Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
!Overdose!
üzenetére
szégyen, nem szégyen, az sem érdekel, hogy most talán összeállt volna egy nagyon erős autó. 32%-kal kevesebb eladott autó az usában rengeteg. mehettek volna tovább, nem kellene kiszállniuk, mert pénzük van, rettenetesen tőkeerős cég és sok lábon áll. de absz megértem őket és gyorsan és okosan döntöttek. nem lehet elszórni a pénzt, megkell tartaniuk a függetlenséget továbbra is, ez áll mindenek felett. a hrc program még így is megy. ráadásul a technikai górét át is vezérelték a hrc-be.
és valljuk be, ezért az f1-ért egyáltalán nem kár -
nemcso
őstag
Motor és sebességváltó egységesítés 2010-től.
-
RedWing
aktív tag
Én nagyon sajnálom a Hondát!
Pedig reménykedtem, hogy jövőre végre mutatnak valamit...Brown bácsi! Vissza a ferkához és rakj rendet!!!
Vagy irány a RedBull és csinálj bajnokot Vettel-ből!

-
Pompi
nagyúr
-
wildrain
addikt
Itt a hátulütője annak, hogy egyedül pénzeli a csapatot, és ahelyett, hogy szponzorok nevei lennének az autón, inkább földgömböt meg álomföld feliratokat raktak rá. Egy tőkeerős támogatóval talán elég lenne csak csökkenteni a költségeket, nem pedig kiszállni (habár még nem 100%, hogy kiszállnak).
-
Motion_Blur
félisten
-
Pá
addikt
Pedig anyagilag az egyik legstabilabb csapatnak tűnt. Kár lenne értük, kíváncsi lettem volna mire mennek jövőre Rossal.
-
PazsitZ
addikt
[link]
Do you miss all the aero ‘toys’?
Doug McKiernan: Personally, no; I think this is great. Aerodynamically it’s a great challenge - it’s a big motivator for the team to get stuck into something different.Mondjuk ha jól tudom a mekinek elég jó a felfüggesztése, így gondolom arra számolnak, hogy az aero nyirbálás nem veti őket vissza akkora mértékben.
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mi a hiba?
Nem találtam semmit... -
Pompi
nagyúr
-
Oliverda
félisten
Tudja valaki hogy idén mikor lesz az FIA Gala? Jó lenne megnézni az egészet klipekkel együtt.

-
proof88
addikt
válasz
üzenetére
Valójában azért ide írtam, mert tudatni akartam, hogy sikerült beszereznem, mert régebben írtam, hogy szeretnék ilyet. Aztán kicsit hosszúak lettek a hsz-ek, de gondoltam elég az, ha offként írom.
Hát igazából berántja, oké h van motorfék, de én azt mondom, hogy ha pl megyek 1-es fokozatban, és fékezek és megállt az autó, akkor nem fullad le, pedig hozzá sem nyúlok a kuplunghoz. Amúgy tudom, hogy nem a cucc hibás, nem is mondtam, a játékra panaszkodok. Megnéztem, de nem igazán találtam semmit. -
törölt tag
válasz
proof88
üzenetére
nem tudom ez mennyire F1 téma, de mindenesetre nézegesd még alaposabban a játékot, én mentem a bömös játékkal, és nagyon is beránotta az autót visszaváltson ha leesett a fordulat.
Sza a lényeg, hogy a G25-ben meg a kuplungjáan semmi hiba...amennyiben megtekerted vele az LFS-t, akkor ezt már nyílván észrevetted. Az rFactor-ban modfüggő is hogy mennyire érzékeny, a kuplungra...értelemszerűen fölfele nem kell használni, de lefellé nagyon trükkössé teszi a féktávot egy jobb moddnál. -
proof88
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
No, nem tudom mit csináltam, de a lényeg, hogy most már sokkal jobb mindkét játékban.
A programjában néhány dolgot állítgattam tegnap, ma meg úgy indítottam, hogy mindent Defaultra raktam. Ja és a játékban van alapból G25-höz profil, viszont eddig azt hittem, hogy aktív, de rájöttem, hogy az gomb és rá lehet kattintani, úgy sárga lesz és csak akkor aktív.
Jóvan, ez lámaság volt, de a lényeg, hogy sokkal jobb és működik a hatsebességes váltó is. Viszont az nem tetszik, hogy a kuplung nélkül sem fullad le az autó, gyakorlatilag a kuplung csak arra való, hogy bontsd a kapcsolatot a hajtott tengely és a motor között, hogy ne fékezze a kocsit a motorfék, viszont ha megállsz a kocsival bármilyen fokozatban kuplung nélkül, nem fullad le, elinduláshoz sem lehet használni, mindenképp gázzal kell indulni, gyakorlatilag nem is kell használni a kuplungot... mondjuk nem értem, hogy ezt miért nem csinálták meg. Olyan, mintha automata kuplung lenne, mint F1 C-ben, de sehol nem látok lehetőséget átállításra.Eddig olyan is volt, hogy ha Full-ra állítottam az effekteket, akkor magától tekert a kormány balra-jobbra, pedig még el sem indultam. Szóval jól elállítottam valamit a kormány programjában, de most már jó!

-
proof88
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Ezt már a BMW Challenge-re írtam, hogy ott hiába állítom be fokozatonként, az autóban nem vált. Persze a váltó kézin van. A kuplungos dolgot is arra értettem, ebben a játékban nem is találok ilyet.
Az F1 Challenge-ben persze látom, hogy működik minden, manuális kuplunggal megyek, viszont ott nem használom a hatseb. váltót, mégiscsak F1-es autóban ülök.
GRID-et csak hétvégén próbálom ki, rFactort meg akkor, ha időm is lesz rá. Ugyanez vonatkozik LFS-re is. Meg azért a ProStreet-be is belenézek, állítólag támogatja az is a hatos váltót, bár nem kell mondanom, hogy NFS-ekkel mennyire nem vagyok kibékülve...Egyébként érdekes dolog, hogy ha erős a Force Feedback, és nagy CRT-monitora van az embernek és ratyi az asztal, milyen táncba kezd a monitor is.

-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jaj, már azt hittem, hogy valami DS-szörnyűség...

-
wildrain
addikt
-
proof88
addikt
Beszereztem egy Logitech G25-öt. Kicsit F1-eztem vele F1 Challenge-ben, de meguntam, hogy nem tudom rendesen beállítani.
Utána a BMW M3 Challenge-et néztem meg, ott már elég jól megszoktam, viszont az a gond, hogy hiába állítom be fokozatonként a hatseb. váltó pozícióit, nem vált... Meg nem tetszik, hogy kuplungot kb nem is kell használni, mert nem fullad le az autó. :S
F1 Challenge-nél legalább lefullad és magától megy előre 1-esben...
RFactort és Test Drive Unlimitedet is kipróbálom majd vele. -
Motion_Blur
félisten
-
Oliverda
félisten
-
wildrain
addikt
-
proof88
addikt
-
PazsitZ
addikt
-
kdave9
tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Lehetne az időmérőhöz képest pozíciójavítást jutalmazni, így a mezőny végén is menne a harc a pontokért. A megbízhatóság is jövedelmező lehet így a csapatoknak, a gyorsaság mellett.
-
Peat;)
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Höh?

Upnak inkább: 23-tól lesz pösze Massa barátunk gokart bulijának ismétlése eurosport2-őn. Schumi és Bari is ott lesz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Peat;)
üzenetére
Nehéz lenne szűrni az előzéseket, mert mi van ha egy csapat két pilótája előzi oda-vissza egymást? Vagy van aki nehezebb autóval megy a taktikája miatt, és öt sokat megelőzik, viszont kevesebbszer megy a boxba. Vagy ha a boxban előznek meg valakit, az is beleszámítana-e, stb...
-
Peat;)
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Galambfejű f1 papa elfelejtette a matematikát, jön az érmekkel és veszteséges az f1 nemtom milyen szervezete is.
A legszorosabb állás úgy lenne, ha sok helyezett kapna pontot és a legnagyobb hajtás is így lenne, mivel a hátrébb versenyzőnek is lenne motiváció. A 12 versenyző kapjon pontot elmélet lenne a legjobb ilyen szempontból, de a mostani sem rossz, idén is voltak olyan esetek hogy a 7.-8. helyeken ment a csata. Szerintem a mostani rendszerhez nem is kéne hozzányúlni, hanem az előzéseket kellene jutalmazni valamiképpen. Még akár azzal is hogy az első helyezetthez közeli pontszámot kapja a legtöbbet előző...hirtelen minden ász csapat egyik pilótája menne a pole-ra a másik meg hátulra az időmérőn, szerintem érdekes lenne
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
glutamin
üzenetére
Az főleg az autója miatt volt, és persze bejöhet akármikor. Szerintem kevesebb lenne az előzés, mert most lehet harcolni a 7. 8. helyért is, az érmes rendszerben az 5.-helyen haladó akár le is parkolhat, egyes pályákon a 4. helyen haladó is, ha nincs kiesés előtte nem kap érmet úgysem.
-
glutamin
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Szerintem ez egy feloldhatatlan probléma. Ha van egy erős pilóta a mezőnyben (lásd Schumacher egykoron), akkor már a szezon felénél bajnok lesz és az utolsó versen így se úgy se hoz izgalmat a VB szempontjából. Ha meg kicsik lesznek a pontkülönbségek, hogy ne tudjon a szezonközepére már bajnok lenni, akkor meg azlrt elég lesz taktikázni a végén.
Vagy majd bevezetünk valami olyasmit mint a gagyibb arcade játékokban, hogy az ellenfél sosem marad le jobban két kanyarnyinál.
-
lenox
veterán
Kulonben miert nem akarjatok az ermes rendszert? Szerintem nem eleg nagy a sulya a gyozelemnek, meg altalaban a jobb helyezesnek, es igaz, hogy az ermes rendszer az tul extrem, de az alapgondolat az jo szerintem. Illetve vissza a 9-6-4-et...
-
adman
tag
Megdöntötte Raikkönen csúcsát az újonc
2011-re befigyelhetne Lonzi mellé -
glutamin
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Burnie azt szeretné, ha az utolsó versenyen is a győzelemért küzdene mindenki. (ez viszont ellentmond a szezonban gyüjtögethető pontokkal érmekkel). Sehogy semmegoldható az álma.
Azzal viszont egyetértek, hogy ne a taktikázáson (tankolás, gumicsere) menjena verseny, hanem valahogy előzgessenek már az emberek.
-
Oliverda
félisten
Az FIA állítólag nem lelkesedik Ecclestone érmes ötletéért
Remélem igaz a hír...

-
Oliverda
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
"Shortly after Morgan's death in 2001, Mercedes increased its managerial involvement, purchased a 55% share and renamed the company Mercedes-Ilmor. When Mercedes' parent company, DaimlerChrysler, purchased the remaining share in 2005, Illien and Penske retained the Special Projects division, which has built Honda's IRL engines since 2003. Now functioning as an independent engine builder again, Illien has taken his company into Moto GP with the X3 project."
-
Integra
titán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
az ilmor kb a honda, elég szorosan dolgoznak együtt mai napig
én minden esetre nem támogatom
építgesse mindenki a saját motorját legjobb tudása szerint.
vagy pedig vesszen az f1
de már a tököm tele ezzel a fenenagy egységesítéssel.
vicc. -
glutamin
őstag
Ez a költségcsökkentéses dolog önmagában értelmetlen. A nagy cspatoknak mindenképp megvan azsetonjuk és azt bizony le is fogjáék költeni. A szabályozásnak úg ylenne értelme, ha a kis csapatok a korlátozások miatt közelebb kerülnének a nagyokhoz.
Ugynakkor ha egy csapat 10x annyi zs-t tol be, akkor jogosan várja el, hogy ne csak a matricázásban térhessen el az autója a többiekétől.
-
JJános
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Azt jobb, ha nem firtatjuk, hogy hol voltam idáig. Tavasszal volt egy motoros balesetem, kevésen múlt, hogy ottmaradok. De túléltem, de persze az agyam nem lágyult meg. Vagy mégis?
Szóval próbáltam gyógyulgatni.Értem én, amit irtok, csak sokan sokfélét irtak, és megkeveredtem. Az a lényeg, hogy ráhibáztam.
-
-Mike-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A Santander Alonso szponzora, így a 2010-es Ferrari felállást előre lehet jósolni.
-
copin
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Igen, a Santander 2010-től a Ferrari szponzora lesz"
Ez egy jel... Hány percre kötött szerződést a Renaultal Lonzi?
-
Motion_Blur
félisten
"Igen, a Santander 2010-től a Ferrari szponzora lesz"
kis celeb:
Hamilton családlátogatóba megy
"A nagyapám pap, régebben hetente többször is jártam templomba. Még ma is gyakran szoktam imádkozni." - Nicole
két ima között meg P. Diddy kezelgeti 
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
attisx
üzenetére
Később megjelennek az ezzel kapcsolatos cikkek is:
Ecclestone az egységes pilótákban látja a jövőt
A Honda szívesen lenne egységes pilóta beszállító
Haszontalan a klón pilóta, véli a Ferrari elnöke
Az egységes autók miatt még kétségesebb a klónok pozitív hatása
A Toyota csúszik az egységes pilóta fejlesztésével
Külső kutatók segítik a klónok fejlesztésétAz Ilmor lehet a befutó az egyenmotorok tenderén A svájci szakember V8-as szívómotorokban látja a forma-1-es közeljövőt.
-
attisx
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
"...akkor bevezetnék az egységes pilótát is."
Formula Clone Series
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
[CS]Blade2
addikt
Tudom. Mi arról beszültünk, hogy idén miért nem használtak semmit, amivel visszanyerhetnek valamiből egy kis pluszt. És vajon tiltotta-e ezt valamilyen szabály eddig.
Ha szabad kezet adnának nekik, akkor szinte mindenki mást fejlesztene ki, napjainkban annyi lehetőség lenne alternatív meghajtásra, és ha nem jön be még mindig lehet korlátozni, meg egységesíteni, mért kell tönkretenni a csúcskategóriát egységes motorral, KERS-el, Később gondolom mikor már minden autó egyforma lenne, és maradna a különbség a pilóták között, akkor bevezetnék az egységes pilótát
is 
-
attisx
addikt
válasz
proof88
üzenetére
"Az aprótermetű britet arról is faggatták, hogy fairnek találja-e azt, ha mondjuk valaki úgy lesz világbajnok, hogy hat versenyt megnyer, de a többin nem ér célba, szemben azzal, akit az összes futamon másodiként intenek le. A brit szerint teljesen korrekt a rendszer: "Az illetőnek a következő évben keményebben kell próbálkoznia.""
No comment...

-
bdav
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
"A KERS-et is gondolom a kanyarból kijövet fogják használni"
ez szinte egészen biztos, legalábbis az elektromosakat ott lehet a legjobban, mert a villanymotorok nagyon nyomatékosak (lásd amikor a trolibusz indul
) -
adman
tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Fékezéskor a hőből tudják visszanyerni az energiát.
hőből is lehet energiát nyerni, de egyenlőre egy "sima" generátort ill lendkereket fognak meghajtani fékezéskor. -
proof88
addikt
Hova tovább Forma-1 ?!
Egységes motorok
ÉremrendszerEz 2 olyan dolog, amit nagyon nem kéne erőltetni! Meg mi az, hogy a csapatok támogatják az éremrendszert?! Ezt vajon nem csak ő mondja? Nekem ne mondja azt senki, hogy azok a pilóták, sportolók, akik egy 20 fős mezőnyben versengenek, áldásukat adják egy ilyen hülyeségre.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Fékezéskor a hőből tudják visszanyerni az energiát.
Az előzőnél gond lehetne a nagy végsebességgel is. A visszanyert energia menne az egyenesben, és a végére túl nagy sebességet érnének el, ha előnyt akarnak belőle, ez viszont megnövelne a fék használatot is.
A KERS-et is gondolom a kanyarból kijövet fogják használni, hogy jobb legyen a gyorsulás, mert a végsebességet most a szárnyállás, hasmagasság, pálya karakterisztikája stb.. korlátozza rendesen.
Már most sem lehet rossz egy ilyen gépnek a gyorsulása, hát még KERS-el![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wildrain
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Nyilván olyan motort kellene hozzá gyártani, ami kibírja a két hétvégét ilyen feltételek mellett is. Lehet, hogy 50-80 LE-vel gyengébb lenne magában, de egy olyan pályán, ahol sokszor veszik el a gázt, sok-sok idő megy el üresjárattal a motor részéről. Ha az ilyenkor kárba vesző 750LE-ből csak a negyedét-harmadát hozzá tudnák adni a következő egyeneshez, már tökmindegy, hogy még 50 kg pluszt cipel-e vagy sem. Olyasféle technikai ugrás lenne ez, mint annak idején a hatkerekű autó.
Én is azt hiszem, hogy lehet egy szabály, ami meghatározza, hogy az autót csak a belsőégésű motor hajthatja meg, illetve most hozzávették a KERS-t is.De azért érdekes belegondolni, milyen fura lenne egy olyan autót vezetni, ami szépen gyorsul, ha rálép a vezető a gázra, de amikor elveszi a "gázt", a motor tovább ordít magas fordulaton.

-
[CS]Blade2
addikt
-
Viktor77
titán
Most már hanyagoljátok a témát, azt hiszem túltárgyaltuk.
-
JJános
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
Pázsit2:
Én ezt az egészet nem tudtam, mint ahogy azt sem, hogy a maszat név kit irritál. Csak azt gondoltam, hogy valami más értelme van. Nekem a Maszat nem irritáló, és nem negatív. Nem igaz, hogy nem lehet velem ezeket megbeszélni. Én hajlandó vagyok bárkit bármiképp nevezni, ha arra kérnek. nem akarok senkit megbántani. Csak nekem estetek, én meg közben nem értek semmit.
Én tisztelek, és szeretek minden embert, ebből fakadt ez a dolog. Bánom is én ha sonkáztok, vagy HAM-oztok. Én is szeretem a sonkát, és a HAM konzervet is.
Ha valakit sért amit irok, közölje velem, én készen állok arra, hogy változtassak. Csak azt gondoltam sértő, vagy rossz indulatú a sonka név. -
Viktor77
titán
válasz
JJános
üzenetére
"Elnézést kérek minden Massa szurkolótól, és mindenkitől akit irritál a maszat név."
Itt a gond. Rajtad kivül senkit nem irritál, ebben biztos vagyok. Egész egyszerűen nincs miért bocsánatot kérned (max talán a viselkedésed miatt).
Ahogy már írták, a sonka Hamilton rövidített nevéből ered, egyáltalán semmi sértő nincs benne. És szokj hozzá, hogy használni fogják (ahogy a többiek gúnynevét is).
Ezért biztos nem fogok szólni senkinek, bannolni meg főleg nem.Viszont az ilyen menjen tényleg pls off-ba, én is hibáztam feljebb, hogy nem így írtam.
-
PazsitZ
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Ki érzékeny a becenevekre?
Most ki hozta fel a becenév témát?
Egyébként én is szoktam használni a Maszat nevet, de nem tulajdonítok hozzá negatív jelentéstartalmat...
Ferkázni is szoktam, de ebben sincs semmi.
Aki pedig lát benne valamit az max sajnálni tudom.Amúgy hunny felsorolta a topikban engedélyezett Hamire alkalmazható neveket [link], olyan bunkók vagytok, hogy nem ezeket használjátok

-
Integra
titán
-
wildrain
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Nem is tudod, hogy miért sonkáznak, de ki vagy tőle akadva... nagyon érett gondolkodás.
Egyébként semmi sértő nincs benne, egyszerűen a nevéből és az időjelzőn rövidített névből adódik (HAMilton). Ugyanúgy, ahogy Massa nevéből a maszat, vagy Barrichelloéból a barika, Buttonéból a gombos, Schumacheréből a cipész. Az előbbi kettőt magad is használtad.Egyébként meg ne hidd, hogy azért, mert most bocsánatot kértél a Massa-szurkolóktól, akkor már a sonkát nem is fogja használni senki. Vedd észre, hogy nem mindenki úgy működik, ahogy te szeretnéd, befenyítéssel meg nem mész semmire, még a moderátorok is csak röhögnek rajtad.
-
válasz
JJános
üzenetére
de miért ne lehetne fikázni ? a fikázás nem egyenlő a sértéssel...
pl én személy szerint szimpatizálok a ferkával az egy dolog
de fikázom mert ebben az évben ha mondjuk massának csak 1el kevesebb futamát rontják el akkor is vb lett volna..
tehát fikázni kell mert a olyan súlyos hibák voltak idén a csapatban mint a mekinél 2007 ben
attól nem fogjuk sértésnek venni hogyha ezt te is elmondod..
vagy vmi hasonlótcsak veled az a baj ha bármit mondok akkor felkapod a vizet
még akkor is ha teljesen jogos a kritika...ez a maszat vs sonka dolog meg olyan h nem sértés..
sértés az lenne ha azt mondanám h az a ************** akárki..ha akármilyen pilótának szar napja volt és szarul is ment akkor nem sértés azt mondani , h hát bizony xy de szarul ment mert tény..
az igazság az nem sértő ha nem fogalmazod azzá
Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)