Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33701) grHawk válasza Felhőtakaró (#33694) üzenetére


grHawk
aktív tag

Ha ilyen indíttatásaid vannak, szívesen lennék a barátod. De elég, ha csak a barátlistádra felkerülhetek.

(Ajánlom Openben légy megfontoltabb az átlagosnál, mert most vérdíjat tűztél a fejedre :) Végül is... ez az Elite: Dangerous... ;) )

[ Szerkesztve ]

(#33702) Felhőtakaró válasza grHawk (#33701) üzenetére


Felhőtakaró
tag

600.000 ezer volt a legmagasabb vérdíj rajtam :K

huhh

(#33703) Vesa válasza Felhőtakaró (#33702) üzenetére


Vesa
veterán

Csak nem Vér István személyesen? :D

A tudomány a valóság költészete!

(#33704) baphomet válasza orientcx (#33696) üzenetére


baphomet
senior tag

A sightseeing küldetések is növelik az exploration rank-et. Egy 5 milliós küldi olyan 2%-ot dob pioneer-ből elite felé, és a megfelelő hajóval egy ilyen fél óra alatt teljesíthető. Nem sokkal izgalmasabb, mint sima felfedezés, viszont kevésbé monoton, látványos, érdekes helyekre is elvihet, és még némi izgalmat is lehet belecsempészni wanted utasok felszedésével.

[ Szerkesztve ]

(#33705) Mister_X válasza Felhőtakaró (#33702) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Itt is van vérdíj rendszer? Azta, utoljára EVE Online-ban volt balszerencsém hozzá, New Eden viszont egy kellemes kertváros jellegű játszótér méretben az Elite-hez képest.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33706) wollnerd válasza duvi (#33695) üzenetére


wollnerd
aktív tag

Duvi-val egyetértek. A barátok megbíznak egymásban.
Tudom hogy már többször mondtam már de én békés pilóta vagyok.Én másik játékost soha nem fogok kilőni. (tudom milyen érzés a másikkal kicseszni aki ártatlan. ráadásul az tisztára olyan mint a civil gyilkosság)
Egyszer amikor Open-ben játszottam, csináltam valami adatszállítós küldit az emlékeim szerint, semmit nem szállítottam a rakterem-ben a material-om is alig volt, mert akkor még nem foglalkoztam a mérnökökkel. Nav beacont scanneltem és egyszer csak előjött egy gyanús hajó és elkezdett azonnal támadni! Esélyem sem volt elmenekülni olyan gyorsan megsemmisített. :((( Valami Carlos nevű játékos lőtte ki az akkori Cobrámat.
Egyszerűen kilőtt engem mint EGY ÁRTATLAN CIVILT!! Kérdezném hogy mi a jó ebben???? :((
Ha ártatlanokat lő ki valaki, azzal sztem a SAJÁT MAGÁVAL KEZDI KI! Nem hiszem hogy jutalmat kapna egy föderációs békés, ártatlan pilóta kilövéséért, hanem inkább egy körözöttséget magának! (Ha egy AI hajót lő ki, az teljesen mindegy, a maga dolga, csak az igazi játékosokkal kikezdeni nem fair!
Azóta csak a SOLO-ban nyomom! Mert nem tudok bízni a játékosokban. Tudom, kissé gyávaság ez, mi?
Miután hazatértem Colonia-Sagit.-BP-Sol felfezező útról, (Úgy számolom hogy bőven decemberben már visszaérek, az újév előtt mindenképpen szeretnék) Újra visszatérek huzamosabb ideig az openbe de ha még egyszer megtapasztalok ilyet, olyan messziről fogom kerülni az a játékmódot....

Azt is kérdezném miért nincs mondjuk PASSZÍV MÓD se, mint a GTA Online-ben?? Sztem ez is kell az egyes népnek. (tudom hogy kicsit komplikált lehet ez a dolog, de meg lehetne valósítani ott is!

[ Szerkesztve ]

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#33707) grHawk válasza wollnerd (#33706) üzenetére


grHawk
aktív tag

Mert a játék az Elite: Dangerous, nem az Elite: buborékország.
Persze, genyóság, ha valakit a semmiből lemészárolnak, én is rühellem, sőt, mióta csak potenciális veszélyt jelenthetek másokra, azóta küzdök is ellene, például részt vettem több EDF és AA műveletben is, ami nem kevés "rossz fiú" mészárlással járt.
De a játék ilyen. Megadta a Solo és PG módot azoknak akik el akarják kerülni a veszélyt (eközben persze hozzáférnek mindenféle közösségi dologhoz, amivel alááshatják az Openban kőkeményen küzdő játékosok munkáját és gyakorlatilag a szemünk előtt orozhatnak el győzelmeket), de ez a passzív mód már tényleg nevetséges. Nem tudom mekkora az az ingerküszöb, amely ilyen szinten ösztönöz a veszély elkerülésére. Ha nincs kockázat, hol az élvezet?

[ Szerkesztve ]

(#33708) duvi válasza wollnerd (#33706) üzenetére


duvi
nagyúr

1. Bármilyen áru van a cargodban (akár csak 1 tonna is!), az NPC hajók is meg fognak támadni.
2. Azért készült 3 féle játékmód (open/solo/private group), hogy minden játékos megtalálja a kedvére valót. Az open egyértelműen free PvP. Itt bármi megtörténhet, ami ad egy kis plusz izgalmat, bár a galaxis méretéből adódóan, viszonylag ritka a személyes konfliktus. Private groupban megkapod a biztonságot, plusz a közös játék lehetőségét. A solo pedig a magányos farkasok megoldása. Ha szeretnél barátokkal játszani, gyere fel a Discord csatornánkra! Részletek a Hasznos linkek szekcióban...

(#33709) anatron válasza orientcx (#33696) üzenetére


anatron
aktív tag

Thx mindekinek! :)

orientcx : Ez ilyen kínais megoldás.
- Kérek egy Combat elitet
- Kettő lett, maradhat? :)

(#33710) orientcx válasza baphomet (#33704) üzenetére


orientcx
őstag

"A sightseeing küldetések is növelik az exploration rank-et"

Kössz a tippet, de a felfedezgetésen kívül az utasszállítás az a másik dolog, amihez a világon semmi kedvem sincs(hiába, ezeknek a nyafogó Fed szájhuszároknak semmi sem jó :N). Nekem ezek a turista gyökerek nem fognak ott finnyáskodni, meg percenként mindenféle újabb extra szeszélyekkel előállni, mert ennek csak az lenne a vége, hogy egyenként gyömöszölném bele őket egy-egy mentőkapszulába, és az első útba eső tharg vessel elé vetném őket mind egy szálig : K(úgy tudom, azok a húsevő muskátlik az ilyen tételeket amúgy is mohó lelkesedéssel szokták felcsipegetni)

anatron - De adok róla áfás számlát :)

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#33711) baphomet válasza orientcx (#33710) üzenetére


baphomet
senior tag

Mostanság nem nagyon követelőztek nekem, illetve lehet tojni is a nyomorukra, picit durcásak lesznek, de a küldetést nem bukjuk el miatta. A hull damage-re vagy az inkognitójukra érzékeny népekkel, viszont nem árt vigyázni, náluk könnyebben szakad el a cérna.

(#33712) Vesa válasza wollnerd (#33706) üzenetére


Vesa
veterán

Semmi rossz nincs abban, hogy csak solo-zol. Magam részéről pont a vér Pistikék miatt gyakorlatilag nem játszom semmilyen online játékkal...

A tudomány a valóság költészete!

(#33713) Mortel válasza grHawk (#33707) üzenetére


Mortel
senior tag

"De a játék ilyen. Megadta a Solo és PG módot azoknak akik el akarják kerülni a veszélyt (eközben persze hozzáférnek mindenféle közösségi dologhoz, amivel alááshatják az Openban kőkeményen küzdő játékosok munkáját és gyakorlatilag a szemünk előtt orozhatnak el győzelmeket), de ez a passzív mód már tényleg nevetséges."

Bocsáss meg, de mit is oroznak el?

Arról nem beszélve, hogy nem egy cmdr csak azért játszik online, hogy a másik életét megkeserítse.

Nem egyszer lőtt ki cmdr. "azértmertcsak."

Hadd döntsék már el, hogy mit játszanak, hogyan és miért.

Miért zavar mindig valakit a másik??

Ja, elfelejtettem: ilyen az ember. :(

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#33714) nubreed


nubreed
veterán

Mi az a passzív mód? Ez valami új?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#33715) D4M13N válasza anatron (#33689) üzenetére


D4M13N
aktív tag

Gtatulálok! o7

(#33716) duvi válasza Mortel (#33713) üzenetére


duvi
nagyúr

"Bocsáss meg, de mit is oroznak el?"
Hawkyn a játékosfrakciók szivatására gondolt, amivel ezek szerint még nem találkoztál. Mivel mindhárom játékmódban ugyan az a BGS fut, ezért solo és PG módban büntetlenül be lehet támadni egy játékosfrakció rendszereit. A frakció tagjai tehetetlenek az ilyen támadókkal szemben, mert egyszerűen nem találkozhatnak a "bátor" támadóikkal. Ilyenkor marad a hagyományos módszerek alkalmazása (küldetések, BH, Explo...), hogy ellensúlyozzák a láthatatlan ellenség tevékenységét.

(#33717) aerosmith válasza Mortel (#33713) üzenetére


aerosmith
őstag

A játék egy olyan aspektusáról beszél amiben te valószínűleg nem veszel részt, ez pedig a PowePlay.
Ha mondjuk van egy rendszer amit el akar a te Powered foglalni és emiatt te ott célzott küldetéseket végzel Openben, miközben az ellenséges Power Commandereit irtod, akkor a hódítási törekvéseidet meg tudják akadályozni azzal hogy Soloban ellensúlyozó küldetéseket tolnak és te nem tehetsz ellene semmit.
Community goalkonál hasonlóképp.

(#33718) Mortel válasza duvi (#33716) üzenetére


Mortel
senior tag

Köszönöm, valóban nem volt alkalmam ilyenhez.

Ez nem csalás így?

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#33719) Mortel válasza aerosmith (#33717) üzenetére


Mortel
senior tag

Köszönöm! :)

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#33720) anatron


anatron
aktív tag

Lol,gyűrűs gázóriás mindenhol.

(#33721) Vesa válasza duvi (#33716) üzenetére


Vesa
veterán

De ezügyben nem a Frontiert kéne tán b*szogatni, akik ilyen tré módon oldották ezt meg? Ne a másik embert csesztessék már megint egyesek, csak mert azok nem úgy játszanak, ahogy ők azt jónak látják!
A játék ennyit tud, így lett megcsinálva. Pont. Bárki, akinek ezzel gondja van, legyen szíves fáradjon el a Frontier fórumra, és ossza ki azt a bandát, akik ilyen hülyén álmodták/valósították ezt meg!

A tudomány a valóság költészete!

(#33722) duvi válasza Mortel (#33718) üzenetére


duvi
nagyúr

"Ez nem csalás így?"
De igen. Az lenne az igazi, ha két külön szerver és BGS futna. Egyik a Solo/PG, másik az Open play számára. Már évek óta kérik ezt a PvP játékosok és a játékosfrakciók, de egyelőre nincs megoldás :(

(#33721) Vesa
"Ne a másik embert csesztessék már megint egyesek, csak mert azok nem úgy játszanak, ahogy ők azt jónak látják!"
Ha jól értettem Hawkynt, akkor nem csesztetésnek szánta, csak wollnerd kolléga "PASSZÍV MÓD" felvetésére reagált. Tényleg minek Open playbe ilyen szűrő, amikor ezért van a Solo+PG játékmód?

[ Szerkesztve ]

(#33724) pcnet


pcnet
addikt

Hív a végtelen! Megint rám tört a mennék Coloniára (vagy valahova messze) életérzés. Elkezdtem egy minor frakciónál reput húzni, de 95%ban csak távolsági adatszállító küldik vannak. Így csak 1,3 millás küldetéseket tudok felcsipegetni. Ha sikerülne reput húznom, biztosan jönnének jobban fizetőek is. Ha esetleg tudtok valami helyet, ahol van olyan minor frakció ami ad távolsági küldiket és van lehetőség repuzni is náluk, légyszi szóljatok. Köszönöm! :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#33725) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Oké, kiborult a só. Úgy két órája bányászgatok (le fogok tenni erről a tevékenységről, lehet én csinálok valamit rosszul, de sokkal jövedelmezőbb bounty huntert játszani Anarchy rendszerekben való flangálással), 4 tonna vizet akartam kiszedni egy jeges gyűrűvel rendelkező gázóriásról - itt megdícsérném a fejlesztőket, hogy az EVE Online-nal ellentétben itt nem "fix gyűjtőpontok" vannak, hanem gyakorlatilag bárkol kiléphetek kivághat az emergency supercruise-ból, amint elérem a gyűrűrendszert.

Tehát 3 tonna megvan, refinery-ben 85%-on van a negyedik, épp kiütöttem annyit, amennyi még kell, mikor meg scoopolnám fel, kivág az Elite network hibára hagyatkozva. Meghalt az Xbox Live. :O Sosem lesz ennek vége. Csak adjam le a rohadt ásványvizet és veszem is vissza az automata leszállórendszert.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33726) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Megtaláltam az első barna törpém :B Maher (The Rosy Dwarf) és mellette a(z átmérőben jóval nagyobb) Class IV gázóriása, Maher Prime. Utóbbinak van egy holdja is, Dustball, csak sajnos épp nem tűnik ki a többi csillag közül.

Egyébként egy nagyon elbarmolt rendszerben van: i Bootis, négy csillag kering egymás körül (gondolom én)l, Maher az i Bootis B körül.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33727) grHawk válasza duvi (#33722) üzenetére


grHawk
aktív tag

Pontosan. Köszönöm!

(Bocs srácok, hogy nem válaszolgattam, nem nagyon értem gépközelbe mostanság. Duvi tökéletesen kiteljesítette a mondani valóm.)

(#33728) grHawk


grHawk
aktív tag

Közérdekű közlemény, sajnos lefordítani nincs időm, de továbbadni igen:
https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/76yz6p/eravate_blockade_destroyednomads_and_sdc_partners/?st=J8VTI284&sh=7072eebc

Bocs a linkért, telefonon nem nagyon van szerkesztési lehetőség.

(#33729) anatron válasza grHawk (#33728) üzenetére


anatron
aktív tag

És ez most mi ez?

Folyik a vér Eravatéban?

Anno én is részt vettem egy ilyenben,hírhedt is lettem egyből ,mert kilőttem valami sidewinder riportert. :D

[link]

(#33730) haverkulum válasza grHawk (#33728) üzenetére


haverkulum
aktív tag

Ez nagyon meglepett, nem gondoltam, hogy ilyen szintű RP van a játékban :D

Amit írnak benne csak open playben van jelen igaz? Szóval nem kell soloban vagy private groupban félnem az ilyenektől? :DDD

(#33731) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

Furcsa ilyet írni egy űrszimulátorról, de nagyon szépek a napszak változások :K

huhh

(#33732) duvi válasza haverkulum (#33730) üzenetére


duvi
nagyúr

" Szóval nem kell soloban vagy private groupban félnem az ilyenektől?"
Nem :N

(#33731) Felhőtakaró
Szerintem is nagyon szép a napszak váltás animációja a bolygók felszínén.

[ Szerkesztve ]

(#33733) Felhőtakaró válasza duvi (#33732) üzenetére


Felhőtakaró
tag

dehogyis... nem arra értettem... :D Minap is csak bányászok - bányászgatok mint hófehérkében a hét törpe, na aztán úgy de úgy rám esteledett, hogy be kelett kapcsolnom a reflektorokat, mert állandóan levertem a pajzsomat a sötétben...

huhh

(#33734) brd válasza anatron (#33729) üzenetére


brd
nagyúr

Próbálgatják feldobni egyes játékos(csoport)ok az Elite üres világát. ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#33735) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Srácok, érdemes lecserélnem a Diamondback Explorerem egy Cobra MKIV-re? Amit csak a Cobra mellett látok, hogy nagyobb a raktere, +1 medium hardpoint van rajta, cserébe lassabb és kevesebb utility modult rakhatok rá (jelenleg használom DB-n mindet, örömmel).

Elsődlegesen még inkább NPC-kkel harcolok (akin van wanted felirat, levadászom), bányászat nem jött be vagy csak "nem jól csináltam". Célzottan még nem kereskedtem (hiányzik a Viper MKIII raktere).

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33736) Felhőtakaró válasza Mister_X (#33735) üzenetére


Felhőtakaró
tag

Jelenleg én is hajóválasztás elött állok... Felvette velem a kapcsolatot egy titkosügynök, és arra kér ássam bele magam a galaxis ügyes bajos dolgaiba. :(((

huhh

(#33737) duvi válasza Mister_X (#33735) üzenetére


duvi
nagyúr

Szerintem nem érdemes lecserélni. Sokkal jobb a DBE. Amúgy ha nem előrendelőként vetted meg a Horizonsot, akkor nem is veheted meg az MKIV-et.

(#33738) pcnet


pcnet
addikt

Kimaxoltam a reput pár helyi minor frakciónál, kapok is jobban fizető atadszállítós küldit Coloniára és környékére. De most minden küldetésben írja, hogy küldhetnek utánam fejvadászt. Egy felfedező ASP-vel mennék, így ez nagyon nem buli. Ha várok pár napot (6 nap van vissza a felvett küldetésekre) akkor van rá esély, hogy kapok olyan küldetéseket amik jól is fizetnek és nem küldenek utánam fejvadászt? Van a jól fizető küldik pont ezért fizetnek jól? Vajon csak a bubiban és a cél rendszerben fognak ID-zni, vagy végig kísérnek egészen Coloniáig? Lehet másik minor frakcióknál kellene próbálkoznom talpat nyalni és valahol a repuzás felénél felcsipegetni a kevésbé jól fizető küldiket. Repu húzás elején alig fizetnek, kimaxolva meg szivatósak jönnek.

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#33739) Mister_X válasza duvi (#33737) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Jaj nem, elírtam, Diamondback Scoutom van. És tényleg nem vehetem meg a Cobra MKIV-et? :F Akkor mit vegyek helyette? 1M credit és a DBS van háznál (630k a beszámolása).

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33740) duvi válasza Mister_X (#33739) üzenetére


duvi
nagyúr

Attól függ, hogy mire használnád. A Cobra MK III nagyobb tűzerő+raktér(opt. internal hely), DBS nagyobb ugrótáv, fordulékonyabb, kicsit gyorsabb. Én a Cobrát javasolnám, amit alaposan felfejlesztenék.
Ha eladod a DBS-t, először csupaszísd le! Nehogy egyben add el!

[ Szerkesztve ]

(#33741) grHawk válasza Mister_X (#33739) üzenetére


grHawk
aktív tag

Az MKIV egy kaki :D Mondjuk one-time actionös hajóként nem igazán volt vér a pucájában Frontieréknek, hogy komolyabb hajót csináljanak belőle. Csak egy bónusz hajó.

[ Szerkesztve ]

(#33742) Mister_X válasza duvi (#33740) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Mint mondottam volt, harcolok. Szerintem akkor ezt a váltást kihagyom, DBE-hez kellene még pár százezer, azt csak kibírom ezzel a csúnya bárkával.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33743) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

loll tök jó nem lehet gammában üzit küldeni, mi ez a sz@r?

huhh

(#33744) duvi válasza Mister_X (#33742) üzenetére


duvi
nagyúr

Nem igazán értelek :F Alternatívát kértél combatra a DBS helyett. Erre ajánlottam a Cobra MK III-at, mivel több az opt. internal helye (több SCB és/vagy HRP fér fel rá).

[ Szerkesztve ]

(#33745) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

nem jön velem egy díszhuszár bountizni egy 20 percre???? LOLL

huhh

(#33746) Mister_X válasza duvi (#33744) üzenetére


Mister_X
nagyúr

A problémám az, hogy egyik hajó sem jobb a másiknál, amit behozok az egyiken, elveszítem a másikon. Tehát még gyűjtök és veszem a nagyobb hajókat. A másik érv a lustaság, körbenéztem nagy nehezen eddb és belső galaxistérkép párhuzamos böngészésével találtam egy állomást, ahol kapni Cobra-t, csak épp 6 ugrásnyira. Az nekem még sok :DDD

Vagy épp most nézem, hogy statok alapján a Viper MKIV jobb is lenne nekem :Y Picsába, megint kezdhetek el keresgélni. Nincs erre valami tool? Beütöm a tartózkodási rendszert és kiadja a legközelebbi állomások listáját.

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33747) duvi válasza Mister_X (#33746) üzenetére


duvi
nagyúr

Téma összefoglaló/Hasznos linkek szekció. Az eddb.io erre is jó.

(#33748) Mister_X válasza duvi (#33747) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Közben igen, megtaláltam a funkciót az oldalon magamtól is. :R Egy ugrásnyira van egy Viper MKIV, meg is lesem.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#33749) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

Te duvi ez a slewer koma azt mondta mikrofonba felvesz barátnak, azt valami tróger krawen jelölt be nem ismerős ez a két figura?

huhh

(#33750) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Fegyverzetet mit ajánlotok kezdőknek? (Viper MKIV) Pulse laser tracking assisttal elég?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.