Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Baloghjanos
tag
sziasztom ma vettem egy corsair nova 60 gb ssdt feltetem a win7 et
jőnének a driverek valami ocsmányul lassan de valahogy felszenvedtem vele feltetem a játékomat ilyen 20-25 másodpercenként megál a kép és utana megint megy
valami megoldás a problémámra létezik vagy ez ssd probléma ?
-
Balage76
senior tag
Eljön majd az idő, amikor Samsungból is lesz tömörítős kontroller, de most még semmi értelme mert ezeknek a memória moduloknak nincs szüksége ilyen trükközésre.
Előtte még lesz 27->21nm + 32->64bit Toggle DDR NAND + MDX kontroller + 1TB kapacitás, hogy csak az elkövetkező kb 9 hónap történéseit említsem...

Az egész sztori nagyjából egyébként arról szól, mintha összehasonlítanál egy amerikai, V8-as 5 literes motorral szerelt izomautót egy japán duplaturbós 2 literes boyracer járgánnyal. Mind a kettő jól gyorsul, jól megy, kb ugyanannyira is, csakhát a feeling más. Persze van aki az egyiket szereti, van aki a másikat.

-
Zlin50
senior tag
A szendforsz csak arra lesz jó hogy az eddig is hirdetett 500MB/s értékeket mutathassa a publikum felé néhány új versenyző. Marketing csupán, ennyi és nem több. Továbbra is csak az 500-as értékeket fogják sokan hajszolni holott azok csak tömöríthető adatokkal mérhető. A 4k az a lényeg, meg az inkompresszibilis mérések (random), és ezért csakis a CDM méréseit érdemes megnézni. Lehet nem fog tetszetős eredményket adni, de a legközelebb van ahhoz, amire a rendszer alatt számíthatunk. Az M4 ad 25-30 -at olvasásra. Meg is mutatkozik ez abban hogy egy adott program kb 150megás indítófájlal 5mp alatt nyílik meg a mellékes apróságokkal együtt. Majd amikor ez a többszöröse lesz akkor lehet majd megnézni a rendszer töltődést meg a programok megnyitását. Igaz ez már jóval meghaladja azt amit HDD nyújt, ami ötször annyi idő alatt tölti be.
-
Balage76
senior tag
Az a helyzet, hogy igazából nem tud nagyon más választani. A Sandforce különböző tipusain kívül vannak még a Kingston által használt kétes hírnevű Jmicron/Toshiba változatok, az Intel sajátjai és a Samsungos vezérlő.
Az Intel köszöni elvan a maga dolgaival, nincs rászorulva arra hogy részleteiben eladja az SSD-it.
A Jmicron/Toshiba ugye kapufa.
Amikor a Samsung piacra dobta a 470-es sorozatot lassan több mint 1,5 éve, akkor mindenkinek megmondta, hogy viszlát, a korábbi elég széleskörű OEM beszállítás helyett más többet nem kaphat Samsung vezérlőt. Nagyjából azóta tart ez a Sandforce őrület... -
Balage76
senior tag
Most őszintén, a Zalman vagy a Galaxy mit tesz ehhez hozzá?
Igyekeznek kihasználni a márkanevük előnyeit, de ezzel az erővel nyugodtan rá lehetne írni, hogy "Zalman, powered by Corsair", csak akkor meg inkább mindenki az "eredeti" Corsair-t venné meg és semmi értelme az egésznek. Autóban is van ilyen, a SangYong (vagy hogy írják) aszfaltbuborékokon is ott van hátul hogy "powered by Mercedes Benz"
Volt már ilyen az IT-ban is, hogy csak az LG külső vinyókat említsem. Azokban is volt minden (WD, Toshiba, Samsung) a matrica alatt.Egy másik helyen már megírtam, hogy ettől még nem lesznek olcsóbbak a termékek (jobbak sem), mert a beszállítója jó eséllyel egy és ugyanaz mindegyik ilyen matricázott terméknek. Márpedig alapvetően a beszállító szabja meg az árat és ha ő egyik hónapban a Zalmannak ad 5 euróval olcsóbb árat, a másik hónapban meg a Galaxynak, akkor pont semmit nem ér az egész, versenyről pedig végképp nem beszélhetünk. Ennek általában az a vége, hogy az ilyen nagy márkanevek fél/egy év tündöklés után eltűnnek és max a garanciális gondot hagyják hátra...
Félre ne értsd, nem fikázni akarom egyik említett céget sem, a saját termékeikkel bizonyára megérdemelten értek/érnek el sikereket, de itt most pont nem erről van szó.
-
Balage76
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Pont hogy nem, mert a Samsungban nincs tömörítés, tehát mindegy mivel mérsz, azonos eredmény jön ki.
-
Bodor
veterán
Ez az! Nyomjad csak azt a samsungot!
Egyébként ha annyira sz@rok lennének azok a Sandforce vezérlők, mint amennyire állítod, akkor valószínű, hogy ilyen nagy cégek, mint a Zalman és a Galaxy, nem ilyennel kezdenék az SSD-s pályafutásukat..... -
kerekfej
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Samsung-oknál nincs nagy eltérés, nincs visszaesés, mint Sandforce-nál.
-
samu74
addikt
A PH-S tesztt szerit a sandforce vezérlős ssd-k is tartalmaznak belső GC-t.Nem valós idejű,de van.
-
Zlin50
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Szerintem meg lehetne azt is tenni, hogy minden jelnkező feltölti ahova neki megfelel aztán a linkeket meg lehet adni abban a webes beviteli formában majd a táblázatban működő címmé alakítani (hivatkozás beszúrás vagy mi).
-
ftc
nagyúr
Még pár kérdés mielptt veszek

Samsung Sata 2-es 64GB-os alig kapható...vmi hasonló jó? hasonló árban 25K-ig...
Samsung 830-as 33K körül
-
Jim-Y
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Én már kétszer is jeleztem neki, hogy ne gomb legyen, vagyis ne Csak gomb, hanem egy email cím, vagy valami..
Azért a kezdeményezés jó 
-
Jim-Y
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Hihetetlennek tartom, hogy csináltatok hozzá egy felületet, de még mindig szarul működik, akkor minek van, tök szívesen segítenék másoknak a bench eredményemmel, de rosszul működő program miatt nem tudom elküldeni, így kérlek manuálisan tegye már bele valaki a táblázatba az én eredményemet is, köszi

Driver (ha jól gondolom akkor Intel driverrel megy?!):

üdv
-
front3r
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ebbe a táblázatba írjátok bele pls ezeket az értékeket, mert nem minden került bele a soromba(alaplapom: ASRock X58 Extreme):

A teszt Win7 alatt készült.Kérdésem: Windows 8 Developer Preview alatt a boot tényleg gyors, DE amikor bejelentkezek, akkor a Desktop-ra váltva kicsit később töltődnek be az automatikusan induló programok, mint Win7-ben. Ez nálatok is így van SSD alatt?
-
Jack@l
veterán
Kingston v+ 96-oson kívül még nem nagyon hallottam kiemelve külön saját megoldást a többi gyártónál, szerintem tesznek rá magasról, mert már olyan, hogy windows xp nem létezik a piacon. (ilyen ramárak meg procik mellett nincs is nagyon értelme már szerintem azzal bajlódni, hacsak nem köt valami oda, amit se xp compatibility, se virtuális gép nem old meg)
-
-
Jack@l
veterán
Jönnek a zalman és galaxy ssd -i is, galaxy egész jól hangzik ennyiért, lasan elkezdődik az árcsökkenés végre remélem.
[link] -
syler123
veterán
25k-ért Crucial m4 gondolom ajánlott vétel nem?
Sajna mire rendeltem volna eltűntek a a 22-23 ezres samsung 470esek... -
válasz
szeva000
üzenetére
Ennek az SSD-nek nem csak az ára jó (persze vásárlákor elsődleges szempont szokott lenni), hanem hogy szinkron memóriás, 8 csatis SF2281-es vezérlő van benne és az egyik 8G-s modul a spare area-nak van fenntartva...(ténylegesen 128G a kapacitása, csak mivel ez a 8G fenntartott, ezért azt nem lehet elérni az OS alól...)
-
szeva000
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igazából az ár döntött,mert majd 10rugóval volt olcsúbb,mint a samu 830....de nem bántam meg.Nekem nem hozott akkora meglepetést a gyorsaság,mert eddig is raid0-ban mentek a hdd-k,de azért bőven az SSD a nyerő így is
.
Egyértelmű,hogy aki belerak egyet a gépbe,nem kívánja többet a HDD-t
-
-
Alchemist
addikt
T61-esen a SATA II unlockolható BIOS moddal... és egyéb finomságok!
Nekem remekül bevált. -
szeva000
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
corsair force GT 120GB
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
forestwow
üzenetére
Szia, ha ez számít valamit, akkor nekem ugyanilyen lapom van, és egy Samsung 830 64gb teljesít szolgálatot benne, és eddig csak pozitív dolgokat tudok elmondani róla, ha van rá keret akkor én ezt javaslom, vagy a sata2-es verzióját, a Samsung 470 64gb-ot. üdv
Egyébként: [link]
-
pschio
őstag
Egy FS Amilo Pro v2055 laptopba jól fog viselkedni egy JMicron vezérlős SSD?
Via VN800 /VIA 8237R chipset van a laptopban. SATA1
-
forestwow
csendes tag
Üdv!
ssd-t szeretnék új gépbe tenni amíg nem állnak helyre az árak merevlemez területén.
vinyót majd lehet veszek eggyet hardveren de biztos nem újonnan.
ssd-ről menne a win7 +egy kis szabadhely nem árthat...
olcsót de jó minőségűt szeretnék venni általános felhasználás mellé.
64gb- körülire gondoltam és ahogy nézegettem 30 körül már vannak, de nemtudom melyik milyen minőségű, és márkában sem tudok melyik lenne a legjobb választás.
szóval nagyon örülnék ha valaki linkelne pár jó ssd-t ezeknek megfelelően, ja és iponról rendelném, egy asrock h61m/u3s3 lap-ba. -
Csacsoa
csendes tag
köszi mindenkinek,sikerült megcsinálnom

-
BiP
nagyúr
válasz
Darkrage
üzenetére
Szerintem ez sem teljesen igaz. Ajánlom figyelmedbe ezt: #29418
Fire/SOUL/CD kolléga már kifejtette, hogy amit megadnak, az az elméleti maximum, amit pedig Te említesz (as-ssd), az -ahogy a lábjegyzetből is kiderül- a tömöríthetetlen adatokkal mért sebesség, ami pedig az elméleti minimum.
A gyakorlatban pedig valahol a kettő között van, az aktuális adat tömöríthetőségétől függően.
Szóval nem olyan drámai a helyzet, mint ahogy lefested.CrystalDiskMarkban állítsd át az adattípus 0x00Fillre (asszem ez a neve, nincs most fent CDM a gépemen), és mérd le úgy. Akkor majd Te is megkaphatod a szép 500-as értékeket.
-
Darkrage
csendes tag
OCZ AGILITY 3 VÁSÁRLÁS ELŐTT ÁLLÓKNAK ÉRDEMES ELOLVASNI!!!
http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Agility3_Product_sheet.pdf
Mindenkinek ajánlom ezt a PDF-et aki OCZ AGILITY 3 -at szeretne vásárolni.
Az AS-READ és az AS-WRITE ami igazából meghatározza a valós sebességet
500MB/s feletti kamu adat, szinte lehetetlen ezt elérni...
Sajnos nekem magamnak kellett megtapasztalnom. Olvasásban közel hasonlóak, de írásban a 60GB-os csak harmada olyan gyors mint a 240GB-os...VALÓS ADATOK:
60GB Sequential Read AS-SSD 180 MB/s
Sequential Write AS-SSD 65 MB/s
Crystal Disk Mark is közel ezeket az adatokat hozza "default"(random) módnál.EZT AZ ADATOT ADJÁK MEG TÖBBNYIRE
60GB Max Read SATA 6Gbps1 up to 525 MB/s
Max Write SATA 6Gbps¹ up to 475 MB/sVALÓS ADATOK (Valószínűleg)
240GB Sequential Read AS-SSD 195MB/s
Sequential Write AS-SSD 210 MB/sEZT AZ ADATOT ADJÁK MEG TÖBBNYIRE
240GB Max Read SATA 6Gbps1 up to 525 MB/s
Max Write SATA 6Gbps¹ up to 500 MB/sMivel legtöbb helyen ezt az adatot adják meg ahol az Agility 3-at árulják, hogy R/W 525/500, ami ugye a Max Read SATA 6Gbps1 és ezek az adatok mérettől függően nem nagyon térnek el,így azt lehet hinni hogy minden termék ezt a sebességet tudja, de ez inkább csak megtévesztés...
Régebbi SSD-jét senki ne cserélje le erre a típusra OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB mert szerintem nem fog megtérülni a befektetett költség, de egy régebbi HDD-t fel tud váltani. Tesztek és tapasztalat alapján 5400-as fordulatú HDD-ket minden téren veri. 7200-as fordulatú HDD-k esetén létezik olyan amely a nagyobb fileokat gyorsabban mozgatja, de az elérési ideje mindenképp sokkal jobb az SSD-nek.
Stabilitása szerintem elég jó az Agility 3-nak 2.15-ös firmware verzióval.
Nálam Crystal disk mark alapján 200/70MB/s az olvasási/írási sebessége az OCZ AGILITY 3 60GB-os SSD-nek.
Ezt random módon mértem,leginkább ez szimulálja a használat közbeni írási olvasási sebességet.
Operációs rendszer futtatására kiváló, mert a kis fileokat sokszorosan gyorsabban kezeli mint a hagyományos HDD-k,de csodát ne várjon senki.http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Agility3_Product_sheet.pdf
-
Darkrage
csendes tag
Mindenkinek ajánlom ezt a PDF-et aki OCZ AGILITY 3 -at szeretne vásárolni.
Az AS-READ és az AS-WRITE ami igazából meghatározza a valós sebességet 500MB/s feletti kamu adat. Sajnos nekem magamnak kellett megtapasztalnom. Olvasásban közel hasonlóak, de írásban a 60GB-os csak harmada olyan gyors mint a 240GB-os...http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Agility3_Product_sheet.pdf
-
IG55
senior tag
Üdv!
Kingston V+100-am van P35 alaplappal.
AHCI bekapcsolva.
Nem látok forgalmi adatokat sem Hard disk sentinellel, sem SSDlife Pro-val.
Sentinellel pl. a disk performance fülön a transfer rate information semmilyen adatot nem mutat, bár a gépben lévő két HDD-re sem.
Miért van ez?Még egy kérdés:
Ha Molex átalakítóval adok tápot az SSD-nek, abból lehet e valamilyen probléma? -
szeva000
addikt
hi!
Alignálással lett igazán gondom,mivel az istenért nem tudok egész számot kihozni,bármivel is formáztam az ssd-t.
Próbáltam már win7-el,acronissal meg Mini tool particionnal is.Mindig a 7,875 lett a vége win alatt
...igazából hátrányát nem érzem,de mégis zavar,hohy nem akar jó lenni.
Mivel lehetne ezt helyrerántani,hogy még egy win 7 után már ez is okés legyen?
egyben volt a 120GB formázva,nem is osztottam... -
Pubszon
veterán
-
Csacsoa
csendes tag
Sziasztok ,kéne egy kis segítség USB-ről szeretném feltenni a win7-et SSD-re netbookra,meghajtóm nincs...
Amikor bootolni akarok,ezt írja "Missing operating system " és innen nem megy tovább...
előre is köszi a segítséget.
-
bigrock
addikt
A szóban forgó Kingston esetén egy laptopban is megmutatkozik vajon ez a lassabb működés a többivel szemben? A szintetikus tesztek nem nagyon érdekelnek, az meg, hogy 22 vagy 30 mp. alatt áll fel a Win7, vagy 5 mp helyett 10 alatt töltődik be a Photoshop, kezelhető különbség szerintem. Az én esetemben egy Acer Travelmate TM8172-be raknék Kingston SV200S3 128 GB-os SSD-t (mert ehhez tudnék hozzájutni, átszámítva 40K-s áron, 2 év garanciával)
Vélemény ? -
samu74
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazad van,kevertem az AHCI-val...Elnézést!

-
BiP
nagyúr
válasz
fr3dd1k
üzenetére
Mert nem volt egy szerencsés választás. Korábban leírták már, miket érdemes választani.
Nem tudom, mennyiért rendelted, de pl. egy Samsung 830 vagy egy Crucial M4 jobban megéri. (jobb, és árban minimális a különbség. Ez a Kingston típus a tudásához képest drága - amúgy jó a Kingston, csak nem a V200). -
grozam
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen. És egy 500 gigás winyó van ebben. Amit nem lát. Akkor a telepitéssel van a baj? Nem úszom meg?
-
-
grozam
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De azt nem én telepitettem rá, hanem egy másik gépben volt ez az ssd. Tehát nem is telepitettem win-t sem. Attól függetlenül van hozzá irst?
-
-
grozam
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
GA-P67-DS3-B3 ilyen van. Nem találtam hozzá drivert.
-
-
fr3dd1k
tag
Hi all!
Mai napon rendeltem egy KINGSTON 64GB SATA3 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G
ilyet!
Kérdésem az lenne hogy mire kell odafigyelni , win7 64bit megy rá majd!
Első találkozásom lesz SSD-vel
Esetleg driver vagy egyéb dolog mire figyeljek oda?
Segítségeteket előre is köszönöm!!
-
válasz
samu74
üzenetére
Kizárt dolognak tartom, hogy támogatná, de még azt is elképzelhetetlennek, hogy valaha is támogassa a Vista TRIM-et. A TRIM az OS-be mélyen beépülő szolgáltatás, ami a lemezkezelésre és a lemezkezelésre épülő/ahhoz kapcsolódó más szolgáltatásokat is érint. Ahhoz, hogy a Vista támogassa a TRIM-et, úgy mond "fél Vista-t" újra kellene írni. Ha lenne ilyen update, akkor az elég méretes darab lenne...
Persze ha linkeled ezt az Update-et, akkor mai is tanultam valami újat...

-
finest
addikt
válasz
Rider74
üzenetére
Javasolt. Tedd fel nyugodtan a legújabb AHCI-drivert az AMD honlapjáról.
-
-
grozam
tag
Helló!
Kellene egy kis segitség. Beraktam a gépbe egy ssd-t de ha ssd-ről bool a gép, nem látja a winyót. Viszont forditva igen. Miért van ez és mit lehet tenni?
-
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Köszi szépen.