Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#33166) Malachi


Malachi
addikt

Sziasztok,

van egy 340 napos Samsung 850 EVO SSD-m és az elmúlt időben valamiért a teljesítmény csak 80%-on van, az élettartam (health) pedig most már csak 98%-os. Eddig 6 TB adatot mozgatott meg.

Nem tudom, zavarjon ez? Rendszermeghajtónak használom, partíció nélkül, kizárólag a Win van rajta, meg a felhasználói programok. Zene, filmek, képek külön meghajtón, játék nincs a gépen. Kizárólag szövegszerkesztés, net, zene filmezés megy rajta.

Jogtiszta 64 bites Win10 a rendszer, jogtiszta Sentinel figyeli. Én a Winben semmit nem állítottam, az ellenőrzés azt mutatja, hogy a trim be van kapcsolva, de a Sentinel ezt kifogásolja valamiért, azt írja, hogy nincs bekapcsolva. SSD meghajtója friss, Win automatikusan frissít.

Bár azt is írja, hogy az élettartam még így is több, mint 1000 nap, valami nekem akkor sem kerek ezzel. Miért nem 100% a teljesítmény és miért csökken az SSD élettartama?

Köszi a válaszokat!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.