Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- tordaitibi: Chatcontrol
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
II.Démonlord #33098 üzenetére
Másold át a teljes oszlopot a B-be, majd ezt kijelölve Adatok | Adateszközök | Ismétlődések eltávolítása.
-
II.Démonlord
tag
sziasztok
Egy feladat egyik részleténél elakadtam. Konkrét mintával illusztrálom, hogy mire kellene egy képlet.
Adott A oszlop, amelyben nevek szerepelnek. Ebből az oszlopból kell minden nevet egyszer kiválasztva leválogatni a B oszlopba. köszönöm -
oxox
addikt
válasz
Delila_1 #33092 üzenetére
szia,
nem müködik, de valószinüleg csak én nem voltam egyértelmü
konkrétan így nézne kiAz alsó táblázat pedig az összetevőkből adódó szint mutatja.
tehát ha a B oszlopban + C oszlopban legörgetek egy-egy szöveget, akkor a lenti táblázat alapján ad neki a megfelelő D, E, F, G, H oszlopba egy szint.pl. előfordulhat + kritikus, = narancssárga az F oszlopban
thanks
oxox -
Delila_1
veterán
Nem látszanak a sor-, és oszlopazonosítóid.
Tegyük fel, hogy a "ritkán" szó a B3 cellában van.Ebben az esetben a D3:D5 cellákat kijelölve a feltételes formátum képlete
=ÉS($B3="ritkán";$C3="enyhe")
,az E3:E5-é
=ÉS($B3="gyakran";$C3="enyhe")
,
az F3:F5-é=ÉS($B3="gyakran";$C3="súlyos")
Ez csak akkor működik majd, ha a B oszlopban a gyakran szó helyett nem gyakra, és nem gykran szerepel.
-
oxox
addikt
Sziasztok Guruk,
kis segítség kéne
szeretném, hogy a "ritkán, enyhe, stb" lehetőségek legördlnének, és azok "szorzata" automatikusan beszinezné a fokozatnál lévő cellát.
a gördülés megvan, és gondolom feltételes formázás kéne, csak lövésem nincs mit-s hogyan.
oxox -
baderoli
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnék egy cellán belül beírni képletet és szöveget?
Szeretném ha az oszlop legfelső cellájában összesítené az alatta lévőket és nevet is szeretnék adni mellé.
Köszi!
-
DasBoot
aktív tag
Üdvözlet, Mindenkinek! "Régebbi" MSExcel verziókban volt egy Special paste nevű lehetőség. Azt kérdezném, hogy a mostaniakban van-e ilyen? 2010-est használok. Üdv.: Joe
-
lenkei83
tag
válasz
asphalt #33082 üzenetére
Szia!
Alap excelben én nem tudok olyan megoldásról, amivel a dollárjeleket be lehetne rakni a képletbe. Vannak részmegoldások amit egy sima cserével (CTRL+H) meg lehet csinálni, pl a relatív oszlopot lehet cserélni (pl.: "A"-ról "$A"-ra) és fordítva. De ugyanígy az összes (vagy kijelölt) cellákból ki lehet törölni a dollárjelet. Viszont ha mondjuk az oszlopod fix (legyen "B") és a sorod lefelé változik (1,2,3 stb..), akkor itt soronként kell cserét csinálni, mivel egyszerre az össze számot nem tudod keresett szövegként beadni a cseréhez.
Lehet hogy van rá mezei felhasználóknak is egyszerű megoldás, csak én nem találkoztam vele.
Viszont VBA-val egyszerűen meg lehet csinálni. A linken található fájlban figyeld a kijelölt területet (ami képletet tartalmaz) nyomkodd végig a gombokat, és figyeld a szerkesztőlécen, hogy mi történik a képlettel.
üdv
P. -
asphalt
csendes tag
válasz
lenkei83 #33081 üzenetére
Ez így működik is csak, ha a képlettel kapott adatokra máshol van szükség akkor vagyok bajban.
[link]Mondjuk most, hogy így gondolkodok lehet egy
=
és kijelölöm a szükséges cellákat megoldaná a problémámat.
Ha lenne esetleg megoldás arra hogy lehet a rögzítést alkalmazni egy már kész oszlopra(vagy sor, stb.) akkor azt továbbra is várom. Illetve egy képleten belül minden cellára, hogy ne kelljen végig menni egyesével. pl
=($B$2*$C$2*$D$2*$E$2) vagy hosszabbaknál, ahol bonyolultabb a képlet esetleg a más munkalapon található cellanevek miatt kevésbé átlátható.
Köszönöm a segítséget! -előre is -
lenkei83
tag
válasz
asphalt #33079 üzenetére
Lehet hogy nem értek valamit?
Ha így írod be:$B2*$C2
akkor függőleges irányba tudod húzni a képletet és a sorok száma folyamatosan változni fog, az oszlopod fix marad. Ezt utána miért akarod rögzíteni?
Esetleg rakj fel egy táblát amiben látszik, hogy mit szeretnél pontosan.Üdv.:
P. -
lenkei83
tag
válasz
nesh20 #33074 üzenetére
Szia!
Elnézést, átsiklottam ezen a részen.
Kicsit átírtam a kódot.üdv
P.Sub Masolas()
Dim ws_from As Worksheet
Dim ws_from_lastcolumn As Long
Dim ws_from_range As Range
Dim ws_to As Worksheet
Dim ws_to_lastrow As Long
Dim ws_to_range As Range
Set ws_from = Worksheets("Munka1")
Set ws_to = Worksheets("Munka2")
ws_from_lastcolumn = ws_from.Cells(2, ws_from.Columns.Count).End(xlToLeft).Column
Set ws_from_range = ws_from.Range("A2:" & Chr(ws_from_lastcolumn + 64) & 2)
ws_to_lastrow = ws_to.Cells(ws_to.Rows.Count, "B").End(xlUp).Offset(1, 0).Row
Set ws_to_range = ws_to.Range("B" & ws_to_lastrow & ":" & Chr(ws_from_lastcolumn + 65) & ws_to_lastrow)
ws_to_range.Value = ws_from_range.Value
End Sub -
asphalt
csendes tag
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani, hogy egy oszlopban rögzítse a függvény értékeit minden egyes cellában? Adott pl. a D oszlopban egy egyszerű $B$1*$C$1 ezt folytatnám $B$2*$C$2 stb. Azért kéne, hogy ha másolok vagy mozgatnám akkor maradjanak az értékek.
-
lenkei83
tag
válasz
nesh20 #33072 üzenetére
Szia!
Valami ilyesmire gondoltál?
Sub Masolas()
Dim ws_from As Worksheet
Dim ws_to As Worksheet
Dim ws_to_lastrow As Long
Set ws_from = Worksheets("Munka1")
Set ws_to = Worksheets("Munka2")
ws_to_lastrow = ws_to.Cells(ws_to.Rows.Count, "A").End(xlUp).Offset(1, 0).Row
ws_to.Rows(ws_to_lastrow).EntireRow.Value = ws_from.Rows(2).EntireRow.Value
End Sub -
nesh20
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Szeretném makrózni a következő feladatot, munka1 lapon az A2-es sort átszeretném másoltatni a munka 2 lap B2-es sorába. Ez eddig nem is lenne gond, a bonyodalom számomra az lenne, hogy a munka1 lap változni fog, A2-es sorba kerülnének az adatok, a makrónak az lenne ha feladata, hogy a munka2 lapon figyelje az első üres sort és oda illessze be az adatokat.
A2-ből először a B2-be aztán a B3-ba és így tovább.
Ha bonyolultan fogalmaztam elnézést kérek.
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget. -
pentium4
senior tag
sziasztok!
Segítség kellene faanyag vásárláshoz, ehhez hívnám segítségül az excelt
Jelen esetben csak a hosszúságalapján kell számolni.
Adott 3 hosszúságú deszka: 4,5 / 4,8 / 5,1m
És szükségem van 14db más más méretű deszkára!
Azt kéne kiszámolni valahogy hogy mi lenne az ideális darabszám az adott hosszokból hogy a lehető legkevesebb hulló anyag legyen, pl:
kell, 100, 200, 300cm-s deszka, akkor a legideálisabb, 1db 5,1-es és 1db 4,5-es!
1-2 méretél ehhez nem kell semmi extra mert egyszerű megoldani, de 15-20 tételnél már nagyon bonyolult.
Remélem valaki tud segíteni.
KösziP4
ui.: ja és azt jó lenne kideríteni hogy ha a végeredmény 5 - 2 - 4 db az adott hosszokból akkor mely méreteket kell abból kivágni.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Nem boldogulok bizonyos megjelenítéssel/formázással:="szöveg "&F34&" szöveg"
itt az F34-es mező tartalmát szeretném =123.456,00 formában megjeleníteni, de nem sikerülItt
="za "&YEAR(NOW())&" godinu, "&"na dan "&TEXT(NOW();"dd.mm.yyyy")
viszont az eredmény amit kapok za 2016 godinu, na dan dd.27.yyyy a 27 az aktuális dátum napja.köszönöm a segítséget
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék 2 egyszerű dologra segítséget kérni (legalábbis számotokra egyszerű
).
1. Ahol az táblázatban dátum van, ott dátumválasztó legyen.
2. Ahol a lejárat van, akkor változzon más színűre amikor lejár. Akárhogyan próbálom a feltételes formázásnál, sehogy sem sikerül...Előre is köszönöm!
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Van egy olyan megoldásom, hogy copy paste-nél csak az értéket másolja be az adott cellába. Ezt gondolom nem kell tovább magyarázni, így néz ki:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal sh As Object, ByVal target As Range)
Dim regiertek
Dim change_data As String
If sh.CodeName = "Munka7" Or sh.CodeName = "Munka10" Or sh.CodeName = "Munka8" Then
Debug.Print sh.Name
Stop
Exit Sub
Else
regiertek = target.Value
Application.EnableEvents = False
Application.Undo
target.Cells.NumberFormat = "@"
If Application.CutCopyMode <> False Then
target.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
Else
target.Value = regiertek
End If
End If
Application.EnableEvents = True
Exit Sub
End SubEbbe szeretnék beoperálni egy olyan megoldást, hogy a másolt értékből csak a numerikus karakterek legyenek beillesztve.
A nem numerikus karakterek eltávolítására is van megoldás:
Sub RemoveNotNum()
Dim rng_cl As Range
Dim Workrng_cl As Range
Dim xOut As String
Dim i As Integer
Dim xTemp As String
Dim xstr As String
'On Error Resume Next
Set Workrng_cl = Selection
For Each rng_cl In Workrng_cl
xOut = ""
For i = 1 To Len(rng_cl.Value)
xTemp = Mid(rng_cl.Value, i, 1)
If xTemp Like "[0-9]" Then
xstr = xTemp
Else
xstr = ""
End If
xOut = xOut & xstr
Next i
rng_cl.Value = xOut
Next
End SubViszont nekem a kettő kombinációjára lenne szükségem, konkrétan ha mondjuk dátumot másolok át egy másik munkafüzetből, akkor törölje ki a dátum elválasztókat és csak a számot hagyja bent a cellában.
Valakinek valami ötlet?
Köszi.
P. -
Agostino
addikt
válasz
Fferi50 #33056 üzenetére
róland & Fferi50
nagyon klassz a függvény, kiváló : ) ott viszont nekem felteszi a kezeit, amikor azt mondom neki, hogy jobb oldalt is vizsgálja meg, de ott csak kettőt vessen össze. az J2 cella kettő értéket az F2 cella utolsó kettő értékével. nem tudom mi felett siklik el a szemem...
=HA(ÉRTÉK(JOBB(F2;2))=J2;IGAZ;HAMIS)
illetve középen tudna vizsgálni a függvény? tehát mondjuk az F2 tíz karakter közül a 6. és 7-et vesse össze egy másik cella kettő értékével.
-
mormota
senior tag
válasz
Delila_1 #33051 üzenetére
köszönöm szépen, DE
megnyitni nem nyitja meg, nyitva kell lennie, hogy menjen
a mentés részénél error 1004-el megáll, mondván, hogy method 'SaveAs' of object '_Workbook' failed
és debugnál ezt sárgítja:ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & Range("C3") & ".xlsx", _
FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False -
Smogus
őstag
Sziasztok!
Van egy problémám amit szeretnék megoldni de nem igazán tudom hogyan kellene.
Nem vagyok egy nagyon nagy excel felhasználó, de megpróbálom konyha nyelven megfogalmazni és körülírni mit szeretnék.Adott egy iktatásra szolgáló táblázat, ennek minden sorában van egy-egy cella aminek az érték alapján szeretném annak a teljes sornak a tartalmát átmásolni(megjeleníteni) egy másik munkalapra automatikusan. Tehát az alap iktató táblázatba bekerül egy adatsor és amikor az utolsó adat bekerül ami alapján szortíroznék a teljes sor átkerül egy új munkafüzetbe. Külön jó lenne ha az alap iktató táblázatban a sort utólag módosítom, akkor az esetleg lemódosuljon a szétszortírozott munkalapon is, de ha ez nem megoldható akkor nem halunk bele.
A cél az hogy "A munkatárs" beiktat, és "B munkatárs" a szortírozott munkafüzetekből dolgozik tovább az adatokkal, de "A munkatárs" a szortírozást és "B munkatárs" munkáját nem tudja megcsinálni
-
Agostino
addikt
válasz
róland #33054 üzenetére
szia!
szerintem jó lesz ez, köszönöm! : )) az utóbbi általad írt feltétel nem jön elő asszem. holnap reggel meg is nézem, hogyan muzsikál. mondjuk annyi félelmem van, hogy szerintem megint több feltételt akarnak egy cellába belezsúfolni a megrendelők, szóval könnyen lehet valami segédtáblába kell legyártanom a történetet..
-
Agostino
addikt
sziasztok
létezik olyan vba megoldás vagy sima függvény, amely fogja A1 értékét, amely legyen 123, és megnézi hogy a mondjuk B1 első három karaktere tartalmazza-e az 123-at és ha mondjuk nem, hamisan jön vissza?
-
Delila_1
veterán
válasz
mormota #33050 üzenetére
Egy üres füzetben modulba másold be a makrót.
Sub Szetcincalas()
Dim sor As Long, usor As Long
Dim WSF As Worksheet, WSS As Worksheet
Const utvonal = "D:\Tmp\" 'ide jön a saját útvonalad
On Error Resume Next
Workbooks.Open Filename:=utvonal & "Forrás.xlsx"
On Error GoTo 0
On Error Resume Next
Workbooks.Open Filename:=utvonal & "Sablon.xlsb"
On Error GoTo 0
Set WSF = Workbooks("Forrás.xlsx").Sheets(1) 'saját füzeted és lapod neve
Set WSS = Workbooks("Sablon.xlsb").Sheets(1) 'saját füzeted és lapod neve
usor = WSF.Range("F" & Rows.Count).End(xlUp).Row
WSS.Activate
For sor = 2 To usor
Cells(1, "C") = WSF.Cells(sor, "F")
Cells(2, "C") = WSF.Cells(sor, "G")
Cells(3, "C") = WSF.Cells(sor, "L")
Cells(4, "C") = WSF.Cells(sor, "H")
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & Range("C3") & ".xlsx", _
FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False
Next
MsgBox "Kész"
End SubÍrd át a 3 jelzett sorban az útvonalat, a fájlneveket, és hogy hányadik lapon vannak az adatok a forrás és a sablon füzetekben. Adj rá mentést, Makrós.xlsm-ként.
A makró megnyitja a sablon és forrás fájlokat, elvégzi a másolást, menti az aktuális C3 néven a fájlt.
-
mormota
senior tag
válasz
mormota #33049 üzenetére
konkrétabban a forrásfile
F2 celláját a sablonfile C1
G2 -> C2
L2 -> C3
H2 -> C4 cellájába kellene másolni
majd az egész kitöltött sablont el kéne menteni a C3-ban található névenújrakzdeni a 3. sorban ugyanígy az F,G,L és H oszlopokkal, stb stb stb, amíg van rekord a forrásfileban
-
mormota
senior tag
sziasztok
fogok kapni egy minimum 10-15000 soros legyűjtést excelben (lehet, hogy ezt szűkíteni, darabolni fogom a könnyebb kezelhetőség érdekében.
ebből a sok sorból kellene majd egy előre elkészített excel sablonnak megfelelően adatokat beszúrni adott cellákba, majd menteni adott cellában található (ez is importálva lesz) tartalom alapján (a tartalom lesz a neve a filenak).
erre kellene valami makró, ami megkönnyíti a munkát
köszönöm előre is
ps: egy sorból egy file lesz
-
lenkei83
tag
válasz
Delila_1 #33043 üzenetére
Hu, ezt most fejben nem tudom összerakni.
Működik "OR"-ral, de nem értem. Eddig sosem volt gondom a ciklusokkal, de erre rácsodálkoztam.A ciklus egyszerre csak egy ws-t vizsgál és azt nézi, hogy az adott ws-nek mi a neve, ami ha nem egyenlő a megadottal akkor kihagyja, de nem ezt teszti.
OR-nak elvileg akkor lenne értelme, ha egyszerre több munkalap lenne kijelölve és azt vizsgálnám, hogy a kijelöltek közül ha az egyik neve <> munkax és a másik neve <> munkay akkor msgbox.Vagy valamit nem jól látok?
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Ha ezt lefuttatom, az If sorban lévő munkalapokat miért nem hagyja ki az msgboxnál?
Dim ws As Worksheet
For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
If ws.CodeName <> "Munka7" Or ws.CodeName <> "Munka8" Or ws.CodeName <> "Munka10" Then
MsgBox ws.CodeName
End If
NextKöszi.
P. -
olloczky
senior tag
Sziasztok
Beírom ezt egy cellába: 7-8. és vagy azt hozza ki, hogy 08. júl vagy azt, hogy 42559. MIÉRT?!
próbálgattam a cellaformázásnál a szám fülön a kategóriát állítani de semmi ..
üdv
-
Delila_1
veterán
válasz
Carasc0 #33037 üzenetére
ThisWorkbookba
Private Sub Workbook_Open()
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:10"), "OsszegKiiras"
End SubModulba
Sub OsszegKiiras()
Beep
MsgBox Application.WorksheetFunction.Sum(Sheets("Munka3").Range("C4:C15")) '***
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
Application.DisplayAlerts = True
End SubA csillagokkal jelzett sorban a saját lapod, saját összegzendő tartományod címét add meg!
-
Carasc0
őstag
válasz
Delila_1 #33033 üzenetére
Tiszteletem Mester!
Nagyon köszönöm az időzítő makrókódot. Jól működik. Sőt még a felesleges munkalaptörlő kódrészletet is töröltem, nekem nincs rá szükségem. Viszont szeretném egy aprósággal kibővíteni a működését a makrónak!
Megoldható-e az, hogy amikor lejár a beállított timer, akkor megjelenjen egy form, rajta egy text box, vagy simán csak címke, tök mindegy, ami egy megadott cellatartomány szummázásának eredményét írja ki? A formon lenne még egy BEZÁR nevű parancsgomb amire ha katt, akkor a munkafüzet tartalm elmentődik, majd a program automatikusan bezár.
-
Vladek83
tag
Sziasztok,
tud valaki ötletet adni miért fagy le az excel... (2013) ?
a munkafüzet nem tartalmaz makrókat..
A Microsoft Excel működése leállt
A Windows megoldást keres a problémára...ui.: eddig a gugli nem segített
-
Pakliman
tag
válasz
lenkei83 #33032 üzenetére
Szia!
Ha nem akarsz csiki-csukit, akkor az rw változót a proc elején deklaráld és minden
Print #xx,
sor után írd be ezt:rw=rw+1
.
A végén az rw értéke a fájl sorainak a száma lesz (feltéve, hogy a fájlba kiírt szövegek nem tartalmaznak sortörést okozó karaktert).Vagy egy másik lehetőség, hogy az
Open ...
esetében a Random-t használod az Output helyett. -
DasBoot
aktív tag
Üdvözlet, Mindenkinek! "Régebbi" MSExcel verziókban volt egy Special paste nevű lehetőség. Azt kérdezném, hogy a mostaniakban van-e ilyen? 2010-est használok. Üdv.: Joe
-
Pakliman
tag
válasz
lenkei83 #33026 üzenetére
Szia!
Csak egy pillantást tudtam vetni rá, de szerintem a hiba
For Output As #xx
lesz.
Ez esetben olvasni nem tudsz a fájlból.Egy lehetőség a sok közül:
For Each mezokod In mezokod_tartomany_1
If mezokod <> "" And mezokod.Offset(0, -6) <> "" Then
Print #xx, mezokod.Value & "=" & mezokod.Offset(0, -6).Value
End If
Next mezokod
Close #xx 'ÚJ SOR!!
Dim LineofText As String
Dim rw As Long
rw = 0
xx = FreeFile() 'ÚJ SOR!!
Open ThisWorkbook.Path & "\" & "1665" & "_" & ido & ".imp" For Input As #xx 'ÚJ SOR!!
Do While Not EOF(xx)
Line Input #xx, LineofText
rw = rw + 1
Loop
MsgBox rw
Close #xxAz 'ÚJ SOR!! részeket kell beírnod a kódba.
Figyelj! Az Open-nél Input van!Remélem műxik majd
-
dWan
tag
Sziasztok!
Lenne egy minden bizonnyal egyszerű kérdésem, remélem valaki tud segíteni.
Adott egy számsorozat, 9 elemből áll, nem vészes. Az alatta lévő sorba kéne a fenti sort szummázni, az adott cellának megfelelő felső soros értékkel bezárólag. Továbbá van még egy változó cella is, amely azt adja meg, hogy visszamenőleg hány cella értékét kell összeadni. Van valakinek tippje?
Köszi
-
tzimash
őstag
válasz
Winner_hun #33027 üzenetére
Scroll lock?
-
Winner_hun
félisten
Ha megnyomom a jobbra nyilat a billentyűzeten akkor nem a kijelölt melletti cellára ugrik hanem egy oszlopnyit lapoz az egész dokumentumon. Miért? Néha előjön, csak a gép újraindítása oldja meg a problémát.
-
lenkei83
tag
-
Pakliman
tag
válasz
butch3r #33016 üzenetére
Szia!
Sajnos már én is jártam így
Milliószor töröltem a sorokat, mentés, megnyitás, és az excel még mindig baromi sok sort "érzékel"
A megoldás az volt, hogy új munkalap vagy munkafüzet létrehoz, szükséges adatokat tartalmazó terület kijelöl, újba átmásol, ment, régi kidob ÉS -
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni feltételes nem üres cella számolásában (képlet!).
Adott mondjuk 3 oszlop kód, dátum mennyiség, nekem az kell, hogy adott kódhoz mennyi tétel tartozik:
-
butch3r
senior tag
Sziasztok
Lehetséges az valahogy hogy az üres excel sorokat teljesen kitörlöjem?
Jelenelg látom 1048576-os sorig tudnék lescrollozni de tök felesleges ha csak 500 soron van adat... Nem tudom ettől nagyobb e file de kevésbé hazsnálható mert a scroll bar jó kicsi... Olyan mitnha végig adatot látna pedig többször töröltem és semmi nincs az 500-ik sor után...
Köszi
-
Fferi50
Topikgazda
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Megnyitott csv-ben szeretném megszámolni a sorokat, tehát a VBA open valami for input parancs nem jó.
És éppen ez a bajom. Nyitott fájlt hogyan lehet beadni a for input as parancshoz?A lenti kód működik, ha épp nincs megnyitva a fájl, ezt kellene orvosolni valahogyan.
üdv
P.Dim filenum As Integer
Dim count As Long
Dim tmp As String
xx = FreeFile
[B]Open ThisWorkbook.Path & "\" & "1665" & "_" & ido & ".imp" For Input As xx[/B]
Do While Not EOF(xx)
Line Input #xx, tmp$
count = count + 1
Loop
MsgBox count -
Sziasztok!
Egy táblázatban többféle adatom van. Az egyik oszlopban lévő adatok alapján szeretném formázni a táblázat sorait. Ennek mi a trükkje?
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Tudtok segíteni nekem egy probléma megoldásában? Azt kellene beképletezni, (pl. ha függvénnyel) hogy :
Ha egy dátum egy bizonyos időpontnál korábbi, akkor egy cél cellába irjon 0-t, ha későbbi vagy egyenlö irjon 1-est.
Milyen függvénnyel lehet ezt megoldani? -
psg5
veterán
Sziasztok!
Olyan képletet keresek, mely tömegre vetített egységárat számol ki bármelyik szükséges adat hiányában.
pl. adott 200g só aminek az eladási ára 600.-Ft és szeretném tudni a kg-ra vetített egységárát a képlettel, de akár úgy is tudja, hogy ha tudom a kg-ra vetített egységárát és az eladási árát, de szeretném megkapni a kiszerelt tömeget (200g-ot)
Vagyis egy cellában "A" lenne pl a tömeg "B" az eladási ár "C" az egységnyi ár.
Utópia nagyon? -
Delila_1
veterán
válasz
Carasc0 #32995 üzenetére
Egy réges-régi fájlt feltöltöttem, kiindulási alapnak jó lesz. Tettem bele kommenteket.
Nézd meg a ThisWorkbook lap makróját is, az indítja az időzítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mini PC
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Formula-1
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Silvercrest Rajztábla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest