Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magatkrisz
csendes tag
Sziasztok,
elnézést kérek előre is, ha válasz mégis benne van az összefoglalóban.
vettem egy használt macbookot az ebayen Angliából. Ezeket a tételeket fizettem érte:
1.arucikk 162,5gbp
szallitas 32,1gbp
Import költség 62,57gbp
parcelforce a szállítási szolgáltató neve.
Az lenne a kérdésem, hogy ennek ellenére fog majd kelleni fizetni vámot vagy/és áfát?koszonom a segítséget!
-
zsero
aktív tag
Nem az új számít hanem az hogy annak idején az eBay.de-n kellett regisztrálni. Én még a .com-on csináltam régen. Voucher kisbetűs részében írja alul.
with your registered with a European eBay website (eBay.at, ebay.be, eBay.ch, eBay.de, eBay.es, eBay.fr, eBay.ie, eBay.it, eBay.nl, eBay.pl). eBay account, -
zsero
aktív tag
Sziasztok, amikor van egy ilyen a keresési listában hogy "Voucher: 10%, max. save EUR 50", ott hogy találom meg hogy mi a Voucher?
-
válasz
AstraCDX #86685 üzenetére
Sosem veszik le azonnal, minimum 24 óra az összeg zárolása, a pénz még ott van a bankodban csak befoglalták, ha valamiért nem teljesül a vásárlás akkor majd felszabadítják.
Az eBay vásárlási oldal (My eBay, Purchase history) menüsorában nézd meg hogy hol található a vásárlás, valószínűleg az Unpaid items résznél lehet vagy a mellette lévőben a Returns & Canceled, ha sem ezeknél, sem máshol nem látod a menüpontokban és az eBay-től sem kaptál e-mailt akkor nem vettél semmit. -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Vásároltam valamit az ebay-en .
Ami biztos, hogy az ára tőlem, illetve a bankomtól a PayPal felé elment .
A banktól jött is SMS, hogy a PayPal levette a megfelelő összeget a számlámról .
Viszont nem látszik a termék az ebay-en a vásárlások listában, sem a PayPal fiókban a tranzakció !
Na ilyenkor mi van ?Üdv.
Astra
-
luk88
tag
Üdv, szeretnék érdeklődni, hátha van valakinek mostanában ezzel tapasztalat. USA-ból az eladó nem szállít Eu-ba, viszont a termék méltányos áron elérhető. Tehát, erre esetleg megbízható közvetítőt keresek, hivatalos formában, ha nincs természetesen elengedem a dolgot.
-
Robyka
aktív tag
Ha az UPS a szállító és adott hozzá nav határozatot akkor kinek kell az áfát befizetni? mert 1 betű adat nincs megadva hogy csak összeg.
köszi.
-
djbahool
senior tag
-
válasz
djbahool #86671 üzenetére
Meddig mentél el mert a kosárba tételnél még nem látszik az áfa, mert közvetlenül a fizetés előtt látod az áfa tételt, ha a nettó ára a terméknek alatta van a 150 €-nak. Ami úgy 176 $. Nem biztos hogy a Magyar Posta lesz a kézbesítő cég. Valamint lehet olyan eBay szállítás hogy mindent kifizetsz a 150-es határtól függetlenül és itthon nem kell semmit fizetni már
-
djbahool
senior tag
Sziasztok,
Úgy emlekmszem, eBay-en is úgy van/volt, mint pl. Alin, hogy ha veszek egy 150EUR feletti terméket pl. kínából, akkor a pénztárnál a nettót kell kifizetnem, vagyis levonódik az ÁFA automatikusan. És miután beért kishazánkba, akkor pl. a Postának kifizetem az ÁFÁ-t.
De most beraktam egy 220USD-t tételt, és nem vonja le.
Volt ezzel kapcsolatban valami változás? -
válasz
southernsun #86667 üzenetére
Így van, az eBay logisztikai cége intéz mindent, te kifizetsz mindent náluk.
-
válasz
rednifegnar #86666 üzenetére
Vásárolsz, nem pénzt veszel fel.
-
southernsun
tag
Sziasztok!
Segítséget szertnék kérni a témában!
Ebay eladótól vásárolnék motor alkatrészt az USA-ból. A termék adatlapja szerint a vámot és az ÁFÁ-t előre ki kell fizetnem. Azt írja, hogy az alkatrészt Magyarországon már nem fogják vámkezelni és semilyen utólagos költségem nem lesz. Eddig csak olyan rendeléseim voltak, amikor a rendelés Magyarországra érkeztekor történt a vámkezelés, ezért nem vagyok biztos a dolgomban. Egy megerősítést szeretnék kérni, hogy jól gondolom e! Mellékelek egy képet. Légyszi nézzen rá, aki már látott esetleg ilyet!
-
rednifegnar
senior tag
pp fizetes eseten melyik limitet nezi az otp (v a ktarsasag?) gondolom vakamelyik kartya limitet de melyiket?
-
válasz
petersomo #86663 üzenetére
Nem igazán lehet, nem az ő döntése, ha üzleti célból ad el (magánszemély létére) akkor áfát fel kellene számolni, általában a vevő országa szerinti mértékűt, ha 10000 € alatti a forgalma akkor a saját országában szokásost kérheti. Én sokat vásárolok német eladóktól mindig áfás az elszámolás.
-
petersomo
csendes tag
válasz
rednifegnar #86657 üzenetére
Nem, semmi ilyen kitétel nincs. Nem is kereskedő, hanem magánszemély.
2021-2023 között volt vagy 100 vásárlásom, soha egyetlen esetben nem volt eddig ilyen, azért állok értetlenül előtte. -
somnia
senior tag
Sziasztok!
24.-én feladtam egy pakkot Angliába a királyi postával és még mindi Vecsésen a kicserélőben stagnál.
Ennyire tetű cég lett a posta? -
rednifegnar
senior tag
válasz
petersomo #86655 üzenetére
nem volt feltuntetve a cuccnal semmilyen formaban ez a plusz koltseg?
en egy lengyel eladonal futottam bele tobbszor is hogy a leutesi es postazasi dijon felul mindig ra akar tenni nem keves vat-ot:
EUROPEAN BIDDERS PLEASE ADD 23% SALES TAXES !!!!
THIS IS IMPORTANT INFORMATION FOR BUYERS FROM EU COUNTRIES !!!! THIS ARTICLE IS INTENDED FOR VAT FREE EXPORT FROM POLAND TO COUNTRIES OUTSIDE EU EUROPEAN UNION. THIS PRICE NOT INCLUDED VAT TAX SALES 23% FOR BUYERS FROM COUNTRIES EU.IF THIS ITEM SHOULD BE SHIPPED TO DELIVERY ADRESS IN EU COUNTRY THEN BUYERS FROM EU COUNTRIES WILL HAVE TO PAY ADDITIONAL 23% VAT SALES TAX -
Tulku
veterán
Segítséget kérek!
Nem volt beírva a leírásba, hogy nincs meg egy nagy értékű termék csomagolása, ezt már csak a licit megtétele (és elfogadása) után tudtam meg, miután megkérdeztem a kifizetés előtt.
Mit tehetek?
Ha így nem fizetem ki a terméket, milyen büntetésre számíthatok?
Van erre valamilyen jogszabály?
Köszönöm a segítséget! -
petersomo
csendes tag
Üdv!
Nyertem egy németországi aukciót - mint már oly' sokszor korábban is -, 43,5 + 20€ postázás értékben. Az eBay most rám akar rakni 17€ VAT-ot, amit nem értek.
Bőven 100 feletti alkalommal vásároltam Németország, Franciaország, Belgium területéről, soha nem volt még ilyen.
Sőt, kaptam az invoice emailt az eBaytől, ahol szintén nem szerepel a 17€ pluszköltség, csak amikor fizetni akarok. Ha az emailben nyomok a fizetésre, akkor is ott landol a 17€ a fizetnivalók között.
Volt november 1-től valami változás, kitagadtak minket az EU-ból, vagy mi történt?
Szerintetek az eladónak írjak, vagy az eBaynek? -
Remekelek28
őstag
Üdv
Érdeklődnék,hogyha GLS el szeretném majd feladni a csomagom külföldre,akkor melyik szállítási opciót válasszam ebayen? Múltkor franciába küldtem csomagot ups sel és még mindenféle összegeket levontak tőlem is,meg a vevőtől is. Tőlem vat azaz vám címmel. Holott az UPS nem vámoltatott. Tőlem 22 eurot,a vevőtől 30 eurot szedett még be pluszba. -
Czmorek
aktív tag
Írta az ember, hogy csütörtökön fogja feladni.
Most gondolom csak létrehozta online a szolgáltatást.
Az ebay rendszerében egy olyan csomagazonosító van amilyen a magyar postánál is szokott lenni. (2betű, sokszám, 2betű a vége, össz. 13db karakter.)
Az ebail-ben meg teljesen más, dpd-s azonosító van. (14db számjegy és semmi hasonlóság nincs a két azonosító között.)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest