- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
no more algebra
sikerült a bevmat -
bbazsy
őstag
grergővel betámadtuk honfoglalon különszobát, '1 maradhat' módban, csak matek kérdésekkel
26 kör, ~80% jó válasz mind2nknek
ebből rendszer lesz
-
-
bbazsy
őstag
toma: win7et megnézted már ?
-
Mawyx
őstag
És ezt?
Főideálok egyenlősége
R tetsz. integr. tart és a,b eleme R*. <a>=<b> <=> a~belőtte:
Főideál: <a> az a elem R-beli többszörösei (a generátuma).Tehát kimondva:
R tetsz. integr. tart és a,b eleme R*. Az a elem R-beli többszörösei egyenlők a b elem R-beli többszöröseivel akkor és csak akkor, ha a hasonló b-vel??? -
bbazsy
őstag
válasz
sghc_toma #3080 üzenetére
ooo.
na az más, az engem is érdekel régóta.
most 3rd party: truecrypt + usb winyora időnként kimentem a munkáim meg ezt-azt. az az atombiztos.
fosok, h esetleg egyszer eldobom laptopot és vihetem 60ezerért Kürt -höz adatmentésre...ie8 beta utolsó (2?). letöltéskor becsukom, akkor hibaüzivel leáll
mindenkinek megvannak a 32bites kedvencei, igen.
-
sghc_toma
senior tag
milyen ie-t használsz te? nekem a töltéseket nem nyírja ki, ha becsukom
ja, tudom, h Vista-ból nem volt, csak kíváncsi voltam...
Enterprise tud BitLocker-t, és ki szeretném próbálni...
mod: én még egy darabig nem váltok 64-re.. kedvenc ring3 asm-level debuggerem (OllyDbg) 32 bites...
-
Mawyx
őstag
Hogy kell ezt szóban mondani?
....ekkor létezik I ideál R-ben (a leképezés magja) melyre R1 = ~ R/I
= tetején van a ~, mi ez? Hasonló vagy mi?
(Homomorfizmus tételnél van ez)Van még pár ilyen, amit oké, hogy leírok, de nem tudom kiolvasni.
-
bbazsy
őstag
válasz
sghc_toma #3077 üzenetére
közben rájöttem, hülye vagyok.
ie letöltőjét használtam és becsuktam ie-t, akkor meg nem firefox-like a letöltés marad, hanem azt is kinyomja...
most jön rendesen.
msdnaa -ra betat vistabol se tettek, de release után pár nappal fent volt.
enterprise meg asszem sokat nem nyújt, ha sima userként dolgozol.
mod: huhuu és a hangkártyámnak is kijött végre a 64bites drivere, akkor váltás
-
sghc_toma
senior tag
nincs mit..
btw, felnéztem most MSDNAA-ra, hogy ott is elérhető-e a béta, de nem.. viszont van Enterprise SP1-es Vista is, nem csak Business.. tök jó
#3076: hmm, tegnap is sokan mondták, hogy szarakodik a letöltés.. nekem fél óra alatt lent volt a 64 bites.. a 32 biteset torrentről szedtem, és ugyanaz a CRC-je, mint az MS-esnek, szóval lehet szedni torrentről is nyugodtan...
-
bbazsy
őstag
toma: én megcsináltam jópár anal4 tételt, de még most sincs kulcsom.
árulás.
köv num tételed utáni kulcsot kérem priviben
-
Mawyx
őstag
Felgyújtom a gecibe ezt a qrva bevmatot már
-
nickwearby
tag
Kösz szépen
-
peterszky
őstag
Itt egy kicsit jobb formátumban, minimális számú def hiányzik, de simán át lehet menni belőle.
Visszasírom mindig Kovács vizsgáit, pedig Járainál még egyszer sem voltam
Ha sikerül a logika, akkor A-s bm2ea-t fogok csinálni valószínűleg.
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #3057 üzenetére
töltöm fel a miénket.
kovács jegyzete volt, mi ebből tanultunk anno.
fingom sincs hogy mi van benne mi nincs, nézegessétek meg, hátha.. (valsz 90% egyezőség lesz).
ill tudom ajánlani mind a typotex, mind a szegedi egyetem könyveit (csak nem jut eszembe a kiadó, de ilyen foskék színűek) azok jóóók.
-
nickwearby
tag
válasz
skoda12 #3056 üzenetére
Tényleg, meg is találtam, a 1226350406bevmatvizsgakerdesek.doc nevű doku végén van,
és most direkt átnéztem futólag,
a 20.-tól szinte mind le van írva a könyvben,
(igaz, egy párat úgy kell kibogarászni...)
1-2 kivétellel, ami vagy nekem nem egyértelmű, vagy tényleg nincs a könyvben..
.Pl. az oszthatóság alaptulajdonságainál (az N-re meg az R-re vonatkozónál is ) a felsorolás végén van az üres négyzet, ami elvileg a bizonyítás végét jelzi,
na ez volt ami többek között eléggé feltűnt nekem,
és meg is zavart, mert most akkor vagy annyi a bizonyítás ami a TK-ban benne van,
vagy csak előadáson hangzott el.Mindenesetre kösz, hogy felhívtad rá a figyelmem, ennyivel is könnyebb lesz.
-
raczger
őstag
válasz
nickwearby #3055 üzenetére
két kidolgozás is van, a másodikban ahogyan átfutottam benne vannak a bizonyítások!
-
nickwearby
tag
elsőre: megnézem majd otthon.
de járai könyvét használd, baromi rágós a bevmat, de ha túlesel a holtponton, akkor megérted. csak rengeteg idő kell hozzá (szóltam előre).
Kösz előre is.
Nem holnapra kell, de gondoltam, ne az utolsó pillanatban fossakmásodik: nincs.
ha bizonyításra kell pont, és 2 pontot adnak, akkor 1 pont a hibátlan tételkimondás és a bizonyítás elkezdése. compalg tanszéken nem szaroznak, simán megvágnak.Aha, ez volt a sejtésem,
kösz az infót. -
skoda12
aktív tag
válasz
nickwearby #3055 üzenetére
Van nálam egy doksi, amit valaki megmoddolt. Ez a kurzusfórumban levő definícók és tételkimondásokat tartalmazó doksi egy régebbi verziója, amibe valaki elkezdte beleírni a tételbizonyításokat. Ebben az első 19 tétel korrektül ki van dolgozva. Valamilyen néven felkerült sharq-ra.
-
raczger
őstag
válasz
nickwearby #3051 üzenetére
[link] itt fent van
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #3051 üzenetére
elsőre: megnézem majd otthon.
de járai könyvét használd, baromi rágós a bevmat, de ha túlesel a holtponton, akkor megérted. csak rengeteg idő kell hozzá (szóltam előre).
második: nincs.
ha bizonyításra kell pont, és 2 pontot adnak, akkor 1 pont a hibátlan tételkimondás és a bizonyítás elkezdése. compalg tanszéken nem szaroznak, simán megvágnak. -
nickwearby
tag
Üdv mindenkinek,
léteznek valahol kidolgozott bevmat (diszkrét matek)
bizonyítások?
Kicsit frusztrál, hogy a tankönyvben nem mindegyik van kifejtve...Az a kellemetlen, hogy hiába voltam benn a legtöbb előadáson, ha le sem tudtam jegyetelni,valahogy sosem tudom, mit kéne pontosan leírni abból, amit az előadó elmond.
Szóval ha valakinek van és megosztaná, nagyon hálás lennék érte.
------
Még egy kis technikai kérdésem lenne:
A vizsgán a második részből (bizonyítások) a 3 kérdésből két pontot kell legalább
összeszedni;
de ha egy bizonyítást se tudok egészben leírni,
csak a definíció részét,
arra jól sejtem, hogy nulla pontot adnak?Vagy van rá esély hogy ha nincs bizonyítás csak odaírom a definíciót és arra adnak a 2-ből egy pontot?
-
bbazsy
őstag
valszám 5 omg
-
peterszky
őstag
Most értettem meg miért kaptunk spamet levlistről: Simplex az admin
moozdooony
-
raczger
őstag
Jog és menedzsment vizsgára menetem ma ( BME-re). Eltések és bme-sek együtt írták volna, ugyanis a következő volt. Beültünk a nagyelőadóba, elég sokan voltunk, picit érdekes volt, aztán kezdődne a vizsga, és kiderül, hogy ugyan jó helyen, de nem jó vizsgán járunk. 15 perccel a vizsga kezdete után páran elmennek a titkárságra, és üzeni jöjjünk vissza 3 órával később vagy jöjjünk holnap. Kösssz, el is basztam a napomból 5 órát... és holnap újra mehetek. Legalább előbb szólhatott volna, vagy valami, mert a teremhez nem jött oda a tanár vagy valami, hogy megnézzen minket, azt sem tudom, hogy a suliba egyáltalán bejött-e.
-
peterszky
őstag
Én azt hittem, hogy már átéltem logikamama minden szemétségét az eddigi vizsgáim alatt. Tévedtem.
-
proof88
addikt
Melyik volt az, nekem is privátot plíz!
peterszky: mondjuk én még sosem ittam desztillált vizet, pedig kíváncsi lennék, hogy milyen az igazán íztelen víz. Na most, ami bnőméknél szokott lenni ásványvíz, az a csapvíznél is rosszabb szerintem, mintha még íztelenebb lenne, mint a csapvíz.
Mondjuk a csapvíz is változó, mamáméknál olyan, mintha patakvizet innék, van ahol több klór van benne, mint máshol, jódozni is szokták, kerületenként is változik.
De amit én iszok ásványvizet, az tényleg mellékízes. Persze attól még belerakhatnak bármit.
De ezt nem hiszem, nem lehetne titokban tartani éveken keresztül, és még egyetlen szenzációhajhász írást nem láttam, hogy csapvíz lenne az ásványvíz. Én az ásványvizeknél akár el is hiszem, hogy az ásványok mennyisége is annyi, amennyi rájuk van írva, esetleg csak pár %-kal kevesebb. -
sghc_toma
senior tag
-
Mawyx
őstag
Nálatok is döglassú az oldal napok óta?
-
Mawyx
őstag
Megvágtak vizsgán
Olyan szar voltam, hogy a tárgyat is megszüntették
Nemtom mi lesz
-
proof88
addikt
Én régen vedeltem a csapvizet, viszont leszoktam róla. Egy ideig szénsavas ásványvizet ittam, mert az milyen jó, aztán leszoktam arról is, mert nem tesz jót a gyomornak az állandóan szénsavas ital.
Ma már csak olyan folyadékot szeretek inni, aminek van valami íze.
Ezért nem szeretem a csapvizet és azt a fajta ásványvizet, ami barátnőméknél szokott lenni, mert annak nincs íze. Ő meg pont azért szereti.
Én csak olyan ásványvizet iszok már, aminek van olyan mellékíze, nekem ízlik, pedig régen nem szerettem én sem.Szénsavmentesen iszom, különben nem érezném az ízét.
-
Mawyx
őstag
Megyek alszani, reggel drukkoljatok!
-
bbazsy
őstag
mekiből se neteztem még
-
bbazsy
őstag
na valszám is megvót.
remélem meg is lesz -
proof88
addikt
Nyam-nyam, de jót aludtam.
Most már csak fél napot kell előretekernem magamon. Azaz, holnap legelőbb 5-6 óra körül kell elaludnom délután, aztán jöhet az este 7-8 óra, majd meglesz a cél este 10 óra.
És végre hajnalban fogok majd kelni, anélkül hogy zombi lennék!
Mi van, Mawyx?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpársportok
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged