- Pajac: Mi volt a legrosszabb, amire mezítláb léptél?
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- GAI: A hűtőpaszta és thermal gap pad ellenes Vaterás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
GAMBIT
ez komoly? KÖZE nincs az extractionhöz. Semmi, 0.
A dark zone jó példa igen.
Engem a katonás realizmus sose vonzott. CS-t is ezért skippeltem Valorantot meg szeretem. Destinyt is szerettem van 2 ezer órám, Apexben is sokezer órám van, nekem a fantasy/sci fi mindig jobban feküdt, sima katonás boring.
Én biztosan sokat fogom játszani pedig nem vagyok content creator, szinte csak PvP shooterekkel játszom, mindig egyet mainelünk és abban legmagasabb rankba megyünk, aztán amiíg van benne élet vagy nem unjuk meg azt nyomjuk és semmi mást. Apexnél ez évek volt (ott versenyeztem is) Destinybe visszatéregettünk rendszeresen és akkor comp/trials only, dia/top500 elo, 2+ kd, overwatch régebben még 2020 előtt stb. -
Division (DZ), Division 2 (DZ), Destiny 2 (Gambit), meg még egy halom régebbi játék, aminek van PvPvE módja és beleillik a műfajba, szóval nem a Tarkov találta fel a spanyolviaszt. Más kérdés, hogy a reálisabb katonai környezet több fps/tps rajongót bevonzott, most meg ismét elmozdultak a sci-fi felé, mert így "egyedi".
Igen, mindegyiknek megvan a saját mechanikája, tábora, amit mondjuk a másiktól "lopott". De egy idő után - főleg, hogy már ennyire szegmentált a piac - nincs honnan lopni, egyszerre meg a többség nem fog 2-3 (kvázi) pvp shooterrel játszani.Másrészt az a baj, hogy egy csomó youtuber kezdte el most hype-olni a Marathont és azt mondogatni, hogy ezek egymás mellett is tudnak létezni, nagyon várják, meg, hogy az alpha test hiba volt, nem azt, hogy esetleg kiemelkedő lenne. Utóbbi a fontos, mert attól még, hogy nem olyan állapotban van, mint az alpha testkor (még jó), nem lesz egy új játék. Annyira teletömték classokkal, buildcrafting elemekkel az alpha óta, hogy túlbonyolított lesz (arról nem is beszélnék, hogy még hány évig fogják balance-olni). Előbb fognak ráunni a játékosok, kivéve talán a youtuberek/streamerek, akiknek lesz alapanyag a videókhoz...
Ugyanaz történik ezzel a műfajjal is (ami eleve nem egy új, csak egy módosított játékstílus/önállósított játékmód, hiába próbálják újnak eladni), mint ami a battle royale-lal: volt egy-két kiemelkedő, aztán az összes shooter megpróbálkozott kihozni egyet valami plusszal, közben annyira megváltozott mindegyik, hogy már egyre kevesebben kíváncsiak rá.
-
Csandi
addikt
Hatszázmilliomodik, azt közbe 3.
Tarkov, Arc Raiders, Marathon.
Az ilyen kicsiket ne számoljuk mert ezek nagyszabásúak. De amúgy van kb. az Arena Breakout meg a Delta Force, mindkettő egy Tarkov copy, sima katonás cucc. És ennyi. (És ráadásul a delta forceben más is van, nem csak extraction)
Még a BR lázban is több BR volt és nem sírt senki hanem élvezte a varianciát, mindenki megtalálta amit akart.
És a Marathon az első a genreben aki storytellinget is megpróbál belefűzni.
-
-
Topik zárható!
-
ADAM1337
nagyúr
Ez a hozzászólás tetszett a topikba.
(17 nap kellett hozzá) -
Én továbbra is azon vagyok elképedve, hogy 4 évig fejlesztek valamit majd át sem gondolom mit rakok le az asztalra, kiböfögöm a 3v3 módot azokra a nagy mapokra majd kihányom úgy, hogy le sincs optimalizálva, high-end pc-n akadozik, DLSS opciók nincsenek, toggle aim nincs és a többi fatális hibát már fel sem sorolom, ezeket ha ők nem látták akkor simán meg is érdemlik ezt a bukást.
-
ADAM1337
nagyúr
A játékosai 99%-át elveszítette a Highguard
Várható volt, tippre 1-2 hónap és szerverek is offosak lesznek.
-
bager13
senior tag
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mai világban a "tartalomgyártok" szépen le tudnak húzni egy game-et divatból vagy önös érdekből.
Viszont, ha jó az alap és az emberek vevők rá, akkor hiába minden negatív fröcsögés.
Csak itt, ahogy te is írtad maga a koncepció életképtelen volt. Így nem volt nagy meglepetés, hogy ez lett a vége. Ha felszopták volna az "influenszerek", akkor is bukott volna csak kis idővel később. -
ADAM1337
nagyúr
Tetszenek ezek a cikkek: [link]
"A Highguard elbocsájtott fejlesztője szerint részben a tartalomgyártók hibája, hogy „az első perctől kezdve viccet csináltak” a játékból"
Véletlenül, se az volt a gond, hogy maga a mechanika se életképes, amit kitaláltak.
Olyan Gen-Z-sen hangzik az egész, soha se ők mindig más külső ok miatt nem sikerül valami.
Itt tippre, valaki ragaszkodott egy életképtelen alaphoz, és csak azért is megcsinálták.
Ilyenkor nem hiszem el, hogy nem tudják előre a buktát, vagy ennyire álom világba éltek ?
-
ADAM1337
nagyúr
-
wjbhbdux
veterán
Fejlesztők nagy részét már kirúgták [link]
-
.LnB
titán
Nem játszottam a játékkal, de ezt a cikket érdekesnek találtam róla: [link]
-
ADAM1337
nagyúr
Én tegnap adtam a játéknak megint egy másfélórát.
Elsőre, este 7kor szombaton:

Másodikra már talált gamet, meglestem 3v3-ba meg 5v5-be.
Ez a Raid stílus semennyire nem áll jól az fps-nek, én lóval zárthelyeken úgy ugráltam, nagyon abszurdisztán az egész gunfight így. Szerencsére előnyőmre vállt a ló használata, de igen béna megoldás szerintem ez, herokból van 1-2 jó, sokkal jobban egymás seggébe kell lenni, mint mondjuk egy overwatch-ba, ahol találsz kerülő utat, vagy hátba rotálást.
A TTK kicsit magasabb mint kéne szerintem, hogy ez ranked/comp lehessen.Design stílus amúgy nem lenne rossz, de pocsékul fut nálam rtx5080-al meg 7800x3d-vel, 3440x1440-be 120fps körül mocorgott.
Személy szerint nekem egy 10/3-4 ha értékelnem kéne, fent hagyom majd ha jön valami értelmes frissítés még rálesek talán, de az is lehet, hogy már annyit nem fog érni, ez így gatya egyelőre.
-
bager13
senior tag
Örülök neki!
"Nem fogok olyan emberekkel beszélgetni akik szerint a Counter Strike ugyan az mint egy Cod."
Nem ezt mondtam!
"Én nem kívántam a Battlefield halálát, én csak azt mondtam halott"
Nem én mondtam!
A spagetti kódok elemzése helyet, más képességeidet kellet volna fejlesztened!

-
-
Csandi
addikt
válasz
CptAdamica
üzenetére
Salamoni döntést hozok. A Bf és a Cod is szar
régen pedig mindkettő jó volt. Bf nálam a 4 volt az utolsó jó, Cod pedig talán a BO4. -
Csandi
addikt
Első 2 nap jatszottunk vele a régi apexes teammel akikkel ugye versenyeztünk, fun volt de aztán így egyikünk se irt a masiknak kövi nap, hogy menjünk megint. Aztán ugye fogytak a playerek, most már sztem kedvük sem lenne. Én is már csak Marathont várom, de borzasztó a shooter piac most.
-
ADAM1337
nagyúr
Szerintem is competitive gamenél nettó felesleges a történet mesélés.
De Apex-be is feleslegesnek érzem, ha jó a map design, sok variáció van gameplayre akkor a játék eladja magát.
Ezeknek a játékoknak nagy előnye a highguardhoz képest hogy sok féleképpen játszható sok variáció van, itt egyelőre amit kapunk az kevés.De hátha feltámadnak és az elhárító csapat észbe kap, én is erre várok mert ismerös gárdából nem sok embert érdekel ez a game, pedig nem rossz motorra épül, de üres az egész nekem.
-
hadam98
senior tag
Ott valami nálad lesz mert nálam instant talál meg kellene is mert ez ilyen kevés számra sok játékos hiszen ott a többi platform.
Én nekem az a véleményem aki rossznak is gondolja ez a játék jó alapokkal indult és ígéretes a Road Map is, ennél csak jobb lesz és nem kellene kívánni a játék halálát mert kategórián belül kell a konkurencia. Elég megnézni az Overwatch-ot, kijött a Marvel Rivals és kvázi ki adják a harmadik részét. Ha nem lenne konkurencia nem lenne fejlesztés.
Btw. Az Apexban például régóta nincs történet mesélés, kukázták mert felesleges költség. Nézd meg ezeket a srácokat. 4 perces gyönyörű cinematic videót dobtak ki és ma már jön a folytatása is. Megcsinálták azt ami miatt az Apex régen jobb volt.
-
hadam98
senior tag
Temesétek csak. Nekem nagyon tetszik. Ki adtak egy Cinematic előzetest - sztori - Episode 1 és holnap jön a 2.
Holnap érkezik egy gigantikus frissítés is. Elég ígéretes. -
ADAM1337
nagyúr
Ez elég RIPeroni pepperoni
-
Jelenleg 5K ember játszik steam szerint, igaz a konzolos számokat nem tudjuk de valszeg az sem 300K, ez nem a marketingen ment el, ez az on ment el ,hogy balfaszok voltak, mégha lenne is egy jó koncepció jó animációk meg jó gunplay akkor is szarul fut meg megjelenéskor ilyen toggle aim és társai nélkül adták ki, a szarul fut mellé persze nem tettek be egy frame gent sem DLSS opciókat, ez a game 1-2 hónapon belül offline lesz, és meg is érdemlik, 4 évig fejlesztik majd ilyen 10 iq hibákat vétenek, ja meg az a 3v3 egy akkora mapon szintén egy vicc volt, oké most 5v5-ben már jobb de továbbra is szarul fut nagy az input lag és valszeg nem is lesz ez már jobb.
-
CptAdamica
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
Dev note: As most of you know, we are working on optimizations across the game. Many are in this patch and 3v3 should see good improvements! But… adding 4 more players to the game is not going to improve performance, right? Please keep that in mind as you try 5v5!
-
hadam98
senior tag
5v5 játékmód élesitve az új bázissal együtt.
-
hadam98
senior tag
Próbáljátok ki a Scarlet + Dynasty, Longhorn kombót, aztán beszéljünk a 'mobilgrafikáról', amikor már a lobbyba küldtelek titeket 10 másodperc alatt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon beteg ez a kombó. -
Ma megy rá neked a delete, vártam de csalódás, ostoba buta hibák, DLSS opciók nincsenek, frame gen nincs, aim toggle nincs, szar teljesítmény, 3v3 azon a brutál nagy mapon, ez menni fog a levesbe, nem is értem mit gondoltak ezzel a 3v3-al.
-
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Nekem is van 3500 órám apexba, de már letettem, elég volt, viszont valószínű nekem sem ez lesz a kedvenc játékom, de ingyen van, az embereknek semmi nem jó ingyen? Én néhány kört mentem még eddig, nem estem hanyatt, de fogok vele játszani néha az biztos..
Apex mikor megjelent, nagyon új volt ez a fajta játékmenet, karakterek képességek, és a mai napig azt mondom a legjobb játék, nehéz lesz ebben a műfajban, vagy hasonlóban az apex után jót letenni az asztalra. Most épp közvetíti Aceu, és őt nézve ahogy tolja, nem is annyira rossz
-
Spizzi
aktív tag
Mentem 3 kört.... meg lennék lepődve ha október környékén még futnának a szerverek. Oké, nem egy műfaj feltétlen, de ha az XDefiant anno megbukott, ennek harmad annyi idő se kell majd.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Belement három óra, de ez nekem így elég is. Látvány olyan amilyen (full Apex vibe-om van, még az UI is hasonló), a TTK szerintem túl gyors, a hősök képességei sem túl izgalmasak (Jett ultiját konkrétan lemásolták Valorantból). Megpróbáltam, elég is volt.
-
Toltam vele egy órát, elég is volt. Öreg vagyok én már ehhez. Grafika olyan mint egy mobiljáték, a játékmenet egy félig meddig OW-szerű, Apexes, fortnite grafikás nem tudom mi. A hang borzalmas, össze vissza jöttek a lépéshangok, forogtam mint a ringlispíl. Optimalizáció nulla, 5070ti-vel 4K-ban minden low-on 110-130 fps. Lehet hogy egyszer lesz belőle valami, de az nem ma lesz.
Emlékszem mikor anno a semmiből megjelent az Apex, le se tudtam tenni, 3000 órát bele is raktam 2019-22 között, erre is csak azért néztem rá, mert ugye nagyon nagy nevek voltak a készítők között, hát az eredményen én ezt nem látom, pedig jó lett volna valami új valami más, de nem így.
Na mindegy, ez csak az én véleményem, majd idővel kiderül más is így látja mint én, vagy egyszerűen csak nekem nem jön be.
-
hadam98
senior tag
Én is sokat Apexeztem. Az a játék kőkeményen el lett rontva. Amikor a fénykora volt az azért volt mert akik ezt a játékot csinálták ott voltak. Ez egy totál egyedi játék, műfajok összekeverve és jól működik. Ha kipróbálod és mész egy tényleg komoly meccset akkor rájössz, hogy igen, ez nem csak még egy Apex vagy OW szerű játék. A 3v3 nagyon jól működik ennél a játéknál. Mi a baj vele?
-
ADAM1337
nagyúr
Okés, én nagyon a túloldalát látom.
A tematika egy szilajt a zsebből kirántom és lovagolok rajta elég abszurd.
A 3v3 idejét múlt, egy apex skin-es lebutított overwatch nekem nem ad elég ingert, pont egy apex után. (amibe 6,5k órám van)
Belenéztem streamekbe első kérdésem, miért is töltené ezt valaki le ? Mindent láttam már gamekből. -
hadam98
senior tag
Most volt 25 perces köröm. Vért izzadtam, kikaptunk.
Nem kell ide 6v6 mikor folyamatosan megy az akció. Minek? Káosz lenne az egész. A pályákon vannak kijelölt pontok ha akarsz folyamat pvp-be lenni akkor rá mész (ne tedd). A Gear nagyon sokat számít, azt az energiát használd a raid-re.ADAM1337: Mert kitaláltak egy új műfajt. Mert nagyon jó a játékmenet. Minden benne van amit szeretnek az emberek. Nagyon jó a fegyver kezelés. Nagyon változó minden kör. Az első Battle Pass ingyenes. Felállítottak egy évre egy nagyon jó roadmapet. Ha ez a játék megbukik akkor nincs jövő ami a competitive lövöldözős játékokat illeti. Ez konkrétan egy Apex - Overwatch szerelem gyerek. Hősök is tetszenek bár eddig kettővel mentem. Nem látok benne olyan dolgot, ami miatt ez egy rossz játék lenne. 2 órája tolom

-
3v3, engem ez tántorít el, ekkora mapon ez egy 6v6 game kellene, hogy legyen.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Első meccs 28 perces volt és win

-
oriic
HÁZIGAZDA
Kap egy esélyt.
-
hadam98
senior tag
Holnap jelenik meg. Ki várja?
-
hadam98
senior tag
Highguard
Fejlesztő:
Wildlight Entertainment, Inc.
Kiadó:Wildlight Entertainment, Inc.
Megjelenés:
2026. január 26.A játékról
Az Apex Legends és a Titanfall alkotóitól érkezik a Highguard, egy PvP raid shooter, amelyben a játékosok Wardens szerepébe bújnak – mágikus pisztolyforgatók, akiket egy mitikus kontinens uralmáért vívott harcba küldenek.
Lovagolj, harcolj és fosztogass rivális Warden csapatok ellen a Shieldbreaker megszerzéséért, majd törj be az ellenséges bázisba és pusztítsd el azt, hogy biztosítsd a terület feletti irányítást.
A Highguard egy teljesen új megközelítést hoz a lövöldözős játékok világába, ahol a taktika, a csapatmunka és a nagy téttel járó összecsapások állnak a középpontban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pajac: Mi volt a legrosszabb, amire mezítláb léptél?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó Linsoul Simgot Supermix 4 IEM Profi füles rengeteg extrával - 60.000 Ft!
- Ryzen 7 9700x AM5 CPU - garancia 2028.05. hóig
- Philips Evnia 27M2N8500 QD-OLED monitor 1440p 360Hz ALZA garancia
- MacBook Air (2020) M1 processzor, 8GB RAM, 256 GB kiváló állapotban eladó
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- NEC MultiSync V422 42" Monitor
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ez komoly? KÖZE nincs az extractionhöz. Semmi, 0.

régen pedig mindkettő jó volt. Bf nálam a 4 volt az utolsó jó, Cod pedig talán a BO4.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)