Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Sonarr és Radarr
Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
OK, semmi baj (egyebkent wear level van:

Ellenben, pont ellenkezo a bajom. Nem uj az SSD (oktober 6-n tettem a gepbe ujonnan vasarolva, azota minden nap megy a gep valamennyit (no, de ez jo kerdes, osszessegeben viszont nem tudom mennyit ment, de szerintem tobbet mint 1 nap 21 ora (aztan lehet tevedek, ezt nem tudom, hogyan ellenorizzem)).
Valszeg beneztem, es pontos ez a mert ido, de a lifetime elorejelzest akkor is furcsallom... -
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
"Ha szűz felosztott SSD-re kerül a win7 akkor nem alap, hogy rendben legyen az align?"
Szerintem félreértetted, itt nem a helyes partíció eltoláson van a hangsúly.
(100MiB-os partíció létrejötte eseté(is) amúgy is rendben kell lennie(általában))Ha egy particionálatlan SSD-re/HDD-re kezdesz el telepíteni(vagy a telepítővel letörlöd az összes partíciót), akkor a 100MiB-os rejtett partíció automatikusan létrejön(tájékoztat is róla a telepítő) illetve a C-rendszerpartíció(ahova az OS települ majd). Adatpartíció csak akkor jön létre, ha a nem a teljes méretre állítod a rendszerpartíció méretét.
(Mint írtam, sokan kerestek meg ezzel, azaz létrejött a 100MiB-os rejtett partíció, de szeretnének tőle megszabadulni utólag, az OS újratelepítése nélkül. Szóval ezeknek a kéréseknek tettem eleget)
Ha létrejött, akkor létrejött, jó helyen van, ahol van, csak arra kell ügyelni, hogy ha külső backup/restore alkalmazást használsz, akkor a rejtett- és rendszerpartíciót együtt kell elmenteni, ellenkező esetben(ha csak a rendszerpartíciót mented) ha bedől a rendszer, akkor nem minden esetben lehet visszaállítani így, marad a reinstall.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Átmásoltam a 3d mark 06 kb 1.2gigás dat fájlját a Corsair Force GT 120G-ról (5.02) a Kingston V+ 200 120G-ra (503) arra nem volt időm, hogy lenyissam a másolási ablakot és meglessem a sebességet. Azért ki lehet számolni kb.

Jól tudom, hogy ugyan azt a sandforce vezérlőt használja mindkettő?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Azért ez ennyire nem egyszerű. Nem kell túllihegni, de sok embernek (nekem is) nagyon sok pénzt jelentettek azok a kemény tízezresek, amiket le kellett szurkolnom érte, és szeretném a lehető legtovább használni.
Lehet, hogy elavul két év múlva, de én sem tervezem eladni, használni szeretném ameddig csak lehet. Ha a 160-as PATA HDD-mmel elvoltam és elvagyok 6 éve, akkor lehet ezt is szeretném ha kihúzná eddig, vagy még tovább. És ezért szeretnék már most mindent megtenni ami ésszerűen lehetséges.
Természetesen nem paranoid módon, nem úgy, hogy a teljesítmény rovására menjen, de hidd el, van akinek ez fontos, és nem szeretne ilyen összegű eszközökkel felelőtlenül bánni. Sok minden még egyáltalán nem fix, és nem világos az SSD-kkel kapcsolatban, sok tanács a legjobbaktól is csak erős valószínűség és nem tuti, természetes, hogy kérdések merülnek fel.
-
-
myckey
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
estére talán letesztelek minden tesztelésre méltó alkatrészt

élményindexben 7.9-et kapott,de hát ez ugye nem sokat számít

gyorsnak gyors,nagyon is.win7,(minden eddig megjelent frissítést tartalmazó)kb.5 perc alatt ment fel rá,pedig foglal 16 gigát,kb
többet egyelőre nem tudok róla(érdemben) nyilatkozni
-
Kiratheonly
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ezt írja a Sentinel:
A merevlemez 198 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
Illetve nagyon ma már 55%-os, és a boot percekig tart. Valószínűleg hibás. Egyébként nem írtam, hogy nem megy. Hülye nem vagyok, nem kell bírnod.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Kiváncsi vagyok, az csak nem baj... azért vagyunk itt (többek között) hogy egymástól tanuljunk. Ha tudok referenciaértékeket, vagy valamiről tudom, hogy sok vagy kevés, akkor abból tanulok. Ezért kérdeztem. És ezért kérdeztem az írt adatmennyiséget is. Nekem furcsa, hogy egy óra alatt különösebb általam ismert tevékenység nélkül ennyit írt a "lemezre", ha tudom miért történt, azzal is tanulok.
Így működik ez, nem azért jöttem, hogy hisztizzek, tényleg kiváncsi vagyok.
@ETOM: updatek utáni állapot. Első volt az update, aztán a vírusirtó, majd a Sentinel, (30-nál járunk) majd a catalyst meg még ez-az, indítottam egyszer a régi HDD-ről is, akkor mondjuk feltűnően sokat tekert (a HDD) és pakk, 60.
-
jozsi252
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Milyen ssd-t topicba még mondtam is neki hogyha lehet akkor válasszon mást mert régebben is sok OCZ ssd-vel volt baj.. Most lehet hogy az IDE telepítéstől halt meg illetve omlott össze az egész rendszer, de lehet hogy kifogott őis egy rossz példányt.
Crucial Samsung ssd-k továbbra is nagyon jók.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hehhehh.. ezt bírom, végre huszonpárezerért elérhető 120GB-os SSD, ami gyorsnak is mondható (vagy nem?), erre ajánlasz egy még jobbat, de csak 60GB-ost..

De imádom az informatika fejlődését.

Egyébként mennyit jelent a 80ezres 4k a 40-50ezressel szemben?
Átlagember észreveszi, h gyorsabb az az SSD, vagy csak olyan, mint az 1200MHz-es DDR2-es ramok.

Egyébként az SSD nem nekem lenne, csak megkérdezték mi a véleményem róla, ezért érdeklődök itt.

-
-
Mankó
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Semmi, csak az előbbi hozzászólónak Agility 3-mal gyorsult. Nekem a sata 2-es SLC-men minimális 1-5 mb/s-es különbségek vannak.
Esetleg azt megtudja mondani valaki, hogy a Bios-ban a Package State Control mit jelent, és mire kell állítani, azt megköszönném. (Auto, Disabled, C2, C6)
-
q8
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
köszönöm mindenkinek az észrevételeket... azt hiszem innentől nem tesztelgetek, hanem használom ;-) ... csak a tudat, hogy így kb jó azért megnyugtat...(mondjuk az kevésbé, hogy a notebookomat akartam kicsit felturbózni, de végül az nem jött össze... így inkább vettem egy használt gépet az ssd-hez, végülis a szüleim gépe úgyis csereérett...legalább nem fog a polcon állni az ssd, mert a notebook cserém még egy kicsit tolódik...)
SymbianOS:
én az eszközkezelőben egyszerűen azt mondtam neki, hogy driver eltávolítása, aztán rákérdezett törölje-e teljesen, töröltettem, majd utána újraindítva jó lett...legalábbis a 4. képen már újra msahcit ír ki, és az eredmények is ahhoz vannak közelebb...egyenlőre nincs lehetőség más ssd-vel tesztelni, amikor a másik kettő is nálam volt akkor még a gép nem volt meg...
-
Mankó
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Kipróbáltam az említett C-s beállításokat, s úgyis mértem egyet. Semmit nem változtak az értékek, szinte tized mb--ra megegyeznek az értékek.
Lehet, hogy az említett dolgok csak az mlc-s sandforce-s ssd-knél jelent gyorsulást. Az SLC-s ssd-nél esetemben semmi eredménye nem volt. -
Lenry
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
amikor megvettem, akkor se hasított igazán - illetve gyakorlatilag semennyire, de ezt akkor betudtam az öreg gépnek. a mai cuccom viszont már kétlem, hogy visszafogná...
-
Heffi
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Felraktam a wint a raid0-ba összerakott 2db Corsair ForceGT-re. Eredmény:

Kell ezt piszkálnom, vagy hagyjam így? (de ha így hagyom vehetek még1 ssd-t a másik gépembe= Asszony ki fog nyírni
)Viccet félretéve, ha az alaplap raid módra van állítva, akkor "non raid disk"-ként rengeteg probléma jelentkezik a Gt-nél. Viszont ha van 2 db stripe módban, akkor nincsenek problémák.
-
Heffi
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Úgy érzem, megint nem jól választottam ssd-t. A 2. gépbe ma próbáltam telepíteni rá oprendszert, de állandóan fagy, hol telepítés közben, vagy ha már sikerült, akkor a win lett lassú vagy fagyott. Alaplap Asus z68 v lx, van benne 4 db 500-as vinyó is raid kötetekben, így az alaplapi beállítások raid módban vannak. Lehet, hogy ezt nem bírja az ssd? Ha átraktam e pcie-s sata3 kártyára, ott feltelepült rendesen, csak ott meg a sávszélesség nem az igazi. (386 MB/s olvasási)
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
A fontos dolgokat én is hdd re rakom,a filmet se ssd-ről játszottam le hanem a hdd-n van de a lejátszó program a media player a c-n van ugyebár akkor láttam a pár mega változást,amúgy nem sok írás volt ha úgy nézzük mert 48,1GB vel indúltam és most van 53.3GB.A 48,1GB is úgy jött ki hogy windows telepítés meg egyszer leteszteltem egy tesztelő proggrammal az ssd gyorsaságát és ugye bár az azért nagyot írt rá,ha azt nézem az 5GB plussz sem 1 nap alatt ment rá hanem 1hét alatt szóval lehet túl parázom a dolgot
Már csak arra leszek kíváncsi hogyha felteszek valami vírusírtót hogyan regulázom meg
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen notebookot vegyek?
- Horgász topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- További aktív témák...
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Valami itt nem stimmel...

Le is frissítettem V503-ra.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)