Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus
üzenetére
A többi hasonló kapacitású ssd-hez képest kérdem, azért azok nincsenek olyan horror árban. Lenne egy használtan kb 2.5 év garral 40-ért, elgondolkodtam rajta.
szerk: gtasystem: Ebben tévedsz. Nemrég volt szerencsém 32GB-os buffalohoz. A 2.5"-os 7200-es hdd-m kb hozta amit tud. Egy asztali pörgősebb sztem csúnyán odavert volna neki. Egyetlen előnye hogy hangtalan volt.
-
gtasystem
őstag
válasz
samu74
üzenetére
még a leglassabb ssd is gyorsabb mint a mostanim és szerintem egyébként sem ez a lényeg hanem az elérési idő..gyors programindításra még a leglassabb ssd is jó..
a nagyoknak meg még mindig horror ára van..abból inkább vga-t vagy procit vennék..Chaser: és ugyanúgy indultak a programok is?
nekem nem a bencsmark a lényeg.. -
gtasystem
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
ha újra akarnám rakni a wint akkor nem lenne érdekes ez a dolog, pont azért érdeklődöm mert nem akarom újrarakni hanem csak átmásolni az egészet..érted..

egyébként új ssd-t akarok venni de 60-asban csak az Ocz van értelmes áron, de azzal meg gondok vannak ahogy olvastam..a többi mind 32-es hasonló árban..
és mivel csak rendszernek lenne, arra fölösleges a 64-es..pláne ha klónozás után derülne ki hogy csak 21g a 30g, mert arra elég lenne a kisebb is..
meg zavar hogy nem tudom mitől van ez.. -
Müszi
senior tag
válasz
gtasystem
üzenetére
Mennyi a ram a gépben, mert a Win annyi helyet elkülönít a hibernációra és az ott nem látható. Ezt SSD nél úgy is ki kéne kapcsolni mert csak írogat bele általában fölöslegesen.
Egyébként átlagfelhasználás mellett a 60-64 gigás változatok bőven elegendőek Win 7 és egyéb progik számára. A nagyobbak persze picivel gyorsabbak is de csak ezért én feleslegesnek tartok jóval többet perkálni. -
-
Chaser
legenda
Áruljátok már el, mért olyan drága az intel 510 120GB? Sata3, gyors is ahogy láttam tesztekből, de nem intel vezérlős, gar is 3 év rá, többi intelre úgy láttam 5 év van. Tud valami spéci dolgot amit nem vettem észre?
-
-
bimbócska
csendes tag
-
bimbócska
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy 64 gigás ssd-t (rendszernek), tudnátok ajánlani valamit?
Úgy tűnik mintha elég könnyen lehetne rossz vásárt csinálni, és nemszívesen dobnék ki feleslegesen 25 rugót...Köszi
-
Fornax
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik éri meg jobban?
Kingston 96G V+100, vagy Kingston 128G V200? Utóbbinak jobbak az írási olvasási értékei (persze az csak 1 dolog h mi van oda írva), na meg SATA3as is. Azt tudom hogy a V+100 at sokan dicsérik, de a másik is megérné?
-
Jack@l
veterán
Egy írásszám/idő után aktivizálódik csak, ez az 1-2 hónap pont az az idő, amikor már szükség van rájuk. Ha nem fogja a géped menet közben akkor ne törődj vele, sokkal idegesítőbb volt mikor a vinyó másolás vagy munka közben elkezdte átpakolgatni swapbe a memóriát, és csak darált-darált-darált.
-
-
Jack@l
veterán
Windowsban még van Deffender, meg indexelő, meg tűzfalban is lehet valami féregirtó, szóval sokminden van még a pakliban.
Garbage collector az az amikor üresjáratban törölgeti az SSD magán az üres cellákat, meg rendezi az adatokat át, hogy ne ugyanarra a blokkra irjon nagyon sokszor. -
Jack@l
veterán
-
SVLaller
senior tag
válasz
Balage76
üzenetére
ez nem most volt hanem másfél éve, csak a kolléga megerősítésére írtam hogy a boltok szeretik a saját gar.papírjukat használni. ha jól értelmezem a samsungnál dolgozol, ha lehet lenne egy total off kérdésem: lehet az említett winyót fejjel lefelé használni? jelenleg így vagy egy szivacsra feldobva a szekrény tetejére.
(#28671) csongi: játék alatt el fog fogyni, nekem crysis 2 alatt legalábbis elfogyott a 4GB.
-
csongi
veterán
És az lenne még a kérdésem, hogy valóban kikapcsolhatom a vírtuális memórát?4Gb DDR2
Win7 64 bit. Nem lesz probléma, memória elfogyás vagy ilyesmi? -
gtasystem
őstag
erre valaki?
-
Balage76
senior tag
-
csongi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm!
És a firefox előzményeket hogyan lehet másik helyre menteni?
Chaser
-
Balage76
senior tag
válasz
Gabóka
üzenetére
Minden egyes Samsung termékhez tartozik az a gyári garlevél amit te is írtál. Enélkül egyébként semmit sem tudnál kezdeni a nagykerben sem, hiszen hogyan igazolod hogy meddig érvényes a garancia...
Az a sajtcetli amit ő adott a nagykerben semmit sem ér. Mellesleg megjegyzem, végképp nem etikus, hogy már eleve a nagykerbe küld, hiszen jól tudja, hogy ezek csak a viszonteladókat szolgálják ki, téged, mint végfelhasználót max Samsungos segítséggel.
Egy ilyen "bazárt" addig könnyű fenntartani amíg csak elad, onnantól hogy garanciát is kellene intézni, már költségesebb (magasabbak is lesznek az árak), ezért ezt próbálja elsumákolni azzal hogy gyártói garanciával megvezet téged. Ez szimpla átverés.
Értem én hogy az ár a legfontosabb, de azért érdemes elgondolkozni azon is, hogy plusz párezer forint megér-e 3 év nyugalmat
-
Müszi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Malwarebytes progi volt kéznél, csináltam vele egy teljes vizsgálatot , de nem talált semmi problémát. Azért majd futtatom azt is amit írtál.
Bocsi, most nézem csak hogy azt linkelted
Viszont akkor továbbra sem értem, hogy mit írogat állandóan. -
Gabóka
tag
válasz
Balage76
üzenetére
Felhívtam. Mondtam neki, h 12 hónap szerepel a garancialevélen, nem is hivatalos samsung garancialevél, semmi cégnév, semmi név, cím... + számla sincs a cég adataival. Erre azt mondta, h a samsung az SSD-khez nem ad hivatalos garancialevelet, meg hogy azért van 12 hónap ráírva, mert az hozzá szól, a fennmaradó 2 év pedig a nagykerbe...
Mondtam, hogy akkor visszavinném, mert nem akarom valami gond esetén kidobni a kukába, azt mondta hétfőn vihetem. -
Ebből az derül ki, hogy a rendszer bizonyos modulja végez műveletet a HDD-n, ez így önmagában teljesen megszokott dolog. Pl erről a 3 hónapos időről tipikusan a eredetiség-ellenőrző ugrik be, mert az 90 naponként megvizsgálja az OS eredetiségét, szóval akár ez is lehet)
Ha nagyon "parázol", akkor egy vírusellenőrzést lefuttathatsz, pl MBAM Free-vel.
(Letöltöd, telepíted, frissíted az adatbázisát és egy teljes ellenőrzést indítasz a rendszermeghajtón. Ez csak egy scanner, azaz valós idejű védelme nincs, azaz nem akad össze más valós idejű védelmi progival, ez un. kiegészítő védelemnek használatos cucc) -
Müszi
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi! System bejegyzésnél van folyamatosan olvasás, de főleg írogatás. Ez mi lehet?
-
-
Müszi
senior tag
Volna egy kis problémám a gépemmel. Kb 3 hónapja használok SSD-t/ADATA S511 64GB/
Beállítottam mindent[link] és mostanában azt vettem észre, hogy a HDD-led kb. másodpercenként felvillan akkor is ha nem fut semmilyen alkalmazás és én sem csinálok semmit a gépen. A háttértár winyó energiagazdálkodása kikapcsolja azt, oda nem helyeztem át semmit így valamit gondolom az SSD írogat.
Ez probléma, vagy esetleg valamit még ki kéne kapcsolni? -
-
Balage76
senior tag
Szerinted ezzel az cetlivel mit lehet elérni ha bármi problémád lenne?
Egyetlen konkrét adat nincs benne, se az ő részéről se a termékről. Minden ami őt azonosítja, az egy yahoo-s e-mail cím és a telefonszám. Ha két hónap múlva számot vált, akkor mit csinálsz?
(tudom eddig sose tette....)Gabóka: Nyugodtan vidd vissza, és mond meg neki, hogy számla + kitöltött Samsung garlevél. Ha ezeket nem adja akkor pénz vissza. Plusz párezer forintért ugyanezt megkapod 3 év gyártói garral és nem kell aggódnod ha 1 év után esetleg elromlik, hogy vajon Gianni bazárja megvan-e még...
-
gtasystem
őstag
sziasztok
xp topikban már megkérdeztem de megkérdezem itt is..

ssd-re váltáson filózok és takarítottam a hdd-met hogy tudjam kb. mekkora ssd-kell, de ha a sajátgépen belül megnézem a C tulajdonságait akkor összesen 30gb-ot mutat viszont ha bemegyek a C-be és összeadok(kijelölök) mindent az összesen 21Gb körül van tehát valahol hiányzik 9Gb..

rejtett file-ok is be van kapcsolva, nem bírok rájönni hogy mi ez..21gb még pont ráférne egy 30-asra ráhagyással, de a 30gb-hoz már nagyobb kell..
-
Balage76
senior tag
válasz
Gabóka
üzenetére
A véleményem az, hogy kb átvágtak a garanciával.Ez egy sajtcetli, nem garancialevél. Olyat kellett volna kapnod a termék mellé amit te is belinkeltél hivatalos jótállási jegyként, lepecsételve, kitöltve a vásárlás dátumával és a termék sorozatszámával.
Erre a termékre normális helyen vásárolva 3 év cseregarancia van. Nem egy év vagy 2 év. Ennyit csak a seftesek adnak aki abban bízik hogy nem hbásodik meg a termék, vagy ha igen, akkor a sok macera miatt egyszerűen inkább legyintesz, minthogy végigjárd az egész kálváriát.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Tulajdonosa lettem egy Kingston SSD-nek V200.
A timet szeretném megnézni hogy működik e beírom hogy fsutil behavior query disabledeletenotify és azta választ kapom hogy rendszergazadi jogosúltság szükséges a futtatáshoz. Mit lehet tenni? Vagy van e másik mód a trim ellenőrzéséhez? -
Bodor
veterán
Teljesen jól hozza a gyári értékeket a két 64 Gb-os Samsung 830-as SSD RAID0-ban, bár a 4K értékek nem nagyobbak, mint az előző OCZ összeállításban, mégis sokkal gyorsabb a rendszer érzésre is. Tényleg öröm volt vele telepíteni, nem sokat tudtam felállni a gép mellöl

CDM Adatok -
Tbor
tag
Sziasztok !
Az adatlapomnál szereplő konfigomba vettem egy 64GB-s Kingston V200 SSD-t.
Hát, elég gyenge eredmények jöttek ki:
R W
Seq 211.08 MB/s 31.13 MB/s
4K 15.61 MB/s 8.19 MB/s
4K-64Thrd 17.84 MB/s 6.98 MB/s
Acc time 0.258ms 0.392 ms
Score 55 18
99A Biosban nem találom, hogy át lehetne állítani AHCI-re, átállítottam csak SATA-ra (lehetne kevert PATA/SATA). Nincs valami ötletetek ?
-
Bodor
veterán
...
-
-
-
válasz
Gabóka
üzenetére
Pontosan, ahogy nálam volt, ezért is felejtős, aki késik vagy kavar az nálam bukik. Asus táp meg csifi táp, még ha a bele egyforma akkor sem egy és ugyan az. Akkoriban más voltam, ma már az első zökkenőre felemelném a kezeimet, köszönöm nem. Vissza? Húúú ha, merész! Nincs gond, de tedd össze a kezed hogy jó legyen, én ha 10x nem voltam a 86-os busszal a világ végén tali miatt akkor 1x sem. De voltam én nagykerben is. Brrrrrrr! Párom is kb így van vele mert ketten vittük fel a 0 perces 5.1-et pestre ami eldurrant azonnal.
-
Gabóka
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Igen, tőle van, személyesen vettem át tőle, megbeszéltük a találkát, hívom ott vagyok, közölte, h ő futárt vár, de menjek oda hozzá... 2× eltévedtem, szétáztam kb... odaérek, mondom neki átáztam frankón, erre "ja nekiállt csöpörögni kicsit..." szépen néztem rá nagyon...
Ötlet? Vissza az egész? -
-
-
Gabóka
tag
Sziasztok, vettem ma egy 64 gb-os Samsung 470-es SSD-t, viszont a garancialevelet figyelmesen elolvasva kissé elbizonytalanodtam...
garancialevélAz SSD (bontatlan) dobozán az áll, h 3 év korlátozott garancia, viszont a garancialevélen csak 12 hónap szerepel. Igaz, h az is rajt van: "kivéve ha másként jelzett" (ha elolvassátok Ti is láthatjátok), de mégis gyanús nekem (lehet minden ok nélkül).
A samsung oldalán is azt írják, h SSD-kre 36 hónap gari van: samsung.hu
És az is ott van, h ez a hivatalos jótállási jegy: jótállási jegy kép
Amit én kaptam az ugyebár kicsit sem hasonlít erre...
Vélemény? -
Manus01
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nekem ugyan ez volt az elején. Win reinstall megoldotta.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Már gyúr az SSD-re is erősen.
Türelem! -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Úgy gondolom, lassan épp itt az ideje beruháznom egy SSD-re. Kérdésem, milyet vegyek?
64 gigásra gondoltam. A nemrég kijött tesztből nekem az esik le, hogy Samsung 830as a tuti választás.
Kérdés: Ha a lapomon csak SATA2 van, érdemes SATA3-asat venni? Gyorsabb az valamivel, mint egy régebbi 2-es?
Vagy van valakinek valami tuti ötlete, milyet?
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
mindenesetre nem árt ellenőrizni a csatlakozást, esetleg cserélni a kábelt
-
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
ez a 168-as érték Sentinelben, a SATA PHY Error Count?
mert ha igen, akkor az nálam kikapcsoláskor nullázódik -
MrTwister
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

-
EZ normális? 27 hiba, 80% 1 hét után? Máskor meg 100%. Ez a HDD Sentinel esetlenségének tudható be vagy tényleg gáz van? Mert, ha ez így folytatja, 3 hónapot se bír ki, nem hogy 3 évet, ami a garanciában van.
-
Eagl3
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, kösz. Ennyivel is okosabb lettem.

Egyébként valóban brutálisan sokat gyorsul a rendszer az SSD-től, úgy érzem jó beruházás volt. Még talán 4giga ramot kéne bele dobni. -
-
Zlin50
senior tag
-
válasz
Jack@l
üzenetére
"nem 14000 az az 1400?"
Nem. Az bizony 1400. (Linkeltem volna a gyári oldalt, de ebben a pillanatban valamiért nem elérhető)Balage76
Hát majd kiderül. Remélhetőleg (ha esetleg beigazolódik), akkor egy új FW megoldja majd a gondot, ha viszont maga a JMicron vezérlővel van/lehet gond, az már nagyobb gebasz. -
-
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Még az is lehet hogy a vezérlő kisebb teljesítménye miatt az azonnali Garbage Collection helyett késleltetett van, ez pedig rossz ütemezésnél okozhatja ezt a jelenséget.
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
MrTwister
üzenetére
Az Easeus Todo Backup Free progit ajánlom a figyelmedbe.
-
Jack@l
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Az meg nem olcsó, Kingston V100 elég gagyi, V200 at valami irtózatosan elcseszték.
Crucial M4 vagy Samu 830 ami megbízható és gyors is, ha nem elég a 64-es vagy 96-os akkor bele kell nyúlni mélyebben a zsebbe.
UI: desktop gépbe én azért még mindig hagynék egy vinyót, ha mást nem egy 5400-as nagyobbat adattárolósnak, az legalább csendes is. -
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 128GB-os Samu 830-as SSD-t. Ráköltöznék a Win 7 64bit-emmel a régi 40GB-os Intel SSD-mről. Lehetséges ez a windows újratelepítése nélkül, úgy, hogy az alignálás is rendben legyen? Ha igen akkor milyen progit ajánlotok hozzá?
Aktív témák
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- iPad topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Kingston FURY Renegade 2TB M.2 PCIe (SFYRD/2000G)
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És ez mostmár mindig így fog írogatni, vagy csak néha jön rá?

Viszont akkor továbbra sem értem, hogy mit írogat állandóan.

Ehhez a fazonhoz marha sok türelem kell ha garos gondod van. Én inkább eladtam a gar jogát mert a ****m kilett a pesti furikázásokkal. Nagy ívben elkerülöm, ellenben nem egy gazember, csak érdekes manus, életben is.