Hirdetés

Aktív témák

• spiritex

veterán

Tegnap megvettem a SAMSUNG (470 Series) 64GB MZ-5PA064 ssd-jét az edigitalban 4000 ft kedvezménnyel (június 30-ig lehet), úgy szereltem be (3,5"-es keret sajnos nincs, mint a Vertex2-höz), hogy az egyik szélét csavaroztam fel szépen az egyik 3,5"-es helyre. Olyan könnyű a cucc, hogy biztos nem fogja húzni lefelé a két csavart. Természetesen a BIOS-t átállítottam AHCI-re, utána telepítettem, majd beálítottam mindent az élettartam növelése érdekében, amit a magyar és az angol fórumok javasolnak, de egy dolgot nem értek:

"Start Menü / Számítógép / (jobb egérgomb a meghajtón) / Tulajdonságok / Hardver / (kiválasztani az SSD-t) dupla klikk / Házirendek fül
    A Házirendek fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása."

Ez az opció mire való? Mit jelent a gyakorlatban az, hogy a puffert üríti (ha nem tiltom le) ill. ha nem tudja üríteni (mert letiltom)? Miért figyelmeztet a cikk, hogy ha ezt az ürítést letiltja az ember, akkor nem árt egy szünetmentes? Így hogy nincs szünetmentesem, mire számíthatok, ha elmegy az áram? Hogy az op.rendszer megsérül? Vagy az a program, amit éppen használtam, vagy az az adat, amit éppen másoltam?
    Kérlek segítsetek! Van-e aggódni valóm?

Jaaa, amúgy minden pörög, nem győzöm kapkodni a fejem. Sebességet még nem mértem, de a programok indulása, az ébredés és a leállás is döbbenetes.

Aktív témák