- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4698 üzenetére
1. Ha a Nagy az Sára, akkor Ő Az összes többit szívből gyűlölöm, bár Horváth ha Győző, akkor ő asszem rendes, elég népszerű is, kis fiatal srác. Illés nagy Fradista, de b@szik bármit is mondani órán, szarik bele, ha profi vagy és tanulni nem akarsz, akkor jó, de ha szeretnél tanulni, akkor tőle nem fogsz. Heizlerné szigorú, de nem ez a baj, hanem nekem unszimpi az egész maca.
2. kik ezek?
3. Vincellér -
skoda12
aktív tag
Kinél érdemes felvenni a következőket?
Opre: Nagy, Heizlerné, Horváth, Illés
Grafika: Klár, Vad, Valasek, Vida
Adatbázisok: Kósa, Nikovits, Vincellér -
Mawyx
őstag
Holnapra 8tól kb délig extra drukkolást szeretnék kérni, sorsdöntő nap lesz, nagyon nagy vizsga, nagyon-nagyon fontos
-
skoda12
aktív tag
Van valakinek jegyzete a természetfilozófia történetéhez? Proginf.org-on volt egy kb 30 oldalas jó összefoglaló, de most már nem megy az oldal, így nem tudom elérni a jegyzetet.
-
Mawyx
őstag
Meglett a c++, annyira király vagyok
-
proof88
addikt
uhh... akkor sétálj el valahova, ahol dolgod van, vagy csak ülj be a mekibe, ez a mostani esős idő nem rossz, ha kint vagy a levegőn. ha megvárod, míg éhes leszel, úgy motiváltabb az ember beülni.
vagy csak tárd ki az ablakokat és tolj valami multis játékot. ott a quake live, böngészőhöz felrakja a plugint, gyorsan letölti a contentet, aztán tolhatod
én mondjuk azért vagyok álmos, mert éjszaka megint nem aludtam. flash beadandót csináltam. általában jól elcseszem az időmet, és alig készülök el időben a beadandókkal. eaf beadandókat is óra előtt fél órával fejezem be, aztán rohanok be órára bemutatni itthonrólpersze múltkor pl az álmosság miatt történt, hogy a doksiba benne maradt az előző beadandó doksijának a vége, mivel az előző doksit írtam át
nem is értette a tanár, miért akarok determinánst számolni a láncolt lista elemein
egyébként vicces, egyik doksit úgy írtam, hogy kb minden 2. mondatnál álomba merültem.
Szóval ha kicsit jobban erőt vettem magamon, mindig visszaolvastam a leírt dolgokat, hogy nehogy hülyeség legyen. Órákon is előfordul velem, hogy bealszok jegyzetelés közben, és arra eszmélek, hogy teljesen hülyeséget, az agyam szüleményét írtam le a füzetbe. -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4687 üzenetére
Igen, és a logika se, arra már be se mentem.
Meg kell tanulni, anélkül nem megy.
Ráadásul rossz helyre küldtek, feltéptem a tanár szobájának ajtaját, mentem be zh-t írni, mint terembe, de nem terem voltHolnap is 2zh. Asszem tudom miért nem mennek, folyton álmos vagyok, nem tudok figyelni se, ki se mozdulok, ülök a 4 fal között és a kedvem egyre tart a végtelen fosba
-
proof88
addikt
mindegy, túltettem magam rajta (igenis letört aznap eléggé ez a dolog), van egyéb dolog aminek örülhetek ebben a félévben.
-
Matthewus
őstag
Érdekes dolog ez a hiányzás, szerintem tanár függő, mert nem egy gyakorlaton volt olyan /ahova jártam/, hogy 3-nál több hiányzásnál is simán kapott gyakorlati jegyet az illető. Szóba se kerültek a hiányzások. Ez a szemétség, hogy van olyan tanár, aki betartja, van, aki nem.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4681 üzenetére
Igen, és fizessen félévente nemtom de vagy 200k-t, holott azért kénytelen suli mellett dolgozni, hogy ne haljon éhen, és összesen nem keres ennyit egy félévben, nem hogy csak úgy plusszban ennyi összegyűljön mellette, ráadásul fizetősöknek nincs se ösztöndíj, se koli, se semmi
Az esti tagozathoz meg kell egy meglévő diploma is, legalábbis tavaly még tuti kellett, mert én is át akartam menni, mert az könnyebb, aztán rájöttem, hogy még nincs diplomám...
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4679 üzenetére
Nagyon sajnálom
Ez nem egy szimpatikus dolog eleve, mármint a katalógus, oké, hogy járjunk be, de melózni se lehet így, mert mindig van 1-1 idióta tanár meg eleve az összes gyak ilyen, csak 1-1 EA-nál lehet eljátszani, hogy nem járunk be. Nem értem miért kell kötelezővé tenni a bejárást, a vizsgán kell tudni átmenni, de ez még mindig hagyján, az ilyen késések miatt beírás, megrovás stb, ami totál ovis dolog. Főleg, hogy összevissza helyekről járnak be emberek, már nem anyuci hoz-visz minden nap oviba, viszont vannak menetrendek, egy busz beér, amikor beér, nem taxi... Óraütközésnél ez nagyon fincsi.
-
proof88
addikt
Pál Jenő tanár úrtól soha nem akarok többé semmit, elmehet a ...
Abban igaza van, hogy nem kaphat gyakorlati jegyet az, aki 3-nál többet hiányzik. A szabályzatban is benne van.
De az már nonszensz, hogy azért ne kapjak jegyet, mert valójában csak egy óráról hiányoztam, 3-ról pedig késtem. Pedig valóban csak pár percet késtem általában. Ő meg mindig elkezdte olvasni a névsort óra elején. Hiába értem be a névsorolvasás utánra, pl ha épp elkezdte az anyagot, az már hiányzásnak minősült. Reggeli óra. Fél 9-kor kezdte. Igaz, hogy fél 9, de nekem ezzel volt problémám, mert negyed 9-es kezdésre ált beértem, de ha fél9-re kellett beérni, általában volt 1-2 perc késésem. Van egy másik fél 9-es gyakorlat is, ott is ez volt a helyzet. Persze ott legalább volt egy kis rugalmasság, pl hogy nem egyből névsor, ill. beírta a nevem utólag. pff.
Az egyetlen valódi hiányzásom meg úgy született, hogy egy novemberi reggelen nem volt kedvem bemenni, úgy gondoltam most lesz meg a 3 hiányzás, többet nem fogok késni. Tehát ekkor úgy tudtam, hogy 2 hiányzásom van, a 2 db pár perces késés miatt. Tévedtem, elszámoltam magam. Már 3-szor késtem így, de én 2-ről tudtam (emlékeztem). Tehát mikor legközelebb bementem órára és olvasta a névsort, a nevemnél mondtam, hogy itt vagyok, rázta a fejét és mondta, hogy ne legyek itt. Mondom magamban wtf?!Azt mondta, hogy már 4-szer hiányoztam. Megkérdeztem tőle, hogy biztos? Mert én 3-ról tudok. Én nem éreztem magam bunkónak, ő kicsit idegesebb hangvételben közölte, hogy biztos és nem nyit vitát. M1, gondoltam úgysem ilyen szőrösszívű, el fogja nézni azt a +1 hiányzást, ott maradtam órán. Óra végén mondta, hogy menjek oda emiatt a dolog miatt. Na itt már tudtam, hogy ejnye-bejnyével, de elnézi a 4. hiányzást. Nem így lett. Kb 5 percen keresztül ecsetelte, hogy megmondta, hogy névsor olvasásra kell itt lenni. Hiába mondtam, hogy de csak 1 órán nem voltam itt, a többiről csak az elején késtem. Azt mondta, hogy nem tud mit tenni, másnak sem engedheti meg, nem kivételezhet. Azt mondta, majd jövőre próbáljam újra. Fasza nagyon.
Egyébként tényleg jól magyarázza az anyagot, de nálam elásta magát. Persze én is hibáztam, mert amikor nem mentem be órára, akkor elszámoltam magam és csak 2-ről tudtam, utólag megnéztem és tényleg 3 hiányzásom volt már akkor. Na mindegy, ez van.
-
Mawyx
őstag
A szerdai zh nem sikerült
-
proof88
addikt
nyugi, én is készültem kopfordra. bár bejártam az órákra, azért zh előtti napon szántam időt arra, hogy végig lapoztam a füzetem és csináltam egy 2 oldalas összefoglaló jegyzetet. és azt magoltam. aztán másnap még linalg ea-n is belenéztem. Így 14 pontom lett, ami 1 pont híján 5-ös.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4675 üzenetére
Az a honlapon lévő?
Arról meg már írtam, hogy én 1elolvasással nem jegyzek meg semmit, tehát amire ti nem is készültök, mert bennetek van ösztönösen, vagy ugye oviban is tanultuk vagy mittomén, azt nekem meg kell tanulni, a tanulás nálam meg azt jelenti, hogy többször el kell olvasni, felmondani, olvasni-mondani, azaz memorizálnom kell. Amire vki azt mondja, hogy áhh, 10perc alatt fel lehet készülni, annál nekem 10perc kb arra elég, hogy átlapozzam a többszáz oldalt. Így szokott ez lenni.
Indulok megvédeni (előadni) a beadandóm, remélem elfogadták még, hogy most éjjel adtam le.Úgy nézek ki, mint akit agyonvertek
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4673 üzenetére
Nem mindig tudtam bejárni logika történetre, kopernikuszra meg egy órán se voltam, numanallal ütközött, ami meg katalógusos óra volt
A helyzet elég tré, tudom
De most is 2 beadandó vár, most kezdtem és reggel 8ra kell, másik du 2re (2db), péntek reggel 8kor meg egy egyetemi további pályafutásom 2.fordulós zh-ja (első kettő meglett), péntek éjfélig másik beadandó.
Jövő hét:
hétfőn 2zh
szerdán 1zh
csüt beadandó -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4671 üzenetére
Jajj, az jó lesz
Tesztes vagy egy kérdést kifejtős?
Jövő héten számításelmélet zh Tichlernél
Elvileg Gazdag órája, de első órán Tichler jött be, hogy Gazdag ide küldte, ő tartja az órát...
Múlt órán se birtam követni semmit, de akkor legalább írt vmit a táblára, mindig összevissza beszél, mond vmit, majd az ellentété és találd ki, hogy akkor melyik a jó. Szal írt a táblára, de csak nullákat és 1eseket, nem birtam követni, előkaptam a fényképezőgépem és vakuval kattLesett mindenki ez mi volt, szegény Tichler meg még jobban belegabalyodott mindenbe
-
proof88
addikt
na megvan, lefényképezem és elküldöm... nem a legjobb minőségű lesz, mert telefonnal csinálom és lámpa fénynél kicsit zajos képet csinál, de sajna télen már nagyon korán sötétedik ... tök jó egyébként, meg is feledkeztem erről a füzetemről, ez még használható más tárgyhoz is, 10%-a volt csak kihasználva.
szerk.: de jó, még Kopernikusz fejét is lerajzoltam a füzetbe anno. -
Mawyx
őstag
Topic kihalóban.
Hogy álltok? -
Mawyx
őstag
Tudtok c++ hoz ajánlani vmi használható anyagot, ami elmagyaráz mindent jól? öröklések, mutatók stb minden? Esetleg ami egy mintapéldán végigvezet?
-
Mawyx
őstag
Sikerült a prognyelv első 2 zh
-
peterszky
őstag
Előttem két srác hotseaten coop-ban tolja a Lego Star Warst
Nagyon komoly, de még így sem üti a mi Dyna Blaster meccseinket
-
bbazsy
őstag
mindig büszke vagyok a városra, ahol felnőttem:
-
bbazsy
őstag
bécs beszarásjó
-
Mawyx
őstag
válasz
Marvinyo #4642 üzenetére
Sztem is csak MSc diplomával lehet tanítani.
Zsakó Lászlónak írj, ő tudja naprakészen a szabályokat (ők alakítják), mit lehet, mit nem... Mi is minden kérdéssel őt zargatjuk, mert a TO nem mindig van a helyzet magaslatán, bármi engedély kell, kérelem vagy kérvény, tárgyelfogadtatás, kérés, kérdés vagy bármi, arra ő tudja a választ.
zsako[kac-kac_kukac]ludens.elte.hu
A levél tárgya lehetőleg ne csá, öreg legyenhanem pl elte tanárképzés kérdések
-
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #4643 üzenetére
nincs értelme több szakiránynak.
mivel akkor elvileg 2 diplomát kéne kapnod, ezért használod el az államilag finanszírozott (van még ilyen?) féléveket. ergo nem tudod elvégezni az MSct, csak ha fizetsz (1 félév 250 ezer..). és amúgy is baromság
szerintem bscs diplomával már tudsz tanítani. de pl hívd fel a TOt és megmondják..
vagy lesz lassan nyílt nap, gyere. -
Matthewus
őstag
válasz
Marvinyo #4642 üzenetére
Üdv!
1) Nem tudom, hogy mi számít elavultnak, de az tény, hogy sok az elmélet és kevesebb gyakorlat. Mikro-makroökonómia / IK-n most közgazdasági alapismeretek néven fut/ itt is van kötelezően.
2) A tantervi háló nem változott, a 2008-as az aktuális, csak 1-2 tárgy elvégzéséhez szüksége feltétel változott tudomásom szerint.
3) Találsz a kar honlapján előző félévi ösztöndíjtáblázatot, de ez félévente mindig változik.Két szakirányt egyszerre: ezt passzolom. De szerintem bőven elég, ha egyszerre egyet csinálsz. Szakirányt asszem félévkor kell választani
Bsc-msc: Ezt is passzolom.
Tudsz írni a tanulmányi osztálynak is emailt ide: ttkto@ludens.elte.hu
Ők biztosan pontosabb választ tudnak adni -
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos sem időm, sem módom nincs arra, hogy ~4600 hozzászólást végigolvassak ezért csak röviden megkérdeznék pár dolgot:
1) ELTE programtervező informatikusra készülök jelentkezni (szoftverfejlesztő informatikus szak), de az ELTE-ről sokan azt mondják, hogy inkább ne menjek oda, mert programozni rosszul és elavult dolgokat tanítanak. Ez mennyire igaz? Mérnökinfóról kibuknék (fizika, meg mikro-makroökö, menedzsment... brrrr), gazdasági informatikus meg nem az én világom. (Infón meg matekon kívül, máshoz meg nem értek
)
2) Az ELTE honlapján csak a 2008-as tantervi háló érhető el. Ez változott azóta? (úgy gondolom nem, de sosem lehet tudni)
3) Ösztöndíjak? Milyen átlaggal, kredittel mennyi jár?
s tán a leghülyébb 2 kérdés maradt a végére:
- Két szakirányt el lehet végezni egyszerre? Mert gondolkodtam az informatika-matek tanári szakirányon és ott a szoftverfejlesztő informatikus szakirányhoz képest 6 tantárgyat számoltam meg (ami nincs meg szoftfeljinfon és tanárin van) Viszont szeretnék mesterképzésre is menni, és ha a tanári BSc-re jelentkezem a szoftfejlinfo után az +1 év a tanulmányaimhoz, amit ha lehet én kihagynék- A tanári BSc illetve MSc képzés között mi a különbség? Melyik elég egy középiskolai tanításhoz / érettségiztetéshez?
/tudom, tudom, hülye vagyok hogy tanárnak adom a fejem, de ha épp nem keresnek programozót, talán tanárt hátha/ Illetve se a tanári BSc-n se a tanári MSc-n nem találtam pedagógiát mint tantárgyat, és gondolom bármilyen tanárin kéne lennie nem?
Előrre is köszi! Marvinyo
-
Mawyx
őstag
Annyira nincs időm semmire, hogy az kiakasztó
-
bbazsy
őstag
kispál ma!!!!!!
Balázs, jössz ?
-
peterszky
őstag
Imádom az EAF4-et
-
bbazsy
őstag
kötik a digit.
20/10, 2500
-
Mawyx
őstag
Krebsznél írt már zh-t vki? Lehet nála puskázni vagy lehetetlen?
Órai feladatos zh-kat állít össze más számokkal vagy az óraitól nehezebbet, mondván az óra logikáját követve képesnek kell lennünk megoldani a nehezebb problémákat? -
pitkon90
csendes tag
hello
Nekem az a kérdésem lenne hogy a web-programozó felsőfokú szakképzés milyen az ELTE-n?
mennyire nehéz? mennyire lehet vele elhelyezkedni? milyen fizukat kapni ilyen végzettséggel? stb.a válaszokat előre is köszönöm
-
peterszky
őstag
Hogy bírom ki szombatig?
Olyan lesz ez, mintha előrehozták volna a születésnapomat és a Karácsonyt egy napra
-
bbazsy
őstag
köszi
-
bbazsy
őstag
szülinappppppppppppppppppppooooooooooooooooom vaaaaaaaaan.
kolumbaia iai csaj olayan piát adott h csak na
nemértem mégémegahoz
-
bbazsy
őstag
megyek svájcba 1 évre
-
Mawyx
őstag
Tudom, gondolom, hogy többet vegyenek az emberek. Pénzért adva nem lenne értelme.
Postaládában volt meg Kohétől is kaptam.
Azért nem mindegy, hogy 1bigmac vagy 2 ugyanazért az árért. Kizárt, hogy egyébként ennyi pénzt kiadjak érte, de így most olcsóbb lenne, mint bármikor máskor, amikor nincs akció. Úgyhogy akciókor vagy soha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Részesedést vásárol az Intelben a Softbank
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Nintendo Switch V2 32+128GB CFW okos! Dual Boot RP2040 Picofly Dual Boot tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 128GB, Tökéletes állapot, 100%-os akku, 2027-ig garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 3 Év Garanciával!
- i7-13700k
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- PS Plus előfizetések
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest