Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
nos, örömmel jelentem, hogy sikerült a procedúra!
mielőtt visszaghostoltam volna az SSD-re a rendszert, az USB-s vinyóról futtatott XP alól ATTO-val teszteltem az SSD-t, alignált partícióval és alignált nélkülivel, mind2 esetben elsődleges partíciót hoztam létre, NTFS-re formáztam 4096 byte clusterrel
Az alignált partíció esetében a 4K-s writeok IOPS tekintetében az 1.8-szorosára nőttek, a 4K olvasások IOPS-a pedig kb. 20%-kal nőtt! A többi érték egyforma volt, mérési hibahatáron belül. Tehát sikeresnek könyveltem el a műveletet, ott volt a teszteredmény, ami egyértelműen mutatta, hogy nagy a differencia.
Tehát Ghosttal visszamásoltam az imageből az alignált partícióra az összes fájlt és könyvtárat (kivéve a hiberfile.sys-t és a pagefile-t) az image explorerrel, aktívvá tettem a partíciót és bootol gyönyörűen SSD-ről a régi rendszer. VolumeID-t újatt kapot a formázással az alignált partíció (megnéztem, hogy vajon így működik-e a boot VolumeID átírás nélkül), és így is simán megy, tehát a VolumeID visszaírása nem szükséges lépés, sőt úgy tűnik felesleges is.
A tapasztalat: sokkal jobb a válaszideje a rendszernek! Már nem laggol annyit, mint align nélküli partícióval. Persze nem egy villám eleve ez az SSD, de most sokkal jobb a felhasználói élmény. Megérte vele szenvedni.
Aktív témák
- Új 256GB Samsung PM991a NVMe SSD-k 2230 méretben, 100% max pár óra üzemidő - több db
- Samsung 850 Pro 250GB Sata SSD
- ADATA Legend 710 512GB PCIe Gen3 X4 M2 NVMe / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung PCIe NVMe 256GB SSD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest