- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthewus
őstag
válasz
rexmester #3932 üzenetére
1.) Senkit nem fog érdekelni. Azt ajánlom neked, hogy számolgass egy kicsit. Duplázással és nem duplázással is számold ki, hogy kb mennyi pontod lenne, ajánlom, hogy figyeld majd az idei ponthatárokat.
2.) az évvégi bizonyítványok csak az egyik fajta pontszámításnál számítanak bele, de a pontos pontszámítási rendszert megtalálod a felvi.hu oldalon. Amíg te eljutsz a felvételiig lehet, hogy megváltoztatják. /mindig kitalálnak valami hülyeséget/
3.) Fontos a szorgalom, nem kell feltétlenül matekzseninek lenni, de fontos az is, hogy milyen a tanár /sokak azt mondják, hogy ez nincs így, de ez nagyon is így van/.
4.) Ha ez nem megy a többi tárgy rovására és szívesen csinálod, akkor igen.
5.) Jelenleg az informatika karon legjobb tudomásom szerint, egy darab középfokú C típusú nyelvvizsga szükséges a diplomához.
6.) Erre inkább nem válaszolnék, legyen elég annyi, hogy bőven a ponthatár felett voltam
7.) Számon kérni? Semmit. A legtöbb dolog új lesz, de egy biztos matekos tudás jó alapot szolgáltat a matekos tárgyakhoz, ahogy a programozásos tárgyakhoz a programozási ismeret. Középiskolai anyagot nem kérnek számon, az ismeretek 90%-a új lesz, már az első félévben.
8.) Ha nem gimiből jössz nem hátrány, hanem inkább előny, ha jól tanítják az infót, a matekot és tanultok majd programozni.
//Én pont emiatt szívok, gimibe szar volt az infó, szartak a fejünkre a fakultációval kapcsolatban és a matek is khm. elég gyenge volt /szar tanárok//.
Még egy pár gondolat. Az egyetemen senki nem fog a szádba rágni semmit, nem fognak biztatni arra, hogy tanulj vagy igyekezzél jobban, az egyetemnek nem érdeke az, hogy te jól megértsd, megtanuld, amit kell. Tökmindegy melyik egyetemre mész mindenhol ugyanaz a szar van csak egy kicsit más mindenhol. És az egyetemen is fogsz tanulni felesleges dolgokat. És lesz olyan is, amikor olyan feladatokat kapsz, amihez órán nem kaptad meg a kellő tudást. Nem akarok senkit se elkedvteleníteni, de ez a helyzet, sok szar dolgon kell keresztül menni a diplomáig, de ha már belevágtam én végigcsinálom az tuti, csak most nagyon szarba vagyok, lehet, hogy nem lesz meg két félév alatt az elegendő kreditem, és akkor átsorolnak költségtérítésesre, ami az egyetem végét jelentené számomra, az ettől való félelem is rányomja a hangulatát az írásomra. -
Matthewus
őstag
válasz
rexmester #3930 üzenetére
Tavaly 290 körül volt a ponthatár, nem nehéz bekerülni. Verseny nem kell, ha jó vagy matekból és van rá lehetőséged, akkor csinálhatsz emeltet, az segíteni fog egy ideig az egyetemen, Infóból is csinálhatsz emeltet, ha van rá lehetőséged, az is segít. Nyelvvizsgából nem árt, ha van egy angol középfok. De nem szükséges az emelt szint, anélkül is be lehet kerülni. Pl. 5ös matek+infó+angol középfokú nyelvvizsga és tuti benn vagy. Ha van nyelvvizsgád, de mindenképpen akarsz emeltet valamiből, akkor elég 1ből. Bekerülni nem nehéz, de úgy bennmaradni hogy 3 év alatt teljesíteni a 3 évet nehéz, főleg úgy, hogy köztudottan arra mennek az egyetemek, hogy 3 év alatt ne végezd el semmiképpen, inkább 5 év alatt, és most már nagyon erőltetik, majd, hogy menjenek a mesterképzésre, de addigra sokaknak elveszik a kedvét az egésztől. De olvasd el még más ember véleményét, mert én utálom és szarnak találom az egész magyar oktatási rendszert /diplomagyár/, és az egyetemmel kapcsolatban is egyelőre több a rossz tapasztalatom, mint a jó. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kompakt vízhűtés
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest