Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
nos, örömmel jelentem, hogy sikerült a procedúra!
mielőtt visszaghostoltam volna az SSD-re a rendszert, az USB-s vinyóról futtatott XP alól ATTO-val teszteltem az SSD-t, alignált partícióval és alignált nélkülivel, mind2 esetben elsődleges partíciót hoztam létre, NTFS-re formáztam 4096 byte clusterrel
Az alignált partíció esetében a 4K-s writeok IOPS tekintetében az 1.8-szorosára nőttek, a 4K olvasások IOPS-a pedig kb. 20%-kal nőtt! A többi érték egyforma volt, mérési hibahatáron belül. Tehát sikeresnek könyveltem el a műveletet, ott volt a teszteredmény, ami egyértelműen mutatta, hogy nagy a differencia.
Tehát Ghosttal visszamásoltam az imageből az alignált partícióra az összes fájlt és könyvtárat (kivéve a hiberfile.sys-t és a pagefile-t) az image explorerrel, aktívvá tettem a partíciót és bootol gyönyörűen SSD-ről a régi rendszer. VolumeID-t újatt kapot a formázással az alignált partíció (megnéztem, hogy vajon így működik-e a boot VolumeID átírás nélkül), és így is simán megy, tehát a VolumeID visszaírása nem szükséges lépés, sőt úgy tűnik felesleges is.
A tapasztalat: sokkal jobb a válaszideje a rendszernek! Már nem laggol annyit, mint align nélküli partícióval. Persze nem egy villám eleve ez az SSD, de most sokkal jobb a felhasználói élmény. Megérte vele szenvedni.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest