- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #5349 üzenetére
Látom jó helyed van, én közalkalmazottként küzdök az éhenhalás ellen, de majdcsak lesz jobb
Most egészségügyi gondjaim vannak, ha helyrejövök, akkor nekiállok másodállást keresni. Mondjuk a kereséssel eddig se volt gond
csak a találással
bbazsy mit csinál? Hazajött már? Ha nem, akkor remélem ingyenszállás befigyel nála és meglátogatom -
válasz
peterszky #5253 üzenetére
Ti kinél voltatok bevprog gyakon? Nálunk volt programozás, az előadáson vett algoritmusokat programoztuk le C++-ban. ZH-król/beadandóról nem is beszélve.
Persze, hogy a matek miatt nehéz elvégezni, de a prog tárgyakon is el lehet hasalni. Nem igazán értem, hogy pl. egy C++ vizsgát hogy lehetne úgy megcsinálni, hogy fingod nincs a proghoz... -
-
skoda12
aktív tag
válasz
peterszky #5163 üzenetére
Szerintem a regi topiclakok kozul mar sokan vegeztek, ezert nincsenek itt. Elvileg nekem is mar csak a zarovizsga van hatra. Most nyaron akartam vegezni, de nem tudtam a szakdolgozatot idore elkesziteni, nem voltam hipermotivalt, hogy 8 ora programozas utan meg este programozzak 2-3 orat. Mindegy, decemberig csak elkeszul valahogy es igy legalabb van idom a zarovizsgara tanulni.
Most kezdenek el foglalkoztatni olyan problemak, hogy vajon hova pakoltam 3 evvel ezelott a linalg jegyzetet, dimat konyvet meg a tobbit? -
NumBill
csendes tag
válasz
peterszky #5122 üzenetére
Az aláírásos-gyakjegyes témánál arra válaszoltál, amire kíváncsi voltam, hiába írtam pontatlanul, köszönöm
(A "vizsgakurzusok" meglétére szerettem volna rákérdezni, csak nem tudtam, hogy így hívják.)
Haladni idén semmiképpen sem fogok olyan veszett nagy tempóval. Az eredeti elképzelésem szerint felvétel után egyből halasztást kértem, és csak jövőre kezdtem volna.
Viszont amikor megtudtam, hogy a költségtérítés alapdíjból + felvett kreditből áll, akkor gondolkodtam el arról, hogy egy pár idén teljesített tárggyal tehermentesíthetném 2013 szeptemberét, ha nem kötelező felvenni mindent kezdetben (és ezáltal nem a teljes önköltséget kell kifizetnem). Ha ez így kivitelezhető, akkor pár tárgyat azért felvennék, ha nem, akkor maradna a halasztás.Még valami a keresztféléves tárgyakhoz: ETR hozzáférésem nyilván nincs most, de találtam egy ilyet: http://ttkto.elte.hu/tan2.html - viszont rossz tapasztalataim vannak úgy általában az elektronikusan elérhető adatbázisok és a valóság viszonyával kapcsolatban
Azt kérdezném még, hogy érdemes-e ezt az oldalt arra használnom, ha ki akarom sakkozni, miből van (illetve volt tavaly) keresztfélév, és miből nincs.
Köszönöm szépen!
-
Mártógyurma
tag
válasz
peterszky #5057 üzenetére
Köszi a segítőkészséget.
Most leginkább azon "kattogok", hogy mennyi idő múlva szokták megküldeni a felvételi határozatot. Azért érdekel, mert még nem küldött nekem semmit sem az egyetem, csak e-mail-ben egy linket az ETR-hez, ahol be kellene jelentkeznem. Ott meg ezt írják:"belépéshez szükséges felhasználói nevedet (azaz EHA-t) az Egyetem tájékoztató küldeményében küldtük el Neked, de hamarabb is kikeresheted itt: Gólya EHA és jelszó.
Az induló jelszót a felvételi határozat tartalmazza, amit postán küldtünk el Neked."
Viszont mint írtam a határozat még nem érkezett meg hozzám. Szóval most valami admin. hiba folytán nem küldtek, v. esetleg hosszabb az átfutási ideje a dolognak? -
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #5029 üzenetére
Kisegítenétek?
Mit ír ki az alábbi bash parancs egy Solaris vagy Linux rendszeren? grep ':x:[^:]\{4\}:' /etc/passwd | cut -f 1 -d ":" | sort -rHa van speciális jelentése, akkor mire szolgál bash-ben a PS1 nevű környezeti változó?
Mit ír ki az alábbi nawk (gawk) script Solaris vagy Linux rendszeren? nawk 'BEGIN { FS=":"} { x[$7]++ } END { for (k in x) { if (k) { print k, x[k] }}}' /etc/passwd
-
nickwearby
tag
válasz
peterszky #4990 üzenetére
Krebszhez beférek, ott a legkisebb a csoportlétszám harminc fővel, a többi magasabb... Az alapból nem igazán jó, ha túl sokan vagyunk. Viszont Krebsz gyakorlata az előadás után van rögtön
Nem fog megsértődni, ha nem jársz be.
Nála voltam gyakon NM1-ből, 2. vagy 3. sorban ültem és összesen
egy előadására mentem be. -
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #4985 üzenetére
én most bmere mennék. vagy külföldre.
amúgy beszarás, h külföldi mscknek milyen programjaik vannak. franciában találtam teljes kép és jelfeldolgozás msct, finnországban műholdvezérlés/programozás (mscről beszélünk, nem 2 tárgyról!!), angliában mérnöki szarok. tök jók. csak náunk nincs egy értelmes program se, remek.
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #4979 üzenetére
google segít mindenen.
opkutot tartott. nem túl gyors, viszonylag jófej, de fegyelmezni nem tud (valszeg innen van a "fájó" emlék, h mindenki visítozott).
igazából krebsz se szörnyű, de felveheted Szilvihez is nyugodtan, valszeg elmondja majd rendesen és nem lesz genyó.
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #4974 üzenetére
Régen jártam erre, te mit tanulsz most?
Nálam még minden a régi, 1 vizsgám tolódott májusra, államvizsga előttre, más nincs. Szakdoli konz is aláírva, már csak meg kell írni készre. 400kreditem van, ha még azt mondja a to kell vmi tárgy, agyonütöm kb szó szerint, ez már nem normális, hogy ennyi kredit kelljen. Szívás volt már ez a szak ennyi kötelezően előírt kredittel.
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #4965 üzenetére
Szia, esetleg Kozsik java ea tételeid vannak kidolgozva?
Teszten 1 pont kellett volna, de nem adta meg, a gép osztályzott le, így viszont szóbeli tételekből, a diái meg nem túl bőbeszédűek, mármint azok alapján nem tudom kidolgozni a tételeket kifejtősen (persze próbálkozok, valami már van, csak ez kevés lesz) -
nickwearby
tag
válasz
peterszky #4864 üzenetére
Te is most csinálod a bevmat 2-őt?
Én végigröhögtem Farkas előadását.
Ha analízis 1-re gondolsz, akkor szerintem csak az első előadás volt ilyen lightos,
a többi 'normális' lesz.
Bár ki tudja :S
Én is néztem egyet, hogy mi ez, rossz helyre ültem be és linalg előadás van.?.....
De hogy őszinte legyek, nem bánom.Van egy olyan halvány sejtésem, hogy jó adag tananyagot átnyomnak az Msc képzésbe, hogy minél többen jelentkezzenek rá.
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #4587 üzenetére
nagyon kíváncsi leszek, hogy ezt mégis hogy akarják megcsinálni.
ha tisztában vagy, hogy hogy megy az út a budai oldalon le a hídról (nem a sulihoz, hanem a szerémire), akkor érted a problémám. esélytelennek tartom, h a fél XI kerület szétverése nélkül össze lehessen kötni. -
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #4326 üzenetére
Programozás módszertan szigorlat, qrvaszar volt
A tömény kidolgozott tételek 160 nyomtatott oldalt tettek ki és minden jel szerint iszonyat hiányosan lett kidolgzova, mert nem lett vmi fényes eredmény, pedig puskaméretű picuri betűkkel körmölve a tételemet is 6oldalnyi lett, leírtam mindent. Nemtom mi kellett volna még?De meglett, az a lényeg
Télen meg pepszi
, utána meg a prog2 szigo és megleszek. Prog2-t már lenyomtam volna, de ez kellett hozzá, de ettől meg fostam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASUS routerek
- Asztalos klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest