- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Érd.lány
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Hogy érted, hogy nem kell programozni a szak elvégzése után se? Nem értem, ha valaki el akar menni pl. egy JAVA fejlesztői melóra, annak nem kell tudnia programozni?
Egyébként ez a szak elegendő egy ilyen vagy egy hasonló állás betöltésére?
http://www.profession.hu/hu/allas/programozo-matematikus-c-es-vagy-java-pr-grafton-technologies-345249 -
scream
veterán
Köszönöm.
Megtaláltam a tantervi hálókat, gondolom 1. félévnél mindegy melyik szakirány hálóját nézem.
Viszont úgy látom, hogy amit 1. félévre ajánlanak azokat mind fel is veszik nekünk? Gondolok itt pl. Közgazdasági alapismeretekre illetve Jogi és menedzsment ismeretekre, mert mellettük szerepel a 3+0K/2+0K az 1. félévnél. Vagy akkor ezeket nem veszik fel?
-
skoda12
aktív tag
Ma volt EA. EA-ra elvileg nem kotelezo jarni viszont csak max 4 alkalommal lehet hianyozni gyakorlatrol fuggetlenul attol, hogy tudod-e igazolni vagy sem. Gyakorlaton pedig tenyleg irtak katalogust. Mindket zh-n kotelezo megjelenni, kulonben nincs lehetoseg potolni. Gyakvez szerint extrem kiveteles esetben ez utobbi szabalytol eltekinthetnek.
-
peterszky
őstag
Ne is bánd
Első alkalom: bejött, közölte, hogy rossz napja van, mindenkit megvágott, még Acsai Petit is, ha jól emlékszem. Ez azért mindent elárul arról a napról
Második alkalom: kb. egy órát ültem vele, a végén megvágott
Harmadik alkalom: ismét egy órát ültem vele, hármast kaptam
Ami azért volt para, mert ugyanazt a tételpárt húztam ki, mint a második alkalommal és a végén már ugyanazok a kérdések jöttek elő, mint amikor megvágott
(minden alkalom egy tárgyfelvétel volt)
Amúgy mik is voltak: lány ne legyél, öltöny, hosszú haj (rövid hajam van
) meg dicsérd a könyvet, unokákra kérdezz rá, stb-stb...
-
nickwearby
tag
280 fős az előadás, úgyhogy őt biztos nem zavarja
De nekem mennyire nem jó, ha nem járok be?
A követelményekről tudsz valamit?
A honlapján csak forráskódokat találtam,
egyéb infót nem.Két éve is felvettem a scriptnyelveket,
de akkor nem foglalkoztam vele,
ahhoz képest annyi változást látok, hogy Tejfelnél csak python van,
míg a korábbi oktató perl és ruby nyelveket kért számon. -
peterszky
őstag
Lehet tart, csak most a régi-új BSc miatt kavarás van... Az újon már külön van A / B / C numerikus elméletben, ott többen tartanak gyakot meg más a követelmény (= könnyebb
). Meg van egy külön tárgy, amit a 2006-os A-nak hirdettek meg, most minden 2006-os B/C-nek azt kell felvenni. Ezt Krebsz tartja, az újat meg László Lajos. Azért is nem maradt meg pozitívan Krebsz, mert sokat hibázott MatAlapon, ott még ugye észreveszi ember, Num2-n már nem vagyok benne biztos, hogy meglátnám
-
nickwearby
tag
"sztem kósa"
Egy kicsit kifejted részletesebben, hogy miért őt ajánlod?
Mert ez alapján: ....
http://markmyprofessor.com/tanar/adatlap/8914.html
Nem tudom..., mi problémájuk lehetett vele? -
peterszky
őstag
Szerintem is Kósa, ha csak gyakjegyre mész, akkor meg Vincellér, de nála sokat nem fogsz megtanulni.
Szerk: Brányit meg kerülni, szerintem elég vészes a gyakja (nála csináltam Adatbázisok 1-et.)
Érdekes lesz ez a Num2 gyak választás, Krebszhez beférek, ott a legkisebb a csoportlétszám harminc fővel, a többi magasabb... Az alapból nem igazán jó, ha túl sokan vagyunk. Viszont Krebsz gyakorlata az előadás után van rögtön
-
Lor&
újonc
-
andben
csendes tag
Kösz szépen a választ!
A bizottságnak utánanézek akkor, sztem biztos h fontos az is, mert lehet h az általa tanított tárgyakból feltehet 1-1 kérdést!Hát szűk 2 hetünk van rá végülis tényleg vannak olyan tárgyak, amik kevésbé mentek jól akkor azokat kell átnézni jobban! A diplomám az algoritmusok+java azok jól mentek/mennek hálistennek!
Igen tényleg ezt a beszélgetés+rálátást akarják megnézni a tanárnő szerint is!A felvételitől tényleg kevésbé tartok, mert addigra már vmi csak van a kezedben meg ott azért lehet tárgyat választani!
-
andben
csendes tag
Hát parázunk rendesen mindannyian...! És senki nem tud semmit. Max. azt h valószínű Hunyadvári lesz a felelős, tehát a form. nyelveket extra át kell nézni... Ezt is hol lehet tutira tudni h ki aznap a záróvizsgafelelős?
Én speciel voltam már záróvizsgán más egyetemen, ami 3 tárgy volt. Itt a záróvizsga tételsor gyakorlatilag az ÖSSZES EDDIGI tárgyból szemezget témákat....
Itt:
http://www.inf.elte.hu/karunkrol/szervezet/dekanihivatal/to/szigorlat_nagyprogram_zarovizsga/Zrvizsga/PTIBSc_zv_tetelek.pdf
Pl. itt kapunk 2 tételt és végig mondjuk? És ha mondjuk olyan tanár nincs bent aki ért a diff. egyenletekhez akkor azt nem kapom...?Szal egy kicsit sok tekintve h van még vizsgánk, diplomát is kell még írni illetve van még msc felvételi! Szal lesz rá kb 1,5-2 hetünk... Elég-e vajon?
ÉRdekes még az MSc felvételitől sem parázok annyire mert tudom h ott legalább lehet választani a tárgyak közül...
A diploma felelős tanár nyugtatgatott h nem fogják annyira komolyan venni ha pl. nem tudod a Cauchy tétel bizonyítását pontosan, inkább a rálátást nézik! Persze neki könnyű...
Szal a kérdés az h menniyre veszik komolyan? Mert az anyag hatalmas ha ezt mind meg kell tanulni az nagyon sok...!
-
Mawyx
őstag
Nem tudok úszni.
És én tudom mit birok. A kötelező tesiből semmit. Első félévben próbáltam és hidd el, nem akartam otthagyni az órát, mindenki előtt megszégyenülve potyogó könnyekkel belegondolva, hogy rajtam röhögnek kisétálni a teremből, de úgy éreztem megfulladok. Gyenge vagyok, nem birom és nonszensz, hogy emiatt ne kapjak diplomát. Viszek orvosi igazolást, el kell hogy fogadják, ha vki nem alkalmas rá, akkor nem alkalmas. -
skoda12
aktív tag
Balázs a következő félévet a franciáknál tölti. Campona mellettibe fogok járni akkor. Cuccokat hová tudom tenni? Van kulcsrazárható szekrény vagy őrzik az öltözőt? Tudom hülye kérdés, de eddig csak a szülővárosom uszodájában jártam, az ottani állapotok meg ... Szóval eléggé figyelni kellett mikor nyúlnak le valamit.
-
snow.man
tag
Igen, szte-n gondoltam, mert most itt dolgozok egyetem mellett és egy 3-4 évig nem szeretnék elmenni, gyűjtöm a tapasztalatokat. Addig meg egy közgés diploma belefér. Ezt a szakot néztem, gazdálkodás és menedzsment távoktatásos formában, tehát neten van szinte minden anyag, bejárni alig kell, csak egy-két konzultációra meg vizsgázni. Még lazább, mint a levelezős, a diploma értéke pedig semmivel sem kevesebb. Itt vannak matekos meg infós alapozók, de azt be tudnám számíttatni a mostani szakomról, még egyszer azokat nem kellene megcsinálni, így a 7 féléves képzést simán meg lehetne csinálni 2 év alatt. A 7. félév szakmai gyak, de ha dolgozik valaki, akkor azt már betudják szakmai gyakorlatnak. Egy félév 160 rugó, tehát jóval 1 milla alatt megúsznám a dolgot. Meg lehet, hogy le tudnám zsírozni a céggel, hogy fizessék. Persze biztos lenne ára, pl. aláíratnak velem egy szerződést, hogy 3 évig biztos nem megyek el a cégtől, de megéri szerintem...
-
snow.man
tag
Szeretem a képfeldolgozást is, de hosszú távon megunnám.
A szoftverfejlesztő még nem olyan nagy szó szerintem.
Én sem szeretnék mindig "csicska" kódoló lenni, aki napi 8 órában robotol. Tervezek szerezni egy közgés diplomát is meló mellett, azzal talán feljebb is juthatok...
Én meg néha azt bánom, hogy nem az eltére mentem. Így van ez, a szomszéd fűje mindig zöldebb...
SSIP-ről egyelőre én is annyit tudok, amennyi a honlapon van kb., meg hogy a ceepus ösztöndíjat már elnyertem rá, tehát fizetik az utat, ottlétet, stb. -
snow.man
tag
Képfeldolgozás tényleg nem rossz terület, nálunk szte-n számtud mellett képfeld a másik neves terület (meg persze mestint az mta-s kutatócsop miatt), az ország legjobb képfeldolgozói vannak itt. Külön képfeld szakirányt is választhatunk. Én speciel megyek a következő ilyen nyári iskolára most júliusban Kolozsvárra, biztos érdekes lesz. De nálam ez megmarad csak érdeklődés szintjén, elhelyezkedni nem ezen a területen szeretnék. Jóval szűkebb is a kereslet ilyen szakemberek iránt, mint szoftverfejlesztőkre...
-
Mawyx
őstag
Nemigen tudok zh mentes tárgyról, vagy zh vagy vizsga de vmi van
Leveleket törölgetek, épp egyet találtam:
Az oktatástechnológia nem nehéz, ott Sóki Szabó Lászlót ajánlom.Ott csak egy fogalmazást kelllett írni egy oktatóprogramról, valamint 10 rosszul sikerült fényképet kellett kijavítani valamilyen programmal.(pl photoshop), és azokat megmutatni a tanárnak.Fel is vettem, nekem ez vagy kötelező vagy köt.vál.
Fizikás részen Schillerrel lehet mindig egyezkedni, neki elég egy beadandó. 3éven keresztül bármniyeln tárgyam volt nála, sose voltunk képesek túllépni a Schrödinger egyenleteken
már olyan vicces volt sztem
vagy Bérczi Szani, de ő kicsit sztochasztikus, ha berendel, akkor meg kell jelenned pl kiselőadnod a beadandód
Windows Server rendszeradmin kezdő kollokvium Papp; Sándor; jónak tűnik? Miféle ez?
Jah, átolvasva most ugrik be infós részhez, Képszerkesztés meg Kiadványszerkesztés voltak beadandósak, de már anno is megszűnőben voltak, de mintha épp láttam volna etr-ben Kiadványszekesztést. Előadásért nagyon haraptak, de egy levelet megéri írni nekik. Vmi nagy neves néni tartja, aki a kiadványszerk anyja és szeretné átörökíteni a tudást...
Web animáció Flash-es óra volt még beadandós, bár utsó órán be kell mutatni kiselőadva, de Réthey-Prikkel Brigi a tanár, vele lehet tárgyalni.
Tudtok olyan órát, ami van az elte-n és használható vmire, az életben drága tanfolyamon sajátítható el? Mert akkor inkább itt kéne felvenni, amíg lehetőség van rá. Gondolok itt pl php-ra. De nem igaz már, hogy ennyi év alatt sose tudtam bejutni
Egyéb? Matekot hanyagoljuk, lehet hogy tök jó meg minden, de annyit nem ér nekem mint egy php. Vmi hasznos kéne.
-
skoda12
aktív tag
Num 4, anal 2. Analból definíciók kimondása nem ment teljesen pontosan.
peterszky: A következőket tudom. Beugró 5 kérdés logika, 5 kérdés számításelmélet. Összesen legalább 5 jó válasz szükséges. Ha sikerült, akkor elméletileg abból a részből kell vizsgáznod, ami rosszabbul sikerült. Gyakorlatilag az történik, hogy ha már van logika vizsgád, akkor számításelméletből kell vizsgáznod, egyébként logikából. Számításelméletet Gazdag Zsolt tartja. Nála 3-asért elég csak általánosan beszélni a témakörről, 4-5-ért bizonyítani is kell. Logikából a vizsga/fő időtartama valahol 5 perc és 1,5 óra között szokott lenni, mely attól függ milyen lett a beugród ( minél jobb, annál több és nehezebb témakör, esetleg feladatmegoldás), bejártál-e EA-ra (katalógust vezetett), emlékszik-e rád, kedv, hangulat ...
Kidolgozott tételek Gazdag honlapján letölthetők, logika anyag meg a Pásztorné honlapján. -
Mawyx
őstag
Macsom beteg, kapott ma egy szurit a seg*ébe, nem volt túl boldog
De virgonc, jókedvű, van étvágya, játszik, most kiment szaladni, mert szellőztetek. Ha nem használ, 3nap múlva újat kell kapjon, de most semmi papírt nem adtak mit kapott, ha másik orvoshoz viszem honnan tudja mit kell kapjon második részt?! Hazakocsikázni vele meg nem épp olcsó, most nem akartam menni ilyen hamar... Reméljük ez elég lesz neki.
-
Mawyx
őstag
Így nem lesz Heineken
Semmi gond, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. Karácsonyra raksz össze gépet?Megnézné vki indul-e log és számelm tavaszra? Én nemtok jelentkerzni, mert nem tudok adataegyeztetni, mert nem jól az adataim, to-ra kell majd mennem, de az nem most lesz. Vagy okézzam le és majd módosíttatom utána? Személyigazolványcsere volt és azt nem engedi magamnak módosítani...
-
Mawyx
őstag
Kiözben eljötem haza, de azt a hozzászólást még nem otthonól küldtem, épp indultam. Fin*om sincs melyik melyik, de sztem látszódnak a címkék. Sok gép volt nálam és nem tudom melyikekben melyik volt, így nemtom mennyire volt hangos meg semmit se, nekem minden asztali gép hangos. Bármikor eljöhetsz értük, megsasolhatod, szerelhetsz is, én nem értek hozzá
.
A ventis fűtések nyilván hangosabbak a ventinélkülieknél és szeretnek si tönkremenni ezek a kis ventik, legalábbis amik a rack-ekben vannak, azok gyorsan nyiszegősödnek és megmurdálnak -
Mawyx
őstag
Nahát, megint "egyezünk"
Asszem félek
Nagyon mérges voltam, nem is írtam ide. Unkorrekt a faszi úgy ahogy van. Órát nem tartott egész félévben, de már tavaly se... de most elintézte, hogy legalbb ő írassa a zh-t (eddig ez se volt). Csomóban megegyeztünk, pl zh előtt konz, zh után megbesz, rögtön kapunk jegyet stb stb, ebből semmi nem volt. Alig 40percet késett. És így, hogy volt pofája nem tartani órát, mi meg vártuk hiába, nem engedett pl beszélgetni se zh-n, adott zh feladatokat, mintha me se egyeztünk volna semmiben... Ha 1est ad, akkor minden mindegy alapon, mivel a kirúgásnál nincs rosszabb, akkor megpróbálom hivatalosan kiborítani a bilit. Így szólni se mertünk ea tanárnak, mert tavaly mi voltunk lebaszva, de most akkor be kellene jeleneteni vhogy, hogy ez nem korrekt így, így nem tudjuk teljesíteni a feltételeket, ha nincs megtartva az óra. Úgy volt lesz beadandó is, de nem lett, mert nem volt kedve összeállítani semmit. Olyan egy rohadék és nem is értem hogy lehet állásban, ha egyszerűen nincs is ott, nem tanít, levelekre nem válaszol. Egyszer pöccentünk be, amikor megint hiába vártunk, ea tanár felhívta mobilon, annak se vette fel a telefont se és úgy tűnik akkor lebaszták, mert utána megtartott 1 órát, hurrá... Csak ilyenkor cserébe érted szokás adni jegyet mindenkinek és akkor mindkét oldalról el van sikamikálva, így viszont csak az megy át, aki már állásban a szakmában dolgozik egy ideje és máshol megtanulta, mert ettől a fasztól nem tudjuk, más tanárt meg nem adnak évek óta.
Áhh, majd kiderül... -
Mawyx
őstag
Tudom, gondolom, hogy többet vegyenek az emberek. Pénzért adva nem lenne értelme.
Postaládában volt meg Kohétől is kaptam.
Azért nem mindegy, hogy 1bigmac vagy 2 ugyanazért az árért. Kizárt, hogy egyébként ennyi pénzt kiadjak érte, de így most olcsóbb lenne, mint bármikor máskor, amikor nincs akció. Úgyhogy akciókor vagy soha. -
peterszky
őstag
Az a baj, hogy minden félnél (autós, biciklis, gyalogos, motoros) a nagy többség csak magára gondol, felsőbbrendűnek képzeli magát, egyáltalán nem figyel a másikra és a szabályokat sem tartja be (amik szintén megérettek már egy reformálásra). Amíg ez nem változik, addig Budapesten nem lesz normális közlekedési morál, sajnos.
-
Mawyx
őstag
Használtam és soha többet nagyvárosban! Csak hétvégente veszem elő és akkor se a belvárosba tekerek be vele.
Tekerni nem itt kell, gyalog + bkv párti vagyok, messzire meg kocsival.
Viszont a motorosokkal nincs bajom, ők tudják tartani a forgalom ritmusát, szívesen húzódozok sávon belül is, hogy elférjenek. Persze az állatkodókon áthajtanék egy tankkal.
Szeretem a bicajokat, de a bicajosok zömét nem. -
peterszky
őstag
Lol, nem lol, a nagy részük nem figyel, ezt tapasztaltam gyalogosként (fordítva is igaz ez, a gyalogosok nagy része is hülye
). És nem csak most, hogy egy oldalra van szorítva mindenki, hanem régebben is probléma volt sajnos. Mondjuk nem ez a megoldás a problémára, az is tény.
-
-
labqabi
csendes tag
szintén Friedhez: nem tudom, nekem nem volt vele problémám... mondjuk Gáborral voltunk egy csoportban és Neki sem tetszett. Sztem jól magyarázott, meg mondott pár érdekességet, amin lehetett gondolkodni.
Szerintem Szalayra gondolsz, nála szóbeliztem, vicces voltADA: értem én, h Kozsik mester pihenget, de én is szeretnék pihengetni egy jó órarenddel
MSc:
ez elég rossz, nekünk is voltak gondok, de már javítottak rajta... Végül milyen MSc-re mentél?
-
skoda12
aktív tag
Kovácsnál sajnos nem tudom felvenni ütközés miatt. Igazából Nyitrai meg Varga időpontjai lennének csak jók.
Proof88: Akkor marad Nyitrai, az ő időpontja jobban megfelel nekem, mint Vargáé.
Szerk.: Újraszámították a rangokat.
Nem fértem be eddig NumMód EA-ra rang miatt pedig 300 főre van meghirdetve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Anime filmek és sorozatok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell notebook topic
- Horgász topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest