Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33251) haxiboy


haxiboy
veterán

Srácok az mennyire normális hogy a küldik 90%-a 300000ly-re szeretne küldeni?:-D
Kicsit sok lett a bug. Ps-en 2x is sikerült teljesen kifagynom (fekete kép).

Egyébként azt szeretném kérdezni hogy létezik hasonló oldal mint eve-hez ahol a hajóhoz különböző fit-eket kereshetek. Illetve részletes leírás 1-1 modul működéséről?

Egyéb, tanácsot szeretnék kérni kezelést illetőleg, mert ps4-en kicsit kevésnek érzem a hotas 4 gombjait, nagyon sok több gombos kombo van alapból, plusz amiket beállítottam. Billentyűzet támogatás nincs, ezt kipróbáltam van valami ötlet?

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#33252) nubreed válasza haxiboy (#33251) üzenetére


nubreed
veterán

coriolis és eddb két nagyon hasznos és kötelező oldal.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#33253) duvi válasza haxiboy (#33251) üzenetére


duvi
nagyúr

- Itt van még az inara és az ED Wiki mint gyűjtőoldal. Egyébként ezek a linkek mind benne vannak a fenti Téma összefoglaló/Hasznos linkek szekciójában.

- Hotas 4-en nevezz ki egy gombot Shift-nek és ezzel a megoldással megduplázhatod a gombok számát.

[ Szerkesztve ]

(#33254) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

hun van a 300 ezer lájtjér távolságos küldis hozzászólás? :F elvitte a cica? az egész galaxis nincs 300 ezer ly... csak most kapcsoltam így utólag de most meg már nem találom :DD

huhh

(#33255) duvi válasza Felhőtakaró (#33254) üzenetére


duvi
nagyúr

(#33256) Rakamaz válasza grHawk (#33247) üzenetére


Rakamaz
tag

Ez meg van bundázva. Hopsz! Oda is van írva... :P Destination: Bunda

(#33257) haxiboy válasza Felhőtakaró (#33254) üzenetére


haxiboy
veterán

egyel több 0-t sikerült lemaradt 30k akar lenni de pontosan 27 ezer valamennyi

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#33258) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Vannak még 50-60 millás küldik? A CR-t ezek után is visszavonják? Fontos kérdés, hmm Unity-s beadandó vagy E:D.... Most ez alapján lesz a döntés! :DDD :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#33259) Vesa válasza Micsurin (#33258) üzenetére


Vesa
veterán

Én úgy látom, hogy billiárdos küldik is vannak. Persze bug miatt. És visszavonják, ha netán megcsinálsz egy ilyet.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#33260) Micsurin válasza Vesa (#33259) üzenetére


Micsurin
nagyúr

50-60 millásra gondoltam, annyi pont elég lenne most.... Mert csak 8 rebuyra van per pill a kasszában a Condával.... és a Thargoidok keménynek tűnnek a fenti vidi alapján. :D

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#33261) csigi válasza Micsurin (#33258) üzenetére


csigi
addikt

Nemrég próbáltam meg egy 61 milást felvenni. Erre jött egy furi ablak, hogy valamit mókol a szerver, majd eltűnt az adott küldetés... :(

nofene

(#33262) Felhőtakaró válasza duvi (#33255) üzenetére


Felhőtakaró
tag

jah már engem is el akartak töbször csábítani, hogy a saggitáriuson tulra menjek azt kapok érte 35 millát. az is valami 30 ezer volt. top of the galaxy címszóval, még szerencse hogy végigondoltam hogy ez mekkora b@szott nagy szivatás, a galaxis tetején ritka a csillageloszlás. cs ak kínszenvedés lett volna potyára bár a kilátás biztos lett volna a kékeshez hasonlítható

huhh

(#33263) duvi


duvi
nagyúr

Ahogy az várható volt, kaptunk egy minor patchet. Már tölthető is.

(#33264) Mortel


Mortel
senior tag

Vége is lett a jóvilágnak... :)

Nincs több milliós küldi... :)

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#33265) duvi válasza Mortel (#33264) üzenetére


duvi
nagyúr

Itt a patch note: Update 2.4.01

(#33266) Mortel válasza duvi (#33265) üzenetére


Mortel
senior tag

:R

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#33267) Felhőtakaró válasza duvi (#33265) üzenetére


Felhőtakaró
tag

aztarossebit ha jól értelmezem akkor 5 percel az updét ( nem NORBI :N ) elött posztolták ki hogy updét lesz? bár ez frankó volt mert 5 percig se tartott az a 9 órás 2.4 az egy csöppet HARDCORE volt ; nomeg utána a refressening... :K

huhh

(#33268) 42861


42861
senior tag

Ma éccakai szép fogás. Water Worlds everywhere... :)

(#33269) duvi válasza 42861 (#33268) üzenetére


duvi
nagyúr

Az igen :Y anatronnal nagyon megy ez nektek :)

(#33270) pcnet


pcnet
addikt

42861: Szép fogás, grat! :R

Most, hogy bekerült a 20.000 Ly útvonal tervezés (kb ennek a húzásnak örülök a legjobban a játék történetében), újra kedvet kaptam kiruccanni egyet. Volt két pörgetésre elegendő cuccom, el is mentem Felicity nénihez FSD-t tuningoltatni. 29 Ly-et ugrott a kondám tuning nélkül, első pörgetés után 40 Ly lett. Nem merek újabbat pörgetni. :D
Sag A*-ra szóló küldiket találtam 40 milla/db. 6 csókát kell elvinni first classon, és majd egy hónap van rá. Húzós lesz! De 6 csoportot tudok vinni egy alkalommal, ami minimum 200 millió cr.

Kérdésem lenne: vajon kell e surface scanner? Már jártam Sag A*-nál, fel van fedezve, le van scannelve. Remélem az utasok csak meg szeretnék nézni, nem kell újra scannelni. Bár mintha azt olvastam volna, hogy adatokat akarnak gyűjteni. Nem tudom merjek e kockáztatni és a surface scan helyére merjek e tenni AFM-et? Vicces lenne 25.000 Ly-re a bubitól szembesülni vele, hogy scannelni kellene. Scannelgetni nem nagyon tervezek az úton, most tényleg az utasszállítás lenne a lényeg. Csak D-Scant nyomnék tankolás közben.
Mi a véleményetek?

Ezt a fitet dobtam össze. [link]

Annyit lehetne játszani, hogy elraknék raktárba több 6C first class kabint és ha jön zaftosabb küldi, akkor az 5C-t cserélném 6C-re. Feleslegesen nem akarom tele nyomni 6C-sekkel, mert darabja +20T súly.

Ki mit módosítana a fitten? És érdemes vinni szerintetek surface scannert? Valamint kb mekkora az esélye, hogy thargoidok megtámadnak és nasinak nézik az utasokat?

Előre is köszönöm a segítséget! :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#33271) brd válasza pcnet (#33270) üzenetére


brd
nagyúr

Szerintem teljesen felesleges 2 db AMFU, ameddig PP-t nem lehet gyógyítani vele, mert mire az AMFU oda jut, hogy használhatatlan lesz, a PP miatt úgyis nagyon vigyázni kell a továbbiakban.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#33272) duvi válasza brd (#33271) üzenetére


duvi
nagyúr

Azért szoktuk javasolni a 2 db AMFU-t, hogy egymást tudják javítani, ha valamelyik kipurcanna.

(#33273) brd válasza duvi (#33272) üzenetére


brd
nagyúr

Tudom, erre írtam, hogy mire egy AMFU használhatatlan lesz, a PP is kb. ott jár majd, hogy szétesik, így tökmindegy, hogy van-e AMFU, vagy nem. ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#33274) duvi válasza brd (#33273) üzenetére


duvi
nagyúr

De nem csak a PP hibásodhat meg. Egy szerencsétlen ugrás, vagy elbambulás és megsül az FSD + az 1 db AFMU, akkor jól jöhet egy tartalék javító modul. Persze mindenre nem lehet felkészülni.

(#33275) brd válasza duvi (#33274) üzenetére


brd
nagyúr

Igen, de a PP egy szerencsétlen ugrásnál szinte mindig rongálódik. Én úgy 60k-t voltam felfedezni 1 db AMFU-val és messze nem az AMFU fogyott el, hanem a PP kezdett problémás lenni, ill. akkor még a hull.

The only real valuable thing is intuition.

(#33276) pcnet válasza brd (#33271) üzenetére


pcnet
addikt

Félreértettél. :) 1 db AFMU-t vinnék, a discovery scanner fix. Amin töprengek, hogy surface scanner az AFMU helyére, vagy maradjon az AFMU.

[ Szerkesztve ]

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#33277) duvi válasza brd (#33275) üzenetére


duvi
nagyúr

Okés :K Ezek szerint többet nyerünk, ha csak egyet viszünk magunkkal.

(#33278) pcnet


pcnet
addikt

Közben rájöttem, hogy vissza is kell hozni az utasokat a kiinduló állomásra. Szóval cargo rack beáldozható. Azt csak azért tettem fel, ha Coloniára kellene menni és küldetésért jár valami commoditi, akkor tudjam leadni a küldit. De így, hogy vissza kell jönnöm, eladom az AFMU-t, veszek a helyére egy cargo racket és probléma megoldva. Viszont akkor nem érdemes kockáztatni és viszek surface scannert. Viszont ha viszek scannert, akkor kell gyertyát is, mert tuti a kabin világítást már nem fogja kibírni a PP. De ha viszek gyertyát, akkor a sok gyertyának kell már egy cargo rack is. Nehéz ez az explorer szakma, na! :D

Szerk: Explorer elite már megvan. Nem kimondottan a felfedezés, a scannelgetés a cél. Inkább csak maga a repülés. És ha már megyek, viszem az utasokat is, hogy jöjjön pénz. Tradeet régen szerettem, de már abba is bele fásultam. Csavargás köt le, amit leginkább az explorer szakma ad meg.

[ Szerkesztve ]

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#33279) duvi válasza pcnet (#33276) üzenetére


duvi
nagyúr

Azt döntsd el, hogy mi a célod. Minél gyorsabban leszállítani az utasokat a pénz miatt? Ebben az esetben nem kell a surface scanner. Az más kérdés, hogy időarányosan megéri ez a fuvar? Ennyi idő alatt, kockázatmentesen megkeresheted ezt a pénzt a bubiban is. Viszont ha a felfedezés a cél, akkor kéne a scanner, de az utasok nem.

(#33280) brd válasza pcnet (#33276) üzenetére


brd
nagyúr

Hát, ha csak nagyon nem kell a scanner (de mióta ennyire megdobták a felfedezésért járó jutalmat, kb. a bubit kívülről körbeutazva is össze lehet szedni az ELITE explorer rangot, így nagyon nem látom értelmét még direkt felfedezéshez sem, csak ha esetleg a CR miatt fedez fel valaki), én AMFU nélkül nem indulnék el 20+K-s útra. Ha lineáris a sérülés, akkor nálam a ~60k-s út alatt a FSD kb. 20%-ra romlott volna (de ennyire átlagosan azért nem súlyos a helyzet, ha valaki odafigyel; én sokszor mást is csináltam a felfedezés alatt, :) ill. többször jártam fekete lyuk "belsejében"; simán vissza lehet jönni egy ilyen útról AMFU nélkül is 95+%-os FSD-vel), itt már erősen problémás használni (legalábbis, amikor utoljára néztem ezt, itt már viszonylag sűrűn hibásodott meg ilyen % környékén, így rengeteg időd elmenne a nem sikerült ugrások miatt). Ill. ha esetleg ki akarod használni a neutron csillagos többszörözött ugrótávat, akkor pedig kötelező AMFU, mert akkor fixen minden töltésnél rongálódik a FSD.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#33281) 42861 válasza pcnet (#33276) üzenetére


42861
senior tag

Én mindenképp raknék dss-t, akár valamelyik cabin helyére. Ki tudja mit találsz? Ha belefutnék 3 gyűrűs earth-like bolygóba egy rendszerben egymás mellett, és nincs nálam dss.... tuti eret vágnék.. :)

(#33282) pcnet válasza 42861 (#33281) üzenetére


pcnet
addikt

Egy kabin jelen esetben 40 millió cr. Időm sajnos nem lesz átböngészni minden egyes rendszert, mert elég szűk a határidő ha napi átlag néhány óra játékidőm lesz a küldire. :( Tankolás közben egy d-scant azért persze elsütök. :R Ha Coloniára szól a küldi, akkor haza úton lesz lehetőségem Föld szerű bolygók scannelésére, már nem leszek időhöz kötve. Majd azt kell mérlegelnem, ha már küldi felvételnél tartok, hogy mi éri meg jobban? Csak oda útra küldit vállalni és haza úton scannelni, vagy oda-vissza útas küldit vállalni. Ezt akkor fogom tudni eldönteni, ha az orrom előtt lesz mindkét variációra egy-egy küldetés.

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#33283) Felhőtakaró válasza 42861 (#33281) üzenetére


Felhőtakaró
tag

Most nemezért vagy azért de ha nincs nálad dss akkor nem tudhatod mibe futsz bele, mert nem látni mi van az adott Systemben hiszen a dss azt mutatja mi található ott, amit fel lehet fedezni/szkennelni. vagy nem?

huhh

(#33284) 42861 válasza Felhőtakaró (#33283) üzenetére


42861
senior tag

Nem, a rendszert az advanced discovery scannerrel (ADS) fedezed fel. A bolygók egyesével való beszkenneléséhez kell a detailed surface scanner (DSS).

(#33285) Felhőtakaró válasza 42861 (#33284) üzenetére


Felhőtakaró
tag

:R bocs hadilábon állok a rövidítésekkel, (nem szeretem őket)

huhh

(#33286) anatron válasza 42861 (#33268) üzenetére


anatron
aktív tag

Az igen!gz

Én nem tudom mi van,de 2 nap alatt 3000 ly-en belül találtam 2 Earth Likeot és vagy egy tucat Watert.

(#33287) Felhőtakaró


Felhőtakaró
tag

nem tudom biztosra de józan paraszti ész szemszögéböl is ha nézzük a lélegezhető légkörrel rendelkező föld szerű bolygók érik a legtöbbet !

huhh

(#33288) anatron válasza pcnet (#33278) üzenetére


anatron
aktív tag

Javító modul csak akkor kell ha a neutron sztrádán haladsz ,egyébként teljesen felesleges.

Anno 240 000 Ly-t tettem meg a használata nélkül.

(#33289) duvi válasza Felhőtakaró (#33287) üzenetére


duvi
nagyúr

Itt van az égitestek teljes értéktáblázata felfedezéshez (lehetséges, hogy a 2.4-el változtak az értékek). Egyébként Téma összefoglaló/Hasznos Tippek kezdőknek szekció.

(#33290) wollnerd


wollnerd
aktív tag

Sziasztok! Egy kb. 5.000 Ly-es "collect data" jellegű utasküldi keretében már elértem Professor Palin találkozási követelményét. (még vissza is kell vinnem az utasokat Sol-ba.)
De most tudtam meg ténylegesen is, hogy a professzor Maia-ban van, aminek már ennek a környéke is Thargoid-okkal fertőzött. (Tudom hogy a NHSS-okban vannak.)
Ráadásul kell szállítanom 25 db Unknown Fragments-et. Mivel ismeretlen, rám akadhatnak?! :Y (Láttam hogy lehetnek Hostile Hyperdiction-ok is és lescannelnek!)
Azt se tudom hogy hol lelem ezt az ismeretlen dolgot.
Mennyire veszélyes lesz/lehet ez miattuk? (Békés pilóta vagyok.)

[ Szerkesztve ]

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

(#33291) duvi válasza wollnerd (#33290) üzenetére


duvi
nagyúr

Unknown Artifactsokból jön az Unknown Fragment. A legegyszerűbb ha egy lezuhant idegen űrhajó roncsai között gyűjtöd össze. infó1, infó2

(#33292) kiskuplung


kiskuplung
őstag

Sziasztok!

Akkor most már érdemes visszaülni a pilótafülkébe?
Van érdemi változás a tartalomban? Jönnek a thargoidok, lehet ellenük harcolni?
Eddig egyetlen dolgot emeltetek ki, miszerint 20,000 ly-re is lehet tervezni, hát ez számomra eddig is nemlétező probléma volt :)

Köszönöm!

(#33293) duvi válasza kiskuplung (#33292) üzenetére


duvi
nagyúr

Megjöttek a Thargoidok, de jelenleg még senki nem tudja kilőni őket. Két fullra engizett wing sem bírt velük. Viszont fordítva annál inkább! Ők simán szétkapnak, még pajzs mellett is. Átlőnek a pajzson és szétszedik a hullodat. Lényegében még mindig csak a felvezetés tart és látszik, hogy több lépésben kapjuk meg ezt a háborút.

(#33294) ori_za válasza kiskuplung (#33292) üzenetére


ori_za
tag

Szerintem ne vergődj vele, érdemi tartalom még nincsen, csak a bevezetés. Ma befejeződött 2 CG, amiben az ellenszert és a csodarakétát fejleszti Palin és Liz Ryder, de rögtön indult egy új CG, ami szintén ehhez kapcsolódik és megint lehet hurcolászni, grindolni, stb...akinek ez bejön, annak van bőven mit csinálni :)

uplay: Oriza_HUF

(#33295) Felhőtakaró válasza duvi (#33293) üzenetére


Felhőtakaró
tag

Hát igazábol én igazábol nem a krákenekre vagyok kiváncsi hanem lesz-e valamikor power a power ellen player a player ellen háború, vagy mission szerű egymás elleni harc. A program strukturális felépítését elnézve ez nem lehetetlen.

huhh

(#33296) duvi válasza Felhőtakaró (#33295) üzenetére


duvi
nagyúr

Power - Power ellen már régóta van. Ez a Powerplay. A háttér szimulációban már a játékos frakciók is részt vesznek, ami folyamatos terjeszkedéssel és esetenként háborúkkal is jár. Ha jobban is bele akarod ásni magad, akkor itt van CMDR [HUN]METAXX kolléga cikke, ami segíthet a kezdésben.

[ Szerkesztve ]

(#33297) pcnet


pcnet
addikt

Megtömtem 7 kabint utasokkal. 40-53 milliós küldik. Mosollyal az arcomon dokkoltam ki, majd 2 km-re jutottam a 30.000 Ly-es túrán. Scannletek, 7-ből 3 küldi azonnal ugrott. Vissza mentem az állomásra, persze a megmaradt küldik utasai kedve is nagyon megrottyant. El is dobáltam a küldiket, mert ha a ki dokkot még túl is élik, 60.000 Ly után bedokkolásnál fájna, ha azt mondanák, hogy köszi, de meggondoltuk magunkat, nem fizetünk. "Kicsit" elment a kedvem a hosszú távú buszozástól. Ezek az érzékeny lelkű utasok... Pfff! :W

Megyek vissza építeni a kondát kamionozásra. Pedig a 20.000 Ly útvonal tervezés volt a elgszimpibb újítás eddig a játékban. :O

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#33298) pcnet


pcnet
addikt

Közben azt hiszem megtaláltam az évszázad üzletét. :D A játék csak nem akarja, hogy lemondjak az utazásról. :)

Anacondát lekönnyítve, kereken 58 Ly ugrótáv jött ki. :Y

De vettem egy Sidewindert és fullra fitteltem. Megyek arzént kapirgálni konda thrusrters tuningjához.

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#33299) ori_za


ori_za
tag

Megérkezett az anti-Thargoid csodarakéta: (remélem jól csináltam)

[kép]

meg a scanner:

[kép]

[ Szerkesztve ]

uplay: Oriza_HUF

(#33300) Felhőtakaró válasza pcnet (#33298) üzenetére


Felhőtakaró
tag

Loll most én is adatokat viszek szaftos lóvét adnak most érte :C

huhh

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.