- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huhúúú!
Köszi Hétfőn ki is próbálom, már csak 3 perc van hátra melóból, szóval ma már késő belekezdenem!
Remélem a hyperlink is okosan másolódik formátum másoláskor, pl ha a cella jobb alsó sarkából csinálom azt.Na hétfőn újra lesz 3 órám a táblázattal bíbelődni, akkor megnézem melyik lenne a legjobb megoldás ezek közül.
Köszönet érte!
-
Louro
őstag
válasz
benedekco #33596 üzenetére
SZia,
én ezt úgy oldanám meg, hogy csinálnék egy segédoszlopot. Abban lennének a dinamikus, változó hivatkozásrészek.
Példa kedvéért legyen az A oszlopban van.B1-be meg beírnám, hogy ="https://prohardver.hu/tema/excel/"&A1
(Itt az A1 tartalma: 14-14.html )Ha csak a számot akarod megadni:="https://prohardver.hu/tema/excel/"&A1&"-"&A1&".html"
(Itt az A1 tartalma: 14 )Ha pedig tartományt szeretnél, pl. https://prohardver.hu/tema/excel/hsz_14-18.html , akkor két segédoszlop kell. Legyen a 2. segédoszlop a B.
A C1-be akkor a következő kellene: ="https://prohardver.hu/tema/excel/"&A1&"-"&B1&".html"
(Itt az A1 tartalma: 14, B1 tartalma 16 )Ha pedig hivatkozást szeretnél csinálni, hogy csak kattintsanak, akkor kell elé egy HIPERHIVATKOZAS nevű függvény.
Példa az első alapján: =HIPERHIVATKOZAS("https://prohardver.hu/tema/excel/"&A1)De sok igény
Ha a linket el akarod nevezni, akkor tegyük fel, hogy csak a sorszámot akarod a link nevének megadni. Amit mutasson a függvény.
=HIPERHIVATKOZAS("https://prohardver.hu/tema/excel/"&A1;A1)Vagy csinálsz egy segédoszlopot, amiben adsz egy szép nevet a linknek és azt hivatkozod be a függvénybe a pontosvessző után.
-
válasz
benedekco #33596 üzenetére
Akár az adat maga is lehetne a link, talán az lenne a legegyszerűbb, csak akkor a mostani meglévő adathoz mind hozzá kellene csatolni a link első felét majd csak a link végét kiiratni azaz a cella (link) első felét láthatatlanná tenni, de nekem ez is picit sok.
Szóval ha erre van ötlet akkor azt is szívesen veszem. -
Sziasztok,
Nagyon nem vagyok jó Excelben, csak az alapokat ismerem. Ezért is lenne egy gyors kérdésem, nem találtam rá választ de ha már lenne ilyen kérdés és válasz akkor elnézést a dupláért.
Szeretnék hiperhivatkozást adni egyes cellákhoz, de cellánként eltérő lenne az és a cella értékének függvényében változna az.
A lényeg hogy a hiperhivatkozás eleje egy link lenne ami mindenütt megegyezne, de egy pontban különbözne minden hivatkozás/link vége.
A cella értéke állítaná be azt hogy melyik hozzászólásra néznék rá (teljesen más weblapon dolgoznék, a ph-t csak mint példát hozom be)Példa:
Erre szeretnék mutatni az A10-es cellában: https://prohardver.hu/tema/excel/hsz_1441-1441.html
És erre a az A11-esben: https://prohardver.hu/tema/excel/hsz_14-14.htmlAzaz az A10 es cella értéke bármikor módosítható lenne, de épp most a cella tartalma az hogy 1441-1441.html
Az A11 esé pedig 14-14.htmlDe ha bármikor úgy döntök, hogy a cella tartalmát módosítanám pl 16-16.html-re akkor automatikusan módosítsa a hiperhivatkozást is ezzel. Ilyenre van mód_
Remélem érthető, előre is köszi. Illetve remélem van rá valami egyszerű megoldás.
-
Delila_1
veterán
válasz
Anonymus23 #33594 üzenetére
Készíts egy biztonsági másolatot, majd végezd el az oszlopok törlését.
-
Delila_1
veterán
válasz
Anonymus23 #33592 üzenetére
Ha nem makrókkal dolgozol, a képletek igazodnak a törlés utáni valós helyzethez.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #33591 üzenetére
Jogos, csak hogy ez csak egy kis része az egész excelnek, és ugye hogy mindenféle adatok bevitele és azok nagyon sokféle különbözősége miatt nagyon sok oszlop van, és emiatt van formázva az excel (ezen kívül még sok helyen), azért van ez így.
Mindegy, végül is megoldódott "izomból"...
Problémát eddig sem okozott, csak zavart, hogy ott van -
Delila_1
veterán
válasz
Anonymus23 #33590 üzenetére
A teljes B-C-D oszlopban meg kellene szüntetned az összevonásokat. Kiszélesíted a B oszlopot, a másik kettőt törölheted. Hasonlóan járj el az E-F-G oszlopokkal. Ezután vidd be az érvényesítést a másik lapon elnevezett tartományra hivatkozva.
Itt semmi értelme az összevonásoknak, egyébként is kerülni kell, ha 1 mód van rá.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #33588 üzenetére
Zoomoltam egy picit, hogy jobban látszódjon.
A B19 cella egy összevont cella a B-C-D 19 cellák. Ebben van egy lista, amiben a gépek vannak benne, egy másik munkalapról szedi az adatokat.
A "levegőben lévő" legördülő lista jel az meg az meg ott van a senki földjén.Ha a B19-nél visszaállítom bármilyen értékre, akkor az összevont cellák jobb alsó sarkából eltűnik a kis lista gomb, de a másik megmarad.
Az E-F-G cellákat ha szétszedem is, vagy beállítom a Bármilyen értéket, akkor sem tűnik el...
-
bsh
addikt
üdv.
kolléganő jelezte, hogy gond van egy felmakrózott excel táblázattal. (office365-ös 2016, magyar.) egy sima szöveget próbált átírni egy cellában, és mikor a fok (°) jelet akarta beírni (alt-gr + 5), akkor "elugrott" a táblázat nézete valahová, a szerkesztőlécről is eltűnt minden, majd mikor próbált entert nyomni vagy bármit, akkor azt írja ki, hogy "Érvénytelen hivatkozás" wtf?, valamint egy beágyazott gomb lesz kijelölve (mintha fejlesztő módban lenne) és a szerkesztőlécen a gomb neve látszik, mint egy képlet, egyenlőségjellel meg minden...
escape-pel lehet csak kilépni.
tovább tesztelve, nem is kell semmit átírni, csak simán altgr+5-öt kell nyomni, és máris megbolondul.
furcsa. megnéztem saját gépemen, office 2013-on, ott tökéletesen működik. néztem egy másik office 2016-on, az is legutolsó build (1611 7571.2025 vagy mi), az is ugyanúgy megbolondul. úgy látom, ez elég friss build, talán mostanában frissítette magát a háttérben a két gép, és ez egy újabb csodálatos bug lenne, mint nemrégiben?
valaki találkozott már ilyennel? már megint downgrade-eljek? -
Delila_1
veterán
válasz
Anonymus23 #33587 üzenetére
Az oszlopazonosítók nem látszanak a képen, a B19 cellára gondolok.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Delila_1 #33586 üzenetére
Az a legördülő menü, csak úgy van a "levegőben", nem találom, hogy melyik cellára vonatkozna..
A B19 cella amiben ugyancsak van lista az "ráfed" a plusszos mindig látható menü gombra:
A körülötte lévő cellák mindegyike Bármilyen értéken van.
Mondjuk megoldottam izomból, a komplett 19-es sort töröltem és eltűnt a lista is, de jó lenne tudni, hogy mi volt ez, és vajon melyik cellára hivatkozott...
Mindenesetrea gyors reagálást...
-
Delila_1
veterán
válasz
Anonymus23 #33585 üzenetére
Adatok | Érvényesítés menü. A Beállítások fülön a Megengedve legördülőben a Bármilyen érték-et add meg a cellára.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni az Excel guruktól:
Adott egy táblázat, amiben van egy leguruló menü az egyik cellában "szabadon"
Így néz ki:A narancs cellák ugyancsak leguruló menüt tartalmaznak, ami OK is, be vannak állítva megfelelően, de ez a pirossal keretezett rész zavar engem, és sehogy sem tudom eltüntetni (nem én raktam oda, így kaptam meg a fájlt még anno).
