- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Itt járt a Mikulás bácsi [link]
-
Mawyx
őstag
-
Mawyx
őstag
válasz
nickwearby #2681 üzenetére
Ez jó
Petii! Reggel hozzál kv-t
A kihypózom a Domestost szinonimájára kávét öntök az energiaitalba
Jó kedvem van, hejj
Még rámolok, rájöttem, hogy a plafonnál melegebb van sokkal, meg kell oldani, hogy ott tudjak aludni
A létra tetején állva kicsit kényelmetlen
-
nickwearby
tag
Hú de szívesen unatkoznék én is
A héten lezavartam 2 zh-t, meg 2 röpit...Ez a számítógépes alapismeretek asszem a legszélsőségesebb tárgy, amivel eddig találkoztam,
az első negyedév kisiskolás anyagához képest mmost a shell scriptek elég durvák.
Tegnap volt zh, szerintem minden 3. embernek nem sikerült.... -
Mawyx
őstag
Semmi kedvem suliba menni, utálom ezeket a nem csinálunk semmit, de menjünk be utolsó előtti/utolsó órákat. Nagyon kéne tanulni zh-kra, jövő héten rengeteg lesz
-
Mawyx
őstag
Nem bolyongtam, grafika laborba kopogtam, majd nyugtáztam, hogy a tanár is szokás szerint késik, már ha egyáltalán jön. Jött háromnegyedkor
Addig ott ültem egy barátnőmmel a női wc előtt lévő székeken, bontottam egyből egy energiaitalt
De az a baj sztem, hogy akiről meg én azt gondolom, hogy te vagy, azzal a gyerekkel úgy rémlik együtt voltam vrml-en, te viszont nem jártál oda. Mindig a haverjával molyol, sose láttam még egyedül. Te is mindig ketten vagy vkivel? Szép mondatSztem bolyong, nem bojong.
-
T.Peter
őstag
Bbazsy, Gygabor88: Köszönöm a segítséget itt is.
Bazsy, bocs hogy kérdezgetek, de ti legalább hasznossal tudtok kisegíteni, nem úgy, mint a 4.-esek.
-
peterszky
őstag
Érdekes volt a mai SzámHáló zh, akár még egy jobb jegyet is kaphatok rá
-
bbazsy
őstag
válasz
FehérHolló #2666 üzenetére
megnézted azt, h amire válaszoltál az válasz valamire, ami szintén válasz valamire ?
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #2664 üzenetére
BMEn megtanítanak programozni. + BME mazohistáknak való
itt megtanítanak, hogy kell programozni. több matek, több algoritmus, több módszer -> kevesebb nyelv. viszont nyelvet tanulni ezek után nem gáz.
SZTEn picit 'lazább' a matek(így is húzós), kevesebb félévben van, viszont a programozás kicsit jobban van felépítve sztem (legalábbis amikor néztem úgy volt).
elhelyezkedni a fővárosban könnyebb, ez is szempont.
progmaton is voltak sávok, nem az a különbség.
a BSc része a különbség, kiszállhatsz 3 év után diplomával.basszus újra eltelt 1 év, megint jönnek a 4. -esek kérdezgetni
-
skoda12
aktív tag
válasz
T.Peter #2662 üzenetére
Szia!
Idén kezdtem proginfón. A progmat proginfo váltással annyi történt, hogy első félév után most már szakirányt (A,B,C) kell választani, így a tantervek jelentősen eltérhetnek.
A: kb régi progmatnak megfelelő, sok matek kevesebb info
B: kevesebb matek, több info
C: még kevesebb matek, még több info
Mindenki érdeklődési köre szerint választhat.Az SZTE, BME, ELTE közül melyik szerintetek a legjobb (ik szempontjából), és miért?
SZTE-ről nem tudok nyilatkozni. Ha mérnöki beállítottságú vagy és szereted a fizikát, meg a ráépülő tárgyakat, akkor BME. Ha inkább matekot szereted akkor egyértelműen ELTE. Talán a BME, mint név húzósabb. De info szempontjából sztem egyik sem jobb, más fórumokon gyakran olvasom volt BME-s és ELTE-s hallgatóktól is, hogy programozni egyik helyen sem tanítanak meg rendesen.
-
Mawyx
őstag
Megjöttem
-
T.Peter
őstag
Sziasztok. Tudna valamelyikőtök mesélni erről a progmat proginfo váltásról? Azt olvastam itt, hogy elég durva volt a progmat, de a proginforól nem tudok semmit. Miben jobb, vagy különbözik? Az SZTE, BME, ELTE közül melyik szerintetek a legjobb (ik szempontjából), és miért?
-
peterszky
őstag
válasz
proof88 #2660 üzenetére
Azért gyakorlatokra illik bejárni
Előadás az más tészta, ott már én is züllök rendesen, talán PP előadás az, amire a félévben normálisan bejártam, pedig van mellette még bőven.
Talán bevmat2 gyak volt, amire nem jártam már be, de az csak a tanár miatt volt (korábban emlegetett Rácz mester).
-
proof88
addikt
Ti hogy bírjátok ezt a feszkót?
Basszus, én nem bírok már tanulni. Középsuliban nem voltak ilyen gondjaim, pedig nehéz suli volt. Az érettségit sikerült kihoznom töri kivételével 5-re, az 4-es lett. Angolom és infóm volt emelt szintű, mondjuk egyikből sem érettségiztem, mert angolból a nyelvvizsga váltotta ki (ilyen már nincs), infóból meg a SZÉTV (Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye) Informatika országoson a 3. hely. Most ezt nem dicsekvésből mondom, de jött utána az ötödév, ami adott egy programozói OKJ-t, az egyetemen meg 1. félévben megszenvedtem mindennel, 2. félévem jobb volt, most meg annyira lusta vagyok már, hogy hihetetlen. Most is megbuktam 2 tárgyból, MERT NEM JÁRTAM BE rendesen, 4 hiányzásom van mindkettőből.
Akkor minek jártam be eddig, ha aztán elcseszem magam ?!
Annyira lusta vagyok, hogy az hihetetlen. Minden mással elcseszem az időmet.
Pff. -
bbazsy
őstag
gyűlölök hagymát szelni.
gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök, gyúlölök.
-
Mawyx
őstag
Reggeli nem gond, macsnak is mindig adni kell
Induni kéne haza,már rég kellett volna, de nincs kedvem ebben a tré időben
Macs is megzakkant, egy vöröshagymát kerget a lakásban, minden borítva van hagymával
Útközben kitérőt is kellene tennem, hirdetnek 15ös nyári gumit 15ezerért, félig használt, az nekem bőven kitartana évekig, de ehhez sincs kedvem, pedig vadászok rá régóta, de nyáron mindig elkapkodták vagy messze volt, nem esett útba.
Vki fordítson irányba és adja meg a kezdő rúgást, hogy induljak már, délután lesz mire hazaérek! -
proof88
addikt
Te hallod, Te lány vagy? Néha ráutaló dolgokat olvasok (pl Csörgő jóképű).
De akkor miért ffi avatarod van?
Amúgy sry, le kéne szoknom lassan az egész fórumozásról. Naponta rengeteg időm megy el vele, mert itt PH!-n is több topicot látogatok rendszeresen, meg máshol is napi látogató vagyok. Ehh. -
Mawyx
őstag
Ilyen nincs
Múltkor írtam, hogy véletlenül egyik barátnőmnek elküldtem képen a karácsonyi ajándékát. Kevésnek bizonyultak az ajik, még rendeltem egyet és szokás szerint egy másik barátnőm bonyolítja a postám, szóltam neki, hogy megy szokásosan egy csomag. Igen, de most az apja vette át, majd felbontotta és kirakta barátnőm asztalára, ami ugye barátnőm karácsonyi ajándéka. Hát mondom ilyen nincs!
-
proof88
addikt
Nem fogom hanyagolni, mert van egy alapvető különbség kettőnk között: Neked van autód, nekem nincs.
Barátnőméknek viszont van 2, ebből az egyiket alig használják... szóval azt használhatjuk majd, de én alapból arra használnám az autóm, hogy nagy távokat tegyek meg vele, vagy ha bevásárlok valamit és haza kell vinni, ilyenek ...
Amúgy a Nagykörúton visszafele Pestre a Petőfi-hídon állandóan nagy a kocsisor, azokat az embereket nem értem, miért arra mennek mindig. Én nem akarok perceket állni dugóban, ha ez kiteszi az út idejének a felét. Persze ők lehet, hogy a város másik feléből jönnek... na mindegy. -
proof88
addikt
Értem.
Sikerült a vizsga, de mondjuk még kell az elsősegély-vizsga, de attól már nem parázok annyira, persze ott is megvághatnak.
A tekerésről meg nem fogok lemondani, mert ez egy olyan sport, ami jó nekem, mert nem vesz el időt az amúgy is kevéske 24 óráimból.Közlekedés közben növelem a staminát.
Kár, hogy karra/mellkasra nem találok valami sportot, ami szintén nem vesz el időt. -
bbazsy
őstag
-
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #2618 üzenetére
Hát ha te ezt hívod izgulásnak, akkor én nemtom milyen vagyok.
Gimi, felelés, kedvenc tárgyam, full 5*-ra tudtam mindent, de nem voltam hajlandó kiállni a többiek elé, ha mégis fel kellett állni és kimenni, akkor nem szólaltam meg -->1esItt az ELTE-n szeretett Székely bácsink mondta, hogy elmehetnék vmi zárdába, oda ez tökéletes, ott csak magamban kellene imákat mormolni, de ez itt vhogy nem frankó, mondjak már valamit. Ez jó volt, jófej volt.
Múltkori előadásomon háttal álltam mindenkinek és halkan felmormoltam, ami a vetítőn volt.
Óra végén tanár odajött, hogy nem tudja mit gondoljon, hogy ennyire szarok bele vagy mi van? Beszélgettünk, jó volt, megértett -->mai ea határozottan jobb volt, a többiek is megdicsértek.Egyszerűen frászt kapok, ha rámnéz vki, ha akkor röhög, mert azt hiszem rajtam röhög, de ez utcán menve is utálom, nem vagyok képes embrekehez szólni, első körben azt mondanám, hogy utálok mindenkit, utálom az embereket, de azért így nem igaz, csak iszonyat gátlásaim vannak. Szüleimtől mindig azt halottam, hogy ne nyúlj hozzá, elrontod, úgyse sikerül, ne csináld stb. Ebből nem könnyű kimászni!
Szerepelni, grimaszokat vágni, bohóckodni, jófejnek lenni, közkedveltnek lenni az az aktuális menő gyerekek reszortja volt és én nem tartoztam hozzájuk és most se.
-
proof88
addikt
Én viszonylag érdekes szitukban szerepeltem eddig, de kb mindről jó emlékem van. Rettenetesen parázok előttük mindig, de ahogy kiállok, elmúlik a dolog és érzem, hogy na végre én beszélek, mindenki kussol és figyel, mert amit mondok az frankó.
Középsuliban 9.-ben gólyabálon valamiért engem szavazott meg az osztály, hogy menjek ki mindenki elé tanárt parodizálni. Természetesen a töri tanárt parodizáltam, jó fej ember volt, de a beszéd- és metakommunikációs stílusa eszméletlen volt. Mivel már a nevem mondták kórusban, kénytelen voltam kimenni, mert ekkor már a visszautasítás kudarc lett volna számomra. Végül nagyon jól sikerült a dolog, én is meglepődtem rajta. Végül is, csak kiélhettem a hülyeséget.
Asszem a tanár nem látta ezt.A feleléseknél is tök jó volt, főleg amikor vágtam az anyagot. Sokszor felelésnél grimaszoltam a tanárnak a háta mögött vagy mellette állva, ami nem szép dolog, de legalább a többiek is örültek, ha engem hívtak ki felelni. Sokat gyakoroltam a hülye arcból egy pillanat alatt komoly arccá való átalakítást. Amikor a tanár rám nézett, hirtelen komoly fejem lett, ez plusz vidámságot biztosított az osztálynak, nekem belül nehéz volt visszatartani a röhögést. Mindig megúsztam.
4.-ben csináltam előadást a videokártyákból, mert elegem volt abból, hogy a mai info oktatásban vagy nincsenek benne a hardverek között, vagy ha igen, akkor ott tartunk, hogy CGA, VGA, stb ... a középsulisokat, akik gémelnek, inkább a játékokban betöltött szerepük érdekli, ezért a kötelező pár perces rizsa után ezekről beszéltem, technikák a 3D-ben, stb.
Most egyetemen van egy olyan, hogy Matek-info szeminárium, ami a Bolyai Koleszban szokott lenni. Véletlenül jelentkeztem rá anno, a lényeg az h 2. félévben tartottam én is egy előadást, miről másról, videokártyák. Nem is baj, elegem volt, hogy 10-ből 9 téma matek, 1 info. Nem is nagyon szeretem a matekos témákat, amikről ott szó van, nem is nagyon értem mondjuk. Ott is izgultam, de ahogy elkezdem, már nem izgulok.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, és látom a dátumból, hogy lekéstem a dolgot, de szerintem az izgalom inkább csak addig tart, amíg nem kezded el. Ha elkezded, már mindenki Téged figyel, de nem azt, hogy bénázol, hanem amit mutatsz és mondasz. Ha jó a téma meg minden, akkor ha bénázol valamit, de tetszett az előadás, a végén úgyis jó lesz az összkép.
Szerintem.mod: amúgy ha egyetemen lenne középsulis felelés, már nem grimaszolnék tanárnak, azóta megkomolyodtam. Nem is megy az egyetemi stílushoz ez a bohóság. Bár talán azért sem, mert egy egyetemi közösség teljesen más, mint egy tizenéves csitri osztály (nem sértésből írtam).
mod2.: anno villamoson is grimaszoltam. Unatkoztunk haverral hazafelé, már nem volt mit beszélni, tömeg volt a villamoson, hát grimaszoltam. Máris volt min nevetni, ill. vissza kellett tartani a nevetést. Más nem látta, de ha látta volna, az ciki lett volna, pont ez volt benne az izgalmas.
Nah, most le lehet írni engem.
-
bbazsy
őstag
na meghegesztettem linuxom, jöhetnek Tőke Mester programjai
-
Mawyx
őstag
Holnap szerepelnem kell
Vigyek egy kis Baileyst? Bárcsak tudnám hogy tudnék magamon segíteni -
nickwearby
tag
válasz
murphy2024 #2605 üzenetére
A wikipédiát is megnézheted a témában.
Vizsgára nem feltétlenül onnan ajánlott a definíciókat bevágni,
de ha meg akarod érteni, arra egy jó kiindulópont. -
bbazsy
őstag
válasz
murphy2024 #2605 üzenetére
én azt nem vállalom, h leüljek veled, de itt nagyon szívesen segítünk.
ill ha bejössz holnap pl 3/4 11 -re akkor van mentorálásom északi 158, ott tudunk beszélni.
bevmat vizsgára tanulás az sajnos egyedül felfogós/magolós, sokkal jobb módszer nincs. megérteni mindent nem fogsz ez szinte biztos. majd pár év múlva leesnek a dolgok.
ha lesz kérdésed akkor tedd fel itt aztán meglátjuk, de az anyag vége fele nekem is vannak még kérdőjelek (=magoltam/kihagytam).
-
bbazsy
őstag
http://www.josechu.com/ecuaciones_polinomicas/cuartica_solucion.htm
tessék megtanulni, nagyon fontos
-
murphy2024
újonc
A vizsgára szeretnék felkészülni, és vannak dolgok amiket nehezen értek meg egyedül és ehhez kellene segítség.
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #2591 üzenetére
De, a túlzás miatt direkt órát írtam.
Nem szeretem ott a nagy tömeget, mindig gyors léptekben haladok (haladnék), és sok perc, mire a Déli épülethez érek. :S -
Mawyx
őstag
Én se értem
Nem teljes üveges ajtó, de elég sötét lett így. Az egész ajtót normálisra kéne cserélni, de a háznak is be kéne szállni, ez közös, de senkit nem érdekel, így marad a kókányolás. Üveg majd megy bele, de ez a legutolsó dolog, amivel most tölteném az időm.Sikerült egy qrvanagy lyukat ütni a falba
Az ütvefúró érdekesen gondolta, nem előre-hátra ütvefúró, hanem jobbra-balra (el van kopva). 8as lyuk kellett volna, helyette lett egy fél öklömnyi
Lassan már nincs annyi poszter a falra
Babrálni akartam a kocsin,de egy döglött fagyott cica van a parkolóban, annyira sajnálom
-
Mawyx
őstag
Így jártam az ajtóval, mint Simon. Egyik percben még a helyén volt az üveg, becsuktam az ajtót és ripityára tört. Deszkát se tudok vágni bele, mert a dekopírt hazavittem, hogy itt nics hely barkácsolni, most meg kéne. Tűzőkapcsoztam oda hőszigetelő polifoamot, egyelőre ez marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i7-14700KF - RTX 5070 - 32GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- XPRO Wood fa laptop állvány
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest