Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokids
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Tényleg? Amióta használom azóta először mindig létrehoztam egy új WB-t majd másoltam bele. Erről nem tudtam.
Amúgy count 3-at (WB) ad vissza, ami helyes. A makró excel, a bemeneti adatokat tartalmazó excel és a létrehozott kimenet.
A makróban futás közben a változó a jó értéket tartalmazza (kiterjesztés nélküli név). -
Lokids
addikt
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Az alábbi script valamiért hibára fut:
Set s_WS = Workbooks(Main_WB_Name).Worksheets("ValidList")s_WS.Copy after:=Workbooks(Output_F_Name).Worksheets("Munka1")
Script out of rangeAz "after" rész nélkül megy.
Korábbi excel (2019) viszi, office 365 nem.
Van valakinek ötlete mi a gond? -
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Van egy alábbi makró részletem, amiben a legelső For ciklus nem lépdel. Sohasem lép rá a next-re. Azon belüli ciklusok simán végigfutnak ahogy kell. De a "For OpenSor" rész csak 1x fut le, pedig s_OpenlastRow 6000 körüli értékkel bír. (6000 soros az excel amit végig kéne nyálaznia). Ennek ellenére csak a legelső sort nézi végig.
Mit nézek el?For OpenSor = 4 To s_OpenLastRows_OpenTorzsNum = Workbooks(OpenWBName).Worksheets(1).Cells(OpenSor, 2).ValueFor Sor = 4 To s_LastRows_TorzsNum = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(Sor, 2).ValueIf s_TorzsNum = s_OpenTorzsNum ThenFor OpenCol = 6 To s_OpenLastCols_FteNum = Workbooks(OpenWBName).Worksheets(1).Cells(2, OpenCol).ValueFor MainCol = 6 To s_MainLastCols_MainFteNum = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(2, MainCol).ValueIf s_MainFteNum = s_FteNum ThenIf Workbooks(OpenWBName).Worksheets(1).Range(Col_Letter(OpenCol) & OpenSor).Value <> "" ThenCellaTartalom = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(Sor, MainCol).ValueOpenCellaTartalom = Workbooks(OpenWBName).Worksheets(1).Cells(OpenSor, OpenCol).ValueIf CellaTartalom = "" ThenWorkbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(Sor, MainCol).Value = OpenCellaTartalom & ";"ElsePartString = Left(CellaTartalom, InStr(1, CellaTartalom, ";") - 1)Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(Sor, MainCol).Value = PartString & ";" & OpenCellaTartalomEnd IfEnd IfEnd IfNext MainColNext OpenColEnd IfNext SorNext OpenSor -
Lokids
addikt
Nemegészen. Itt különveszi a product1-et és product 2-t.
Nekem az kell, hogy ez ismétlődjön még1x.
3 sorom van.előkészítés
tervezés
üzemeltetés4 oszlop: elfogadva, visszautasítva, elfogadva, visszautasítva.
Ez 2 félév.Szeretném, ha 1 diagramon belül jelenítené meg az X-en a 3 sort az első elfogadva,visszautasítva oszloppal, majd utána mellé ugyanabban a diagramban, de külön oszlopokként még egyszer a 3 sort, de a másik elfogadva, visszautasítva oszlopokkal.
-
Lokids
addikt
Olyant lehet valahogy excelben csinálni, hogy oszlop diagram (legyen halmozott pl) 1 táblából 2 részben jelenítsen meg adatokat?
Pl van A, B, C sor, ami az X tengely lesz. Majd oszlopban van Valami1, Valami2 oszlop, majd még egyszer Valami1 Valami2 oszlop. Alapból ezeket Csak A,B,C szerint tagolja. Viszont nekem A,B,C - A,B,C bontásban kellene egy diagramon belül. -
Lokids
addikt
Sziasztok!
VBA-ban hogy adok meg hivatkozást?
Azaz a .range("A1").value = Munka2! F10 '(vagy formula?)
A cellasor változó és a munkalap neve sem ismert. -
Lokids
addikt
válasz
Lokids
üzenetére
Oké, most néztem, hogy amúgy kis sárga ikonnal jelzi, hogy a szám szövegként van formázva, vagy aposztróffal kezdődik. Na most ha itt rákattintok, hogy átalakítás számmá, akkor működik.
De kérdem én, ha egyszer cellaformázással az egész tartományt átrakom szám formátumba, akkor miért marad szöveg? -
Lokids
addikt
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Excelben hogy hasonlítunk dátumot számmal?
A1-be beírom, hogy 2021, szám formátumban.
B1-be azt, hogy 2021.04.04 dátumként.
C1-be meg =HA(A1 = ÉV(B1), valami, valami)
De ez így nem lesz igaz.
-
Lokids
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Ide feltettem egy minta fejlécet. Második sorban lévő random számok az azonosítók.
Képzeld el úgy, hogy a második tábla ugyan ez, csak nincsenek benne a %-ok és mondjuk bekerült egy plusz oszlop a 4-es és 5-s közé az 1-es és a 7-es meg helyet cserélt.Így próbáltam megoldani:
For sor = 4 To s_MainLastRow
s_MainName = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(sor, 2).Value
For fteSor = 4 To s_PrevLastRow
s_FteName = Workbooks(FteWBName).Worksheets(1).Cells(fteSor, 2).Value
If s_MainName = s_FteName Then
For oszlop = 6 To s_PrevLastCol
s_mainFteNum = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(2, oszlop).Value
For fteOszlop = 6 To s_wsnameLastCol
s_FteNum = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(2, fteOszlop).Value
If s_mainFteNum = s_FteNum Then
Workbooks(FteWBName).Worksheets(1).Range(Col_Letter(fteOszlop) & fteSor).Copy _
Destination:=Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Range(Col_Letter(oszlop) & sor)
End If
Next fteOszlop
Next oszlop -
Lokids
addikt
Sziasztok!
VBA-ban:
Adott 2 táblázat.
A Oszlopban van n darab (egyedi)név. A többi oszlop fejléce (azonosító)számok.
Második tábla ugyanez, de a nevek sorrendje és az oszlopok sorrendje nem ugyanaz. Sőt a második táblába lettek új oszlopok is beszúrva. A Második táblában a nevek is változhatnak (új ember jött, régi lement)
B oszloptól az ... oszlopig % számokkal van kitöltve az első táblában.
A feladat: Az első táblából az adatokat, ahol van egyezés névre átmásolna a második táblába. Mindezt úgy, hogy jó oszlopba kerüljenek. Szóval ha az elsőben János 20. sorban van és a 40%-os értéke a C Oszlopban volt, aminek 205-s az azonosítója, akkor az kerüljön a második táblába ahol szintén ő van, de 18. sorban és a 205-s azonosítóval rendelkező oszlop a K.Ezt 4 egymásba ágyazott for cikluson kívül meg lehet máshogy oldani?
2 for, hogy a 2 sort megtaláljam és 2 for, hogy a 2 oszlop meglegyen.
Van ennek elegánsabb módja? -
Lokids
addikt
Még egy problémám van.
Szeretném törölni az összes sort, ahol a végén a summa 0.
For Each s2_Cell In aArrayIf s2_Cell.Value = 0 Thens2_Cell.EntireRow.DeleteEnd IfNext s2_CellViszont ez nem töröl minden sort. Gyanítom azért, mert mikor töröl a sort, akkor az összes cella sorszáma megváltozik, és így átugrik egy csomót.
Van ötlet arra, hogy tudnám törölni az összes 0-ás sort? -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, mert nem értem mi történik.
Van 2 VBA sor. cellába képletet kell beszúrni. Elvileg egyszerű.Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsNAme2).Cells(s_Outrow, 3).Formula = "=COUNTIFS(FTE!C:C,A:A)"Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName3).Cells(iRow, iCol).Formula = "=SZUMHA(FTE!$C:$C,A" & iRow & ",FTE!" & Col_Letter(iCol + 4) & ":" & Col_Letter(iCol + 4) & ")"Az első sor működik.
Abból copyztem a másodikat, amivel gond van.
Elsőre feltűnt, hogy itt nem angolul, hanem magyarul kéri a képletet.
Utána, berakta ahogy kell, de mégis NÉV! jelenik meg a cellában.
Ennek ellenére, ha belekattintok a szerkesztő sávba, majd ki, utána minden jó. Én ezt nem értem. Mi a fene rossz a másodikban? -
Lokids
addikt
Ezzel mi a problémája?
Tuti elírtam valamit, de nem látom mit.Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsNAme2).Cells(s_Outrow, 3).Formula = "=COUNTIFS(Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsNAme).Range("C:C");Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsNAme2).Range("A:A"))" -
Lokids
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Sajnos az sem.
Viszont megvan a megoldás!!!codeString = " Target.Interior.ColorIndex = 0"With ActiveWorkbook.VBProject.VBComponents(newSheet.CodeName).CodeModule .CreateEventProc "Change", "Worksheet" .InsertLines .ProcBodyLine("Worksheet_Change", 0) + 1, codeString End WithEz hozzáadja azt az 1 sort. Működik rendesen.
-
Lokids
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Márpedig azt kell, hogy a makró írjon makrót a létrehozott munkafüzetbe.
Csak azt a fenti 3 sort kéne hozzáadni. Hogy mikor létrehozta az új munkafüzetet és elküldi mailen akárkinek, akkor ott a másik végén megnyitva ezt, már úgy működjön, hogy átszínezze fehérre a módosított cellákat. És nem opció, hogy a mail küldés előtt manuálisan beleírjam. -
Lokids
addikt
Nem így értem.
Macroval hozom létre a WB-t és másolok/állítok be rajta mindent.
Viszont ennek a ws change makrónak a létrehozott WB-n kell futnia.
Az a cél, hogy egy gombra rányomva majd az asszisztens kislány is képes legyen előállítani. Ő nem fog utólag a létrehozott excelbe makrót illeszteni.
Ezért kérdem, hogy makróval hogyan tudok makrót illeszteni egy létrehozott WB-be. -
Lokids
addikt
A feltételes formázás tud olyant, hogy ha egy cella színe sárga ÉS módosítják, akkor állítsa vissza fehérre?
-
Lokids
addikt
Ismét szeretnék segítséget kérni, de ezúttal függvényekben.
Feltételes formázás lenne a cél:Van a korábban említett 1500 ember. Ezek mindegyike egy szervezeti egységhez (B oszlop) tartozik, amiből van mondjuk 40-50 darab. Továbbá mindegyik ember 100% (C oszlop, 1 ember 1 havi munkája = 100%), a lényeg, hogy színezni kellene azon emberek nevét (A oszlop), vagy az egész sort, akiknek a szervezeti egysége 80% feletti!
Azaz. ha egy szervezeti egység 10 embert tartalmaz, az ugye 100 * 10, azaz 1000%. Tehát, ha 800% feletti.pl:
Ádám V01 100%
Béla V02 100%
Éva V01 50%
Géza V03 70%
Peti V02 90%Ha jól sejtem, meg kell számoltatni, hogy 1 szervezeti egység hány embert tartalmaz, ezt felszorozni 100-al. Majd összeadni ezen emberek %-át, és utána elosztani őket. Emberek% / teljes% > 0.8 akkor színezés
Azt nem tudom, hogy tudunk megszámoltatni minden egyes szervezeti egységet/embert, hogy utána az eredményét lehessen szorozni/osztani.

-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék.
VBA-ban szeretnék csinálni egy olyant, hogyha 2 munkalapon az Ax cellában lévő név egyezik a másik Wf A2:A_lastrow range értékével, akkor a 2. ws-ből az 1 ws-be másolja át a Bx : Ex ranget az 1 Dx:Gx rangebe.Nem fog az agyam ma, pedig már csináltam ilyent...
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Excelben melyik képlet képes arra, hogy ha van egy táblám pl:
alma
alma
körte
alma
retek
répa
retek
szőlő
alma
körteakkor a végeredménybe felsorolja egymás alá a tételeket, de csak 1x?
Fentiből ez legyen az eredmény:
alma
körte
retek
répa
szőlő -
Lokids
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi a választ.
Nem rossz ötlet, hogy case-el megadom, hogy melyik szám melyik év/hónapot takarja.
De akkor sem kerülöm ki azt, hogy tíz év esetén 120 caset kelljen rögzíteni.Kis pontosítás: A makró egy másik listából dolgozik, ahol 1 sor 1 beszerzés.
Itt van olyan tétel, hogy szerződéskötés dátuma és szerződés összege.
A makró által létrehozott új munkafüzetben a fejléc az az év+hónap (2020.01 -> 2023.12) lesz.A lényeg, hogy ha a dátum 2022.01.22, akkor a Szerződés összegét a 2022. 01oszlopba rakja
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Hogy kell kezelni normálisan makróval azt a problémát, hogy van 1 változó ami dátum.
Ez alapján egy másik változót (szám) el kell helyezni a megfelelő cellába.Eddig 1 évet kértek, ezért én csináltam 12db if-elseif elágazást. Viszont most meggondolták magukat és 3 évet kérnek. És valahogy nem tűnik jó ötletnek 36 db if-et odadobni. Főleg ha majd 10 évet akarnak.
Jelenleg ezt csinálom:
For Each s_Cell In s_rnG
s_CNum = Workbooks(Main_WB_Name).Worksheets(Likvid_WB_Head_Sheet).Cells(4, s_Cell.Column)
If s_CNum = 801 And s_Datum > "2019.12.31" And s_Datum < "2020.02.01" Then
s_Cell.value = p_Osszeg
ElseIf s_CNum = 802 And s_Datum > "2020.01.31" And s_Datum < "2020.03.01" Then
s_Cell.value = p_Osszeg
CNum-al adtam mind a 12 oszlopnak egy számot (801-812), hogy hogy adott hónapban adott mezőbe kerüljön az összeg.
Ezt hogy lehetne egyszerűbben? -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Mivel lehet a lekezelni, ha több érték is megfelel a ha függvénynél?
Van 3 cella.Ha A1 > 0 -> érték1
Ha b1 > 0 ->érték2
Ha c1 > 0 -> érték3Ha 2 vagy több cella van kitöltve akkor érték 4?
Van erre valami előre gyártott megoldás, vagy végig kell zongorázni a lehetőségeket? -
Lokids
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Tulajdonképpen annyit akarok, hogy a tartomány amit a diagram használ az F1:H7.
Ebbe sajnos benne van a G oszlop is. Ezt ignorálja. Törölje. Vagy mittudom én.
Fenti példában az X tengely az összeg, vagy a darab legyen, míg az Y a nevek.
És meg tudjam neki mondani, hogy a darabot, vagy az összeget rakja rá. Ne pedig mindkettőt. -
Lokids
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Köszi a mozgatás részét értem. Az rendben.
Az adatokat nem.
Az xlvalues nem fogadja el, hogy range("H1:H7") és gyanítom nem is ezt kéne neki megadni.Nincs olyan parancs ami a kiválasztott G és H oszlopokból egyszerűen kiszedi a G-t? (ahogy egérrel is kiszedjük a pipát mellőle)
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Van egy táblám:
Darab ÖsszegAlma 3 500körte 20 3456789kifli 8 8000tej 11 765kávé 1 200kakaó 4 13000Ebben makróval szeretnék elhelyezni diagrammot (2x).
ActiveSheet.Shapes.AddChart2(201, xlColumnClustered).Select
ActiveChart.SetSourceData Source:=Range("Beszerzesek!$F$1:$H$7")Ez be is szúrja, viszont nem találok semmilyen módot arra, hogy változtassam az X tengelyen lévő adatokat.
A makrórögzítő nem rögzít semmit, ha egérrel végigkattintom.Ha kiszedem az összeget teljesen jól mutatja a darabszámot.
Továbbá, hogy tudom megmondani neki, hogy hova tegye a diagrammot? Szeretném, ha elfedné az F1:H7 ranget. -
Lokids
addikt
Lehetséges valahogy több pivot tábla összesen mezőjéből csinálni 1 chartot?
Mindegyik tudja, hogy összesen 4, 9, stb... és ezeket szeretném 1 charton szerepeltetni. -
Lokids
addikt
Sikerült addig eljutnom, hogy van 1 éves összeg bontásom és a hónapok száma:
=SZUM(HA(L3=0;((H3*R3)/12);((L3*R3)/12));HA(M3=0;((I3*R3)/12);((M3*R3)/12)))=DÁTUMTÓLIG((KALK.DÁTUM(W3;O3));Y3;m)De fogalmam sincs, hogy tudok éves bontást csinálni. Mármint hogy tudom megmondani képletben, hogy ha a kezdő dátum 2021.09.16 akkor arra az évre számolja ki az éves összeg tört részét, míg ahol már túllóg a végdátumon ott 0 legyen az eredmény.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék, mert egyszerűen nem jövök rá, hogy ezt hogy lehetne képletezni.
Van 5 oszlopom:
Összeg
garancia hónapok
garanciával le nem fedett hónapok
Költség %
Teljesítés
Van egy összeg oszlop, legyen mondjuk 10000 Ft
A teljesítés dátuma, ahonnan indul a garancia: 2020.02.11
Garancia: 12
A garanciával le nem fedett azt jelenti, hogy mennyi ideig akarjuk használni az eszközt gari nélkül: 36
A költség az, hogy az összeg hány %-val számolunk a le nem fedett hónapokra éves szinten: 10% (azaz 1 évre 1000Ft)
Ezen kívül van 9 oszlop, melyben évek szerepelnek: 2021; 2022 stb.
ezekbe az oszlopokba kellene kapnom egy összeget, hogy éves szinten mennyibe kerül nekünk a termék.
Itt a példában 2021-es oszlopba 11 hónapnyi Ft kell mivel a gari véget ér 2021.02.11-én (napot hagyjuk figyelmen kívül).
További oszlopokba pedig 1 évnyi egészen 2024-es oszlopig, ahova 2 hónap kerül.
Egyáltalán meg lehet ezt csinálni képlettel?Köszönöm.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Képletezési segítség kell.
Adott 6 mező dátumokkal.
mondjuk a1:a6A7-be szeretnék egy igaz, vagy hamis végeredményt.
A feltétel:
Tudni akarom, hogy van-e lejáró feladat. A mezők a feladat határideje, a módosított határidők.
Ha A6 <= mai nap+30 és nem üres, különben A5, ha az üres akkor A4 stb..
Hogy néz ki ez helyesen? -
Lokids
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Magyar az excelem, de érdekes, mert az ELTOLÁS-t nem ismeri, de az OFFSET-et igen.
PL: =OFFSET(eprojekt!$A$1;0;0;DARAB2(Tevekenyseg);13)
Furcsa.A lenyílót te miért raktad az O1-re?
Nekem az új hozzáadott munkalap A1 cellájában van, ahol a felhasználó majd nyugodtan választhat.
Mondjuk lényegtelen, hogy hol van. -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mivel lehet keresni oszlop címek alapján az első oszlopban? Fkeres valahogy nem alkalmas erre.
Első oszlopban a feladatok vannak. A többi oszlop 1 sora tartalmazza a hónapokat. Ezek metszésében pedig van egy "x". Ebből van 4 munkalap.
Egy új munkalapon pedig egy legördülő listába beraktam a hónapokat.
A feladat az lenne, hogy a legördülő listában kiválasztva a hónapot, megtalálja és listázza a hozzá tartozó feladatokat. Munkalaponként új oszlopba, Pl B1 munkalap1 C1 Munkalap2. De ha munkalap1-en több feladat van a hónapban, akkor B1, B2 stb. listázza.Erre képes valamelyik beépített függvény? Ha nem meg lehet oldani több függvény egymásba ágyazásával?
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Excelben hogy lehet rákeresni 1 cellán belül tárolt több adat közül az egyikre?
Azaz pl az A1 cellában van egy pár számsor: 1234; 9876; 6547
A2: 564343; 3434; 1234
A3: 5423; 1235; 9899És rá akarok szűrni arra, hogy mely sorokban van az "1234"
Ezt mivel, vagy hogyan lehet megtenni? -
Lokids
addikt
Erre miért dob hibát?
=DÁTUMTÓLIG(A2;B2;m)Erre az eredmény egy jó kis #NÉV?
Mindkét cellában dátum van dátum formátumban.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Van két dátum.
A1 és B1
Ha A1 > B1 akkor A1, különben HA((B1-A1)/30 > 12)) akkor B1-ből annyi évet vonjunk le, hogy B1 még nagyobb legyen A1-nél, de a különbség 1 évnél kevesebb legyen., különben B1.Ezt valaki le tudná nekem írni excel képletben? VBA-ban egyszerű, mert ott tárolni lehet változóban adatot és annyi dolgot csinálhatok vele, amennyit akarok. De itt...
Szóval, ha van 2020.04.03 és 2021.03.04 akkor az utóbbi dátumot adja vissza.
Ha a 2. dátum már 2021.06.03 akkor viszont nekem értékként már a 2020.06.03-at kell visszakapni.
Ha 2030.06.03, akkor is 2020.06.03 kell kijöjjön. -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Egy matematikai képlet visszafejtését szeretném megoldani excelben.
Lényeg, hogy van egy összeg. Legyen 100.
100= X+(X*0,2*5)
A1 A3;A3 0,2 A2 <- cellák
Ez alapján marha egyszerű kiszámolni az X-et. Ami így 50 lesz. Itt az "5" az egy cella értéke, így változó, a 0,2 fix érték. Nem számolhatok mindenhol 2x-el.
Namost excelben ezt hogy számolom ki?Milyen képletet írjak az A3 cellába?
Tuti valami marha egyszerű, de a sok meeting után nekem már nem fog az agyam.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Képletként Excelben lehet olyant csinálni, hogy van egy dátum, mondjuk 2021 november 11. De én azt szeretném, hogy a képletben az előtte lévő év dec 31-ével számoljon (ez esetben 2020. dec. 31)?
A cél: 2 dátum között lévő hónapok számát szeretném tudni.
Eddig egyszerűen a 2 dátumot kivontam egymásból és elosztottam 30-al. És kaptam egy kerekített értéket, ami eddig megfelelt.
De most úgy kéne kiszámolnom a hónapokat, hogy le kell vágni az "utolsó évet" és csak dec. 31-ig számolni. -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy egy cellában kapott érték kerekítve van. Én ezzel az értékkel szeretnék tovább számolni.
Azaz a Cella értéke 6, ami valójában, csak 5.77. Namost ha én szeretnék ezzel a cellával valamit csinálni, pl szorozni, akkor az 5.77-el fog számolni, viszont én azt szeretném, hogy a kerekített összeget használja.Lehetséges ez?
Ezt próbáltam, de hibát ad.

=((E22*0,2)/12)*(KEREKÍTÉS(AH22,1))
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az FKERES működésre bírásához.
EZ a leírás alapján próbálok validációs listát csinálni, de nem megy, hibát dob a képletre.
az, hogy:
=INDIREKT(FKERES(A1,lookuplista,2,HAMIS)&"List")
hibát okoz. És a FKERES belsejét jelöli. (lookuplista egy névtér)Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mi a hiba.
Elvileg ennek az A1 cellába írt érték alapján kellene kikeresnie a lookuplista névtérből a második oszlop értékét, majd ezt az indirekt egy másik névtérbe lévő értékkel kapcsolja. -
Lokids
addikt
Hello,
Segítséget szeretnék kérni excel 2010-hez. A data fülön a connection properties (Adatok -> tulajdonságok) szürke. Milyen feltétel kell ahhoz, hogy használni tudjam?
El akarom értni, hogy a sharepoint alatt tárolt excel file-kat is többen tudják szerkezteni egyszerre. HA jól tudom erre a sima megosztás nem elég.
Ezt találtam hozzá, de itt használja a connection propertiest.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest