Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#43901) King Unique válasza koanla (#43897) üzenetére


King Unique
titán

A HDS és a CDI alapján a SMART rendben és ha lehet hinni a programoknak, akkor az UNMAP/TRIM is működik (bár azt inkább így javasolt tesztelni), UASP módban csatlakozik stb., ez a része elvileg oké.

"mert ez a drive már fagyasztja a PC-t"

Ez viszont nem oké, ami lehet az eszköz (külső SSD), lehet az USB-kábel és/vagy a kábel csatlakozója + az a port közötti érintkezési probléma miatt és ezért célszerű másik porton másik kábellel is kipróbálni az eszközt, valamint lehet akár az OS hibája miatt is, de az utóbbinál akkor már hasonló USB-s tárolóeszköznél is jelentkeznie kellene.
+ Ha van lehetőség, akkor célszerű másik PC-n és másik OS alatt is kipróbálni a külső SSD-t. ha nincsen, akkor ugyanazon PC-n egy pendrive-ról bootolt WinPE vagy Linux Live rendszer alatt, hogy a nálad telepített W10 esetleges hibáját ki lehessen zárni.

A CDM tesztnél az írási sebesség kb. oké, ellenben az olvasási nem, az irreálisan alacsony, kb. ilyen értékeket kellene tudnia USB 3.0 porton, igaz a screenshot az USB 3.1 Gen 2-es B75 Pro tesztjéből való, de a normál B75-nek is kb. tudnia kell ennyit. + A 64 MiB tesztfájlméret elég kicsi, legalább 1-2 GiB-os tesztfájllal kellene tesztelni.
Ha tényleg ennyire lassú az olvasási sebesség a külső SSD-nél, akkor az magyarázhatja a flmek lejátszásánál is az akadozást, amit szintén nem ártana a tévé mellett PC-n is letesztelni.

[ Szerkesztve ]

(#43902) King Unique válasza King Unique (#43901) üzenetére


King Unique
titán

+ A tévénél magához az FHD és 4K UHD filmek lejátszásához az USB 2.0 port is elég lehet és nem kell ahhoz extra gyors külső SSD sem, akár egy pendrive is megteszi. Ellenben tápellátás szempontjából már nem feltétlen elég az USB 2.0 port és szerencsésebb az USB 3.X, vagy 2 db USB 2.0 port esetén Y-kábel használata, bár egy külső SSD-hez jó esetben 1 db USB 2.0 port is elég lehet, ha kicsi az energiaigénye.

(#43903) koanla válasza King Unique (#43902) üzenetére


koanla
aktív tag

Energiaigény tekintetében abból indultam ki, hogy a gyártó szerint az eszköz visszafelé kompatibilis az USB 2.0-ával, tehát az 500mA elvileg elég neki. Ráadásul - ahogy a másik kollégának is írtam - hetekig működött a TV ugyanazon portjában egy külső HDD, ami azért talán valamivel éhesebb. Ha annak megfelelt, akkor talán egy alacsonyabb energiaigényű SSD-t is ki tud szolgálni.

Ami a tempót illeti, amennyire néztem, olyan 6GB/óra a tárterület-igény (FHD van rajta csak, 4k-t NAS-ról nézek, ez csak esti sportműsorok felvételére és Timeshift-re lenne), vagyis olyan 1,6MB/s-kel el kéne lennie. Nem tudom, mennyire játszik ez a TV VBR-rel és társaival (szerintem semennyire, ad egy konstans tömörítést és jóidő), de átlagra ez szerintem jó számolás. Nem is a tempó a gond, hanem hogy megbízhatatlan az eszköz.

UI: a 2GB-os mérés még "folyamatban", de szerintem már belefagyott.

Nem hinném, hogy kábellel vagy porttal lenne gond (volt rajta más eszköz és az nem problémázott), de most lecsatlakoztattam a TV-ről a 75GB-os küldő HDD-t és mérek egyet azzal is egy másik hátlapi portból, amint ez lefutott, vagy meguntam a fagyását nézni. Aztán annak a kábeléről, azon portról újra fogom próbálni ezt az SSD-t is (ha sikerül).

Az OS hibáját nem gondolnám, elég frissen telepített rendszer. Szóval a WInPE-s, Linux-os dolgot hanyagolnám, talán egy hangyányit overkill.
Esetleg egy Mac-ről meg tudom még nézni, de tényleg az eszközt gondolom hibásnak. Ha MacOS, akkor arra mi az ajánlott ingyenes tool (nem gond újraformázni az SSD-t, nincs rajta már tartalom)?

[ Szerkesztve ]

(#43904) koanla válasza koanla (#43903) üzenetére


koanla
aktív tag

Bele hát. Le is lőttem a tesztet.
Szerencsére az SSD és a HDD csatlakozója nem kompatibilis, úgyhogy kábelt nem tudok cserélni. Az viszont látszik, hogy - bár a HDD sem acélos - azért ezen legalább lefutott a 2GB-os teszt is (közben végig villogott a HDD LED a házon, míg az SSD-s tesztnél kussolt egy rövid idő után).
Az első szkrínsoton látszik, hogy a szekvenciális írás tesztjénél meghalt (SSD), de hiába végzett az olvasásos tesztekkel, csak az első tesztre írt 0.0-tól eltérő értékeket. A másik szkrín a HDD-s mérésről van, az végzett rendben. Port, PC, minden változatlan. Csak a meghajtó és az eszköz más.

(#43905) King Unique válasza koanla (#43903) üzenetére


King Unique
titán

Az USB-szabványok eleve visszafelé kompatibilisek, működik egy USB 3.X eszköz USB 2.0 porton is, ez nem újdonság. Ellenben ebből még nem következik az, hogy a standard áramerősségű (0,5 A) USB 2.0 porton a tápellátása is megfelelő lesz az eszköznek. :N

A nem hinnénk, meg a ténylegesen meg is bizonyosodtunk róra között azért van egy kis különbség és nem árt az utóbbi szerint eljárni. :B
Nem feltétlen kell WinPE vagy Linux Live abban az esetben, ha van Maced és azon macOS - ami ugye nem lett említve - , mert akkor nyilván az utóbbi környezetben is meg lehet ejteni a tesztelést, amihez adott pl. az AJA, Blackmagic Disk Speed, CrystalDiskMark klónként az AmorphousDiskMark, stb. Bár az előbbi meg abból a szempontból jöhet jól, hogy akkor meg a PC, vagy azon az OS hibáját lehet kizárni/megerősíteni. + Ha már macOS, akkor lehet ottani fájlrendszerre (HFS+J, APFS) is formázva tesztelni, mert az NTFS-t alapesetben csak olvasni tudja, de pl. az exFAT-ot (talán gyárilag is olyan a B75) írni is.

Ha a Macen, illetve macOS-en is ilyen lassú a külső SSD olvasási és írási sebessége nagyobb tesztfájlméretnél, meg fagyasztja a rendszert stb. és nem az USB-kábel hibája (másikkal kipróbálva is ez van) miatt, akkor meg vsz kifoghattál egy gyári hibás példányt és ez esetben nyilván felesleges vele tovább szórakozni. Ilyenkor adja magát a garanciális csere, + belföldi online vásárlásnál 14 napig az indoklás nélküli elállás joga is.

[ Szerkesztve ]

(#43906) Frawly válasza koanla (#43898) üzenetére


Frawly
veterán

Itt valami tényleg nem kerek. Ez a 4 MB/sec túl lassú, még ha a tévé nem is tudja kihajtani, akkor is legalább olyan 180-400 MB/sec között kéne lennie.

(#43907) Merula Alba


Merula Alba
tag

Sziasztok.
Egy ilyen M2-es SSD-t szeretnék venni, de teljesen buta vagyok M2 témában. Addig már segítettek eljutni hogy az X370 Krait Gaming alaplapom elméletileg támogatja ezt a szériát (a listában 500GB-ig), de nem vagyok biztos hogy a csatlakozás pont ugyanolyan vagy sem. :F
Tudtok ebben segíteni?

[ Szerkesztve ]

Ne dumálj, mert nem látok! :-P

(#43908) Graphics válasza Merula Alba (#43907) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Igen, olyan, veheted :)

Az alaplapgyártók ritkán frissítik utólag az ilyen listákat.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#43909) Pyttawrx válasza Merula Alba (#43907) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Igen jó lesz, veheted bátran. :)

(#43910) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Újabb Kingston tapasztalat, UV400

Irodai használat, 8TB írt adat mellett a következő jelenség.

Indítási javítást kért, külső eszközzel próbáltam adatmentést.

Először 92%, 5 hibás szektor, majd átdugva másik portra már csak 85% 10 hibás szektor.

Öngyilkos SSD...

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#43911) Graphics válasza Graphics (#43910) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ja és már nem látja az adatokat... Azt hiszem klónozni kellett volna előbb.

Mindegy így is sikerült kimenteni a doksikat

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#43912) pappkarcsi


pappkarcsi
senior tag

Sziasztok!
Van egy 860 Evom kb 2.2 TB írt adattal, amit nem rég vettem használtan. Nem rég atcopyztam rá a rendszeremet, amivel napokig nem is volt gond. Most azt csinálja egy negyed óra, fél óra, óra, random idő használat után, hogy az active time felugrik 100%ra lefagy a gép és csak áll és áll, semmilyen program nyilván nem mozdul, nem reagál semmire a rendszer. Van hogy 5 perc után elmúlik, de van hogy ki kell kapcsolni. De van hogy már boot közben elindul a 100% load, mert látom hogy csak világít a load led, es csak karikazik a win.
ssd fw és bios up-to-date, hardveresen nem lett mozgatva.
Most 5-6 restart után, bizonyos fájlok, amik használatban voltak, sérülhettek, mert modosult a firefox is itt-ott, plusz futott egy játék is, aminek az összes settings-e resetelődött.

Short smart test a következőket írja
Power on hours: 2235
Failing LBA: 0xAA6400
Az extended még fut, de a smart is megszakadt 2x csak 3x futott le.
Ötlet? : )

Mód: közben megint megszakadt. "Aborted by unknown error. Please retry smart self-test."


[ Szerkesztve ]

Regisztrált: 2007 - 99 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

(#43913) King Unique válasza pappkarcsi (#43912) üzenetére


King Unique
titán

A másik topikban már említve lett, hogy kipróbálás másik SATA porton, másik adatkábellel is stb., mert a CRC hibák adatátviteli hibára utalnak, ami oka lehet rossz adatkábel és gyenge tápegység. Meg HDS screenshot volt említve szöveges értékeléssel, nem táblázatkezelőbe bemásolva, de mindegy.
Meg vettél egy SSD-t használtan, de az nem derült ki előtte meggyőződtél-e az állapotáról valahogyan. Ha nem, meg az előző tulaj esetleg elhallgatott valamit és nem véletlenül adta el, akkor nem meglepő a jelenség...

[ Szerkesztve ]

(#43914) ledgeri válasza pappkarcsi (#43912) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Nem futott nálad léte kezdete óta HDS? Ilyen esetekben látszódhatna a grafikonokon pár dolog...
Csak érdekességképp megnézvén az én 840-emet az Ultra ATA CRC-d az magas (nekem úgy, hogy 2013-as, 12%-os és 68 TB írásos az 1) és a POR (power on recovery) [nem helyes leállítás] számolód aránylag magas... Ennyi ami úgy tűnik kis, hogy ugyanazok a smart adatok vannak a listán, de persze más haználat, más alkatrészek....
Megvan még az eredeti rendszer lemeze? Én átállnék vissza...
(...és nyomnék kettő HDS írásos gyalut, ami lehet, hogy OP, de pont arra lenne, hogy ha "felület" hibából eredő a baj, kiderüljön)

Offjaimra azért még várj másodvéleményt is!

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#43915) pappkarcsi válasza King Unique (#43913) üzenetére


pappkarcsi
senior tag

King Unique, te magadtól lettél bunkó és rosszindulatú, vagy szüleid tanítottak erre? Nagyon sajnállak érte, rossz lehet neked. :( Lehet, hogy egy gép már félistennek hív, de azért vegyél vissza.

HDS-t még nem indítottam, nem onnan copyztam ki az excelt, hanem az samsung appból, mert nem lehet egyben kifotózni, "de mindegy". 3 hete, amikor megvettem, kértem screenshot-ot, azon 100%/100% volt, amikor megérkezett, akkor is az volt. Most viszont, hogy elindítottam a HDS-t és már csak 100%/99%, vélhetően a crc miatt. Report
ledgeri
Ha a 840-en az 1, akkor ez valóban nagyon nem jó. kicserélem a kábeleket, és megnézem azzal. és ha megy, még akkor is megpróbálom felülírni.
Igen, közben visszatettem a 250est, már arról írok, de fura, mert annak a helyére tettem be, és az előd szépen üzemel. a másik teljesen megállt..

Holnap, azaz ma még visszanézek, hátha érkezik még tipp, ötlet.
Ezeket pedig köszi nektek! :R

[ Szerkesztve ]

Regisztrált: 2007 - 99 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

(#43916) King Unique válasza pappkarcsi (#43915) üzenetére


King Unique
titán

Pappkarcsi te most mégis miért vagy ilyen alpári bunkó és mire fel személyeskedsz itt, a szüleid talán nem tanítottak meg hogyan kell normálisan viselkedni??? :U Meg arról én nem tehetek, hogy nem vagy képes egy topikban még a téma összefoglalót sem elolvasni és a megfelelő topikot eltalálni, valamint arról sem, hogy a szövegértelmezésed sincs rendben, ha a világosan kértek ellenére másról teszel be screenshotot, adatokat... És ezek után meg tényleg neked áll feljebb? :U Hát tudod csak sajnálni tudlak, meg jó lenne ha visszavennél kicsit, persze a buta embereknél nem meglepő az ilyen viselkedés... :( Ja, és ha már a rangokkal példálózol itt, arról megint nem más tehet, ha te 14 év alatt nem tudtál magasabb szintet elérni itt, meg az megint nem világos ez mégis hogyan kapcsolódik ide, de mindegy, illetve az utóbbin is nyugodtan sértődj csak meg óvodás módjára. :B

Le lett írva világosan, hogy HDS screenshot (nem riport, de az is jó) kell nem pedig Magician, és lám az előbbin látszik is a szöveges értékelésnél is, hogy adatátviteli hibák vannak, vagyis adatkábel, tápkábel, szükség esetén csere, ami ugye már le lett írva előzőleg. Meg ha a vételnél, illetve az eredeti tulajnál még 100/100-as volt az SSD és nem volt a SMART-ban ilyen probléma, akkor megint egyértelmű, hogy vsz a te hardverkörnyezetedben nem stimmelhetnek a dolgok, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#43917) jozsi252


jozsi252
veterán

OS alatt ami volt 860 EVO 250GB lecseréltem egy WD SN750 500GB-os NVMe SSD-re. Ezeket az értékeket produkálja.
Akinek ilyen van esetleg meg tudja mondani hogy neki is hasonló? Az első sor seq írásba hozza a gyári értékeket rendesen!
MSI Z490 Tomahawk lapba került bele, és a gyári M2 Shield Frozr Heatsink van rajta hűtésnek. A Crystal teszt alatt max 45 fokig ment fel a hőfok ami tök jó szerintem. Legalábbis ahhoz képest amilyen hőfok értékeket itt szoktam olvasni.
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#43918) Pyttawrx válasza jozsi252 (#43917) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia.
Minden teljesen jó, és mindig a gyári értékekhez célszerű viszonyítani [link] :
- Sequential Read Performance3430MB/s
- Sequential Write Performance2600MB/s
Illetve a hőfok tökéletes, mivel a gyártó max 70°C-ot ír mint működési hőmérséklet.
Van is rajta borda ezzel enm lesz gondod :D

(#43919) Pyttawrx válasza pappkarcsi (#43915) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

és King Unique

Kérlek titeket, hogy a személyeskedést ha nagyon nem tudjátok magatokban tartani, akkor privátban folytassátok, de semmiképpen sem itt. Nem való ide.
Köszönöm. :R

(#43920) jozsi252 válasza Pyttawrx (#43918) üzenetére


jozsi252
veterán

Köszi itt is a segítséget, akkor jó választás volt hogy emellett döntöttem. Kicsit vakartam mondjuk a fejem mert a M2_2 slot-ba nem lehet külön lefogatni az M2-t, hanem a heatsinken levő csavar fogja le. Keresgéltem a csavart hozzá, de rájöttem hogyha lefogatom az SSD-t, akkor a heatsinket nem tudom rácsavarni.

:R :R

iPhone 13 Pro Max

(#43921) Top cat


Top cat
őstag

Úgy látom a Samsung 870 EVO-ról még nincs sok tapasztalat. Nekem nem egész egy hónapja van egy 250GB-os.

A sebességével nincs gond. SATA II-es alaplappal ezt tudja.

De a wear leveling count kicsit aggasztó, 452GB írás után.

(#43922) Doky586 válasza Top cat (#43921) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Azért megvárhattad volna amíg végez a teszteléssel..
(a sok Stopi Stopi eltünne, és látszódna mit teszteltél)

(#43923) Top cat válasza Doky586 (#43922) üzenetére


Top cat
őstag

Igen, kicsit hamar csaptam rá a PrtSc-re. Az előző Intel 520 ezt tudja. Ezen már látszik.

(#43924) Cs1csó válasza pappkarcsi (#43915) üzenetére


Cs1csó
félisten

VEGYÉL VISSZA! Elolvastam az üzenetedet és a válaszüzenetet is semmi sértő, vagy bunkó nem volt benne. Az engem is bosszant amikor valaki TÖBB topikban is felteszi ugyanazt a kérdést egymás után mert pl. 2 percen belül nem válaszoltak az első kérdésére.
Ha nagyobb topikba írsz (ez akár az aktivitásán is látszik vagy írják, felül, hogy kiemelt topik stb.) akkor AKI TUD majd válaszol.

(#43925) ledgeri válasza Top cat (#43921) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Milyen alaplap?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#43926) Pyttawrx válasza Top cat (#43921) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. A sebesség amúgy a legkevesebb, főleg hogy sata-II-vel mérted. A tartósság és a stabilitás a lesz majd ennél is a lényeg.

(#43927) Top cat válasza ledgeri (#43925) üzenetére


Top cat
őstag

Socket 775-ös Gigabyte, nem egy mai darab. :D GA-EP35-DS3P

#43926 Pyttawrx
Igen a tartósság a lényeg. Ezért zavar a wear leveling count érték.

[ Szerkesztve ]

(#43928) ledgeri válasza Top cat (#43927) üzenetére


ledgeri
nagyúr

:R

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#43929) Pyttawrx válasza Top cat (#43923) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nincs miért aggódj. :)

(#43930) Top cat válasza Pyttawrx (#43929) üzenetére


Top cat
őstag

Biztos? :D Az a RAW data 3 mit jelent?

(#43931) pappkarcsi válasza King Unique (#43916) üzenetére


pappkarcsi
senior tag

cseréltem táp és sata3 portot, sata kábelből kapott egy hpe-t, nem jo. aztán áttettem egy sata2 portra, egyelőre ugyanaz, megáll egy idő után. hát egyelőre ennyi.

Regisztrált: 2007 - 99 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

(#43932) JohnD


JohnD
tag

Helló! SSD Life Left attribútum (HDS-ből nézve, Kingston SSDNow V300 SATA meghajtón) ha eléri a 0-át, attól még az SSD ugye használható?
Ugyanez lenne a kérdésem a Media Wearout Indicator értékre is (WD Blue 250GB 2.5" SATA SSD esetén).
Mindkét esetben az adott érték határozza meg a kondíciót a HD Sentinel szerint.
Elnézést ha már tárgyalt vagy nyilvánvaló dolgot kérdezek.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#43933) Pyttawrx válasza Top cat (#43930) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Elvileg a wear levelling count számláló azt kéne megmondja, hogy a flash hány írási cikluson van túl. A %-os értéke pedig azt, hogy ez hogy viszonyul ahhoz a határértékhez, amikor - a gyártó becslése szerint - a flash már várhatóan éppen csak 1 évig képes az adatot (újraírás nélkül) megtartani. Olasni való: [link] [link] :)

(#43934) Pyttawrx válasza JohnD (#43932) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia, dobj már 1 HDS képet (legújabb HDS), köszi

(#43935) JohnD válasza Pyttawrx (#43934) üzenetére


JohnD
tag

Itt van az egyik (SSDNow V300), a másiknál (WD Blue) még 100%-os a kondíció

Nincsen probléma végül is egyikkel sem, csak egyszerűen kíváncsi lennék a dologra

[ Szerkesztve ]

(#43936) ledgeri válasza JohnD (#43935) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Rutin dolgok: Régi HDS, újabb kéne, és a SMART fülre gondolt -feltételezem...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#43937) Pyttawrx válasza JohnD (#43935) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

de írtam is hogy a legujabb HDS, ez régi. :)
[link] és erről meg ahogy fórumtárs írta a smart fülről is, tehát 2 képet várunk :)

[ Szerkesztve ]

(#43938) Top cat válasza JohnD (#43935) üzenetére


Top cat
őstag

Ez egy régebbi béta. 5.7-es a legújabb.

És a SMART fül kellene szerintem. :)

(#43939) JohnD


JohnD
tag

Sajnos nincs már nálam a meghajtó, csak ennyit tudok küldeni :(
Ennyiből nem lehet megválaszolni a kérdést? (Amúgyis az szerintem általános jellegű.)

(#43940) Pyttawrx válasza JohnD (#43939) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nem, mert nem biztos, hogy valós adatok! :)

(#43941) Frawly válasza pappkarcsi (#43915) üzenetére


Frawly
veterán

Nem bunkóságból írom, de ne nézz vissza. Vagyis csak akkor, ha kicserélted a kábeleket, végigpróbálgattak az összes SATA porton az SSD-t. Utána lesz releváns, hogy ha az nem segített. De még előtte az SSDOK progival készített kép is jó lenne. Az ír egy csomó olyan hasznos dolgot, amit a HDS nem ír, főleg gépfüggő, OS függő adatokat.

Addig felesleges visszanézni, amíg az itt írtakat mind ki nem próbáltad, végig nem csináltad. Ja, melós, de neked kell a segítség, nem nekünk.

(#43942) JohnD válasza Pyttawrx (#43940) üzenetére


JohnD
tag

Kicsit átfogalmazom a kérdésem: tegyük fel, hogy hihetünk az adatnak, hogy - mondjuk - az SSD Life Left érték nulla lett. Attól még használható marad az SSD? (Bármelyik, nem csak kimondottan a V300-as.
Köszi!

(#43943) Maelephant válasza JohnD (#43942) üzenetére


Maelephant
aktív tag

Ezzel a kérdéssel az a baj, hogy nem szakértői, azaz ténykérdés, hanem mérlegelésen alapuló döntést kívánsz megelőlegeztetni, azaz véleményt kérsz. Az meg szerintem nem igazán segít. Én, személy szerint, vennék egy új meghajtót rövid időn (legfeljebb egy negyedéven) belül és költöznék arra.
De lényeges, amit a többiek írtak: ha nem időszerű (friss) szoftverrel nézed, lehet, hogy nem ismeri fel (megfelelően) a típust, rossz adatot közöl, így a döntésed teljes tényállási alapja hiányzik, azaz nem lehet használható választ adni a kérdésedre.

[ Szerkesztve ]

(#43944) Pyttawrx válasza JohnD (#43942) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Ez csak "találgatás" lenne így, én erre így nem tudok megbízható választ adni, ne haragudj. :R

(#43945) JohnD válasza Maelephant (#43943) üzenetére


JohnD
tag

Oké, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz ezt megválaszolni. Egyébként az új már megvan.
A HD Sentinelnél értem az aggályt, sajnos már nincs nálam az SSD, amiről a régebbi HDS-es kép készült. (Ugyanakkor ha hihetünk a régebbi programnak, elég szép ideje van még az SSD-nek.)

Azért köszi.

Pyttawrx: Ok! :)

[ Szerkesztve ]

(#43946) Frawly válasza JohnD (#43942) üzenetére


Frawly
veterán

Elvileg igen, ha eléred is a 0 kondíciót, onnantól még működnie kell. Egyedül Intelnél van bevezetve olyan, hogy ha eléred a kondíciót, akkor átvált az SSD read onlyba (szándékosan), más gyártónál ez nincs. Szóval önmagában nem jelent semmit a 0 kondíció, neked figyelmeztetés, hogy nincs már rá gari, meg a gyártó a továbbiakban nem nagyon ajánlja a használatát.

De elég elméleti, mert hihetetlen nehéz olyan sokat írni az SSD-re, hogy teljesen le tudd annyira rongyolni, hogy elérd rajta a 0-ás life leftet. Kisebb fajta művészet.

(#43947) JohnD válasza Frawly (#43946) üzenetére


JohnD
tag

Nah azt hiszem erre gondoltam, amikor megkérdeztem. Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.