- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Balázs2: Gmail
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Aktív témák
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy Corsair 60Gb Force-3 GT-t.
Ez ugye SATA3-as. A lapom viszont csak SATA2-es.
Menni fog, ha rádugom? Jumperelni kell esetleg? Van különbség SATA2 és 3 kábelek között?Amúgy van jobb vétel ebben az árkategóriában ennél az SSD-nél?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv,
b -
csubi8
csendes tag
szevasztok HELP,
beszereztem egy WesternDigital SiliconEdge 64 GB-os SSD-t és ott a probléma, hogy nem ismeri fel a BIOS (egyenlőre a windows-ról ne is beszéljünk).
A sráctól akitől vettem, szóval nála is 3 gépből 1-ben nem működött, ezért is adta el - gondoltam én próbálkozok vele (a működőgépben csinált róla screenshotot, a cucc 100%-os).
Alaplapom: Asus P5Q
Próbálkoztam
- másik kábellel
- végig az összes alaplapi SATA csatlakozóval (6+2)
- BIOS beállításokkal (sem AHCI, sem IDE módban nem ismeri fel)A BIOS-ból a legfrissebb van fent (2209), valamint kivettem az alaplapon az elemet is (clear cmos).
Valakinek van ötlete?
Ha esetleg beszereznék egy PCI-E-s SATA2/SATA3 kártyát (ASRock SATA3 PCI E vezérlő kártya), azzal működne? (Az egyébként "kikerüli" az alaplap vezérlőjét, igaz? Arról egyébként lehet bootolni?)
Bocs a sok kérdésért!
Köszi, minden ötletet és segítséget! -
wutuka
aktív tag
Értem amit mondassz,csak a hozzászólásban amire reagáltam,konkrét név van megnevezve kvázi bűnösként,és az azért ennyire nem egyértelmű,nem volt az máskor sem amikor más volt hatalmon, és akkor is hektikusan mozgott az USA Dolcsi.
A jelenlegi USD/HUF (250) nem reális,ezt mindenki tudja,spekulánsan fenntartott ár,és nem is lesz tartós,és akkor igencsak le fog menni itthon is a hardver ár.a hardver árak természetüknél fogva lefelé mennek idővel.Néha ha sajnos bekövetkezik valamiféle katasztrófa,lásd Thaiföld ahol is a HDD gyártás jelentős része folyt-folyik elindulnak felfelé is,mert a kereslet-kínálat viszonya ezt hozza.Törvényszerűen.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Volt már itt szó többször is a RAMDisk témáról. Feltettem a Dataram Ramdisk programot, ilyen beállításokkal:
és ezeket az eredményeket kaptam, ami valahogy nekem nem stimmel. Nem túl gyors ez egy kicsit?
-
BiP
nagyúr
válasz
ricshard444 #29983 üzenetére
OFF: Csatlakozom. Nekem sem tetszik. No meg lassú is.
-
ricshard444
veterán
Gyerekek ez az uj hardverapro bunronda es bena
-
Novics
senior tag
Üdv mindenkinek! És boldog Újévet!
Lenne egy kérdésem, és naná, hogy az alignálásról!
Adott egy Lucid Lynx oprendszer, ezt próbálom belőni ssd-re. /tmp ment a RAM-ra - még a böngésző cachet kell átvarázsolnom - utolsó hozzáférést nem naplózza, de a teljes naplózást is ki fogom kapcsolni - ext4-et használok. "Asszem" ennyi. Ha valamit kihagytam, akkor kérlek szóljatok.
Szóval, amiért idepofátlankodtam. fdisk -lu parancsra eztet dobja ki nekem:/dev/sda lemez: 64.0 GB, 64023257088 bájt
255 fej, 63 szektor, 7783 cilinder, összesen 125045424 szektor
Egység: szektorok 1 * 512 = 512 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0x000752d3Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sda1 * 2048 9764863 4881408 83 Linux
A(z) 1. partíció nem cilinderhatáron végződik.
/dev/sda2 9766910 125044735 57638913 5 Kiterjesztett
/dev/sda5 123092992 125044735 975872 82 Linux lapozó / Solaris
/dev/sda6 9766912 95703039 42968064 83 Linux
/dev/sda7 95705088 105467903 4881408 83 Linux
/dev/sda8 105469952 113324031 3927040 83 Linux
/dev/sda9 113326080 123088895 4881408 83 LinuxA partíciós tábla bejegyzései nem a lemezen található sorrendben vannak
Osztogattam 1024-gyel, és a kiterjesztett partíció (sda2) egy kicsit meg van csúszva, ellenben a rajta lévő logikaiak már jó helyen vannak. Ez így jelenthet gondot? Feltételezem nem, mert az sda2-t igazából nem is használja az oprendszer, csak a rajta lévő többi partíciót. De gondoltam megkérdezem.
-
Gabóka
tag
válasz
davidsz #29978 üzenetére
Én a 470-es 64 gb-os samuhoz nem raktam fel a mellékelt lemezről semmit le sem töltöttem semmit hozzá, összedugdostam a vezetékeket a csatlakozókkal, win 7-et tettem rá, beállítottam pár dolgot amit az ssd-s cikkben ajánlottak élettartam növeléshez és ennyi... Valamit fel kell rakni? Így is hozza az értékeket.
-
davidsz
senior tag
Samsung SSD Magican-ból új verzió 3.1
Samsungosoknak!
Annyi változás történt, hogy ez már látja a RAID tömböt egyben (SSD-vel) Viszont nem látja egyesével az SSD-ket
Ez még mindíg nem az igazi. -
Jack@l
veterán
válasz
Dzsosy #29971 üzenetére
Nagyon lassú egy átlag mostani ssd-hez képest.
Samu 470 vagy 830, crucial m4, corsair force gt, ocz vertex3 egytől egyig jó kis cumók, keresztbe nyelik azt a kingstont 4k-ban is.
Kingstonból egyedül a 96 gigás v100+ volt a jó vétel, amig lehetett kapni, nagyot kaptálk, olcsón, elfogadható sebességgel (jóval gyorsabb mint a sima v100) -
Dzsosy
senior tag
válasz
Jack@l #29965 üzenetére
Például? Sajnos én nem találtam nagyon más alternatívát.. (nagyon lassú? mihez képest?)
h1ght3chzor: Igazából "csak" rendszer vinyó lenne és semmi más.. és ha csak ilyen "hatalmas" különbségek lennének észrevehetőek a mindennapi használatban, akkor lehet megspórolom azt a 4k-t
-
-
Tommer
tag
Szeva!
A gyorskeresés -be kellett volna beírnod, akkor megtalálod a választ is,
ill. megtaláltad volna. Írtam én is hsz.-t ezzel kapcsoltban.Itt van a hozzászólás: [link]
De röviden:
- a Force 3 aszinkron MLC NAND -ot alkalmaz (Asynchronous), míg
- a Force GT szinkron MLC NAND -ot alkalmaz (Synchronous)
Ott írják a linkelt corsair weboldalon is.Gyakorlatai tapasztalatom nincs egyik verzóval sem, lehet nem is lehet észrevenni a különbséget, azt sem tudom, hogy ki lehet-e mérni rendesen, vagy esetleg ez befolyásolná az élettartamot, nem tudom.
De ha van pézmag én a Force Series™ GT venném. Azért a kettő között nincs olyan nagy árkülönbség, szerintem. (De lehet, hogy az a pár ezres is számít.) -
tomsics
senior tag
Urak egy ssd-nek kb mennyi az élettartama?Napi olyan min 5 órát megy a gép de van ,hogy 8-at is.Egy win7 lenne rá rakva,meg hozzá pár alap program
-
Dude8
tag
Sziasztok!
Visszaolvasgattam pár hsz.-t, de nem kaptam egyértelmű választ a kérdésemre, így hangot adnék neki:
Tehát a Corsair Force Series™ 3 és a Force Series™ GT között nincs számottevő különbség? A gyártó oldaláról sem derül ki semmi specifikus. Egyéni tapasztalatok esetleg valakinek?
A válaszokat köszi előre is!
-
BiP
nagyúr
válasz
wutuka #29956 üzenetére
1 aktuálpolitikai mondat, és már megy is a fejdöntögetés ...
Akármennyire is nem akarunk politizálni, sajnos ami ma történik körülöttünk, annak hatása van az árakra. (és most itt ugye ez volt a kérdés). Politikamentesen megfogalmazva: Ha más nem, azon keresztül, hogy most drága az euró és a dollár. Szóval hiába csökkennek a hardverek árai, ahogy ez a törvényszerűsége, sajnos az nálunk most épp kevésbé látszik.
Meg ugye most az árvíz is közrejátszik. -
h1ght3chzor
őstag
válasz
Dzsosy #29961 üzenetére
Hát vmennyivel gyorsabb természetesen, mivel alapból sata3, de azért nézz tesztet, illetve döntsd el, hogy mire akarod használni? Meg fogod érezni akár azt a kis/nagy különbséget a kettő közt, hogy 0.03 seccel hamarabb bootol valami, vagy akár 0.5seccel?
Ha ez megér neked 4k-t akkor vedd meg. -
ricshard444
veterán
Csak úgy indult el a gép,hogy lehúztam az ssd-ről a tápcsatit...majd vissza
-
Dzsosy
senior tag
Üdv.
Szeretnék vásárolni egy új gépet. Már minden alkatrész kiválasztottam, csak az ssd-n nem jutok dűlőre.. Tudnátok segíteni?
60 gb-st szeretnék. Kingston v100 sata2 lenne 26k-ért vagy corsair force3 sata3 30-ért (ennél többet nem szánnék rá). Kérdés, hogy megérie a plusz 4k a corsair-ért? Érezhető lenne a sebesség különbség, vagy a sata3 a mindennapokban? A kingstone jó árban van és jókat is olvastam róla, de a corsair papíron gyorsabb és sata3-as..De haa ezek nem érik meg a többlet költséget a valóságban akkor inkább most azt megspórolnám.. -
davidsz
senior tag
válasz
Vistaboy #29957 üzenetére
Ugyan az a menete.
SSD
FinomhangolásokSamsungnak van saját Magican programja, ami az optimális beállításokat egyszerűen elvégzi. - viszont érdemes a leírás alapján is leellenőrizni.
-
Vistaboy
veterán
Üdv mindenkinek!
Pénteken jön az új SSD-m (Samsung 830 64GB mellett döntöttem végül), és csak szeretném megkérdezni, hogy amennyiben én egy friss operációs rendszert akarok rátenni (A mostani már elég szemetes), akkor annak ugyanaz a menete, mint HDD esetében, vagy van rá spéci módszer?
Bocs a láma kérdésért, de ez lesz az első SSD-m, eddig még nem vagyok otthon ebben a témában.
-
adm
őstag
nem találtam tapasztalatokat intel i5520+ich10r chipset+vezérlő párossal, illetve "belépő" hardveres raid-kártyával... volt már valakinek dolga hasonlóval?
-
volvoguy
addikt
Üdv! AZ SSD-k ára szerintetek milyen ütemben és meddig fog esni az elövetkezőkben? 60GB-osat lehet már kapni 30.000Ft alatt...
De ugye nem csak az árnak kell csökkennie, hanem a tárolókapacitásnak növekednie...pl. mikor éri el egy 500GB-os SSD a 20.900Ft-os árat (én ennyiért vettem a minap a HDD-m)
Már most a jövőre készülök, ez alapján veszek alaplapot is, ami tudja a Sata3/USB3.0-át...bár aztán lehet hogy az árak majd az Ivy-s alaplapok megjelenése után lesznek elfogadhatóak...
-
Jim-Y
veterán
És a 4K-t, vagy a 4KQD32-t kell nézni az eredményeknél?
-
samu74
addikt
válasz
Lucifer6280 #29935 üzenetére
A GT jó lehet ha a Corsair-be gondolkozol,de jó még a samsung 470(pláne 25 körül ha kapsz) 830,Crucial M4,Kingston V100(V+ gyorsabb de drágább).Meg azt döntsd el hogy kell-e neked a sata3.
Maximum1: szerintem nagyon jó eredmények.
-
Maximum1
őstag
OCZ Agility 3 60gb van kötve Sata3 portra.
asmedia 106x sata controller ez kell a Sata 3-hoz?
Jó ez így gyerekek? -
szeva000
addikt
válasz
Lucifer6280 #29932 üzenetére
inkább használd a force3-at vagy a force GT-t.Nekem az utóbbi van és semmi gond vele.A force 3 sztem nem is igazán drágább,a GT már vagy 5k-val több.
-
samu74
addikt
válasz
Lucifer6280 #29932 üzenetére
-
samu74
addikt
válasz
Lucifer6280 #29929 üzenetére
Elég sok a probléma mostanság azzal a típussal.
-
Lucifer6280
aktív tag
Hello!
Corsair Nova 2 60GB SSD-ről tudtok valamit mondani?
Előre is köszi a segítséget. -
finest
addikt
válasz
h1ght3chzor #29925 üzenetére
Tuti.
-
Mozsa
tag
válasz
h1ght3chzor #29925 üzenetére
Használd nyugodtan, több helyen is ajánlották már. Csak katt a tisztítás futtatása ikonra, és a registry-t is rendberakhatod. Én napi szinten használom.
-
Mozsa
tag
válasz
h1ght3chzor #29922 üzenetére
ccleaner
-
ftc
nagyúr
A-DATA SSD-ről mit lehet tudni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor #29920 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor #29918 üzenetére
Clone csak akkor működik, ha ugyanakkora SSD-re teszed, amekkora HDD volt a gépben.
Eltérő mérettel nekem még nem működött.Backup disk, azon belül is csak a Win particiót.
Majd SSD-re restore-t nyomj ebből a backupból. MBR-t nem kell visszaállítani. -
h1ght3chzor
őstag
válasz
radi8tor #29917 üzenetére
Most clone-t csináltam a progival, az nem jó?
Fogalmam sincs hogy van a biosban a cucc. Az előző win7-et, amit most be akarok rakni, az előtelepített volt sony által.
Szval úgy néz ki ez teljesen pontosan: a régi win7 stb progik egy külső hdd-n vannak, a gépben az ssd, amire most egy zsír új win7-et raktam fel, onnan indítom a progit, és erre az ssd-re akarom átrakni az egész régi hdd-m tartalmát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor #29916 üzenetére
Persze, lementi az aktuális állapotát a gépednek.
Annyi lehet a macera vele, hogy ha az előző Win7-et nem AHCI-ben telepítetted, akkor lementés előtt át kéne rakni AHCI-re a SATA vezérlőt a BIOS-ban és megcsinálni a registry módosításokat, hogy el tudjon indulni a Win7. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
h1ght3chzor #29914 üzenetére
Ha ugyanolyan oprendszerről van szó, amit most telepítettél, akkor csak simán le kell menteni image-be a jelenlegi oprendszeredet, majd visszaállítani az SSD-re ezt a mentést.
Többször le lett már írva itt a fórumon.
MBR-t nem kell visszaállítani.
Ajánlott proogram: Acronis True Image -
h1ght3chzor
őstag
Vki tud vmi jó progit hdd-ről akarom az új ssd-mre rárakni a régi oprendszerem, minden beállításával, programokkal legyütt. Köszi.
Hogy tudom megcsinálni? Már tettem egy win7-et az ssd-re.
-
Jester01
veterán
válasz
davidsz #29906 üzenetére
Nekem nem jut eszembe egyetlen egy előny sem a már említett egyszerűbb bootolhatóságot leszámítva. Ha adott egy jó vezérlő chip az alaplapon azt ugyanúgy ki tudod használni szoftveres raiddel, hiszen a saját drivere épp ugyanolyan szoftveres raidet csinál miután már felállt az operációs rendszer. Ráadásul smart és trim is megmarad, ami nem minden raid driver esetén természetes.
Jack@l: mit nem lehet?
-
Jack@l
veterán
De embör, hogy próbálja ki, ha logikusan végiggondolva se lehet?
Amúgy ott kezdődött, hogy kérdeztél valamit, mi meg próbáltunk segíteni, aztán az ember azt a lépést várná ahol megköszönöd. (na innen csúszott félre egy kicsit a gondolatmeneted, mert elkezdtél sipákolni ahelyett, hogy átgondolnád mit mért mondtunk) -
Jack@l
veterán
-
davidsz
senior tag
válasz
Jester01 #29905 üzenetére
Az alaplapi RAID mind szoftveres, még a minőségi lapoknál is. Ez igaz. Azért van minőségi különbség köztük.
Azért nem csak hátrányuk van. (esetemben SSD RAID0-ban biztos nem az). Megfelelően összeválogatott lap+SSD páros esetén lehet jó konfigot összehozni.Tömb használhatósága: - ezt jó hogy felhoztad.
Érdemes a tömböt menteni mindenképpen, hogy vissza lehessen állítani.
Én simán csak a SATA kábeleket cseréltem fel, és máris összehányta magát. - a költöztethetőségről innentől fogva kétségeim vannak. (Erről jó lenne ha lenne tapasztalat is, megírhatná valaki!) Látni láttam a tömböt, csak nem tudtam róla bootolni. Majd vissza Ghost-tal és azzal sem bootolt. -
Jester01
veterán
válasz
davidsz #29903 üzenetére
Hogy miért nem terjedt el, azt nem tudom. Abban viszont igaza van MiB kollegának, hogy a gagyi alaplapos cuccok fake raid-ek és gyakorlatilag ugyanúgy szoftveres mind. Az egyszerűbb bootolhatóságon kívül jóformán csak hátrányuk van. Legfőképpen az, hogy alaplap (típus) csere esetén kétséges, hogy tudod-e tovább használni a tömböt.
-
-
-
davidsz
senior tag
Ide figyelj okoska!
Te mit használtál és mit próbáltál ki? Arról beszélj már!
Kérdeztél valamit, többen válaszoltak, köztük én is. Közben meg te lettél a tudásfája vagy mi?
Te mondod meg mi a hülyeség, amikor gőzöd nincs semmiről?2009-es cikket veszel alapul, amióta változott a piac, a technika meg minden? Jóhogy nem windows Vistát vesszük alapul...
Csinálgasd a szoftveres RAID-et Win alól ahogy gondolod. ha megvan, akkor jöhetnek az eredmények ide a fórumba.
Részemről befejeztem.
Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) Recertified, új, több db
- SAMSUNG 980 PRO 1TB PCIe Gen4 SSD - BRUTÁL GYORS, hibátlan állapotban!
- Teljesen új 6,4TB Samsung SSD-k
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest