Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spe88
senior tag
Erre valakinek lenne tippje?
-
Jarod1
veterán
válasz
Persephone11
üzenetére
win update frissítések letöltve officehoz?
-
Persephone11
újonc
Sziasztok!
Excel 2010-ben jött elő egy olyan problémám, hogy jobb egérgomb menüben a másolás, kivágás, beillesztés parancsok inaktívak. CTRL-C-vel működik a másolás, ugyanazon a gépen más alkalmazásban (World) nincsen ilyen problémám. Nem az adott táblázattal van a gond, mert egyáltalán nem működik az adott gépen semmilyen excel táblában. Másik gondom, hogy sorba rendezésnél megduplázza a sorokat. A 2 probléma egyidőben jött elő előzmény nélkül.
Másik gépre küldtem a táblát, ott nincs ilyen probléma az adott táblázattal. Köszönöm a választ, ha valaki találkozott már hasonlóval. -
Declare
őstag
Sziasztok!
Excelben hogy tudom azt megoldani, hogy bizonyos cellakban a szam formatum elvalaszto jele ne "," hanem "." legyen ?
Nem szeretnem a területi beallitasokat megvaltoztatni. Csak szövegformatumu mezövel tudtam megoldan, de szebb es elegansabb lenne, ha maradhatna szam formatum. Van erre mod szerintetek?
-
Joltee
aktív tag
Sziasztok! Rá lehet venni egy lépésben az Excelt, hogy minden egyes fülön az élőfejeket jelenítse meg (sok fül van)? Nem nyomtatásban, hanem a képernyőn. (Office 2010)
-
bteebi
veterán
válasz
bteebi
üzenetére
Ez ugyanaz, csak rövidebb. Látszik, hogy nem volt időm átnézni
.Sub szamoz()
sorsz = 1
For xx = 2 To 90
If Not Cells(xx, 1).EntireRow.Hidden Then
If Cells(xx, 1).MergeArea.Rows.Count = 1 Or Cells(xx, 1).MergeArea.Rows.Count > 1 And Cells(xx - 1, 1).MergeArea.Rows.Count = 1 Then
Cells(xx, 1).Value = sorsz
sorsz = sorsz + 1
End If
End If
Next xx
End Sub -
bteebi
veterán
válasz
tgumis
üzenetére
Ha jól értettelek, akkor valami ilyesmi jó lesz:
Sub szamoz()
sorsz = 1
For xx = 2 To 22
If Cells(xx, 1).MergeArea.Rows.Count = 1 Then
sorsz = sorsz + 1
ElseIf Cells(xx, 1).MergeArea.Rows.Count > 1 And Cells(xx - 1, 1).MergeArea.Rows.Count = 1 Then
sorsz = sorsz + 1
End If
End If
Next xx
End Sub -
orc88
őstag
Üdv!
Egy cellába szeretnék be írni egy nevet, majd annak a monogramját szeretném kiíratni. Hogy lehet ezt megoldani? Csak olyan megoldást találtam ahol külön cellában van a név.
Előre is köszi!
-
petike971
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Egy xls-ben adatok vannak A-G oszlop között. Azt szeretném elérni, hogy K-L oszlopban megjelenjenek az A és G oszlop azon adatai amelyek G oszlopban nem nullák. Továbbá az is jó lenne Ha a K-L oszlopban 24 soronként különböző színkitöltéssel jelennének meg az adatok, mert 24 soronként tovább kell másolnom innen.
Előre is köszönöm
-
-
spe88
senior tag
Hello!
Adott egy Excel fájl, aminek az egyik munkalapján sok hiperhivatkozás van, ezeket szeretném lementeni valami HTML MHT esetleg PDF fájlba, mindegy csak meglegyen, ha a link már nem él.
Mivel több száz link van, ezért valami makróra gondoltam, vagy bármi másra, ami kikerüli az egyenként megnyitós-lementős módszert!(a nevük lehet a hiperhivatkozás címe is, természetesen a spec. karakterek nélkül, de ez már részletkérdés szerintem)
Valakinek van tippje, hogy csináljam?
Köszi
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy excel fájl a fájlszerveren, ami megosztott, így egy időben többen is szerkeszthetik. Minden rendben működik, míg egyszer csak egyik felhasználónak nem menti el az adatait, mert mentéskor lefagy az egész excel és aztán többször nem is tudja menteni, illetve van hogy megnyitni sem. Ha kikapcsolom a megosztást, akkor már meg tudja nyitni és menteni is, de amint újra megosztom, ismét előjön a hiba. Más tudja szerkeszteni. Eddig 2 felhasználó van, aki nem tudja megosztottként szerkeszteni. Már próbáltuk újratelepíteni az office-t, sőt, már 2013-s office-t is tettünk a gépére, de azzal sem működött, már kiszedtem a megosztást és kidobtam mindenkit aki bent ragadt az exycel-ben, de akkor sem. Az office az 2010 PKC vagy 2010 Prof. Plus.
Előre is köszönöm a segítségeket.

-
tgumis
tag
-
duplab
csendes tag
Sziasztok!
Virtuális gépek ip címét ki kellene gyűjtenem egy táblába. Nos a problémám az lenne, hogy ezek a címek olyan formában vannak mint pl: host_192.168.1.1-32 vagy net_192.168.1.39_32, és ezekből nekem le kellene vágnom illetve ki kellene szednem a fölösleget és ilyen formába kellene hoznom: 192.168.1.1/32.
Igazából eddig megvagyok, subtitute és replace függvényekkel megoldottam, de sajnos van pár cím ami után
van némi szöveg zárójelbe téve ,pl:net_192.168.1.39-32 (a gép neve) ezt is replace-el próbáltam leszedni, de mikor a find utasítás nem talál keresett karaktert #value! értéket adja ki.Tudnátok valami tanácsot adni, esetleg egy rövid kódot írni, mivel nem boldogulok!
Köszi, BBui: VBA-ban van esetleg cellákban karakterenkénti vizsgálatra lehetőség?
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Amit szeretnék.
Adott egy hosszú lista. (1000 sor) 8-32 karakter hosszúságú nevekkel.
Létrehoztam egy listát az Adatok - Érvényesítés módszerrel.
A cél az volt, hogy egy legördülő listából tudjam kiválasztani a megfelelőt, ha elkezdtem begépelni.
Tegyük fel, hogy elkezdem gépelni, hogy "Duna" és ő feldobja a legördülő listából, hogy Dunakeszi, Dunaharaszti... és így tovább.
Ehhez szeretnék segítséget kérni.
Ha egyszer beírom a nevet akkor már feldobja, de csak azt amit már használtam.

-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
bteebi
üzenetére
Nálam is sok olyan makró működik ami hasonló feladatot lát el. Én úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy a makrós munkafüzetbe olvasom be a textfájlt vagy az .xls-t, megcsinálom a fájlon a szükséges dolgokat és aztán elmentem a kívánt formátumba.
Így nem kell pakolgatni a makrót meg nem kell a minden .xls forrásfájlból xlsm-et csinálni. Plusz a makrós munkafüzetbe kiválóan lehet változókat mentegetni, meg a feldolgozáshoz szükséges listákat tárolni.
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Van egy makróm, aminek a segítségével egy adott xls file-ba (ami eredetileg a makrót tartalmazta) egy text file-ból (amit dialógusablakban kérek be) adatokat olvasok be. Ezt úgy oldottam meg, hogy az Excel file-ra így hivatkozok:
Set cel = ThisWorkbook.ActiveSheet
A Workbooks.OpenText-tel megnyitott text file-ra pedig így:
Set forras = ActiveWorkbook.Sheets(1)
Mivel elég sok Excel file-nál kellene használni ezt a makrót, és hogy ne kelljen mindig bemásolni a makrót az adott file-ba, ezért az egyéni makró munkafüzetben (personal.xlsb) szeretném használni. Ezzel viszont az a baj, hogy a Set cel = ThisWorkbook.ActiveSheet értelemszerűen nem fog működni, mivel akkor a ThisWorkbook az egyéni makró munkafüzet, nem pedig az a file, amibe szeretném az adatokat bemásolni. Van valamilyen ötletetek ennek a megkerülésére?
Előre is köszönöm a javaslatokat! 
-
macera2
aktív tag
Olyan progit keresek, amivel időzítő funkciót tudnék megvalósítani.
Pontosabban:
- Előre beállíthatok egy időtartamot, max. 4-5 perc, másodperces felbontással.
- START,
- Monitoron grafikusan kijelzi, hogy hol tart,
- Az időtartam végén Stopp, és hangjelzés.Ez olyan „Commodor Szupergrafik” ízű, programozási feladat, de hátha van valami Win 10 környékén is.
Előre is kösz a tippeket.(A saját feljegyzéseim közt ez a topik általános Olyan Progit Keresek címszóval van ellátva. Ha tévedtem, akkor elnézést, és esetleg egy helyes linkkel megajándékozhatnátok.)
-
tgumis
tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Megcsináltam de valamiért hármassával számoz egy helyett ahol rejtve vannak a cellák
Sub szamoz()
'
' szamoz_Makró
''
sorsz = 1
For xx = 15 To 16
sorsz = sorsz + 1
End If
Next
End Submi lehet a probléma valaki tudja?
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Létezik valami trükk a láblécbe írható max. karakterének a kijátszására?
üdv,
-
róland
veterán
válasz
Delila_1
üzenetére
Jó az ötlet, viszont nem tudom megmondani, hogy hányféle érvényesítés lesz.

Jelenleg 1+10 csoport van, az első csoportban azon beosztások vannak, amelyek mindenkinél szerepelnek (SZN, SZk, SZG, BE, JJ, HT, X), a további 10-ből pedig bármennyi választható bárkihez (lehet, hogy csak 1, de akár mind a 10 csoport is szerepelhet adott személynél).
-
Delila_1
veterán
válasz
róland
üzenetére
Feltettem egy füzetet.
Az Adatok lapon oszlopokban, táblázatokban vannak az egyes érvényesítés típusok. A 4-es táblázatnál jeleztem, hogy a G2:G4 tartománynak a _4 nevet adtam, de az első 3-nál is így jártam el. Szükséges a kezdő _ karakter, mert számot önmagában nem lehet névként megadni. Nézd meg a Névkezelőt. A táblázatok tetszés szerint bővíthetőek, ne hagyj üres cellákat bennük.
A Munka1 lapra a nevek után beszúrtam egy oszlopot, ami a névhez tartozó érvényesítés típusát tartalmazza. Az érvényesítést a teljes (C2:E10) területre egyszerre vittem be, az Indirekt függvény alkalmazásával.
-
róland
veterán
válasz
Delila_1
üzenetére
Egy munkabeosztás tervezőről van szó. Több munkafüzet van összekapcsolva. Az egyik különálló munkafüzetben kerül meghatározásra, hogy adott személy milyen beosztásokban dolgozhat (és ehhez milyen konkrét munkabeosztások lehetnek nála). (Jelenleg 70 elemből áll a teljes munkabeosztás lista, amiből az egyes személyeknél egyedileg meghatározott részlista van.)
Mostanáig annyira jutottam, hogy a mintában jelzett névsorba beírt személyhez tartozó munkabeosztásokat a csatolt munkafüzetből kikeresi a rendszer és az így nyert 70 cella széles listából lehet választani. A probléma az, hogy a választólistában az üres cellák is megjelennek.
Az adott sorhoz tartozó érvényesítési adatok (70 cella hosszban) jó pár cellával eltolva az adott sorban találhatóak. -
Delila_1
veterán
válasz
Reinhardt
üzenetére
A 6 választható adatot a Z1:Z6 tartományba írtam.
A makrót a laphoz kell rendelned. Erről olvashatsz a Téma összefoglalóban.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then
Application.EnableEvents = False
With Range(Target.Address)
.HorizontalAlignment = xlRight
.Font.ColorIndex = 10
.Offset(1) = Range("Z" & Int(Rnd() * 6) + 1)
.Offset(1).Font.ColorIndex = 5
.Offset(1).HorizontalAlignment = xlLeft
End With
Application.EnableEvents = True
End If
End SubAz A oszlopba beírt adat alá írja a véletlen kiválasztott értéket.
-
-
student
őstag
Hello
azt hogy tudom beállítanihogy ha beírok pl. 1-est a cellába akkor az váljon pirossá
ha 2-est akkor kék stb?
-
róland
veterán
Excel 2007-ben az alább problémára keresem a megoldást (lehetőleg makró nélkül):
Adott táblázat adott sorában legördülő listában szereplő adatokból lehessen választani. S a választási listában ne legyenek üres sorok.
Pár kép, hogy miről is van szó.
Adatérvényesítésnél hiába jelölöm be az "Üres cellák mellőzése" opciót:

[link]Akkor is tele lesz üres cellával a választólista:

[link]DE VALÓJÁBAN ILYEN LISTÁT SZERETNÉNK:

[link]Az adott névhez tartozó adatok "dinamikusan" változnak. A név alapján generálódik, hogy az adott sorban milyen adatok közül lehet választani.
-
róland
veterán
válasz
stumpjumper
üzenetére
Fejléc/lábléc jobb oldali részén kell beszúrni az oldalszámozást.
-
stumpjumper
csendes tag
Sziasztok!
A lap jobb oldalára hogyan tudok oldalszámot rakni?
-
Reinhardt
őstag
Hello,
Kene egy olyan makro, ami 5-6 elore megadott szoveg kozul random kivalaszt egyet es beirja a kovetkezo sorba miutan irtam valamit. Tehat mint egy chat program. Az se lenne rossz, ha mondjuk zold lenne amit en irok, es kek amit o, esetleg jobbra zart az enyem balra az ove. Excel 2016. Megoldhato?
Koszi
-
fukyu
tag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy lehetséges-e Excel online munkafüzetben hivatkozni egy másik Excel online munkafüzetre?
Köszi.

-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Valahogy meg lehet azt csinálni, hogy amikor elmentem az excel táblámat, akkor ő csináljon automatikusan egy .html file-t is? Tehát gyakorlatilag mentés másként--->weblap, viszont az nagyon fontos lenne, hogy csak azt a részt csinálja meg html-be, ami ki van jelölve. Jah és az lenne a legjobb, ha ezt a html file-t tudnám oda menteni, ahová akarom, nem pedig az excel mellé. Nem tudom, hogy ez megoldható-e, de gondoltam megkérdezem.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Volna egy olyan gondom, aminek hirtelen nem tudom, hogy álljak neki

- adott két raktárhely ahol azonos termékek különböző darabszámmal vannak jelen.
- az üzletek a készletet szummázva látják, ez alapján rendelnek.
- mennyiségi túlrendelés esetén forgalmi részarány alapján kerül leosztásra a rendelt mennyiség.amit meg kellene valósítani a fentiek után:
- szét kellene szortírozni a leosztott mennyiséget oly módon, hogy első körben a második raktárhelyen lévő (kevesebb) mennyiség fogyjon, majd ha lefogyott ezen raktárhely mennyisége, akkor az elsőből kapjanak terméket. És persze a teljes leosztott mennyiséget ki kell szolgálni.pl:
RH1: alma (26 db)
RH2: alma (3 db)B1 rendelt: 5 db
B2 rendelt: 2 dbleosztásban:
B1: 5 db
B2: 2 dbKiszolgálás:
B1: 3 db (RH2)
B1: 2 db (RH1)
B2: 2 db (RH1)készítettem egy alap infos táblát hátha segít.
Lenne rá ötlet, javaslat?
Köszi előre is!
-
dellfanboy
őstag
van egy ilyen excel diagramom. Link
hogy tudnam azt megcsinalni hogy janurban a ket oszlop (kek es zold alja) egymas mellett legyen pontosan? ugyanezt februarban? tehat pl. van most terkoz 5 az legyen0 viszont jan es feb kozott legyen(maradjon) terkoz
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
kozyadam
üzenetére
Szia!
Ha nyomsz neki egy újraszámolást, akkor "észreveszi", hogy már elmúlt az időpont.
Makróval pedig pl. a Worksheets(1).Calculate sor végzi ugyanezt, amit betehetsz pl. a munkalap Selection_Change eseményébe, illetve lehet időzítést is csinálni az Application.Ontime metódus segítségével.
Emlékeim szerint volt már ilyen jellegű kérdés itt a fórumon is megoldvaÜdv.
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
Van Excel 2010-ben arra mód, hogy a feltételes formázás bizonyos időközönként automatikusan frissüljön?
Van egy Excel táblám, amiben az egyik oszlopban időpontok vannak megadva, pl. 2016.04.09 12:00.
Van erre az oszlopra egy feltételes formázás, ami azt nézi, hogy az érték kisebb-e, mint a MOST() függvény kimenete. Mivel ez csak megnyitáskor frissül, ezért pl. a nap folyamán lejáró időpontokat nem formázza át.Erre van valamilyen megoldás, hogy mondjuk 10 percenként nézze az Excel, hogy hoppá, valamit át kell formázni?
Köszönöm!
-
bara17
tag
válasz
föccer
üzenetére
Mellékelek egy mintamunkafüzetet, ami alapján szerintem már érthetőbb a dolog.
Szóval, hogy ha helyesen beírom a kívánt képletet a B3-as cellába és húzom jobbra az absz. hiv. miatt nyílván maradna az eredeti a 2. munkalapon lévő tartalom, ha meg rel. hiv.-t használok akkor szintén hibás eredményt kapok. Célom az, hogy úgy töltsem ki a cellákat, hogy ne kelljen utólag mindig "hozzáigazítanom", ha pl. kitöltést használok. (sárga színű cellák a jó eredmények a pirosak pedig egy példa a rossz megoldásra)
Köszi segítséget/választ!
-
föccer
nagyúr
válasz
bara17
üzenetére
Ha egyesítessz 2 cellát, akkor csak 1 cella tartalom lehet, lévén 1 cella lesz, nem kettő. Bár nem értem, hogy pontosan mit szeretnél... Ha az a probléma, hogy a "húzott" képlet másolásban automatikusan módosulnak a cellahivatkozások, akkor használd a $ jelet.
üdv, föccer
-
bara17
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vízszintesen szeretnék cellát egyesíteni (vagy középre igazítani a tartományban) úgy, hogy az első sor minden harmadik oszlopát szeretném egyesíteni, majd az ebben egyesített tartományban lévő stringre szeretnék hivatkozni az alatta lévő cellákban. De ha kitöltéssel/másolással húzom a képletet akkor nyílván elcsúszik a dolog, esztétikailag meg persze szeretnék élni a cellaegyesítés lehetőségével.
Tehát az a kérdésem, hogy létezik -e olyan módszer amellyel cellát egyesítek és az egyesített tartomány minden cellájában megjelenik ugyanaz a szöveg, de úgy hogy megjelenésben egy szövegként jelenik meg mondjuk a tartomány közepén? (remélem érthető voltam és köszönöm a választ!)
-
Simba86
senior tag
Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a segítséget!
Le fogom tesztelni mindkét megoldást, utána jelentkezem

-
igort
újonc
szép napot !
egy kis segítséget szeretnék az excel 2016 Pivot-hoz.nagyon az elején tartok a megismerésében. amit látok a youtube videokban az ok,
de nekem pont más bajom van.
feltöltöm képben a munkalapot és a kimutatást.
a kérdésem az lenne, mivel ugyan olyan nevű partnerből több van, ezért csak a partnernév
nem elég, de akkor hogy tudom a partnerkóddal egy szintbe hozni a kimutatást ?
kell-e külön mezőt felvenni a táblába ( ami a név&kód) vagy megoldható másképp ?
tudok-e definiálni virtuális értékmezőket, ami mondjuk a hó + év értékek különbségét adja meg és nem
az összegüket ? csak olyan oszlopokkal lehet dolgozni, ami a táblában is meg van, vagy kreálható is képlet
oszlop ? és ha igen, akkor hogyan tudom változtatni a helyét ?
előre is köszönöm a segítséget.

-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Nekem ez "sikeredett" mostanra:
Sub szuroget()
Dim sh1 As Worksheet, sh2 As Worksheet, usor As Integer, xx As Integer, szuro As Range, cel As Range, szurni As Range
Set sh1 = ActiveSheet
Set szuro = sh1.Range("BB1:BB2")
Set szurni = sh1.Cells(1).CurrentRegion
szuro.Clear
szuro.Cells(1, 0).Clear
szurni.Columns("Q").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, criteriarange:=sh1.Range("Q1"), copytorange:=szuro.Cells(1, 0), unique:=True
szuro.Cells(1).Value = szuro.Cells(1, 0).Value
usor = szuro.Cells(1, 0).End(xlDown).Row
For xx = 2 To usor
szuro.Cells(2).Value = szuro.Cells(xx, 0).Value
On Error Resume Next
Set sh2 = Sheets(szuro.Cells(2).Value)
If Err <> 0 Then
Set sh2 = Sheets.Add(after:=Sheets(Sheets.Count))
sh2.Name = szuro.Cells(2).Value
Else
sh2.UsedRange.Clear
End If
Set cel = sh2.Range("A1")
szurni.AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, criteriarange:=szuro, copytorange:=cel, unique:=False
Next
sh1.Activate
End SubÜdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50
üzenetére
Igen, ez egy másik felfogása a feladatnak. Megírtam ezt is. A futási idők különbsége csak sok sor esetén mérhető, én mindössze 20 sorral dolgoztam.

Nem tudjuk, hány oszlop van az Eredeti lapon. A makróban az A:K tartományt vettem alapul, amit két helyen kell módosítani, a csillagokkal jelzett sorokban.
Szerk.: az A:K tartományra történő hivatkozást is át lehetne állítani a makróban, de azt már nem írom meg.

Sub Kulcsok()
Dim usor As Long, usor1 As Long, lap As String, sor As Long, lapnev
With Sheets("Eredeti")
.Range("AA:AN").ClearContents
.Range("AA1") = .Range("C1")
.Range("AB1") = .Range("AA1")
.Range("A1:K1").Copy .Range("AD1") '*****
usor = .Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
.Range("C1:C" & usor).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CopyToRange:=.Range("AA1"), Unique:=True
usor1 = .Range("AA" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 2 To usor1
.Cells(2, "AB") = .Cells(sor, "AA")
'*****
.Range("A1:K" & usor).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CriteriaRange:=.Range("AB1:AB2"), _
CopyToRange:=.Range("AD1:AN1"), Unique:=False
lap = .Range("AB2") & ""
On Error Resume Next
Set lapnev = Sheets(lap)
If Err.Number <> 0 Then
Sheets.Add Before:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = lap
On Error GoTo 0
Else
Sheets(lap).Cells.ClearContents
End If
.Range("AD1").CurrentRegion.Copy Sheets(lap).Range("A1")
Next
End With
Beep
MsgBox "Kész van.", vbInformation
End Sub -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
"A specszűréshez minden lapon kritérium tartományt és címsort kellene előre felvenni."
Ezt egyáltalán nem kell megcsinálni. Elég, ha makróval a "szétbontandó" munkalapon csinálunk egy kritérium tartományt. Kiszedjük az egyedi ÁFA kulcsokat, azokat egyesével beírjuk (ciklusban) a kritériumtartomány megfelelő helyére. Ha kell, adunk hozzá új lapot, majd erre a lapra leszűrjük az adatokat.
Ha már minden ÁFA kulcshoz van munkalapunk, akkor a szűrést lehet csinálni végig az eredeti munkalapon maradva.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50
üzenetére
Nem biztos, hogy van minden áfa-kódnak megfelelő lap a füzetben. Azért írtam rá makrót, hogy szükség esetén a hiányzó lapokat létrehozza.
Szerk.:
A makró elején törölni lehetne a második laptól az utolsóig az előző kigyűjtés adatait.A specszűréshez minden lapon kritérium tartományt és címsort kellene előre felvenni.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Simba86
üzenetére
Szia!
Az Adatok - Speciális szűrővel egyből a másik helyre másolhatod a szűrt adatokat. Az a fontos, hogy arról a munkalapról indítsd, ahová másolni szeretnéd az adatokat. A párbeszéd ablakot értelemszerűen töltsd ki.
Ha makrórögzítővel felveszed, akkor csak a szűrőtartomány megfelelő értékeit kell változtanod, mielőtt elindítod a makrót.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
Simba86
üzenetére
Az eredeti, ömlesztett adatokat tartalmazó lapnak az Eredeti nevet adtam. A csillagokkal jelzett sorban írd át a nevét.
A makró végig megy az Eredeti lap sorain. Megnézi, van-e a sorban szereplő ÁFA-kód nevű lap. Ha nincs, létrehozza. Az aktuális sor adatait átmásolja a megfelelő lapra.
Sub Szortirozas()
Dim sor As Long, usor As Long, kod, lapnev
With Sheets("Eredeti") '*****
sor = 2
Do While .Cells(sor, "C") <> ""
kod = .Cells(sor, "C") & ""
On Error Resume Next
Set lapnev = Sheets(kod)
If Err.Number <> 0 Then
Sheets.Add Before:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = kod
.Rows(1).Copy Sheets(kod).Range("A1")
.Rows(sor).Copy Sheets(kod).Range("A2")
On Error GoTo 0
Else
usor = Application.WorksheetFunction.CountA(Sheets(kod).Columns(3)) + 1
.Rows(sor).Copy Sheets(kod).Range("A" & usor)
End If
sor = sor + 1
Loop
End With
Beep
MsgBox "Kész van.", vbInformation
End Sub -
Simba86
senior tag
Sziasztok!
Van egy nagy adattábla. (dátum, szállító/vevő neve, áfa-kód, nettó, áfa, bruttó, iktatószám/számlaszám, stb...)
Ezeket az adatokat szeretném átmenteni áfa-kódonként másik táblákba (tehát minden áfa-kódhoz tartozó sornak más táblában a helye)kvázi áfa-analitikát kellene csinálnom, mert olyan primitív programmal dolgozom, hogy nem képes még ezt sem létrehozni, csak egy ömlesztett excel táblát húz ki... (és a cég nem fizet azért szakértőknek, hogy ez megváltozzon...)
Tudom, hogy szűrőkkel csak az adott sorok látszódnak, jelenleg így másolgatom ki az adatokat, de kezdek belefáradni, így szeretnék egy gyorsabb módszert... Van ilyen?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az megoldható-e, hogy egy link megnyitásánál ne az oldal tetejére rakjon, mint normál esetben, hanem a megnyitott oldal egy tetszőleges pontjához, amit persze én állítok be?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Bazs-
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Föccer és Delila_1 köszönöm mindkettőtöknek.
Az a gond, hogy a költséghelyek száma száz felett van, valamint a végeredménynek kötött formátumban kell lenni. Ezért akarok időt spórolni azzal, hogy havonta ne manuálisan kelljen elkészíteni a kért kimutatást, hanem képletezve.
Egyik fülre bemásolnám a kinyert adatokat :
Majd egy másik fülön ilyen eredmény kellene:

Gondom az, hogy az adott költséghelyhez tartozó létszám folyamatosan változik, valamint nagyjából munkavállalónkén 40-50 különböző típusú adat van, amit összegezni kell. A változó létszám miatt az összegző sor mindig máshova kerül és ezt nem tudom megoldani képlettel.
Valamilyen ötlet ?Köszi előre is.
-
YAN0U
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia,
Ugyanaz a hibaüzenet
Application.ScreenUpdating = False
Workbooks.Open Filename:="G:\Daten\Terv.xlsx"
ActiveSheet.Range("A1 : C25").Value = Workbooks("Terv_HWP_" & Format(Date, "yyyy_mm_dd" & ".xlsm")).terv.Range("A1 : C25").ValueMegpróbáltam beírni simán a file nevét
ActiveSheet.Range("A1 : C25").Value = Workbooks("Terv_HWP_2016_03_15.xlsm").terv.Range("A1 : C25").Value"object doesn't support this property or method"
-
föccer
nagyúr
válasz
stumpjumper
üzenetére
Oldalbeállításnál tudsz a margókon növelni/csökkenteni, vagy oldal közepére igazítani.
üdv, föccer
-
stumpjumper
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Adott egy kész táblázat ami a nyomtatási nézetben a lap szélén van. Hogyan lehet az egészet egy az egyben mozgatni?
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Szerintem ne a Windows hanem a Workbooks objektumot használd lsz:
Workbooks("Terv_HWP_" & Format(Date, "yyyy_mm_dd" & ".xlsm")).Activate , mivel az ablak neve nem biztos, hogy ugyanaz...
De írtam a hozzászólásban, hogy nem kell aktiválni a korábban megnyitott fájlt. Ide írom ismét a képletet, egy picit javítani kellett rajta:
Activesheet.Range("A1:C25").Value=Workbooks("Terv_HWP_" & Format(Date,"yyyy_mm_dd" & ".xlsm").Sheets(1).Range("A1:C25").ValueA Sheets(1) helyett azt a munkalapot írd be, ahol az adatok találhatóak.
Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
thomas50.000
üzenetére
Örülök neki, szívesen.

-
YAN0U
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia,
Megnyitom a Terv_HWP_2016_03_15.xlsm file-t
Rányomok a gombra, terv.xlsx megnyílik majdHibaüzenet:
Run-time error '9':
Subscript out of rangeApplication.ScreenUpdating = False
Windows("Terv_HWP_" & Format(Date, "yyyy_mm_dd" & ".xlsm")).Activate -
Delila_1
veterán
válasz
thomas50.000
üzenetére
Valószínűleg jó magasak a sorok, ahova a képeket be akarod illeszteni. A sormagassághoz igazítottam a képek magasságát.
A makró lefutása után az egyik képet állítsd be a kívánt méretre, majd nézd meg, mennyi a magassága.
A 3 With–End With között a.Height = Rows(sor).Height
sorban az egyenlőségjel jobb oldalára ezt az értéket írd be a mostani helyett.
Érdemes még a makró elejére beírni a következő sort:
ActiveSheet.DrawingObjects.Select
ez törli az előző képeket.
-
thomas50.000
csendes tag
-
föccer
nagyúr
Jelöld ki az E oszlopot, majd simán nyomj egy sorba rendezést, bővítsd az adattartományt. Másik variáció, hogy a legfelső sort kijelölöd és beállítasz egy szűrőt, majd E oszlop szűrőjében rendezed sorba.
Ez után E oszlopot kijelölve használd a részösszeg funkciót. A felugró ablakban beállítod, hogy költséghely szerint rendezzen és melyik oszlopot adja össze. Bal oldalt megjeleni 3 "+" jelecske egészen kint a munkalap széplen, fent a felső sarokban. Ott tudod kibontani/bezárni az adott szinteket.
üdv, föccer
-
Bazs-
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni (Excel 2013)
Van egy táblázatom, ahol az "A" oszlopban a munkavállalók nevei vannak, a "B" oszlopban a hozzájuk tartozó törzsszám, "E" oszlopban pedig a költséghely, majd a további oszlopokban különböző adatok, amik a havi teljesítményükhöz kapcsolódnak. A nevek ABC sorrendben vannak, de nekem a költséghely alapján kellene őket sorba rendezni. Majd ha megvan a sorba rendezés, utána az egy költséghelyhez tartozó adatokat oszloponként összegeznem kellene úgy, hogy az adott ktghelyhez tartozó összegző sor, mindig az adott ktghelyhez tartozó "utolsó" ember sorja alatt van.Név ... ... Ktghely ... Teljesítmény1 .... Teljesitmény2
AB ... ... 0300 .... 10 .... 40
CD ... ... 0300 .... 30 .... 30
2 fő .... ... 0300 .... 40 .... 70
FG ..... .... 0400 .... 10 .... 20
....A ktghelyhez tartozó létszámok minden hónapban változnak.
Megoldható ez valahogy képletezéssel vagy makróval ?Köszi előre is.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A fájlnevet megadhatod így:
Windows("Terv_HWP_" & Format(date,"yyyy_mm_dd" & ".xlsm").ActivateDe magát a másolást is egyszerűbben tudod megtenni:
Workbooks("Terv.xlsx").Sheets("Terv").Range("A1:C25").Value=Workbooks("Terv_HWP_" & Format(Date,"yyyy_mm_dd" & ".xlsm").Sheets("Tény").Range("A1:C25").ValueMivel a Terv nevű fájlt utoljára nyitod meg, ha csak egy munkalapja van, akkor elég az
Activesheet.Range("A1:C25").Value=Workbooks("Terv_HWP_" & Format(Date,"yyyy_mm_dd" & ".xlsm").Range("A1:C25").Valuetekintettel arra, hogy megnyitás után az lesz az aktív munkalap.
Nem kell ide-oda ugrálni a két munkafüzet között. Figyelj rá, hogy a kódban a workbooks - worksheets forma van és nem a windows!
Üdv.
-
YAN0U
csendes tag
Sziasztok,
Két külön excel táblából szeretnék másolni és beilleszteni.
Az a problémám, hogy az egyik file napi szinten új nevet kap (aznapi dátum), a másik állandó (Terv.xlsx).
Megoldható, hogy az elérési utat ne kelljen a makróban naponta frissítenem (Terv_HWP_2016_03_11.xlsm) ?Segítségeteket Köszönöm
Windows("Terv_HWP_2016_03_11.xlsm").Activate
Range("A4 : C25").Select
Selection.Copy
Windows("Terv.xlsx").Activate
Range("A1 : C25").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Windows("Terv_HWP_2016_03_11.xlsm").Activate -
Delila_1
veterán
válasz
thomas50.000
üzenetére
Megoldható, ha a jelzett cellák (B4:B23, L4:L23, AF4:AF23) a képek nevével azonosak, csak a kiterjesztést kell hozzájuk venni. Ezt kell átírnod a csillagozott sorokban, ha nem jpg a kiterjesztés, na meg az útvonalat.
Sub Kepek()
Dim Kepneve As String, utvonal As String, sor As Long
utvonal = "D:\Mappa\Almappa\" '***
For sor = 4 To 23
Kepneve = Cells(sor, "B") & ".jpg" '*****
With ActiveSheet.Pictures.Insert(utvonal & Kepneve)
.Top = Rows(sor).Top
.Height = Rows(sor).Height
.Left = Columns(2).Left + Columns(2).Width - .Width
End With
Kepneve = Cells(sor, "L") & ".jpg" '*****
.Top = Rows(sor).Top
.Left = Columns(12).Left + Columns(12).Width - .Width
End With
Kepneve = Cells(sor, "AF") & ".jpg" '*****
.Top = Rows(sor).Top
.Left = Columns(32).Left + Columns(32).Width - .Width
End With
Next
End Sub -
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég összetett kérdésem lenne.
Szóval. Van egy excel fájlom, aminek bizonyos cellái csatolva vannak más excel fájlokhoz, tehát minden megnyitásnál rákérdez, hogy frissítse-e.
Gyakorlatilag foci tabellákról van szó. Az egyik munkafüzetben vezetem a meccseket, ebben pedig csak a tabellát frissíti. Ez működik is nincs vele gond.
Viszont szeretnék egy olyan makrót létrehozni, ami a csapatok címereit (egy képet) beilleszti abba a cellába, amiben a csapatok nevei vannak, jobbra igazítva, ugyanakkora méretben, mint maga a cella magassága.
A fő probléma az, hogy minden indulásnál valahogy törölni kéne a meglevő képeket, mert ugye, ha változik a tabella, akkor változik a csapatok helye.
Ezt a változást kéne valahogy követni. Tehát, ha rányomok a frissítésre induláskor, akkor ő ne csak az írásokat frissítse, hanem utána rögtön a képeket is.
Nem tudom mennyire érthető ez így. Ha én elolvasnám ezt, nem biztos, hogy érteném, mit is akarok, de remélem valaki érteni fogja, és esetleg tud majd segíteni...
A cellák, amikben a csapatok vannak: B4
21, L4:L23, V4:V23, AF4:AF23A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
De inkább nem off-olom szét a topikot.