Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgumis
tag
válasz Delila_1 #20210 üzenetére
Köszi a választ de abszolút semmi t nem értek belőle. Bocs de akárhogy is olvasgatom a fórumot sehogy nem történik semmi.Ez amit leírtál visual basic kód? Azzal mit kel csinálni?
példán keresztül bemutatnád?
A1 kék
A2 lapát
A3 nyéll
A4 papám kertjétA5 én kék lapát nyéllel ástam a papám kertjét
="én "&A1&" "&A2&" "&A3&"el ástam a "&A4
hogyan tudom a kék szót kékké a lapát nyél-t és a el-t félkövérré (nyéllel lesz belőle összefűzés után)[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz Delila_1 #20220 üzenetére
Megpróbáltam de nem müxik
Létrehoztam egy segédtáblát oda irányitott beillesztéssel átmásoltam mindent de ahogy kész voltam és mindent f_án megformáztam rögzítés vége. Majd új adatokkal feltöltöttem a táblázatot elindítottam a makrót és semmi nem történt maradt az előbb kitöltött adatokkal -
tgumis
tag
Sziasztok!
Több kérdést is szeretnék feltrnni
1 van egy táblàzatom ést azt leszűrom megoldható e hogy egy makróval a szűrt adatot tatzalmazó területét kijelöljem.
2 a cella étékér csak thai nyelven lehet kiìratni[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz Delila_1 #21946 üzenetére
Akárhogy próbálgatom minden egyes alkalommal az a1 cellától jelöl ki. Hiába írom át B2-re (vagy bármire) ami a tartományom bal felső cellája.
A szövegkiírással kapcsolatban az lenne a kérdésem ha mondjuk a az A1=123 akkor az Excel képes kiírni hogy százhuszonhárom magyarul? -
tgumis
tag
Sziasztok!
A következő a kérdèsem:
Van egy tàblàzat ami mondjuk 32 lapból àll. Az 1-től 31-ig lapon a hònap napjainak èrtèkesítèsi adatai vannak (egy lap egy nap )a 32. lapon az 1-től 31-ig összesített èrtèkesítèsek. Van e arra bàrmi ötletetek,hogy hogyan lehet megoldani, hogy a 32 lapon mondjuk beírom az A1 cellàba, hogy 2 az A2 cellàba, hogy 16 akkor az eddig megjelenített havi összesen èrtèkesített adatok helyett a 2-től 16-ig az összesített èrtèkesítèsek jelenjenek meg. A munkalapok megnevezései egyszerűen 1;2;3;4;5;6..... stb.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Meg tudnàtok mondani , hogy hogyan tudom eltüntetni a personal.xls fàjlt illetve sehogy sem tudom szerkeszteni a makrókat mert folyton kiîrja, hogy rejtettek. Illetve ha egy makrót lètrehozok a personal.xls fâjlba akkor azt mâs gépen is tudom majd futtatni?
-
tgumis
tag
válasz Delila_1 #22003 üzenetére
Szóval minden nap kölönböző termékeket értékesìtek. Viszont adott terméklista van.
Pl.:
Facsava
Kalapâcs
Tűzőgép
Stb.
Most úgy oldottam meg a dolgot, hogy van 34 munkalap. Mibdegyik munkalapon felsorolva a tételek és az adott napon értékesìtett db szàm. A 32. lapon a szum függvénnyel összesìtem 1-től 15-ig a 33.lapon 16-tól 31-ig a 34.lapon meg 1-től 31-ig. Szeretnék egy viszonylag egyszerű megoldàst hogy beìrom az egyik cellâba, 1 a màsikba hogy 24 akkor a munkalapomon az 1-től 24-ig elaott kalapàca,facsavar stb. mennyiségét -
tgumis
tag
Köszönöm Delila -tök jó lett csak nekem az ezzel a baj hogy külön kell mindennek a darab szàma a nettó bruttó de gondolkodom a te tàblàzatod tovàbbfejlesztèsèn. Illetve az a gond még hogy olyan emberek használjàk majd akik finoman szólva sem agy sebészek
-
tgumis
tag
Hali kèrdès:
ha a kerekít függvènyt hasznàlom ès azokkal az èrtèkekkel szàmolok amiket ez a függvèny ad eredményül akkor valójàban azokkal adatokkal szàmolok amiket làtok és nem azokkal amelyről kerekìt? -
tgumis
tag
SOS
Ha hiányzik értéket kapok és azzal a cellával kell számolnom azt hogy tudom megmagyarázni Excellnek hogy hagyja ki? -
tgumis
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő. Egy excel táblát használok körlevél adatfájljának. Kérdés a következő hogy tudom azt megoldani hogy a world doksiban ne így jelenjen meg a dátum:
Fizetési határidő 7/25/2014
hanem úgy ahogy az excelben szerepel:
fizetési határidő 2014.07.25
Excelben a formátum dátumra van állítva ráadásul számolás eredménye. -
tgumis
tag
sziasztok!
Kérdésem a következő hogyan tudom megoldani azt ,hogy ha beírom az értékesített adaghoz az adagszámot akkor az anyagkiszabat táblázat megfelelő alapanyagához megadja az aznap értékesített összes termék alapanyag szükségletét.
Szóval ha az össz burgonyát az össz sót stb.
Persze egy 320 tételes termékkínálatról van szó ez csak egy szemléltető rész[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz slashing #22730 üzenetére
Most úgy van megoldva hogy a fő tàblàn szerepelnek a receptek. Amelyik több összetevős ott cellaegyesìtéssel egyesìtve a receptkód és a recept neve külön . Mellette rejtve minden összetevő felsorolva és ha beírok valahovà adagot akkor a rejtett rèszen megjelennek a kiszabat szorozva adag osztva egység tömeg majd a végén az alapanyagok tàblàban a szumha függvény segítségével összeadva.-
Fkeres azért nem jó mert vannak több összetevős receptek és az első talàlat utàn megàll. Az fkérésnél amúgy 1000 szer jobb az index ha függvény kombinàció.
Szòval valami egyszerűbb megoldàs kell mert a mostanival maceràs a képletezés és sok a hibalehetőség. -
tgumis
tag
Nem tudtok segíteni az itt leírt problémám megoldásàban?
[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
válasz slashing #22748 üzenetére
hát úgy néz ki mégis igazad van de fkeresnél van valami olyan kikötés hogy sorba kell legyen rendezve a lista ugye? De ha emelkedő sorrendben van akkor rendbe kell mennie ugye? Amúgy igen megértetted köszi.
De azért azért kicsit félek az fkerestől. Ha van más ötletetek akkor osszátok meg. Még egyszer köszi. -
tgumis
tag
Sziasztok!
A segítsègetek rèvèn kèszűl a kajàs tàblàzatom, de ismèt előjött egy újabb probléma. Szóval mi a megoldàs arra, hogy ugyanezen a tàblàzatnàl amikor bepötyögtem az értékesített adagszàmaokat akkor kilistàzza alà külön a receptúràt kiszabatott össz kiadott mennyisèget.
Valahogy úgy, hogy ha értékesítésre került 3 hotdog akkor kiírja a program mondjuk az A32 cellàba, hogy 90132(mondjuk ez a kódja) aztàn a B32 hotdog C32-be az értékesített adagot D32-be az értékesített értéket. Ezt még még tudnám oldani de itt jön a csavar hogy azokat a kajàkat ahol 0 az értékesített adag ne listàzza ki. Illetve mindegyik étel utàn listàzza alà az összetevőket.C33 anyagkòd D33 anyag neve E33 kiszabat F33 kiszabat mértèkegysége G33=C32*E33(kiadàs oszlop adatai ) H33 alapmértékegység. Aztán még egy csavar ha kész egy étel akkor hagyjon egy sort üresen és jöhet a köétkező. Ha nem èrthető akkor rakok fel pèldàt.
Eløre is köszi[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Sziasztok
Segítséget kérnék ismét adott egy táblázat:
ami mondjuk úgy 400 soros
hogyan tudom azt megoldani hogy automatice szétdarabolja a következő formátumra kvázi 15 ével rárakja a következő táblázat formátumot lássam nyomtatás után a papíron.Szóval felviszem az adatokat egy táblázatba és vagy feldarabolja automatikusan vagy a olyan megoldás hogy 15 össével külön lapra nyomtassa de legyen úgymond fejrész és lábléc.
De a második képen látható formátumban legyen ha kinyomtatom ez nagyon fontos.[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Tud valaki segíteni, hogy irányított beillesztésre létrehozott makró ne mindig oda illesszen be ahol a makró rögzítésekor tette?
Illetve hogy tudom megváltoztatni a makróhoz rendelt billentyűkombinációt?
na és még egy hogyan tudok az eszköztáron a makróm futtatását indító ikont elhelyezni? -
tgumis
tag
Sziasztok!
Van olyan lehetősèg, hogy egy dokumentum oldalainak szàmàt függvènnyel megjelenítsük. Mondjuk ha èlőfejben szerepel azt egy cellàbban is megjelenjen. -
tgumis
tag
Sziasztok!
Már kérdeztem itt a 6. hónapban de az akkori választ nem sikerült elsajátítanom. szóval mit tegyek hogy a feltöltött kép mintájára amikor az adott cellák értékeit összefűzöm(csak a mintában használom az összeset) akkor az az összefűzés úgy sikerüljön ahogy a mintában van
Segítsetek[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Egyszer úgy használom hogy:
Csatolva:.............valami...............valami................valami
Szóval a pontokon kívül minden. A "valami"-k az mindegyik egy külön cellából vett érték.
És van egy màsik eset ahol egy nagyobb szövegbe kerül beillesztésre ugyanezen cellák értéke. Azért van erre szükség mert egy sablonos szövegbe cserélődnek az értékek és ki kell legyenek emelve összegek és dátumok. -
tgumis
tag
válasz Delila_1 #23044 üzenetére
Teljesen igazad van.
Az a helyzet hogy nem azt szeretném hogy megold helyettem hanem hogy megtanuljam. Màr így is sokat tanultam tőled és nem akarlak fàrasztani csak azt hittem pikk pakk ràjövök hogy a makródban mi miért van. De küldöm az email címedre hogy mit szeretnék. -
tgumis
tag
hol tudom beállítani hogy automatikusan frissítse az adatokat ,miután a hivatkozott cellákban módosítom az adatokat.
-
tgumis
tag
Sziasztok
Van arra valami megoldás hogyha elkezdek begépelni valamit a cellába akkor az felkínáljon egy listából értékeket amik tartalmazzák azt a betűkombinációt amit elkezdtem begépelni.
PL:
van egy listám a következő értékekkel:
ez a lista a CR1 : CR21 tartományba vancroissain csokoládés vaniliás min. 70 g 3 db
burkifli mákos 95-100gr 3 db
pizzás csiga 100 g 3 db
zsemle 3 db
kifli 3 db
zöld paprika 10 dkg
tv paprika 10 dkg
paradicsom 10 dkg
zöld paprika 7 dkg
tv paprika 7 dkg
paradicsom 7 dkg
alma
narancs
tej 0,5 l-es
minimargarin 1 db
minimargarin 2 db
minimargarin 3 db
gyümölcsjoghurt
gyümölcsös tejberizs
túró rudi 1 dbAz A1 cellába begépelem mondjuk, hogy min egy legördülő listában már csak a minimargarin jelenjen meg, hogy kiválasszam melyiket akarom a 3 ból. vagy beírom, hogy TV lés már csak a 2 TV paprikából választhassak.
Remélem érthető
[ Szerkesztve ]
-
tgumis
tag
Èn ùgy csinàlnàm,hogy először csinàlnèk egy szűkitett listàt az ismètlődő sorok eltàvolítàsàval. Módjuk a L oszlopba a h oszlop értékeiből mellette M oszlopba a hozzà tartozó j oszlop elemeivel.
Majd leszűröm a j oszlopot 0 vagy üres értékre.aztàn =index(M:M;hol.van(H1;L;0))
Szerintem ennyi. -
tgumis
tag
Sziasztok!
Problèma a következő:
Van egy munkafüzet amibe màs munkafüzetekből hivatkozzunk az adatokat.
Ha átrakom pendrivròl gépre a tovàbra is a pendriveròl hivatkozik hogy tudom megoldani,hogy onnan hivatkozzon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BMW topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest