- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladek83
tag
válasz
Excelbarat #16699 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom majd!
-
Excelbarat
tag
válasz
Vladek83 #16697 üzenetére
Megszültem
Forrás de még így is kemény meló volt
Sub elohivo()
'ha katt egy bombra akkor ez a makro indul
Dim lastrow As Integer
Dim rng As Range
Dim r As Range
Dim b As Integer
lastrow = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
Set rng = Munka1.Range(Munka1.Cells(2, 1), Munka1.Cells(lastrow, 1))
Set rng = rng.SpecialCells(xlCellTypeVisible)
'beállítottuk hogy az rng rangeben csak az láthatókat vegye figyelembe
b = WorksheetFunction.CountA(rng)
b = b - 1
'létrehozzuk a listát
ReDim rTab(0 To b, 1 To 2)
i = 0
For Each r In rng
rTab(i, 1) = r.Offset(, 1)
i = i + 1
Next
'az adatokat beimportáljuk
UserForm1.ListBox1.List = rTab
'megjelenítjük a useformot (ürlapot)
UserForm1.Show
End SubAmelyik gombbal előhívod az Űrlapot abba a makróba illeszd be
Ez azt feltételezi hogy az első sorban rovatfejek vannak és hogy a listában a "B" oszlop szűrt adatait szeretnéd látni
A useform-ba ne állíts be rowsource-t mivel a makró vége az hogy "beimportálja" a szűrt adatokat! -
Mutt
senior tag
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne,
Van egy userform-om amin szerepel listbox
adatok: Rowsource : Munka1!A1: B50
A B oszlopban szűrő szerepel, ezt hogy tudnám aktiválni az űrlapon? Mert így az összes adatot megjeleníti...?
Előre is köszönöm! -
Excelbarat
tag
Sajnos ezzel én is sokat szívtam....
Már annyira idegesített a végén hogy újraraktam az egészet kezdve a winnel
Úgy jött össze h vagy minden angol, vagy minden magyar.... (sajnos problémái lehetnek azzal ha pl angol office de "magyarítottad" igaz próbáltam anno az angolt is feltenni de ugyan úgy hibás lett....)
De pár "külföldi" fórumon találtam regisztrys megoldásokat is de az sem sikerült, azért egy próbát megér! sokan szívnak vele ahogy olvasgattam fórumokat.
A reinstall meg már úgyis érett nálam úgyhogy így most jó -
DaDa
senior tag
Még egy kérdés. Feltelepítettem a powerpivot-ot Excel 2010-re, de nem jelenik meg a menüben. Hiába "kapcsolom" be a bővítményeknél nem teszi ki a menüt. Mi lehet a baj? Office 2010 basic, hivatalos...
-
DaDa
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, van egy táblázat amiben össze lehet vonni illetve szét lehet "húzni" az oszlopokat. csatolok egy képet . Hogyan tudom én ezt elővarázsolni? Sehol sem találtam rá leírást. Egyáltalán hogy nevezik? A szerkesztőléc alá bekerül egy 1 / 2 rublika ami mutatja mely oszlopok vannak elrejtve és választhatók a beállítások közt.
-
Delila_1
veterán
válasz
Wasquez #16686 üzenetére
A D2 cella tartalma "DMU".
A "*" & D2 & "*" azt keresi az A oszlopban, ami tartalmazza a DMU szövegrészt. A csillag egy helyettesítő karakter. Jelen esetben azokat a cellákat találja meg, ahol mindegy, hogy a DMU szövegrész előtt-, vagy után van-e még más karakter. Ha a képletben csak "DMU" & "*" lenne, csakis a DMU-val kezdődőeket találná meg.
-
-
Wasquez
senior tag
válasz
Delila_1 #16680 üzenetére
Lehet, hogy valamit nem értek jól, vagy elbeszélünk egymás mellett!
Ha kézzel kell beirkálnom a sor mellé a csoportot, ahová tartozik, azt megette a fene.
Holnap megnézem, hogy-hogyan tudom azt automatikusan megoldani!?Jól értem, az amit elképzeltem, hogy egy képletben vizsgáljon többféle lehetőséget, azt ilyen egyszerűen nem lehet VAGY kapcsolattal vizsgáltatni?
-
Delila_1
veterán
válasz
pero19910606 #16677 üzenetére
Azt nem írtam, hogy az L1:R11 tartománynak a Táblázat nevet adtam. Innen veszi az FKERES függvény az értékeket.
Az előző képen a Csirkemell a G17 cellában van. -
Delila_1
veterán
válasz
Wasquez #16678 üzenetére
A felső táblázatodhoz vegyél fel még egy oszlopot (C), ahol a 2; 14 és 15. sorba DMU-t írsz, a 3-ba CAD-ot, a 6-ba CAM-ot, és így tovább. Tehát ebben az oszlopban az a név szerepeljen minden tételnél, ahogy az alsó táblázatban akarod összesíteni a B oszlop értékeit.
Így már a =SZUMHA($C$2:$C$15;B20;$B$2:$B$15) képlet a C20-ba írva és lemásolva jó értékeket ad. -
Delila_1
veterán
válasz
pero19910606 #16677 üzenetére
-
Wasquez
senior tag
Na szóval valami ilyesmi összegzést kell csinálnom:
http://kepfeltoltes.hu/130211/_sszegz_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpgValami ilyesmit nem lehet?
=SZUMHA(Január!$Q$2:$Q$14;"3252 DMU 60E" VAGY "3254 DMU 125T";Január!$V$2:$V$29) -
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Készítettem egy étrendet:
http://data.hu/get/6173019/Szalkasitas.xlsxIgazából minden összefügg mindennel, tehát ha mondjuk a hétfői ebédet átírom, akkor változik az ottani tápértékek, meg a nap végén is, majd ezeket berakja az 1. munkafüzeten lévő táblázatba, ahol még kiszámolja, hogy azon a napon miket ettem. Ez különösebben nem is volt bonyolult, csak időigényes és nem igazán praktikus.
Ezért szeretnék csinálni egy olyan táblázatot is ahol beviszek szinte mindent olyan élelmiszert,amit én enni szoktam és azoknak a tápértékeit is.
A lényeg az lenne, ha én átakarom írni az étrendemet teljesen pl: Hétfőn ebéd: csirkemell 0,2 kg;rizs 0,1 kg ezt ki akarom mondjuk cserélni krumplira és marhahúsra, akkor azt úgy megadja nekem és ne kelljen újra írni a képletet, mert ugye a krumplinak és a rizsnek is mások a tápértékei, ezért más cellákra kéne hivatkozni.Tehát meg lehet azt úgy oldani, hogy ha beírom azt hogy "krumpli", akkor megkeresné, hogy a sok adat közül hol is van ez, majd össze szorozná a mennyiséget (pl 200 g), a krumpli fehérje tartalmával, szénhidrát tartalmával stb. Így akkor sokkal egyszerűbben lehetne variálni az étrendet, és nem kéne számolni papíron, hanem megcsinálná helyettem az excel.
Remélem érthető voltam
Ha valakinek van ötlete azt nagyon megköszönném
Sziasztok!
-
Wasquez
senior tag
válasz
Delila_1 #16668 üzenetére
Nem így van, hanem van egy oszlop, amiben vannak elnevezések, mint pl ez:3254 DMU 125T ez egy gép, van vele egy csoportba tartózó másik gép, az a 3254: DMU 125T
Ezek csinálnak egy hónapban több problémát, aminek van költsége.
Ezeket kellene összegeznem egy cellában. De előre nem tudom, hogy melyik cellákban fognak szerepelni és hányszor.
Köztük természetesen van még egy csomó másik csoportba tartozó xy gép.
Ez a kettő egy csoport.3254 DMU 125T 100.000Ft
xy
xy
3252: DMU 60E 50.000Ft
xy
3254: DMU 125T 90.000Ft
3252: DMU 60E 15.000Ft
xy
3252: DMU 60E 20.000Ft -
Excelbarat
tag
válasz
Wasquez #16672 üzenetére
Természetesen fel lehet így:
X2: beírod első feltételt
X3: második
X4: harmadik
X5: .... így tovább
A függvény ezek után így néz ki az Y2 cellában:
=SZUMHA(Január!$Q$2:$Q$29;X2;Január!$V$2:$V$29)
Ez után fogod és a jobb alsó sarkában lévő kis pöttyöt lehúzod addig amíg feltételeket adtál meg
és az összes feltétel mellé beírja a feltételhez tartozó összegeket -
Wasquez
senior tag
=SZUMHA(Január!$Q$2:$Q$29;"Ide nem lehet VAGY feltétellel felsorolni feltételeket?";Január!$V$2:$V$29)
-
Wasquez
senior tag
-
Excelbarat
tag
válasz
Wasquez #16666 üzenetére
Kezdeném ezzel a kérdéseddel:
2 megoldás van rá:
1. csak simán beírod idézőjelek közé így: "3252 DMU 60E"
2. hogy egy adott cellába beírod pl A39 -be és arra hivatkozol!Egyébként ha pl több csoportod van és mindegyiknek szeretnéd tudni az összegét egy gyors trükkel megkaphatod:
Kimutatás beszúrása, sorként kijelölöd a csoportokat értéknek meg beszúrod az értékeket és alapból összegzi (bár lehet alapként a darabszámokat adja de azt már könnyen átállíthatod hogy összegezze)
Itt egy videó róla hogyan kell
Itt meg egy másik videó rólaAhogy nézem közben befutott pár megoldás
csemegézz közülük
-
Wasquez
senior tag
Még egy kérdés:
=SZUMHA(Január!$Q$2:$Q$29;A38;Január!$V$2:$V$29)
Ha nem az a 38 cellát szeretném feltételnek, hanem 3252 DMU 60E vagy 3254 DMU 125T szerepel az adott oszlopban, akkor azokat összegezze, akkor hogyan kell az a38 helyére beírni szintaktikailag helyesen?
-
Wasquez
senior tag
válasz
Excelbarat #16663 üzenetére
Annyit szeretnék csinálni, hogy egy képletben hivatkozok egy másik táblázatra, aminek a nevében benne van a 2013.
És ezt szeretném kiváltani, hogy ott a fájlnévben paraméteresen az aktuális év szerepeljen.
Tehát mindig az aktuális évnek megfelelő táblára hivatkozzon. -
Excelbarat
tag
válasz
Wasquez #16662 üzenetére
Ezt hogy érted?
Melyik fv-hez kell, mit szeretnél vele művelni? Kicsit konkretizáld kérlek.
Egyébként a dátumokról tudni kell hogy ha műveleteket hajtunk végre vele akkor fontos hogy a kimeneti cella is dátum formátumú legyen (természetesen ha dátumot szeretnénk látni a mezőben) mert ha nem az akkor egy szám lesz ott ami "értelmezhetetlen" dátum formátum nélkül. (az excel a dátumokat számokként értelmezi, dátum függvények között található ami számról dátumra, dátumról számra alakítja ezt) -
Wasquez
senior tag
válasz
Excelbarat #16629 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Az évszámot hogyan tudom paraméteresen megadni?
-
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az Excellel kapcsolatban!
A feladat a következő lenne: van egy táblázat, amiben rendelések vannak, a tábla egyik oszlopában a rendelt áru cikkszáma, a mellette lévőben pedig a mennyiség, amit eladtak abból a cikkszámból.
Milyen függvénnyel lehetne ezt megoldani? Semmi konkrét nem jutott eszembe, FKERES-t próbáltam, de nem jött össze.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
-
Pille69
tag
válasz
atillaahun #16655 üzenetére
Mi az a szerkesztési nézet?
Szerk.: Ha PDFCreatorral pdf-et nyomtatok belőle, az fekvő lesz.
-
Pille69
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Excelt szeretnék nyomtatni, és nem tudom fekvőre beállítani. Win7, 2010 Office van a gépen. A nyomtatási beállításoknál két helyet találtam, ahol állítani tudtam ezt. A vezérlőpult nyomtató beállításainál is a fekvőt állítom be, de mindenféleképpen állóba nyomtatja. Az álló lap közepén fektetve egy szélesebb táblázatot csinál apró számokkal.
Mit tegyek? -
Vladek83
tag
válasz
Excelbarat #16650 üzenetére
Meg lett a rejtély... Activex vezérlőt kell használni az userform behívásánál nem pedig sima vezérlőgombot és már jó is. Azért köszönöm a válaszodat.
-
Vladek83
tag
válasz
Excelbarat #16650 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Szükségem lenne erre a módszerre mert van kb 30 lapom...
Teszteltem amit írtál, de sajnos nem működik tökéletesen, Üres munkafüzeten próbáltam.
Ami megfigyelhető, ha Munka1 lapról behívom az userformot (nyomógomb segítségével) és kiválasztom a Munka1 választó gombját akkor tökéletes. Ha a Munka2 választó gombját választom elnavigál oda, viszont semmit sem tudok csinálni a lapon...... biztos valami beállítás kérdése lehet..érdekes...? -
Excelbarat
tag
válasz
Vladek83 #16649 üzenetére
Hi!
A makróval semmi probléma, esetleg annyi hogy még hivatkozhatsz egy adott cellára és akkor talán nem lesz ilyen. (De lehetséges hogy maga a munkalap le van kódolva)
Egyébként a munkafüzeten belüli navigálás makró nélkül is meg lehet oldani!
Rajzolsz egy téglalapot - Hivatkozás hozzáadása - Balra kiválasztod a dokumentum egy adott pontja - beírod hogy melyik cella!
Természetesen Useform-al is meg lehet oldani ahogy te csináltad
Private Sub OptionButton1_Click()
Sheets("Munka1").Select
Range("A1").Select
Kezdolap.Hide
End SubLehet a kódodban valahol bent vagy egy felesleges karakter mert bemásolva nálam sem működött de ha meg magam írtam meg akkor lefutott!
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Valaki tudna rá megoldást, biztos egyszerű, de nem jövök rá.....?
Van egy Userform lapom amin választó gombok szerepelnek. A szerepük, hogy egy adott lapot nyissanak meg majd az űrlapot zárja be. Van egy makró csak olyan mintha nem lenne aktív az adott lap ( nem lehet írni, görgetni stb. )
Private Sub OptionButton1_Click()
Sheets("Munka1").Select
Kezdolap.Hide
End SubElőre is köszönöm.
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Feltételes formázásnál (Excel 2010) meg lehet oldani, hogy csak a képernyőn legyen hatása, de nyomtatásban nem?
Konkrétan azt szeretném megoldani, hogy egy munkalap védett celláinak legyen valamilyen háttérszíne (ez eddig működik is), de nyomtatásban ez a szín ne látszódjon. Ha esetleg van egyéb megoldás a védett / nem védett cellák kiemelésére azt is szívesen venném... -
Delila_1
veterán
válasz
atillaahun #16646 üzenetére
Szívesen.
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #16636 üzenetére
Még egy kérdés. A nyomtatási területtel van gondom. Mivel a makróban van egy olyan sor, ami kitörli az előző kereséskor átmásolt találatok sorait, az előzőleg kijelölt nyomtatási terület is megváltozik. Lehet ezt módosítani úgy hogy csak az értékeket törölje?
WS2.Rows("8:5000").Delete shift:=xlUp
Vagy egy olyan makró ami A1:I50 újra kijelöli mint nyomtatási területet?
A nyomtatás makrórögzítéssel....hogy ez miért nem jutott eszembe...Köszönöm előre is
-
Delila_1
veterán
válasz
atillaahun #16638 üzenetére
Ha pl. az A oszlopban keresed, és címsor is van, a
=DARABTELI($A$2:A2;A2)
függvényt végig másolva mindegyik adatod mellett megjelenik, hányadik alkalommal szerepel az oszlopban.Ügyelj a $ jelekre!
-
atillaahun
veterán
Ismétlődéseket mivel lehet a legkönnyebben keresni egy sok cellás oszlopban?
Már mindenhogyan beírkáltam az Excel súgójába, meg gugliba is, de semmi értelmeset nem találok rá. -
Excelbarat
tag
Használd egészséggel!
Ő talán annyi hogy ebben az új munkalapot létrehozza maga a makró amit meg is kérdez mi legyen a neve és a 3 kritériumot is megkérdezi az elején (csak mind3 teljesülése esetén másol)
És ha a kritériumnak több is megfelel akkor mindet átmásolja. De egyébként meg erre találták ki az irányított szűrőtaz egy az egyben ezt csinálja...
Elsőként létrehozod a kritériumot (3 különböző cellában a 3 különböző kritérium vagy akár mennyi)
Utána megkeresed az irányított szűrőt (2010-ben Adatok - Szűrés ikon mellett Speciális) és már csak ki kell jelölni értelemszerűen.Nyomtatás Ctrl+p
igaz így még mindig le kell nyomni a két betűt plusz 1 kattintás
de ahogy Delila javasolta makrófelvétel megoldja a problémát én is rengeteg dolgot abból tanulok
-
Attas
aktív tag
válasz
Excelbarat #16627 üzenetére
Nagyon köszönöm!!!!
-
Delila_1
veterán
Munka1 lapnak nevezem azt, amelyiken az eredeti adataid vannak, Munka2-nek azt, amelyikre másolok.
A Munka1 Y1, Z1, és AA1 celláiba írom be (vagy választom ki érvényesítés segítségével) a 3 adatot.
A Munka2 lapra előre átmásoltam a címsort.Sub Makro()
Dim sor As Integer, usor As Integer, sor1 As Integer
Dim WS1 As Worksheet, WS2 As Worksheet
Dim a$, b$, c$
Set WS1 = Sheets("Munka1") 'Itt változtathatsz
Set WS2 = Sheets("Munka2") 'Itt változtathatsz
usor = WS1.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
sor1 = 2
a$ = WS1.Range("Y1")
b$ = WS1.Range("Z1")
c$ = WS1.Range("AA1")
'Előző adatok törlése a Munka2 lapon
WS2.Rows("2:5000").Delete shift:=xlUp
For sor = 2 To usor
If WS1.Cells(sor, "U") = a$ And WS1.Cells(sor, "V") = b$ And _
WS1.Cells(sor, "W") = c$ Then
Rows(sor).Copy WS2.Cells(sor1, "A")
sor1 = sor1 + 1
End If
Next
End SubKözben befutott egy másik megoldás is, de ha már megírtam, elküldöm.
-
Excelbarat
tag
Hi itt egy:
Sub kereso()
Dim acts, lapnev, ufelt, vfelt, wfelt As String
Dim lastRow As Long
acts = ActiveSheet.Name
lapnev = InputBox("Mi legyen az új munkalap neve?", "Lapnév")
Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = lapnev
ufelt = InputBox("U oszlop feltétele:", "Feltételmegadás")
vfelt = InputBox("V oszlop feltétele:", "Feltételmegadás")
wfelt = InputBox("W oszlop feltétele:", "Feltételmegadás")
Sheets(acts).Select
i = 1
Do Until Cells(i, 21).Value = ""
If Cells(i, 21).Value = ufelt And Cells(i, 22).Value = vfelt And Cells(i, 23).Value = wfelt Then
Range(Cells(i, 1), Cells(i, 23)).Copy
Sheets(lapnev).Select
If Range("A1") = "" Then
Range("A1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Else
lastRow = ActiveSheet.UsedRange.Row + ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
Cells(lastRow, 1).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
End If
Sheets(acts).Select
End If
i = i + 1
Loop
Sheets(lapnev).Select
Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
End Sub -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy A oszlopban lévő értékeket keresek, és a hozzájuk tartozó értékeket a b oszlopból szummázom egy harmadik oszlopban lévő cellába?
Másik kérdés, hogyan tudok keresés alapján darabszámokat kiíratni?
-
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan makró segedelemre lenne szükségem ami egy adatbázis (A oszloptól W oszlopig) utolsó 3 oszlopának adataira keressen rá és azokat a sorokat másolja át egy másik munkalapra. pl. utolsó három oszlop
Lada, kék, benzin
Opel, kék, benzin
Audi, zöld, diesel
Opel , kék, benzin
Opel, zöld, benzin
Nos ha most a keresési feltételeknél megadom, hogy Opel, kék, benzin, akkor csak azokat a sorokat másolja át ahol e feltétel megvalósul A-W-ig
Köszönöm ha segítetek.. -
Mutt
senior tag
Hali,
Sikerült megoldani végülis, de a lényeg az volt hogy adott 3 oszlop.
Az első oszlopban 1 cella van aminek az értéke: DU
A második oszlopban 33-45-ig vannak számok.
A harmadik oszlopban 00-16-ig vannak számok.
A harmadik oszlopban 00-99-ig vannak számok.Lemaradtam róla, de azért felraktam 2 megoldást ide.
Az egyik makró For...Next ciklusokkal, szabadon választható elválasztó jellel.
Sub Cartesian()
Dim cimke1 As Long, cimke2 As Long, cimke3 As Long, cimke4 As Long
Dim c1 As Long, c2 As Long, c3 As Long, c4 As Long
Dim sor As Long
sor = 1
'megszámoljuk mindegyik részt hányszor kell ismételni
cimke1 = WorksheetFunction.CountA(Range("A:A"))
cimke2 = WorksheetFunction.CountA(Range("B:B"))
cimke3 = WorksheetFunction.CountA(Range("C:C"))
cimke4 = WorksheetFunction.CountA(Range("D:D"))
If cimke1 * cimke2 * cimke3 * cimke4 > Rows.Count Then
MsgBox "Egy lapra nem fér ki minden kombináció (" & cimke1 * cimke2 * cimke3 * cimke4 & ")!"
End If
Application.ScreenUpdating = False
For c1 = 1 To cimke1
For c2 = 1 To cimke2
For c3 = 1 To cimke3
For c4 = 1 To cimke4
Cells(sor, "G") = Cells(c1, "A") & Cells(1, "E") & Cells(c2, "B") & Cells(1, "E") & Cells(c3, "C") & Cells(1, "E") & Cells(c4, "D") & ""
sor = sor + 1
Next c4
Next c3
Next c2
Next c1
Application.ScreenUpdating = True
End SubA másik valójában nem makró, hanem egy sima lekérdezés Accessben, amely azon alapul hogyha nincsenek a táblák összekötve akkor az RMDBS descartes-szorzatot (cartesian product) fog visszaadni, amely az összes lehetséges kombinációt tartalmazza.
üdv.
-
Agony
aktív tag
Sikerült megoldani végülis, de a lényeg az volt hogy adott 3 oszlop.
Az első oszlopban 1 cella van aminek az értéke: DU
A második oszlopban 33-45-ig vannak számok.
A harmadik oszlopban 00-16-ig vannak számok.
A harmadik oszlopban 00-99-ig vannak számok.És ezeket kellett összehozni úgy, hogy mindent mindennel teljes terjedelemben.
Szóval le kellett generálnia a kódokat DU.33.00.00-tól DU.45.16.99-ig. -
Delila_1
veterán
válasz
Roley_05 #16621 üzenetére
Nézd meg, mi jelenik meg a csatolt cellában!
Űrlapvezérlő esetében, ha az elsőre kattintasz, a csatolás 1 lesz, a másodikra kattintáskor ugyanaz a cella a 2-es értéket veszi fel. Ezzel már biztosan tudsz valamit kezdeni.
ActiveX-nél a csatolt cella értéke IGAZ, vagy HAMIS a választástól függően 2 db OptionButton -nál.
-
lappy
őstag
Szia!
Nem igazán értem a problémádat!?
Most akkor kell neked a felsorolt 4 rész szerinti helykódok! mert erre ott az összefűzz fgv.
vagy előre megvannak ezek a helykódok és ezeket illeszted be vhova.
Hogy állnak elő a kódok vmilyen cellaértékből számol vagy csak te illeszted be? -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Újra lesz telepítve a céges gépem és szeretném megtartani az excel-es beállításokat, ikon elhelyezéseket, stb.
Van arra lehetőség, hogy valahogy ezeket lementsem és az új excel-nél beimportáljam?Elég sürgős lenne mert ma délután legyalulnak mindent.
Köszi
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldásában.
Adott raktározási rendszer amiben helykódokat használunk.
A helykód 4 részből áll össze:
- Telephely
- Sor
- Polc
- RekeszPéldául: DU.32.01.01, azaz DU telephelyen 32. sorban első polcon az első rekesz.
Most adódott egy olyan probléma, hogy rengeteg ilyen helykódot kellene egyszerre elkészíteni és erre szeretnék exceles megoldást találni, de a hagyományos összefűz és & megoldásokkal nem igazán sikerült áthidalni.
Ezeket kellene összevonni:
1. rész: DU (Telephely, ez állandó)
2. rész: 32-45-ig (Sor)
3. rész: 00-16-ig (Magasság)
4. rész: 00-99-ig (Rekesz)Létezik az excelben esetleg erre egy függvény vagy makró amivel lényegében minden cellát össze lehet adni minden cellával?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Levi -
Mutt
senior tag
Hali,
Plusz tartományt kellene másolni (E9:E26) ami a 9-14 sorba illesztené be és utána jönne a fent látható tartomány de a 15. sortól illesztené be. Egy kijelöléssel és egy másolással nemigen lehetséges.
Az E9:E26-os tartomány 17 soros, nem fog beleférni a 9-14 sorok közé!
A kódod magját kell duplikálnod az új tartomány másolásához.
For lap = 1 To Worksheets.Count
'az újabb tartomány másolása
Sheets(lap).Range("E9:E26").Copy
ActiveWindow.ActivatePrevious
Cells(9, oszlop_gy).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
ActiveWindow.ActivateNext
'a régi tartomány másolása a 15. sorba
Sheets(lap).Range("G5:G197").Copy
Cells(15, oszlop_gy).Select
oszlop_gy = oszlop_gy + 1
Nextüdv
-
-
mandin
senior tag
válasz
dellfanboy #16608 üzenetére
Köszönöm, a hivatkozott cellát hogyan tudom elrejteni, legyen ott, de ne látszódjon?
-
mandin
senior tag
Még egy kérdésem lenne. Ugyanebben az excel fájlban van egy oszlok, ahol tizedes érték van. Pl van 0,6, amit átrakok százalékba ez ugye 60%. Ezt be lehet úgy állítani, hogy 40% legyen, tehát ne a 60, hanem a csökkenés azaz a 40
Remélem érthető.
-
lappy
őstag
válasz
mandin #16605 üzenetére
Szia!
Az a kérdés hogy mit szeretnél ezzel a munkalappal. Mert ha egy beszámoló pl. akkor kijelöl és értéket beilleszt elég. Amennyiben nem szeretnéd megmutatni hogy hogy lett kiszámolva a cella szorzata és ezt persze folyamatosan használod akkor egy egyszerű macro megteszi mert nem fog látszani csak az érték.
A macro felvétel gomb segítségével meg is írhatod! -
mandin
senior tag
Van egy táblázat, ahol van egy cella, ahol egy szorzat érték van, ezt hogy tudnám úgy megcsinálni, hogy ne szorzat alakja legyen, hanem a csak már a kiszámolt érték. Nem tudom érthető-e.
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
A következő makrót szeretném módosítani:
Sub Osszevon_()
Const utvonal = "adat"
Dim FN As String, WB As Workbook, WBGy As Workbook
Dim lap As Integer, oszlop As Integer, oszlop_gy As IntegerApplication.ScreenUpdating = False
oszlop_gy = 3
Set WBGy = Workbooks("adat.xlsm")
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.xls", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Workbooks.Open Filename:=FNFor lap = 1 To Worksheets.Count
Sheets(lap).Select
Range("G27:G197").Copy
Cells(9, oszlop_gy).Select
oszlop_gy = oszlop_gy + 1
Next
ActiveWindow.Close
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""Application.ScreenUpdating = True
End SubPlusz tartományt kellene másolni (E9:E26) ami a 9-14 sorba illesztené be és utána jönne a fent látható tartomány de a 15. sortól illesztené be. Egy kijelöléssel és egy másolással nemigen lehetséges.
Köszönöm a segítséget!
-
dellfanboy
őstag
köszi mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged