- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Bejöttem, tanár sehol. Nem értem miért nem tudnak egy qrva levelet küldeni
-
raczger
őstag
válasz
nickwearby #2096 üzenetére
Nekem szamalap gyak reggel 8-tól volt, itt is ült egy ember, aki nagyokat ásított, meg unatkozott, a gyakvezető tett is néhányszor megjegyzést
Talán nem te voltál az?
-
peterszky
őstag
válasz
nickwearby #2096 üzenetére
Most már kezdem érteni, hogy miért mondta eaf gyakvezem, hogy nem felvételizne a 2008-as BSc-re
-
nickwearby
tag
Ma elég "lightos" napom volt
Mat.alap,
a jegyzet alapján tők jól megérthető.Viszont ez a számítógépes alapozás kriminális.....
amikor nem röhögtem, akkor majd elaludtam rajta,
előző esetben meg virtuálisan rágtam a körmöm, hogy ennyivel simán
lehetne rövidebb az ea..
Eddig ez volt a legkiábrándítóbb.A felvázolt tematika alapján a félév első része olyan, mint egy
emelt szintű érettségi előkészítő -
bbazsy
őstag
(21:48) bazsii:
fújbzm
hogy tudsz ilyet kitalálni ?
(21:48) Soto:
nem tom
ste van
(21:48) bazsii:
lol
kikészít a suli
látod engem még nem
(21:48) Soto:
látom
(21:49) Soto:
rajtad még hawaii gatya volt és mosoly az arcodoon
rajtunk má kopott farmer+bölcsészpulcsi
ja meg a ráncok hétfő óta
(21:49) bazsii:SA
S
S
SA
SA
SA
SA:
AD:
SA
SA
SA
SA
uristen
ezt lementettem!
(21:49) Soto:
lolelőzmény: ugye iskolába még nem járok, viszont ma bementem picit lazább szerkóba. aztán ezt kapom
hogy meglegyen
-
bbazsy
őstag
nem hiszitek el mennyi meló van ezzel (najó, talán a szakállas lány igen
).
dobozokon élek, földön alszok, nincs egy qrva létra, h megcsináljam a csillárt, szal még sötét is van..
hűtő persze nincs még itt, kaja is korlátozott.
lakásberendezők lassan meggazdagodnak belőlünk, tescoba éjjel 2kor járok.
vezetéstechnikailag többet fejlődtem ebben a 1.5 napban, mint fél évben...
ja, és kipuffogó kilyukadt, v valami van vele...
nade ha kész lesz
-
-
peterszky
őstag
válasz
raczger #2085 üzenetére
Szalay még mindig időhiányban szenved?
Amúgy szerintem ő tartja a rekordot bizonyítás/előadás és az-egy-óra-alatt-legtöbbször-kimondom-hogy-triviális kategóriában
Nagyon bírtam, bár szinte soha nem értettem, hogy mi folyik a táblánál
szerk: de nehezen fogok hozzászokni ehhez a diszkrét matek névhez
-
-
Mawyx
őstag
Telcsirendelést törölték
Évente csak 1 dominós telefont lehet venni és karácsonyra nagymaminak vettem egyet. Az a xar, hogy nem is kéne a rohadt sim kártya, nem kell 21. telszám még plusszba, de olcsóbb simmel együtt a telcsi mindig, mint magában a telefon. És nem egy ezressel, hanem mindig kb vagy fele ár. Mondta csávó, hogy kell vki rokon és annak a nevében újra feladni a megrendelést, de csak az veheti át, akinek a nevére van. Mondom kössz, a rokonok 200km-re vannak, meg különben se akartam bejelenteni, hogy vásárolok, csak a morgás lenne... Ismim meg nincs
-
raczger
őstag
Na megvolt az első órám, mat alap, Filippel, jól magyaráz, bár a végén kicsit begyorsított, de otthon még kicsit foglalkozok az anyaggal, és akkor már minden ok lesz
Azthittem Aulában le van kódolva a net, de szerencsére nincs, így lazán megy a net
-
peterszky
őstag
Ejj, holnap reggel 8-kor numanal előadás
-
bbazsy
őstag
mindenki lázban ég már ?
én nagyon, holnap: 1.30kor közjegyző, onnan 250km Pest, 2 óra "pihi" (ikea mondjuk), 7kor ügyvéd, 7.30kor kulcsok, 8kor pakolás, 8.30kor régi albiból pakolás, 9-10 között havertól pakolás. aztán földön alvás
-
nickwearby
tag
Az jó, decemberig bőven elintézem
Csak utálom, amikor ilyen dolgokat hetekig / hónapokig a fejemben kell tartanom.
Hiába ragasztom ki a falra, egy idő után észre sem veszem....Nem, kizárólag a költségtérítést akarom belőle fizetni,
másra nem kell. Ha lehetne részletben fizetni,
erre se kéne, de így egyszerre nagy összeg. -
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #2066 üzenetére
igazából olyan mind1, mert tudtommal csak vizsgázni nem mehetsz, ha nincs befizetve. ergo decemberig ráérsz
persze ha kell a diákhitel másra (mire futná még), akkor ok a stressz, különben felesleges.
meviksz: hajrá, jó lesz az. én is lassan 3 éve nyomom a w800al, most kezd meghalni szerencsétlen (mem kártyával küszködik, fotózni már nem tud, stbstb). de király telefon, k750 tesója ugye
majd ha kijön és lemegy az Xperia ára, akkor beruházok
elmentem házibuliba, a holnapi viszontlátásra!
-
Mawyx
őstag
válasz
nickwearby #2066 üzenetére
azért nem szokták még szeptben igazolni a hallgatói jogviszonyt, mert nemtom meddig ugye vissza lehet vonni a beíratkozást...
volt már csomó papírom, ami határidős volt, de to nem pecsételte le, megijdtem, de már megszoktam. beijeszt az olyan, hogy határidő után automatikus megtagadás, nincs fellebezési lehetőség stb, de mondom ha gáz lesz, akkor mondom,hogy a to nem ADHAT ki igazolást korábban, amikorra nemhogy meg kéne szereznem az igazolást, hanem vissza be kellett volna érkeznie a levélnek...
-
nickwearby
tag
Na, azt nem mondtam, hogy egyikre sem megyek el
,
de az túlzás, hogy minden héten kétszer.Most inkább az izgat, hogy minél előbb letudjam a költségtérítéssel vacakolást, ti. diákhitelből fogom fizetni, és szó szerint gőzöm nincs,
hogy fog ez menni;
kell kötni egy speciális szerződést, amivel az egyetem megelőlegezi a hallgató jogviszonyt,
és azzal lehet intézni a diákhitel felvételt,
mert azt arra adják, ha már valakinek van hallgatói jogviszonyaMár komolyan bánom, hogy nem vettem fel az előző félévben, akkor legalább
nyugisan csinálhatnám az ügyintézést és nem kéne stresszelnem a befizetés miatt...Hétfőn a TO-hoz fogok menni asszem. Remélem el lehet már intézni és nem muszáj szeptember végéig várni, amit mondtak a tanulmányi(?) szerződés megkötéséről, hogy akkor fáradjunk be, költségtérítésesek...
-
Mawyx
őstag
2óra, 2kredit Tomcsányi Roland
Trémobil webshopból rendelt már vki? Minden nap az eltén leszek és nem a portás vagyok, hol itt van órám, hol ott, rendelnék vmit, nem tudom felhívnak-e vagy nem találnak címszóval visszaviszik majd a csomit. Ugye nem tudni előre mikor jön egy futár, nem tudom pl ha labor közben jön, akkor onnan ki se mehetek...
-
nickwearby
tag
Kettőt átraktam; az előadásből meg mindegy, melyikre megyek be.Egész jó.
Tök érdekes amúgy ez a mentorálás,
mert most már be van sorolva az órarendbe,
heti 2X, és minden héten -
peterszky
őstag
-
Mawyx
őstag
SAP rendszerek üzemeltetése mennyire lehet gyilkos tárgy?
tematika -
skoda12
aktív tag
Úgy néz ki, hogy dimatból tudnék gyakorlatot cserélni majd, mert így rangsorolásos jelentkezés után is maradtak üres helyek jó időpontban, meg egyébként is itt van tárgyütközés.
Melyik gyakvezetővel járok jól?
Láng, Ligeti, Gonda, Kovács, Vatai -
nickwearby
tag
Na ,a linalg-ot be is tudtam passzírozni a csütörtöki 2 órás résbe.
Valamiért ott már megnyitották a jelentkezést
A többi tárgynál nem jön be a felvétel."mentorcsoport meg most összevont lesz, hétfőn és csütörtökön úgy tudom. szal be lesztek terelve egy nagy terembe, és ott megy az áldás."
Amikor megláttam a csoportbeosztásnál, hogy hány főt rendeltek hozzá,
átfutott valami ilyesmi az agyamon, de nem mertem végiggondolni.
Mindegy,
több mint 5 év egyetemi tapasztalat mellett annyira nem igénylem, hogy
minden kis súlyú dologban másokat izélgessek.
(ez a fórum kivétel)
-
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #2050 üzenetére
Papp-Varga egy helyes fiatal kiscsaj, megbuktam nála, pedig sose volt ilyen jó gyakvezérem progiból, mint ő, nem aludtam el az óráin, de követni is birtam (senki másnál nm birtam követni, bealudtam, elkezdtem netezni, lemaradtam már az első órán, se kép, se hang...), lehet kérdezni, szalad, segít, jófej nagyon.
Mawyx óraraendje
3óra nincs benne, egyikre nincs időpont, a másik kettőt meg nem tudtam felvenni, de kötelező, 2 előadás, kell a gyakokhoz, de nem volt kedvem TO-zni,majd hétfőn... -
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #2050 üzenetére
buit azonnal cserélném..
1, érthetetlen; 2, "nem túl kedves"
filipp rendben van, harmadikat nem ismerem, de sztem annál a tárgynál tökmind1 ki tartja.
mod: 2. postnál már Fried -et írtál. most akkor Filipp, v Fried?mert nagyon nem mind1.
nickwearby:
az alap tantervem is szívás, picit rádobtam1. hét végéig tudok szelektálni, majd akkor kiderül mi marad, mi nem.
mindenki:
VEGYETEK FEL SPECIKET első félévben, sokat. ~30 kreditnyit szedjetek össze több okból: ösztöndíj több lesz, később nincs vele szívás. első félév amúgy is a legkönnyebb, tessék kreditet szerezni.mentorcsoport meg most összevont lesz, hétfőn és csütörtökön úgy tudom. szal be lesztek terelve egy nagy terembe, és ott megy az áldás.
na ennek meg így már sok értelme nincs, ki is szálltam a mentorkodásból én is. -
skoda12
aktív tag
Ha van itt valaki a hétfői webfejlesztés gyakorlatról, akkor vele szívesen cserélnék.
Mennyire magyaráznak jól a következő gyakvezetők?
Matalap: Filipp
DiMat: Bui
Progalap: Papp-Varga -
peterszky
őstag
válasz
nickwearby #2048 üzenetére
Ha problémád van, akkor ott nyugodtan fel lehet vetni. Amikor nekem volt ilyen, akkor volt pl. LinAlg, BevMat korrepetálás, csoportosan szereztünk logint a Caesar gépre, stb.
Bazsi: kellemes
Gyere mászni, ha ébren vagy, megyünk 10-re birodalomba.
-
nickwearby
tag
Egyébként mire jók ezek a mentorcsoportok , konkrétan mit csinálnak?
-
bbazsy
őstag
elrettentésnek itt az enyém
Peti természetesen szerdán adatb előadásra járok majd
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #2042 üzenetére
semmi.
én leszartam anno mindent, megcsináltam rendesre.
annyi tényleg, h nem szokod meg a csoportod, de majd ez később úgyis alakul. -
raczger
őstag
válasz
nickwearby #2042 üzenetére
nekem szarabb, és én tuti át fogok jelentkezni, mert nem fogok 1 óra miatt napi 4 órát utazni...
-
nickwearby
tag
francba....
"
A 2008. szeptember 1-jei beiratkozáson elhangzottaknak megfelelően az ETR-ben az Ön által eddig a mintatanterv alapján felvett kurzusai törlésre kerültek, helyette központilag kialakított csoportbeosztás szerinti kurzusok kerültek felvételre. "A HKR alapján élhetnek ezután is kurzuslista módosítási jogukkal, de a kialakított csoportok megőrzése érdekében kérjük, hogy csak indokolt esetben éljenek változtatási jogukkal.
az új órarendem: [link] hát ez eszméletlen szőr.....
Szerintetek mi számít indokolt esetnek?
-
-
nickwearby
tag
Na, akkor beletrafáltam
Még a Matematikai alapozáshoz sikerült felvennem Csörgő-vel egy gyakorlatot.Már csak az lenne jó, ha úgy hagynák.
De pl. a rangsorolásnál kettő gyakról le fognak venni, az az érzésem,
mert nagyobb a létszám ....Úgyhogy majd pénteken nyomhatom élesben.
-
peterszky
őstag
válasz
nickwearby #2035 üzenetére
Talán a legjobb BevMat gyakvez
Én is nála voltam, simán kihoztam egy 4-est. Nagyon jól magyaráz, nem az van, hogy kiadja a feladatokat, aztán várja, hogy megoldja a nép, hanem csinálja a táblánál.
-
peterszky
őstag
válasz
2x
-
Mawyx
őstag
válasz
Székely Jenő tuti lesz
-
nickwearby
tag
válasz
peterszky #2028 üzenetére
"[I]Jó tárgyat vettél fel
És valószínűleg nem ez lesz az utolsó tárgy, amin így meg fogsz lepődni
Gyakorlat vezető kicsoda?[/I]"
Oké, máris megnyugodtam
Na, azért most átnéztem jobban az előírt feladatokat,
nem is annyira gáz, csak első pillantásra olyan, hogy az ember betojik tőle
a formalizáláshoz kell megtanulnom a jelöléseket, és akkor már barátságosabb.
Az egyikhez nem is kell,
a 9. pl. egy marha könnyű logikai feladvány.Gyakvez:Székley Jenő, így leírva az infosheeten
, szerintem Székely Jenő helyesen.
-
peterszky
őstag
Órarend eddig: pár ütközés, egy szabadnap, eddig úgy tűnik, hogy minden megmarad rangsor után is (kopp-kopp), anal2 kivételével minden gyakon Z-vel vagyok, lesz kiről lesni
Egész kevés, hála adatb és eaf3 buktának
Mawyx: igen, ő az.
-
Mawyx
őstag
válasz
nickwearby #2027 üzenetére
Ez így szokott lenni, első órán felhasználjuk a görög abc összes betűjét plussz még hármat
.
-
peterszky
őstag
válasz
nickwearby #2027 üzenetére
Jó tárgyat vettél fel
És valószínűleg nem ez lesz az utolsó tárgy, amin így meg fogsz lepődni
Gyakorlat vezető kicsoda?
Mawyx: nyugodtan
Csütörtök 8-10
-
nickwearby
tag
Ma nézem a diszkrét matek gyakorlat infosheetjét,
és ez volt benne :Tisztelt Hallgatóim!
Az első gyakorlat HELYE ... IDEJE: .... (közben rövid szünet), témája: TELJES INDUKCIÓ (a bizonyítási módszer bármely tankönyvből, szakköri füzetből, internetről átismételhető/megismerhető).
Példatár letölthető: http://compalg.elte.hu/~ajarai/bf.ps (vag:bf.pdf), 97 oldal. A gyakorlatra KINYOMTATVA hozzák el (legalább) a 23-27. számozású lapokat. Feldolgozzuk az 1,2,3, 5,9,10. feladatokat. Ajánlott előre megnézni legalább az első hármat.
.....Biztos, hogy jót vettem fel? Megnéztem a linkelt pdf-et,
és kicsit meglepődtem a feladatokon,
ugyanis semmi előismeretem nincs hozzájuk....
Az oké, hogy internetről kikeresem amit elő van írva,
de pl. a feladatokban a jelölések 50%-a nekem "kínai".Na, majd még beírok, miután kikerestem a netről az erre vonatkozó infókat...
-
raczger
őstag
válasz
nickwearby #2018 üzenetére
amikor rákeresel, fent jelöld ki a minden kurzust, mert ha a proginfó bsc van kijelölve nem fogja megjeleníteni, mert nem oda van besorolva, viszont egy félévre kötelező tantárgy, ha jól értesültem magolós féle
-
nickwearby
tag
Szia,
nem tudom, minden évfolyamon így van,
de az elsőből a jogi és a közgáz órák hiányoznak.Valaki az etr-es fórumra azt írta, hogy rákeresett,
de szerintem nem az etr-ben,
mert nekem sehogy nem adta ki,
pedig próbáltam a tárgy kódjára is keresni.Úgyhogy lehet, hogy más évfolyam tárgyaiból is van, ami még nincs fent...
-
bbazsy
őstag
eljen A szakirćny.
3 gyakomvan melyikekbol 1 idopont van, egyik pentek 2-4. ohjeah.
gyors kerdes:minden fent van mar etrben, v nezzem ttktot is;;; (francč nincs kčrdšjel...)
koszi
bbu.i.: a tenger jo
-
nickwearby
tag
sziasztok,
a jogi és a közgáz órák kivételével már felvettem mindent, amit lehetett,
viszont a beiratkozásnál azt mondták, hogy a TO fogja mindenkinek a gyakorlatokat felvenni
Akkor ez azt is jelenti, hogy ha már nekem van felvett órám, azt átírják aszerint, ahogy ők összeállítják a csoportokat?
Vagy van remény, hogy úgy marad az órarendem, ahogy én összekartam? -
peterszky
őstag
válasz
raczger #2005 üzenetére
PTI_BSc_2008 -> ez kell neked. Nekünk anno felvették a legtöbb tárgyat, de nem mindet!!! Figyelj erre. Gyakorlatvezetőket kérdezz nyugodtan, nehogy amiatt menjen el a kedved, hogy rossz emberhez kerültél (előre felveszik, de lehet rajta változtatni). Tesi nem kötelező, sőt, fizetni kell érte!
cucka: Analt honnan akarod beszámoltatni? Amúgy nem a neve fontos, hanem a tematika, ha az nem stimmel, akkor esélytelen lesz szerintem.
szerk: Anal 1-et nem veszik fel, mert előtte van egy Matematikai alapozás nevű tárgy. -
cucka
addikt
válasz
raczger #2005 üzenetére
Testnevelés nem kötelező, az ünnepélyes tanévnyitó pedig valóban holnap lesz (szerencsére erre nem kötelező elmenni).
Órarendes kérdés engem is érdekelne, főleg a beszámítani kívánt tantárgyaim miatt. (felvettem az anal3-at, most akkor fel fogják nekem automatikusan venni az anal1-et is?)
-
raczger
őstag
válasz
peterszky #2004 üzenetére
felvettelek msn-re, de még nem jelentkeztél be, gondoltam ott gyorsabb lesz, de akkor leírom ide
Tehát találtam többféle ajánlott tantervi hálót, és nem tudom melyiket lenne leglogikusabb követni, és ez alapján felvenni az óráimat, most ez a legnagyobb problémám, tehát mit kellene felvennem, és hogy pl kötelező-e valami sport tárgyat felvenni (csak mert a tsómnak a bmf-en kötelező valamit).
Illetve beiratkozáskor olyat is mondtak, hogy az első félévben megcsinálják az órarendünket, ami elvileg holnapra elkészül.
Meg még a tanévnyitóról, bár az csak nekünk lesz, tehát azt is olvastam, hogy holnap lesz a tanévnyitó és a dékáni kézfogás, meg azt is, hogy a tanévnyitó pénteken lesz.Most ennyi hülyeség jutott az eszembe. Előre is kössz a válaszokat
-
raczger
őstag
hát a beiratkozásnál aztán jól megasszondták a dolgokat, ugyhogy most már kb semmit sem értek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest