- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
BNre ki jön ?
-
Mawyx
őstag
Végre aludtam rendesen, 7kor ébredtem fel, végre nem 5kor.
Annyira izgulok, mi lesz, ha elszúrom vagy egyszerűen nem tudom megcsinálni a feladatokat?!Tökjó idő van
-
Mawyx
őstag
Lejárt az akció, nem értem rá elmenni tapétát venni, most meg egy ezres, akcióban 695ft volt
És persze, hogy lóg az eső lába, tegnap vittem el a kocsit lemosatni
-
snow.man
tag
Nem gondolok sokat, azért is furcsálltam.
Tudom, hogy volt 3 éves képzés is, az csak főiskolai szintű volt, nem egyetemi. A főiskolait programozó matematikusnak hívták, az egyetemit meg programtervező matematikusnak. Lényegében hasonló volt, mint a mostani bsc+msc rendszer, csak ott főiskolai diploma nélkül is lehetett egyetemi végzettséget szerezni, most meg nem lehet... -
-
bbazsy
őstag
válasz
snow.man #3678 üzenetére
leszarta a progmatot
megcsinálta 3 év alatt, azóta egy közgázt is és most bankba dolgozik elég vastag fizuért.de ez a génekben lehet, mert én se akarok programozó lenni még így se, h különösebb gondot nem okozott az egyetem
de kérdésedre:
viszont tudok olyat, aki szintén szegeden csinálta és nagy gondja tudtommal nincs. frissdiplomásként kisfőnök lett, bár mondjuk neki se jelentett gondot az egyetem (gyk: megállta a helyét szakmailag és emberileg is) -
-
snow.man
tag
Szevasztok "eltések"!
Én SZTE-n vagyok infós és most találtam rá a fórumotokra, de gondoltam belinkelem a "mi" topikunkat is: SZTE Infósok topicja. Hátha érdekelnek valakit a szegedi körülmények is...
Olvasgattam ennek a fórumnak az elejét (ugyanis így a vége felé már elég offos a topik), érdekes dolgokat írogatta(to)k. Azt szűrtem le, hogy a szegedi és a pesti képzés elég különböző azért, bár mindkettő kemény... -
peterszky
őstag
-
-
peterszky
őstag
válasz
proof88 #3658 üzenetére
Aláírásodhoz: egyelőre (-e-g-y-e-n-l-ő-r-e-)
Az egyenlőre is helyes, csak egy kicsit más szövegkörnyezet kell hozzá. Ez mondjuk sokakat nem érdekel, valószínűleg ezért keverik (vagy azt se tudják, hogy mindkettő létezik
) az egyenlőre - egyelőre szavakat. Szomorú, hogy nem nagyon figyelnek ilyenekre manapság.
Meg az unszimpatikus is nagyon kedvelt, egyszer olvastam is róla, hogy az miért helytelen, de már nem teljesen emlékszem rá. (valami olyasmi volt, hogy latin és ezért nem lehet az un-t használni rá vagy valami ilyesmi, remélem nem írtam nagy baromságot
)
-
proof88
addikt
újra és újra itt kezded el boncolgatni - leszámítva a mai napot, mikor boncolgattam én ezt ?! A topic ELTE IK, de azt írtad, hogy kakukktojás vagy, ezért kérdeztem, hogy most miért... Nincs flash órám, azt meg nem gondoltam, hogy olyan privát dolog megkérdezni, hogy elte vagy bme vagy mifene... Én nem értem, hogy miért kéne ezt privátban intézni... mármint én nem szégyellem, hogy az Eltére járok. Bme-sek között sem. Ezer éve itt van ez a topic, beszélgetünk, néhány szokásod is tudjuk, de most egy hova járszra nem lehet válaszolni, áhhh. Nem értem, mit kell ezen ennyire kiakadni.
Nem mondtam, hogy nem férsz el, de nem értettem a "kakukktojás" jelzőt.
Jeez!
Akkor azt mondjad inkább, hogy mi van a laptoppal, elvitted már? -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3656 üzenetére
Nyilván nem óhajtom nyilvános fórumon kitárgyalni hogy ki vagyok, mit csinálok, honnan jöttem stb, de te mindig újra és újra itt kezded el boncolgatni. B@xtam már rá, nem kicsit, nagyon.Ha valami borzasztóan érdekel, akkor odaülsz mellém flash órán és elkezdesz beszélgetni velem vagy dobsz egy privátot vagy némán elkezded túrni a netet utánam és elraktározod az infót és örülsz nagyon magadnak. Nem csak érzed, hogy nincs ínyemre, hanem már mondtam is.
Ha meg minden szaknak, órának külön-külön topicot nyitunk, akkor kib@sznak a modik. Ez ELTE topic, ELTE-s vagyok, amilyen nagy nyüzsgés van itt, elférek a topicban bőven.
-
proof88
addikt
Értem én, de sehol nem írta konkrétan, hogy hova jár, gondolhattam, hogy ide is-oda is, ill. átment egyik helyről másikra... de mindegy, nem szeretném kitárgyalni, mert mégjobban megsértődik.
Amúgy tiszta hülye vagyok, hogy ilyenen gondolkodok, hogy hááát ide infósok járnak, közben meg TTK is, gondolkodhatnék, hát biztos van ott ilyen tárgy... persze hogy van, ehh.
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #3653 üzenetére
think.
kereső: bme (vagy legyél kreatív). nem kell sokat nézelődni...meviksz num zh annyira nem para, arra pár nap elég. nézd meg hegedűs példáit pl, azokból lehet tanulni..
de mit is vesztek ?elektrot pedig TTKs tárgyak között találsz. nyilván nem mérnökit, de ha csak 'felzárkózni' akarsz, akkor vannak alapozók ott is. és specinek is elfogadják
-
proof88
addikt
Vicces Ada beadandót írni, egyből belefutok abba, hogy szeretnék többsoros kommentet. Gugliztam, találtam egy Pythonos levelezést, részlet:
Hi I have two questions. (...)? I find that annoying. Also, why aren't there
multiline comments? Would adding them cause a problem of some sort?Thanks,
ElliotRészlet válaszból:
Personally, I think anyone who has two variables whose names differ
only in case should be shot. No, let me extend that - anyone who has
two variables whose names would be pronounced the same should be
shot. I've had to debug such code, and it ain't fun.Variables whose name differs from the class they are instance of only
in case is the only allowable exception. And should be used with care.On the same note, anyone who spells a variable name with different
cases because the languge is case-insensitive should be shot. I want
to be able to use various source analysis tools without having to
worry about dealing with two different ascii strings being names for a
single variable.
Mondjuk igaza van. -
Mawyx
őstag
Le lehet szállni Mawyxről
Utálom az embereket
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #3650 üzenetére
ez jó
Viszont nem fogok ennyit visszaolvasni.
Kerestem felhasználó szerint, de egyrészt nekem erre nincs időm, másrészt meg majd úgyis kiderül valahogy.
-
nickwearby
tag
válasz
proof88 #3648 üzenetére
Én láttam macska hányást és büdös volt.
Hmm, ezt hívják szinesztéziának...
bocsMawyx nem pletykás?! De ha Te tudod, hogy én IK-ra járok, akkor én miért nem tudhatom, hogy Te hova jársz ?!
Mondjuk azt tudom, hogy nem szeretsz magadról beszélni, de szerintem ebben a topicban mindenki tudja rajtam kívül, hogy hova jársz, csak én nem!
Ha visszaolvasod a több mint 3 és félezer hozzászólást,
neked is lesz róla némi fogalmad -
nickwearby
tag
Én is itt olvasgatok 1-2 naponta,
de inkább nyakig vagyok a zh-kban...
most próbálok kimászni,
eddig jó -
proof88
addikt
Én láttam macska hányást és büdös volt.
Mawyx nem pletykás?! De ha Te tudod, hogy én IK-ra járok, akkor én miért nem tudhatom, hogy Te hova jársz ?!Mondjuk azt tudom, hogy nem szeretsz magadról beszélni, de szerintem ebben a topicban mindenki tudja rajtam kívül, hogy hova jársz, csak én nem!
-
proof88
addikt
De akkor hova jársz, és miért vannak infós tárgyaid ?! Vagy nem is voltak, rosszul emlékszem? Meg akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba: kinek dolgozol? Nem megyek sittre! Ne is álmodj róla! Tudom, hogy utánam kutakodsz! Azt hiszed, nem tudtam már az elejétől?! Megérzem a zsaru szagot...
szerk.: lóóól
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3642 üzenetére
Ez most éppen elekromosságtan, első zh volt és ez a tuti gyakvez, az idei zh köszönőviszonyban sem volt a tavalyival. Igaz, most tanultam is rá 2hetet.
Én itten kakukktojás vagyok, szakállas hattyú vagy mifene
Betelepedtem a totyikba boldogítani Petit és Bazsyt
Elektromosságtan mint speci? Sok sikert hozzá
Bejössz símán órára vagy etr kilistázza és felveszed. Jó az elektromosságtan az ELTE-n nálunk, mindenkinek le kéne nyomnia. Csak legyen már meg végre idén
-
proof88
addikt
hétvégén forma1, így jobb?
-
bbazsy
őstag
meghalt a topic.
szakáll, hol vagy ?
-
bbazsy
őstag
directx sdk 150el jön ms oldaláról...
nem ehhez a sebességhez vagyok én szokva
-
peterszky
őstag
Tök jó a Haskell beadandó rendszer, itthon faszán működik a Pascal háromszög beadandó, a rendszer meg nem tudja lefordítani
-
proof88
addikt
Szeretnék itthon Ada házit csinálni, letöltöttem az ADAGIDE-t, amit suliban is használok és mondja, hogy kell neki GNAT. Viszont GNAT-ot nem tudok letölteni, csak forrásokat meg ilyenek, pedig több ftp-szerveren is jártam, ahol elvileg kellett volna lennie redistributable gnat-nak... Valaki tud helpet?
-
skoda12
aktív tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy merre keressem az orvosi szobát?
-
proof88
addikt
Mondjuk én is a helyedben elvinném gariztatni, ha van rajta legális xp, mondják meg, hogy mi a lóf*sz van vele... amúgy mentsd le a fontos dokumentumaidat, aztán mehet szerintem... jó meg leszedheted a flash-t, ha nyugodtabb akarsz lenni... bár elvileg ilyenekért nem szoktak szólni.
-
peterszky
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3617 üzenetére
Van php, csináltak pandorára Lövei féle getup parancsot, ami fut konzolban. Csak weboldalaknál nem működik
ELTE, én így szeretlek...
-
Mawyx
őstag
válasz
sghc_toma #3615 üzenetére
Basszus!
És eleve úgy indult, hogy fórumon itt utánanéztem, azt a laptopot ajánlották ennyiért, jó vételnek tűnt. Elmentünk Győrbe (céges pályamatrica, benzin nem volt gond stb), mert ott volt asis-ban olcsón és megszokott helyünk, előtte vásároltunk ott. A bemutató darabot körbetapogattuk, agyonnyomkodtuk, ok, kell. A megvett példányt ki se bontottuk. Hazahotuk Bp-re, bekapcs, se kép se hang. F@sza! Gépet vissza, lefuttatott vmi teszteket, rossz ram, rossz winyó, rossz nemtom mi, kapásból adott másik gépet ingyen dupla rammal. Ezzel meg ez van mióta már.Így ahogy van vihetem? Oprendszerre, programokra gondolok... Ingyenes progikat szeretek használni amiből van, macro flasht kell lekotorni asszem vagy nem szükséges?
Fényképeket is nyomtatok, hogy milyen hibák vannak, ez a kettő van, az usb és a vidkártya.
Vírust nem találtam, minden updatelt. -
sghc_toma
senior tag
Mawyx: szerintem érdemes lenne elvinned gariztatni azt a gépet.. elég valószínűtlen, hogy a VGA és az USB driverek is szarok legyenek.. gyanús, hogy ott valami nincs teljesen rendben az alaplappal..
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3613 üzenetére
Igwn, arról az oldalról raktam fel a drivereket. Van egy usbs- egérpadom, először azt hittem azzal van baja, de azt nem is hasznlom, néha nyomit dugok bele, pendrive-t, külső winyót, de azonnal ki is húzom, amint végeztem, viszont egy egér van állandóra beledugva az egyik usb-jébe, egy vez.nélküli egérnek az adó-ja vagy vevője vagy hogy.
Driver hibákat dob, jó lenne megtalálni, ami jó lesz neki, nem tudom mások hogy használják? Klföldi oldalakon találok kérdéseket, a hibaüzim kérdezik meg. -
proof88
addikt
És gondolom chipset drivert raktál fel... innen töltögettél? Milyen USB cuccaid vannak? Max nézni tudnám, sokat nem hiszem, hogy tudnék segíteni.
Bnőm húgának is elő szoktak néha jönni rejtélyes hibák a laptopján, próbáltam ilyen drivert, olyan drivert, egyikkel jobb, másikkal rosszabb. Ott is usb-s gondok voltak, mobiltelefon ill webkamera... de bizonyos driverrel csak ritkán van kék halál. Én is csak abban bízok, hogy még nem találtad meg a megfelelő drivert (egyébként ezért nem szeretem a laptopokat, valahogy úgy érzem, a fejlesztők gányul írják rájuk a drivereket, asztali gépekeknél azért mindig van megoldás [nem mondom, hogy itt nincs]).
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3609 üzenetére
Használom minden nap, de van másik gép, csak a chello-s net erre van, de azt meg lehet buherkálni.
Xp-vel kezdtük, de vistát akartam, vista lett, de nem mentek rajta a spec sulis programjaim, konkrétan egy, de kellett a lapitopi zh-ra, így lekotortuk a vistát és xp került fel. Mivel döglődött, az xp újra lett rakva. A gépet nem húzom, nem állítgatom, az oprendszer egyetemi licensz, elvileg nem vmi vírusos fájlcserélős cucc.
Az eddig linkelt hibák állandóakKékhalál, usb vmi hiba, amit már linkeltem karöltve a vidkártya hibával.
Ha suliba beviszem megtod nézni? Vagy nem tudsz mit nézni rajta?
A régi laptopom 4-5 éves, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor fagyott le, kékhalált meg hírből se ismeri és nem dobál naponta hibákat... -
bbazsy
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3606 üzenetére
akkor már inkább a pandora korlátlanja
-
bbazsy
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3601 üzenetére
nemtom ki az.
most falude bence meg szebenyi imre tartja.
mind2 jófejmennyi az ikonos tárhely ?
tetó meg rulz, csak kicsit trükkös kijutni (délibe sokkal egyszerűbb..)
csillagvizsgálóba akarok még egyszer bejutni, csak az kártyás + kódos ajtó
össze kéne spanolni csillagász leányzókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest