Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-02-27 09:59:50

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#114460) micafighter válasza cyberkind (#114453) üzenetére


micafighter
nagyúr

Hát igen, az a helyzet fogalmunk sincs milyen megállapodásokat kötnek ezek a cégek titokban. Pl a Bungie 2010-ben kezdtek el dolgozni a Destiny 1-en, és szintén 2010-ben 10 éves kiadói szerződést kötött az Activisionnel. Amit viszont csak 2012-ben egy per kapcsán közzétett dokumentumból tudtunk meg, hogy a 2010-es szerződésükben konkrét 10éves ütemtervet csináltak a Destiny-nek és hozzá tartozó DLC-knek, mikor még csak épp elkezdtek a játékon dolgozni :)

Egyből a dokumentum elején, 1.A bekezdés:

1A. Release Plan A
The release plan for the Destiny Games ("ReIease Plan") is currently comprised of four (4) major retail Destiny Game releases tentatively scheduled for the Fall of 2013, 2015, 2017 and 2019 and four (4) Comet releases following each Destiny Game release tentatively scheduled for the Fall of 2014, 2016, 2018 and 2020. ln addition, as part of the Destiny Games Licensor shall also produce DLC Releases as mutually agreed by the parties in the time periods between retail Destiny Games and Comet releases. The expected business model for the Products is a blend of retail packaged goods sales (although the parties acknowledge and agree that the future retail model for iterations of the Destiny Games may be via digital download rather than disk or packaged goods), subscriptions, downloadable content, value-added services and micro~trarrsactions, the exact mix of which shall be determined by mutual agreement of Licensor and Activision.

Még mielőtt egyáltalán elkészült volna a játék (még csak épp elkezdtek dolgozni rajta), mielőtt még tudták volna hogy tetszik-e a játékosoknak egyáltalán a dolog, már tervük volt hogy hány bőrt húznak le a játékosokról. Ennek fényében azt hiszem már nem olyan meglepő, hogy a Destiny 1 tartalomban finoman szólva kissé hiányos - hagyni kellett valamit későbbre is :)

A 2013-as promó videókban beszéltek a 10 éves tervükről a játékkal, csak azt nem emlitették meg, hogy nem egy játékra gondoltak, hanem 4 játék + 4 kiegészítő. Sok játékos meg azt hitte, hogy a Destiny 1 pár MMO-hoz hasonlóan hosszú életű játék lesz. Persze ezt később nem tisztázta sem a kiadó sem a fejlesztő, még akkor sem amikor jöttek a félreérthető cikkek a játékról, szintén arra utalva hogy a Destiny 1 tíz éves lesz.

Aztán 2015-ben meg gond nélkül az arcunkba hazudik a fejlesztő, hogy szó se volt 10 éves tervről, mikor a 2013-as promó videóban is 10 évről beszéltek, a 2012-ben napvilágra került megállapodásukból pedig tisztán látszik egy előre eltervezett ütemterv is :U

Ennél a példánál is csak a véletlennek/szerencsének/Gabennek köszönhető, hogy napvilágra került egy per kapcsán a két cég megállapodása, különben meg azt hazudnának nekünk amit csak akarnak, mi meg nem tudnánk ugy se mi volt valójában a háttérben :)

,,Pc alapú konzolok így a portolás kb ctrl c ctrl v" Egyszerübb lett a portolás, de sajnos nem ilyen egyszerü a helyzet hogy ctrl c ctrl v a PC sajátosságainak köszönhetően, ezt láthatjuk a konzolportok hullámzó minőségéből is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.