Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Excelbarat
tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Színezésre egy másik megoldás (sajnos nem tudom, h korábbi verziónál működik-e):
Sub szinez()
Dim r
Dim g
Dim b
Dim i
For i = 1 To 5
r = Range("A" & i).Interior.Color Mod 256
g = (Range("A" & i).Interior.Color Mod 256 ^ 2) \ 256
b = Range("A" & i).Interior.Color \ 256 ^ 2
Range("C" & i).Interior.Color = RGB(r, g, b)
Next i
End SubAz "A" oszlop 1sorától az 5-ig a színeket átmásolja a "C" oszlop ugyan ezen soraiba.
Ha esetleg valaki makróval akar színezni diagramm oszlopokat így lehet (nálam épp ehhez kellett
):
ActiveSheet.ChartObjects("chart1").Activate
ActiveChart.SeriesCollection(1).Format.Fill.ForeColor.RGB = RGB(r, g, b)Üdv,
Excelbarát -
Excelbarat
tag
válasz
nimmy001
üzenetére
gugliztam én is, de egyenlőre semmi érdemleges, bár még van fontosabb teendőm is de mivel láttam h egy csónakban evezünk csatlakoztam
amúgy a kódom elején egy gyors ellenőrzés is csinálok hogy a fájl létezik-e ha nem akkor egy "hibaüzenetet" dob fel persze ezt lehet cifrázni de nekem megteszi egyenlőre
a törlés tökéletesen működik nálam 
-
Excelbarat
tag
válasz
nimmy001
üzenetére
+1 aki tudni szeretné a megoldást

tegnap 4 órámba telt mire rájöttem h ott csúszik el az én exelem is h amikor "manuálisan" nyitom meg akkor szépen fel van osztva cellákra ha viszont makróból akkor csak az "A" oszlopban van összevonva az összes... sajnos az oszlop felosztása nem működik mert eleve hibásan (random több sornál a vesszőt is elválasztónak veszi a pontosvessző helyett) nyitja meg és így idegölő.
Viszont a csv fálj törlésére van megoldásom, és itt járok:Dim teszt
teszt = ActiveWorkbook.Path & "\" & "adatbázis.csv"
ment = ActiveWorkbook.Path & "\"
Application.ScreenUpdating = False
If FileLen(teszt) > 0 Then
Workbooks.OpenText Filename:=teszt
Sheets("adatok").Select
Sheets("adatok").Copy
Cells.Select
Cells.EntireColumn.AutoFit
Range("A1").Select
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=ment & "Kimutatás.xlsx", FileFormat:= _
xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False
Windows("bizonylatkereses.csv").Activate
ActiveWorkbook.Close
Kill teszt
Windows("Kimutatás.xlsx").Activate
'ide jöhet egyéb parancsok
Else
Call MsgBox("Nem létezik a fájl!", vbOKOnly)
End IfA fájl törlése a "Kill" parancsal történik! (nálam ugye a teszt változó amit már a makró elején meghatároztam).
Egyenlőre én is azt a megoldást alkalmazom hogy megnyit és elment xlsx-ként és úgy megmarad a cellafelosztás így már azt nyittatom meg vele. Valami ötlet? -
Excelbarat
tag
válasz
motinka
üzenetére
Hi
[@kezdet] ilyen formában azt jelenti hogy ez egy táblázatban lévő fejlécnek a megnevezése
Tehát az adatok táblázatként vannak formázva (stílusok - formázás táblázatként) és ilyenkor a hivatkozásokat nem A1, C1 ... ként jelöli hanem @fejrovat-tal.
Itt egy minta, talán így jobban megérted. (hozzáteszem ilyenkor a beírt képletet automatikusan végigmásolja a soron
)
üdv
szerkesztve: közben már befutott egy megoldás -
Excelbarat
tag
Hi
ahol azt akarod hogy szakadás legyen a grafikonba oda az értékhez beírod ezt:
=HIÁNYZIK()
Így azon a ponton a függvényérték nem 0 lesz hanem hiányzik (ha zavar a szöveg akkor fehérre színezed), minden más esetben összeköti. (persze az is megoldás amit előttem ajánlottak hogy az első szakasz az 1 fv a 2. szakasz a 2. fv)
üdv -
Excelbarat
tag
-
Excelbarat
tag
válasz
RAiN91
üzenetére
Hi
Valóban, színeket nem tudsz számolni. De viszont a cellákban lévő értékeket már igen! Ergo ha mondjuk a 80 és 100 közötti értékek a zöld színűek akkor ezt írd egy cellába:
=DARABHATÖBB(A1:A10;"<100";A1:A10;">80")A1:A10 -ben vannak nálam az értékek.
Remélem segített valamit
üdv -
Excelbarat
tag
Munka2-n csinálsz +egy sort amiben szummázod az értékeket. Majd Munka1 B2-be ezt írod:
=TRANSZPONÁLÁS(Munka2!A11:G11) (nálam a munka2 11 sorában vannak az összes értékek)
Ez után kijelölöd B2:B8 mezőket és lenyomod az F2 -t majd Ctrl+Shift+Enter kombinációt. Ha jól csináltad kitöltötte függőlegesen az összeg sorokkal. A változásokat automatikusan követi. De ezt a 7 értéket lehet hamarabb lehivatkozod egyesével beírással
-
Excelbarat
tag
válasz
üzenetére
Hi!
usor = Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row ez jelenti hogy meddig csinálja, ami most az utolsó kitöltött sor a "C" oszlopban. Írd át erre:
usor = 258De ha a későbbiekben újra inkább szeretnéd az előző módszert használni csináld azt hogy az usor elé egy ' jelet teszel, tehát:
'usor = Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row így "inaktívvá" teszi a sort
ez után pedig az alatta lévő sorban:
For sor = 12 To usor átírod az usor -t 258 -ra
Ebben a sorban határozza meg tulajdonképpen a makró hogy a For ciklus mettől (12) meddig (usor ami egy változó, melynek értéke az utolsó sor) fusson, ha átírod usor-t akkor a For ciklust 12 to 258 re akkor jó lesz.Közben Delila_1 is megírta

Üdv -
Excelbarat
tag
válasz
refugee
üzenetére
C3-ba ezt írd: =HA(C1<=$B$5;SZUM(C7:C9);0)
Ezt jobbra elhúzod ameddig vannak napjaid. Ezzel megoldódik hogy csak akkor adja össze ha már "elmúlt" vagy aznap van.A minden második sor összeadására olyan megoldást tudok ajánlani amihez plusz 1 segédsor kell (de ezt akár el is lehet rejteni):
Felveszel az adatok mellé egy új oszlopot ahova beírod ezt a függvényt és végigmásolod:
=PÁROSE(A1) (elrejt utána h ne látszódjon
)
Mellette lévő oszlopba pedig ezt a fv-t írod:
=SZUMHA(B1:B15;IGAZ;A1:A15) ekkor minden páros (tehát második) sort ad össze
=SZUMHA(B1:B15;HAMIS;A1:A15) ekkor minden páratlan (tehát első) sort ad összeAz első kérdésedre úgy gondolom csak makróval lehet megoldást találni mivel egy lapvédelmet kell aktiválni, deaktiválni. Ami úgy működne hogy ha elmúlik a nap akkor arra a cellára zárolt formázást ad. (de ez csak abban az esetben működik ha be van kapcsolva a lapvédelem) Megoldható ez is. Csak akkor Egyénileg minden cellán végig kell zongorázni hogy melyik legyen zárold és módosítható a lapvédelem aktiválásakor (persze ezt csak egyszer kell megcsinálni
) utána már végezné a dolgát a makró -
Excelbarat
tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Hi!
Erre egy elég fura megoldást találtam:
Nálam úgy működött hogy ahol a lista van fogtam a sorait elrejtettem (nem szükséges csak az esztétikum miatt) és közvetlen alatta lévő sorban adatérvényesítéssel csináltam listát. Sajnos csak így jött össze... ha 1 sor kihagytam már nem működött az autokiegészítés a listában. -
Excelbarat
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Ha az üres cellákba írsz @-ot egyesével akkor arra van gyorsabb módszer. Kijelölöd az adatbázist, Keresés és kijelölésre katt - Ugrás - Irányított üres cellák pipa Ok, nyomsz egy F2-t beírod a kívánt szöveget és Ctrl+Enter így feltölti az összeset.
-
Excelbarat
tag
válasz
sarvari
üzenetére
Hi!
Igazából nagyon nem akartam elbonyolítani így a makró a vastagság és szélesség oszlopokat tölti fel a súly értéket pedig függvénnyel már meg lehet oldani.
1. lépés Beírod ugyan arra a munkalapra a fejléceket pl A11: Név, B11: Szám, C11:Vastagság, D11: szélesség
2. makrót elindítod. Működése: a vastagság értékeket beírja annyiszor egymás alá ahány szélesség van. (megkeresi adott esetben C oszlop legalsó értékét és az alá tölti, ezért kell C,D11-be pl beírni a fejlécet, mert az a mérvadó). Majd a szélesség értékeket transzponálja D oszlopba egymás alá addig amíg C oszlopban van érték.
3. a Súly oszlopba beírod ezt a képletet és végigmásolod (katt a jobb alsó sarkában lévő kis fekete pöttyre 2x)
=INDEX($A$5:$D$8;HOL.VAN(C12;$A$5:$A$8);HOL.VAN(D12;$A$5:$D$5)) a te példád szerint vannak a hivatkozások! a dollár jelekre figyelj!
4. makrót törölheted így nem kell makróbarát fájlként elmentened.Futtatás előtt egy másolati példányon teszteld mert makró általi módosításokat nem lehet visszavonni!
Íme a makró:
Sub tolt()
Dim darab
Dim kezd
Dim ertek
darab = 3 - 1
'3-at módosítsd, hogy hány db szélesség érték van(a példádban 10,20,30 tehát 3)!
For i = 6 To 8
'Vastagság kezdő(6) és végső(8) értékének sorszámait módosítsd!
ertek = Cells(i, "A").Value 'A oszlop i sorait írja be megadott számszor az új táblába
kezd = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row + 1
Range(Cells(kezd, "C"), Cells(kezd + darab, "C")).Value = ertek
Next i
'vastagság oszlop feltöltve
Range(Cells(5, "B"), Cells(5, "D")).Copy 'módosítsd a szélesség adatok kezdő és végső oszlopát
kezd = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp).Row + 1
Do While Cells(kezd, "C").Value <> ""
Cells(kezd, "D").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Transpose:=True
kezd = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp).Row + 1
Loop
Application.CutCopyMode = False
'feltöltve a szélesség oszlop
End Sub
Alkalmazása: jobb gomb a lapfülre kód megjelenítése oda bemásolod és F5-tel elindítod (vagy felül a zöld play ikonra katt)
A név és a szám értékeket pedig = jellel végigmásolod. -
Excelbarat
tag
Ahogy nézem fkeres fv keresné meg az értéket.
Próbáld összerakni úgy hogy összefűz fv-t vagy "&" ezt használod.
Próbálgasd csak magát azt a részt ahol a hivatkozás van, hogy normálisan visszaadja a cellában a hivatkozni kívánt fájl elérési útvonalát, tehát a kiszedett képleted ezt az eredményt adja: (D1 cellám ahogy kinéz /képen illusztrálva/ és ilyenkor nem kellenek az idézőjelek a D1 cella kiírásában)
Ha ilyen formában adja vissza, akkor beteheted az összetett függvényed részébe.
Ha összetett függvényt csinálsz javaslom, így járj el! Nehéz kapásból megalkotni többszörösen összetett függvényt, persze ha már gyakorlott vagy nem fog problémát okozni
Valami ilyesmi elindulásra gondolok:
="[" & Fkeres(A:A; munkafüzet) & "]" & ".xlsx" & Fkeres(B:B;lapnév) & "!" & Fkeres(C:C;cella)
Talán így már el tudsz indulni, ha jól értettem mit szeretnél
-
Excelbarat
tag
válasz
sarvari
üzenetére
Hi!
Írok rá egy makrót ha megadsz pár adatot:
Vastagság értékei mettől meddig helyezkednek el: pl. amit fényképeztél ott: A6-A8 ig
Szélesség értékei mettől meddig vannak és hányadik sor: pl:5. sor B-D
Név: Cellája(B1)
Szám: Cellája(B2)
és hogy hova kerüljön az új tábla. (Gondolom fejléceket már beírtad
) -
Excelbarat
tag
válasz
Istv@n
üzenetére
Hi! 16738-as hozzászólásomban linkeltem egyet!
Tessék a működése hogy beírsz egy maszk nevet ami mindegyiknél azonos (te esetedben: 2013.01.*) és ő a soron következő fájlokat megnyitja majd az első munkalapról(vagyis ami aktív volt utoljára) az "A2" cellától kijelöli az alatta és jobbra mellette lévő sorokat amíg van benne érték (azért A2 mert azt feltételezem hogy az első sorban a fejlécek vannak és az összesítőbe ez nem kell!)
Ha neked máshol van akkor ezt a sort írd át a makróban:
Range("A2").Select ezt írd át oda ahol az első adatod van a táblázatban.
Ha van összegző sorod a napi kimutatásodban akkor jelöld az igent és átmásolásoknál az utolsó sorokat törli. Ha nincs értelemszerűen a nemet.
Ha ezt használod akkor megnyitja az összes napot bemásolja egy külön fülre majd ezt a fület elmenti egy új fájlba ugyan abba a mappába, a végén kiírja hogy milyen fájlnévvel hova mentette.
(a kódot persze szabadon variálhatod tetszés szerint) -
Excelbarat
tag
válasz
detroitrw
üzenetére
Hi!
Csak simán ahhoz is hozzárendeled ugyan azt a makrót. (ha netán ezt szeretted volna)
Ha a parancsgomb Űrlapvezérlő elem akkor jobb klikk rá és makró hozzárendelése, Ha ActiveX vezérlő akkor tervező mód bekapcsol és kétszer ráklikkelsz utána beírod a sub és end sub közé, hogy Call makronév. Remélem segített. -
Excelbarat
tag
válasz
Bocimaster
üzenetére
Bocs a kellemetlenségért, siettében átsiklottam a +1-en
vagyis csak oda gondoltam..., de ahogy látom Delila_1 közben meg is válaszolta. 
-
Excelbarat
tag
válasz
w.miki
üzenetére
A oszlop adatait jobbra rendezed B oszlop adataid balra rendezed és beszúrsz közéjük egy új oszlopot amit feltöltesz kötőjelekkel, plusz még az segíthet ha kikapcsolod a munkalapon a rácsvonalakat vagy esetleg rajzolsz szegélyeket. (az a sok pont csak problémát fog okozni a későbbiekben....
)
-
Excelbarat
tag
válasz
Bocimaster
üzenetére
Ez megoldja a problémád:
Sub masolo()
Application.ScreenUpdating = False 'kikapcsolja a képfrissítést így gyorsabb
Sheets.Add.Name = "Összes" 'beszúr egy összes nevű lapot
For i = 1 To ActiveWorkbook.Worksheets.Count
Sheets(i).Select
If Sheets(i).Name = "Összes" Then 'ha a lap neve összes akkor ugrik a következőre
Else
Range(Rows(4), Rows(19)).Copy 'kijelöli a 4-től 19-ig a sorokat
Sheets("Összes").Select 'átvált az összes lapra
u = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row 'megkeresi az összes lapon az utolsó sort
Cells(u, "A").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues 'bemásolja
End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True 'visszakapcsolja a képfrissítést
End Sub -
Excelbarat
tag
Ebben a hozzászólásban pont erre van válasz!
Annyi módosítást csinálsz, hogy miután ugrással kijelölted az üres cellákat azokat csak törlöd.Egy másik megoldás (lehet inkább ez lenne az ideális neked), hogy B oszlopban beírod ezeket:
B1: 1
B2: 6
B3: 11 (lehúzod ameddig szeretné hogy majd kiírja)
A "C" oszlopban pedig ezt írod:
C1: =INDEX(A:A;B1;1) Így ezzel a "B" oszlop számaival egyező "A" oszlop sorú értéket ad vissza. (ezt is csak végighúzod)
Remélem valamelyik módszer jó lesz. -
Excelbarat
tag
válasz
artiny
üzenetére
Hi!
az első legnagyobb megtalálására a MAX függvény. Ha a 2., 3., 4., .... legnagyobbat akarod megkapni akkor használd a NAGY függvényt =NAGY(A1:A10;2) pl ez a második legnagyobbat adja vissza az A1:A10 tömbben. Ha abszolút érték szerint kell akkor felveszel egy új oszlopot amiben az első cellában =ABS(A1) és lemásolod majd a függvényben erre az oszlopra hivatkozol. Remélem érthető ahogy írtam
-
Excelbarat
tag
Hi mindenkinek, ötleteket, más fajta megoldást várok:
Feladat: excellel egy függvényt betanítani adatok alapján és kiszámolja, hogy egy adott eredményt milyen x értéknél vesz fel. Amit alkalmaztam, hogy egy diagrammot hozzáadtam + polinom trendvonalat és annak a függvényét használtam + célértékkeresést, de sajnos kevés adatnál eléggé eltorzul az eredmény...
itt egy kép is:
Egyéb ötletek? -
Excelbarat
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Hi! Írtam egy makrót:
Sub torol()
For i = 1 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(1, 1), Cells(ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row, "A")), Cells(i, "A")) > 1 Then
a = Cells(i, "A").Value
For j = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count To 1 Step -1
If Cells(j, "A").Value = a Then
Cells(j, "A").EntireRow.Delete
End If
Next j
End If
Next i
End Sub
Kihangsúlyozom hogy ez minden olyan SORT töröl amiben az A oszlopban van azonos és nem hagy egyet sem. (ergo aminél talál legalább kettőt abból egyet sem hagy!)
használata:
lapfülre jobb gomb - kód megjelenítése oda bemásolod és nyomsz egy F5-t (vagy felül a zöld kis play nyilacskára katt). és ha minden jól ment akkor csak egyedi értékek maradtak.
Azért mielőtt megcsinálod csinálj egy másolatot a fájlból mert a makrókat nem lehet visszavonni! (amit lefuttatsz és változtat(töröl) azt már nem tudod előhozni. (persze úgy igen h nem mented el a végeredményt, bezárod és újra megnyitod) -
Excelbarat
tag
Hi ez a kis makró talán segíthet

A munkalap fülére jobb gomb kód megjelenítése és oda beírod.Sub hasonlit()
Dim sor1
Dim sor2
For i = 1 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
talalt = False
For j = 1 To ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
If Left(Cells(i, 1), 4) = Left(Cells(j, "B"), 4) Then
sor1 = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row + 1
Cells(i, 1).Copy Destination:=Cells(sor1, "C")
talalt = True
End If
Next j
If talalt = False Then
sor2 = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
Cells(sor2, "C") = Cells(sor2, "C") & " " & Cells(i, 1)
End If
Next i
End SubEhhez annyi segítséget kell nyújtanod hogy a "B" oszlop soraiba beírod hogy mik legyenek az új sor szavai. Tehát felsorolsz minden olyan szót ami új sorral kezdődjön (tehát ne fűzze az előzőhöz). (legalább az első 4 karaktert! és fontos a kis és NAGY betű)
Te esetedben így néz ki:
B1: Path
B2: Owner
B3: Access
B4: BUILT
B5: NT AUTHA "C" oszlopban pedig látni fogod az eredményt ha megfelel törlöd az A és B oszlopot utána
Még egyszer megjegyzem fontos, hogy a nagybetűt nagy betűvel a kis betűt kis betűvel!
-
Excelbarat
tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Hi!
2010-es excelnél nézd meg a Beállítások - Képletek - Számítási beállításoknál - Munkafüzet kiszámítása: jelöld be a csak kérésre. (én a hibaellenőrzést is kiszedem mert csak idegesít ha mindig bejelöli zöldel ha "nem logikus" képletet észlel) ő sztem 2007 nél is hasonló dolgot keress. -
Excelbarat
tag
válasz
Slownz
üzenetére
Erre gondolsz?

Ha igen akkor ezt 2010-es officcal (előfordulhat hogy 2007-es verzióban is van ilyen lehetőség) a következőképp tudod megcsinálni:
Kijelölöd a területet majd Kezdőlap menüszalagon a stílusoknál kiválasztod a feltételes fomázást utána pedig adatsávok. (lehet egyénileg is kalibrálni tetszés szerint) -
Excelbarat
tag
válasz
Z-Tom-ee
üzenetére
C2-be(akárhova mehet):
=AB.DARAB2(A1:B100;2;E1:E2)Egy kis segítség:
A1: B100 ez az A és B oszlop ahol az értékeid vannak a 100-at cseréld le az utolsó sorodra
Ami fontos hogy az első sorban remélhetőleg fejlécek vannak legyen monjuk az A1 es cella: Betűk
akkor az E1-ben Szintén ez szerepel alatta E2-ben pedig A
Ezért van kritériumként megadva az E1:E2 (de fontos hogy a fejléc van E1-ben és a kritérium E2-ben)
Természetesen a kritériumot átírhatod és szemvillanás alatt megszámolja B-t is. -
Excelbarat
tag
Ezt még nem ismertem köszi!, de gyors teszt után azt kell mondjam nem vagyok elragadtatva ettől a függvénytől
mivel 1, 2, 3, 4, .... értékekhez rendeli hozzá a megfelelőt :S igaz egy egy összetett feladatban majd biztosan jól fog jönni.
Egyébként kis gyakorlás után a HA függvényes kombináció gond nélkül mehet bárkinek és üres értéket is kezel.
de persze ki mit szeret. -
Excelbarat
tag
válasz
BenJoe80
üzenetére
Hi!
Google+youtube kombinációval elég sok mindent meg lehet tanulni, de viszont ez a tanulási módszer nagyon sok kitartást, türelmet és lelkesedést kíván....
youtube-on rengeteg magyar excel videó van!
pár videó
függvényekDe jobb ha van kéznél egy könyv is igaz 2003-hoz beszerezni már nem egyszerű de a függvények funkciói nem változtak (csak készült pár új) így ha veszel egy alap exceles könyvet abban sok érdekes dolgot találhatsz. Annyira nem drágák ezek a könyvek.
-
-
Excelbarat
tag
válasz
alexnowan
üzenetére
Hi!
Csináltam egy fájlt ami elkészíti neked egészen a kimutatás létrehozásáig (már csak ki kell jelölnöd hogy mik legyen az oszlopok meg az értékek a kimutatásban)
Itt a fájl letöltheted.
Minden hónapban csak bemásolod abba a mappába ahol a többi nap van beírod a megjelölt cellában hogy mi az általános név pl: ha kimutatás1, kimutatás2, .... akkor csak annyit hogy: kimutatás*
Utána elindítod a makrót végigmegy az összesen és bemásolja egy új excelfájlba amit el is ment
Annyi módosítás kell hogy az "adatok" fülön beírod előre a fejléceket!
A többit értelemszerűen kitöltöd
Ha vmi probléma van írj e-mailt és módosítom (adatlapomon ott a mail címem) -
Excelbarat
tag
válasz
Excelbarat
üzenetére
lejárt a szerkesztés

Bocs az elején
Range("A3").Select ezt javítsd erre! Range("A1").Select
Nálam tökéletesen működött ha beírtam új értéket szerepelt az friss pivotban
-
Excelbarat
tag
Jól sejted csak a forrást kell átírnod így:
így kezdődjön:
Range("A3").Select
Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
ujforras = Sheets("Munka1").[A6].CurrentRegion.Address(ReferenceStyle:=xlR1C1)Majd a forrásnál így hivatkozz:
SourceData:= "Munka1!" & ujforrasA makró végére pedig be kell írni ezt:
Sheets("Munka4").PivotTables(1).RefreshTable -
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ahogy Matisz Nagypapa mondaná: E örö e bódottá
-
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Hi már többször láttam hogy visszahivatkozol a saját írásaidra, van valami opció amivel látod a saját összes hozzászólásodat vagy egyszerűen a keresőben beírod a 2008 as hozzászólásod egyik szavát? (amire még mindig emlékszel
) Többször jól jött volna hogy lássam az összes hozzászólásom... hátha van ilyen funkció csak én nem találom 
-
Excelbarat
tag
valószínű azért nem fut le rendesen a makród mert "type mismatch"
ezzel a módszerrel viszon megkerülheted ezt és az eredmény ugyan az
ezt írd be a makródba:Cells.Replace What:="#hiányzik", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Cells.Replace What:="1900.01.00", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False(makrórögzítéssel készült
, csodákra képes) -
Excelbarat
tag
válasz
Wasquez
üzenetére
Egyszerű mint az 1x1

Ahol vannak azadataid(az oszlopdiagrammé) oda felveszel +1 oszlopot amiben a tavalyi átlag szerepel.
Pl adataid az A1 től C20 ig tartanak akkor D1 től D20ig minden sorban az átlag értéke szerepel.
Ez után az oszlopdiagrammhoz hozzáadod az értéket: Ha minden igaz működik az a módszer hogy fogod kijelölöd az átlagot nyomsz: Ctrl+c rákatt a diagrammra és Ctrl+v ekkor beteszi azt is oszlopként neked már csak annyi a dolgod hogy ezt átállítod vonal-ra!
Ruan #16703 így elég nehéz segíteni.... a makrót bemásolhatnád....
kb ez olyan hogy van egy függvényem ami megkeresi a "Petit" de nem találja, tudtok segíteni?

-
Excelbarat
tag
válasz
Vladek83
üzenetére
Megszültem

Forrás de még így is kemény meló volt
Sub elohivo()
'ha katt egy bombra akkor ez a makro indul
Dim lastrow As Integer
Dim rng As Range
Dim r As Range
Dim b As Integer
lastrow = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
Set rng = Munka1.Range(Munka1.Cells(2, 1), Munka1.Cells(lastrow, 1))
Set rng = rng.SpecialCells(xlCellTypeVisible)
'beállítottuk hogy az rng rangeben csak az láthatókat vegye figyelembe
b = WorksheetFunction.CountA(rng)
b = b - 1
'létrehozzuk a listát
ReDim rTab(0 To b, 1 To 2)
i = 0
For Each r In rng
rTab(i, 1) = r.Offset(, 1)
i = i + 1
Next
'az adatokat beimportáljuk
UserForm1.ListBox1.List = rTab
'megjelenítjük a useformot (ürlapot)
UserForm1.Show
End SubAmelyik gombbal előhívod az Űrlapot abba a makróba illeszd be
Ez azt feltételezi hogy az első sorban rovatfejek vannak és hogy a listában a "B" oszlop szűrt adatait szeretnéd látni
A useform-ba ne állíts be rowsource-t mivel a makró vége az hogy "beimportálja" a szűrt adatokat! -
Excelbarat
tag
Sajnos ezzel én is sokat szívtam....
Már annyira idegesített a végén hogy újraraktam az egészet kezdve a winnel
Úgy jött össze h vagy minden angol, vagy minden magyar.... (sajnos problémái lehetnek azzal ha pl angol office de "magyarítottad" igaz próbáltam anno az angolt is feltenni de ugyan úgy hibás lett....)
De pár "külföldi" fórumon találtam regisztrys megoldásokat is de az sem sikerült, azért egy próbát megér! sokan szívnak vele ahogy olvasgattam fórumokat.
A reinstall meg már úgyis érett nálam úgyhogy így most jó
-
Excelbarat
tag
válasz
Wasquez
üzenetére
Természetesen fel lehet így:
X2: beírod első feltételt
X3: második
X4: harmadik
X5: .... így tovább
A függvény ezek után így néz ki az Y2 cellában:
=SZUMHA(Január!$Q$2:$Q$29;X2;Január!$V$2:$V$29)
Ez után fogod és a jobb alsó sarkában lévő kis pöttyöt lehúzod addig amíg feltételeket adtál meg
és az összes feltétel mellé beírja a feltételhez tartozó összegeket -
Excelbarat
tag
válasz
Wasquez
üzenetére
Kezdeném ezzel a kérdéseddel:
2 megoldás van rá:
1. csak simán beírod idézőjelek közé így: "3252 DMU 60E"
2. hogy egy adott cellába beírod pl A39 -be és arra hivatkozol!Egyébként ha pl több csoportod van és mindegyiknek szeretnéd tudni az összegét egy gyors trükkel megkaphatod:
Kimutatás beszúrása, sorként kijelölöd a csoportokat értéknek meg beszúrod az értékeket és alapból összegzi (bár lehet alapként a darabszámokat adja de azt már könnyen átállíthatod hogy összegezze)
Itt egy videó róla hogyan kell
Itt meg egy másik videó róla
Ahogy nézem közben befutott pár megoldás
csemegézz közülük 
-
Excelbarat
tag
válasz
Wasquez
üzenetére
Ezt hogy érted?
Melyik fv-hez kell, mit szeretnél vele művelni? Kicsit konkretizáld kérlek.
Egyébként a dátumokról tudni kell hogy ha műveleteket hajtunk végre vele akkor fontos hogy a kimeneti cella is dátum formátumú legyen (természetesen ha dátumot szeretnénk látni a mezőben) mert ha nem az akkor egy szám lesz ott ami "értelmezhetetlen" dátum formátum nélkül. (az excel a dátumokat számokként értelmezi, dátum függvények között található ami számról dátumra, dátumról számra alakítja ezt) -
Excelbarat
tag
válasz
Vladek83
üzenetére
Hi!
A makróval semmi probléma, esetleg annyi hogy még hivatkozhatsz egy adott cellára és akkor talán nem lesz ilyen. (De lehetséges hogy maga a munkalap le van kódolva)
Egyébként a munkafüzeten belüli navigálás makró nélkül is meg lehet oldani!
Rajzolsz egy téglalapot - Hivatkozás hozzáadása - Balra kiválasztod a dokumentum egy adott pontja - beírod hogy melyik cella!
Természetesen Useform-al is meg lehet oldani ahogy te csináltad
Private Sub OptionButton1_Click()
Sheets("Munka1").Select
Range("A1").Select
Kezdolap.Hide
End SubLehet a kódodban valahol bent vagy egy felesleges karakter mert bemásolva nálam sem működött de ha meg magam írtam meg akkor lefutott!
-
Excelbarat
tag
Használd egészséggel!
Ő talán annyi hogy ebben az új munkalapot létrehozza maga a makró amit meg is kérdez mi legyen a neve és a 3 kritériumot is megkérdezi az elején (csak mind3 teljesülése esetén másol)
És ha a kritériumnak több is megfelel akkor mindet átmásolja. De egyébként meg erre találták ki az irányított szűrőt
az egy az egyben ezt csinálja...
Elsőként létrehozod a kritériumot (3 különböző cellában a 3 különböző kritérium vagy akár mennyi)
Utána megkeresed az irányított szűrőt (2010-ben Adatok - Szűrés ikon mellett Speciális) és már csak ki kell jelölni értelemszerűen.Nyomtatás Ctrl+p
igaz így még mindig le kell nyomni a két betűt plusz 1 kattintás
de ahogy Delila javasolta makrófelvétel megoldja a problémát én is rengeteg dolgot abból tanulok 
-
Excelbarat
tag
Hi itt egy:
Sub kereso()
Dim acts, lapnev, ufelt, vfelt, wfelt As String
Dim lastRow As Long
acts = ActiveSheet.Name
lapnev = InputBox("Mi legyen az új munkalap neve?", "Lapnév")
Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = lapnev
ufelt = InputBox("U oszlop feltétele:", "Feltételmegadás")
vfelt = InputBox("V oszlop feltétele:", "Feltételmegadás")
wfelt = InputBox("W oszlop feltétele:", "Feltételmegadás")
Sheets(acts).Select
i = 1
Do Until Cells(i, 21).Value = ""
If Cells(i, 21).Value = ufelt And Cells(i, 22).Value = vfelt And Cells(i, 23).Value = wfelt Then
Range(Cells(i, 1), Cells(i, 23)).Copy
Sheets(lapnev).Select
If Range("A1") = "" Then
Range("A1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Else
lastRow = ActiveSheet.UsedRange.Row + ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
Cells(lastRow, 1).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
End If
Sheets(acts).Select
End If
i = i + 1
Loop
Sheets(lapnev).Select
Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
End Sub -
Excelbarat
tag
válasz
Excelbarat
üzenetére
Bocs pont lejárt a szerkesztési idő
de örömmel nyugtázom hogy a probléma megoldódott azzal hogy az űrlapvezérlőt lecseréltem ActiveX vezérlőre 
-
Excelbarat
tag
Hi
Egy kis makró segítség kellene!
Ha van 2 darab jelölöm (az egyik heti bontást eredményez a másik havit) amihez egy-egy makró hozzárendelve. Hogy tudom azt elérni hogyha az egyik aktív (tehát rámegyek az elsőre és bejelöli azt) akkor ha megint rámennek ne hívja meg a makrót mivel épp már lefutott. (Ilyenkor ugye hibát ír ki mert már lefutott)
pl. a havi bontásom így néz ki
Private Sub monthbutton_Click()
Call havibontás
End Sub -
Excelbarat
tag
Ha esetleg 2010-es excelt használsz akkor nagyon könnyen

Beszúrsz az egyikhez egy szeletelőt majd utána beállítod a kapcsolatot a kettő között.
Így tudod megtenni ezeket:
A kimutatás beállítás fülén szerepel a Szeletelő beszúrása ott bepipálod hogy melyik(ek) legyenek. (akár az összeset) Szépen elrendez.
Utána amelyiket akarod hogy a többihez is tartozzon jobb gomb rá - Kimutatáskapcsolatok és kiválaszt melyik.
ebben a hozzászólásban egy videó is van linkelve.
Esetlegesen problémát okozhat (nem kis fejtörés után jöttem rá) hogy ha régebbi fájlt (ergo nem 2010-es és az ablakban az szerepel, hogy kompatibilis üzemmód) akkor először el kell mentened 2010es fájltípusban CSAK ekkor lesz aktív a szeletelő beszúrása. (mivel ez csak 2010es verziótól érhető el)Delila_1 köszönöm a válaszod a diagrammos megoldásra. Még ez is jobb minthogy az összes érték egymásba lógjon

-
Excelbarat
tag
Egy kis fejtörő

Létezik olyan megoldás excelben, hogy ha egy diagramon rámutatok egy oszlopra (sok oszlop van és értelmetlen kiírni az értékeket, ráadásul sávként nem igazán funkcionálna jól így az a megoldás elvetve) akkor kiírja az értékét? természetesen ha másik oszlopra mutatok akkor a másikét
Valamiféle makró ezt meg tudná oldani?
Bármilyen megoldásra vevő vagyok
Vagy esetleg egy link ahol találok ilyesmit. -
Excelbarat
tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Igen ilyen is előfordul de erre meg a következő a megoldás:
A képen bekarikáztam pirossal mit keress! Ha az oszlopválasztó kell akkor a jobb alsó sarokban ha a sor választó akkor a jobb felső sarokban a görgetősáv végén! 2x katt rá és előbukkan a kereszt!
Utána bellít és Ablaktábla rogzitese.
-
Excelbarat
tag
Ha esetleg valaki Dinamikus tartományt (Névhasználat amit az ELTÉRÉS fv határoz meg) használ Diagramokhoz és vannak olyan KÖZTES értékek amelyek hiányoznak ezáltal a tartomány torzul, találtam egy megoldást
ha rájön az ember már nem is olyan nehéz
[Ide] feltöltöttem a megoldást.
Bal felül Fájl - Letöltés -
Excelbarat
tag
válasz
Excelbarat
üzenetére
Vagy egy másik megoldás lehetne a problémára: Egy újabb makró feladvány

Esetleg egy olyan makrót tudna valaki írni amely másoláskor átnevezi a névkezelőben a névtartományokat (amelyek munkalap hatókörűek) pl mindig a bekért nevet fűzze hozzájuk, mert van már egy olyan makróm ami másoláskor átnevezi a lapneveket.
Ez a makró így néz ki: (Delila_1-től kaptam)
Sub UJ()
Dim nev$, nev1$, nev2$
Sheets(Array("Base Data", "Base Sales")).Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
nev$ = InputBox("Wich month?", "Name of the month")
nev1$ = nev$ & " Data"
Sheets("Base Data (2)").Name = nev1$
nev2$ = nev$ & " Sales"
Sheets("Base Sales (2)").Name = nev2$
End Sub -
Excelbarat
tag
válasz
cellpeti
üzenetére
[16262-es] hozzászólás! szépen le van írva miként
Egyébként ezért van a kereső
-
Excelbarat
tag
Ha a névkezelőben egy tartománynak (eltolás fv határozza meg) csak munkalap hatókört adok meg akkor hogyan kell hivatkozni egy diagramnál??
ezek sajnos csak akkor működik ha a névkezelőben a hatókörnél munkafüzet van bejelölve
=Proba.xlsx!nevtartomany
='Proba.xlsx'!nevtartomany
A lap nevet hogyan kéne meghivatkozni? -
Excelbarat
tag
válasz
siebener
üzenetére
Azok az sor azonosítók! (nyomtatáskor nem látszik! mivel a cella helyzetének azonosítására szolgálnak) ergo nem tudod őket módosítani mivel a táblázatkezelő program része de kikapcsolhatod ha zavar.
Így ni (Nézet - és ott kiveszed a pipát a Fejlécek elől)
Sorszámot pedig neked kell csinálnod Beszúrsz egy oszlopot és ott kezded a sorszámot ahol akarod..... (nyomtatáskor csak az fog látszani) -
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Sajnos nem működik

[>1] #,0" h";[=1] #" h"
Az eredmény az lett hogy mindenhova kiteszi a 0-t viszont ha 0 az érték (magának a számnak) akkor ########## ír be.
Jah lehet hogy rosszul fogalmaztam mármint elsőre mert a számot nem 1hez kell viszonyítani ( pl van 40,5 32,5 ..... tehát random csak az a bánatom hogy pl ha 30,0 van akkor csak simán 30 írjon) -
Excelbarat
tag
Olyan formátumkód létezik ami számot 1 tizedesig kiírja de viszont ha 1,0 akkor csak 1-et írjon?
0,#" h" próbálkoztam de így a vesszőt otthagyja
0,0" h" (igen a h kell utána) ez megint nem vált be mert 0-t kiteszi az egész szám mögé is
a "h" meg kell utána ezért sajnos nem jó az általános mert ott működik... csak ugye kell mögé a "h" .... -
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi! Működik
Hatékonyabb mint ahogy azt gondoltam 
Ha "mechanikusan" csináltam néha belefagyott az excel
(van benne pár rejtett sor és néha teljesen összeomlik miatta másolásnál, legalábbis ha felfedtem őket sosem fagyott ha rejtve volt pár darab akkor legtöbb esetben fagyott....
)
Még egyszer Köszi! -
Excelbarat
tag
Egy makró feladvány

Szeretnék egy olyan makrót ami adott két munkalapot egyszerre másol (a két munkalap összetartozik és van egymásra való hivatkozás a neve legyen mondjuk "Alap Adat" és "Alap Kimutatás") és beteszi a végére. Na de az lenne az igazán ördöngösség hogy mikor rákattintok a gombra előjöjjön egy ablak amiben csak beírom hogy melyik hónap és így elnevezi a két munkalapot Feb Adat és Feb Kimutatás. (Kis segítség abban is kellene hogy ugye ennek az egész excel fájra érvényesnek kell lenni? vagy pedig ha az alapon rajta van akkor másolással ugyan úgy megtartja és használható lesz mindegyiken?) -
Excelbarat
tag
válasz
Excelbarat
üzenetére
[gepesz13 #16306]
Ha jól sejtem amit feltöltöttél az egy lekopaszított fájl és most megpróbálod átültetni az én megoldásom az eredeti fájlodba.... huh az nem lesz egyszerű
(Képletek - Névkezelőben a KM és az Útvonal névtartományokat is át kell vinned!) -
Excelbarat
tag
válasz
gepesz13
üzenetére
ezt a képletet nem tudom honnan vetted de nem így csináltam!
Lehet rossz fájt töltöttem fel!?
Ellenőrizve, a fájt jó! de a képletet nem tudom honnan vetted amit feltöltöttem abban ez szerepel:
=HA(HIBÁS(FKERES(D18;KM;2;0));"";FKERES(D18;KM;2;0))
És itt a "KM" a tartományt jelöli hogy ebben keresse meg a D18 cellát ami egy legördülő lista.
A KM tartomány pedig egy eltolás függvénnyel készített csodaság
ezáltal frissül ha beírsz egy új sort (tehát "automatizálja")
Legördülő lista:
Adatok - Érvényesítés és ott kiválasztod a listát ahol szintén egy Névtartomány van megadva ami frissül.
De persze egyénileg is hozzáadhatsz akár egy kijelölt területből csak másik cellában próbálkozz vele
-
Excelbarat
tag
válasz
motinka
üzenetére
[Itt] egy link elvileg mindjárt az első képlet és abból csak le kell vágni a lapnevet (a leírás szerint. Igazság szerint megpróbáltam de nálam nem működik....
bár lehet ha angol az office akkor angolul kell beírni.
Igen közben kipróbáltam az ha magyar nem működik angol menni fog!!!
magyar: =CELLA("fájlnév")
angol: =CELLA("filename")
Kipróbálod melyik működik és utána beteszed egy Jobb nevű függvénybe beírod hány karaktert vágjon le és azt fűzöd hozzá amihez szeretnéd! -
Excelbarat
tag
válasz
motinka
üzenetére
Esetleg nem arra gondolsz hogy egy másik munkalapon egy másik tartomány? (Névkezelőben el tudsz nevezni tartományokat, Képletek - Névkezelő menüpont alatt) Névtartományra pedig a következők szerint hivatkozhatsz például egy függvénynél: =Excelfájlneve.xlsx!névtartomány de egy képletben meg simán beírod magát a névtartomány nevét.
-
Excelbarat
tag
válasz
gepesz13
üzenetére
Megcsináltam! Csak ki kell választani a "helységet" és automatikusan beírja a hozzá felvitt Km-t (a listát nyugodt szívvel lehet bővíteni a függvény beleveszi!)
[Itt tudod letölteni] (katt és a bal felső sarokban Fájl - letöltés -
-
Excelbarat
tag
válasz
vagamo
üzenetére
Figy nekem pont akad egy kéznél! Majdnem csakhogy ilyen! de a beosztást neked kell megcsinálni! Tehát hogy ki mikor megy (jelenleg úgy működik hogy csak beírják ki mettől meddig van)
Írj egy emailt (adatlapon megtudod nézni) küld el a mostanit (neveknél töröld a vezetékneveket, vagy átírod A,B,C,D...-re) plusz azt hogy hogyan számoljon az excel (mármint hogy az adott ember bére hogy jön ki, stb)
Amit nem tudok majd úgyis felteszem ide kérdésnek
munkanélküli, akarom mondani álláskereső vagyok
, úgyhogy ráérek -
Excelbarat
tag
válasz
bozsozso
üzenetére
Tegyük fel hogy a két oszlopod az A és a B
A oszlop első értékét kijelöl - Feltételes formázás - Új szabály - Csak az adott tartalmú cellák formázása - Alul kiválasztod a nagyobb mint, mellé beírod a B oszlop megfelelőjét (ha A2 nél csinálod akkor B2-t írj) átállítod a formátumot pl háttér zöld és oké. Utána meg a formátumot lemásolod ameddig kell az A oszlopban
Utána megcsinálod a B oszlopban ugyan ezt. csak B2re állsz onnan hívod a feltételes formázás és az A2höz viszonyítod utána meg lemásolod a formátumot (bal felül van a sárga kis ecset) -
Excelbarat
tag
Hi Mutt!
Beleástam magam ezekbe a dinamikus függvényekbe
Kicsit egyszerűsíteném a megoldásodat remélem nem probléma 
A te általad használt adatsor1név meghatározása:
=ELTOLÁS(Minta!$A$2;0;HOL.VAN(Minta!$Y$6;Minta!$A$1:$AZ$1;0)-1;1;HOL.VAN(Minta!$AD$6;Minta!$A$1:$AZ$1;0)-HOL.VAN(Minta!$Y$6;Minta!$A$1:$AZ$1;0)+1)Leegyszerűsítve, ugyan úgy működő:
=ELTOLÁS('Lap1'!$B$2;0;'Lap1'!$J$5-1;1;'Lap1'!$M$5-'Lap1'!$J$5+1)
Annyi még hogy beszúrtam egy oszlopot mert az értékeid 2. héttel kezdődtek
a J5-ben van a kezdő sorszám az M5-ben meg az utolsó.
De ahogy írom ezt észrevettem hogy az elv ugyan az
Sebaj magamtól végre már ráéreztem 
-
Excelbarat
tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Ha 2010-es exceled van akkor a következőképp:
Nagy tábláknál érdemes lehet az első sor(ok) rögzítése a könnyebb átláthatóság érdekében. (Ha gördítünk lefelé vagy oldalra akkor a fejléc mindig látszik például)
A következő képen csinálhatjuk:
Nézet menüpont és ott az Ablak kategóriában Panelek rögzítése – Felső sor rögzítése Ha az első sort akarjuk Vagy első oszlop rögzétése.Ha több sort, oszlopot akkor, Felosztás. Ekkor előjön a táblában egy kereszt ezt a megfelelő helyre igazítjuk (ha esetleg nem kell a vízszintes vagy függőleges rész akkor 2x katt a vonalra vagy teljesen fel vagy balra kihúzzuk így eltűnik) pl az első két sor van felül. Utána pedig rögzítjük az állapotot Panelek rögzítése – Ablaktábla rögzítése. Feloldás ugyan így Panelek rögzítése – Ablaktábla feloldása.
Ha esetleg nem jön elő a kereszt felosztás után a jobb oldali görgetősáv feletti kis téglalapra katt kétszer és előjön a vízszintes. Ugyan ez vonatkozik a vízszintesre is csak ott a jobb alsó sarokban rejtőzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASUS routerek
- Metal topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
):
amúgy a kódom elején egy gyors ellenőrzés is csinálok hogy a fájl létezik-e ha nem akkor egy "hibaüzenetet" dob fel persze ezt lehet cifrázni de nekem megteszi egyenlőre

:S tényleg egyszerűbb szűréssel és úgy törléssel. (bár lehet kattintások száma alapján a makrós gyorsabban kivitelezhetőbb

már magával ragadt a makróprog

Fferi50