Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
kerekfej
őstag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
röhely->röhej (helyesen)
Gyárilag megadott értékek:
Corsair Force GT 60GB 555MB/s olvasás, 495MB/s írás (parasztvakítás)
Samsung 830 64GB 520MB/s olvasás, 160MB/s írásAz igaz, hogy az átlag ember nem érez túl nagy különbséget.
PH az SSD-ről: Számottevő különbségek leginkább csak masszív, folyamatos írási műveletek esetében jöhetnek ki, amelyek egy átlagos rendszermeghajtó esetében viszonylag ritkák. -
Wind-Storm
őstag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Érthető

Viszont valaki ezt meg tudja mondani, hogy pontosan miért jó ha ez le van tiltva?
Gyorsabb lesz, netán az elsőből következtetvén leválaszthatóság szempontjából? persze egy ssd-t amin a rendszer van nem ildomos..
Netán áramszünet esetére kevesebb adat vész el ha mondjuk pl. nem a 256MB-os cache-ben vannak..? -
Ren Hoek
veterán
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Ja, de ez egy low budget házi 250K-s állomás
Ösztöndíjból, melókból van, szóval ez is sok volt
Tökéletesen megfelel, csak videóvágás mellett mondjuk úgy nem élhettem ki eddig a böngészési szokásaimat (Chrome nálam 15-20 füllel van megnyitva állandóan és szokszor simán megzabál 1 GB ramot is) de így SSD-s swappal szupergyors minden, mintha ramból menne. Ezért nem írom ki HDD-re sem a cache-t. Nem azért vettem az SSD-t, hogy mellette kerregjen itt nekem a HDD-m..Szóval jó ez így, letöltés úgyis oda megy
Samu 8000 ciklusnál adja fel, szóval még sok-sok évig működik swappal is.Viszont ezt a 6 GB magician által ajánlott overprovision területet oda fogom neki adni, nem akarom a wear levelinget szivatni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Azt sosem értettem a swap-ot minek ramdrive-ra rakni, mikor elvégre arra szolgál, ha elfogy a ram, akkor a lemezen folytatja, nem? Ergo sokkal előbb fog betelleni ha még ramdrive-ot is kreálok... Legalábbis nekem 4 GB-nál ez a helyzet. Pl érdekes, hogy STALKER soc-nál is meghatározó a swap mérete, apró megakadások elkerülése végett.
-
Logicman86
tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Elírtam... Szóval 60GB-os SSD-ről lesz szó(mert ugye még nincs meg, csak jó tisztába lenni előre a dolgokkal...) Egybe fogom használni az egészet, tehát nem fogom több részre particionálni. Egybe megformázom az egészet és akkor mindíg hagyok rajta 20%-ot az jó lesz, igaz?
-
-
The.Bali
aktív tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Értem. Köszi! Akkor szerencsére ezzel a foglalási egység kiosztással nem kell bajlódni
Ennek örülök.Van viszont még egy kérdésem. Ebben a leírásban írnak olyat, hogy: '8. Ellenőrizd hogy hol kezdődik az első partíció!'
Ha a Win7 telepítővel a teljes 96GB-os SSD-t meg szeretném partícionálni, akkor nem kell törődnöm ezzel az eltolási értékkel, ugye? Úgy tudom a Vista és a 7 már automatikusan jól kezelik ezt a partíció eltolást SSD-nél.szerk: @Gorneck23 (#21327): Köszi!
-
Lastemperor
tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Köszönöm a véleményeket, aludtam rá egyet, végül Corsair F80 lesz

Árban a Kingston 96gb és az A-data 60gb s511 között van. Kingstonokról olvastam sok vegyes dolgot, az a-data sebességét úgy sem hozná a vezérlőm illetve tartok tőle hogy a 60gb szűkös lenne.Kíváncsian várom hogy mit produkál majd a meghajtó!
-
Kissjeno
tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Enyém is használatban van de ha újratelepítésem lesz kipróbálom.
A win 7 jól megformázza és helyesen is csinálja meg az eltolást.Jobban utánnaolvasva plusz tárterület nem valószínü nyerhető ezzel a megoldással ez inkább a WD advanced format HDD meghajtókra igaz amik 4 kbájtos szektormérettel dolgoznak.
Cikk: [link]
-
spiritex
veterán
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Köszi a válaszokat! Estére kipróbálom!
Lenne még egy kérdésem:
Amikor telepítettem a Win7-et, akkor kérdezte, hogy melyik egységre szeretném telepíteni, a szintén gépben levő WD HDD-re vagy a Samsung SSD-re. Amikor kiválasztottam az SSD-t a menüből lehetett volna partícionálni, meg formázni, de én csak Tovább-ot nyomtam. Utána viszont sehol nem írt ki sem partícionálást, sem formázást, csak kb. 2 perc gondolkodás után elkezdte telepíteni a rendszert. Minden jó lett, az alignálás, az NTFS-es file-rendszer, és jól is működik minden.
Abban a 2 percben történhetett a partíció létrehozása és a formázás?
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Projektor topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- Asus ROG Delta II gamer fejhallgató
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ösztöndíjból, melókból van, szóval ez is sok volt
Tökéletesen megfelel, csak videóvágás mellett mondjuk úgy nem élhettem ki eddig a böngészési szokásaimat (Chrome nálam 15-20 füllel van megnyitva állandóan és szokszor simán megzabál 1 GB ramot is) de így SSD-s swappal szupergyors minden, mintha ramból menne. Ezért nem írom ki HDD-re sem a cache-t. Nem azért vettem az SSD-t, hogy mellette kerregjen itt nekem a HDD-m..Szóval jó ez így, letöltés úgyis oda megy