Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz Excelbarat #23421 üzenetére
Ezzel a megoldással csak egy probléma van. Az eredeti kérdés az volt, hogy hogyan lehet feltételesen formázott cellák háttérszíneit lemásolni. Arra pedig ez a kód nem jó.
Amúg szép, ha megengeded használni fogom.
Ha már szinek:
Két rendszergazda beszélget:
-Na milyen az új barátnőd?
-Ne is kérdezd tökéletes. Csúcs ahogy kinéz. 90-60-90
-Nebasz!!! Sötétlila???? -
nimmy001
csendes tag
válasz Excelbarat #18300 üzenetére
Jaj de jó, hogy nem csak én járok ebben a cipőben. Bújom a külföldi fórumokat is, azért ha találok valamit, szólok, a "Kill"-t le fogom tesztelni, remélem, nálam is jó lesz legalább ez a fele. :-)
Egyébként a csv fájlok jók valamire azon kívül, hogy minket bosszantsanak? Még nem volt dolgom velük eddig. -
vans?
őstag
válasz Excelbarat #17383 üzenetére
Koszi, de igy sem jo... Most a 69-et ugyanugy osszekoti a 71-gyel.
hábm bábm
-
riffato
csendes tag
válasz Excelbarat #17293 üzenetére
Nem összegezni akarom, csak, hogy kitöltse az árakat!
kipróbálom és meglátjuk jó e! -
Geryson
addikt
válasz Excelbarat #17178 üzenetére
Igen, ez volt az, így rögtön beugrott. Mindegy, már megcsináltam Delila_1 ötlete alapján, mert az meg tényleg hasznos lesz nekem a jövőben is!
Köszönöm nektek!
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Caipi
tag
válasz Excelbarat #17100 üzenetére
Végül is kézzel áthivatkoztam az adatokat. A plusz sor ahol szum()-al összesítek megvan, csak formai okok miatt egyik táblában csak a fejléc fölé tudtam berakni, így a transzponálás nem akart működni nekem.
-
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #17078 üzenetére
Hello,
minden második sor összeadása
=SZORZATÖSSZEG(--(MARADÉK(SOR(A1:A15);2)=0);A1:A15)
Ha az egyenlőségjel után 0 van, akkor a páros sorok összegét kapod; ha 1 akkor a páratlanokét az A1:A15 tartományban.
üdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
atillaahun
veterán
válasz Excelbarat #17042 üzenetére
Ez tényleg sokat segített, gyönyörűen feltöltötte az üres cellákat. Így már csak egyszer akadt le róla a makró, de azt a sort kihajintottam (nem jöttem rá mi volt benne egyébként), és utána végig is futott.
Köszönöm.(#17045) Delila_1
-
sarvari
csendes tag
válasz Excelbarat #17018 üzenetére
köszi kipróbálom holnap
és majd irok hogy ment
mégegyszer kössz -
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #17018 üzenetére
Hello,
Itt van az én megoldásom is.
Sub Szorzat()
Dim i As Long, j As Long, k As Long
Dim sor As Long, oszlop As Long
Dim nev As Range, szam As Range, vas As Range, szel As Range, hely As Range
Set nev = Range("B1") 'itt van a név pl. név
Set szam = Range("B2") 'itt van az azonosító pl. 1234
Set vas = Range("A5:A7") 'itt találhatók a vastagságok pl. 3 cm, 4 cm, 5 cm
Set szel = Range("B4:D4") 'itt találhatók a szélességek pl. 10 cm, 20 cm, 30 cm
'a szélességek alatti sorokban találhatók a tömegek
Set hely = Range("A11") 'az eredmény első mezője
sor = hely.Row
oszlop = hely.Column
'fejléc
Cells(sor, oszlop) = [A1]
Cells(sor, oszlop + 1) = [A2]
Cells(sor, oszlop + 2) = [A3]
Cells(sor, oszlop + 3) = [B3]
Cells(sor, oszlop + 4) = "súly"
k = 1
For i = 0 To vas.Rows.Count - 1
For j = 0 To szel.Columns.Count - 1
Cells(sor + k, oszlop) = nev
Cells(sor + k, oszlop + 1) = szam
Cells(sor + k, oszlop + 2) = vas.Resize(1, 1).Offset(i)
Cells(sor + k, oszlop + 3) = szel.Resize(1, 1).Offset(, j)
Cells(sor + k, oszlop + 4) = vas.Resize(1, 1).Offset(i, j + 1)
k = k + 1
Next j
Next i
End Subüdv.
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
Caipi
tag
válasz Excelbarat #17016 üzenetére
Holnap megnézem, köszönöm szépen! :-)
Igen, sokszorosan összetettek a függvényeim, mivel esztétikusan is igyekszem megcsinálni, hogy hiba vagy érték hiánya esetén ne szerepeljen semmi a cellákban. Mindig az alap funkciótól építgetem fel őket, így kiderül, hogy nem műxik :-)
Szval, holnap ráfekszem és próbálgatom. -
Caipi
tag
válasz Excelbarat #17004 üzenetére
Igen, ez működik, tudom.
A kérdés arról szólt, hogy hogyan tudnám ezt működtetni, ha a fájlnév helyén egy függvény szerepel (függvénnyel szedem át a fájl nevet egy cellából)
Mivel, ha beraktam a zárójelek mögé a függvény funkció megszűnt, sima szöveggé vált. -
sarvari
csendes tag
válasz Excelbarat #17007 üzenetére
Ahogy a képen van azt veheted alapul, ha az alapján írsz nekem egy makrót azt már talán rátudom huzni arra amire nekem kell.
Az új táblát pedig oda szeretném alá csinálni, de ha új fülre kerül nekem az is jó, végül is az tök mindegy hova kerül az új tábla.Köszi Józsi!
-
detroitrw
addikt
válasz Excelbarat #16947 üzenetére
Szia!
sajnos így se működik
kipróbáltam egy teljesen üres lapon de ugyan úgy nem működikazt is kipróbáltam hogy lépjen át arra a fülre s ott ugyan azt a parancssort futtassa, de akkor is hibát dob
nem értem mi lehet a problem
-
Istv@n
aktív tag
válasz Excelbarat #16952 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Ez alapján már át tudom variálni a sajátomat! -
detroitrw
addikt
válasz Excelbarat #16945 üzenetére
Szia!
ezt írtam be:
Sub CommandButton1_Click()
Call CommandButton2
End Subde nem jó, not defined
-
Bocimaster
csendes tag
válasz Excelbarat #16924 üzenetére
köszönöm mégegyszer a segítséget de , van egy hibácska ,
mondjuk az első lapról másolt után a második lapról másolt adatot az előző után kéne hogy rakja, de
nem - az első adagnak az utolsó sora mindig felül íródik az azt követő első sorával.- lenne erre valami megoldás...
nagyon köszönöm
Az ösztön mindig többet ér az észnél.
-
w.miki
veterán
válasz Excelbarat #16925 üzenetére
azt gondoltam, hogy valamilyen formátum kóddal is meg lehet oldani, de így is jó, bár nem olyan szép kinyomtatva
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Bocimaster
csendes tag
válasz Excelbarat #16924 üzenetére
huuu, és huuuu , wow....
köszi, nem semmi...
Az ösztön mindig többet ér az észnél.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16848 üzenetére
Szoktam én is jobb kézzel bal fület vakarni.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
nagyúr
válasz Excelbarat #16841 üzenetére
Wow! Maxirespect, tökéletes lett, nagyon köszönöm!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
atillaahun
veterán
válasz Excelbarat #16790 üzenetére
Köszönöm, jól működ, tényleg sokkal jobb kézzel számoltatni vele.
-
Slownz
senior tag
válasz Excelbarat #16765 üzenetére
Pontosan erre gondoltam, köszönöm szépen!
-
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #16747 üzenetére
Hali,
Tényleg nem látszik nagyszámnak, de jó ha tudod hogy HA függvénnyel max. 64 (2007-esnél régebbi verziókban pedig csak 7) elágazást/szintet tudsz lekezelni.
üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #16739 üzenetére
Hali,
Vagy a VÁLASZT (CHOOSE) függvényt is használhatod.
=VÁLASZT(A1;"EZ";"AZ";"AMAZ")Ez azonban az üres cellára hibát fog adni, amit le tudsz kezelni pl. így:
=VÁLASZT(HA(ÜRES(A1);4;A1);"EZ";"AZ";"AMAZ";"")üdv.
-
BenJoe80
senior tag
válasz Excelbarat #16739 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Ez az! Lenne még egy olyan kérdésem, hogy hol lehet ilyen dolgokat megtanulni?
Van egy rakás táblázatom, meg némi tapasztalat (alap), de eléggé hiányos. Sok alapdologgal még így sem vagyok tisztában. Szívesen tanulnék, de nem tudom, hogy honnan...
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
alexnowan
aktív tag
válasz Excelbarat #16738 üzenetére
Köszönöm, megnézem!
Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
alexnowan
aktív tag
válasz Excelbarat #16732 üzenetére
Ugyanabban a mappában vannak.
Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
Excelbarat
tag
válasz Excelbarat #16727 üzenetére
lejárt a szerkesztés
Bocs az elején
Range("A3").Select ezt javítsd erre! Range("A1").Select
Nálam tökéletesen működött ha beírtam új értéket szerepelt az friss pivotban -
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16717 üzenetére
Több a füle, mint a foga.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16715 üzenetére
Jó, hogy kérdezted. Eddig az emlékezetem szerinti címszót írtam be, de most kipróbáltam a opciók, részletes keresésnél a felhasználó szerinti szűrést.
Még gyorsabb a felhasználó, és a kifejezés együttes keresése.Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
-
Wasquez
senior tag
-
ruan
tag
válasz Excelbarat #16704 üzenetére
A függvény miután lefut, az egész lapot beillesztem értékként.
A makróval csak a tisztítás a célom, hogy a #hányzik-ok, és 1900.01.00-ákat kitörölje.
De nem teszi, pedig pl.: a "0"-kat szépen kitörli.-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
Vladek83
tag
válasz Excelbarat #16699 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom majd!
-
Wasquez
senior tag
válasz Excelbarat #16663 üzenetére
Annyit szeretnék csinálni, hogy egy képletben hivatkozok egy másik táblázatra, aminek a nevében benne van a 2013.
És ezt szeretném kiváltani, hogy ott a fájlnévben paraméteresen az aktuális év szerepeljen.
Tehát mindig az aktuális évnek megfelelő táblára hivatkozzon.[ Szerkesztve ]
PC
-
Wasquez
senior tag
válasz Excelbarat #16629 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Az évszámot hogyan tudom paraméteresen megadni?
PC
-
Vladek83
tag
válasz Excelbarat #16650 üzenetére
Meg lett a rejtély... Activex vezérlőt kell használni az userform behívásánál nem pedig sima vezérlőgombot és már jó is. Azért köszönöm a válaszodat.
-
Vladek83
tag
válasz Excelbarat #16650 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Szükségem lenne erre a módszerre mert van kb 30 lapom...
Teszteltem amit írtál, de sajnos nem működik tökéletesen, Üres munkafüzeten próbáltam.
Ami megfigyelhető, ha Munka1 lapról behívom az userformot (nyomógomb segítségével) és kiválasztom a Munka1 választó gombját akkor tökéletes. Ha a Munka2 választó gombját választom elnavigál oda, viszont semmit sem tudok csinálni a lapon...... biztos valami beállítás kérdése lehet..érdekes...? -
Attas
aktív tag
válasz Excelbarat #16627 üzenetére
Nagyon köszönöm!!!!
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
poffsoft
veterán
válasz Excelbarat #16513 üzenetére
Azért a range("b").select hibát fog adni, hacsak nem nevet is adtál neki valahol
Próbáld így:
Range("A1").Name = "Delila_1"
Range(Delila_1)=b[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Excelbarat
tag
válasz Excelbarat #16493 üzenetére
Bocs pont lejárt a szerkesztési idő de örömmel nyugtázom hogy a probléma megoldódott azzal hogy az űrlapvezérlőt lecseréltem ActiveX vezérlőre
-
rtom
senior tag
válasz Excelbarat #16488 üzenetére
Jó lenne, de úgy látom, hogy különböző adatbázisokból táplálkozó kimutatásoknál nem működik, legalábbis nálam a kapcsolatoknál csak a meglévőt dobja fel.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16483 üzenetére
Rámutatással nem tudom, de kiválasztással megy.
Sub ertek_kiiras()
Selection.ApplyDataLabels ShowValue:=True
End SubA makróhoz rendelj billentyűkombinációt (Makrók, vagy F8), kiválasztod az ertek_kiiras-t, Egyebek, betű megadása.
Kiválasztod az adatpontot, megadod a bill. kombinációt. Erre azért van szükség, mert ha egy gombhoz rendelnéd a makrót, a rákattintással megszűnne az adatpontod kiválasztottsága.
Az érték eltüntetéséhez a másik makró, amihez egy másik bill. kombinációt kell rendelned:
Sub ertek_torles()
Selection.ApplyDataLabels ShowValue:=False
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Oliverda
félisten
válasz Excelbarat #16432 üzenetére
Köszi, de gőzöm sem volt arról, hogy ennek pontosan mi a neve.
Amúgy sosem használtam még a keresőt... azt sem tudtam hogy létezik.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
cellpeti
nagyúr
-
cellpeti
nagyúr
válasz Excelbarat #16262 üzenetére
ez ok csak nekem nem jön elő a kereszt mikor a felosztásra megyek, csak az oszlopnál
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Roley_05
csendes tag
válasz Excelbarat #16389 üzenetére
Próbáltam úgy is, nem segít sajnos.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16371 üzenetére
Nem tudok munkalap hatókörű nevet adni, de ez nem akadály.
A két diagramnak olyan nevet adtam (Diagram | Elrendezés | Tulajdonságok), ami fedi a tartalmukat. Ezeket a neveket írtam be az érvényesítésbe.
Az adatsoroknál a szerkesztőlécen adtam meg (módosítottam) a hivatkozásokat.
A diagramokat egymásra helyeztem. A Munka2!D1 cellában az érvényesítéssel választom ki, melyik legyen látható. Ezt a laphoz rendelt eseménykezelő makró hajtja végre. Írtam egy modulba egy makrót, ami mindegyik diagramot láthatóvá, szerkeszthetővé tesz.
Mivel a neveket az OFSZET függvénnyel adtam meg, a diagramok dinamikusak.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
poffsoft
veterán
válasz Excelbarat #16378 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a name az lehet csak "munkalap hatókörű"...
[ Szerkesztve ]
-
Excelbarat
tag
válasz Excelbarat #16371 üzenetére
Vagy egy másik megoldás lehetne a problémára: Egy újabb makró feladvány
Esetleg egy olyan makrót tudna valaki írni amely másoláskor átnevezi a névkezelőben a névtartományokat (amelyek munkalap hatókörűek) pl mindig a bekért nevet fűzze hozzájuk, mert van már egy olyan makróm ami másoláskor átnevezi a lapneveket.
Ez a makró így néz ki: (Delila_1-től kaptam)
Sub UJ()
Dim nev$, nev1$, nev2$
Sheets(Array("Base Data", "Base Sales")).Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
nev$ = InputBox("Wich month?", "Name of the month")
nev1$ = nev$ & " Data"
Sheets("Base Data (2)").Name = nev1$
nev2$ = nev$ & " Sales"
Sheets("Base Sales (2)").Name = nev2$
End Sub -
Pille69
tag
válasz Excelbarat #16373 üzenetére
Kattintgatós kellene. Tehát ha van két lehetőség, akkor rákattintok az egyikre és akkor jelenik meg a két az alá rendelt lehetőség.
-
Pille69
tag
válasz Excelbarat #16373 üzenetére
Megnézem, csak attól félek, hogy egyedül nem fog menni.
-
siebener
aktív tag
válasz Excelbarat #16362 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Nem a nyomtatás miatt zavar, csak zavar.De az jó lesz, amit írtál, köszönöm.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16348 üzenetére
Nem tudok mit tenni, nálam kiválóan működik.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16346 üzenetére
A nulla értékre nekem is egy halom #-ot adott. Átírtam a formátumot.
[=1] #" h";[>1] 0,0" h"; 0" h"
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16344 üzenetére
[>1] #,0" h";[=1] #" h"
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16342 üzenetére
Szívesen, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16339 üzenetére
Az áthelyezésnél mindig az utolsó lap után helyezi a 2 lap másolatát, ezt az After:=Sheets(Sheets.Count) biztosítja.
Sub valami()
Dim nev$, nev1$, nev2$
Sheets(Array("Alap adat", "Alap kimutatás")).Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
nev$ = InputBox("Kérem a hónap nevét", "Névbekérés")
nev1$ = nev$ & " adat"
Sheets("Alap adat (2)").Name = nev1$
nev2$ = nev$ & " kimutatás"
Sheets("Alap kimutatás (2)").Name = nev2$
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Roley_05
csendes tag
válasz Excelbarat #16323 üzenetére
Sima wordbe másolással megtudnám oldani i. A lényeg ott lenne, hogy makroval hoznám be rögtön excelbe. Így meglehet vhogy oldani?
-
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #16235 üzenetére
Hello,
A 2. kérdésedet megválaszolták; a nem használt sorokat/oszlopokat egyszerűen elrejtettem.
Az 1. kérdésedre a válaszom, hogy nem igazán tudod felgyorsítani ezzel sem a grafikon rajzolást.
Ami azonban még is tud segíteni:
Tudsz saját grafikon sablonokat létrehozni, így ha mindegyik grafikon úgyanúgy nézhet ki, akkor ez már segítség, csak a forrásokat/adatosorokat kell változtatnod.üdv.
-
gepesz13
tag
válasz Excelbarat #16309 üzenetére
Igazad van bocs rossz képletet töltöttem fel.
Amit csináltál tökéletesen működik.
Mégegyszer köszönöm. -
Excelbarat
tag
válasz Excelbarat #16307 üzenetére
[gepesz13 #16306]
Ha jól sejtem amit feltöltöttél az egy lekopaszított fájl és most megpróbálod átültetni az én megoldásom az eredeti fájlodba.... huh az nem lesz egyszerű (Képletek - Névkezelőben a KM és az Útvonal névtartományokat is át kell vinned!)[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
válasz Excelbarat #16299 üzenetére
Excelbarát ez nagyon jó, köszönöm.
Még annyit kérdeznék, hogy ebben a képletbena piros rész nem csak a KM lap A1 - B2 cellatartományában keres?
És azt a lenyíló ablakot hogy kell betenni vagy ez nem publikus?A többi hozzászólónak is köszönöm a közreműködést.
[ Szerkesztve ]
-
motinka
tag
válasz Excelbarat #16301 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, de lehet hogy én nem erre gondoltam. Pl a táblázat egyik fülének neve: adat, A másiké város, stb, akkor a saját fülében a fülnév valami hivatkozásszerüen meg tud-e jelenni. Tehát az első fül egyik cellájában az "adat"szó + pl. az A1cellába írt szöveg összefűzve.
Ugyanez a másik fülnél a "város" szó és az ezen a fülben lévő A1 cellába írt szöveg összefűzve.MoTiNka
-
q13579
senior tag
válasz Excelbarat #16286 üzenetére
Próbáltam már, de sajnos semmit nem segített.
Az a bosszantó, hogy egyértelműen látszik, hogy rosszul használja az erőforrásokat... Bőven lenne még kapacitás, de valahogy belehal a műveletbe még messze azelőtt, mielőtt fizikailag elfogyna a kraft a gépből..
-
bozsozso
őstag
válasz Excelbarat #16278 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
cellpeti
nagyúr
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16257 üzenetére
Ezt, hogy az activex vezérlő "menet közben" is változik, nem vettem eddig észre. Köszönöm.
Itt is be lehet állítani a nagy lépést (largechange).
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16255 üzenetére
Valamiért nem tudom megnyitni, amit feltöltöttél.
Igazad van, activex. Régen készítettem, ameddig nem nyúlt vissza az emlékezetem.
-
Delila_1
veterán
válasz Excelbarat #16247 üzenetére
Az űrlap vezérlői között is van görgetősáv, én azzal csináltam.
-
gepesz13
tag
válasz Excelbarat #16228 üzenetére
Excelbarát
Hogy kell csinálni ilyen tuti éles képet?[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
-
rtom
senior tag
válasz Excelbarat #16221 üzenetére
Köszi a tippet, sajna nem sokat segít, mivel a hiányzik() fv-el nem tud számolni, így az oszlop tartalmára lehúzott átlag fv. hibát ad.
-
lappy
őstag
válasz Excelbarat #16235 üzenetére
A 2. kérdésre a válasz:
A következő bill. kombinációt nyomod egy adott sor vagy oszlopra állva Ctrl+Shift+nyil (az iránynak megfelelő) ilyenkor majd kijelöli az összes cellát; majd jobb gomb és elrejt!Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Mutt
senior tag
Hello,
Nem teljesen ide tartozik (ámbár ha az 500 adatsorból számolhatóv vhogy hogy éppen hányat kell megjeleníteni, akkor segíthet!), de a grafikonokat nem csak fix adatokból, hanem dinamikus tartományokból is lehet rajzolni.
Nekem pl. van egy heti riportom, amely ahogy halad előre az év egyre több adatot tartalmaz. A grafikonra az újabb adatok a dinamikus tartományoknak köszönhetően mindig felkerülnek maguktól.
Felraktam ide egy mintát, ahol pl. ki lehet választani hogy mely heteket jelenítsen meg a grafikon. Egy ilyen grafikon egy dashboard kezdete is lehet.
üdv.
-
Excelbarat
tag
Hiányzik kiírásokat a következőképpen tudod eltüntetni:
Kijelöl az egész oszlopot - Feltételes formázás - Új szabály- Csak az adott tartalmú cellák formázása - és alul a Cellaérték helyett kiválasztod a Hibák-at és formátumnak beállítasz fehér betűszint és OK. -
klambi
addikt
válasz Excelbarat #16182 üzenetére
feladatom szerint valami függvénnyel kéne... tipp ötlet?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16076 üzenetére
Ez jól jött, mert átírta az egészet és hamis értékeket kaptam, de most megint okosabb lettem! Köszi!
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16074 üzenetére
"4. Ismét a D2 -re mész és a jobb alsó sarkát lehúzod ameddig szeretnéd ezáltal oda is beírja a képletet"
Köszi! Ezzel nagyot segítettél a melómon.
-
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #16053 üzenetére
Hello,
Innen leszedheted.
A fájl arra készült, hogy egy adott, heti órarendből a kiválasztott tantárgyat kiemelje.
üdv.
-
Geryson
addikt
válasz Excelbarat #16051 üzenetére
Basszus, tényleg fordítva írtam a kritériumot... Köszönöm!
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16045 üzenetére
Köszi! Már kaptam egy megoldást,de ezt is ki fogom próbálni!
-
Geryson
addikt
válasz Excelbarat #16017 üzenetére
Hát nálam sajnos nem megy. De először is egy kérdés, a második HA függvénynél nem lenne elég egy HA(ÜRES(F4);E4...? merthogy ott bent maradt egy =0 is, de az nem túl sok már? Tehát egyszer ÜRES is és egyszer =0 is?
Mondjuk én ezt utólagos engedelmeddel kijavítottam, de még így sem megy tehát van az E oszlopban érték de nincs az F oszlopban és mégis ÉRTÉK-et hoz eredményként...
-
Mutt
senior tag
válasz Excelbarat #16004 üzenetére
Hello,
..már a 2013-as office-al csináltad? vagy miért .xlsb a kiterjesztés?
2010-es Excelben készült, az .xlsb a bináris formátuma az újabb Exceleknek (hasonló mint a régi .xls).
Előnye hogy kisebb helyet foglal és gyorsabban is dolgozik vele az Excel, tartalmazhat makrót is. A hátránya viszont hogy zárt formátum, tehát más nem MS Office csomagok nem 100%-osan támogatják....hiába csinálom tömbfüggvényként nem jön össze 1 sornál...
Pedig jól csinálod tehát CSE (Control + Shift + Enter) a bevitele; én is csak az első sorra vittem be aztán lehúztam a többi sorra és csinálta rendesen.
Nem tudom nálad miért nem akarja magától.üdv.
-
-Mike-
addikt
válasz Excelbarat #15999 üzenetére
35 számból 7et kell eltalálni. De egyszer húznak kézzel hetet, majd egy másik gömből húznak géppel még hetet de itt is mind a 35 számból. A táblázatban úgy a legegyszerűbb, ha az I és J oszlop közé beszúrsz egy üreset és akkor látod hogy kétszer 7.
-
-Mike-
addikt
válasz Excelbarat #15993 üzenetére
Skandinál (7esnél) is van egy kis gáz mert azt kétszer húzzák így a kihúzott számok egy sorban kétszer szerepelnek, 2*7 azaz 14. Ezt és a Jokert kijavítva valaki feltöltené újból a táblázatot? Az eddigieket köszönöm, nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
válasz Excelbarat #15996 üzenetére
A jokeresnél ez jó! Csak előtte össze kell fűzni a számokat és egy cellába kell írni a feltett számot!
=ÖSSZEFŰZ(N2;O2;P2;Q2;R2;S2)
=HA(AZONOS($T2;$O$1);6;HA(JOBB($T2;5)=JOBB($O$1;5);5;HA(JOBB($T2;4)=JOBB($O$1;4);4;HA(JOBB($T2;3)=JOBB($O$1;3);3;HA(JOBB($T2;2)=JOBB($O$1;2);2;0)))))Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
lappy
őstag
Szia!
Ha visszaolvasol akkor rájössz, hogy a joker nem úgy működik!
Mindig hátulról kell előre haladni és ha 2,3,4, 5, 6 egyezik az adott joker számmal akkor van nyeremény!Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Excelbarat
tag
Célérték nem jó, tévedtem de solverral "elvileg" meg lehet csinálni de ahogy nézem nem akaródzik..... hiába állítom be hogy különböző legyenek a számok
-
Excelbarat
tag
válasz Excelbarat #15977 üzenetére
hopsz ez értelmetlen mert akkor a nullát másolja át
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest