Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34028) orientcx válasza campernoob (#34018) üzenetére


orientcx
őstag

Hidd el, Duvi mesternek igaza van, ha minden szempontot figyelembe veszünk, manapság a Corvette kimagaslóan a legjobb hajó. (PVE-ről beszélek). Ezt annak ellenére merem kijelenteni, hogy a Cutter-t össz egyszer próbáltam ki, még anno a bétában, amikor megjelent a szalonokban. Már az első pár száz méteren éreztem, hogy ez az "izé" nem nekem való, és amikor úgy döntöttem, hogy inkább valamelyik használt Cutter kereskedés gondjaira bízom, életem legunalmasabb félórája következett(mert kb addig tartott, amíg hajlandó volt visszafordítani az orrát a terminál felé). Érezhetően a császári fejlesztőgárdát megint csak össz egy dolog motiválta, nevezetesen az, hogy a tisztelt birodalmi pilóták kellőlépp menthessék vele az irhájukat :) (gyorsnak gyors). Jó, tudom, Palin mester néha csodákra (is) képes, de még ha élete legjobb formáját egy Cutter feljavításánál futotta is volna(micsoda pazarlás lenne), akkor is max annyit érhetett volna el, hogy egy Cutter forduló látványán a Quieen Elizabet már beérte volna egy szolid kuncogással, és nem kacagta volna ki olyan hangosan. Mindenesetre azt valóban nem lehet mondani, hogy teljesen alkalmatlan, az a távoltartásos taktika, amit korábban írtál, az valami hasonló, amivel én is próbálkoznék, de akkor meg hol marad a móka. Maradjunk annyiban, hogy a Cutter a kereskedők álma: jól meg lehet pakolni biowaste-vel, és lehet vele iszkolni. :K

"(a HazRES-ben)túl sok az üresjárat, amíg csak vársz, ezért picit unalmas is"

Én úgy szoktam, hogy ha már az érkezés utáni egy percben nem jön legalább 2-3 nagyvad, akkor ki SC-be, és vissza. 2-3 próbálkozás után már össze szokott jönni az úri társaság, és olyankor elég tartalmas köröket lehet futni. Nagyon leegyszerűsítve ha az elején kicsik jönnek, mindig kicsik fognak jönni, ha nagyok, akkor meg többnyire nagyok.
De ha valami izgalmasabbra vágysz, akkor pakolj be a raktérbe másfél kiló romlott halat(azt már jó messziről ki tudják szagolni a tisztelt martalóc kollégák), és meglátod, nem fogsz unatkozni, legalábbis nem emlékszem olyanra, hogy ilyenkor ásítoztam volna.

"(CZ-ben)kevesebb az üresjárat szinte folyamatos az akció"

Az én tapasztalataim szerint ott legalább ugyanannyiszor, vagy inkább többször kell ki be lépkedni, mivel érkezés után egy-két mozdulattal legyalulja az ember azt a pár nagyvadat, és utána már csak egy rakás csirkeaprólék szennyezi a radarképet.

"egyedül vagy 4-5 ellenféllel szemben, és a hirtelen melléd spammol még plussz 5-6 akik elkezdenek megszórni rakétákkal), ilyenkor azért nem is olyan nehéz "eldobni" egy Condát, vagy Corwettet"
meg hogy
"sikerült összehozni egyszer egy 60 kilométeres menekülést Cutterrel, mert csak ekkor engedett volna kiugrani"

Hidd el, a Corvette is remekül bírja az igénybevételt, de van két tanácsom:
1., - CZ-ben sose állj le. Lecsapsz valamelyikre, utána boost, boost, és megint boost, ott leütöd a következőt, és megint boost, boost, stb, mert különben egy falka rohadt kis bögöly kezdi szívni a véred.
2., - ha netán mégis olyan helyzetbe kerülsz, hogy egy rakás hajó csak a te fejedet óhajtja, akkor sose kifelé menekülj, mert a világ végéig kergetni fognak(ráadásul ha ott vered pofán őket, még wanted is leszel, mivel az már kívül esik a CZ-n). Ilyenkor inkább nézz körül a radaron, hogy merre vannak a legnagyobb zöld foltok, és ússz keresztül a legnagyobbikon. Az a sok gyökér mind követni fog, és azonmód le is akad, mert egy pillanat alatt összetűzésbe fog keveredni az ott tartózkodó szövi hajókkal. És mivel kb annyi agyuk van, mint egy értelmi fogyatékos struccnak(márpadig az a jószág már alapból sem túl intelligens), ezért még azt is elfelejtik, hogy egyáltalán a világon vagy.

"a másik két vas ebben a szituációban otthagyta volna a fogát, na meg a jól képzett vadászpilótát is(ez az ami jobban tud fájni)."

A Corvettel még sosem kerültem olyan helyzetbe, hogy egy karikánál kevesebbre soványodott volna a pajzsom, úgyhogy sztem a te általad felhozott esetben sem lett volna gondom. Ráadásul tapasztalatom szerint az a ~370-es tempó, amit az én paripám felszerszámozva tud, bőven elég szokott lenni. Mellesleg nekem CZ-ben a kis vadász nem vált be, mert gyak folyamatosan azonnal leszedték, aztán pár próbálkozás után már ki sem küldtem, és azóta olyankor a hangárt eleve nem is viszem magammal, a koma meg "inactive"-ban ücsörög a helyi kantinban.

"nálam ugyan azokat a shield boostereket használva conda/corwette/cutter 2000/2900/3800"

Nem tudom biztosan, de te valószínűleg heavy duty SB-t használsz. Ha igen, akkor próbáld ki a resistance augmented-et. Lehet, hogy szám szerint kisebb, de viszont egy-egy SCB töltettel majd egy teljes karikát vissza lehet tölteni(a Corvetten). A heavy-nél ugyanez gyak lehetetlen. Erősebb ugyan, de ha az egyszer elfogy, akkor az el van fogyva. :K Tehát ha néha-néha egyet-egyet pofozkodsz, akkor a heavy a jobb, ha meg folyamatos bunyó van, akkor az augmented, mert SCB használattal gyak örökké fog tartani

"vagy némi menekülés után visszafordulsz, és "felszalámizod" az ellenfeleket, erre a másik két "nagy vas" egyszerűen alkalmatlan."

Na ezt meg a hős Fed szájvitézek nevében kikérem magamnak :D

u.i.: Duvi kapitány nem azt mondta, hogy a Cutter teljesen alkalmatlan(kezdő Hauler kadétok ellen pl kiváló ;) ), de komolyra fordítva azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy inkább kereskedésre ideális, mint harcra.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.