Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
herélt nyuszim van
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Aki powershellhez ért az leírná ide ennek a scriptnek a megoldását:
írjon olyan Powershell szkriptet "listaz" néven, amelynek ha egy mappa elérhetőségét adjuk meg paraméterként (pl. c:\users), a következő eredményt kapjuk: Megjelenik a "A mappában x darab állomány található." szöveg, majd az összes állományra vonatkozóan megjelenik egymás utáni sorokban:
-az állomány neve
-hossza byteokban
- utolsó módosításának dátuma
-sorainak száma
A szkript az összes, a mappában lévő állományra állítsa be a csak olvasható attribútumot. Amennyiben nem létezik a felhasználó által megadott mappa, jelenjen meg a "Nincs ilyen mappa" hibaüzenet. Amennyiben a mappa üres, a "Nincs állomány ebben a mappában üzenet" legyen olvasható. -
raczger
őstag
Nem egészen értem az első kérdést. Mármint hogy sql táblában tárolom a txt fájl nevét? Mert ha erre gondoltál ez hülyeség és ha egyből txt fájlból olvasod be az adatokat az nem lassú.
Van egy id (int), ido (int) ahol én unix timestapot tárolok, nev, email, weblap ezek varchar, és uzenet ami text típusú. -
bbazsy
őstag
enyhén beteg. tessék végignézni
ilyen ujjsebességgel nem kellett volna sokáig írnom a szakdolim
-
-
raczger
őstag
Na végre, megvan a webfejlesztés 1 jegyem. 5 természetesen.
Beadandóm
És csak ennyit írt megjegyzésként: - A fejlécben az lfs.php-script.hu szöveg miért kép? Kissé bele is olvad a mögötte levő képbe, a fekete betűszín itt nem jó választás -
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #3984 üzenetére
Szili ?
tegnap anal5 vizsgán ismét bebizonyította, hogy Ő a legjobb arc
-
raczger
őstag
válasz
nickwearby #3984 üzenetére
Tamási
-
nickwearby
tag
válasz
raczger #3983 üzenetére
Filipp?
ez érdekesen hangzikÉn matalapot Pál Jenőnél csináltam,
nekem mint oktató teljesen jó volt,most Csörgőnél járok/jártam analra,
de szerintem a tárgy jellege olyan, hogy nem tudom, mennyit tudna dobni rajta egy kiváló oktató :SÉn annak örülnék, ha Hegyvárinak lenne köv. félévben analízis kurzusa,
nálam ő a top tanár.te kihez vetted fel most, hogy így nem vagy megelégedve?
-
raczger
őstag
válasz
labqabi #3955 üzenetére
Ha már ez a téma, nekem az elvárásaim pl az, hogy valóban oktassanak, tanítsanak. Holnap Analízis zh, semmit sem értek, mert kb ennyit tudott magyarázni a gyaktanár. Előző félévben Filipp tartotta nekem a matalapot, ő pl iszonyat jól és érthetően magyaráz, más mért nem tudja hasonlóan csinálni?
Meg ha már írtam, van-e valakinek esetleg valami jó anyaga, pl kidolgozott zh-k Anal 1 második zh-hoz?
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #3978 üzenetére
nem érted amire gondolok
kooperatív képzés korlátozott, konkrétan X hely van, ahova lehet menni (nem tudom pontosan, de sztem X << 20). szakmai gyakorlatra viszont sokkal több helyre.
kooperatívnél le kell szerződni az egyetemmel is (ez a másik félnél necces, én pont ezzel küzdök KFKIval), viszont ha gyakorlatra mész, akkor meg nem. és közvetlen Te kapod a pénzt is, az se folyik át az egyetemen.
és az idő meg egy külső cégnél se akadály, sőt. ott is csinálhatsz akármennyit.
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #3974 üzenetére
igen de pont a kooperatív lényege nem lesz benne az egészben.
nem tudod beszámíttatni még bscn tárgyak helyett, ahogy mscn (vagy igen?).igazából nem látom az értelmét, vagyis h gyakorlatra el tudsz menni ezer helyre, kooperatívra meg nem, de pont ez a plusz jó benne.
anal5 ea 5, gy 5
statból meg gy 4, ami tök jó, főleg h így voltam a 4. legjobbvicces, h 3 5ös, 3 4es lett, abból 4en együtt tanulunk
-
Matthewus
őstag
Valamit még elfelejtettem, aminek én személy szerint örültem: akik 2008-ban kezdtek, azoknak kötelező 6 hét szakmai gyakorlat, a diploma előtt. Jól hangzik, kíváncsi leszek majd azoknak a tapasztalataira, akik elsőként fognak részt venni ezen.
-
Matthewus
őstag
Azt írta, hogy ő szégyelli magát, hát hadd szégyellje, ha akarja.
Az egész oktatási rendszerrel van bajom, nem az elte proginffel konkrétan.
Hogyan változtatnám? Gyakorlat orientálttá tenni, minél kevesebb, rövidebb előadás, és gyakorlat közben csinálni, rávezetni a dolgokra az embereket, tény, hogy gyakorlatból jobban tanul az ember. A kevesebb előadást izgalmasabbá, érdekesebbé tenni, kevesebb, de válogatottabb, a diákok által is kedvelt előadókkal / meg ne politizáljon az előadó nem az a dolga/. Minden tárgynak rendes honlap, segédletekkel, tudom google, de csak egyszer kellene összegyűjteni. Az előadás témáit összehangolni a gyakorlatokkal. Kapcsolattartást még jobban felfejleszteni, kényszeríteni a tanárokat az etr használatára, mert még mindig jó pár tanár felé se néz. És ténylegesen hasznos dolgokat tanítsanak, nem kell közgáz stb. Jah és még1: kötelező sport minden félévben, pl. 1 kreditért, mert fontos a testmozgás. Ezek nem megvalósíthatatlanok, csak akarni kell. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezeket már rég meg kellett volna valósítani. Most már befejezem, nem kívánok több ezzel kapcsolatos hsz-re reagálni, lehet örülni. De még egyszer: nem az elte proginffel van bajom, hanem az egész oktatási rendszerrel. Ha ez eddig nem lett volna világos, én kérek elnézést. -
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #3963 üzenetére
3x olvastam el a HSZed és -valszeg a szövegértelmezési problémáim miatt-, tényleg nem értem.
viszont marha kíváncsi vagyok (tényleg), szóval kifejtenéd, h
-miért kéne magát szégyellnie?
-azzal ugye tisztában vagy, h a múlthoz képest (3 év akár) harmad olyan könnyű lett az egyetem ? neeeem volt ilyen matalap meg mittomén, hanem 1. félév anal logika bevprog bevmat. akkor mihez kezdtél volna ? nagyon úgy értelmezem, h saját magaddal állsz ellentmondásban a hsz -eidben.komolyan kurvakíváncsi lettem, h Te az ELTE proginf -et hogy szeretnéd változtatni. komolyan, nagyon. kérlek írd le, hátha tanulhatunk belőle.
-
Matthewus
őstag
válasz
labqabi #3955 üzenetére
Megnéztem az eltés honlapon az önéletrajzodat, hát akinek ilyen eredményei vannak az más szemmel látja a dolgokat, és nem képes annak a szemével látni a dolgokat, aki nehezebben boldogul. Szégyelld magad nyugodtan, ha akarod. Ez a baj a legtöbb magyar emberrel, nem beismerni, ha valami szar, és azon nem változtatni, de nem is tudom, hogy mit várok, amikor a legtöbb ember a múlttal hozakodik fel, nem azzal kell foglalkozni, hanem a jelennel. A múltból tanulni kell nem megismételni azt, és foggal körömmel ragaszkodni hozzá. Most baromi jó példákat lehetne hozni a politikából, de nem akarok még abból is vitát. A politika miatt olyan az oktatás, amilyen. Ha unjátok, amiket írok befejezem, beszélgessünk inkább pl. a Forma1-ről, még a végén a szívemre venném, ha még 1 ember szégyellné magát, a véleményem miatt.
-
Matthewus
őstag
válasz
labqabi #3955 üzenetére
Azt gondolok és azt írok, amit akarok. Nincs kedvem leírni ide, hogy milyen elvárásaim lennének az oktatási rendszerrel szemben, de nem ilyen kósza gondolataim vannak róla, hanem határozott elképzeléseim, hogy miben kellene változtatni. Majd egyszer unalmamba írok róla a logoutra. /Remélem ráér/
-
labqabi
csendes tag
válasz
Matthewus #3947 üzenetére
Sziasztok!
Már egy ideje passzívan olvasgatom a fórumot, de most már nem bírtam tovább magamban tartani a véleményemet.
Az első bejegyzéskor még azt hittem, h amiket írogatsz, azok csak ilyen fél-önostorózó, fél-szatirikus megjegyzések... de már látom, hogy _nem_
hmmm...
Kicsit valóban szomorú, ha tényleg úgy látod, hogy a progalap, matalap és társai túlzottan megterhelik a tisztelt kollégákat; meg, hogy nem gyakorlati tudást adnak; meg, hogy irreálisan magas a követelményszint (azért a tiszta levegőjű anal 8-10-ről meg a Gonda-féle bevmat 3-ról talán pár progmatos tudna mesélni
)
Én szégyellem magamat, de nem értem, h ezek után mik az elvárásaid a jelenlegi hazai felsőoktatással szemben! Komolyan nem! Örülnék, ha megírnád
-
Mawyx
őstag
válasz
Matthewus #3947 üzenetére
Azért valahogy csak egyetemista vagy még, tehát nem lehet olyan elkeserítő a helyzet, csak téged nagyon bánt, ami nem sikerül. Ne csak azokat emeld ki, fogadd el és menj el még egyszer, pótra, uvra stb-re.
Még 2004-ben írtam egy levelet egy fölsősnek, azt mondták tőle lehet infókat szerezni, bármi van, keressük. Sajnos az én levelemet már nemtalálom, de képzeld el a legnagyobb rinyát, amit életedben hallottál és szorozd be 10zel, na, azt zúdítottam ráHogy lehet ennyi órára figyelni, órarendet se tudok összeállítani, ennyi anyagot elolvasni se lehet, nemhogy megtanulni, nem hogy figyelni nem tudok órán, de símán lemásolni se tudom, amit felvéstek a táblára, stb stb.
Az ő válaszát bemásolom, hátha jóljön:
"Tárgy: Don't Panic!
Hali!Az egyetem valóban nem piskóta, de ha az ember ésszel és magabiztosságal
áll hozzá, könnyű felfalni! A tárgyak nem elvégezhetetlenek! Én úgy
gondolom, ha teszem azt, egy BTK-sát beültetnék egy tárgy előadására és
gykorlatára, kezébe nyomnék egy érthető jegyzetet, simán levizsgázna és
nem értetlenül biflázná be a dolgokat. Nem a levegőbe beszélek, ezt egyszer
eljátszootam egyik barátommal. Beültünk az egyik legvéresebb előadásra, és
a végén ő segített megérteni az anyagot!
Az eleje a legnehezebb, az elhatározás. Nem hazudok, az elején fogsz
néhány tárgyból bukni. De ez kell ahhoz hogy később ötösökkel távozz Alex
a hentes elől! AzELTE nem könnyű de ne add fel apró akadályok miatt!
Álltalában ott szúrják el a dolgokat az emberek, hogy rosszúl tanulnak.
Nekem 2 évembe került rájönnnöm az egyetemi tanulás ízére. Lásd kiskapuk
;o). Másik nem vagy egyedül, ezer és egy féle képpen tudsz segítségért
folyamodni.
Szóval, ne add fel, adj magadnak 1-2 félév eséjt, és meglátod hogy nem
lehetetlen. Sőt, egyre jobban fogod élvezni hidd el!
Én is átmentem ezen 2 évvel ezelőtt, és sokidőbbe telt míg
kilábaltam belőle. Most pedig már 2 kar egyetemi életére figyelek a
tanulás mellett, és idén elértem hogy 3-as volt a legrosszabb
vizsgajegyem.Tehát, összeszűkült szem, morcos tekintet, acél betétes bakkancs, és menj
tépdd le az arcukat!!! >Üdvözlettel: xy "
Szóval akkor összeszűkült szem, morcos tekintet, acél betétes bakkancs, és menj
tépdd le az arcukat!!! -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3946 üzenetére
Én se szidom, pedig nem igazán megy jól a dolog. Van 5ösöm is, de sok 1esem is, 5éve járok egyetemre és még nem végzek. Nincs nyelvvizsgám, 5szigorlatnól 2van meg. Pár órát úgy buktam el, hogy már 2.héten láttam, hogy ez ennyi óra mellett túl nehéz, nem fér bele az órarednbe, de már nem tudtam ugye lejeletkezni, így mintha bejártam volna, mintha megnuktam volna ellőttem egy tárgyfelvételt
Van amihez sík hülye vagyok, át kell esni rajta, semmivel se leszek rosszabb diplomás ettől, mint bárki más, melóhelyen is biztosan megállom majd a helyem-legalábbis nagyon remélem.
Nem örülnék neki, ah ekvesebb egyetem lenne, mert lehet nem lehetnék akkor most itt. Aki lazázni akar, az mehet Dunaújvárosba.
Szinten lejjebb adni meg nem kéne, így is feleannyit se tudunk, mint a régiek. Párom egyetemi tanár, reggel fél 8-tól este 8ig az egyetemen van, ideje semmi és sokat panaszkodik a hallgatókra, hogy nem győz lefaragni az anyagból, már semmit nem lehet leadni abból pl matekból, mint régen, nincsenek alapjaik a hallgatóknak, nem tudnak semmit és a nagyon nagy többség nem is akar semmit.
De kicsit ellentmondásos is, hogy magasabb színvonalat akar vki, de ez se megy neki, akor azt hogy?
Az meg való igaz, hogy ez egyetem, nem kézenfogva szájbarágósdi áltsuli. Teljesen más tanulási szisztémát igényel, más hozzáállást.
Csinálom ahogy birom és örülök, hogy tanulhatok még akkor is, ha nem vagyok egy észkombájn, nekem így megy és kész. Van amiben jó vagyok, annak kell örülni. -
-
Matthewus
őstag
Indexet ki lehet már kérni?
-
Matthewus
őstag
- számalapon excel, word ?! nanehogymártitkárnőtképezzünk. -> egy másik srác kérdezte nem én, úgyhogy nem bántasz meg
- matalaphoz is írtam egy szépet, de inkább azt nem hagyom bent. a lényeg, h matalapnak nem szabad gondot okoznia. > Este hatkor nem bírok jól koncentrálni, főleg, hogy előtte 8-tól órám volt, mindkét zh előtt, készültem is rá pedig feladatokkal, én is nagyot néztem a jegyre amit kaptam.
snow.man: igazad van, 20-30 éve működött a rendszer, most meg nem. Miért? mert ugyanaz van, mint 30 éve. Ezért nem haladunk semerre, ezért van ennyi buta, sötét ember, mert nem változik semmi, ezért toporgunk egy helybe. Abba is van igazság, amit ti írtok, de abba is, amit én, de valószínű, hogy változni fog a véleményem /teljesen nem fog az tuti/, ha végre sikerül jobban belerázódnom ebbe az egészbe. -
proof88
addikt
Én nem szidom az oktatást, én elismerem, hogy lusta disznó vagyok és ezért bukok meg.
Érzésem szerint, ha meglenne bennem az a szorgalom, mint mondjuk 3-4 évvel ezelőtt, akkor minden tárgyam meglenne elsőre és 3-asnál rosszabb jegyem nem is lenne (egyetemi 3-as, úgy értem).
-
snow.man
tag
válasz
Matthewus #3937 üzenetére
Úgy látom, lassan egyedül maradsz a véleményeddel.
Az egyetemen tényleg nem fognak semmit alád tenni, senki nem fog könyörögni, hogy tanulj, mindenki magára van utalva. Az oktatók munkáját lehet szidni, de szerintem felesleges, sok tárgyat más sem tudna jobban megtartani. Aki már egyetemen oktat, az valószínűleg nem buta ember és a szakmájában otthon van. Persze az ismeretek átadásával és a tanítási hatékonysággal lehetnek gondok, de senki sem tökéletes. Ahogy én látom, a nagyon kevés és rövid órákon azért próbálja mindenki a maximumot hozni. Nem csoda, hogy csomó mindent nem értesz meg, hiszen mondjuk egy gyakon nagy a rohanás, nem is nagyon van idő ott megérteni, de egy jó jegyzet alapján otthon leülve ki lehet silabizálni. Nekem is nem egy olyan tárgyam volt, amiből egész féléven át egy kukkot sem értettem, mindig csak körmöltem a táblára felírtakat (némelyek táblára gyorsabban írnak, mint én papírra), órán figyelni sem tudtam, de zh-k előtt otthon mindig megértettem a nagyját.
Abban van némi igazság, hogy jóval kevesebb egyetem is elég lenne. Pont múltkor hallottam, hogy Angliában valami harmadennyi felsőoktatási intézmény van, mint nálunk, pedig jóval fontosabb és nagyobb ország. De gondolom ott az a teória, hogy kevesebb egyetem legyen, de azok nagyobb létszámmal. Náluk szinte minden egyetem elte méretű vagy még nagyobb. A vidéki kis főiskolákat nálunk is meg lehetne szüntetni, ott kb. semmit nem kell küzdeni egy diplomáért. Meg különben is, egy Szarvas vagy egy Békéscsaba méretű városba minek felsőoktatási intézmény? Ha már infó szakokról beszélünk, nemrég hallottam, hogy pl. a dunaújvárosi főiskolán az infó majdnem büfé szak. Vizsgaidőszakban alig van vizsgájuk, mert majdnem mindenből megajánlott jegyet kapnak, az anyag meg sem közelíti a nagy egyetemekét, stb. Tehát valóban lehetne tömbösíteni a felsőoktatást, csak ezzel meg az a baj, hogy a nagyobb városok (Bp, Debrecen, Szeged, Pécs) már lehet, hogy nem bírnának el még nagyobb egyetemet, még több hallgatót.
Ergo a megoldás valóban az is lehetne, hogy kevesebb embert vesznek fel. Nem is kell olyan régre visszatekintenünk (20-30 év), amikor ez még működött. Aki akkor bekerült a felsőoktatásba, az valószínűleg el is végezte az adott szakot. Ráadásul akkor valóban egy minőségi rendszer volt, a diploma értéke is nagyon jó volt, stb, stb, nem kell tovább ragozni. Ez a tömegesítés nekem sem túl szimpatikus, de mint előzőleg már írtam, valóban vannak hibái a hazai felsőoktatási rendszernek (melyiknek nincsenek?)...
-
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #3942 üzenetére
hidd el, tényleg nem jól látod. ezt egy általam igen nagyra becsült leendő oktatód fejtette ki, addig én se így láttam:
egyetemre mindenki fel kell venni. egyrészt az egyetem érdeke pénz miatt (állambácsi), másrészt -ahogy pont Te említetted- nincs egységes oktatás középiskolákban. ergo lehet úgy elhasalsz matek emelted / akármin, ahogy kell, de egyetemen -ahol önállóan kell főként dolgozni- ott meg össze tudod magad szedni.
valamilyen szinten talán a kreditesdinek is ez a lényege.másik mondás, amiről Ti lemaradtatok, nincs már ilyen oktatótok: nem mindenkiből lesz programozó (nekem lesz papírom, mégse leszek sose az, már beletörődtem).
egyetemet is talán picit rosszul látod. itt nem fognak alád tolni az égvilágon semmit soha. amit tanulni kell zhra és főleg vizsgára, azt magadtól. lehetne diszkrét matekot tartani 3* ennyi órában, az se lenne elég. ergo vagy leülsz otthon és addig rágod, míg meg nem érted (/be nem magolod), vagy szimplán ennyi. és diszkrétet sehol nem tudod kikerülni, az mindenhol szórótárgy.
programozni itt _nem_ fognak megtanítani. nem és kész. ha programozni akarsz, át akarsz menni a beadandókon, akkor van n+1 doksi / segítség NETen, tessék használni. programozáshoz gyakorlás kell, arra ott nincs idő. oké lenne, de akkor a szint lenne a 0 -n. tényleg ezt szeretnéd ?
igen kevesebb egyetem kell, de nem vagyok benne biztos, h ezáltal minőségibb lenne a képzés. 1. évben talán, amikor tényleg nem lehet csinálni semmit gyakon, mert 90% úgyis megbukik félév végére, de aztán úgyis csak az marad bent, aki amúgy is maradt volna. szóval nem igazán látom mit is szeretnél belőle kihozni.
minőségibb oktatás (=keményebb?). akkor 600ból nem 40en diplomáznánk idén, hanem 10en ? csak nekem sántít ez a gondolat ?nem akarlak megbántani, -azért is van a végén- de:
- számalapon excel, word ?! nanehogymártitkárnőtképezzünk.
- matalaphoz is írtam egy szépet, de inkább azt nem hagyom bent. a lényeg, h matalapnak nem szabad gondot okoznia. -
Matthewus
őstag
válasz
skoda12 #3941 üzenetére
Nehezítsék, jah. Minden gyakorlaton ott voltam, csináltam a példákat, figyeltem, mégse sikerült. Infoból meg nem mindenkinek volt lehetősége emelt szinten tanulni. Számalap? Mi egy percet se exceleztünk, végig unixoztunk. Épp az egyik gyerek a csoportban kérdezte beadandó előtt, hogy fogunk e wordot, excelt, html tanulni? És nem elsőéves volt... Vannak még csodák. Szórótárgy, pont erről beszéltem, bizonyos mennyiségnek meg kell bukni. Nem kellene szórótárgy, ha nem vennének fel sok embert, vegyenek fel kevesebbet ez egy baromi egyszerű megoldás. A diploma így is elértéktelenedik már. Meg mondta, az egyik általam nagyra tartott ember, B.Lajos: Sokkal kevesebb egyetem kellene! Ezáltal nem kellenének szórótárgyak, minőségibb oktatás folyhatna. A szórótárgyak létezése is egy jó bizonyíték arra, hogy nem érdek az, hogy te megtanulj jól valamit, hogy azt ne csak a zh-n tudd, hanem 2 év múlva is.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Matthewus #3940 üzenetére
Szerintem jogos, hogy nehezítik a progalap évfolyamzh-t. Az előző félévben a nehézségi szintje nem érte el az info emelt érettségi prog feladat nehézségét. Most ehhez vedd hozzá, hogy számalapból az első zh-n excel meg frontpage feladatok voltak, és hogy állítólag ezen a helyen egyetemi szintű programozó képzés folyik. Kicsit paradox, nem? Én a számalap helyébe is visszahoznám a régi progkört. A matalap tényleg alap, semmi olyat nem kértek, amit érettségin ne kérhetek volna. Diszkrét matek tényleg nehéz, de mindenhol vannak szórótárgyak, ha nem lennének és tömegesen végeznének a hallgatók, akkor elértéktelenedne a diplomájuk.
-
Matthewus
őstag
Dehogynem van százalék, dehogynem. Te minek neveznéd azt, hogy olyan címszóval nehezítik az évfolyamzht, hogy "előző félévbe túl jó eredmények születtek". Vannak segítőkész tanárok, nem azt mondtam, hogy nincsenek, de hiába segítőkészek, ha órán nem adják le az elegendő anyagot, amiről nem feltétlenül ők tehetnek, hanem aki a tárgy felelőse vagy mittudomén, hogy ki. De jövök, a programozással, a közgázzal, a matalappal, diszkrét matekkal /irreális elvárások vannak a vizsgán/. Nem is azt mondtam, hogy személyenként buktatnak, hanem nagy átlagba. BME-s helyzetet ismerem, ott is szar van, itt is szar van csak kicsit más. Anyám óvónő, belelátok a munkájába, és sokkal többre becsülöm őket, mint az egyetemi tanárokat.
Más: miért van az, hogy az összes eltés takarító néni egy bunkó? Mellette még nem is takarítanak... Egyetemre nem szokott kijárni az ÁNTSZ? Géptermekben nem sokára lábuk nő a cuccoknak akkora dzsuva van rajtuk. -
Mawyx
őstag
Holnap tuti megb@sznak numanalból
Nem volt most konzultáció, ami nagyon hiányzik nekem. Összegyűjtöttem a kérdéseim, elküldtem a tanárnak, de cseszik válaszolni -
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #3937 üzenetére
szerintem sincs igazad.
qrvára nincs százalék, hogy most ennyit meg kell buktatni. de egyszerűen nem is kell ennyi ember, mint amennyit felvesznek (nyilván a pénzért) és így kiszóródnak. sztem pont nálunk vannak jófej és segítőkész tanárok, akik leadják az anyagot. miből is nem adtak le olyat, amit később számonkértek (légyszilégyszi ne programozással gyere) és nem lehetett megtanulni ? sztem max a logikád tudnád mondani..
nyilván első év szopás, túl kell élni. ezilyen. de sztem _direkt_ senki se akart meghúzni. hallgass át BMEre egy félévre, megtanulod milyen amikor _meg akarnak húzni_.
a másik részre pedig csak annyit, h egy egyetemi tanár nem csak oktat. baromira semmi értelme összehasonlítani másokkal. teljesen más a két felsorolt példa.
-
Matthewus
őstag
válasz
snow.man #3936 üzenetére
Nem a csak a felsőoktatást szidom, hanem az egész oktatási rendszert. Hajjaj, hallottam én már nagyon jól boldoguló embert is szidni az oktatási rendszert, a buktatás meg benne van a rendszerbe, ez nem úgy megy, hogy leülnek és kiválasztják. Köztudott, hogy arra mennek az egyetemek, hogy ne végezd el pontosan annyi idő alatt az egyetemet mint amire meghirdették, főleg most a bolognai rendszerben mert mesterképzésre baromi kevesen mennek, és valamiből kell a lóvé, így is baromi sokat vonnak el tőlük. Megvan a minimum követelmény, persze. Csak amikor nem adja le a minimum követelményhez szükséges anyagot, akkor persze, hogy megbuksz. Azt utálom amikor az egyetemi tanárok sírnak, hogy milyen állapot van a felsőoktatásban, hogy bambulnak az előadáson, nem járnak gyakorlatra, de egy egyetemi tanár, kvára nincs kitéve olyan dolgoknak, mint pl. egy óvónő, aki napi 8 órában szenved a neveletlen 3-6 évesekkel, mert a szülők otthon szarnak a gyerekre, és ezek az emberek nincsenek se megfizetve se elismerve, pedig sokkal nehezebb dolguk van. És igen, szar az oktatási rendszer, aki ezt nem ismeri el az elvakult vagy álomvilágban él. Soha nem volt még ennyi problémám a tanulásban, mint itt az egyetemen, hogy hiányosan oktatnak és utána meg elvárják, hogy tudj. De még szerencse, hogy van pár jó tanár, aki ebből a szarból is kihozza a legjobbat. Van statisztika is, hogy mennyi ember végezi el a 3 évre meghirdetett szakokat 3 év alatt, és elszomorító, hogy milyen alacsony százalék és ez nem csak a hallgató, hanem a tanár és az egyetem hibája is. Ezt a kredites, átsorolgatós mókát meg nem találom valami jónak, mert sok ember nem teheti meg, ha fizetni kell, hogy tanuljon, és ezt hamar be fogják szüntetni, ugyanis kiderült, hogy az átsoroltak nagy része nem jár költségtérítésesre, hanem befejezi az egyetemet és újra felvételizik. Nem azért tanultam 12 évig, hogy utána átsorolgassanak. Szívesen vitázok a témáról, de a véleményemet fenntartom.
-
snow.man
tag
válasz
Matthewus #3931 üzenetére
Szerintem csak az szidja ennyire a magyar felsőoktatás rendszerét, aki nem igazán boldogul benne. Persze, nem azt mondom, vannak hibái, de azt nem az egyetem szabályozza, hogy elvégzed-e a szakot az előírt félév alatt vagy sem. Minden tárgyból megvan a minimum követelmény, ha azt nem teljesíted, nyilván meghúznak. Nem ülnek le minden hallgató teljesítését átnyálazni és mindenkit direkt megbuktatni legalább egy tárgyból úgy, hogy biztos ne férjen bele a mintatantervbe, ez azért abszurd lenne...
-
-
Matthewus
őstag
válasz
rexmester #3932 üzenetére
1.) Senkit nem fog érdekelni. Azt ajánlom neked, hogy számolgass egy kicsit. Duplázással és nem duplázással is számold ki, hogy kb mennyi pontod lenne, ajánlom, hogy figyeld majd az idei ponthatárokat.
2.) az évvégi bizonyítványok csak az egyik fajta pontszámításnál számítanak bele, de a pontos pontszámítási rendszert megtalálod a felvi.hu oldalon. Amíg te eljutsz a felvételiig lehet, hogy megváltoztatják. /mindig kitalálnak valami hülyeséget/
3.) Fontos a szorgalom, nem kell feltétlenül matekzseninek lenni, de fontos az is, hogy milyen a tanár /sokak azt mondják, hogy ez nincs így, de ez nagyon is így van/.
4.) Ha ez nem megy a többi tárgy rovására és szívesen csinálod, akkor igen.
5.) Jelenleg az informatika karon legjobb tudomásom szerint, egy darab középfokú C típusú nyelvvizsga szükséges a diplomához.
6.) Erre inkább nem válaszolnék, legyen elég annyi, hogy bőven a ponthatár felett voltam
7.) Számon kérni? Semmit. A legtöbb dolog új lesz, de egy biztos matekos tudás jó alapot szolgáltat a matekos tárgyakhoz, ahogy a programozásos tárgyakhoz a programozási ismeret. Középiskolai anyagot nem kérnek számon, az ismeretek 90%-a új lesz, már az első félévben.
8.) Ha nem gimiből jössz nem hátrány, hanem inkább előny, ha jól tanítják az infót, a matekot és tanultok majd programozni.
//Én pont emiatt szívok, gimibe szar volt az infó, szartak a fejünkre a fakultációval kapcsolatban és a matek is khm. elég gyenge volt /szar tanárok//.
Még egy pár gondolat. Az egyetemen senki nem fog a szádba rágni semmit, nem fognak biztatni arra, hogy tanulj vagy igyekezzél jobban, az egyetemnek nem érdeke az, hogy te jól megértsd, megtanuld, amit kell. Tökmindegy melyik egyetemre mész mindenhol ugyanaz a szar van csak egy kicsit más mindenhol. És az egyetemen is fogsz tanulni felesleges dolgokat. És lesz olyan is, amikor olyan feladatokat kapsz, amihez órán nem kaptad meg a kellő tudást. Nem akarok senkit se elkedvteleníteni, de ez a helyzet, sok szar dolgon kell keresztül menni a diplomáig, de ha már belevágtam én végigcsinálom az tuti, csak most nagyon szarba vagyok, lehet, hogy nem lesz meg két félév alatt az elegendő kreditem, és akkor átsorolnak költségtérítésesre, ami az egyetem végét jelentené számomra, az ettől való félelem is rányomja a hangulatát az írásomra. -
rexmester
csendes tag
Hu köszi a gyors választ!
Hát ha már felajánlottad akkor felteszek még egyet-kettőt, bár én még "messze" vagyok tőle, de már most próbálok rá készülni
Akkor még néhány kérdés:
1.) Csak a matek-infó-angol-t emelted ki hogy ha abból 5-ös akkor nyert ügyem van. És ez azt jelenti hogy az irodalom-nyelvtan, töri senkit nem fog érdekelni hogy hányas? ha hármas az sem gáz, bár remélem nem lesz annyira rossz2.) Az évvégi bizonyítványok számítanak, ha igen, akkor hányadiktól?
3.) Ha nem vagy matekzseni, de van hozzá szorgalmad hogy tanulj, tanulj, tanulj, akkor van esélyed bent maradni?
4.) Ha van rá lehetőség a sulimban, hogy 3.-4.-ben emelt szintű korepre, akkor azt érdemes kihasználni, akár úgy is hogy nem teszek emelt szintű-t?
5.) Tényleg igaz, hogy egy diplomához 2 nyelvvizsga szükséges, legalább középszinten?
6.) Te hány ponttal kerültél be, és azokat mire kaptad
?
7.)Azt meg tudod mondani, hogy az első évben, melyik osztály tananyagát fogják a legjobban számon kérni, az elmúlt 4 évből?
8.) Ha nem gimiből mész az hátrány, baj?, hanem szakközép iskolából ahol az infót emelt számban tanítják, most éppen a 2 helyett 7 infónk van egy héten? (ez rossz vagy jó?)
Köszi a válaszokat.
-
Matthewus
őstag
válasz
rexmester #3930 üzenetére
Tavaly 290 körül volt a ponthatár, nem nehéz bekerülni. Verseny nem kell, ha jó vagy matekból és van rá lehetőséged, akkor csinálhatsz emeltet, az segíteni fog egy ideig az egyetemen, Infóból is csinálhatsz emeltet, ha van rá lehetőséged, az is segít. Nyelvvizsgából nem árt, ha van egy angol középfok. De nem szükséges az emelt szint, anélkül is be lehet kerülni. Pl. 5ös matek+infó+angol középfokú nyelvvizsga és tuti benn vagy. Ha van nyelvvizsgád, de mindenképpen akarsz emeltet valamiből, akkor elég 1ből. Bekerülni nem nehéz, de úgy bennmaradni hogy 3 év alatt teljesíteni a 3 évet nehéz, főleg úgy, hogy köztudottan arra mennek az egyetemek, hogy 3 év alatt ne végezd el semmiképpen, inkább 5 év alatt, és most már nagyon erőltetik, majd, hogy menjenek a mesterképzésre, de addigra sokaknak elveszik a kedvét az egésztől. De olvasd el még más ember véleményét, mert én utálom és szarnak találom az egész magyar oktatási rendszert /diplomagyár/, és az egyetemmel kapcsolatban is egyelőre több a rossz tapasztalatom, mint a jó. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.
-
rexmester
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen tanulmányi háttérrel kell rendelkeznie valakinek, hogy jó esélye kegyen hogy felveszik? (pl.: nyelvvizsga(milyen szintű?), verseny, érettségi, emelt szintű(miből, hányasra?))...
Köszi
-
Mawyx
őstag
sajnos nem
Pedig én tök kedves voltam...
úgyhogy vagy engem várna vaslapáttal vagy legalábbis segítene kirámolni a lakástde ma viszonylag rendes volt, adott kölcsön söprűt...
Milyen köcsög emberek vannak: elmentem vásárolni, mire visszaértem kegyetlen sok, de rengeteg csótány hulla volt a folyosón előttem. Nem mertem továbbmenni, mondom meghalok, ahogy ropognak a lábam alatt, féltem továbbmenni, de nem söprűvel mászkálok alapból, csöngettem egyik szomszédhoz, de nem volt otthon, így hozzá kellett csöngetnem kérni egy söprűt és adott. A fölöttünk lévő vagy vmelyik másik szomszéd oda söpörte elém a csótányhulláit és otthagytaMég egy ilyen és összeszedem őket, becsöngetek hozzá és beöntöm a szoba közepére
+ a gyönyörű kertembe, sziklakertbe rendszeresen csikkeket hajigál+cigisdobozt. Sose látom ki az az a baj -
Matthewus
őstag
Thx a választ bár nem sokat értek belőle, stl-ül nem tudok, gyorsítani meg ilyenek nem kellenek, csak az, hogy legalább működjön, de az órai feladatokból összeszedett tudással nekem baromira nem megy. Előző félébe is olyan beadandót fogtam ki, aminek az összetettsége nem volt fogható az órai feladatokhoz. Csak nem értem, hogy hogy van pofa hozzá kiadni olyan nehézségűeket, amilyeneket nem csinálunk. A másik, hogy olyan címszóval nehezítik az évfolyam zh-t ,hogy az "előző félévbe túl jó eredmények születtek".
-
Mawyx
őstag
Figyelj mán, azért nem villamosmérnök vagyok, ezt is segítséggel is alig birtuk megcsinálni
Jó ez, ha el akarják lopni, úgyis ellopják, de ez azért nem rossz, a riasztót nem hallom, de pár perc alatt ott vagyok, ha jön sms. Nem hagyok benne az égvilágon semmit, amit el tudnának lopni. Egyébként meg ha be birják indítani,akkor vigyék, egészségükreNekem most is alig indult ez a szar
Meg a kormányt ugye alapból kiveszem kiszálláskor.
A lakásba is be akarom szerelni, nem 10mp alatt fogják kirámolni a kéglit, addigra meg küldöm a szomszédot vaslapáttal meg én is húzok haza. -
Mawyx
őstag
Elektromosságtan 5-ös, wehhehe
-
-
Mawyx
őstag
Busszal jársz? Honnan melyik járat megy?
Gondoltam kölcsönözni kellene egy robit, egy hétvégén felmennék Normafához meg a Budai hegyekbe, meg-megállnék fényképeznék és bámulnék, innen lentről úgy tűnik csodaszép házak vannak a hegyoldalakban. Csak ha bkvról fel-leszállok, arra a gatyám is rámegy, autóval körülményes parkolni meg nem lehet tötyörészni, bicajjal nem birnám, a robesz kézenfekvő lenne, nem túl gyors, de mégis fürge, könnyen leállok vele, fotó itt-ott-amott, aztán go tovább -
Mawyx
őstag
Még tovább halasztottuk a kirándulást, ebből már nem lesz semmi
Most nincs sulim, de jövő héten lesz, utána héten meg vizsgák már végig meg javító zh-k... Nekem a holnap lett volna jó. Utálom, hogy mindig ha valami van, azt berakják 10 vagy 12órára, hogy pont félbevágja az ember napját, se délelőtt nem lehet tartarmasat csinálni, de délután megint kevés már az idő pl elutazni. Csodálatos idő van pedig, végre nem kell megdögleni, igazi tavasz, hosszú nadrág, fölsős idő. Fuck, fuck, fuck
-
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #3913 üzenetére
egyszerű minker.
a legbutább módszer:
végigmész a két válogatott adatsoron (>1, <800), kivonod egymásból az N -eket és ahol az abs a legkisebb, az a jó neked.megvalósítani STL -el marha egyszerű (2 list mondjuk, amibe pakolod a >1, <800 N -jeit + iterátorokkal végigrohansz rajtuk párszor). de ha nem tudsz estéelül(
), akkor se olyan bonyi.
ez a legegyszerűbb és a leglassabb.
ezt gyorsíthatod, hogy figyeled az aktuális minimumot és mivel N szigmon nő, ezért ha ezt túllépi, akkor ugrasz egyet az első adaton.
ezt tovább gyorsíthatod, ... -
Matthewus
őstag
Hopp az kimaradt. C++, progalap. Ami nem megy, hogy milyen sorrendben kellene ellenőriztetni a bevitt adatokat a beolvasás után. Addig még megvan, hogy végignézem a tömbben, hogy van-e 10 méter feletti és 800 cm alatti adat / ugye akkor ha nincs 800 alatti vagy 10 feletti vagy egyik se akkor nincs ilyen hely és kész/, de hogy utána, hogy a viharba kellene megnézni, ha pl. több áradású hely van, azok közül melyik a leggyorsabb.
-
Matthewus
őstag
Tudna valaki segíteni ebbe a feladatba?
Feladat: Egy folyón N helyen mérik a vízállást, amit egy referenciamagassághoz képest centiméterben adnak meg. Elsőfokú árvízvédelmi készültséget kell elrendelni, ha a magasság meghaladja a 800 centimétert, másodfokút, ha meghaladja a 900 centimétert és harmadfokút, ha meghaladja az 10 métert. Folyószakasznak nevezzük a leghosszabb egymás mellett levő egyforma tulajdonságú mérésekből álló sorozatokat. Árvíznek nevezzük azt a szakaszt, ahol minden hely legalább elsőfokú készültségű. Készíts programot, amely meghatározza a leggyorsabb áradás helyét, azaz azt a helyet, ahol legközelebb van egymáshoz árvízmentes és harmadfokú készültségű hely!
Kb. egy hónapja szarakodok vele, de nem sikerült megcsinálni. -
skoda12
aktív tag
Diákat vetítettek, meg elküldtünk két jobot. Diákon csak annyi volt, hogy melyik menüpont alatt mi található, meg hogy miért jobb a p-grade, mint ssh klienssel küldeni a parancsokat. [link]
Világvégét már megjártam, hungridre regisztráltam, adminisztrátori megerősítő e-mailre várok.
Bevmat minimum 4-es, de fél óra múlva lesz EA, ott tudom meg a pontszámot. -
bbazsy
őstag
vizipipát nem akar vki lenni? csakh olcsóbb legyen a szállítás...
-
Mawyx
őstag
Vagy két éve végeztem egy tárgyat. Kiselőadni kellett volna, de nem szeretek, ezt a tanár is tudta, nekem adta a weblapot, hogy én majd felrakom a többiek kiselőadásait...
Most, 2009 májusban küldött vki egy kiselőadást, hogy rakjam már fel.Te, mondom ezt honnan szedted? 2weblapfelelős volt, de én mondom már rég letudtam, el is felejtettem a tárgyat, a párom meg már le is diplomázott
Hát de akkor kinek küldje? Mégis én honnan tudjam, hogy órán kit jelöltek kis erre a feladatra?!
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hálózati / IP kamera
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3404
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- Fosi v3 eladó
- Lenovo ThinkPad T14 GEN2/14''UHD(3840x2160)i7-1185G7/48GB RAM/512GB SSD/Nvidia MX450 2GB/eSIM/4G LTE
- Latitude 7410 14" FHD IPS i7-10610U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3331
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest