Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne még a problémám, hogy a whatsmycolor függvény sajnos nem frissíti önmagát.
Ezt valahogy meglehetne oldani, hogy automatikusan, amint szín változás történik a cellában, ő rögtön változtassa a számot is?
Function whatsmycolor(melyikcella) As Long
whatsmycolor = [melyikcella].Interior.Color
End FunctionA válaszokat előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/9/0/9/THM_0014569909.png
Amikor megnyitom a munkafüzetemet, akkor ez fogad. Nem igazán értem, hogy mi a problémája. A csatolás helye létezik, és jól is van beállítva.
Ha rámegyek a csatolás szerkesztésére, akkor ott az állapotra "OK"-t ír.Minden egyes indításnál rá kell nyomjak a "tovább"-ra, és akkor frissíti a csatolásokat.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez valahogy megoldható lenne, hogy ne írja ki mindig, hanem magától frissítsen.
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/9/1/1/THM_0014569911.png
Ez is be van pipálva.
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/9/1/2/THM_0014569912.png
Ha itt a Ne legyen rákérdezés... -re megyek, akkor nem adja fel az ablakot, viszont nem is frissíti az adatokat. Szóval az nem jó megoldás nekem.
Erre esetleg tudna nekem valaki segítséget, vagy ötletet adni?
Előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Egy feltételes formázással kapcsolatos kérdésem lenne.
Van egy ilyen makróm/modulom:
"Function whatsmycolor(melyikcella) As Long
whatsmycolor = [melyikcella].Interior.Color
End Function"Ez annyit csinál, hogy ha egy cellába beírom ezt: =whatsmycolor(A1) , akkor kiírja az A1-es cella háttérszínének értékét.
Ez működött is tökéletesen, addig a pontig, amíg a cellák színét nem én változtattam, hanem feltételes formázásra bíztam.
Sajnos csak látszólag működik, viszont az értéket nem változtatja.Erre szeretnék megoldást keresni, ha valaki esetleg tud.
Előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Van egy munkafüzetem, aminek cellái különböző más excel file-hoz vannak rendelve/csatolva.
A problémám az, hogy tegnap újra raktam a gépem, és az excel minden indításnál jelzi, hogy külső forrásra mutató hivatkozást tartalmaz, és mindig rá kell nyomnom, hogy frissítés.
Eddig ezt automatikusan csinálta, nem jelzett be semmit.
A beállításokban találtam erre állítási lehetőséget, de hiába rakom automatikusra, akkor is rá kérdez.
Valaki tudna ebben segíteni.
Előre is köszönöm!
Ui.: A beállítás képét csatoltam.
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen makróm!
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
Dim Kepneve As String, utvonal As String, sor As Longutvonal = "d:\valaki\valami\" '***
For sor = 2 To 65
Kepneve = Cells(sor, "A") & ".png" '*****
With ActiveSheet.Pictures.Insert(utvonal & Kepneve)
.Top = Rows(sor).Top
.Height = Rows(sor).Height
.Left = Columns(1).Left + Columns(1).Width - .Width
End With
Next
End SubMinden jól is működik a képek magassága megegyezik a sor magasságával, viszont a szélességük eltér.
Én 0,8 cm-re szeretném az összesnek a szélességét.Erre valaki tudna megoldást?
Előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Van egy munkalapom. Azt szeretném elérni, hogyha erre a munkalapra lépek (kattintok), akkor automatikusan tegye csökkenő sorrendbe a 4. oszlop (D oszlop) alapján az adatokat.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Cellaformázáshoz szeretnék egy kis segítséget kérni. A lényeg, hogy 2 számot írok be a cellába, és közé ő rakjon : (kettőspontot).
pl.:
11 --> 1:1
10---> 1:0
01---> 0:1Ezekkel nincs is gond. De ha 00-át írok be, akkor csak egy db 0-át érzékel. Szóval ezt írja ki: "0:" ez helyett "0:0".
A formátumkódom: #0":"#
Mit kéne ezen átírnom, hogy a 00 is 0:0 legyen?
Előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy excelt munkalapot exportálok html-be, és képet is tartalmaz, akkor a mappába mindig duplán rakja a képeket, két méretben. Ez miért van, és valahogy lehetne úgy, hogy csak egy kép legyen?
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
A darabteli függvény kritérium megadásánál van egy olyan opció, hogy például azokat számolja össze, amikben szerepel az "ara". Ezt úgy adom meg ugye, hogy "*ara*".
Azt szeretném kérdezni, hogy a feltételes formázásnál van-e ilyen lehetőség, mert sajnos ha így adom ott meg, akkor nem működik. (Ott nem darabtelit használok, csak simán egyezést!)
Tomi
-
thomas50.000
csendes tag
De pont az lenne a lényeg, hogy felgyorsítsam ezt a folyamatot.
A beillesztésnél van egy ilyen lehetőség, hogy célformátummal egyező formátum (c).
Azt hittem, ha az excelben van ilyen ikon, akkor az elérhető makrón keresztül is. De úgy tűnik nem.
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az excelben a gyorsbillentyűket lehet-e állítani.
A beillesztés ugye a ctrl+v. Az a baj, hogy ha így illesztek be az excelben akkor a formátumot is változtatja.
Nekem a "célformátummal egyező formátum" beillesztés kell, viszont nagyon macerás mindig oda kattintani.
Szeretném valahogy megoldani. Akár makróban is jó lenne, ha máshogy nem megy.
Előre is köszönöm!!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Valahogy meg lehet azt csinálni, hogy amikor elmentem az excel táblámat, akkor ő csináljon automatikusan egy .html file-t is? Tehát gyakorlatilag mentés másként--->weblap, viszont az nagyon fontos lenne, hogy csak azt a részt csinálja meg html-be, ami ki van jelölve. Jah és az lenne a legjobb, ha ezt a html file-t tudnám oda menteni, ahová akarom, nem pedig az excel mellé. Nem tudom, hogy ez megoldható-e, de gondoltam megkérdezem.
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az megoldható-e, hogy egy link megnyitásánál ne az oldal tetejére rakjon, mint normál esetben, hanem a megnyitott oldal egy tetszőleges pontjához, amit persze én állítok be?
-
thomas50.000
csendes tag
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég összetett kérdésem lenne.
Szóval. Van egy excel fájlom, aminek bizonyos cellái csatolva vannak más excel fájlokhoz, tehát minden megnyitásnál rákérdez, hogy frissítse-e.
Gyakorlatilag foci tabellákról van szó. Az egyik munkafüzetben vezetem a meccseket, ebben pedig csak a tabellát frissíti. Ez működik is nincs vele gond.
Viszont szeretnék egy olyan makrót létrehozni, ami a csapatok címereit (egy képet) beilleszti abba a cellába, amiben a csapatok nevei vannak, jobbra igazítva, ugyanakkora méretben, mint maga a cella magassága.
A fő probléma az, hogy minden indulásnál valahogy törölni kéne a meglevő képeket, mert ugye, ha változik a tabella, akkor változik a csapatok helye.
Ezt a változást kéne valahogy követni. Tehát, ha rányomok a frissítésre induláskor, akkor ő ne csak az írásokat frissítse, hanem utána rögtön a képeket is.
Nem tudom mennyire érthető ez így. Ha én elolvasnám ezt, nem biztos, hogy érteném, mit is akarok, de remélem valaki érteni fogja, és esetleg tud majd segíteni...
A cellák, amikben a csapatok vannak: B4
21, L4:L23, V4:V23, AF4:AF23A válaszokat előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Feltételes formázásnál meg lehet adni valahogy, hogy vastag szegélyt csináljon?
Egyszerűen nem találok olyan lehetőséget.
-
thomas50.000
csendes tag
Sub Piros()
If Cells(2301, 7).Interior.ColorIndex = 3 Then
Cells(2301, 14) = "Nem"
End If
End SubEzt a makrót találtam hozzá, ezzel csak annyi a baj, hogy csak a 2301-es sorra érvényes, nekem pedig az összes sorra kéne...
Ezt hogy kéne átírni, hogy minden sornál működjön?A válaszokat előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Excelben szeretnék egy olyan dolgot csinálni, hogy ha pl. az A3-as cella színét megváltoztatom, akkor a B3-as cellába írjon be mondjuk "Nem" szöveget.
=HA(CELLA("szín"; A3) = "v";"Nem"; 0)
Ezzel próbálkoztam, de nem igazán sikerül...
Ha csak makróban megoldható, és azt valaki megcsinálná nekem az is nagy segítség lenne, mert én sajnos nem nagyon értek hozzá...
Előre is köszönöm!
-
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Excelben szeretnék egy olyan dolgot csinálni, hogy ha pl. az A3-as cella színét megváltoztatom, akkor a B3-as cellába írjon be mondjuk "Nem" szöveget.
=HA(CELLA("szín"; A3) = "v"; A3 * "Nem"; 0)
Ezzel próbálkoztam, de nem igazán sikerül...
Ha csak makróban megoldható, és azt valaki megcsinálná nekem az is nagy segítség lenne, mert én sajnos nem nagyon értek hozzá...
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

21, L4:L23, V4:V23, AF4:AF23
Fferi50