- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
1: a grep a /etc/passwd fileban keresi azokat a sorokat, ahol van ":x:" és utána bármi, ami nem kettőspont, pontosan négyszer, majd még egy kettőspont. A cut ebből a kettőspontok mentén kivágja az első mezőt, a sort visszafele rendezi alfabetikusan.
2: A PS1 az elsődleges promptod (gy.k. ez jelenik meg a kurzor előtt, amikor új parancsra vár a rendszer).
-
amargo
addikt
Azt nem tudom, hogy minden fél év elején, de nyilatkozni kell róla. Továbbá január 31-ig meg kell kapni az igazolást.
Csak nem olvastam végig..
5.5 Kaphatok-e adóigazolást 2010 után?
A személyi jövedelemadóról szóló 1997. évi CXVII. törvény módosítása (közteherviselés átalakítását célzó törvénymódosításokról szóló 2009. évi LXXVII. tv. 186. § 8. pont) értelmében a 2010. január 1. napjától befizetett képzési díjak tekintetében megszűnt az adókedvezmény igénybevételének lehetősége, ezért az ELTE az adóigazolás alapadatai feltöltésére korábban rendelkezésre állt felületet 2010. január 1. napjával megszüntette.
-
cucka
addikt
Nekem nem voltak hasonló gondjaim Tichlerrel, szerintem érthetően magyaráz, bár az tény, hogy elég fura fazonnak tűnik.
(Formális nyelvek gyak után logikából is hozzá jelentkeztem, mert nem veszi túl komolyan a hiányzásokat és szépen kiír minden tudnivalót a zh-król/határidőkről/jegybeiratásról az etr-be, nem kell nyomozni az információ után, szerintem nagyon komolyan veszi a tanítást, ami pozitívum.) -
lejapoint
csendes tag
Most látom, h régebben reagáltál, amikor írtam, h nem kell estire diploma..erre írtad:
Akkor esetleg le is írhatnád, hogy esti egyetemi végzettséget adó képzésnek milyen feltételei vannak. De ha meg nincs előfeltétel, akkor elég érdekes, hogy egyenértékű egy nappalis diplomával
Elmagyaráznád, hogy mi ebben az érdekes? Kevesebb óránk van, tehát többet kell egyénileg készülni, akkor miért lenne nem egyenértékű? Az én képzésem eleve 1 évvel tovább tart, mint a nappalis...persze manapság már van 3 éves estis képzés is, de az nem progmat, hanem proginf... szóval miért érdekes az egyenértékűség?
Amugy ugyanaz az elofeltetele mint a nappalisnak...érettségi
-
proof88
addikt
Újrafelvételi. Persze megkérdezem majd TO-n, de elvileg rendesen újrafelvételizni kell. Kár ez a papírmunka, mert láttam valahol úgy megy, hogy fél évre szünetel a jogviszony ilyen esetben, majd visszaállítják és lehet folytatni.
4. felvétel volt. Jó vagyok, mi?Csak már beletörődtem, hogy újrafelvételizek.
-
bbazsy
őstag
köszike. nemtom, web annyira nem izgat, esetleg még flash. mindenképp olyat veszek azért fel, ami valamennyire érdekel
php -t meg ha nem veszed fel se vesztes semmit, minden beadando kint van a honlapon, max megcsinálod magadtól ha ennyire akarod. órára én se nagyon jártam..
kozsikkal tárgyalj, elvileg van valami frankó java -s tanfolyam, amit az egyetem kifizet (vagy megállapodás van, vagy akármi). tavaly említette, csak még mi se jártunk utána.
-
skoda12
aktív tag
Tudtok olyan órát, ami van az elte-n és használható vmire, az életben drága tanfolyamon sajátítható el?
Sap kurzusokat tudnám ajánlani, ha érdekel a téma. Sap valószínűleg piacvezető marad a területén hosszú évekig, nagy pénzeket lehet vele szakítani, főleg tanácsadóként. Gyakorlatvezető említette, hogy az egyetem idén kötött az sap-val szerződést, ami azért jó, mert spéci tananyagok ingyen lesznek elérhetőek és sok új kurzus is jelenik meg, amikkel sap minősítést lehet szerezni. Kb olyat kell elképzelni, mint Java vonalon a SAI. Az új kurzusok jövőre indulnak el. Valószínűleg, mint eddig is, gyenge előfeltétel lesz a Bevezetés a SAP világába tárgy.
bbazsy: A fent említett BevSap pont olyan tárgy, hogy a félév végéig elég leadni egy beadandót. Ez általában egy esszé (kb 2000 szó), vagy kérsz a tanártól valami anyagot és azt kell angolról lefordítani magyarra (kb 20 oldal, ha jól emlékszem). Sajnos csak 1 kreditet ér.
-
proof88
addikt
jaja okézd le, aztán majd igazolványt intézed, amikor jólesik ... annyi h to-ra bemész, elveszel egy adatváltozást bejelentő lapot és odaírod az új igazolvány számod rá, meg persze a neved, eha-kódod... ja és nem árt, ha az új szemig. számodhoz betűvel is odanyilazod, mert nekem rosszul vitték fel, 5-öt S-nek, 2-t Z-nek írták, meg még volt valami, pedig szerintem számmal kezdődik minden szemigszám, na mindegy.
bbazsy: jaaa, ezt nem olvastam, bocsi.
-
proof88
addikt
uhh... akkor sétálj el valahova, ahol dolgod van, vagy csak ülj be a mekibe, ez a mostani esős idő nem rossz, ha kint vagy a levegőn. ha megvárod, míg éhes leszel, úgy motiváltabb az ember beülni.
vagy csak tárd ki az ablakokat és tolj valami multis játékot. ott a quake live, böngészőhöz felrakja a plugint, gyorsan letölti a contentet, aztán tolhatod
én mondjuk azért vagyok álmos, mert éjszaka megint nem aludtam. flash beadandót csináltam. általában jól elcseszem az időmet, és alig készülök el időben a beadandókkal. eaf beadandókat is óra előtt fél órával fejezem be, aztán rohanok be órára bemutatni itthonrólpersze múltkor pl az álmosság miatt történt, hogy a doksiba benne maradt az előző beadandó doksijának a vége, mivel az előző doksit írtam át
nem is értette a tanár, miért akarok determinánst számolni a láncolt lista elemein
egyébként vicces, egyik doksit úgy írtam, hogy kb minden 2. mondatnál álomba merültem.
Szóval ha kicsit jobban erőt vettem magamon, mindig visszaolvastam a leírt dolgokat, hogy nehogy hülyeség legyen. Órákon is előfordul velem, hogy bealszok jegyzetelés közben, és arra eszmélek, hogy teljesen hülyeséget, az agyam szüleményét írtam le a füzetbe. -
proof88
addikt
nyugi, én is készültem kopfordra. bár bejártam az órákra, azért zh előtti napon szántam időt arra, hogy végig lapoztam a füzetem és csináltam egy 2 oldalas összefoglaló jegyzetet. és azt magoltam. aztán másnap még linalg ea-n is belenéztem. Így 14 pontom lett, ami 1 pont híján 5-ös.
-
-
proof88
addikt
Kutrovátz nagyon jó fej és érdekesen magyaráz, a kop. fordulaton voltam is és jó volt, érdekes! Egy félév végi zh-t kell írni és megkapod a jegyed, vagy ha javítani akarsz, később szóban megteheted, persze zh-ra is lehet 5-öst kapni. Ha bejársz órákra és figyelsz (engem lekötött), akkor a zh-ra készülés meglehet a zh előtt 1 nappal, kb. 2 óra alatt. Mondjuk csak 4-est kaptam, de 1 pont kellett az 5-öshöz.
-
bbazsy
őstag
mscn 100 volt a max.
ahhoz képest, h Gergó nagyon mondta, h nem adják lejjebb a szintet (86-87 -re számítottunk) eléggé letolták a határokat.
millenárisban voltunk amúgy tegnap, fun volt. csak rájöttünk, h a 4esek nem tudnak bulizni még
hs7 koncerten nem ugrált senki, csak mi egy picit
-
peterszky
őstag
Nem volt az 2-3 hónap, ha jól emlékszem, akkor 3 hét, heti 5x4 óra. Ez alatt készülgettem, házikat néztem. Persze ez alatt ott volt az általános 5. osztálytól felszedett angol "tudás", iskola alatt nem vittem túlzásba, de játékokat mindig angolul játszottam, az szerintem segített (néha szótárazásig is fajult a dolog
). Meg volt néha magántanár gimi 7-8 körül (6 osztályos), de az nekem nem tetszett, így hanyagoltam, végül abba is hagytuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest