Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#33193) Frawly válasza ubyegon2 (#33191) üzenetére


Frawly
veterán

Hiba nincs rajta, rossz oszlopban nézed az értéket. Ha nem hiszed el, felőlem vidd vissza. Különböző gyártók különbözően kezelik ezeket az Error Rate-eket. Ha úgy sem vagy vele boldog, szerintem még lehet visszaveszik, sokszor a boltos sem ért a SMART értékekhez, és el fogja neked hinni a SMART értékek alapján, hogy hibás. Volt itt nemrég valaki, akinek két hibátlan Adata SU800-at is visszavittek, mert elavult verziós HD Sentinel írt rá tévesen hibát.

Valami Live USB-s Windowst kerítsél, bootolj be róla, ha más nem arra lehet jó, hogy tudsz vele HDS 5.30-al SMART-ot menteni a visszavitelhez, meg a Kingston SSD Toolboxszal tudsz ránézni, az mit ír rá.

Rendszerbetöltőnek kell lennie. Gondolom ez Mint 19 Cinnamon, annál GRUB2-nek kéne lennie, Esc-et vagy Shift-et nyomogatva elő kéne jönnie. Akkor is, ha nincs fent más disztró. Az fdisk-es kimeneten látszik, hogy label type: dos, magyarán MBR-es meghajtó, így UEFI boot kizárva. UEFI-nél lehetne még elképzelhető, hogy nincs rendszerbetöltő, mert az EUFI már önmagában is az. Esetleg ha már semmi nem segít, akkor a BIOS boot menüjét szedd elő (ezt általában F12), és kezd el telefonos stopperalkalmazással mérni, miután abban elbootoltattad az SSD-t. Ez a rendszerbetöltőtől mérés azért szükséges, hogy a BIOS inicializálási idejét ne mérd bele a bootidőbe. Ha van bejelentkezés, meg jelszóbekérés, arra az időre megint meg kell állítani a stoppert.

Ha megnézed ezeket a windowsos eredményeket, akkor láthatod, hogy a 120 gigáson is 191 MB/sec-es írást mértek 5×1 gigás beállítással, nem 60-80 gigát, amit te mérsz. Persze nem azt mondom, nem acélos eredmény a 191 mega sem, mert a szintén ultraolcsó, 120 gigás méretben lassú Adata SU650 ugyanebben a műfajban 320 MB/sec-et áttol, és nagyobb fájloknál sem esik be nagyon 200 mega alá.

De pl. ezen a videón a 240 gigásat mérik le, és szépen látszik a grafikonon, hogy 7,5 gigás fájlt átlag 407 MB/sec-kel másol az UV500. A 240-es persze gyorsabb, de a 120 gigásnak sem kéne ennyire belassulnia 0,5 GB-nyi írás után.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.