- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3399 üzenetére
igen.
és ilyen neonok lógnak a falon meg akadályok
legjobb.
alul meg a folyékon hélium a legjobb a tartályban
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
proof88 #3391 üzenetére
Nem lőnek le
nincs fegyveres őrség. Kb. üres az egész, egy marhanagy csarnok van csak, meg pár kisebb terem.
A déliben nincs -5, ott csak -1ig mennek a dolgok.
Igen, mocsár volt, és sittel lett feltöltve. Azért van ilyen satnya fű is a környéken, mert alig pár centi a termőtalaj a tetején. -
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #3391 üzenetére
(21:13) bazsii:
You reached 397 points, so you achieved position 1858 of 75357 on the ranking listYou type 512 characters per minute
You have 89 correct words and
you have 0 wrong words---
és északiban van -4, nem déliben.
gépíró tanfolyam meg pénzkidobás sztem.
sose tanultam, mégis megy sötétben, bekötött szemmel 10 ujjal.
(bár én zongoráztam 6 évet "versenyszerűen")
.
mod, Gergő:
(21:41)(L):
You reached 419 points, so you achieved position 1289 of 75671 on the ranking listYou type 535 characters per minute
You have 95 correct words and
you have 1 wrong words -
proof88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3381 üzenetére
-4. szinten mi van? Nem lőnek le?
Amúgy úgy tudom, h a déliben van -5. szint is, csak nem használják, mert befolyik a Duna, és folyton kiszivattyúzzák a vizet. Eredetileg fizikusoknak készültek az alsó szintek asszem...
Meg Lágymányos azért ez a neve, mert mocsár volt. De valamit csak elszámolhattak, mert nem sikerült tökéletesen ezek szerint az átalakítás, ha befolyik lenn a víz. Meg érdekes a Déliben megfigyelni, h "szétszakadt" az épület egy helyen, kicsit elrepedezett a fal... bár sztem ezt eleve beleszámolták, úgyh nincs mitől aggódnunk.bbazsy: én komolyan gondoltam, h elvégzek valami gépíró tanfolyamot, mert lehet gyorsabban tudnék írni, sőt biztos és pontosabban is, ha tényleg mind a 10 ujjam kihasználnám. Nem vagyok rá büszke, most 3. próbára 301 pontot értem el, 7422. vagyok... sztem ha gépíró tanfolyamon kvalifikálnám magam, 10-20%-kal gyorsabban írhatnék és fele annyi hibás szót.
-
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3385 üzenetére
D
-
Mawyx
őstag
válasz
-4? (mínusz 4?)
-
bbazsy
őstag
válasz
oda csak gyalog
csodaterem pedig titok, az egyetem legjobb részét nem hozom nyilvánosságra, megszűnne a varázsa
-
Szirti
tag
Nem is teljesen 100as jószágok ezek, az enyém fölébredt a kutyaólban, meglátta hogy esett hó és elkezdett teljes erejéből bőgni, hogy ebbe nem megy bele. Kimentem és adtam neki kaját, 5sec alatt ott termett.
Apropó kéne neki adjak gyógyszert, de kajával nem eszi meg, beleerőszakolni meg nem akarom.(1. alkalommal megette, de azóta óvatosabb, minden kaját rendesen megrág, és ha olyan van benne ami nem tetszik, akkor kiköpi a dög)
-
Mawyx
őstag
Macska szokás szerint ezerrel kirohant az udvarra, de most hó van, belezúzott a hóba,, egyből sebességet váltott és azzal a lendülettel gyorsan bepucolt
Azóta gyanúsan nézi, szimatolja a havat
-
Mawyx
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3350 üzenetére
de nem akarom összetintázni egyiket se
ha már használtat rakok be, akkor meg látszik, hogy a tetejére nyomja, az ellenőr megb@sz érte -
proof88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3376 üzenetére
Ííí, hogy miket nem tudtok!
Én mondjuk ilyte nem csinálnék h megállítom a liftet, valaki észreveszi és kirúgnak az egyetemről.Melyik lift az?
-
proof88
addikt
Most akkor HÖK-nél kell olyan belépőkártyát igényelni? És ez ugye nem az, amit pl a gyakvezérek kaphatnak, amivel más géptermekbe (PCn) is bemehetnek? Szóval ezt olyan mezei hallgató is megkaphatja, mint én? Mert azt tudom, hogy NyLabhoz kaphatok belépőkártyát, deee azt nem h a Délit is nyitja... és a biztonsági őrök olyankor jól megnéznek?
Mijaza csodaterem??? Mesélj!
-
peterszky
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3369 üzenetére
Nekem a PVM már 10k vagy 100k adatnál kifagyott
-
proof88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3369 üzenetére
Hogy lehet bennmaradni hajnal 2-kor is? Külön engedély kell? Sztetek nőt vihetek?
peterszky: igen, az!
Emlékezetből írtam.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
proof88 #3367 üzenetére
TMárk szerintem jól magyarázott, nem volt gondom a beadandókkal. Borsi durvábban tolja bevprogon: első órán már tudja mindenkinek a nevét, módszerre eddig legjobb tippünk a wiw volt
PP gyakorlat onnantól jó, hogy megérted az elejét, kb. az lf-et és a hátomszöget, talán még a stabil sem árt. Később a görbenyíl és társai csak bonyolítják
PVM volt az egyik legjobb dolog, ami történt velem az eltén. Képzeld el, mikor hajnal kettőkor egyedül vagy a nyabban és 36 gép dolgozik a kezed alatt, egymillió inputra tolják az adatcsatorna-tételt -
proof88
addikt
Egyébként mikor először voltam Ada gyakon Török Márknál, akit nagyon ajánlottatok, kicsit ledöbbentem, mert túlságosan szigorú és komoly embert ismertem meg benne.
Néha-néha éreztem a jófejséget.
Most megint volt órám vele, néha nem tudom eldönteni, hogy mikor beszél halálosan komolyan vagy poénosan, mindenesetre tök jó h szereti megjegyezni az emberek neveit és már egyre inkább érzem a humoros oldalát is.A másik: Osztott rendszerek ... (ORSI) gyak, Zsóknál vagyok. Elsó órán vettük a bevprogos Lf(S, ...) dolgokat megint és feladatokat oldottunk meg. Meglepődtem, de mikor táblánál kellett feladatot csinálni, legalább egyből felírtam a megoldást. Mai órán meg asse tudtam, hol vagyok... stabilitás, meg háromszög... wtf... keresem a logikát, asszem ez elég izzasztó tárgy lesz.
Elvesztettem a fonalat. Bezzeg előadáson VPM-et vettük Tejfellel, az legalább érthető volt.
-
peterszky
őstag
válasz
nickwearby #3362 üzenetére
Egyszerűbb ETR-ben dinamikus listák -> tartózkodási helynél megnézni. És tényleg valódiak
-
sghc_toma
senior tag
Stargate-fanoknak: CSAPAAI.ELTE
valamilyen ZH-feladatsor másik oldalán volt pár EHA-kód, ott találtam... -
Mawyx
őstag
vicces EHA kódok:
KIAPACI.ELTE
MACKAAA.ELTE
BEVMAAT.ELTE
RAKLAAP.ELTE
FUCKAAA.ELTE
OBAMAAA.ELTE
SZAKADT.ELTE
SZOPAAT.ELTE
DUGHAAT.ELTE
KOCMAAA.ELTE
KIAPADT.ELTE
EROPAAA.ELTE
FAINAAB.ELTE
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #3357 üzenetére
Én lejegyzeteltem mindent EA-n, aztán gyakokon még jobban megértettem, persze otthon is gyűrtem a papírt, de sztem ennyiből meg lehet tanulni. Meg netről kiegészítő infókat néztem.
Végül is, az egész anal1 arról szól, hogy valami tart valahova ... -
nickwearby
tag
Analízis 1-hez tudnátok ajánlani valami jó tankönyvet,
amiből könnyen ( legalább a többihez képest...) meg lehet érteni/tanulni az anyagot?Az előadásjegyzeteimre nem szívesen hagyatkozom,
már amennyire be fogok járni, mert abszolút nem vagyok hallás után megértős típus; -
peterszky
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3353 üzenetére
Akkor lehet én fogtam ki ezt a csúcs példányt belőle
-
peterszky
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3351 üzenetére
SP3-as volt msdnaa-ról
-
peterszky
őstag
Mennyit szoptam az utóbbi fél napban, az hihetetlen
(XP és Ubuntu telepítés)
XP install cd-n nincs rendes SATA vezérlő, ezért nem látja a HDD-t...
Ubuntu Live CD nem telepíti a GRUB-ot, ha nincs swap partíció...
De legalább készen vagyok végre
-
Mawyx
őstag
bkv jegyekről nem lehet vhogy eltüntetni azt a festéket, amit rányomtat a villamoson a jegyérvényesítő gép?
-
peterszky
őstag
Kedvenc fogkrémünk:
-
bbazsy
őstag
nem kell php cserébe ?
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #3342 üzenetére
Úgy emlékeztem, hogy meglett
A webanim az meg flash, de kódolás lesz, szkriptek vagy mifene... már az 1.órát alig birtam követni, pedig még csak szmájlit kacsintgattunk. Nem tudom eldönteni meghagyjam-e
Csoptársam meg logikamamázni akar, szte síma ügy, csak nem lehet már olyan nehéz... Utálom azt a beképzelt mócsing srácot, ajánlom neki a logimamát szívből, csak tessék, rajta
-
peterszky
őstag
Ez a mai MI gyak elég jó volt
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3336 üzenetére
Én is rákattantam már párszor, de amikor rávetettem magam a google-ra árakat keresni egyből elment a kedvem a gokartozástól. Megállapítottam, hogy annyiból teletankolom a kocsit...
Egy kis krosszmotort szeretnék, élmény a tanya körül a szántásban "homokozni" velePár gokartbérlet és már is lehet venni egy használt 125ös kis vadállatot. De ezt is elvetettem már sokszor, ritkán vagyok tanya körül
-
-
Crystalheart
őstag
válasz
tomazin #3284 üzenetére
"So nem értem neked hogy nincs odaírva semmi"
Az első ZH-k elejétől nem jártam be órákra, akkor kattant ki anyám háta, és itthon kellett maradnom. (Aztán elhatároztam, hogy mégis filmrendező leszek, így végleg kiiratkozok, míg nem pazaroltam túl sok állami támogatást.) Szóval nem igazán volt mit beírniuk, vagy mit értékelniük.
Ráadásul csak első félév.
-
-
Matthewus
őstag
Lenne még 1 kérdésem. Felvettem Az informatika története nevű tárgyat, aminek az etr van előfeltétele. Ha nincs meg az előfeltétel akkor is megcsinálhatom? /plusz tárgynak vettem fel, mert kell a kredit, magyarul nem kötelező tárgy nekem/
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Tud valaki valamit a Közismereti informatika című tárgyról? Milyen nehéz, van e vizsga stb... -
proof88
addikt
válasz
raczger #3325 üzenetére
Nekem még előfeltétel volt tavaly, azért nem csináltam meg.
ETR pedig tényleg ledob, de az a rangsorolásos és versenyjelentkezés között van. Lehet, hogy akkor még nem volt felvéve?
Bár lehet h azért nem láttál előfeltételt, mert valamit elcsesztek megint és pont ezért nem is szólt az ETR, mert elkutyulták benne az előfeltételt. -
raczger
őstag
Most voltam form nyelvek és automaták ea-n, az előadó asszondja: ennek a tárgynak előfeltétele a diszkmat 1 (magamban mondom: * azt!). Sehol sem volt ez leírva, nem is dobott le az etr emiatt. Most nézhetek vmi más tárgyat, mert így megint kevés kreditem van...
-
peterszky
őstag
-
Mawyx
őstag
Ha szeretnék meghirdetni egy eladó könyvet a faliújságon, akkor kihez kell menni? Plakátokon látok hk-s pecsétet, vajon fizetni kell a faliújság használatért?
Van egy eladó fizika labor könyvem, makulátlan.... gyorsan ki kéne rakni, amíg el nem indulnak a mérések. -
proof88
addikt
De amióta az Adobe-nál van a flash, azóta vannak idegesítő hülyeségek.
Én Flash 5-nél kezdtem el foglalkozni flash-sel, utána volt még az MX, meg a 2004, vagy valami ilyesmi és csak utána lett Adobe. Az Adobe hozta a mindenféle effektet, amiket realtime is lehet állítani, megjegyzem használják is weblapokon, na igen, mert weblapra pont realtime vektorgrafikus blur kell... persze a flasht nem csak weblapra használják, tudom... és tényleg jó dolog, hogy belekerült sok photoshopos dolog. De hidd el, tényleg van szívás a lejátszók közti különbséggel, amiket régen én nem tapasztaltam. Meg az a fura, hogy hiába van meg a kód a html-ben, hogy ellenőrizze a verziót, build eltéréseket nem figyel, pedig pont ilyenkor szoktak rejtélyes dolgok lenni. Pl láttam olyat, h Win98-on (oké, nem támogatott dolog, de vannak cégek, ahol még használják) a firefox úgy fagyott le mindig, hogy az ember megnyitott egy flash-es honlapot. És vissza kellett raknom egy másik verziót.
Aztán cégnél volt olyan eset, hogy több movie clipet hoztam létre futásidőben (nem tom mennyire ismered a flash-t), lényeg az h instance neveket lehet adni nekik és azzal lehet rájuk hivatkozni, és volt olyan h hiába hivatkoztam rá az egyikre, arra nem hatott semmi... és végül debuggerből kiderült, hogy azért, mert egyszerűen nem vette fel az instance nevet. Helyette ilyen auto neve volt, valami Instance34... úgyhogy mikor kész lett a progi, még beledrótoztam a kódba, hogy Instance34..... vannak rejtélyes bugok...
De én előbb csak poén szinten írtam azt, h CS2-be hozták végre azt h úgy mozgathatsz egyszerre több réteget h végre shift+kattintással jelölgetheted ki a rétegeket... nem értem, miért nem alapból úgy csinálták meg.Egyébként én nem szapulok senkit, csak annyit mondtam, hogy szerintem flash lesz órán. Nem is értem hogyan jutottunk el idáig.
-
Mawyx
őstag
Még a végén bannolnak vagy törlik a hozzászólást, mostanság ez megy itt, úgyhogy inkább puffogok magamban...
Bementem suliba, nincs bent senki... Várok, megjött vki...hát ő nem tud ezzel foglalkozni, menjek xy-hoz tárgyfelvételi ügyben. Megyek, de nincs bent. Írtam neki levelet, asszem ma már nem megyek vissza, holnap úgyis órám lesz már, megpróbálom megint. Imádom, hogy soha senki nem érintett, meg ahelyett, hogy elkezdenének csinálni vmit, jön azzal, hogy miért pont őt zargatom vagy miért pont most jutott eszembe vagy miért pont akármi...
És a fejem is fáj meg a hó is esik
és éhes is vagyok...
-
proof88
addikt
Engem már csak hitegetni tud.
A Macromedia annak idején rohadt jó volt, viszont amióta Adobe-vel összeolvadt, vagy az felvásárolta, a Flash sem a legjobb. Anno mikor animátorként dolgoztam cégnél, rengeteg bug kijött, és a mai napig vannak szívások, ha nem pontosan az a verziójú lejátszód van böngészőhöz, mint amihez készítve lett az animáció.
Lett előnye is az összeolvadásnak: PS CS2 óta végre egyszerre több réteget ki lehet jelölni (eddig idióta kapcsokat kellett jelölgetni, nem tudom h évek alatt ez miért nem sikerült önállóan Adobééknek). -
proof88
addikt
Nahh, jó hogy benézek etr-re... váratlanul átrakták Török Márkos Ada gyakot péntekről hétfő este 6-ra... pff!
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #3300 üzenetére
Az annyira nem könnyű. Remélem lesz első óra és elmondják mit hogy, ha évközben nem lehet jegyet szerezni, hanem vizsgaidőszakos a jegyszerzés, akor leadom. Nem szoktak első órákat tartani, később meg már nem lehet leadni a tárgyakat.
Másik szakomon meg egy 2féléves tárgyat úgy ahogy van nem hirdettek meg, se vizsgakurzus se semmi, nagyon boldog vagyokHolnap be kell mennem előszedni valakit, de már látom előre, az lesz ami szokott, hogy mindenki máshoz küld és senki nem tud semmit, nem az ő dolga, menjek xy-hoz. Odamegyek, hát ő nem érti miért oda küldtek, mert neki semmi köze ehhez.... Nekem mindkét félév most kellene ráadásul
-
proof88
addikt
Én is próbáltam keresni, nem találtam róla semmit, de én is flash-re tippelnék, másban nem nagyon animálnak weblapokon, hacsak nem shockwave-ben, ami meg a nagybátyja, de nincs olyan szerencsém, hogy azt tanuljam (elég durva dolgokat össze lehet benne hozni [hardveres 3D-gyorsítás a böngészőben]).
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Opel topik
- BestBuy topik
- Apple Watch
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest