Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#42855) PROTRON


PROTRON
addikt

Üdv,
Lehet már sok alkalommal feltették a témát, az is segít ha kapok pár linket.
Nagyon gondolkodom hogy az Adata-val kapcsolatos problémák és a saját tapasztalataim miatt egy frissebb SSD-t szerzek be a munkaállomás PC rendszer meghajtójának.
Jelenleg egy Adata xpg sx6000pro 512G-n van a rendszer, amivel kapcsolatban kicsit benéztem a review-kat, valahogy átsiklottam afelett hogy rengeteg real world performance kérdés esetén kb ugyanazt tudja mint vagy még gyengébb mint egy 860 EVO sata-s SSD.
Csak 8-as QD (meg efölött 1-2 esetben) teszteknél tesz szert értékelhető előnyre, meg ha épp nem a spórlós raklapról kap alkatrészeket akkor a "4k random write low qeue depth" teszten.

Viszont azt olvasom hogy rengeteg SSD-nél számottevő teljesítménybeli különbség van az 500G és 1 terrás változatok között, így az A2000 az 1 terrások között lealázza az enyémet, de a paraméterei alapján az 500-asok között már nem biztos, sőt.

Mivel proci váltás is tervben van, mindenképpen újra kell telepítenem a rendszert, szal ezért írok be ide, hogy tényleg 1 Terrásat kell vegyek rendszer alá hogy egyáltalán legyen különbség?
Az is furcsa hogy az sx6000pro még mindig drágább mint a A2000(ugyanúgy 5 év mindkettőnél a gari), holott a teszteken 1 terra esetén jóval gyengébb és régebbi technológia.

Amúgy a terv hogy a munkával kapcsolatos fileoket 2,5G hálózaton tárolom, ahol még beleszól a hálózati adattárolóként használatos minipc elérési sebessége is.
Így másik kérdés hogy a hálózati késéseken túl mennyire érződik a server teljesítménye, az apró fileok elérési sebessége? Nyílván HDD és SSD között igen, de Sata és nvme között?
Az nem zavar hogy nagy fileokat 2000mb/s helyett 300-al másol, mivel a projekt fileok nem akkorák.

Köszi.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.