Hirdetés
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Tamás88: Karácsonyi hangulat... de másképp
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Az alabbiban kernek segitseget (Angol Excel)
Vannak az alabbi oszlopaim:
Date.............Day.........Week number
01/01/2016.....Friday..........1A kovetkezo oszlopba szeretnem kiiratni a het elso datumat a ra kovetkezobe pedig az utolsot
vagyis ezt kene kapnom:First day of the week.....Last day of the week
01/01/2016.............................03/01/2016Elore is koszonom!
-
Olyan problémám van, hogy készítettem 2007-es Excellel egy dokumentumot. Legördülő menüből lehet adatokat kiválasztani. Makróbarátként mentettem el. Tökéletesen működik. Átküldtem a kollégámnak. Ő is ugyanazt az Office verziót használja. Nála nem működik a legördülés. vizuálisan látható, de ezen kívül semmi.
Régebben ütköztem már hasonló problémával, akkor sikerült megoldanom, de tökéletesen elfelejtettem hogyan.
Kérem a segítségeteket. -
Sziasztok!
Hogy tudok hozzárendelni egy betűhöz számot?
Ha egy sorban "A" betűt talála a képlet, azt 2-nke számolja és adja össze, ahányszor előfordul az "A" betű. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
Excel kimutatással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Két kérdésem van:
1. kérdés:
Dátumot hónapok szerint csoportosítottam, de sehogyan sem tudom formázni. Bárhol állítom be (Cellaformázás, Mezőbeállítások/Számformátum) mindig ezt írja: jan, febr, ... lásd kép. Hogyan lehet ezt a csoportosított dátumot formázni (pl.: január, február vagy 2015. január, 2015. február, stb.) Ha nincs csoportosítva, hanem részletesen megjelenik minden, akkor működik, de pont nem ezt akarom.2. kérdés:
Szintén a képen látható kimutatással kapcsolatban.
Ha az adatforrásban egy-az-egyben megfeleltethető oszlopok vannak, pl.: kód -> elnevezés (100 -> Bevétel, 400 -> Kiadás, 500 -> Akármi), akkor hogyan lehet megoldani, hogy a kimutatásban egy szinten jelenjenek meg. A fenti képen látható helyett így: "400: Kiadás" vagy "Kiadás - 400", tehát egy szinten, ugyanabban a sorban.Remélem létezik megoldás. Előre is köszönöm a segítséget.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van kb 600 telefonszamom es azt szeretnem rendbe tenni.
A szamok el be kellene illeszteni ezt a *31# karakter sorozatot. Hogy tehetnem meg ezt egyszeruen? -
ny.janos
tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Nem hiszem, hogy képről lehetne színmintát venni excelben, de ha fontos, akkor nyisd meg a képet paint-el. A színválasztó ikonnal válaszd ki a kívánt színt, majd menüben a színek szerkesztése menüben olvasd le az RGB (vörös-zöld-kék) értékeket.
Excelben a további színek -> egyéni menüpontban add meg a leolvasott értékeket. -
cellpeti
nagyúr
excvelbe tudok színt venni egy képről és azzal tovább színezni?
-
tgumis
tag
miert nem tudok belepni ? -
Imy
veterán
Sziasztok, melyik fügvény alkalmas erre?

Azaz összeszámolni, hogy mennyi van az adott gyümölcsből? (persze képlettel, mert a feldolgozandó táblázatban több 100 sornyi adat van)

-
gyga
senior tag
Üdv.
Tapasztalt e olyat valaki, hogy komplex táblázat az utóbbi 2-3 hétben 2013 as excelben olyan furcsaságokat művel hogy 100% proc kihasználtságot okoz teljesen lefogja a gépet. De van amikor teljesen normálisan működik. 10-ből 8 szor lefogja a gépet. -
Mittu88
senior tag
válasz
Salex1
üzenetére
Kell a Set szó elé. Set Wb=Workbooks.Open(Filename:="K:\példa.xls")
Elfelejtettem írni, hogy zárójel kell.Module1-be úgy tudod átvinni, ha Module1-ben deklarálod a változót, pl Public teksztbokszertek as String, majd Munka1-en Private Sub textbox_Exit(ByVal cancel As MSForms.ReturnBoolean) eseménybe beírod, hogy teksztbokszertek = textbox.value (ha elhagyod a textbox-ot, akkor kap értéket a változó)
De írhatod a Private Sub textbox_Change() eseménybe is (ekkor minden karakterváltozáskor lefut az értékadás a változónak). -
Sziasztok!
Excelben egy legördülő menüből kiválasztok egy értéket, hogy tudom hozzárendeleni, hogy a mellette lévő cellában a legördülő menüben csak meghatározott értékek közül lehessen választni?
-
Mittu88
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz
tgumis
üzenetére
Úgy látom, itt nem az oszlopok elrejtéséről van szó, hanem arról, hogy nem fér el az utolsó oszlop a lapon.
A Nyomtatási kép menüben hívd be az Oldalbeállítást, ott az Oldal fülön a nagyítás vedd le az eredeti méret 80%-ára. Próbálkozhatsz kisebb-nagyobb átállítással. A Margók fülön módosíthatod a margók szélességét, és az igazítást is beállíthatod, hogy a lap közepén legyen a kinyomtatott szöveg.
A 3. fülön bevihetsz élőfejet, élőlábat, a 4. fülön megadhatod például a fent ismétlődő sorokat ( az esetedben 1:4).
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem. Az első oszlop is tartalmaz adatokat viszont az nem folytonos ott vannak üres és egyesített cellák.
Az N oszlopot feltöltöttem csupa egyessel és ott folyamatosan van adat ahogy tegnap kérted. Most átírtam az A oszlopot a makróba N re és az oszlop 1 nél az egyest 14 majd mikor kérdezi hogy hány oszlop legyen akkor ha beírok -7 et akkor is ugyan ott hagyja az oldaltörést. -
tgumis
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem akar működni a dolog pedig átírtam N oszlopra az A oszlopot és feltöltöttem az N oszlopot 1 -ekkel így végig van érték az oszlopban. arra tegnap rájöttem , hogyha egy " ActiveSheet.ResetAllPageBreaks " részt beszúrok akkor észhez tér a makró de most nem segít.
A legelején egyszer megcsinálja a soronkénti oldaltörést de oszloponként nem oda teszi amennyit beírok neki értéket. Ezért kell visszaállítanom az oldaltörést de utána semmi. -
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1
üzenetére
A soroknál addig futott az oldaltörések beszúrása, míg az A oszlop n-edik sorában volt adat. Kiegészítettem a függőleges oldaltörésekkel. Ennél azt figyeli, van-e valamilyen adat az oszlopban, és hogy rejtett-e az oszlop.
Sub Oldaltores()
Dim sor As Long, Sdarab As Integer, Sny As Long
Dim oszlop As Integer, Odarab As Integer, Ony As Integer
Sdarab = Application.InputBox("Hány soronként legyen oldaltörés?", "Szám bekérése", , , , , , 2)
Odarab = Application.InputBox("Hány oszloponként legyen oldaltörés?", "Szám bekérése", , , , , , 2)
sor = 1
Do While Cells(sor, "A") <> ""
If Rows(sor).Hidden = False Then Sny = Sny + 1
If Sny Mod Sdarab = 0 Then
Cells(sor + 1, 1).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add Before:=ActiveCell
Sny = 0
End If
sor = sor + 1
Loop
oszlop = 1
Do While Application.WorksheetFunction.CountA(Columns(oszlop)) <> 0
If Columns(oszlop).Hidden = False Then Ony = Ony + 1
If Ony Mod Odarab = 0 Then
Cells(1, oszlop + 1).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.VPageBreaks.Add Before:=ActiveCell
Ony = 0
End If
oszlop = oszlop + 1
Loop
End Sub -
Salex1
őstag
Sziasztok! Régen jártam erre...de most van egy problémám, amit nem sikerül megoldani.
Van egy Textbox-om, az ide beírt adatra szeretnék egy másik táblázatban rákeresni, ENTER ütés után.
De valamiért leáll hibával: "Object variable or With block variable not set"
Mi lehet a gond?Private Sub TextBox2_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then
Workbooks.Open Filename:="K:\példa.xls"
Cells.Find(What:=TextBox2.Text, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:= _
xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False _
, SearchFormat:=False).Activate
End If
End Sub -
ny.janos
tag
válasz
csongi
üzenetére
A 365,25-ös értéken én is gondolkodtam, de nem vezet az sem sokkal jobb eredményre, a hiba értelemszerűen ott is megmarad a szökőévek szabályából eredően. Illetve az is probléma, ha épp a kezdődátumod évét megelőző év volt szökőév, mert akkor a lefelé kerekítés is hibára vezet.
Pl. ha a te képletedben J4 értéke 2011.02.25-e, akkor az eredményed 4. Ami nyilvánvalóan hibás, hiszen azóta 5 év telt el.
A tökéletes megoldás azonban olyan bonyolult lehet, ami nem éri meg a befektetett energiát (vagy csak nekem nem ugrik be, hogy mit kellene használni).
-
Delila_1
veterán
válasz
trippla
üzenetére
Ha jól értem, a sok lapod mindegyikén van két cella, azonos helyen.
Vegyük, hogy ezek címe az A2 és B2. Ha az egyes lapok A2-inek összegét akarod szorozni a B2-k összegével, akkor a képlet
=SZORZATÖSSZEG(SZUM('Munka1:Munka3'!A2);SZUM('Munka1:Munka3'!B2))
A Munka1 helyére az első lap nevét írd be, a Munka3 helyére pedig az utolsóét.
Új lapok beszúrásánál át kell írnod a képletben a két szélső lap nevét, de ha a szélsők közé szúrod be az új lapot, semmit nem kell módosítanod.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
trippla
üzenetére
Szia!
Kissé kuszának találom a kérdést. Két számot szeretnél lapfülönként összeszorozni, majd lapfülenként összeadni a szorzatot? Akkor itt nem egyszer két szám összeszorzásáról van szó lapfülenként.
"Fülenként egy számot össze tudok adatni" Ezt szintén nem értem, egy számot mivel adatsz össze.
Egyébként az egy szám helyére beírod az összeszorzás képletét a megfelelő cellákkal szerintem.
Esetleg arról van szó, hogy a 100 lapfülön levő egy-egy számot adod össze valahova?Segíts egy kicsit légy szíves a kérdés pontosításával.
(Ha minden lapon ugyanabban a két cellában levő számokatt szeretnéd összeszorozni egy adott cellába, akkor egyszerű a helyzet. Kijelölöd mind a 100 munkalapot alul a fülön - csoportos kijelölés --, majd az éppen láthatóra beírod a képletet pl. =a2*b2 a c2 cellába. Minden kijelölt lapon ott lesz a képlet. De gyanítom, nem ez a helyzet.)
Üdv.
-
trippla
tag
Van 100 lapfüles excelem, minden fülön van két szám, melyet szeretnék összeszorozni és lapfülenként összeadatni. Nem szeretnék egyesével hivatkozni, valami egyszerűbb és gyorsabb megoldást keresek. Sokszor füleket is szúrok be utólag, jó lenne, ha azokat is automatán hozzáadná. Fülenként egy számot össze tudok adatni, de szorzatot hogy lehetne?
-
-
ny.janos
tag
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Két dátum kivonásából szeretném megkapni az eltelt éveket.
Milyen képlettel lehet ezt? -
Delila_1
veterán
válasz
Pityke78
üzenetére
Sub Szamformatum()
Selection.NumberFormat = "#,##0.0_L"
End SubEbből a _L azt csinálja, hogy a szám és a cella jobb széle között hagy egy L betűnyi széles sávot, nem írja rá a számot csúnyán a szegélyre. Elhagyhatod, ha nem tetszik.
Ha a personalba viszed be a makrót (lásd a téma összefoglalót), akkor minden füzetben rendelkezésedre áll a makró, a gyorselérési eszköztárra kitehetsz hozzá egy ikont.
-
alfa20
senior tag
Ha van egy makró (makro1) táblám ami megnyit egy másik makró (makro2) táblát, akkor a makro1-ből hogy tudom meghívni a makro2-ben lévő lefutas makrót?
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Be tudom azt valahol állítani, hogy az excelben alapból az összes számot olyan formátumban hozza létre, amit a cellaformázás menü alatt, Szám -> Tizedesjegyek:0; Ezres csoport (): pipa.
Vagy ki tudok tenni egy olyan gombot, ami a kijelölt számokat ilyen formátumra igazítja?
Köszönöm
-
Delila_1
veterán
válasz
tgumis
üzenetére
Próbáld meg ezzel
Sub Oldaltores()
Dim sor As Long, darab As Integer, ny As Long
darab = Application.InputBox("Hány soronként legyen oldaltörés?", "Szám bekérése", , , , , , 2)
sor = 1
If Rows(sor).Hidden = False Then ny = ny + 1
If ny Mod darab = 0 Then
Cells(sor + 1, 1).Select
ny = 0
End If
sor = sor + 1
Loop
End Sub -
tgumis
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Mondtam, hogy jó fej vagy. Megtaláltam a témaösszesítőt asztali gépen nem volt nehéz
és jól tippeltem és jól is csináltam meg. És amit javasoltál az A oszlopot kijavítottam N oszlopra most már jól működik csak egy a bibi. Szűrt táblázatnála sorok számához igazodik. Így az elrejtett sorokat is belevonja.
Ezt ki lehet küszöbölni? De azért hálás vagyok mert ez is is haladás csak sokszor szűrt adatokat tartalmazó táblázattal dolgozom. -
ny.janos
tag
válasz
RedHarlow
üzenetére
Ezt nem excellel akarnám megoldani kerülő úton, hanem Total Commenderrel (TC) a következők szerint.
Excelben szűrj egy tetszőleges mappára, majd a szűrt tartománynak a fájlneveit másold be egy jegyzettömbbe, s mentsd el tetszőleges néven. Ezt követően TC-ben abban a könyvtárban, ahol a fájljaid vannak, válaszd a kijelölés menü -> Kijelölés beolvasása fájlból parancsot. Tallózd be az imént elmentett jegyzettömböt, s meg is van a kijelölésed, ezzel a fájlokat tetszőleges helyre helyezheted / másolhatod át. Áthelyezést / másolást követően TC-vel könnyedén átnevezheted a fájlokat (Ctrl + M) ha szükséges. (Az átnevezést követően a Kijelölés -> A kijelölt nevek másolása a vágólapra funkcióval a fájlneveket akár vissza is másolhatod excelbe, ha szükséged van ott is az új fájlnevekre. Figyelj arra ez esetben, hogy a fájlnevek már az első lépésnél is ABC rendben legyenek, mert másként összekeverednek a fájlneveid!) -
válasz
RedHarlow
üzenetére
Sub CreateAfile
Dim fs, fileObj
Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Dim v, ix
v = Range("A1:A1234").Value2
For ix = 1 to UBound(v,1)
Set fileObj = fs.CreateTextFile("c:\" & Trim(v(ix,1)) & ".doc", True)
fileObj.Close
Set fileObj = Nothing
Next
Set fs = Nothing
End SubCsak fejből, nem próbáltam ki élesben. A1:A1234 tetszés szerint beállítandó.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
Makróval az megoldható, hogy az A oszlopban lévő adatok alapján hozzon létre minden sorra egy fájlt a C-n?
A oszlop
Testnevelés
Matematika
Technika
Számítsátecnika
stb...Ezekből hozzon létre fájlokat
Testnevelés.doc
Matematika.docnéven?
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
De Te nagyon jó fej vagy. Be kell vallanom én is azt hittem nem segítesz többet de mint mondtam jófej vagy. De mostmár mindig megköszönöm és igyexem udvarias lenni. Roppant szégyeltem is magam amiatt. És igazad is volt. És már sokszor irtam hogy hálás vagyok a segítségedért.
-
Delila_1
veterán
válasz
tgumis
üzenetére
Modulba tedd a makrót. Állj arra a lapra, ahol be akarod állítani, onnan kell indítanod. Bekéri, hány sort akarsz egy lapra tenni, majd beszúrja az oldaltöréseket.
Sub Oldaltores()
Dim sor As Long, darab As Integer
darab = Application.InputBox("Hány soronként legyen oldaltörés?", "Szám bekérése", , , , , , 2)
sor = darab
Cells(sor + 1, 1).Select
sor = sor + darab
Loop
End Sub -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi dologban kérném a segítségeteket.
Szét kellene válogatnom 825 fájlt 5 különböző mappába. Az hogy melyik fájl melyik mappába kerüljön egy excel táblában van meg. (Két oszlopos: Fájl neve - Mappa) Meg lehet valahogy azt oldani, hogy az excel táblázat alapján át tudjam úgy egyszerre nevezni a fájlokat, hogy egyszerre ki tudjam jelölni az egy mappába tartozókat utánna?
-
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Vélemény érdekelne.
Adott két cég "E" és "W".
"E"-nek van egy Samba szerverre ami FTP-vel fájlokat szinkronizál 5 percenként.
"W"-nek van hozzá férése "E" FTP-jéhez.
Amit szeretnék:
"E"dolgozók közös használatú Excel fájlban dolgoznak, ezt a fájlt most e-mailen küldözgetik, viszont én egy olyat szeretnék ha lehet, hogy "W" oldalon egy makró nyissa meg az FTP-n levő fájlt, és ha a frissítés gombra kattint, akkor ellenőrizze le, van e frissítés (itt a fájl mentési idejére gondoltam), ha igen ajánlja fel az újra nyitást.Ez kivitelezhető lehet?
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszí
Egy munkafüzetben bizonyos cellák esetében a tulajdonságoknál a zárolásból kiveszem a kis pipát de amikor lapvédelmet állítok be sehová sem enged írni. Sose láttam ilyet és megöl a düh. -
föccer
nagyúr
válasz
csasaKKP
üzenetére
Rakj elé 2 segéd oszlopot. Az elsőt sorszámozol 1-től. A másodikban az előzőre hivatkozva =HA(MARADÉK(H5;6)<>1;1;0) függvény, majd szűröd a második oszlopit a 0 értékre. Ha zavar a szűrő, akkor simán kimásolod az egész szürt táblát és átdobod egy üres munkalapra. 1 perc az egész.
Üdv, föccer
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Lenne egy nagyon nagy két oszlopos adatbázisom, ami a következőképpen néz ki:
Az első sorban van a hasznos adat, amire szükségem van. A következő 5 sorban nincs szükséges adat, majd a 7. sorban megint hasznos adat és a következő 5 sorra megint nincs szükségem, majd a 13.-ra ismét szükségem van... és így tovább.
Tehát olyan makróra lenne szükségem, ami a szükséges sorokon kívűl az összes feleslegeset törli.
Vagyis rövidebben: Ha nem volna az első sor, akkor minden 6. sorra volna szükségem és az összes többi sor törölhető.
Előre is köszönöm.
-
perfag
aktív tag
válasz
mr.nagy
üzenetére
én tömbképlettel csinálnám, de azt nem mindenki szereti
[példa itt] -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
A SZUMHA függvény ki lehet váltani, egymásba ágyazott HA és SZUM fügvényekkel? Ha igen, hogyan?!
-
Sziasztok!
Azokat a mezőket kell összeszámolnom, amikben zöld betűszínnel vannak az adatok beírva. Ezt hogyan lehetne kivitelezni?
-
perfag
aktív tag
válasz
csferke
üzenetére
megyek dolgozni, nincs időm utánanézni mi a
ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties(10).Value
de ezzel tényleg nem változnak mindig nálam sem a cellaértékek a =PrintDate() cellákban
a mikor a gombra kattintva megjelenítem a nyomtatási párbeszédablakot, de ha helyette
ThisWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Last Save Time")
van, akkor szépen műxik
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- VoLTE/VoWiFi
- Vezetékes FEJhallgatók
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ezt ki lehet küszöbölni? De azért hálás vagyok mert ez is is haladás csak sokszor szűrt adatokat tartalmazó táblázattal dolgozom.