Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Matthewus

őstag

válasz snow.man #3936 üzenetére

Nem a csak a felsőoktatást szidom, hanem az egész oktatási rendszert. Hajjaj, hallottam én már nagyon jól boldoguló embert is szidni az oktatási rendszert, a buktatás meg benne van a rendszerbe, ez nem úgy megy, hogy leülnek és kiválasztják. Köztudott, hogy arra mennek az egyetemek, hogy ne végezd el pontosan annyi idő alatt az egyetemet mint amire meghirdették, főleg most a bolognai rendszerben mert mesterképzésre baromi kevesen mennek, és valamiből kell a lóvé, így is baromi sokat vonnak el tőlük. Megvan a minimum követelmény, persze. Csak amikor nem adja le a minimum követelményhez szükséges anyagot, akkor persze, hogy megbuksz. Azt utálom amikor az egyetemi tanárok sírnak, hogy milyen állapot van a felsőoktatásban, hogy bambulnak az előadáson, nem járnak gyakorlatra, de egy egyetemi tanár, kvára nincs kitéve olyan dolgoknak, mint pl. egy óvónő, aki napi 8 órában szenved a neveletlen 3-6 évesekkel, mert a szülők otthon szarnak a gyerekre, és ezek az emberek nincsenek se megfizetve se elismerve, pedig sokkal nehezebb dolguk van. És igen, szar az oktatási rendszer, aki ezt nem ismeri el az elvakult vagy álomvilágban él. Soha nem volt még ennyi problémám a tanulásban, mint itt az egyetemen, hogy hiányosan oktatnak és utána meg elvárják, hogy tudj. De még szerencse, hogy van pár jó tanár, aki ebből a szarból is kihozza a legjobbat. Van statisztika is, hogy mennyi ember végezi el a 3 évre meghirdetett szakokat 3 év alatt, és elszomorító, hogy milyen alacsony százalék és ez nem csak a hallgató, hanem a tanár és az egyetem hibája is. Ezt a kredites, átsorolgatós mókát meg nem találom valami jónak, mert sok ember nem teheti meg, ha fizetni kell, hogy tanuljon, és ezt hamar be fogják szüntetni, ugyanis kiderült, hogy az átsoroltak nagy része nem jár költségtérítésesre, hanem befejezi az egyetemet és újra felvételizik. Nem azért tanultam 12 évig, hogy utána átsorolgassanak. Szívesen vitázok a témáról, de a véleményemet fenntartom.

Új hozzászólás Aktív témák