Hirdetés
Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz SVLaller #24104 üzenetére
Ez normális kissebb blokkoknál.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
veterán
válasz SVLaller #24149 üzenetére
Speciel az agility 3-al van problema, nemis kicsi volt is benne részem sajnos. A vezérlővel van gond, amit elvileg fw updatel javítottak de ugyanolyan rossz lett. Fagyások meg ilyenek, amúgy sok sf vezérlős ssd-vel volt gond. Hogy még fennáll-e ez a hiba fene tudja.
iPhone 13 Pro Max
-
Neu77
csendes tag
válasz SVLaller #24213 üzenetére
Nem azt mondom, hogy szentírás amit megadnak, de ha meg van adva támogatott típus, akkor célszerü azt választani.
Nálam több dolog is hibádzik. Először is a marvell vezérlővel nem megy a sanforce-os ssd csak gyakori kék halállal együtt. Átraktam az inteles csatlakozóra, ahol pár naponta eltünik a maghajtó a rendszerböl és csak a gép áramtalanítása után jelenik meg a biosban.
Ha van kedved visszaolvasni, akkor megtalálod amikkel próbálkoztam, de nem használt semmi. Még arra sem jöttem rá, hogy miért történik, mert nincs hibajelentés. Egyébként minden alkatrész új. A driver, bios és firware a legutolsó verziószámú és eredetiek a szoftverek. Úgy gondolom, hogy amit lehetett kipróbáltam, de nem oldódott meg a gond, így feladtam a kísérletezést.
Egyébként a rendszer villámgyors és stabil. Illetve stabil, amikor jelen van a meghajtó a rendszerben -
Neu77
csendes tag
válasz SVLaller #24215 üzenetére
A marwellt nem tudom, hogy kell letiltani, de nincs használatban. A hot-swape alapból disabled.. Ha van egyéb ötleted megköszönöm és kipróbálom csak az eredményt nehéz tesztelni mivel 4-5-6 naponta jön a hiba. Azért nem tudom, hogy mitöl jön elö, mert nem csinálok a géppel semmit olyankor. Be van kapcsolva 24/7
-
Jack@l
veterán
válasz SVLaller #24236 üzenetére
az a 16000 iops szerintem csak irásnál van, olvasásnál sokkal többnek kell lennie ilyen eredményeknél. Kb vertex 3 szintű amit teszteltek, nekem szimpi a nem sandforce chip miatt. Majd ha kijön úgyis elválik mennyire/mire háklis. Az árát viszont lenyomhatnák 45e alá, hogy tényleg legyen nyomós ok azt választani.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
félisten
válasz SVLaller #24308 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de azért válaszolnék.
Ugyanazért lesz jó vétel, mint amiért a 470-es sorozat is az... Azaz megveszed, felpakolod rá a W7-et és használod. Kb ennyi dolgod van vele. Nem háklis az alaplapi vezérlőre, gyári adatokat hozza, nincs firmware hiba, modern SSD-ktől elvárható szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek kiválóan végzik a feladatukat (rendszervinyóként használom pár hónapja, jelenleg ilyen mérési eredményt produkál )stabil és megbízható kütyü. [link]Ha a 830-asban nem csesztek el valamit nagyon, akkor a felsorolt okokból (nem elsősorban a műszaki adatai miatt) nagy népszerűségnek örvendhet...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
kerekfej
addikt
válasz SVLaller #24308 üzenetére
nézegettem a samsung 830 tesztet, és nem jön le nekem miért lesz olyan nagyon jó vétel. 1,5 millió óra MTBF, 16000 IOPS, 520/400 MB/s olvsás/írás. Ezt minden mostani SSD tudja sőt túlteljesíti. akkor miért?
Pont azért, mert nem így van ahogy írod. Nem teljesítik túl. Esetleg a megbízhatatlanabb típusok (OZC, Corsair) amik ugyanebben az árban vannak. Nem minden a sebesség, már írtam többször.
A gyári adatok semmire nem jók, nagyon pontatlanok SSD-k esetén.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz SVLaller #24610 üzenetére
URL-hez: about:config és enter
Jobb egér valahol a listában/Új/Karakterlánc ez legyen a neve:
browser.cache.disk.parent_directory és leokézod, majd adsz neki értéket, pl d:\ubulcacheMondjuk ezt Én nem tartom fontosnak, de ki szeretnéd helyezni, akkor helyezd...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Jack@l
veterán
válasz SVLaller #24726 üzenetére
Nekem má megvan, 1-2 évig nem is nagyon kell olvasgatnom
Többiek: Igen, biztos az SSD-ből jön, mert a gépem nekem is szinte néma és jó anyagból van, csak az ssd változott, és onnan is jön. Kb harmad olyan hangos mint a vinyó töltögetése, de azért hallatszik.(96-os Kingstonnál több embertől is halottam már, ettől függetlenül szépen teszi a dolgát, ez legyen a legnagyobb baja...)
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz SVLaller #24803 üzenetére
Igen, amikor megy akkor gyors és jó. Én mondjuk nem szeretnék bármikor egy hallott winnel ébredni, bár a samsungnál is meg van az esélye rá, lehet hogy kevesebb. Ezért is csináltam a 3,5 es vinyóra egy kis particót, hogy arra tudjak új wint húzni ha gáz lenne, mert azon vannak a mentéseim, fontosabb adatok.
-
LZs?!
aktív tag
válasz SVLaller #25104 üzenetére
@SVLaller
Lehet, hogy Sata2 és a képességei is ehhez mértek, de csak Sata3 csatolóval látom a webshopokban.
A Ramdisk tartalmakat nem az SSD-n tárolnám. A 10GB-os partíciót nem hiszem, hogy rendszeresen használnám, a 1-2GB-os másik partíció pedig (szerintem) gyorsan összeszedné magát a HDD-ről is.
Nevermind...
-
Ren Hoek
veterán
válasz SVLaller #25104 üzenetére
Napi 10 giga meg se kottyan neki, ennél sokszor többet bír. Inkább a bootot nem lassítja, hogy ramdrive-ra fel kell tölteni mindig egy csomó adatot? TFH hivatalosan 2 GB van a ramdrive-ban, akkor minden induláskor +10 sec olvasás ~200 MB/seccel számolva. Ez pont az SSD jó bootidejét rontja nem?
-
-
-
kerekfej
addikt
válasz SVLaller #25927 üzenetére
Nálam 1db se szerencsére, mert a topicot folyamatosan olvasva kiderült számomra, hogy a Sandforce vezérlős SSD-kel sok a probléma így nem túlzottan ajánlottak.
Samsung SSD-ről a legtöbb esetben pozitív a véleménnyel vannak az ide beíró tulajdonosok.
A Samsung jól döntött, hogy a merevlemezgyártást abbahagyva áttért az SSD gyártásra teljesen, (távol-keleten Thaiföldön a nagy árvizek miatt akadozik a HDD-k gyártása) mintha előrelátók lettek volna. -
Dictator^
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz SVLaller #26308 üzenetére
O egyedul valaszolt nekem delutan, de o is csak annyi, hogy a samsung jo valasztas. Engem konkretabban erdekelne, hogy melyikkel jarnek a legjobban! Mert ugye van crucial M4, adata S511 , corsair force 3.. Ocz? Sajnos nekem ezek nem sokat mondanak, nem tudom milyet lenne erdemes venni, mi az ami bestbuynak lenne mondhato:/ udv es koszi
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz SVLaller #26410 üzenetére
Őszintén, 2 mostani SSD között a szintetikus teszteken kivul otthoni felhasznalas közben észreveszel bármilyen sebességkülönbséget?
Direkt kiemelem az otthoni felhasznalast, spec esetekben kell csak valogatni SSD-k között amikor szamit a kiemelten gyors 4k iras/olvasas vagy seq iras/olvasas...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Balage76
senior tag
Félreértettél. Ez most ugyanaz a helyzet, mint az internet előfizetésnél. Veszel valamit ami papíron 50Mbit valójában, egyéb körülmények miatt csak 25Mbit sebességet tudsz elérni. Tehát fölöslegesen fizettél a +25Mbitért. Tudod, ezért kötelező feltüntetni a garantált minimumot.
Más gyártó is használ olyan kontrollert ami nem tömörít, nem csak a Samsung. -
félisten
"hogy döntjük el, hogy melyik a jó teszt?"
Sehogy, mert ez a kérdés értelmetlen. Azt kell eldöntened, hogy mire vagy kíváncsi, a gyártó által megadott adatokra, avagy nem. Tömörítési algoritmust használó SSD-knél ég és föld a kettő. Ha gyári értékekre vagy kíváncsi használd az ATTO-t, ha nem, akkor meg pl Crystal-t.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ÁdiBá
veterán
válasz SVLaller #26422 üzenetére
Természetesen próbálok egyszer vásárolni SSD, de akkor tényleg normálisat szeretnék.
Nem kell 256 Gigás, se 128 as.
90-60 gigás bőven elegendő nekem a rendszer alá.
Csak tényleg gyors legyen. Többiről majd az i7 2600k gondoskodik hogy a rendszer gyorsuljon, gondolom én.ÁdiBá
-
félisten
válasz SVLaller #26426 üzenetére
"szóval, úgy értettem, hogy nem tudhatjuk melyik teszt áll közelebb a valós felhasználáshoz, mivel mind2 szintetikus teszt"
Igen, hát ez az, amit pontosan nem fogunk megtudni/mérni. Én pl 2 okból használok ATTO-t méréshez
1. Mivel (többek közt) gépeket pakolok össze, így gyakran kell SSD-t berakni egy masinába, avagy laposokba SSD-re cserélni a HDD-t. Számomra ebben az esetben az a fontos információ, hogy megadott gyári értékekhez tudjak viszonyítani, azaz lássam, hogy a mért eredmény mennyire van összhangban a gyári értékekkel.2. Crystal és társai képtelenek lemérni egy SATA3-as SSD sebességét, függetlenül attól, hogy használ tömörítési algoritmust avagy sem. Hogy ez utóbbira miért nem képes, az rejtély.
A Crystal alapbeállításon(nem All 0x00 módban) random adatokkal tölti ki a buffer-t, ezzel olyan mintát hoz létre, aminek a tömörítéséhez a legtöbb idő kell és nehezen is tömöríthető.
A valóság az valahol az all 0x00 és az alapbeállítás között van, ez utóbbi irányába eltolódva, mert több olyan fájl van, ami véletlenszerű adatokat tartalmaz, mint olyan, amely tiszta nullával (vagy más azonos byte-al) lenne feltöltve.
"ha jól tudom, a futtatható állományok jól tömöríthető adatok"
Nem, sajnos ezt rosszul tudod, pl az exe-k igen rossz hatásfokkal tömöríthetőek.Én sem a Samsung miatt írtam, nem arra reagáltam, de ha már írtad:
A 830-asról majd kb fél év múlva lehet mondani kicsit biztosabb dolgot, addig csak feltételezés. A bizalom azért van irányába, mert ha úgy sikerült, mint a 470-es széria (ami hihetetlen, de már 1 éves), akkor nem lehet gond vele, a 470-esről sem lehet semmi rosszat hallani.
Ez mellett az is szól, hogy a Samsung mindent maga fejleszt/gyárt, nincsenek külsősök és csak és kizárólag flash alapú eszközökkel foglalkozik már. (Ugye teljes egészében eladta a HDD részlegét)Mindezek ellenére becsúszhat itt is baki, hisz csak az hibázhat, aki fejleszt is, szóval jelenleg kategorikusan kijelenteni, hogy a 830-as egy kifogástalan, megbízható, hibamentes stb stb SSD, az még igen korai.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz SVLaller #26447 üzenetére
"jól tömöríthetőnek kell lennie, ha egy win7 telepítő egy DVD-ről felpakolt 14-15Gb-ot, nem?"
Nem pakol fel annyit, a nyers méret az olyan, ~5G (W7 x64 Ultimate). Azért akkor a mérete, mert létrehoz (nem telepít) 2 fájlt, az egyik a virtuális memória, a másik meg a hibernáláshoz kell. Ezeknek a mérete külön-külön a fizikai RAM méretével azonos, azaz pl 4G RAM esetén ez +8G helyet foglal el."ennyi erővel akkor egyetlen egy videokártyát, alaplapot sem szabad megvenni, mert nem saját maguk gyártják a chipseteket, GPU-t stb."
Nem tudom hogy sikerült ezt a következtetést levonni abból, amit írtam.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz SVLaller #26455 üzenetére
Ja hát úgy persze, ha már frissítetted, fent vannak az alaplapi driverek, felhasználói progik stb stb, akkor természetesen lehet akkora, de ha a szűz telepítés után nézed, akkor az olyan 5g, ahogy írtam, ergó a ˇ3G-s telepítőlemez nem dagad a 4-5x-ösére, ergó az exe és egyéb futtatható állományok továbbra sem a jól tömöríthető kategóriába tartoznak (eddig is odatartoztak).
Ez hihetetlen, ez a Samsung téma, mintha elbeszélnénk egymás mellett. Ráadásul úgy, hogy már le is írtam a véleményem, amiben veled értek egyet.
Hogy Hofi Géza (módosított/kifordított) szavaival foglaljam össze a 830 SSD-t:- Józsi bácsi, a 830-as mennyit fog fialni?
- Hát, tetszik tudnyi, ez egy olyan dolog, hogy hát előre a rosseb se tudja megmondani...
- A pofád befogd rohadt paraszt, a számot mond, a 830-as mennyit fog fialni?
- Hát, tetszik tudnyi... (Durr egy pofon) Jaaaj, jaaj, hát mennyit fialjon? Mennyi a terv elvtárs?
- 10,000,000
- Hát akkor annyit fog fialni... Ezt megmondták az Intel-nek is, mégis egy szinten vannak...[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest