- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
36 óra múlva államvizsga. tökjó, már most akkora a gyomrom mint egy borsó...
-
skoda12
aktív tag
Numerikus módszerekhez mennyire kell a linalg? Mert valahol olvastam, hogy amit első félévben leadtak az kevés lesz numhoz. Csörgő linalg könyve elég?
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4292 üzenetére
ne főzz bele drogot, ennyi a trükk
viccet félretéve aki nincs hozzászokva a koffeinhez, azzal csinál csodákat. ugyanez igaz a nikotinra is. (ha nagyon behülyít, akkor szívj el egy fél cigit, az annyira betompít, h visszaállsz alapra)
nálam energiaital fájdítja a fejem, kávéval elvagyok. mondjuk úgy, h csak és kizárólag vizsgaidőszakban iszok, így legalább hatása is van, nem vagyok hozzászokva.
menj el úszni, az szokott annyira kikapcsolni és feldobni, h a tompaság megszűnik. az ilyen itthoni ugrabugra, meg még a bicikli se annyira.
-
proof88
addikt
Nálam 106/64 volt pénteken, amikor nyafogtam, pulzusra mán nem emlékszem...
de ahhoz is lusta voltam, hogy kávét igyak vagy ilyesmi...
energiaitalt én is szoktam, de ritkán, mondjuk van amikor heti 3-szor, de van olyan hét, amikor egyáltalán nem... mondjuk a 250 ml-es red bullból 2 kell, hogy igazán érezzem a hatást, de éjszaka olyankor gondolkodni is tudok utána, az elmém is tisztul tőle... viszont ha kimegy a szervezetemből, akkor reggel hullaság van és 3.-at már nem szoktam lenyomni, van akinek megfájdul tőle a feje vagy nem tom, sok embert instabillá tesz, ha 1 nap alatt 2-nél többet iszik, persze van aki egy nap megiszik 1 litert is, de úgy gondolom abból, amit eddig olvastam, hogy rendszeres fogyasztás hosszú távon bajt okoz... ezért sem élek vele túl gyakran... mondjuk most megkívántam, szóval ma lenyomok egyet, múlt héten úgysem ittam és most is nyomott vagyok, pedig iszogatom a teámat...mondjuk én régen is ilyen voltam... a rendszeres cangázás, meg amióta csinálom a 100fekvőtámasz(.hu)-t, hát a több mozgástól nem leszek jobban... pontosabban jó edzeni meg mozogni, de a nap többi részében uolyan nyomi vagyok...
ja egyébként sok tea nem hülyít be kicsit titeket? én múltkor 1 liter után már folyton vigyorogtam este CS közben, pedig minden nap ugyanazon a szerveren játszok, de már azon vigyorogtam, ha megláttam egy embert...
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4290 üzenetére
Én nyomtam még egy energiaitalt, 120/70 és pulzus: 90, mintjárt kiesik a szivem a helyéről. 90/50-es vérnyomás az átlagos nekem, a pulzus meg rohadt magas, itt ülök egy székben, nem marathonit futok
Álljon már el az eső meg száradjon már fel kicsit, tekerni akarok egyet, nagyn tekerhetnékem van -
proof88
addikt
én is szenvedek ettől... mondjuk van olyan napon, amikor melegebb van és csak szenvedek, olyankor alacsonyabb is kicsit a vérnyomásom, néha megmérjük... most viszont hűvösebb van, mégis nyomott vagyok... hiába van egy csomó tennivaló, nehezen jutok 1-ről a 2-re...
szerk.: most már én is teázok... egyébként megpróbálom rászoktatni magam a több ivásra, múlt hét óta jegyzetelem h mennyit iszok naponta... a cél az, hol 2.5l felett legyen minden nap.
-
Mawyx
őstag
Állandóan aludnék
Éjszaka is aludtam sokat, de nappal is símán elbóbiskolok, reggel alig birtam felkelni, pedig későbbre húztam az órát a szokásosnál.
-
proof88
addikt
majd az lesz h kiszedem és asztali gépre rákötöm és ott megnézem, mit produkál...
de egy sims nagyon kifog egy asztali gépen is, mert ha a crysis meg egyebek elmennek folyamatos képpel, ez akkor sem megy, mert akkor is beakad, ha körbeforogsz a házad körül meg ilyenek... de már a sims2 is ilyen fos volt... radeon4870, 4 giga ram, c2q, stb... ez a játék masszívan használja a winyót, csak sajnos akkor is, amikor nem kéne... mondjuk van 50 fps-ed, megfordulsz a kamerával és 20 alá megymásnak is ilyen... és amikor hajat vagy nem tom miket akarsz választani, akkor is játék közben tölti be winyóról ezeket... naez laptopon annyit jelent, h kattintasz és várnod kell akár 5 mp-et is, amíg betölti... csak asztali gépen nem látszik meg annyira, mert vagy 2 raptor volt raid0-ban, vagy 1 velociraptor önmagában...
de az lesz mindenképp, hogy a hdtune eredményeit megnézem asztali gépre kötve is... ugye csak egy olyan átalakító kell, ha ide-s a winyó? ha sata-s a noti winyó, akkor semmi nem kell, semmi átalakító, ugye?
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4285 üzenetére
micsoda gondok..
amúgy ha ilyen elérési gondok vannak, azt nem a winyóra vezetném vissza.
soksoksoksoksok ember használja az 5400es winyóját minden szarra gond nélkül
egy sims nem foghat ki rajta, ott más a gond, hidd el. esetleg bios / chipset frissítés, ilyenek nem segít ?ha tényleg a chipset fogja vissza, akkor a 7200es se lesz jobb, sőt
esetleg kérj egyet kölcsön, azzal próbáld ki..annyi kávét ittam, h nem tudok aludni, viszont már tanulni sincs kedvem / erőm. megszívtam
-
proof88
addikt
na már alszok, üdv, jó éjt!
-
proof88
addikt
igazából blacket néztem, most aszittem a blue is 7200-as...
hát de olyan szerencsétlen lassú az a gép... öt évig indul el, 3 évig nyílik meg a sajátgép is pl... lomha nagyon... ha ismered a simset, akkor tudod, hogy játék közben is töltöget a winyóról és a kiegészítőkkel együtt már lomha lesz az egész... amúgy semmi spyware vagy ilyesmi, le van ellenőrizve meg én telepítettem, egyszerűen lassú, de kb ennyit is várok egy 5400-as winyótól... néztem hdtune tesztet és siralmas volt... jó tudom h nem a megszokott desktop winyóval van dolgom, de ez van... mondjuk lehet hülyeség amit mondok, de... a régebbi AMD/ATi chipsetről nincs ilyen, hogy lassabbak a winyó sebességek velük? mintha láttam volna egy tesztet és ott lett volna különbség bizonyos amd-s noti chipsettel merevlemez benchmarkban, de komolyabb eltérés...
egyébként múltkor néztem egy tesztet, ott érdekes volt h a 7200-asok nem is melegedtek annyival jobban, mint az 5400-esek... mármint ezek mind noti winyók voltak...ssd nem megoldás, abból még nincs elég nagy méretű olcsón, ja és torrentezne a drága (
), szokott is... szóval ezért is kell a szabad hely... pff!
szegénynek egy acer travelmate 5520g-je van HD2400XT-vel és 2magos Athlon-nal vagy Turion, tudomisén, 1 giga rammal, anno én választottam, hogy tudjon játszani a sims2-vel... nos az én tesztprgijaim a Doom3, NFS: Most Wanted és a Flatout2 voltak... ezek nagyon szépen mennek is rajta... viszont a sims2 pár perc után lefagy.
próbáltam más driverekkel is, nem volt eredménye, úgyh nem kicsit éreztem szarul magam miatta... de most mit tehetek? Az a 3 játék jól ment, a sims2 meg pont fagy... nem volt túlmelegedés vagy ilyesmi se... mondjuk meg is van a véleményem a készítőkről, mert egy über-desktop gépen sem megy olyan szépen, ha fel van rá rakva az összes kieg... sokat tölt, még játék közben is... jó persze ez nem egy fps vagy szimulátor, de akkor is... start. játékok sem töltenek így...
most a Sims3-ban reménykedtem és igen, ez megy neki fagyás nélkül, úgyh azért örülök... de én már eleve mondtam, h jobban járna desktop géppel, de mindenáron laptopot akart... ehh már minden tini csaj ezt akar pff... közben sehova nem hordja!!! nyugodtan lehetne desktop gép is... jó persze kényelmes ágyból netezni, de áhh... azon mosolygok, amikor a fürdőszobába is magával viszi ehh... anno akart hordozható dvd lejátszót, de egyetlen amit kinéztem és úgy gondoltam h tényleg jó, az nem volt kapható mo-n és már karácsonyra be se lehetett volna hozni, később meg megint nem volt pff... aztán kitalálták h laptop, végül is hordozható dvd lejátszó és persze laptop is...
na jó, nem dühöngök... de azért elvártam volna, hogy a sims2, a kedvenc játéka ne faggyon... amúgy eredeti a gém... na mindegy... sims3 megy és kész. -
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4283 üzenetére
valamit elnéztél, scorpio blue az 5400 rpmes.
amúgy 120as toshibaról cseréltem, ez hangosabb. hallom mikor adatot mozgat, de annyira nem vészes, meg lehet szokni (csak toshiba után volt fura).
wdt vegyél vagy hitachit, ezekből se a legalját, ennyi az aranyszabály. én nem néztem semmi hangtesztet, nálam az mellékes volt, adat kellett + megbízhatóság + barátságos ár.
laptopba amúgy _én_ nem ajánlom az 7200est, mert egyrészt hangosabb, jobban rezeg. másrészt jobban melegszik + több áramot fogyaszt, előbb megy tönkre. sztem ilyen tipikus bnő hug gépbe a simshez nem kell +5mb/s elérés, de ez a Ti döntésetek
-
proof88
addikt
jah én vagyok az, tudom...
45-nél már eléggé húztam hassal lefelé magam, de annyi volt a maximum sík úton... mondjuk nem volt elég hosszú az út és paráztam, nehogy legyen az úton vmi váratlan bukkanó vagy ilyesmi.
szerk.: jajj látom 320-as Scorpio Blue-d van... akkor már megkérdezném, gondolom alapból más winyó volt, amit leváltottál? Mennyivel jobb ez? Ugyanis bnőm húgának a laposában szeretnék majd winyót cserélni, jelenleg 5400-as, 80 gigás asszem Hitachi van benne, és 320-asra gondoltam, WD Scorpio-ra vagy vmi hasonló méretű Hitachi / Seagate-re... nos az biztos, hogy érezhetően gyorsabb lesz a rendszer, egyrészt a 7200 rpm miatt, másrészt a nagyobb adatsűrűség miatt... viszont nem tudom, te találtál anno hang teszteket valahol? Mert érdekelne a hangok különbsége is, a zajszint... azért én hallom a jelenlegi winyóját, egy 7200-asnak meg gondolom nagyobb a hangja még akkor is, ha noti winyó... vagy nem mérlegeltél és csak úgy megvetted a scorpio-t, az "úgyis jó" alapon?
meg majd ramot is kell rakni bele, mert csak 1 gigája van, aztán így a sims 3-ra sokat kell várni, ha játék közben alt+tabol... -
proof88
addikt
hmmm értem... mondjuk én annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz... ha lenne bicikli szimulátor pc-re, lehet értenék hozzá... de amúgy nem
F1-es szimulátor van, nagyon imádom azt a sok paramétert, amit állítani lehet, de biciklihez nem értek... pedig gondolkodok, hogyan lehetne csökkenteni a légellenállást, persze ha már-már feküdnek hassal, az segítene, de elsősorban az érdekelne, hogyan lehet a bicikli légellenállását csökkenteni... mondjuk gondolom sehogy...
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4279 üzenetére
hmhmm. mondasz okosakat
nemtom, majd megnézem az U -t meg ezt, aztán meglátjuk melyik lesz. igazából cipelni utálom a zárakat ez az egyetlen bajom. így is nehéz a biciklim, hát még azokkal.ööö, kerületi sebesség (nem akarok hülyeséget mondani, de így rémlik.) bár ez nem biztos, hogy jó a fékezés szempontjából, de tény
namind1, majd végiggondolom.
viszont az is egy pont, h az agyat terheled csak (meg a támvillát). a felnit nem, ami egészség szempontjából jó
illesztésnél szokott amúgy 'szétrobbanni'. nyilván nem szó szerint, mert azért a gumi tartja, de csúnya volt...
-
proof88
addikt
mondjuk 1 bordóval jobban félnék... de ha másikkal használod, akkor már nem... az is 1 érv a 2 különböző lakat mellett h általában 2 külön szerszám kell hozzájuk, viszont ált. csak 1 van a tolvajnál...
közelebb van a tengelyhez, ezért kisebb a sebessége ezt hogy érted??
1ébként értelek én és sztem nekem is tetszene a tárcsa fék, de már maradok ennél, fékre már nem akarok költeni, meg bicóra sem már igazán, csak ha valami elhasználódott...
szerk.: talán Nagykörúton egyszer vki elflexelte a saját lakatát, mert beletört a kulcs vagy vmi ilyesmi... a közeli Pannon üzletből jött az áram hosszabbítóval, aztán az utcán flexelt, senki nem szólt rá... de ez így megy, forgalmas helyen sincs nagyobb biztonságban a bringa, Deák téren is volt teszt, csomó ember és senki nem szólt rá a csávóra, aki a saját bringáját lopta el, erővágóval vágta el a spirált, max. 2 ember nézte, de nem szóltak... így megy ez... ha én ilyet látnék, ráüvöltenék h "takarodj onnét" v ilyesmi, aztán elfutna vagy valami lenne, legrosszabb esetben kiderülne h tényleg övé és beletört a kulcs v ilyesmi...
ja és ha vhol otthagyjátok a bringát és vki rálakatol, akkor az valószínűbb h lopás akarl enni, mintsem véletlen rálakatolás... bevett szokás h rálakatolnak, így ha visszajösz, akkor nem tudsz mit kezdeni, egy idő után elmész a dolgodra és ezután, több idővel gazdálkodva szedik szét a záradat... gondolom komolyabb záraknál érvényes ez, volt már ilyen, több is!
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4277 üzenetére
van fent bordo és a sarokcsiszoló videó is
de hát flexelni csak nem flexelik utca közepénhátsó fékre a jég jó pont, azt elfeleljtettem. télen szívtam eleget
tárcsához: azt ne felejtsd el, hogy egyrészt a felni alu, a pofa mondjuk valami műanyag. ezzel szemben a tárcsa edzett acél, a pofa valami fémes cucc. fém fém-en azért nagyobb csodákat csinál. + szervízes érv is bukik, mivel közelebb van a tengelyhez, ezért kisebb a sebessége. v-fék meg sáros, ráfagy télen, havason csúszik, kutyafüle.
ha a hűtés megoldott, akkor a tárcsa messze jobb (nézd meg a kocsikat csak pl).nem akarlak rábeszélni, csak érvelek én is.
-
proof88
addikt
nem zavar, elején zavart, de megszoktam... de a lábam nem zavarja, csak meg kellett szokni... aztán a csomagtartó még nehezebb hátul, azóta stabilabb az első fékes megállás
de azt a csomagtartót cserélni fogom, 25 kg-t elbír, de úgysem viszek soha annyit rajta, szóval egy könnyebre fogom cserélni, nagyon hátráltat sajnos...
máshova nem tudom rakni az u-t, mert a tartó konzolokat sehova nem tudom felszerelni máshova...felni robbanás fékezéstől? én max elhajlásról hallottam, de az a felni olyan is volt...
szerk.: én még nem hallottam/olvastam olyat h bordo-t szétszedtek... csak annyit h megpróbálták elvágni, nem sikerült, csak a nyoma volt rajta... flexelni nem tom lehet-e... az viszont biztos, hogy pár perc alatt a bordo-t nem szedik szét... kis boltba beugrasz, arra biztos jó... erővágó nem szedi szét, talán a méteres... de többet nem tudok róla sajnos...
meg azzal is érvelt a szervizes, hogy a tárcsafék bentebbről próbál fékezni, ezért nehezebb dolga van, a v-fék meg a lehető legkülsőbb ívről, neki könnyű... az bitzos, hogy egy minőségi v-fék esőben is jó, mondom én shimano deore-ra váltottam, és sokkal jobb lett, elégedett vagyok, ennél azért vannak jobbak is... az viszont igaz h a tárcsa az igénytelenebb... mondjuk ezek között is van különbség, már alapjában ott is h van hidraulikus meg "sima"...
hátsó féket ritkán használok ja, de elmondom neked, hogy mikor van városban haszna... télen a jeges úton... főleg a bringaúton, amit nem takarítanak
olyankor általában áttérünk a hátsó fékre, mert ha az a kerék megcsúszik, azt lehet kontrollálni, de ha az első kerék megcsúszik ilyen helyen, az borítékolt esés... meg hát a rendőr bácsi megbüntethet, ha elkap 1 fékkel... igazából ritka az ilyen, de tavaly volt 1-2 hétig, amikor rászálltak a bicósokra, talán a 7. kerben... megállítottak, vázszámot felírták, és büntettek, ha nem volt valamelyik lámpád, ill. csengőd... nem csengő is ezér van h szabályos legyen... jó mondjuk bele lehet kötni mennyire szabályos az a sok fényvisszaverő... viszont ez szokás nálunk, a túlélésünket növeljük... meg a csengő jó akkor is, ha 2 másik biciklis vagy útban és nem tudod előzni őket, mert egymás mellett tekernek vagy a bringaúton mászkálnak emberek... persze ha nincs járda, hol menjenek? olyankor az úttesten előzöm meg őket, ha lehet, viszont ha járda is van és ennek ellenére mennek a bringaúton ill bringagyalogút bringás oldalán, akkor csengetek, tanulják meg h melyik az ő oldaluk...
-
proof88
addikt
jó éjt!
PANTON!!! ott vettem, megkerestem, akit érdekel, a fényvisszaverős matricákat...
-
Mawyx
őstag
Én is megyek aludni, jó éjt nektek
-
peterszky
őstag
Jó éjszakát mindenkinek
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4241 üzenetére
szép fényes. meg látom igazi városi csavargó
néha nagyon tudom utálni az olyan embereket, akik ilyen kisujjamnyi gumival húznak el mellettem, mikor én már a belem kiköpömviszont max egy jó CC -re cserélném el azt az érzést, h szinte bárhonnan le tudok ugrani, h lépcső nem akadály, h ha beletaposok akkor széttépi az aszfaltot meg h stabil.
köszi a képet, most már látom hogy van az U. mondjuk ott engem zavarna, de tudnám előre is rakni, akkor talán nem.
homlokcsőnél nem zavar ?? nem lesz fura a súlypont ? (mármint fékezésnél, stb).
nemtom, én beleszerettem a tárcsafékbe. amíg nincs vele gond (és az ált konstr. hiba), addig hihetetlen igénytelen és jó. V -nél mindig figyelni kellett a bóvdenezésre, állítgatni, 8asnál 'azonnal' centírozni, stbstb. ezt meg felraktam 2 éve, és azóta ott van..
meg hát pöccre fog, azt imádom
és ugye csak első fékem van, ezt nem merném bevállalni V -vel, mivel esőben az drasztikus csökken. meg láttam már felnit szétrobbanni srác alatt a fékezéstől, nem volt szép.köszi, de Pécs legjobb szervízében volt 2x, meg probikenál. náluk jobbat nem nagyon tudok, valami nagyobb gáz van a kicsikével. de mind1, 2 éve leszedtem hátulról, azóta max elsőkerekezéshez hiányzik
hátsó fék addig tök felesleges, míg nem kezdesz el lejtőzni, városba teljesen kiváltható. -
peterszky
őstag
-
Mawyx
őstag
Petiiiiii! Te hol vagy?
Neked van bicajod? -
proof88
addikt
nem értek a tárcsa fékekhez...
még sosem próbáltam... amikor megelégeltem, hogy esőben nem elég jó a fékhatás, gondoltam kipróbálom, de a szerelő lebeszélt róla, mert drága ahhoz képest, amire használnám, és inkább sáros környezetbe való... helyette egy shimano deore fékekbe fektettem és sokkal jobb már esőben is, jobban meg tudok állni az autók mögött, ha szakad...
egyébként sok szervizben nem értenek tárcsafék szervizeléshez, ennyit tudok... mintha criticalmassen olvastam volna egy topicban, valaki ajánlott anno egy jó szervizest, aki ért hozzá... szoktad olvasgatni?Mawyx: na most az kétfajta cucc, a fehérek azok fényvisszaverős textil, vagy valami ilyesmi, ilyenek vannak a fényvisszaverő mellényeken (kukásmellény)... ezeket a Röltexben vettem, Röltex van Westendben vagy Duna Plazaban, de ha rákeresel, biztos találsz máshol is... egyébként ezek nincsenek ráragasztva sehova, akkorákat vágtam, hogy körbeérjék a vázat/kormányt/akármit plusz még 1-2 centi és szigszalaggal, ill. pillragasztóval van összeragasztva a végük, de magához a biciklihez nincs ragasztva, szóval nagyjából forgathatóak a vázon is, de azért nem mozognak el... időjárást viselik is...
A többi szín, sárga-piros azok viszont matricák, szintén fényvisszaverősek, ezt hmmm... a bolt nevére nem emlékszem... a Rákóczi térhez közel, a Déri Miksa utcában van egy bolt, sarkon van, vagy a Víg utcai vagy a Tolnai vagy a Fecske utcai kereszteződésnél, ahol ilyenek vannak, ott vettem méretre vágva, aztán magam itthon tovább vágtam... -
proof88
addikt
Nah, értelek, arra tényleg felesleges
bbazsy: mindkettőt a biciklin hordom, az u-tartó elég jó, fel kell csavarozni és masszív, több, mint 1 éve megvan és nincs baja, a lakat meg a zárral lakatolva van rajta, tehát nem fog leesni véletlenül se!
a láncot a homlokcső és a felső cső keresztezésénél, máshol zavar... arra azért figyelek, hogy a fékbowden-t ne feszítse feleslegesen... -
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4234 üzenetére
nem bízod a véletlenre Te se
én egy 810es steel-o -val mászkálok, fel tudom tekerni a nyeregcsőre, azé imádom
viszont U -ra egyrészt anno nem volt kess (granit plus lesz, ha lesz), másrészt utálnám cipelni. szal maradt ez.U-t tudod tárolni valahol biciklin, v cipelgeted ? milyen az abus tartója ? ( fénykép?
)
meg nem szakadsz meg a 10mm -s lánccal, én a 8ast is sokallom néhafosok néha, ha kint kell hagynom az utcán, bár kétlem, h akárki elvágja, csak az első kerék védtelen (és van rajta egy tárcsa + elég drága a kerék).
sulinál meg én be szoktam vinni, keresek egy üres termet, és hátsó sorban hozzákötöm két székhez
onnan nem viszi el senki (nem mondom el a mindig üres termet, mert akkor befoglaljátok
)
-
proof88
addikt
más az azért, ha havonta beleraksz a gépbe 1000-1500 km-t, egyből kijön, hogy mi meddig állja a strapát...
én nem magyarázom magamnak, vehettem volna olcsóbbat is... ha strapálja a gépet az ember, akkor az el fog romlani egy idő után... azért az is szép, amikor haverom gyerekkorunkban 25-ért kapott mountain bike-ot... versenyezni akartunk, startnál ránehezedett a pedálra és letörött, és ez kb 5. használatnál volt...
ugyanez van az ugrabugra bicóknál is, ha masszívan ugrabugráznál egy olcsóval, akkor az törne, van rá példa...tanyán azért nem raknak bele annyit, vagy ha igen, akkor lassan, ott a felnőttek lassan tekernek és óvatosan, a gyerekek őrülnek csak, de ha naponta is bicikliznek, akkor sem nagy távokat.
én is vettem volna olcsóbbért is, de tudom hogy masszívan akarok rászokni, akkor költeni kell, különben drágább lesz a sok csere meg az idegeskedés...
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4234 üzenetére
Ugyan már, ezt az ember magának magyarázza, próbálja meggyőzni magát az ember, hogy miért kell, miért muszáj megvennie a drágát. Tizenpár éven át egy olyan bringát hajtottam, ami a teszkó szintet se közelítette meg, de sose tört el
A végén már ropogott a fogaskerék vagy mi, de ment. Télen-nyáron, hóban-sárban azzal mentem minden nap. Meg gondolok a tanyabéli gyerekek, felnőttek bringáira, párezer ft-os cangák, mit tudják ők mi a duplafalú felni, azt se tudják, hogy létezik, é sláss csodát, bringáznak sokan. Falubéli Pista bá nem umf-fel megy a kocsmába szántóföldeken át. Oszt széthullik? B@szik széthullani. Autós topicon is csak felhúzom magam. Csak a drága, csak a sok lóerős kocsi a kocsi, a többi gördeszka...
Hegyről lefelé nyilván szétesik, de "bótba járni" tökéletes a teszkós is.A sárga kis szívem csücske Gepida bikemag apróról 10k volt használtan, kb 4éve megvan.
F@sza, akkor gerinclakatom van, eddig nem tudtam mi az. Tök nehéz és nem jó semmire.
-
proof88
addikt
ja értem
ehh hát sajnos a bicikli is drága dolog, ha tartósat akar az ember... enyém 60 volt, mikor vettem, dehát duplafalú felni meg tisztességes váz, ilyenek alap dolgok, egyébként törni fognak...
csak azt viszik, ami hülyén van lekötve... láttam én u-lakattal vékony drótkerítéshez is lakatolva bringát.
ennyit ér a gerinclakat
meg kresz-táblás oszlopban nem szabad bízni...
a tuti a gázcsőhöz lakatolás, azt nem fogják szétszedni, bár vigyázni kell, vannak csövek melyekben ártalmatlan internet-kábelek menneka lényeg az, hogy NE gerinc- vagy sodrony legyen... u-lakatra szavazok, egy 5-6 ezres már jónak számít... csak nehezebb vele lakatolni, viszont a lánc meg nehezebb...
láncból és lakatból is ABUS vagy Kryptonite márkák javallottak.
esetleg még jó ötlet lehet lánc és u-lakat helyett az ABUS Bordo...
mondjuk én egy u-lakatot hordok és egy láncot, u-lakattal a hátsó kereket a vázzal valami tereptárgyhoz, lánccal pedig első kereket a vázhoz, ill. ha van, akkor azokat is tereptárgyhoz... egy lakat esetén a hátsó kereket kell a vázzal tereptárgyhoz, mert azt még vihetik, ha a teljes bicót nem tudják... a hátsó 3-szögön belül kell lakatolni...
egy jó minőségű, 5-6 ezres u-lakat nem fél perc, és ilyennel nem fognak leállni vacakolni, ha 5 méterrel arrébb bárhol találsz sodronnyal lekötött bringát... egyszer egyébként rámszólt déli épületnél a portás, hogy a tárolóba rakjuk, mert lopják, de mondtam neki h tudok róla, de egyrészt nincs időm mindig oda menni a tárolóba, mert akkor kések, másrészt a x-plus-szal meg a chainsafe-fel lezárt biciklit viszik el, ha ott van mellette 30 másik, amit könnyebb elvinni... abban meg bízok, hogy a portás megvédi az egyetem kapuját, ha azt akarnák szétszedni. -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4232 üzenetére
"örök élet+3nap" ez egy mondás mifelénk, magyarán túlél engem
Nem engedem ki a popsim alól, 50k volt, ami a mi családunkban qrvanagy pénz, volt is morgás belőle. Amikor a 20ezres schwinn outimat vettem, már akkor is balhé volt, hogy minek ilyen drága... Van vmi záram, egy U meg egy másik valami, robogó van rajta, ahhoz ajánlották, de sztem sz@rt se érnek. Az egyetemkertben is láttunk b@szotterősnek kinéző zárakat a bokorba hajítva, elvágták és vitték a bringát, pár másodperc és viszik.
-
proof88
addikt
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4230 üzenetére
Ja, olvasgattam bicajos topicban... Pedig lecserélve nem lesz, venni kéne másik gumikat meg elcipelni szervizbe felrakatni, annyit nem foglalkozok vele, végülis mindegy, ezt így adták, ez van. Egy rakat pénz lenne, csomó idő, ezen (a feketén) meg vatta új minden. Ritkán használom, ha el nem lopják, örök élet és 3 napot kitart nekem.
-
proof88
addikt
szép bicajok, viszont mind3-ra érvényes, hogy szerintem az alacsony sebesség a durva terep gumi miatt van, ami aszfalton nem valami kifizetődő...
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4225 üzenetére
Úgy olvastam vhol, hogy úgy kell állítani, hogy a féltalp leérjen a földre, ez kell városban a biztonságos közlekedéshez. Az nagyon kicsi volt, feljebb raktam, de még nem jó így.
De eleve a egész bicaj nem az én méretem, mert rém kényelmetlen, teljesen elnyomorodok rajta. Bár az én nagypapi-mami stílusomhoz és sebességemhez egy trekking lenne talán jó, amikkel a német turisták tekernek kempingekben
Vagy gyorsabban kellene tekernem, nyomni neki, hajtós pozíció, nem városnézős.De majd alakul, egyelőre nagy szó, hogy elővettem, leporoltam és megsétáltattam
-
proof88
addikt
De miért állítod a talajhoz?
Nekem klipszből csak a műanyag része van fenn, a fűző vagy micsoda nincs, nekem elég ez is, csak figyelnem kell, hogy amikor elindulok, akkor jól rakjam be a másik lábam is, elég rossz érzés, amikor a pirosnál elindulsz és nem tudod berakni a lábad -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4222 üzenetére
Az ülésmagasságot valóban úgy a legkényelmesebb beállítani, úgy viszont nem ér le a lábam a talajhoz, ha talajhoz állítom, akkor meg rossz tekerni. Most épp a lábujjhegyem leér, de fentebb kéne rakni.
Klipszet használok, szép nagyokat lehet benne esniViccesen el lehet dőlni lámpánál
Az ülések meg mind rosszak, raktam rá egy zselés plussz ülésrevaló izét, de így is katasztrófa, úgy tűnik nagy a seg*em vagy nem tudom
-
proof88
addikt
nem akarok floodolni, de nem tudom már szerkeszteni az előzőeket:
összefoglalva, ha szomorkodtok a sebességetek miatt, akkor egyről a kettőre a következőek lehet megtenni:
- guminyomás növelése, rá van írva a gumira, hogy mennyit lehet belerakni, azt biztosan tudja,
- ha túl barázdás a gumi, akkor lecserélni valami tempósabb gumira, pl Continental Contact vagy Sport Contact... én Contactot használok, 2-3 ezer km-t kibírnak, szerencsésebbek többet is, persze használattól is függ, ezért is jobb úttesten menni, ott nincsenek váratlan üvegszilánkok, szemét, stb... ja és persze nagy nyomással megvéditek a gumit a kígyómarásos defekttől, amikor maga a felni szakítja szét a gumit...
- ülés legyen olyan magasan, hogy a lábatok kinyújtva legyen teljesen, ha a pedálon, alsó állásban van, ill. pedált terhelni a talpatok elejével kell, nem a közepével, ez is gyakori hiba!
- kormány az ülésnél valamivel alacsonyabban...
- nemzőszerv sérülései ellen érdemes olyan ülést szerezni, ahol középen van kis mélyedés, üreg, nálam bizony okozott ez problémát standard üléssel. Hölgyeknek a kicsit szélesebb ülés javallott. -
proof88
addikt
jah semmit sem érnek... a hátsók jók, mert látnak, de az elsőkkel nem sokat lehet látni sajnos...
a használható lámpák biciklire sajnos 10 felett kezdődnek... én mondjuk beáldoztam 45-öt rá, igaz nekem ez hobbim, amire költök, olcsóbban csak úgy tudnék kijönni, ha magam építenék lámpát, vagy megkérnék egy hozzáértőt, hogy csináljon...
viszont ez jó erős, és szerencsére sárgás a fénye az elődjével szemben... meg nagyjából jó a szöge is...
ugyebár ezeknél az is számít, hogy mekkora szögben szórják a fényt, meg a szín is számít, mert egy erős, de kék lámpával éjszaka nem olyan jó, mint sárgás színűvel, az kontrasztosabb képet ad (Neked).
Cateye HL530 asszem egy jó lámpa, de asszem pár hónap után lötyögni fog a rögzítője, akár el is törik... tavaly 12 körül volt asszem, viszont 20 körül már kaphatóak voltak az új generációs lámpáik, amik elég jók...
nézni kell konkurenciát is, Sigma pro lámpákat is csinál, meg általában vannak a gyártók web oldalain összehasonlító képek, hogy melyik lámpa hogy világít távolra, meg lehet nézni.
Talán csak erről a két gyártóról tudok, akik durvább lámpákat is csinálnak, a többi gyártótól még nem láttam erősebbeket.
Ja és persze sosem az számít, hogy hány db led van a lámpában... azért mondom a ledest a halogén izzóssal szemben, mert az viszont zabálja az elemet/akksit.
mondjuk én vettem egy fejlámpát is, mert az mégiscsak fenn van... jobban lát minden közlekedő, fényvisszaverő mellénnyel kombinálva már éjszaka sem mondhatja senki, hogy láthatatlan vagyok. 10 körül volt, ennek is 3 fokozata van, legerősebbel azért még látok is előre valamennyire, meg arra világít, amerre nézel... de alapvetően arra van, hogy mások lássanak engem. fel van hekkelve a sisakra, mondjuk nagyon hidegben elsötétül, asszem az elemek miatt lehet talán?egyébként tavaly egyszer megesett velem, hogy kb 25-ös sebességnél nem láttam egy fa ágát és beletrafáltam a fejemmel, szerencsére csak a sisak koppant, de az hátrébb is tolódott a fejemen... pedig előre néztem basszus, elhagyatott hely, este, ugrattam le a járdáról (ilyet tilos csinálni, csak akkor lehet, ha megbizonyosodtál róla, hogy NINCS autó a közelben) egy fa mellett és bumm... baj nem történt. mondjuk akkor még se fejlámpa, se erős lámpa nem volt, csak egy olcsóbb...
-
proof88
addikt
Bukó kell és pont. A fejed elég nehéz kontrollálni, mikor esel. A járdán vagy bringaúton is keveredhetsz egy járókelővel vagy egy hosszú pórázos (vagy póráz nélküli) kutyával kalandba, vagy el is bénázhatsz valamit, legszebb esetben durrdefekt. Ha a fejed sebes lesz, ott folyik a vér rendesen, mert sok ér van arrafelé. Még ha nem is veszélyes, ijesztő és rossz, a bukó meg megvéd. A koponya törés meg társai, még rosszabbak.
Ha helyesen van beállítva a bukó, akkor ihatsz is közben, kicsatolás nélkül. Nem kell a legdrágábbat megvenni, az olcsóbbak is jól védenek, általában az árak az áramvonalasság, a szellőzés és valami extra (pl rovarháló) függvényében nőnek. A fejed ennyit megér.
A másik, hogy inkább bringaúton menj, a járda veszélyes, főleg házak közelében, ahol kapualjból is eléd léphet valaki, vagy boltból. Ha nem jó a járda szerinted, mert sok a gyalogos vagy mert nem tudsz elég gyorsan menni a veszélyeztetésük nélkül, akkor menj az úttesten. Az autók nem ütnek el, ha betartod a KRESZ-t, ellenben látnak és számolnak veled. Persze szokás azt mondani, hogy a bicikliseket nem lehet látni, hát persze csak figyelni kéne. Mondjuk sok esetben látják, csak az autósok egy része nem akarja elismerni őket, mint az úttesten szabályosan közlekedő jármű. Velük szembe kevésbé tartják be a szabályokat. Mondjuk pár hónap autók közötti tekeréssel már tudod, hogy ki fog figyelni rád és ki nem. Engem is majdnem elcsapott egyszer egy fiatal nőci, de tudtam, hogy nem figyel, pedig nekem volt elsőbbségem, ezért óvatosan haladtam felé, aztán befékezett rám... mondjuk rajta látszott, hogy ő tényleg nem is látott, pedig szembe jöttem vele, ő meg csak balra-jobbra figyelt... Ha baleset van, akkor meg rendőrt kell hívni és mentőt, mert egyrészt az esetek többségében akkor derül ki a sérülés nagysága, mikor hazaérsz és rájösz, hogy a francba, most mehetsz a balesetire, másrészt meg anyagi kár... és sokszor nem akarják elismerni az igazad, ha szabályos voltál... ehhez kell a rendőr, aki kijön és elmagyarázza az autósnak, hogy a macisajt elsőbbségadás kötelezőt jelent, ennyi.
Ha nem akarjátok, hogy centizve előzzenek, főleg buszok, akkor a KRESZ-t megszegve, nem a külső sáv jobb szélén, hanem a közepén kell menni. -
Mawyx
őstag
laza vagy
sztem még nem láttam a bringád, milyen gép?
el fogom cseszni ezt a vizsgát, nem tudok odafigyelni, bármit csinálok, ami nem tanulás
4nap vajon mire elég kb, ha megnyomom a dolgot? mondjátok, hogy 4 nap alatt meg lehet váltani a világot is, különben buktam a dolgot
-
Mawyx
őstag
-
bbazsy
őstag
én most megyek, gyere most
annyira tele van már az összes f***om, h el se hiszed.. egyszer ma már elaludtam az algo jegyzeten, hülye idő is megnyomott...
még átolvasom a hashelést és megyek egyet tekerek. remélem esik, az legalább feldob
-
Mawyx
őstag
tökjót tekertem, de nem tudom mennyit, nem megy ez a sz@r km óra
sebességet mér (néha), órát mutat, de mást nem. a többi mé nem megy? elem van benne. utat nem számol, időtartamot se
Dél-Budán csavarogtam több mint egy órát. Még eső előtt -
-
bbazsy
őstag
nem szoktam, most már szinte sose. felesleges, főleg nyáron, csak izzadok bele. tudok magamra vigyázni + 90% járdán / biciklisúton közlekedek + általában éjjel.. sisaknak városban sok értelmét nem látom, ha nem 8 és 4 körül szeretsz tekerni. ésszel kell, na.
ha hegyekbe meg mittomén hova jársz, akkor rakj, oda én is szoktam.
télen szoktam rakni, mert egyrészt csúszik >> kiszámíthatatlan (és csak első fékem van ezer éve, de az brutál), másrészt hideg van és fázik
ahhoz, h feltekerj a szigetre, menj 2 kört és haza, ahhoz nincs értelme. (én útvonalam általában albertfalva, árpád híd, pesti rakpart, hősök tere, + sétálóutcák ( ráday és társai, ahoz lehet nézni az embereket. ja, deák a legjobb
)
amúgy pont azért jöttem be, h esetleg ha megyünk nyáron balcsi körre, akkor érdekel-e valakit
-
bbazsy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest