- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nickwearby
tag
válasz
raczger #3983 üzenetére
Filipp?
ez érdekesen hangzikÉn matalapot Pál Jenőnél csináltam,
nekem mint oktató teljesen jó volt,most Csörgőnél járok/jártam analra,
de szerintem a tárgy jellege olyan, hogy nem tudom, mennyit tudna dobni rajta egy kiváló oktató :SÉn annak örülnék, ha Hegyvárinak lenne köv. félévben analízis kurzusa,
nálam ő a top tanár.te kihez vetted fel most, hogy így nem vagy megelégedve?
-
proof88
addikt
válasz
raczger #3325 üzenetére
Nekem még előfeltétel volt tavaly, azért nem csináltam meg.
ETR pedig tényleg ledob, de az a rangsorolásos és versenyjelentkezés között van. Lehet, hogy akkor még nem volt felvéve?
Bár lehet h azért nem láttál előfeltételt, mert valamit elcsesztek megint és pont ezért nem is szólt az ETR, mert elkutyulták benne az előfeltételt. -
proof88
addikt
válasz
raczger #2531 üzenetére
A 80 km tényleg necces, bár függ attól is, hogy milyen útvonalon jösz.
Városban tekeréshez nem jó a MTB-s terep gumi, valami simább felületű kell és nagy nyomás bele.
Ha tényleg fél millás géped van, akkor 2 dolgot tehetsz, hogy ne lopják el:
- egyrészt az északi épület tárolójába rakod le, amit mondjuk én nem szeretek, mert idegesít, hogy körülményes bejutnom, ezért sokszor a délinél lakatolok a fém kapuhoz, mint sokan. Ahogy én tudom, a tárolóból már vittek el 2 bringát, külön-külön persze. A körülményeket nem tudom, lehet nem is volt rendesen kikötve, a tárolóban sokan otthagynak néhány dolgot, biztos bíznak a többi emberben, bár besurranó emberke is lehetett (-> ismeri a helyet -> ide jár az egyetemre ???).
- a másik ami fontos, hogy normális védelmed legyen. Alap, hogy a spirál-, sodrony-, gerinc- zárakat/lakatokat kerülöd, mert nem érnek semmit (erővágó rulz).
U-lakatot érdemes venni, még a noname U-lakat kinyitásához is melós munka kell, míg a drágább sodrányzárakat is max fél perc alatt el lehet vágni. Én azonban a márkás lakatokat ajánlom, ajánlott márka az ABUS és a Kryptonite, bár a Citadellt is ajánlják de az olcsóbb kategória, nem tudom, hogy mennyire jó. Az U-lakatokon kívül még jó védelmet adnak a láncok, de ezeknél olyat kell venni, hogy legalább 10mm-es edzett acélból legyenek a láncszemek, egyébként könnyebb elvágni. Általában nem a zárat piszkálják meg, hanem vágnak. Vagy erővágóval vagy valami hasonlóval. Zárat ritkábban törnek föl.
Nekem egy ABUS GranitX Plus U-lakatom van és egy BBB edzett acél láncom, de nekem kell is kettő, mert mind2 kerekem gyorszáras. Persze kikaphatnám az elsőt összelakatolni a hátsóval, de így legalább több a védelem. A lánc hátránya még, hogy általában súlyosabb, mint az U-lakat. A drágább U-lakatoknál egyébként sok mindenre odafigyelnek, fúrásbiztos zár, szétfeszítés elleni védelem, stb., ezeknél mindig van valamilyen biztonsági szint, pl ABUS 1-15-ig osztályozza a kerékpáros védelmi cuccait. 16-tól már a motorra szánt védelmi cuccai vannak.
Van egy kakukktojás, úgy hívják, hogy ABUS Bordo, érdekes és erős, praktikus védelmi eszköz, ha rákeresel, megtudod, hogy miért.
Egyébként, ha nekem ilyen félmillás gépem lenne, tuti vennék hozzá legalább egy Kryptonite Fahgettaboudit-et is, ami lánc és u-lakat kombó, 11 mm-es edzet acél láncszemek és über-ulakattal együtt. Az ára is megvan, 35 rongy. Viszont a neve is azt sugallja, hogy amit lekötsz vele, azt a kedves tolvaj "elfelejtheti".
Fontos, hogy jól nézd meg, hova lakatolsz. Pl utcán jó, ha találsz gázcsövet, mert ha tuti a lakatod/láncod, akkor a csővel kéne próbálkozni, de az meg belobbanna és nagy felfordulást okozna.Viszont érdemes vigyázni, néha gázcsőnek látszó cső valójában internet kábeleket meg stb.-t tartalmaz. Ha lakatolsz valahova, nyugodtan rúgj bele, győződj meg róla, hogy nem vihetik el a cangáddal együtt, stb., megteszik, főleg ilyen drága géppel. Sok embernek emeletről lopták el, nem érdekes, hogy a 4.-re kellett felmászni érte, megoldották...
Továbbá, szemétség, de hasznos, hogy ha van közelben egy bicikli és mellé tudnál lakatolni, akkor érdemes főleg, ha azon sodrony vagy hasonló erősséű zár van, akkor inkább azt viszik el.Tudom szemétség, de milliószor el lett mondva, hogy nem ér semmit, ennek ellenére viszik, mint a cukrot. Nem hiszik el, nem tudnak róla, hogy erővágóval másodpercek kérdése a dolog.
Továbbá, előszeretettel visznek el bicikliket bekamerázott és forgalmas helyekről. Ne légy naiv, ha valaki feltűnően is lopja a biciklid, senki nem szól rá, max néhányan megnézik. A biztonsági őröket meg nem érdekli, hiába látják kamerán keresztül is, nem a munkakörükbe tartozik, kényelmesen végignézik.
Megjegyezném azt is, hogy sok tolvaj nem igazán ért a kerékpár értékéhez, sokszor százezres gépeket tízezrekért próbálnak elpasszolni a piacon (ezek tuti lopottak, lásd verseny utcai piac). Ezért főleg a csilli-villi bicikliket próbálják elvinni. Ha ütött-kopott, leharcolt, telematricázott, hányinger-festésű biciklid van, jó eséllyel nem kell senkinek, bár gondolom azért szép is lehet a tiéd, azon kívül hogy százezres teleszkóp meg hidraulikus fékrendszer lehet rajta.Sokan ezért is csúfítják el a cangájukat, hogy ne legyen vonzó, persze ettől még lehet stabil, strapabíró és gyors gép. Ezeknek az embereknek általában van másik cangájuk is, amit csak olyankor használnak, ha tuti nem hagyják ott sehol.
Tehát a lényeg: tároló és megbízható lakatok, láncok. Ja és fontos, hogy sok tolvaj, ha nem tudja elvinni gépet, viszi a hátsó kereket, váltót, stb. Ezért fontos, hogy a hátsó kerék élvezzen prioritást az elsővel szemben, és mindig a vázzal együtt lakatold, azt meg úgyse vágják el. Az első kereket is vázzal együtt lakatold!
Egyébként természetesen lopnak nyerget is, ha gyorszáras, lekapod azt viszed magaddal.Bocsi a szófosásért, meg amúgyis ha egy fél millás géped van, akkor gondolom érthetsz hozzá.
szerk.: ja meg még azért sem érdemes noname és olcsó zárakat venni, mert több emberrel is volt már olyan, hogy egyszer csak elcsesződött a zár.
Aztán a saját gépét nem tudta elvinni. Ilyenkor jöhet a teszt, mit bír a lakat.
Ja és még egy über-fontos dolog: tolvaj trükk, hogy ha kinéznek egy cangát de nem tudják elvinni, mert épp nincs rá idő vagy nem megfelelő a helyzet, akkor még jobban bevédik: ráraknak még1 u-lakatot mondjuk, így azt érik el, hogy te sem tudod elvinni, aztán ha elmész, majd akkor nekilátnak dolgozni ... az ilyennel vigyázni kell. Meg van olyan trükk is, hogy valami ragasztót vagy mittomén mit belenyomnak a zárba, és akor sem tudod elvinni, aztán majd ők később elviszik. Szóval ha valahol valaki odalakatol egy cangát a tiéd mellé és rálakatolja a tiédre, ne légy naiv, hogy véletlenül csinálta! Nem tudom, más hogy van vele, de én tutira mindig megnézem, hogy jól lakatoltam-e! Szóval ilyet szerintem nem lehet eltéveszteni. Főleg amikor a tárolóba lakatolok, mindig extrán figyelek, ciki lenne valakiét odalakatolni aztán vörösödhet miatta a fejem.
-
Mawyx
őstag
válasz
raczger #2531 üzenetére
Ha ekkora összegért vettél/raktál össze "csak" egy bringát, akkor nekem úgy tűnik a pénz nem gond, egy autó is bőven beleférne,de ezen ne vesszünk össze kinek mi mennyit ér, kinek mi a fontosabb...
A bicajjal meg az a gond még, hogy azt a bűzt ki viselné el? Akarva akaratlanul is leizzad bicajon az ember sztem, gyalog is nehéz szabályozni, állandóan öltözök,vetkőzök, amíg átérek a suliba, hogy ne rohadjak meg teljesen,pedig még nem is vagyok izzadós, fürödni is szoktam
és parfümöt is használok.
-
bbazsy
őstag
válasz
raczger #2531 üzenetére
van kamerás beléptetős portás bácsis őrző.. persze onnan sem lehetetlen lopni, de kicsit neccesebb. suli előtt/mögött/alatt semmiképp, ott történtek már komolyabb balhék.
meg BMEn volt nagy lopás, ott megkérdezték a portást nem látott-e gyanusat:
"hát, a kulacs helyén hidegvágó volt, de nem gondoltam h abból baj lehet"persze az én kicsikémet is karomnyi zárral hagyom ott ha néha muszájból megyek vele.
-
nickwearby
tag
-
proof88
addikt
válasz
raczger #2291 üzenetére
Ezen a karon az a gyenge átlag nem számít olyan gyengének!
Egyébként most 2.8 körüli kreditindexem volt, de az a baj, hogy ha nem lennének hobbijaim, nem lennék lusta meg minden, sokkal többet ki tudnék hozni magamból, de könyörgöm, 20 éves vagyok, van más dolgom is.Egyébként, Gregorics tanár úrnál, aki az EAF előadásokat is tartja, gyakon csak nyomtatva lehet leadni a házi feladat doksijait? Tehát .doc-ban/.pdf-ben nem fogadja el? Mert ez gyakvezfüggő, hogy ki hogy fogadja el.
mod: én viszont nem voltam még bent eaf gyakon, előző félévben meg másnál voltam. Úgyhogy nem tudom, most mi a helyzet (tudom, be kellett volna mennem... vicces a sztori, nem mondom el, égő
).
-
nickwearby
tag
válasz
raczger #2098 üzenetére
"itt is ült egy ember, aki nagyokat ásított, meg unatkozott, a gyakvezető tett is néhányszor megjegyzést
Talán nem te voltál az?"
Kizárt, reggel 8as órára nem járok be
(mondjuk nem is jelentkezek fel rá
)
Hála a jó égnek meg tudtam oldani,
hogy a legkorábbi órám reggel tízkor kezdődjön
és az is gyakorlat, azon kevésbé esélyes, hogy elalszom,
de egyébként minden más nap későbbi óráim vannak. -
peterszky
őstag
válasz
raczger #2085 üzenetére
Szalay még mindig időhiányban szenved?
Amúgy szerintem ő tartja a rekordot bizonyítás/előadás és az-egy-óra-alatt-legtöbbször-kimondom-hogy-triviális kategóriában
Nagyon bírtam, bár szinte soha nem értettem, hogy mi folyik a táblánál
szerk: de nehezen fogok hozzászokni ehhez a diszkrét matek névhez
-
peterszky
őstag
válasz
raczger #2005 üzenetére
PTI_BSc_2008 -> ez kell neked. Nekünk anno felvették a legtöbb tárgyat, de nem mindet!!! Figyelj erre. Gyakorlatvezetőket kérdezz nyugodtan, nehogy amiatt menjen el a kedved, hogy rossz emberhez kerültél (előre felveszik, de lehet rajta változtatni). Tesi nem kötelező, sőt, fizetni kell érte!
cucka: Analt honnan akarod beszámoltatni? Amúgy nem a neve fontos, hanem a tematika, ha az nem stimmel, akkor esélytelen lesz szerintem.
szerk: Anal 1-et nem veszik fel, mert előtte van egy Matematikai alapozás nevű tárgy. -
cucka
addikt
válasz
raczger #2005 üzenetére
Testnevelés nem kötelező, az ünnepélyes tanévnyitó pedig valóban holnap lesz (szerencsére erre nem kötelező elmenni).
Órarendes kérdés engem is érdekelne, főleg a beszámítani kívánt tantárgyaim miatt. (felvettem az anal3-at, most akkor fel fogják nekem automatikusan venni az anal1-et is?)
-
nickwearby
tag
válasz
raczger #1848 üzenetére
"én olyan 360-ra számítottam"
Hehe, ez jó,
ezek szerint nem csak én számolgattam hogy mennyi lehet idénSzerintem sokan befürödtek az érettségivel.
Legalábbis, amikor szóbelizni voltam (emelt infó),
a csoportban nagyon durván csekély eredményt produkáltak....
És nem csak a felkészületlenség miatt,
az volt a legdurvább, amikor egy srác
azt mondta, hogy a PC tápja 400 Kilowatt teljesítményű....
Hát akkor majdnem leestem a székről -
bbazsy
őstag
válasz
raczger #1848 üzenetére
peti köszi a cipőt receptet
úgy érti, h a mostani tantervet elég rendesen átgyúrják. ennek Ti örülhettek, mert könnyebb lesz, illetve szívtok miatta, mert valszeg megint kimarad sok olyan, amit később úgy vesznek, h tanultad
szórás meg lesz, sztem akik rendesen csináljuk így 2 év után, nem vagyunk 50-60nál többen. 600ból ez már nem rossz
-
Még imndig sry az offért ígérem az utolsó.
Akkor neked kell eldönteni pontosan milyen szakra is mennél. Az proginfónál nagyonsok matek lenne a mérnök infón kevesebb matek de lenne elég sok fizika hozzá. Perszel ehet hogy ezek neked nem hátráltató tényezpők csak én ezeket utálom a legjobban
Ha szeretnéd priviben küldök egyl istát hogy kb miylen tantárgyak vannak nálunk Győrben a mérnök infón. -
Bocs hogy idepofátlankodok én mérnök infóra járok győrbe mondjuk tökmind1 inkább a szak a lényeg.
Nálunk kevesebb a matek jóval sztem össz asszem 5 félév van csak. Nálunk mondjuk talán kicsit több a programozás rész. Vagiys nemtom a proginfen úgy halottam kevesebb progot tolnak főleg a legelső félévben nemigen.
Nálunk C-vel kezdődik meg második félév is C aztán Java. Meg van közben SQL bár azt nem kedvelem túlzottanA 3. félév után meg végülis lehet nálunk választani hogy milyet akarsz tanulni úgy nagyvonalakban. C-t lehet Javat asszem van vmi Visual Basic meg Delphi is. Meg persze lehet SQL-t is.
Szal itt jóval kevesebb a matek tényleg sokkal) cserébe mondjuk van egypár fizikás tantárgy meg mivel nekünk BSc asszem azért kötelező egypár ilyen gazdasági tantárgy is( Gazdasági jog,Jog,Közgazdaságtan...)
Nem mondanám hogy kifejezetten programozó szak lenne de az alapokat meg lehet tanluni programozásból itt + van pár tantárgy ahol végülsi meg lehet tanluni a fejlesztés menetét a teammunkát meg hasonlókat. Én mondjuk azt omndom hogy hiába végeztél el egy iylen szakot az inkább csak diplomát ad meg az alapokat az hogy te mennyit tanulsz hozzá a saját szabadidődben az a döntő. -
Vajajava
csendes tag
Sajnos ki kell ábrándítsalak, mert itt főleg matekot, és absztrakt programozást tanítanak, a programozás sajna háttérbe szorul. Én is úgy jöttem ide, hogy hűdejó, programozó leszek, de mostanra rájöttem, hogy egy minimális programozó tudással, magas matematikai felkészültséggel, és főleg sok szerencsével, el lehet végezni a szakot.
Én sem örülök neki, de minden itteni tapasztalatom erre mutat. -
peterszky
őstag
Aki ide írkálni szokott, az általában programtervező informatikus/matematikus szakra jár az ELTÉ-re
Tehát vehetjük úgy is, hogy programozó.
Tanítás:
Legtöbb tárgyból előadás és gyakorlat is van. Az előadások anyagát egy kicsit nehezebb megemészteni (nekem legalábbis). Gyakorlatvezető választás igen fontos, a problémás arcokat el kell kerülni, különben bukta lehet a vége. Előadást meg általában egy tanár tart, vannak jók és rosszak is.
A leadott anyag némelyik húzosabb tárgyból nekem egy kicsit sok, másnak lehet, hogy nem (anal, bevmat).Szórás:
Van. 600-as évfolyamoknál majdhogynem kötelezőnek is mondható. Szemléltetésnek, sokak kedvence, a BevProg:
1. félév - BevProg 1 EA - 365 fő
progmat 24
proginfA 144
proginfB 185
tanár 122. félév - BevProg 2 EA - 335 fő
progmat 122
proginfA 81
proginfB 125
tanár 73. félév - ProgTech 1 EA - 252 fő
progmat 82
proginfA 38
proginf B 102
egyéb 31Ebből talán látszik, hogy ez a tárgy igen szépen szórja a népet és emellett van még bőven
Tanulás:
Ha az első féléves tárgyak meglesznek, akkor a ráépülők között már kicsit komolyabb számítógépes órák is elérhetőek lesznekElső félévben matek-matek hátán és Unix/VMS, ami számítógépes (scriptek írása pl).
Ami nekem eddig 3 félév alatt volt prognyelv(specikkel együtt):
c++, javascript, php, shell script, dcl script, egy kis rexxHa valamilyen konkrétabb kérdésed is van, akkor írj nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged