkeltem? En ennel jobbakat sajnos nem ismerek.

mod: Mondjuk, az nekem meg se fordult a fejemben, hogy Massat ott buntetni kellett volna, en csak elveztem a csatajukat. Nagy szemetseg is lett volna a biroktol, ha szetbarmoljak papiron.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
"Merlegeld mar az eseteket elfogulatlanul egyenlo mercevel, nem ugy, hogy kit mennyire utalsz!"
Nem lehet, ezt Te is tudod!

Massa - Kubica csatában oda-vissza szorítottál ki egymást, csak szerencse, hogy Massának jött ki jobban a lépés + elég extrémek voltak a körülmények, azért azt is számításba kell venni. Ja és nem első kanyarja volt egy versenyek, hanem utolsó; nem befolyásolta a VB kimenetelét. Gondolom ezt mind mérlegelték a bírok, amikor úgy döntöttek, hogy nem büntetnek. Nagyon helyesen egyébként. -
hunnylander
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Bár Hamiltont nem érdeklik a szabályok.
Hahaha! Na persze ahogy te azt elkepzeled. Mar, hogy a fenebe ne erdekelne, amikor meg meg is buntetik erte. Nem szandekosan fekezte el magat, mikor esik mar le?
Massa-Kubica, abbol tudod miert nem lett buntetesorgia? Mert egyszeruen nem akartak belole azt csianalni, es kulonben is a pirosabbik auto nyerte a csatat, raadasul a palyan kivulrol kigyorsitva es befinishelve.
Mondd meg te, hogy mi lenne iden, ha az a Massa most egy Lewis...
Merlegeld mar az eseteket elfogulatlanul egyenlo mercevel, nem ugy, hogy kit mennyire utalsz!
-
!Overdose!
őstag
válasz
üzenetére
A Trulli-Kubica eset nem szándékos ráhúzásból történt, hanem félreértésből. Nincs is harag köztük.
Egyetértek pályán kell előzni, nem a boxban, de akkor is el kellett volna, hogy engedje Trullit. Ez a szabály. Bár Hamiltont nem érdeklik a szabályok.
A Massa-Kubica eset oda-vissza kiszorításokból állt, ezért szintén nincs harag köztük. Bezzeg amit Hamilton csinál az az esetek 90%-ában egyoldalú és felesleges.
-
törölt tag
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Trulli...Kubica, amennyire emlékszem Montreal-ban a Kubica repülést ők hozták össze.
...akár még pályabíró is meghalhatott volna..ezzel az errővel Jarno mint Fuji-ban...simán.répaság, miről beszél Trulli is?? Miről bakker, hogy ha nem bukik másfél mp-t, akkor a pit-ben megelőzte volna N. Piquet??!
Na ettől szárad már le a brém...ettől az 'előztem volna a pit-ben' dumától,...vazze Trulli buktál másfél mp-t, ott vagy mögötte menj azt előzzed meg Piquet a pályán!
ja hogy nem megy...Kubica legalább vívott Kimi-vel, de Trulli nekiáll ezen spoánkodni hát komolyan elása magát nálam, pedig bírom.
...mert akkor a pit-ben előztem volna...besz×rok már elnézést...pfff
Ennyi a véleményem, és nagyon remélem hogy nem sikerül ezt a srácot ide bepaszírozni, a média, meg a közvélemény erejével...az a közvélemény, ami a drótot adja az F1 kezébe, hogy rángassa.
..Izgalmas előzések, több akció,...meg úgy egyáltalán előzések mi? Na persze...nesztek nektek Trulli előzi Piquet a pit-ben.
Ez is kell ide...a lényeg hogy az állóvíz csak akkor hullámozzon, ha a mi csapatunk tudja dobni a követ.

FP cikkét több szempontból kifogásolnám,...mondjuk ami kapásból eszembe hut az (csak mert egy éve volt ugyan itt) Massa vs. Kubica...mert ott nem volt szándékos leszorítás mi?
most viccelünk? -
Oliverda
félisten
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Muhaha.
Inkább elmélkedjenek el azon hogy vajon miért tartanak még mindig ott ahol. -
hunnylander
őstag
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Kubica jóarc...
Aha!
Mondjuk a szakall(ka) valamennyit javit az osszhatason. 
-
!Overdose!
őstag
-
[CS]Blade2
addikt
Az időpontok:
FRI Practice 1 04:00
FRI Practice 2 08:00
SAT Practice 05:00
SAT Qualifying 08:00
SUN Race 09:00 -
Dragbajnok
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kubica jóarc mindíg megmondja a tutit!
-
nervus.v
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én személy szerint akkor örülnék, ha kettőjük közül nyerne valaki.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Dragbajnok
üzenetére
-
proof88
addikt
Szombaton ismét találkozunk. Idáig 2x megmondtam, mi lesz. Mert én legalább tudom is.

-
!Overdose!
őstag
válasz
Dragbajnok
üzenetére

Nem tudod Nyepi mikor jön haza? Én itthon vagyok és nyomom a GT-t!
-
hunnylander
őstag
válasz
Dragbajnok
üzenetére
En errol mar olvastam sokkal korabban, angolul. A pilotatarsak kekeckednek, ahelyett, hogy a sajat melojukkal foglalkoznanak.
Falra hanyt borso lesz. A GPDA-nak semmi hataskore nincs egyebkent Lewisra nezve. Ot Charlie figyeli es a stewardok meg buntetik. A pilotak meg nyafognak, addig amig nem rajtuk csattan az ostor, es nem ok eloznek, hanem oket elozgetik, neha megalazo modon.
Massa is kilepett a GPDA-bol, mert talan o is megunta a nyafogasaikat, o ellene is lehetne mar jonehany pilotanak nyafogni (Lewis, Bourdais). Kimi meg be se lepett, akarcsak Lewis.
-
Dragbajnok
tag
-
!Overdose!
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Délelőtt 11? Hogy a családok ne tudjanak együtt ebédelni, mert apuci nézi a futamot!

-
hunnylander
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Almodjatok am a szebbnel szebb forgatokonyveket, es az a franya Shift is rosszul mukodik. Csereld le a billentyuzetet.

Oliverda mar megmondta a tutit, amit egyenesen Bernie forgatokenyvebol olvasott ki.
Es meg Mosley alairasa is ott allt a vegen, meg a Massae is. 
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerencsere beugrott, hogy ev elejen hol talalkoztam azokkal a fotokkal, amibol Pompi linkelt egyet. Itt van jonehany. Ezek aztan hiii-resolution.
(Katt a szoveglistara, ne a kepekre.) -
Pompi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ennyire ne szeresd mar a Mercedest!

Ezt lattad mar? A kinaiak nem nagyon vagjak az angolt. El van irva a szo, nem is kicsit. Mielott rafestettek, megnezhettek volna a szotarban, vagy mar ott is el van irva? Biztos, hogy kinai gyartmany, a kinaiak a markaneveket is szeretik elirni a hamisitvanyaikon.

-
Motion_Blur
félisten
ejj de kéne ez a kép mondjuk full hd-ben és logo nélkül

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az egy draga cukraszda volt, ott sok penzt elvert a Meki.
De a show miatt nem zartak ki a pilotakat.
De ne erts felre, Lewist lehetett buntetni (kit nem, pl. Kovat meginkabb), de Massat is lehetett (volna haromszor is).Itt csak arrol van szo, hogy, ha arra a konszenzusra jutunk, hogy valami nem jol mukodik a szabalyrendszerben es szabalyalkamazasban, akkor mar nincs is kattogas es nezetelteres. Csak megjegyeztem, mert ma publikalodott mindket dolog (a Heidfeldes es a Webberes is). Nem art kicsit letorni a 'minden szep, igazsagos es jo volt' ferraris hozzaallast, mert csipi az igazsagerzetemet.
De veled egyebkent semmi bajom, nincs, te jo fej vagy. Respect!
Mar en is lezartam Japant es enyhult a bosszusagom, mert az Oliverda felvazolta esemenysorra jo esely van.Egyeb; vasarnapra esot jeleznek. (Tobb elorejelzo website is megerositi, de leginkabb csak zaport, de azt nagy esellyel.)
Kimi es Lewis nagyon merengett ma, volt miert:

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kína:
Hamilton nyer, Fülöpke sóderágy. Röviden ennyi.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
"Lewis buntetese a torta, Bourdais buntetese a hab a tortan, ez meg itt a gyumolcsdiszites a habon. Jo etvagyat Ferrari(shock)!
"Ha ez az eset neked egy torta, minden jóval, akkor a tavalyi kémbotrány egy komplett kis cukrászda volt..
Meddig fogtok még ezen kattogni? Már Kínában vagyunk

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Azzal semmit sem nyert volna a Ferrari ha Webber-t megbüntetik, valszeg ezért nem lett belőle semmi.

-
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Javaslom valtsunk temat!
forrás: [link]
-
hunnylander
őstag
Tessek! Massa szabalytalanul a palyat negy kerekkel elhagyva (a csikozott zonaban) elozte meg Webbert, de megis Webbert terveztek megbuntetni.

Lewis buntetese a torta, Bourdais buntetese a hab a tortan, ez meg itt a gyumolcsdiszites a habon. Jo etvagyat Ferrari(shock)!

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kissé elfogult mint úgy általában. Néha próbálja ügyesen álcázni persze. Kilóméter rizsát tud írni bármiről de ettől még nem lesz értékesebb a tartalom.
-
hunnylander
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez is engem illetve Farkas Petert igazolja.
he admits he now does not understand what actions will be punished and what will not be.
Elismeri, hogy most mar o (Heidfeld) sem tudja, hogy mely akciok/manoverek lesznek buntetve es melyek nem.

Ahogy FP megjegyezte, most mar retteghetnek a pilotak a rajtszituacioktol meg az elozesektol is, mert nem is nagyon lehet kitalalni, hogy mit lehet es mit nem, ha mar egy elrontott fektavert is drive-through-t lehet kapni. Marpedig egy elozesert keson kell fekezni...
Ennyit arrol, hogy milyen idealis volt a stewardok tenykedese Fujin. Persze Lewist tobbnyire utaljak a pilotatarsai (igenis irigysegbol, gyakorlatilag mindegyikuket elozte mar meg megalazo modon), ezert nem mondanak semmit az erdekeben vagy vedelmeben, de az nyilvanvalo, hogy a jelenlegi tulkapasok mar oket is osszezavarjak, es jol tudjak, hogy Lewis helyeben ok is igazsagtalannak ereztek volna a legutobbi bunteteset.
Ti szoktatok mondani, hogy Kimi monacoi vagy spai vetsegeit azert kellett a szonyeg ala soporni, mert kiesett. Na es, az irant akit kiloktek es megrongaltak az autojat es emiatt vagy egy perccel lemaradt a mezonytol nem ereztek semmi joindulatot, csak mert utaljatok? En ennyire embertelenul nem tudnek viselkedni, ezert en meg az ilyen empatia nelkuli kettosmercet utalom.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jaj, en sem igy gondoltam.

De mas megoldasok is vannak szankcionalni. Ugy latom nem jott at, hogy mi lett az F1 rakfeneje. Legyenek mar a birok meltanyosak is es valami igazsagerzetuk is legyen mar es rugalmassaguk, a jog szokszor szul meltanytalansagokat. Szabad kezuk van rugalmasnak lenni. A szabalyrendszert es szabalyalkalmazast meg modositani kellene, pl. lehetnenek enyhebb buntetesek is. Pl. egy -3 a kovetkezo futamra (pedig ezt mar most is megtehetnek, krealhatnanak jobb szabalyrendszert es tobbfele sulycsoportu buntetest.)
Tovabba nem arra gondoltam, hogy teljesen nezukk el Lewisnak a dolgot. Pl. ha nem esik vissza a mezony vegere es serul az autoja, akkor kapja csak meg a buntit. Vagy a tortent esetben is athajtasos buntetes nelkul is kapjon feddest es figyelmeztetest, (buntetopont stb.), hogy ha legkozelebb ilyet csinalsz nem lesz mentseg. Itt szinte napi beszelo viszonyban vannak a versenyhetvegen a pilotak Charlie-val es a stewardokkal is lehetoseguk van kommunikalni, pont a feddes es a figyelmeztetes kiosztasara is. Vagy pl. Bourdais-t es Massat is csak be kellett volna hivni egy kis meghallgatasra es kiosztasra, hogy gyerekek legkozelebb ezt ne igy csinaljatok es felvazolni mindket sracnak, hogy mit kellett volna maskent tenniuk.
Talan te nem ertesz velem egyet ezekben, mert azt gondolod, hogy az elfogultsag beszel belolem, pedig most nagyon nem az. Szerintem FP megertene, mirol hablatyolok, ugyanis pont o vetette fel a dolgot es en ebben a messzemenokig egyetertek vele. Remelem te is, ha velem nem is de legalabb FP-vel.

Kepzeld el azokat a nehany evvel ezelotti Montoya Schumacher csatat, vagy a tavalyi Fuji Kubica Massa csatat a mai szabalyalkamazassal es szorszalhasogatassal. Tudod mik lettek volna azok a futamok a mostani szorosszivu hozzaallassal? Buntetesorgiak.
A negregebbi erakba meg ne is tekintsunk, mert az megklasszikusabb es faj osszehasonlitast tenni veluk.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
"Lewist most hagyjuk, egyszeruen mert megserult az autoja es kiutottek es emiatt ugy lemaradt, mint a borravalo, kb. 3-4 drive-throughnyi hatranyt es egy serult autot kapott. Azert ne rugjunk mar a foldon fetrengo emberbe!
"De ez azért nem így működik, hogy megsajnálom, és inkább békénhagyom Te!

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor mar Massat is jobban lehordhatta volna, na de ugyis ismerjuk a preferenciait, ugyhogy ezt szem elott tartva egy rendes irasnak minositendo, az amugy is Szubjektivnek nezevett cikk.
Es a kutya itt van elasva:
[...]
Az ördögi körből csak erőszakkal lehetne kitörni. Úgy, hogy az FIA - az idény végeztével, mert végtére is új év, új kezdet -, testületileg kiállna a nyilvánosság elé, és az új ítélkezési irányelveket részletesen meghatározva azt mondaná: "Oké, emberek, ez a szekér rossz irányba haladt. Az oka érthető volt, a felügyelők kényszer hatása alatt döntöttek, de mostantól másképp lesz. Ebben és ebben és ebben ezentúl elnézőbben fognak ítélni, hogy ne vegyék el a versenyzők kedvét a küzdelemtől."Lehet, hogy naiv vagyok, és ez nem több primitív utópiánál. Pedig mindannyian jobban járnánk, nem? Mert a helyzet, ha a lavinát nem állítjuk meg, tényleg csak rosszabb lesz.
Az arany kozeput ez lett volna: Lewist most hagyjuk, egyszeruen mert megserult az autoja es kiutottek es emiatt ugy lemaradt, mint a borravalo, kb. 3-4 drive-throughnyi hatranyt es egy serult autot kapott. Azert ne rugjunk mar a foldon fetrengo emberbe!
Massa, nem uszhatta meg, tiszta sor, es a legenyhebb buntetest is kapta a harom kozul.
Bourdais, versenybaleset volt, hagyjuk beken.Es igy meg ossze is talalkozhattak volna Lewis es Massa az utolso pontszerzo helyert csatazni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
üzenetére
"Lehet, hogy ez a fajta magatartás elsőre vagánynak tűnik, de valójában nem több olcsó kocsmai macsóságnál, hiányzik belőle minden vezetéstechnikai kifinomultság és rafinéria. Egy korrekt előzés a ravasz helyezkedésre épül, nem pedig arra, hogy az áldozatunknak már messziről azt üzenjük: "Vedd el a gázt, öcskös, vagy mindketten meghalunk." Az ilyennek legfeljebb addig tapsolnak, amíg a legújabb bravúrjával meg nem öl valakit a pályán."
FP kicsit bepipult

-
törölt tag
-
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
Jól leírtad azt, amit én is, csak kicsit bővebben. Esetleg annyiban nem értünk egyet (legalábbis ezt nem írtad le), hogy az ideális ív mindig érinti a kerékvetőt, meg lehet nézni, hogy a legtöbben a baloldali kerekekkel fel is mentek rá, Hamilton meg nem. Hogy ennek mi az oka (számított egy kicsit Massa bebújására, vagy csak simán úgy sikerült), az tökmindegy, volt ott egy kicsi hely. De ezt így, ilyen sebességkülönbséggel és ívválasztással lehetetlen lett volna normálisan kihasználni, ahogy a példa is mutatja.
-
Jarod1
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sportinbetes odd-sok?
a múlt héten Trullira tettem 250 et, 15 rugót nyertem volna ha dogón végez, pont akkor kapcsoltam be a Tv-t amikor vezettte a verseny
sajna csak 5. ik lett 
-
gV
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
na ez már emészthetőbb, de igy is át kellett ugornom az első 3ad-át. (a videot nem néztem végig mert állandoan hamiról kérdezett az a balf.sz riporter, aztán ahol abbahagytam Schumi épp annál osztotta ki hogy a másokról is lehetne beszélni)
még visszavonulása után is milyen szerény
, nála megdől az a hiedelem hogy minden autóversenyző azt gondolja magáról hogy "ő a legjobb" és arról is csak Ő tarthatna oktatást "hogy nyilatkozzunk visszavonult F1-es pilótaként" címmel (és kellene is) -
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
én Alonsora tennék
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
itt van írásban és magyarul az interjú
-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azt az ezrest inkább add ide.

szerk:hát jobb helyen lenne

-
Motion_Blur
félisten
oddsok a hétvégére:
pole:
Massa 2,70
Hami 2,70
Kimi 5,00
Lonzi 9,00futamgyőzelem:
Hami 2,75
Massa 2,95
Kimi 5,50
Lonzi 7,00konstruktőri vb:
Ferrari 1,35
McLaren 3,20egyéni vb:
Hami 1,37
Massa 3,20
Kubica 15,00Holnap teszek Kubica vb-re egy ezrest
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azt kegyetlen nezni, amikor probal/nem bir besorolni...

-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Ez 0:50-nel van a videoban. Ellenkormanyzas, elso korben...
-
lenox
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mit kell nezni?
Ja, hogy arra gondolsz, hogy valaki piszkalja hatulrol?
-
Motion_Blur
félisten
előzmény - majdnem megvolt a kocc

-
adman
tag
-
válasz
Integra
üzenetére
Nem biztos, hogy olyan nevetséges.
Ha azt nézzük, hogy sok csapat már a tankoláskor a boxutcában akar csak előzni, az már hol autóverseny? Arról nem is beszélve, hogy így a SC alatt sem lenne kavarodás, élenállók nem kerülnének saját hibájukon kívül hátra, illetve sereghajtókból sem lenne dobogós pusztán a mázli miatt. A TOP autóverseny kimenetele ne azon múljon, hogy egy szerelő elejti e a tankolócsövet vagy sem, vagy, hogy valaki rosszkor jelez egy pilótának indulást.
Persze nem lenne egyszerű kivitelezni a dolgot, az ziher, de elméletben nem feltétlenül hülyeség.... -
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szenzacios video, nagyon tetszik (a vegeredmenyevel ellentetben).
What did you learn today?
I learnt nothing!
What did you do today?
I did nothing!
What did you learn in school?
I didn't go!
Why didn't you go to school?
I don't know!
It's cool, to know nothing
It's cool, to know nothing
...
(Kaiser Chiefs - Never Miss a Beat)Nem veletlenul ezt a szamot valasztottak a videohoz.
A sracok 'nem tanultak meg' a szabalyokat... 
-
Motion_Blur
félisten
„Fogalmam sincs, mire gondoltak a mögöttem lévők. Olyan későn fékeztek, hogy lehetetlen volt elkerülni a káoszt. Megmagyarázhatatlan hiba volt a McLaren két autójától, akik gyakorlatilag kiütöttek a Japán Nagydíj győzelméért folyó küzdelemből."
-
Integra
titán
na ez az igazi hír!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MAKAI GYURI -
lenox
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Magas labda, baratod a hoher, es max te nem erted, hogy mit irtal, megengedem, lehet, hogy mast gondoltal
.Nem vontal parhuzamot? Hanem mit csinaltal? Kihangsulyoztad, hogy a ket eset mennyire kulonbozik? Most is azt mondod, hogy mennyire kulonboznek, egyaltalan semmi kozuk egymashoz?
Ja, egyebkent sikanlevagas szabalytalan, ha esetleg nem ismerned a szabalyokat... Persze balesetet elkerulni lehet vele, meg elcseszni is lehet, de fekezes helyett levagni, az szabalytalan. Errol felesleges beszelni, aki fikarcnyit is konyit az f1-hez, az tudja...
-
Motion_Blur
félisten
Itt lehet látni jópár olyan onboard-ot, amit eddig nem

-
Oliverda
félisten
-
hunnylander
őstag
Nem kell belenezni. A lampak nem vilagitottak bele?
Az nem esett le, hogy a rajtnal mar reg egnenek a lampak is es a horizonton lebuko napot meg nem is lehet latni az epuletektol es a palyamenti magas falaktol? Eszkombajn, neked kellett volna forgatni azt a nehany kereket.

Na es, ha pont napnyugtakor lenne a rajt, amikor mar a nap teljes terjedelmevel lebukott, de meg az egbolt nem fekete, akkor mibe kotsz bele alaptalanul?
Te hanyszor lattal mar naplementet eletedben? Az eszmeletlenul vakit am.
En szerencsere olyan helyen nottem fel es elek most is, hogy minden este lathatom, nincs semmi utban, eleg csak kilepni az ajton vagy kinezni az ablakon. Ez alpjan tapasztalatbol mondom, hogy hulyesegeket irtal. 
Jogositvanyod van? Vezettel mar naplementeben? Mert en vezettem, erdekes modon tuleltem.

Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Apple Watch
- Fedora Linux
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Tesla topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Annyira nem is lett jó. 

De ez csak tipp.

(kimi vs hami nem volt pörgetés 25 mp,massa hami pörgetés 25 mp,bourdies vs massa szabályosan közlekedö pilota 25mp-t kapott,jól látod én érzem)

, nála megdől az a hiedelem hogy minden autóversenyző azt gondolja magáról hogy "ő a legjobb" és arról is csak Ő tarthatna oktatást "hogy nyilatkozzunk visszavonult F1-es pilótaként" címmel (és kellene is)