Hogyan tudnám azt onnan eltüntetni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
gyga
senior tag
Üdv.
=ÖSSZEFŰZ(segéd!$A$1;F6;segéd!$A$2;" ";SZÖVEG(B44;"0 000 Ft");" ";segéd!$A$3) képletet lehet e átalakítani úgy hogy a segéd!$A$1;F6; és a SZÖVEG(B44;"0 000 Ft") érték félkövér legyen a végleges szövegben? -
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Egy feltételes formázással kapcsolatos kérdésem lenne.
Van egy ilyen makróm/modulom:
"Function whatsmycolor(melyikcella) As Long
whatsmycolor = [melyikcella].Interior.Color
End Function"Ez annyit csinál, hogy ha egy cellába beírom ezt: =whatsmycolor(A1) , akkor kiírja az A1-es cella háttérszínének értékét.
Ez működött is tökéletesen, addig a pontig, amíg a cellák színét nem én változtattam, hanem feltételes formázásra bíztam.
Sajnos csak látszólag működik, viszont az értéket nem változtatja.Erre szeretnék megoldást keresni, ha valaki esetleg tud.
Előre is köszönöm!
-
botond187
csendes tag
válasz
Delila_1 #33488 üzenetére
Szóval, fkeres függvénnyel végigmegyek egy oszlopon és van olyan találat, aminél nem talál értéket, így oda 0-t ír, vagy ha benne sincs a keresett érték, arra #HIV értéket ír (ezzel nincs is baj).
Ha lefuttatom az fkeres függvényt, akkor ahol nincs találat, ott ki kellene törölni, hogy üres legyen az a cella értéke.
Ezt az egészet betenném egy makróba, így egy parancsal végig tudnék menni. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
ljungberg #33577 üzenetére
Szia!
Gondolom, előlről szeretnéd feltölteni, ebben az esetben:
B1 képlete =jobb("00000000" & A1;8)
Ezt lehet végighúzni a B oszlopon.
Ha értékként szeretnéd megkapni, akkor kijelölöd a B oszlop nem üres celláit, másolás, ugyanarra a kijelölésre irányított beillesztés - értéket.
Ezután az A oszlopot törölheted is.Üdv.
-
ljungberg
tag
Sziasztok!
Vannak celláim számokkal. 4-5-6 számjegy vegyesen.
Mivel lehet megcsinálni, hogy mindegyiket feltöltse nullákkal 8 számjegyig?Köszönöm!
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy az alábbi makrót szeretném úgy átalakítani, hogy ne a B1:B60 cellákat írja ki egy txt fájlba, hanem csak addig, amíg van is tartalom a B oszlopban, ami jellemzően a B50 és B60 közé esik. Működik így is, csak van a txt fájlom végén egy rakás felesleges sortörés azokban az esetekben, amikor pl a B50-ig van tartalom.
Sub Makro()
Dim iCntr As Long
Open "test.txt" For Output As #1
For iCntr = 1 To 60
Print #1, Range("B" & iCntr)
Next iCntr
Close #1
End SubSegítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
Louro
őstag
-
lappy
őstag
Az attól is függ hogy milyen az excel verziója
de látom milyen van neked, így jó lesz
pl Hatókör: Excel 2016 Excel 2013Jelölje ki a tartományt.
Ezután kattintson a Kezdőlap > Feltételes formázás > Új szabály parancsra.
Az Új formázási szabály párbeszédpanelen jelölje ki A formázandó cellák kijelölése képlettel elemet.
Írja be az Értékek formázása, ha ez a képlet igaz mezőbe
Kattintson a Formátum gombra.
A Szín mezőben válassza a Piros színt. A Betűstílus mezőben válassza a Félkövér elemet.
Kattintson az OK gombra, amíg minden párbeszédpanelt be nem zár.
-
Louro
őstag
válasz
Mela Kehes #33565 üzenetére
Ha D meghajtóra másolod, akkor lehet ugyanolyan könyvtárstruktúrát készíteni és akkor kompatibilis lesz
Az #ÉRTÉK hibaüzenetet azért adhatja, mert a hivatkozott cella tartalma is érték. Én általában lustaságból szoktam így hivatkozni más fájlokra. Egyszer megnyitom és egyenlőségjel után kattintok arra, amit szeretnék elhozni. Olyan, mintha copy->paste lenne.
@Imy: [link]
Videó. Itt fontos, hogy a legördülőben válaszd az Új szabályt. A legalsót válaszd ki. A formázandó cellák kijelölése képlettel. Majd írd be =ÜRES(A1) .... értelemszerűen azt a cellát írd be, amire a vizsgálatot szeretnéd. Ha másolni szeretnéd a formázást, akkor a Kezdőlap menüszalag Vágólap (első szekció) részén láthatsz egy Formátummásolót. Először állj a másolandó cellára. Majd katt a menüpontra és utána jelöld ki azt a területet, ahol alkalmazni szeretnéd ugyanazt.
-
-
Imy
veterán
Üres cellát hogyan tudok kiszínezni tetszőleges színre? Office365.
-
Delila_1
veterán
válasz
Reinhardt #33558 üzenetére
Egy cellába beírtam: 0:15, majd általánosra váltottam át a cellaformátumot.
Kaptam egy szép hosszú törtet, ezt: 0,0104166666666667. A képletben ezt használtam a kerekítéshez.E2 -> =MROUND(HA(D2>C2;D2-C2;24-C2+D2);0,0104166666666667)
F2 -> =E2-"8:00"
G2 -> =E2-"0:30"Az összegző képletek cellaformátuma [ó]:00 legyen.
-
Louro
őstag
válasz
Mela Kehes #33556 üzenetére
Én úgy csalnék, hogy megnyitnám a másik fájlt. Ahová akarod hivatkozni, oda = jel után kattintanék a forrásra és kész. Így nem kell kézzel beírni a hivatkozást.
@Reinhardt: Az idővel úgy játszanék, hogy =HA(D2<C2;24-C2+D2;D2-C2)
Így megvan az éjszakai munkaóra -
Reinhardt
őstag
Hello,
Akovetkezot szeretnem csinalni:
Szoval a C es D oszlopba vinnem fel az erkezesi/tavozasi idoket, es abbol kene szamonia a tobbit.
E oszlopban mar bajban vagyok azzal, ha ejszakai muszakot kene szamolni es tobb mint 12 ora van benne.
Es negyed orakra kene kerekiteni az idot.
F oszlopban az E-bol kene levonni 8 orat.
G oszlopban az E-bol kene levonni fel orat.
Alul pedig az ossz idonek kene szerepelni a teljes oraszammal.Ja es Excel 2016.
-
lappy
őstag
válasz
Mela Kehes #33556 üzenetére
=SZUM('C:\Jelentések\[Költségvetés.xlsx]Éves'!C10:C25)
pl ez alapján -
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Hogyan tudok egy olyan cellára hivatkozni ami egy másik mappában van? Azt meg tudom csinálni, hogy ha mappán belül másik fájlban van.
-
kezdosql
tag
válasz
Delila_1 #33549 üzenetére
Nem, csak otletadonak szantam feldobni az ev utolso napjait.
En mazochistabb vagyok, en tetelesen irom a dolgokat, abbol van levalogatva a havi lista, es cask utana jonnek az elemzesek.
Szenvedek vele rendesen, mert 28-31 napra negyfele semat kell mindig masolgatni, hogy a grafikonok meg abrak jok legyenek, szoval, elvagyok vele.
-
kezdosql
tag
válasz
Delila_1 #33531 üzenetére
Azert meg egy picit lehetne tuningolni.
Kellene minimum egy-egy kordiagram a bevetelek es a kiadasok (koltsegek) megoszlasanak abrazolasara.
Azutan, mivel havi, minden honapra kellene egy kulon munkafuzet belole, es egy kulon lapon abrazolni grafikonnal az idobeli valtozasokat.
Termeszetesen nem szabad elfeledkezni a negyed eves, fel eves es eves osszesitesekrol sem, tehat ezekre is kell oszlop- es kordiagram egyarant, termeszetesen vonaldiagrammal abrazolva az idobeli valtozasokat.
Utana mar cask az alapveto statisztikai elemzesek vannak hatra, miket trendnek, szezonalis valtozanak egy egyeb valtozasnak lehet nevezni, termeszetesen ezekre vannak kulon fuggvenyek es szamos diagram az abrazolasukra.
Ja, es akkor meg lehetne egy kulon oszlopba beszurni a havi es negyedeves es eves inflaciot, meg mnb alapkamatot, es viszonyitani ezek valtozasahoz.
Ha pedig mar nagyon unatkozol, akkor az egeszet lehetne a minden havi dollar, euro, jen, angol font es egyeb arfolyamokhoz is hasonlitani.
Most tobb nem jut eszembe, de tenyleg jo kis otletado tablazat.
-
Delila_1
veterán
válasz
dfilpo #33535 üzenetére
Az első lapon vannak az adatok. A makró egyenként átmásolja egy új lapra a címsort, alá az egyes sorokat, majd az új lapot lementi 1.xlsx, 2.xlsx, stb. néven abba a könyvtárba, ahol a makrós fájl van.
Sub MentesFajlokba()
Dim sor As Long, utvonal As String
utvonal = ActiveWorkbook.Path
sor = 2
Do While Cells(sor, "A") <> ""
With Sheets(1)
.Rows(1).Copy Sheets(2).Range("A1")
.Rows(sor).Copy Sheets(2).Range("A2")
End With
Sheets(2).Copy
ActiveWorkbook.SaveAs utvonal & "\" & sor - 1 & ".xlsx"
ActiveWorkbook.Close
sor = sor + 1
Loop
Application.DisplayAlerts = False
Sheets(2).Delete
Application.DisplayAlerts = True
End Sub -
dfilpo
csendes tag
Sziasztok!
Erre esetleg van valakinek ötlete?
Következőt szeretném megoldani: Adott egy táblázat, amit soronként szeretnék lementeni külön excel fájlba úgy, hogy az első sor (oszlopok neve) mindegyikben benne legyen. Megoldható valamilyen egyszerűbb módon, mint egyesével másolgatni, új excelt nyitni, majd lementeni?
Köszönöm -
Jarod1
veterán
Sziasztok
Adottak cellák amikben szerepel a celcius és a Fareinheit érték is(különböző hőmérlékletek)
hogy tudnám a FAreinheit es értékeket törölni csoportosan?
ez egy cellán belül található:
51 °C (124 °F) -
Delila_1
veterán
A B:C oszlopba az Egyéb alá beszúrtam pár cellát (Ctrl és + jelre felugrik egy ablak, amiből a Cellák eltolása lefelé opciót választottam).
A C7 cella jobb alsó sarkában lévő kis kék jelet a beszúrt cellák utolsó C-jébe húztam át, ezzel megnöveltem a Bevételtbl nevű táblázat méretét. Ennyi.
Szerk.: ja, és a [link].
-
Sziasztok!
Szeretnem a segitsegeteket kerni!
Most kezdtem el hasznalni ezt az Egyszerű havi költségvetés tablazatot. Azt szeretnem kerdezni, hogy ha a bevetel reszt meg szeretnem novelni, hogy tobb tetel ferjen oda, mit kellene tennem? Tehat hogy a kiadas resz csusszon lejjebb. A kiadas resz bovul magatol ahogy lepkedek lefele, a bevetel azonban nem.
Koszonom szepen!
-
csadi0011
őstag
válasz
csadi0011 #33528 üzenetére
Bocs a dupláért, már nem tudok szerkeszteni. Kicsit hülyén írtam. Nem is a webcím összeillesztése a lényeg, hanem hogy legyen egy cella, ami weblapról kér le adatot, de ez a cella vigye tovább a működését, ha kitöltést csinálok. Szóval ha saroknál a + jellel húzom.
Tehát mondjuk összerakok magamnak egy url címet=$A$1&B1
ilyen egyszerűen, aztán lesz még a táblázatomban adat, akkor kitöltöm az alatta lévő cellát, A1&B2 cellaegyesítéssel kapott címen lévő adatok megjelenjenek. -
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Bújom a google-t, de nem sikerül megcsinálnom egy műveletet.
Automatikusan szeretnék URL címről adatot importálni, de az URL cím változna. A ".com/" utáni szöveg egy cella tartalma lenne.
Szóval akarok egy cellát, amiben egy másik cella adatával kapok vissza értéket egy URL-en keresztül.Ez lehetséges?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szöszi29 #33526 üzenetére
Szia!
Erre a feladatra jól lehet használni a speciális szűrést (Adatok - speciális).
Akkor kényelmes, ha a munkalap első kb. 9 sorát szűrőnek tartjuk fenn, és a tényleges adatok a 10. sorban kezdődnek. Azaz a mostani táblázatod elé be kell szúrni üres sorokat a feltételek számára.
A rögzitést pedig az így meglevő tábla első sora után (a munkalap 10. sora után) kell tenni.
A munkalap első sorába ugyanúgy a táblázatod első sora (a fejlécek) kerül.
Alatta levő sorokba pedig a feltételeket lehet írni a következők figyelembe vételével:
- az egy sorban levő feltételek ÉS feltételként viselkednek, vagyis mindnek teljesülnie kell
- a külön sorban levő feltételek VAGY feltételként viselkednek.A menüpont kiválasztása után megjelenő párbeszéd panelen kijelölöd a listatartománynak a táblázatod, szűrőtartománynak azokat a sorokat, amelyekbe írtál feltételt, marad a helyben szűrje megjelölve és OK után a feltételeknek megfelelő rekordok látszanak.
Ez a menüpont azért hasznos, mert egyszerre több feltételt is megadhatsz, sőt a feltételeknek megfelelő tételeket ki is másoltathatod egy másik helyre - itt arra kell figyelni,hogy csak az aktív lapra lehet másoltatni - ebben az esetben a más helyre másolja választógombot kell bejelölni.Javaslom, nézegesd meg a hozzá tartozó helpet.
Üdv.
-
szöszi29
csendes tag
sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :-)
Segítséget szeretnék kérni! Felhasználói szinten vagyok csak Excel használó! Van egy excel táblázatom (raktárkészlet), 11 oszlop és 10000 sor! A táblázat minden nap, de van hogy két-három naponta bővűl, 100 sorral, néha 300 sorral.. mikor mennyivel..Felső sor rögzítve, felső sorban szűrük vannak, egymás mellett, külön oszlopokban, ballról jobbra, például alkatrész típusa, méret, ár, beírás időpontja, rendelés időpontja, raktárkészlet, szín, gyártó stb..Lefele a sorokban pedig az adatok..
Folyamatosan, napi szinten órákat kell keresgélni(szűrni) a táblázatban, általában nem egy oszlop alapján szűrve, hanem több oszlop szerint. Például keresek egy fekete dobozt ami xy méretű és egy hete érkezett be, x forintba kerül, aztán ugyanazt a tipusú dobozt keresem, de minden szín érdekel és mindegy mikor érkezett, csak legyen belőle... stb.
Tehát a sorok adatait folyamatosan szűrve keresgélni kell a megrendelések alapján, de mindig más szűrők szerint, sokszor 2-3-4 adat szerint szűrve...Nekem az a lényeg, hogy akárhányféleképpen szűrök, mindig mutassa meg az összes eredményt... ha 6 féle fekete doboz van, azok sorait listázza ki, mellé ha 20 féle doboz van, minden színből, azt is megmutassa, vagy ha az összes dobozt keresem ami bármilyen színű lehet, bármennyibe kerülhet, minden dobozt kilistázzon, és amiket itt külön szűrtem, azokat egyben is megmutassa... azaz listázza ki az összes fekete dobozt, az összes 7000-10000 forint közötti terméket ami decemberben érkezett, stb. ezeket is mind egy oldalon mutassa meg, például egy új "lapfül"-ön..
Sajnos muszáj excelben csinálni egyenlőre, mert ez van... de bármilyen megoldás érdekel később, hátha rá tudom venni majd főnököket...
A kérdésem az lenne, hogy ezt a szűrési folyamatot makróval, egyebekkel lehet egyszerűsíteni? Vagy fügvénnyel? A munkát és időt lerövidíteni? hogy ha egy sor adatát beírom "valahova" az excelben, akkor annak minden elemére külön rá lehessen keresni automatikusan, és az összes féle eredményt megmutassa?
Azaz ha beírtam 200 új sor, az új sorok adatai alapján kereshessek régiek között, az "A-B-C-D" oszlopok adatai alapján, a "B-C-D-G" oszlopok alapján és akár az "A-G-E" oszlopok alapján, és az eredményeket egy új oldalra kilistázza...remélem nem értelmetlen amit írtam.. :-)
válaszokat előre is köszönöm, hatalmas segítség lenne!! sőt, aki megoldja, vendégem egy nagy sörre :-)
-
föccer
nagyúr
válasz
jackal79 #33521 üzenetére
Én ezt mindig úgy oldom meg, hogy felveszek egy külön pont-pont diagrammot, és a két szélső x tengelyi pontra megadom ugyan azt az értéket. Gyakorlatilag egy tengellyel párhuzamos vonalként jelenik meg ha megadod neki a vonal típusát, színét. Előnye, hogy áthelyezésnél, vagy méretezésnél is a a megfelelő értéknél marad.
üdv, föccer
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Hogy lehetséges diagramhoz célértéket beállítani, amin látszik, hogy az adott hónap target alatt vagy fölött van? Köszönöm!
-
Sprite75
tag
Sziasztok
Biztos megint egyszerűt kérdezek, de nem találom, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha pl
A1-A12 területre érvényesítéssel meg van csinálva, hogy a csak Januártó-Decemberig lehessen a hónapokat kiválasztani, akkor mikor kiválasztok egy hónapot a mellette lévő cellába B1-B12 részre írja be számmal, hogy az hanyadik hónap.Persze HA fügvénnyel meg egy segédtáblázattal megcsináltam de nem elegáns
-
lmate96
újonc
válasz
Delila_1 #33513 üzenetére
Azt fedi, hogy vannak akik 4 órában dolgoznak, vannak akik 6 órában és vannak, akik 8 órában. Ez heti lebontásban van felírva tehát 20-30-40 órában. És ha beírom, hogy Pl 7:12-kor kezdődik a bevásárlás kezdete, van 2 dolgozó 20 órásban van 3 dolgozó 30 órásban és van 5 dolgozó 40 órásban és nekik ennyi meg ennyi a pickrate-ük összesen mondjuk pl 160, akkor megkapon mikorra végeznek a munkával.
Nem tudom mennyire megvalósítható ez ?
Nekem eléggé zavaros. -
Smogus
őstag
válasz
Delila_1 #33490 üzenetére
Szia!
Másolni szeretném a képletet. Megcsináltam úgy hogy néha 10 cím van egy sorban viszont néha kevesebb.
Megcsináltam a képletedet 10 címig, viszont ha üresen hagyom a cellát akkor nem kapok eredményt.
Mit módosítsak, hogy az üres cellák ne okozzanak #HIÁNYZIK eredményt?
Előre is köszönöm! -
-
Delila_1
veterán
válasz
lmate96 #33502 üzenetére
"adott létszámnál mennyi idő alatt lehet teljesíteni az adott rendelést, mikorra végeznek."
Ehhez fel kell venned minden termékhez (termékszámhoz) egy külön táblázatot, ami azt tartalmazza, hogy 1 embernek hány óra munkát jelent.
Az egyes megrendeléseknél azt kell megadnod, hogy melyik termékből hány hány darabot kérnek, és mikor kezditek a megrendelés összeállítását.
A két kis táblázat nem alkalmas a feladatodhoz, csak kis része az egésznek.
-
lmate96
újonc
válasz
Delila_1 #33501 üzenetére
Igen tényleg köszi.
Még azt nem értem, hogy mi alapján számol. Mert oké beírok egy pick rate-et és egy időt. Rámegyek, hogy hozzáad és csak adja hozzá. De mitől függ ez ? Milyen időközönként ? Mert ház ugye meg lesz adva egy adott termékszám, és meglesz adva egy adott rendelésszám. Lesznek dolgozók aki 4, 6 ,illetve 8 órában dolgoznak, heti lebontásban. Elméletileg annak kellene kijönni, hogy adott létszámnál mennyi idő alatt lehet teljesíteni az adott rendelést, mikorra végeznek.
De ez nekem nagyon zavaros.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest