- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fancy-boy
addikt
válasz
MaxxDamage #13691 üzenetére
Valóban eléggé drága.
Ráadásul az ExpressOne szállítja ki itthon, ami szintén hagy kívánnivalót maga után. -
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Csomagom jön MP-vel, most reggel rövid időn belül 8db emailt kaptam, hogy csomag érkezik, vagy csomagja a kézbesítőnél van. Ez normális? -
Ausztriából érkezik (kis) csomagom (15-17€ a szállítási költség) az ottani Postán adták fel.
Na az a posta is hasonló (sz*r) mint az itthoni Posta kb...szolgáltatás nulla, ára kimagasló! -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Rendeltem egy csomagot, de vissza szeretném küldeni. [link]
Itt le van minden írva hogy hová kérik.Nos én itt [link] szeretném visszaküldeni és az adatokat megadni.
A címzettnek telefonszámot mit adjak meg ?
e-mail címnek mit írjak be ?
Ami a legfontosabb az pedig hogy mit írjak a Címzett címe-hez ? -
azbest
félisten
válasz
KaLeun #13685 üzenetére
UPU alapján mindig is lesznek megkötései
Egyébként pont erre példa az, amikor nálunk még aludt a posta és panaszkodtak arra, hogy sok a kínai levélküldemény, addig az európai posták lehetőséget láttak. Az UPU alapján jövő küldeményeket nem hajlandó kiszállítani a magyar posta, pont hogy nemzetközileg enyhébbek a kötöttségek, mint a magyar postánál.
Míg a magyar posta éveken át azért sírt, hogy a kínai küldeményekért a nemzetközi egyezmények miatt az UPU-n át kisebb összeget kap, mint ami szerinte járna, addig a többi európai posta kiépített közvetlen kínai kapocsolatokat és nem UPU díjtábla szerint, hatékonyabban kerestek sok pénzt vele és ők léptették be és tették át európai postai forgalomba a küldeményeket. Nálunk is tapogatózott a posta, de évekig nem indították be az itteni partnercéget [link] és végül kiszálltak belőle a kínaiak.
Az zavaros, hogy a chinese supply chain zrt részt vesz-e a kínai importban, vagy csak félresikerült próbálkozás volt a posta részéről.
Mert közben kelet-európa legynagyobb logisztikai központja épül a kínai küldemények számára a reptérnél [link]Szinte biztos, hogy ugyanúgy, 1 héten belül itt lehetnek a kínai küldemények postai úton is, csak a többi 2-8 hétben a magyar posta rendszerében kóvájognak, feleslegesen szállítgatják ide-oda, rossz hatékonysággal és alkalmatlansággal. Vicces módon, néha a posta futár mpl-lel is kézbesíttetnek a kínaiak, ha épp onnan tudnak olcsóbban venni a belföldi kézbesítéshez kapacitást venni. Az úgy már jobban hasonlít arra, ami az alap. Néha volt, hogy nyomkövethető küldemény volt, így láttam, hogy 3x visszament pestre, mert gizike képtelen volt beikszerlni az ürlapon, hogy kiadható a küldemény, ezért oda-vissza autózgatták többször is, heteken át.
Most gondolj bele. Múltkor is 6 nap alatt kézhez kaptam rendelésemet kínából. Most 14 nap alatt ér ide, mert pont úgy időzítettem, hogy két hétvége is beleesik. Érted, 4-8 munkanap.
Ugyanez postai kézbesítésnél úgy ment, hogy ideért az országba egy hét alatt, aztán nem lehetett követni, majd 4-6 hét közt talán kaptam egy értesítőt a postaládába, hogy menjek be érte a főpostára sorbaállni. Ja és persze fizessek is még pluszban érte kezelési költséget. Már ha egyáltalán értesültem róla és nem veszett el az sms/email és az értesítő. -
emiki6
veterán
Foxpost friss tapasztalat.
Egy 50k-s csonagomat elvesztették, de a kárigénynek eleget tettek és visszautalták (kb 1 hónapos folyamat volt).
Illetve NoVa említette, hogy vele olyan volt, hogy csomagfeladásnál a rekeszben már volt csomag és ezt a helyzetet az mentette meg, hogy azon a csomagon volt fox kód, így be lehetett azonosítani és átirányítani a megfelelő helyre.
Tanulság:
- Nem szabad apró dobozba csomagolni (én egy rubik kocka méretűbe csomagoltam).
- Érdemes ráírni a foxpost kódot, hogyha elkeveredne, akkor könnyebb legyen beazonosítani (én sose írtam rá, de eztán rá fogom). -
KaLeun
senior tag
válasz
azbest #13684 üzenetére
Ez mind igaz, erre is szavazott mindenki itthon. Posta mára sikeresen elüldözött mindenkit és olyanok közül válogat akit még segédmunkásnak sem vennék fel. Felénk pl. az új bázispostán nem tudják mit jelent valamennyi küldeményre szóló meghatalmazás...
Habár a propaganda töretlen pl. új postapartneri szerződést sem lehet már kötni, van kb. 5 település ahol még elfogadnak ilyet.
De ettől függetlenül egy postának az UPU alapján mindig is lesznek megkötései ami LFJ futárszolgálatot nem köti. Szóval ebben nincs igazad.
Sajnos a helyzet az, hogy még mindig a posta a legolcsóbb. Pont sima postán maradó levélként vagy PM ajánlottban elmenő csomagnál. Sőt BP-t (az egy PvP szerver) leszámítva az országon belül még év végén is minden nagyjából tényleg egy napos.
-
azbest
félisten
válasz
KaLeun #13683 üzenetére
a hosszú szöveg lényege:
a posta logisztikailag évekkel volt lemaradva és képtelen volt feldolgozni a küldeményeket, amikért amúgy összességében sok pénzt is kapott. Azóta már talán fejlesztették a rendszerüket (néhány milliárdnyi közpénzből) és képesek automatizáltabban feldolgozni őket, de persze erre is külön, a címzettől szedett posta-adót vetnek ki, így még nagyobb a hasznunk utána.Szerintem nem az ügyfelek hibája, hogy a kézbesítőkre nem jut abból a pénzből, amit lapátolnak befelé a küldemények után. Az sem, hogy a benn ülő dolgozók közt is sok nem tudja a munkáját, mert csak az megy oda, akinek már nagyon kell az éhbér.
A saját szabályzatát sem tartja be sok esetben a posta.
A posta problémáira az a megoldás, hogy a rendelési lehetőségek közül olyat érdemes választani, ami hírből sem kerül kapcsolatba a postával. 10 dollár érték felett már jellemzően futárcég kézbesítője jön, előzetes értesítéssel jelezve a küldeményt. A küldemény követhető, nincsenek extra díjak. S a szállítási idő is 1-2 hétre rövidül, mert nem tölt heteket-hónapokat a posta különdíjas országjáró túráján. A futárcégeknek megéri, a postának nem.
A többi európai postáról meg annyit, hogy a futárszolgálat és a pesti kínai logisztikai központ előtt mindenféle európai postán keresztül érkeztek a küldemények. Megérte a belga, holland, litván, német, svájci és még sok már postának, hogy közvetlenül szerződött a kínai logisztikai cégekkel. Ja amúgy, a pesti logisztikia központban is résztulajdonos a magyar posta, vagy pár éve még az volt. Szererencsére a működtetésben nem vesznek részt.
-
KaLeun
senior tag
Egyfajta divat szidni a postát, de vannak nemzetközi szerződések amik alapján az "állítólagos" csomagok valójában nem azok. Az adott ország aka USA, Kína stb. belkezelésében lehetnek azok... Ahogy itthon is vannak "speciális" kezelésű küldemények amelyek egyáltalán nem is léteznek külföldön.
Amint kimennek nemzetközi térbe az annak megfelelő szabályozásnak felelnek meg, ez kb. 1000+ éve a 2 kg x+y+z=90cm. Pont. Idős a címzett stb. egyéb dolog egyéni szociális probléma, ott lehet az ami itt pl. nem. Egyszerűen utána kell nézni, hogy mi az amit a címzett postai igazgatás teljesít (MP ezt pl. vagy 6 éve nem...).
Szigorítások mind köszönhetőek a kínai szaroknak, erre nem csak az MP hozott korlátozást hanem gyakorlatilag minden létező posta. Nem tudom, hogy látott valaki ezeknek a kínai cuccok tetőpontján postát? Én igen. Például Zugló 1, az egész terem, tele volt ilyen kb. 2 méter magas rácsos raklap méretű kalodákkal, fullig (tízezres nagyságrendről lehet beszélni) az állítólagos csomagokkal amik akkor valójában, mind levélnek minősültek.
Aztán a kézbesítők telerakták a biciklit (akár faluhelyen is) és még a csomagos is vagy 2 kört ment ezekkel a 100 forintos bugyikkal, aztán ezért késett mindenki csomagja. Ekkor feküdtek meg a futárszolgálatok is csak sima ünnepi időszakban, a postán meg nagyságrendekkel nagyobb volumenben még a takarítónénitől a igazgatókig mindenki ezeket hordta még hétvégén is.
Sőt az az itthoni gyakorlat, hogy a vámot elütjük azzal, hogy az ügyfél ráírja, hogy ez nem vámköteles tartalom, vagy kicsit nagyobb az külföldön nem bevett dolog. Persze tudom elment itt is és ott is, aztán nekem pl. utoljára a Brazil posta vágta vissza az ilyet kb. 2-3x az őserdőből, hogy ez WTF? Amúgy teljesen jogosan.
Az, hogy Kínából stb. Amazon, eBay idehozza a sherpa az nem az UPU (Universal Postal Union) szerinti nemzetközi postai kezelés.
Meghatalmazás téma: meghatalmazást évek óta lehet adni a posta honlapján, egyébként le van írva a postai meghatalmazás hátulján, hogy mi-micsoda. Az, hogy itthon 2-3 diploma mellett a szövegértés nem követelmény az nem a posta hibája.
Anyám vitatkozott még Apám hagyatékiján a közjegyzővel valami ilyen nonszensz dolgon. Közjegyző válasza: világon minden országban mindenkinek a saját felelőssége elintézni a saját ügyeit, csak itthon a kommunizmus alatt mindenki megszokta, hogy majd elintézi az állam helyette.
Egy normális postán ahol ténylegesen van valaki aki ért hozzá meg lehet kérdezni. Plusz utána kell nézni, hogy az adott ország aktuálisan mit vállal.
-
válasz
Viiktor1989 #13681 üzenetére
Lényegtelen, egyébként is kizárt, hogy korlátlan összegben kártérítést vállaljanak egy csomagért.
-
válasz
Viiktor1989 #13678 üzenetére
Azért nem lett volna megerőltető feladat elolvasni a gls oldalán a gyik-ben:
-
sherlock82
senior tag
válasz
gyulaszu #13674 üzenetére
Ehhez a témához annyit, hogy régebben ( 90 évek végén még biztosan ) pár településsel arrébb a megyénkben volt postaforgalmi szakközépiskola.
Nyugdíjba vonuló ismerősöm mondta hogy ilyen már régen nincs, akik a postán dolgoznak kb mint ha valami sormunkára tanítanák be az embereket. Én egyébként simán eltudnám képzelni magam egy postán dolgozó emberként, de az egész ahogy működik illetve nem működik inkább nem kérek belőle.Kisebb, vidéki posták száma kb 0 , postakocsin dolgozó emberek fizetése is minimális mellette valami embertelen kb egy postahivatalnyi szolgáltatás biztosítanak.
Emlékszem ez valamikor un. nyugdíjas állás volt,
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziadztok
Tudja valaki,hogy,ha GLS-en keresztül adok fel csomagot itthonról külföldre,az tartalmaz e biztosítást,ha igen ,mekkora értékig? Köszönöm -
tatabike
őstag
válasz
DeathAdder #13675 üzenetére
Szerintem nem. Elvileg tök mindegy, mit írsz a névhez, mert gép dolgozza fel, az meg csak a bankszámlaszámok alapján dolgozik. A neveket nem is küldi el egyik bank a másiknak pl.
-
DeathAdder
veterán
Üdvözlet
Utánvéttel adnék fel csomagot GLS-el vagy postával, kérdés ha más személy bankszámlaszámára kérném az összeget az okozhat problémát?
tehát feladó én vagyok, a bankszámlaszámon amit megadnék viszont nem az én nevem áll
-
tatabike
őstag
válasz
gyulaszu #13668 üzenetére
Ez elvileg úgy működik, hogy meg kell adnod a sorszámos gépnek, miért mentél. Valószínűleg az előtte lévő 10 ember nem csomagot felvenni ment, ezért került hamarabb sorra. Nekem mondjuk volt már olyan egy budapesti postán, hogy a sorszámomat egyszerűen átugrotta a gép, és úgy kellett szólnom, hogy helló, engem kihagytak. Persze, azt is ki akarták dumálni, de nem jött össze....
-
gyulaszu
senior tag
válasz
sherlock82 #13667 üzenetére
Nálatok sorszámhúzós a posta?
És mindenki ugyanahhoz az ablakhoz várt és a te sorszámodat behívták hamarabb? -
sherlock82
senior tag
Tegnap délelőtt postára igyekeztem, átvenni a " postán maradóra " kért csomagot előttem csomó ember , mondom remek, itt leszek egy csomó időt, erre nagyon hamar behívtak szinte várnom sem kellett, átadták a csomagot és végeztem is.
Nem is értettem az egész helyzetet hogy ilyen hamar végeztem.Az ismerősöm mondta hogy egy ideje úgy működik a posta, hogy ha valaki csomagátvételre érkezik akkor az ott dolgozón soron kívül a lehető leghamarabb átkell adni neki a csomagot.
Hogy ez valami helyi intézkedés vagy központi azt nem tudom, de mindenképpen jó ötlet szerintem.
-
xcvbxcvb
aktív tag
Magyar Posta Zrt.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,
hogy weboldalunk karbantartás miatt 2025. március 22-én 18:00 órától 2025. március 23-án 18:00 óráig nem lesz elérhető.
Kérjük látogasson vissza később!
Megértésüket és türelmüket köszönjük! -
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13663 üzenetére
Az szép. Adnék én olyan csodálkozást az ilyen ügyfélszolgálatosnak, hogy arról koldulna...
Két hete a Vinted-en vettem egy munkavédelmi cipőt (kicsit átverés volt, felvettem, de ugyanúgy kellett dolgoznom) , és mint utólag kiderült, Packeta átvevő pontra kértem, én meg abban a hitben voltam, hogy automatába. Megjött az értesítés, mentem a címre, ahol sokszor jártam már, de nem rémlett, hogy lenne ott csomagautomata. Nem is volt, egy ajtó mellett találtam egy kis táblát, amire annyi volt írva, hogy Packeta. Bementem, ott volt egy üzlet, benne két hölgy, köszöntem és megkérdeztem, hol van az automata. Erre a polcok mögül előbukkant még egy hölgy, és közölte, hogy Ő az automata, miben segíthet?
Jót nevettünk, megadtam a kódot, és megkaptam a csomagot. Jó fejek voltak.
-
sherlock82
senior tag
Napokban feladtam egy csomagot Foxposton. Vevő Csepel Pláza helyre kérte.
Megérkezett a vevőnek az értesítés, átveheti Csepel plázába a csomagot.
A szokott helyen a kapott kóddal nem nyílt az autómata, felhívta az ügyfélszolgálatot aki mondta, hogy rossz autómatánál áll mert van egy új átvételi pont szintén ott a plázában ami szintén foxpost automata.
És az ügyfélszolgálatos lebaszta a vevőt h ne csodálkozzon hogy nem nyílik a rekesz ha rossz automatához állt.
Mondjuk az sehol sem volt feltüntetve hogy a kettő átvételi hely közül melyikhez kell oda állni -
raziel01
veterán
Sziasztok,
Ha foxpost azt irja ki hogy tele az automata nem tudták belerakni a csomagot akkor már csak holnap fogják megprobalni megint?
Szerk
Közben tárgytalan. Atiranyitjak masik automatába. -
Kiderítettük: a szállítmányozó cégek alkalmazottai dézsmálják a több millió forintos küldeményeket
Azért az sem gyengén agyhalott, aki felad egy másfél millás csomagot futárcéggel annak ellenére, hogy a kártyákat akár egyenként is fuvaroztathatta volna. Úgy kisebb a kár esélye. Az is előfordulhatott volna, hogy egész egyszerűen eltűnik a csomagja és bukta az egészet.
-
tatabike
őstag
válasz
Fancy-boy #13658 üzenetére
Az állami Postára gondoltam, hogy esetleg megszűnik, ha nem tud lépést tartani. Mert egyelőre nem tud. Ez nem negatív hozzáállás, ez tény. Bemegyek itt a falumban a hivatalba, aztán olyan, mintha egy DeLorean időgéppel mentem volna....
A baj csak az, hogy nálunk az állam még akkor is foggal-körömmel ragaszkodik bármihez, ha már rég veszteséges. Inkább rálocsolnak egy zsák pénzt....
Biztos nem kellemes, de azért felteszem a kérdést, szerinted ki van jobb helyzetben, akinek Dániában szűnik meg az állása, vagy akinek nálunk?sherlock82
Említettem, régen futár voltam. Akkor még nem volt elterjedve az internet, rengeteg dolgot hordtunk mindenfelé, amit most egy gombnyomással el lehet küldeni pár pillanat alatt a világ bármely sarkába. Viszont akkor még nem volt elterjedve a csomagküldés meg a webáruház sem, az én cégem is egyetlen csomagküldővel volt leszerződve, ami hát izé, ilyen felnőtt segédeszközöket és filmeket forgalmazott webáruházként.Már akkor el kellett volna kezdeni a Postának ilyen irányban kapirgálni. Csak sok olyan helyen, ahol ilyen dolgok eldőlnek, még mindig "elvtársak" ülnek....
-
Fancy-boy
addikt
válasz
tatabike #13656 üzenetére
Nem kell negatívan hozzáállni.
Csomagküldés lesz, kivéve ha feltalálják a teleportálást.
Ott vannak az automaták is. Lehet majd drónnal is szállítani.
Szerintem nem lesz itt semmi megszűnés. Max átalakítás.Egyébként honnan tudod, hogy ott nem megy a "hiszti"?
Vagy szerinted tapsikolnak hozzá, hogy elküldik őket? -
sherlock82
senior tag
válasz
tatabike #13656 üzenetére
A lépéstartásról az jut eszembe, hogy a csomagküldő vállalatok az elmúlt kb 10 évben azért is terjedtek el ennyire, mert a posta nem volt ura helyzetnek. És akkor finoman fogalmaztam .
A távirat megszünt évekkel ezelőtt mert teljes értelmetlen volt maga a szolgáltatás is már, magyarul eljárt felette az idő.
Csekk befizetés helyett több online alkalmazást lehet már választani.
Képeslapot kb senki se ad fel, leszámítva ünnepek alkalmával néhány elvetemültet mint pl. én .Lotto - totó feladása is online megoldható és koynelmes.
Telefonkönyvért vagy fax feladása miatt meg szerintem szintén alig mennek be emberek.
Szóval valami korszerűsítés ráférne a cégre az biztos.
ja, a postakocsin lévő embereknek meg annyi dolguk van fejenként mint egy postahivatalnak összesen, de cserébe nem fizetik meg őket.
-
tatabike
őstag
Ezt olvastátok?
Ott nem problémáznak rajta, mint nálunk. -
Czimby
addikt
Az olcsóbbiknak van bármi buktatója?
-
Fancy-boy
addikt
Nem derült ki.
A DPD hivatalos válasza, hogy nem tudják mi történt a csomaggal.Egyszerűen egy köztes ország depójába beérkezett útközben és utána már nem frissült a nyomkövetés. (a csomagja úton van)
Pedig még le is fotóztam küldés előtt több szögből, doboz nyitva-zárva, centivel együtt és mérlegen.
Ezeket bekérték, de így sem lett meg.
A kártérítést egyelőre nem fizették ki. 500€ értéket csak megfelelő biztosítással küldenék és mellesleg másik futárcéggel.A nyomkövetés alapján valaki hazavitte magával szilveszterezni:
(a januári bejegyzés az a kerestetés indítása volt)
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
minap Németországba külföldi levélként adtam fel egy csomagot, 1,1KG volt, elsőbbségivel ment, 14500 Ft-ot fizettem.... most fel kellene adnom néhány dolgot, szintén Németországba, a csomag 2,1 KG volna. Ha jól látom, a posta alapszolgáltatásában benne van a nyomonkövetés, ergó ha így menne csomagként akkor mivel 3 kg alatt van, az csak 10100 Ft lenne, jól látom?
-
Benhill
senior tag
A postának van archivum arról hogy milyen tértivevényes leveleket vettem át? Maga levél nyilván nincs náluk, de a feladó és az időpont ilyesmi elérhető lehet?
-
sherlock82
senior tag
Vettem ma a vinteden egy mezt. Feladás ma meg is történt Görögországból. Március 4 - 10 közt érkezik meg a csomagautómatába. Ez reális szerintetek, vagy inkább több lesz a gyakorlat szerint?
-
válasz
Fancy-boy #13640 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infókat!
Már nincs meg sajnos a fuvarlevél, de amúgy nagyon rendes volt az eladó, szóval akkor biztos ilyen extra kezelési opciókkal küldte nekem (amikért nem számított fel nekem extra díjat).Ezt a linket nagyon köszi, megy is könyvjelzők közé, a vaterafutár oldalt meg el is felejtem!
-
Fancy-boy
addikt
válasz
fery02 #13639 üzenetére
Szia!
Házhoz mindig drágább. Plusz kérhetett rá az alapnál magasabb értékbiztosítást, esetleg törékeny kezelést. Ennek a jelzései rajta vannak a fuvarlevélen. ( ha még megvan, megtudod nézni )
A posta saját oldalán rendelve MPL postapontra csupán: 1.490 Ft, tehát kedvezőbb mint a Vaterafutáron keresztül. -
Sziasztok!
A közelmúltban volt két esetem is innen Apróról, amikor MPL csomagot kaptam és ledöbbentem, hogy milyen árkülönbségek voltak, mert 3100Ft-ért jött ki házhoz egy picike doboz, miközben pár hétre később 1500Ft-ért érkezett PostaPontra egy szintén picike csomag MPL-lel.
A két végleten okozta a csodálkozást, hogy nem tudom ehhez az árhoz (3100 Ft) milyen opciókat kellett bepipálni vagy egyáltalán hogyan küldte az illető így, a második viszont nagyon baráti ár (a mai világban), annak majd nekem is utána kell néznem, hogy pontosan hogyan, mert pl vaterafutár oldalon töltve ki a szelvényt egy drágább ár jönne ki nálam (ugyanígy PostaPontosként).
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Nem találtam más topikot, így ide írok. Ausztráliában élő barátomnak szeretnék küldeni egy kisebb csomagot (20cmx30cmx40cm, 5-6kg) Pár gyerekjátékot, könyvet küldenék. Ausztráliába van valakinek tuti csomagküldős tippje ami nem 40-50 000 Ft-ba kerül?
-
tatabike
őstag
válasz
Onderon #13634 üzenetére
Nálunk faluhelyen általában ugyanazok hordják ki a küldeményeket. Akkor van gubanc, ha helyettesítés van. Az MPL futárt ismerem, mindig felhív, ha hoz valamit, a GLS futár falubeli, volt, hogy itthon sem voltunk, a teraszról vitte el a tévét, amit a fiamnak küldtem. Szinte sosem találkozom velük, a jattot úgy szoktam adni, hogy 4-5 kézbesítés után egy borítékba beteszem a zsét, és szólok nekik, hogy ott lesz a postaládában, vegyék ki.
Gondolom nagyobb városban ez így nem működik, vagy nem ugyanazok hordják ki a csomagokat. -
Onderon
senior tag
Bocsánat, egy kis frissítés a UPS-hez:
Felhívtam őket, hogy mi újság, csomagom 3. napja náluk, nem történik semmi, mit tudunk tenni, hogy valami legyen? Mondja a kishölgy, hogy ő azt látja a rendszerben, hogy a csomagomat a mai napon biztosan(!) kiszállítja a futár. Mondtam neki, hogy ez azért furi, mert nálam a követési számon annyi látszik, hogy 31-én valaki 2x is átütemezést kért, nem tudom ki, mert én nem, az biztos, azóta viszont semmi újdonság. Mondja kis csilingelő hangon, hogy hát a futár kérte az átütemezést, mára, ezért biztosan(!) ma meg kapom. Mondom neki hogy ne haragudjon, de küldtek 29-én egy emailt, hogy 30-án jön a csomagom, küldtek 30-án reggel egy emailt, hogy a nap végéig jön a csomagom. Nem jött semmi. Most nem küldtek az égvilágon semmit, ha én most nem hívom önöket fel, akkor fogalmam sem lett volna arról, hogy jön ma a csomagom, de ön most azt állítja, hogy ma megkapom. Ez nagyon nem jó így. Nyilván nem mondott erre semmi értékelhetőt. Valamint természetesen azt sem tudta megmondani mikorra ér ide a futár és a futár elérhetőségét sem tudta megadni. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy náluk ilyesmik nem léteznek, de azért mindig rákérdezek, kabalából.
Követési számon ez van:
[kép]Nevetséges. Nevessünk együtt!
-
Onderon
senior tag
Viszonylag sok csomagom érkezik egy évben, a legtöbb esetben a futárok hozzáállásán múlik minden. Sokaknál nem működik az ExpressOne. Nálunk most egy olyan ExpressOne futár van, szerintem hétvégén hívnám akkor is felvenné a telefont. Nyilván nem hívom. A múlthéten felhívott, hogy ne haragudjak, egy kicsit beszorult az egyik utcában, tesz egy kerülőt, így viszont kivisz más csomagokat akkor ha már arra jár, tényleg ne haragudjak, mindenképpen kihozza a csomagomat, de lehet nem a magadott idősávban, ha nem jó, akkor másnap hozza. Mondtam neki semmi gond, itthon leszek jöjjön amikor tud. Még az idősávban odaért. Olyan még nem volt, hogy ne ért volna ide idősávban. Ilyen is van.
DPD futárt láttam merre jár, hívtam nem lesz jó az idősávja, hol lesz szerinte 30 perc múlva, itt és itt, odamegyek, ha nem érek oda időben ne várjon meg! Megvárt, pont rágyújtott egy cigire amikor odaértem, dumáltunk kicsit, megköszöntem, mentünk. Ilyen is van.
Magyar Postánál soha nem tudtam úgy hívni a futárt, hogy felvegye. Viszont legalább az ügyfélszolgálat normális.De a UPS az minden téren förtelem. A futárok nem hajlandóan dolgozni, az ügyfélszolgálat meg bunkó. Sakk-matt. Nem baj, olvastam a minap, hogy 50%-kal kevesebb kiszállítások lesz az Amazontól, be is zuhant a részvényük. Hehe.
-
tatabike
őstag
Minél nagyobb lesz egy cég, annál inkább szorulnak háttérbe az ügyfelek sajnos. Ez majdnem mindenhol tendencia, akad néhány kivétel, de sok beleesik abba a hibába, mint a világhírű előadó, hogy "mindegy, mit csinálok, a nevemmel még a sz@rt is el lehet adni".
Ne legyünk álszentek, ebben azért az ügyfél is vastagon benne van, ahogy akad problémás szolgáltatás, úgy se szeri, se száma az "idióta" ügyfeleknek is. A gond ott kezdődik, mikor a hülyéktől befásult szolgáltató találkozik a normális ügyféllel, és nem tudja kezelni a helyzetet... -
törölt tag
Az elmúlt hónapok történései:
DPD: Már nem először a futár munkaidején túlra rakják a csomagomat, amit sosem szállít ki. Az utolsó 5 rendelésből 2-t nem sikerült elsőre kiszállítani.
ExpressOne: A legújabb dili, hogy fel se csöngetnek, berakják szó nélkül a csomagot a postaládába. Aztán jön az email, hogy sikeres átvétel.. Futár telcsije kikapcsolva. Gyanús, hogy az Alis csomagot hátrébb sorolják, mert több alkalommal depó telítettség miatt nem szállították ki (a Nespressoval és az Amazonnal sosem csináltak ilyet, pedig tőlük többször rendeltem).
Packeta: Teljes sztori itt. Beszabehu.Már nem az első topik, ahol azt olvasom, hogy a UPS milyen rossz. Pedig a 2000-es évek végén milyen menő volt, amikor az Amazontól hozták a csomagot és a vámolás is tök gyorsan ment.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Onderon #13630 üzenetére
A UPS valóban nem a legjobb.
Az ügyfélszolgálatuk hajlamos valótlanságokat állítani.
Bár a részemre rendben kiszállítják a csomagokat, de a felvételnél majd a továbbításnál már akadtak problémák.
Jelenleg talán a FedEx a legmegbízhatóbb. A GLS is egész jó, bár ott is voltak már érdekes dolgok. -
Onderon
senior tag
Teljeséggel felfoghatatlannak tartom, hogy a UPS egyáltalán működhet. Döbbenet amit művelnek. Az egy dolog, hogy több csomag óta futárt sem láttam, azt sem tudom hogyan néz ki, mert nem hajlandóak kiszállítani semmit (Budapest kellős közepén lakom). Oké, peches vagyok, ide ez jutott. De a telefonos ügyfélszolgálat is egy förtelem! És kivédhetetlenek! Mint a Magyar Posta. Az Amazon is sokszor velük küld, sok EU-s cég is őket használja. Gondolom az olcsóság miatt, mert mást elképzelni sem tudok.
Két emailt küldenek, hogy adott napon jön a csomag, természetesen egész napra van megadva, idősávot felejtsd el. Persze nem jött senki. Majd hazudnak a nyomkövetési adatoknál, hogy átütemezés lett kérve. Nem lett. Én általam biztosan nem. Amikor ezt számon kérem, az ügyfélszolgálat leáll velem hisztizni, utána napokig nem történik a csomaggal semmi. Az elmúlt 1 évben már többször kértem az Amazon-t hogy küldjék újra a csomagomat, és ne UPS-szel, mert képtelenség tőlük megkapni bármit is. Hogy mi történik a visszafordított csomagokkal, arról fogalmam sincsen. Ha más cég hozza a megrendelést akkor minden rendben megy. Még a Magyar Postával is. De a UPS-t teljesen alkalmatlannak tartom a csomagszállításra.
Elnézést, ez egy ilyen rant hozzászólás lett, de valahová le kellett írnom. (Írtam a UPS-nek is, de az teljesen érdektelen, senkit nem érdekel ott semmi sem.) Megvárom a választ és szerintem NMHH ügyet csinálok belőle most már. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
dellfanboy #13625 üzenetére
Köszönöm a rövid és lényegre törő választ!
Közben meglátogattam az automatát és a címiraton szereplő sima vonalkódot beolvastattam vele, azt elfogadta. Érdekes módon itt meg nem kérdezte, hogy csomagon szerepel-e a címirat. Én nem raktam rá, mert a GYÍK szerint lakossági ügyfeleknek nem kell, remélem nem lesz vele probléma és célba ér a csomag. -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok,
Kerestem a választ a kérdésemre, de sajnos nem találtam. Tegnap este készítettem címiratot szokás szerint a honlapon, végigvittem a folyamatot, de a korábbiaktól eltérően nem kaptam róla e-mailt a QR kóddal, amivel fel tudnám adni a csomagot az automatában. Ebben az esetben hogyan/milyen kóddal tudom feladni a csomagomat? Eddig mindig a QR kódot olvastattam be az automatánál.
GYÍK ír valami 8 számjegyű kódot. Ez nem a tracking number PN 000 utáni 8 számjegy?
Előre is köszi a segítséget! -
xy.zsolt
őstag
És bakker tényleg kézbesítették
-
xy.zsolt
őstag
Erről az iMILE futárcégről mit tudni? A Temu szállíttat velük, de országon belül csigalassú (3 nap alatt nem jutott Maglódról ide) és se emailt se sms-t nem küldenek. Ennél az MPL is gyorsabb, pedig hát....
-
Benhill
senior tag
Ha még nem adtad fel, akkor postakész boríték esetleg? Azzal 295Ft. /elsőbbségivel 415
Ha nagyon szűkös vagy nem megy bele a borítékba, akkor megvágod az oldalát/alját, és celluxxal + fehér lappal megtolod, hogy egy kicsit nagyobb legyen és szépen nézzen ki.
Utána jól körbe ragasztod nehogy szét nyíljon.
1000 meg 1x adtam már fel igy levelet mindig célba ért. -
chungee
addikt
Köszönöm a válaszokat. Elviszem majd a helyi postára az lesz a legjobb
-
válasz
chungee #13614 üzenetére
Vagy vidd el a helyi postára, majd csinálnak vele valamit.
Ha nem akarsz jófejkedni, akkor kidobod, a közmű cég úgyis küld fizetési emlékeztetőt. Vagy az ügyfél jelzi, hogy nem kapta meg.
Nálunk átszámozták az utcákat. Én mindenhol átírattam a címeket. Pár házzal odébb a tulaj ezt nem tette meg. Folyton hozzánk dobálta be postás a leveleit, pedig ki van írva a nevem, ami nem egyezett a levélen levővel. Eleinte átvittem, bedobtam a megfelelő címre, utána szóltam a tulajnak, hogy jelezze már a megfelelő helyeken a címváltozást. Nem nagyon tette meg. Most már mennek a levelei a kukába rögtön. Majd ha hiányzik neki valami, akkor elintézi végre, ami a dolga lett volna.
Nálad mivel egyszeri eset volt én jó fej lennék és leadnám a postán. -
chungee
addikt
Sziasztok!
A postás tévedésből bedobott hozzám 1 közüzemi levelet. Utca és házszám stimmel csak éppen másik városba szól, másik személynek. Ilyenkor mi a teendőm -
válasz
tatabike #13612 üzenetére
Mocskos egy társaság ez, mivel az ő rendszerük szerint ők még meg se kapták a csomagot így hiába reklamálok náluk. A posta gyorsan válaszolt, ha futárszolgálat szállítja ki akkor biztos, hogy ők nem foglalkoznak ilyen csomagokkal. Akkor azt kellene kideríteni, hogy ki vámolja a szárazföldön érkező Temus csomagokat.
Esetleg a RailCargo Terminal - BILK Zrt?
-
tatabike
őstag
válasz
Narxis #13610 üzenetére
Nos, igen, nem akarlak elkeseríteni, de a DPD-vel már nekem is volt negatív élményem...
Egy érdekesség: mikor kamionoztam, volt, hogy a DPD-től volt fuvarom. Rátolattam egy rámpára és ott kellett állnom egész éjjel. Egyszer bekéredzkedtem a mosdóba, így meglestem, mi is történik, mert hallottam csörgést zörgést a pót felöl, meg guruló hangokat, ilyesmit. A nyitott pótba kb. félig betoltak egy futószalagot, és az olaszokhoz címzett csomagokat arra dobálták, azok potyogtak a platóra. Mikor magas lett a kupac, feljebb emelték. Gyakorlatilag beintegráltak az elosztóba. Elvittem olaszba a cuccot, ott is egy rámpára álltam, ott nem tudom, hogyan szedték ki a csomagokat, de utána találtam 3-4 lapos küldeményt beszorulva a ponyva meg a rakoncák közé, telefon tokok voltak, meg egy könyv.
-
Visszakértem és kaptam a pénzt de tettem bejelentést a postánál is. Egyszerűen nem értem, hogy azóta más csomagom 2-3 nap alatt vámolva lett ez meg ott áll 20 napja. Nem tudok másra gondolni mint, hogy valaki hazavitte.
De most olvastam, hogy állítólag a vámolás gyors és inkább van, hogy hetekig áll náluk a csomag mert kevés a futár és emlékszem a DPD-re volt ilyen panasz, pont nekik kellene hozni a csomagot. Ráadásul amióta a sameday-vel senki nem akar szállítattni azóta rájöttek, hogy ha zooplus-nál utánvéttel rendelnek akkor DPD hozza a csomagot(alapesetben a zooplus-nál nem válaszhatsz DPD és sameday között) és mivel a zooplus Magyarországon is népszerű gondolom az is tett rá egy lapáttal, vagy legalábbis reménykedem, hogy megvan a csomag csak nem tudták még elhozni akkora kapacitáshiány van a DPD-nél.
#13609 szerintem nincs.
-
Sziasztok!
Fel szeretnék adni belföldre egy kb. 20 x 3 x 1 cm terjedelmű, kb. 300 g súlyú csomagot házhoz kézbesítéssel.
Hogyan tudnám ezt a legolcsóbban megoldani?Jól látom, hogy a GLS atuomatából házig kb. 2000 Ft-ért megoldja a feladatot és ettől nincs olcsóbb?
Köszönöm a segítséget
.
-
válasz
tatabike #13606 üzenetére
Az van, hogy földbe állt ez az ország, amúgy facebook-on van temu csoport és ott sok hasonló eset van, van akinek 1 hónap volt a vámkezelés, van aki azóta se kapta meg. Kértem visszatérítést de gyanítom vagy ott van még csak kurva sok a csomag vagy lenyúlta valaki csak azt nem értem, hogy hogy lehet kisétálni a raktárból egy kisebb asztallal. Rendeljen magának az a nyomorult aki ilyet tesz, nem drága. Itthon drága mert 10 ezer a kisebb és ami méretben akkora mint amit vettem az 30-40 ezer is lehet itthon, állítható lábbal úgy hogy nincs semmiféle kivágás benne pohártartónak meg ilyen hülyeségeknek.
Én már semmin se lepődök meg, az külön vicces, hogy a nemzetgazdasági minésztérium ősz óta vizsgálja a futárcégeket. Ennél lassabban nem tudom lehet-e valamit csinálni...
Záporoznak a panaszok az egyik csomagküldő cégre [link]
-
tatabike
őstag
válasz
Narxis #13605 üzenetére
Ez az év vége betett mindenhol, én nem tudom, mi van. A feleségem pl. önkormányzati alkalmazott, úgy kellett befenyíteni munkavégzés megtagadásával a polgármestert, hogy kifizessék a decemberi bérüket, amit már decemberre megígértek, erre január 10-én kellett picsogni, hogy más is pénzből él, helló....
-
Hogyan lehetne elérni azokat akik vámkezelik a szárazföldön érkező Temus árukat? Már rendeltem kisebb terméket ami légi úton jöhetett és már meg is kaptam. Ezek a nyomorultak december 28 óta ülnek rajta. Soha nem fogják kiszállítani.
-
sherlock82
senior tag
válasz
tatabike #13601 üzenetére
De igen értem a problémát.
A válasz benne van a #13602 válaszodban.
Több ilyen esettel találkoztam, szóval én az ilyeneken nem vagyok meglelődve már.fecus
Remek, akkor sikerült megoldani.
Csak nem mindegy milyen áron. : (
Úgy látom a szabályzatot ott is úgy értelmezik, ahogy éppen szeretnék. -
válasz
tatabike #13601 üzenetére
++
Az eredmény, hogy csak meghatalmazással vehetem át mondta az ablak mögött a hölgy. Megcsináltam, aláírattam Anyával, visszamentem másnap, másik hölgy ült az ablak mögött, "ez egy sima csomag, nem kell hozzá meghatalmazás"
Az 50$-os csomagra rávágtak 9880Ft-ot. 1600 vámolási költség és 8280 vám. Csakhogy 150€ alatt csak ÁFA van. De ha az összeg ÁFA, az se stimmel mert az 1600Ft + 50$(~20000Ft) ÁFA-ja ~5845.
A reklamáció díjköteles. -
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13600 üzenetére
Nem értetted az alap problémát. A csomagként feladott küldeményt a posta önhatalmúlag átmínősítette levéllé a súlya miatt, aztán meg nem hajlandó levélként kezelni a mérete miatt. Az hagyján, hogy logika = 0, de mekkora IQ-light lehet az, aki ilyesmit csinál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest