Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- maross: Fogadalmak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- Kalandor: Szeptember 11: hol voltál, mit csináltál, amikor megtudtad?
-
14249 - 14101
14249 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proradeon
őstag
-
gg72
veterán
elromlott az autó, beteg a futár és nincs helyettes, túl sok a csomag és aznapra már nem sikerült beütemezni. Vagy esetleg még, ha új futár tanul be és véletlenül olyan csomagot is ő vett fel, ami nem az ő útvonalához tartozik.
A követésben reggel nézve látszik, hogy próbálják -e, ha felvette, akkor hanyadik lennél.
Például, ahol én vagyok, ott a futár kb 100-120 csomagot tud kézbesíteni egy nap. Amikor 180adik lettem volna, akkor aznap nem jutottam oda. De ők is tudják, hogy kb mennyit bírnak, így lehet fel sem veszi, ha már felette van.
Az ÜF annyit írt, hogy sok a feltorlódott csomag...
-
ripla
addikt
2 napja egy amazonos csomagom (Expressone) nem kerül kézbesítésre, mondván "Kézbesítési ütemezés frissítve" és mindig a következő napot adják meg. Évek óta nem volt velük ilyen problémám, az ügyfélszolgálat elérhetetlen, a futárt is hívtam, aki szokott ide jönni, de ő sem tud semmit. Valakinek van ötlete?
Nekem egy Kínából érkező csomagom van beragadva a Vecsési elosztóközpontba, ami ráadásul valami kínai érdekeltségű központ. Az Express One lenne a kiszállító, de náluk csak a csomagszám szerepel, a csomagkövetés szerint még nem kapták meg.
11 napja nem mozdul a csomag, cirka 30.000 forint értékű, úgyhogy szerintem ezt buktam.
Érdeklődni meg sehol nem lehet, mert megpróbáltam mindenhová emailt írni ami elérhető volt a küldési láncban, de vagy nem válaszolnak, vagy az adott cím nem is létezik.Egyszerűen botrányosnak tartom azt, hogy onnantól kezdve hogy a csomagod elindul, senki nem védi a vevőt az ilyen kellemetlenségek esetén, nincs kinél érdeklődni, nem tudsz senkihez sem fordulni segítségért, csak a jószerencsén és a csomagküldők jóhiszeműségén múlik, hogy megkapod-e a csomagot vagy sem. Vérlázító, komolyan mondom.
Az egyik ismert hazai bankkal volt hasonló esetünk házvásárlásnál, szerződéskötés után elutaltuk az összeget az eladónak, és 30 napig nem volt hír arról hogy odaért volna a pénz. A bank csak széttárta a kezeit, hogy tőlük elment a pénz, sajnálják és viszlát.
A 30-ik nap letelte után épp a Rendőrségen ültünk hogy feljelentést teszünk a bank ellen, amikor pont hívott az eladó hogy most ért oda az összeg.
A szituáció ugyanaz, abban az esetben sem volt senki akihez fordulhattunk volna, pedig ott több tízmillió forintról volt szó. -
azbest
félisten
2 napja egy amazonos csomagom (Expressone) nem kerül kézbesítésre, mondván "Kézbesítési ütemezés frissítve" és mindig a következő napot adják meg. Évek óta nem volt velük ilyen problémám, az ügyfélszolgálat elérhetetlen, a futárt is hívtam, aki szokott ide jönni, de ő sem tud semmit. Valakinek van ötlete?
elromlott az autó, beteg a futár és nincs helyettes, túl sok a csomag és aznapra már nem sikerült beütemezni. Vagy esetleg még, ha új futár tanul be és véletlenül olyan csomagot is ő vett fel, ami nem az ő útvonalához tartozik.
A követésben reggel nézve látszik, hogy próbálják -e, ha felvette, akkor hanyadik lennél.
Például, ahol én vagyok, ott a futár kb 100-120 csomagot tud kézbesíteni egy nap. Amikor 180adik lettem volna, akkor aznap nem jutottam oda. De ők is tudják, hogy kb mennyit bírnak, így lehet fel sem veszi, ha már felette van. -
gg72
veterán
-
Pucur
csendes tag
-
bobalazs
nagyúr
-
kcsa
veterán
-
Pucur
csendes tag
megmozdult
-
kcsa
veterán
-
GBRDVD
tag
A fő bajom az, hogy kérdés nélkül leírják a 3-6 napos kézbesítést, de a valóság ennek jellemzően a sokszorosa, sőt itt vagyok én is, aki másfél hete semmit nem kapott, de nem hogy csomagot, még egy.nyamvadt választ se az emailemre.
Igazából csak bele kellene olvasni a postai károsultak Facebook csoportba, és onnan mazsolázni az igazságot, nem a posta hazugságát leírni újra és újra.
-
kcsa
veterán
Ez igaz, de ha jobban megnézed a teljes cikket, ezek legalább még tovább mentek és idéznek a zárt postás csoportból plusz a postás szakszervezet vezetőjét is megkeresték. És olvasói panaszokat is idéznek.
"A Postát belülről ismerő forrásunk is arról beszélt, hogy nem pusztán átmeneti problémák adódnak, hanem teljes, leállásközeli állapot áll fenn."
Azért ez, meg a végig kritikus hangvétel, meg a Posta basztatása azt jeleti, hogy nem szopták be a Posta porhintését. Ennél többet nem igazán tud a sajtó, hogy fingatja őket.

Csak ennek már az Index, a Telex, a 24.hu címoldalán kéne lennie meg az esti híradókban. A Kontroll meg a HVG jó irány, de egyelőre kevés. Amíg köztünk cirkulálnak ezek a hírek, esetleg FB-csoportokban, addig a Posta nem csinál semmit, nagy ívben szarik bele, már megszokhattuk. Országos botrány kell, hogy elkezdjenek kapálózni.
A fő bajom az, hogy kérdés nélkül leírják a 3-6 napos kézbesítést, de a valóság ennek jellemzően a sokszorosa, sőt itt vagyok én is, aki másfél hete semmit nem kapott, de nem hogy csomagot, még egy.nyamvadt választ se az emailemre.
Igazából csak bele kellene olvasni a postai károsultak Facebook csoportba, és onnan mazsolázni az igazságot, nem a posta hazugságát leírni újra és újra.
-
Pucur
csendes tag
Korszerű szortírozó rendszerek finomhangolása és az informatikai rendszerek integrációja
A valóság:
Source: GoogleEz olyan amikor reklamáltam egy panírozott húst, hogy az egyikbe nem volt hús csak egy nagy panír darab, és arra hivatkoztak hogy igen új az automatizált rendszer és azért történhetett meg, aztán tőlük kiszállítottak egy bánatcsomagot, és ott mondta a srác hogy hát sok új dolgozó van aki nem tudja jelenleg hogyan kell jól csinálni a munkát. Ez az "automatizálás" a valóságban

-
GBRDVD
tag
Ez igaz, de ha jobban megnézed a teljes cikket, ezek legalább még tovább mentek és idéznek a zárt postás csoportból plusz a postás szakszervezet vezetőjét is megkeresték. És olvasói panaszokat is idéznek.
"A Postát belülről ismerő forrásunk is arról beszélt, hogy nem pusztán átmeneti problémák adódnak, hanem teljes, leállásközeli állapot áll fenn."
Azért ez, meg a végig kritikus hangvétel, meg a Posta basztatása azt jeleti, hogy nem szopták be a Posta porhintését. Ennél többet nem igazán tud a sajtó, hogy fingatja őket.

Csak ennek már az Index, a Telex, a 24.hu címoldalán kéne lennie meg az esti híradókban. A Kontroll meg a HVG jó irány, de egyelőre kevés. Amíg köztünk cirkulálnak ezek a hírek, esetleg FB-csoportokban, addig a Posta nem csinál semmit, nagy ívben szarik bele, már megszokhattuk. Országos botrány kell, hogy elkezdjenek kapálózni.
-
kcsa
veterán
"A Posta a HVG-nek tagadta, hogy állandósult lenne a torlódás, és szerintük nincs szó 100 ezer beragadt csomagról. „A küldeményeket folyamatosan dolgozzuk fel, így a kézbesítésében a naponta változó forgalom és az aktuálisan rendelkezésre álló kapacitások függvényében fordulhatnak elő átmeneti torlódások, késések”."
Ez a kedvencem, akkor mégsincs 100.000 beragadt csomag, csak mondjuk 97.000, máris jobban hangzik.

Hát igen, ez így még mindig csak a posta kommunikációjának szolgai ismétlése, véletlenül sem egy komolyan vehető írás.
-
ripla
addikt
Elkezdett felébredni a sajtó végre így 2 hét után. Friss HVG-cikk:
Összeomlás szélén a Posta új ecseri csomagközpontja
Beszédes, hogy a Posta a cikkben jó szokásához híven letagadja a nyilvánvalót.

"A Posta a HVG-nek tagadta, hogy állandósult lenne a torlódás, és szerintük nincs szó 100 ezer beragadt csomagról. „A küldeményeket folyamatosan dolgozzuk fel, így a kézbesítésében a naponta változó forgalom és az aktuálisan rendelkezésre álló kapacitások függvényében fordulhatnak elő átmeneti torlódások, késések”."
Ez a kedvencem, akkor mégsincs 100.000 beragadt csomag, csak mondjuk 97.000, máris jobban hangzik.

-
GBRDVD
tag
Elkezdett felébredni a sajtó végre így 2 hét után. Friss HVG-cikk:
Összeomlás szélén a Posta új ecseri csomagközpontja
Beszédes, hogy a Posta a cikkben jó szokásához híven letagadja a nyilvánvalót.

-
ripla
addikt
Van egy másik csomagom is, elvileg már az országban, viszont szeptember 3 óta semmi nem történt vele.
Az Express One még nem kapta meg, legalábbis ezt írták meg a csomagkövetésük is ezt mutatja, az állítólag szintén Vecsésen lévő kínai érdekeltségű csomag szortírozó raktár meg elérhetetlen. Pontosabban, elvileg augusztus 27-e óta van az országban, azóta történtek vele dolgok (vám pl.), és most szeptember 3 óta csak áll egyhelyben. Tippre ezt a csomagot buktam. -
kcsa
veterán
-
Pucur
csendes tag
-
GBRDVD
tag
Az egész politikába forduló szálat töröltem, legyetek szívesek ne hozzátok vissza.
Teljesen érthető! A Kontrollos link viszont hadd maradjon önmagában, mert ez releváns és a konkrét, jelenleg is tartó, csomagküldésben tapasztalható országos fennakadások hátterében tesz rendet:
Magyar Posta: megismétlődik a 2016-os nagy karácsonyi csomag-káosz?

-
Az egész politikába forduló szálat töröltem, legyetek szívesek ne hozzátok vissza.
-
enginev3.0
félisten
Virág, növény, idős nagymamának sürgős gyógyszer, romlandó étel, határidős rendőrségi dokumentumok üzleti csomagként feladva! Mind állnak egy helyben. Tele van a postás csoport ezekkel a panaszokkal.

A probléma megint 100x nagyobb, mint amennyit kommunikálnak. 2 hét volt, mire ezt a közleményt is kiszenvedték magukból... Nyilván az elementáris panaszáradat hatására, amit el is ismernek a közleményben. A sorok között olvasva ez teljesen egyértelmű.
Japánban már végeztek volna magukkal a posta vezetők, csoportvezető szintig
-
GBRDVD
tag
Olvastam kommenteket hogy van aki virágot vagy növényt rendelt, na az mind pusztult, és lehetnek akár több tízezres értékben is
Virág, növény, idős nagymamának sürgős gyógyszer, romlandó étel, határidős rendőrségi dokumentumok üzleti csomagként feladva! Mind állnak egy helyben. Tele van a postás csoport ezekkel a panaszokkal.

A probléma megint 100x nagyobb, mint amennyit kommunikálnak. 2 hét volt, mire ezt a közleményt is kiszenvedték magukból... Nyilván az elementáris panaszáradat hatására, amit el is ismernek a közleményben. A sorok között olvasva ez teljesen egyértelmű.
-
ripla
addikt
Kolléga, olyannyira igaz a belsős leveled, hogy már hivatalosan is megerősítették! Persze napokkal (hetekkel) később, és persze megint megy a maszatolás. Mintha nem égették meg volna már magukat ezerszer. Az ember esze megáll, komolyan.

Irgalmatlan nagy para van. Konkrétan teljesen leállt a vadi új ecseri HUB, több mint százezer csomag torlódott fel. A járatosok össze-vissza szállítgatják lóhalálában a környékbeli depókba a csomagokat feldolgozásra. Beszédes, hogy sajtóközleményben voltak kénytelenek elismerni (egy részét).

Nagyon jól tudjuk, hogy amikor már a Posta is kénytelen beismerni valamit, akkor már ég a ház. Hozzáteszem, ez is csak tegnap este valamikor történt meg (az elmúlt napokban valami miatt elég gyakran frissítgettem az oldalukat...)
Nagyon remélem, hogy a 2016-os botrányhoz hasonlóan a teljes vezérigazgatóság jelen van Ecseren, és épp libasorban állnak munkafelvételre készen! És lehetőleg be is költöznek hétvégére, valamint vasárnapig ki sem jönnek onnan, amíg fel nem dolgozták a 100 ezer csomagot!!!
Ezek szerint irdatlan szerencsém volt, hogy a múlt hét csütörtökön érkezett USA csomagomat tegnap már meg is kaptam úgy, hogy a vámkezelése is megtörtént.
Kösz az infót, akkor most egy darabig pihentetem az EU-n kívüli vásárlásokat.
Többieknek sok szerencsét a csomagjukhoz! -
kcsa
veterán
Idetévedtem, mert elég régóta várok egy külföldi csomagot, de látom tök feleslegesen várok egyelőre. Itt lenne az ideje beszántani ezt az egész kócerájt.
-
enginev3.0
félisten
Kolléga, olyannyira igaz a belsős leveled, hogy már hivatalosan is megerősítették! Persze napokkal (hetekkel) később, és persze megint megy a maszatolás. Mintha nem égették meg volna már magukat ezerszer. Az ember esze megáll, komolyan.

Irgalmatlan nagy para van. Konkrétan teljesen leállt a vadi új ecseri HUB, több mint százezer csomag torlódott fel. A járatosok össze-vissza szállítgatják lóhalálában a környékbeli depókba a csomagokat feldolgozásra. Beszédes, hogy sajtóközleményben voltak kénytelenek elismerni (egy részét).

Nagyon jól tudjuk, hogy amikor már a Posta is kénytelen beismerni valamit, akkor már ég a ház. Hozzáteszem, ez is csak tegnap este valamikor történt meg (az elmúlt napokban valami miatt elég gyakran frissítgettem az oldalukat...)
Nagyon remélem, hogy a 2016-os botrányhoz hasonlóan a teljes vezérigazgatóság jelen van Ecseren, és épp libasorban állnak munkafelvételre készen! És lehetőleg be is költöznek hétvégére, valamint vasárnapig ki sem jönnek onnan, amíg fel nem dolgozták a 100 ezer csomagot!!!
Olvastam kommenteket hogy van aki virágot vagy növényt rendelt, na az mind pusztult, és lehetnek akár több tízezres értékben is
-
GBRDVD
tag
Van egy ilyen (belsős?) infóm, postai dolgozótól
Én is várom a csomagom, nekem is az elosztóban van, kettő is
Ilyenkor már másnapra megszokott jönni
Most 3-4 napja semmi

-
enginev3.0
félisten
Hát ez ma se ért ide
Na megjött mind a két csomagom
-
-Pityer-
csendes tag
Sziasztok,
Dániából rendeltem csomagot, ami a webshop belső nyilvántartása szerint augusztus 31-én megérkezett Magyarországra. Beszéltem a shop ügyfélszolgálatával, ők is megerősítették, hogy a csomag Magyarországon van. (Sajnos nemzetközi csomagszámom nincs.) A csomagot a Magyar Postának kellene kihoznia, a csomaghoz van is postai nyomkövető számom is. Viszont a Posta applikációban semmit nem látok azon kívül, hogy "A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást".
Szerintetek az normális, hogy négy nap alatt annyi nem jelenik meg az appban, hogy "nemzetközi posta kicserélő központ vecsés" (Rendeltem már Dániából, ugyanebből a webshopból, és az Vecsésre érkezett, azért gondolom, hogy most is oda kellene.) Mit gondoltok? Keresztet vethetek a csomagomra?
Köszi a válaszokat előre is! -
azbest
félisten
Mondom a havi tapasztalataimat:
- UPS Német csomagot másik címre kézbesítették
- FedEx USA csomagot elveszítették az Indianapolisi depóban
- Foxpost Vinted rendelés raktárban státuszban ragadt
- GLS Automata lehasalt. Bent lévő csomagot nem adják ki. 3 munkanap a javításEz mind az elmúlt 2 hétben jött össze. Pechsorozat vagy ennyire lent van már minden?
valójában mi mind egy gyenge szimulációban élünk, csak mivel most ai adatközpontokat kell szimulálni a szimuláción belül, így nem marad kapacitás a hétköznapi dolgokra és ezért megakadnak
Néha még az utcán is látni glitchelő embereket
-
enginev3.0
félisten
Ami ecserrol lemegy szolnokra, és szolnokról szét szórják postákra, azt nem lehetne rögtön ecserrol szétszórni postákra? Just kvescsön
-
enginev3.0
félisten
El se hiszem
Megmozdult a csomagomDe mennyire gyökér rendszernek kell lenni ahhoz hogy egy nyomorult csomag bejárja az egész országot?
Szerk: mondjuk ez csak az egyik csomagom
A másik még mozdulatlan

Hát ez ma se ért ide
-
bobalazs
nagyúr
- GLS Automata lehasalt. Bent lévő csomagot nem adják ki. 3 munkanap a javításEz mind az elmúlt 2 hétben jött össze. Pechsorozat vagy ennyire lent van már minden?
Is-is,az itteni tapasztalatokat olvasván. Jó adag mák kell hogy megkapd időben a csomidat.
-
Fancy-boy
addikt
-
azbest
félisten
Budaörs
Ecser
Szolnok
És onnan az én városom
Szerintem ez kettővel több város mint amennyivel meglehetne oldaniha csak a te csomagodat viszik ja, de remélhetőleg nem egyesével viszik őket
A fának sem a gyökerén nő a levél, hanem van törzs és ágak, gallyak, amik az egyes levelekig eljuttatják. -
enginev3.0
félisten
Hát nem bejárja, hanem az országos központból megy gondolom regionális központba, ahonnan vagy a célba vagy a település postájára megy valsz.
Régebben, nem eus küldeménynél sokkal szivatósabb volt. Mikor pesten gizike nem pipálta ki, hogy megtörtént a vámkezelés és ezért szegedről visszaszállították pestre, ott megint elfelejtette gizike kipipálni és lejött szegedre, majd vissza peste 2-3-4 alkalommal. Mindig teherautóval szállítva. És végül nagy nehezen gizike kipipálta, hogy kiadható. Mert a szegediek nem pipálhatták ki.
Budaörs
Ecser
Szolnok
És onnan az én városom
Szerintem ez kettővel több város mint amennyivel meglehetne oldani -
azbest
félisten
El se hiszem
Megmozdult a csomagomDe mennyire gyökér rendszernek kell lenni ahhoz hogy egy nyomorult csomag bejárja az egész országot?
A másik még mozdulatlan

Hát nem bejárja, hanem az országos központból megy gondolom regionális központba, ahonnan vagy a célba vagy a település postájára megy valsz.
Régebben, nem eus küldeménynél sokkal szivatósabb volt. Mikor pesten gizike nem pipálta ki, hogy megtörtént a vámkezelés és ezért szegedről visszaszállították pestre, ott megint elfelejtette gizike kipipálni és lejött szegedre, majd vissza peste 2-3-4 alkalommal. Mindig teherautóval szállítva. És végül nagy nehezen gizike kipipálta, hogy kiadható. Mert a szegediek nem pipálhatták ki.
-
enginev3.0
félisten
El se hiszem
A másik még mozdulatlan

-
bh
tag
-
azbest
félisten
-
Atomgeszi
nagyúr
"(Egyelőre MPL csomagautomatába sem helyezhetők be ezek a csomagok)."
Hát ez így vicces lesz. -
azbest
félisten
Valaki küldött már vissza amazon.de-ről rendelt csomagot?
Elindítottam a return-t, kaptam egy nyomtatni való DHL matricát, és a keresőjük szerint postára be lehet adni... Ez valóban így van?
Mert oké, hogy Németországban a DHL a posta, de itt?Ráadásul a címkén levő nyomkövetési szám ugye nem is olyan, mint amit a magyar posta használ.
a dhl express a futárszolgálat, a sima dhl a sima német posta
A dhlexpres oldalán van egy infós oldal, ahol kifejezetten írják, hogy az amazonos, sima dhl-es fuvarlevelet a magyar posta kezeli [link] -
Atomgeszi
nagyúr
Valaki küldött már vissza amazon.de-ről rendelt csomagot?
Elindítottam a return-t, kaptam egy nyomtatni való DHL matricát, és a keresőjük szerint postára be lehet adni... Ez valóban így van?
Mert oké, hogy Németországban a DHL a posta, de itt?Ráadásul a címkén levő nyomkövetési szám ugye nem is olyan, mint amit a magyar posta használ.
-
ripla
addikt
Csodás...
-
enginev3.0
félisten
Közben ránéztem a NAV oldalára, és milyen jól tettem mert meglett a VPID számom, úgyhogy gyorsan ráírtam a nyomtatványra, ledátumoztam, aláírtam, telefonnal lefényképeztem, a képeket csatolva a webshop rendelésével és a fizetési online számlával együtt, beküldtem a Posta vámokkal kapcsolatos oldalán keresztül, csomagszámmal együtt természetesen.
Innentől tényleg nem tudok többet tenni az ügy érdekében, a labda a Posta térfelén pattog.bementem személyesen, mikor mondtam hogy mi a helyzet már azzal kezdte hogy megnyitott az új depo, azért vannak késések, de azért ránézett, és mondta hogy ja, várni kell, majd jön
-
ETOM
addikt
Nekem egy USA-ból feladott csomag van ott Vecsésen, és elvileg küldeniük kellene egy sms-t vagy email-t, amivel elindulhat a bejelentés folyamata.
Viszont, mivel már utánaolvastam, tudom hogy kell online bejelenteni a vámvizsgálatra, csak várom a NAV-tól ezt a VPID számot, amit szintén rá kell írni a pdf nyomtatványra. Már kinyomtattam kitöltve, csak ezt a számot, a dátumot, meg az aláírást kell ráírnom tollal. Szóval nem fogom megvárni az értesítésüket, ha meglesz ez a VPID szám ráírok mindent, aztán beküldöm online.Amúgy meg, most az én helyzetemből nézzük meg a dolgot.
Megjött a csomag még múlt hét csütörtökön, ültek rajta 24 órát, utána megjelent a csomagkövetésnél ez a vámos infó, és azóta a Posta semmilyen tájékoztatást nem küldött. Tehát a csomagom megérkezése óta eltelt több mint 72 óra (csak munkanapokat számolok), és nincs sms, nincs email, nincs semmi.
Innentől kezdve, ha mondjuk nem érnék rá ezzel foglalkozni, akkor honnan kéne tudnom hogy mi a teendőm? Egyáltalán, honnan kéne tudnom hogy a csomag már az országhatáron belül dekkol több mint 72 órája? Illetve honnan kéne tudnom hogy mit és hogyan kellene kitölteni és kinek kellene visszaküldeni?
Minden infóm amim van, innen a fórumból meg a netről szedtem össze. Eltelt több mint 72 óra, és a Posta a kisujját nem mozdította meg, hogy tájékoztasson.Ez miféle szolgáltatás? Milyen hozzáállás ez az ügyfelekhez? Egy normálisan működő cégnél ilyen hozzáállásért páros lábbal rúgnának ki mindenkit, akinek a Posta részéről ehhez köze van. Ezek nemhogy nem partnerek az ügyfél felé, de valójában azt várják el, hogy én érdeklődjek meg intézkedjek a csomagom után úgy, hogy email-re nem válaszolnak, a telefont 29 percnyi csörgetés után sem veszik fel.
Szemrebbenés nélkül fel fogom őket jelenteni a rendőrségnél, ha ezek után a csomagot visszaküldik vagy ellopják.[link] Itt látni, hogy van baj náluk
Ma írtak, hogy adjak nevet és címet amire csomagot várom kiváncsi leszek.. -
ripla
addikt
De az én csomagom egyszerűbb
Ki kell szállítani és ennyi
Még ezt sem tudják megugraniKözben ránéztem a NAV oldalára, és milyen jól tettem mert meglett a VPID számom, úgyhogy gyorsan ráírtam a nyomtatványra, ledátumoztam, aláírtam, telefonnal lefényképeztem, a képeket csatolva a webshop rendelésével és a fizetési online számlával együtt, beküldtem a Posta vámokkal kapcsolatos oldalán keresztül, csomagszámmal együtt természetesen.
Innentől tényleg nem tudok többet tenni az ügy érdekében, a labda a Posta térfelén pattog. -
enginev3.0
félisten
Nekem egy USA-ból feladott csomag van ott Vecsésen, és elvileg küldeniük kellene egy sms-t vagy email-t, amivel elindulhat a bejelentés folyamata.
Viszont, mivel már utánaolvastam, tudom hogy kell online bejelenteni a vámvizsgálatra, csak várom a NAV-tól ezt a VPID számot, amit szintén rá kell írni a pdf nyomtatványra. Már kinyomtattam kitöltve, csak ezt a számot, a dátumot, meg az aláírást kell ráírnom tollal. Szóval nem fogom megvárni az értesítésüket, ha meglesz ez a VPID szám ráírok mindent, aztán beküldöm online.Amúgy meg, most az én helyzetemből nézzük meg a dolgot.
Megjött a csomag még múlt hét csütörtökön, ültek rajta 24 órát, utána megjelent a csomagkövetésnél ez a vámos infó, és azóta a Posta semmilyen tájékoztatást nem küldött. Tehát a csomagom megérkezése óta eltelt több mint 72 óra (csak munkanapokat számolok), és nincs sms, nincs email, nincs semmi.
Innentől kezdve, ha mondjuk nem érnék rá ezzel foglalkozni, akkor honnan kéne tudnom hogy mi a teendőm? Egyáltalán, honnan kéne tudnom hogy a csomag már az országhatáron belül dekkol több mint 72 órája? Illetve honnan kéne tudnom hogy mit és hogyan kellene kitölteni és kinek kellene visszaküldeni?
Minden infóm amim van, innen a fórumból meg a netről szedtem össze. Eltelt több mint 72 óra, és a Posta a kisujját nem mozdította meg, hogy tájékoztasson.Ez miféle szolgáltatás? Milyen hozzáállás ez az ügyfelekhez? Egy normálisan működő cégnél ilyen hozzáállásért páros lábbal rúgnának ki mindenkit, akinek a Posta részéről ehhez köze van. Ezek nemhogy nem partnerek az ügyfél felé, de valójában azt várják el, hogy én érdeklődjek meg intézkedjek a csomagom után úgy, hogy email-re nem válaszolnak, a telefont 29 percnyi csörgetés után sem veszik fel.
Szemrebbenés nélkül fel fogom őket jelenteni a rendőrségnél, ha ezek után a csomagot visszaküldik vagy ellopják.De az én csomagom egyszerűbb
Ki kell szállítani és ennyi
Még ezt sem tudják megugrani -
ripla
addikt
Nekem sem jött meg ma sem a 2 csomagom, már 1 hete
Szánalmasak.De a kommented után hívni sincs kedvem őket
Szemrebbenés nélkül fel fogom őket jelenteni a rendőrségnél, ha ezek után a csomagot visszaküldik vagy ellopják. -
enginev3.0
félisten
Az előbb megint megpróbáltam, 29 perc után raktam le. Ez szolgáltatás?
Innentől kezdve 2 dolog fog történni.
Megvárom a NAV-tól az igénylett VPID számot, amit szintén bele kéne írni a pdf-be, ami a vámkezeléshez kell, ha az megvan, akkor beleírom, kitöltöm, kinyomtatom, lefényképezem és a fényképeket beküldöm nekik online.
Ha pedig a csomag valahogy mégsem jutna el hozzám, eltűnik vagy visszamegy a feladónak (akiknek már megírtam, hogy a postánk egy hulladék, úgyhogy ne csodálkozzanak ha visszamenne a csomag, nem miattam fog megtörténni), akkor fel fogom őket jelenteni a rendőrségen, mert konkrétan egy cirka 150.000 forintos csomagról beszélünk, az pedig bőven kimeríti a nagyértékű lopás kategóriáját.
És rohadtul nem érdekelnek a problémáik, oldják meg. A Posta 50 éve nem működik úgy, ahogy az elvárható lenne, mert mindig van valami kifogásuk rá. Én meg ezeket leszarom. Ha nincs csomag, menni fog a rendőrségi feljelentés. Rohadtul elegem van.Nekem sem jött meg ma sem a 2 csomagom, már 1 hete
Szánalmasak.De a kommented után hívni sincs kedvem őket
-
ripla
addikt
Azt hiszem 15-16 percig hívtam őket mire felvették, de lehet a foxpost volt már nem emlékszem
Az előbb megint megpróbáltam, 29 perc után raktam le. Ez szolgáltatás?
Innentől kezdve 2 dolog fog történni.
Megvárom a NAV-tól az igénylett VPID számot, amit szintén bele kéne írni a pdf-be, ami a vámkezeléshez kell, ha az megvan, akkor beleírom, kitöltöm, kinyomtatom, lefényképezem és a fényképeket beküldöm nekik online.
Ha pedig a csomag valahogy mégsem jutna el hozzám, eltűnik vagy visszamegy a feladónak (akiknek már megírtam, hogy a postánk egy hulladék, úgyhogy ne csodálkozzanak ha visszamenne a csomag, nem miattam fog megtörténni), akkor fel fogom őket jelenteni a rendőrségen, mert konkrétan egy cirka 150.000 forintos csomagról beszélünk, az pedig bőven kimeríti a nagyértékű lopás kategóriáját.
És rohadtul nem érdekelnek a problémáik, oldják meg. A Posta 50 éve nem működik úgy, ahogy az elvárható lenne, mert mindig van valami kifogásuk rá. Én meg ezeket leszarom. Ha nincs csomag, menni fog a rendőrségi feljelentés. Rohadtul elegem van. -
enginev3.0
félisten
Ezekkel kapcsolatba kerülni... több mint 7 perce csörög a telefon és "minden ügyintézőnk foglalt, kérjük szíves türelmét". Nos, nem a türelmemről vagyok híres.
Ez mellett semmilyen tájékoztatást nem kaptam, sem email-ben, sem sms-ben. Ezek után mégis honnan kellene tudnom hogy mit kell csinálnom?
Teljesen egyértelmű, hogy a Posta nem partner az ügyfelek számára. Nemzetközi piacon ezek 3 perc alatt véreznének el, minden szempontból.
Pedig mintha létezne valami olyan jogszabály is, hogy az ilyen hívásoknál 1 percen belül kötelező felvenni a telefont, úgy látszik a Postára ez sem vonatkozik.
Közben 9 perc után leraktam, ezt az egész Magyar Postát a világűrbe kellene kilőni, működésképtelen rakás szar.Azt hiszem 15-16 percig hívtam őket mire felvették, de lehet a foxpost volt már nem emlékszem
-
ripla
addikt
Ezekkel kapcsolatba kerülni... több mint 7 perce csörög a telefon és "minden ügyintézőnk foglalt, kérjük szíves türelmét". Nos, nem a türelmemről vagyok híres.
Ez mellett semmilyen tájékoztatást nem kaptam, sem email-ben, sem sms-ben. Ezek után mégis honnan kellene tudnom hogy mit kell csinálnom?
Teljesen egyértelmű, hogy a Posta nem partner az ügyfelek számára. Nemzetközi piacon ezek 3 perc alatt véreznének el, minden szempontból.
Pedig mintha létezne valami olyan jogszabály is, hogy az ilyen hívásoknál 1 percen belül kötelező felvenni a telefont, úgy látszik a Postára ez sem vonatkozik.
Közben 9 perc után leraktam, ezt az egész Magyar Postát a világűrbe kellene kilőni, működésképtelen rakás szar. -
ripla
addikt
Már nem tudom szerkeszteni.
A következő pont, "Küldeményen szereplő címadatok". Honnan a p*csából tudjam, hogy mit írtak rá? Ott van az orruk előtt a csomag, nézzék meg. Komolyan nem hiszem el... Mert beírhatom oda a saját címemet, de ha nem az van a csomagon, akkor? Máris elindul egy jogi hercehurca, hogy nem azt adtam meg ami a csomagon szerepel, és honnan kéne tudnom, hogy 30.000 km-re innen mit írtak rá arra a csomagra, ami ott van náluk? Érted... totális agyf*sz.
-
ripla
addikt
Azért nem gyenge a Posta pdf-e amit ki kellene tölteni, ránéztem arra amit írtál. USA webshop, de írjak be nekik nevet meg irányítószámot. Névnek beírom a webshop elérhetőségét, irányítószámot meg nem adok, mert honnan a francból kellene tudnom, hogy egy amerikai webshopnak mi az irányítószáma. Visszaküldési cím van, de ott meg honnan kéne tudnom hogy melyik szám micsoda.
4258 E 237 N, Rigby, ID 83442, US, ebből melyiket kéne megadni, írjam be az egészet, vagy mi? Értelemszerűen nem értek az amerikai címekhez.
Meg ilyen hogy "közelebbi cím", ez pl. mit takar? Milyen "közelebbi cím"? Mi az hogy "közelebbi cím"? Adjak meg egy közelben lévő hamburgerezőt, vagy mi a f*szra kíváncsiak, de tényleg.
Ezek b*zmeg annyira nincsenek képben a Világgal, hogy az döbbenetes. De az egész oldal megfogalmazása olyan, mintha egy jogszabály gyüjteményt nyitnék ki, teljesen száraz szöveg, amiből egy átlagember egy k*rva szót nem fog érteni. Nekem is többször el kell olvasnom, hogy mi az istent akarnak közölni. -
ripla
addikt
-
bh
tag
Meg szeretném várni a hétfőt, hogy mi történik egyáltalán, mivel péntek délután jött a vámos infó, de aznap meg hétvégén amúgy se foglalkozott vele senki.
A másik dolog, hogy fogalmam sincs hogyan működik ez az egész, csak a neten található más emberek véleményére tudok hivatkozni. Úgy tudom a Posta küld valami belépési kódot és azzal tudom megindítani a folyamatot.
Harmadrészt meg, addig nem akarok kavarni semmit, amíg nem tudom hogy ők mit akarnak lépni.A címet nem tudom jól írták-e, én rendeléskor megadtam mindent, aztán hogy ők mit írtak rá, azt csak a jó ég tudja.
A mail cím viszont biztosan jó, mert oda kaptam értesítést amikor feladták.
De holnap persze mindentől függetlenül nézni fogom hogy mi történik, és ha mondjuk 10 óra magasságában még semmi, akkor elkezdek telefonálni, meg neten keresztül intézkedni.Amúgy a Postánál regisztrálva vagyok, névvel, címmel, telefonszámmal. Nem is értem miért nem úgy működik mint a GLS-nél. Megadsz náluk egy regisztrációs mail címet, onnantól kezdve ha azzal a mail címmel rendelsz akárhonnan és GLS szállítást kérsz, automatikusan összekapcsolja minden rendelésedet a GLS fiókoddal, és magától tudja a rendszer hogy az a tiéd.
Gondolom egy Postától ezt elvárni hatalmas kihívás lenne.mert a posta digitális szolgáltatásai kb 2014-ben meg lettek csinálva aztán többet senki se nyúlt hozzá
-
ripla
addikt
Meg szeretném várni a hétfőt, hogy mi történik egyáltalán, mivel péntek délután jött a vámos infó, de aznap meg hétvégén amúgy se foglalkozott vele senki.
A másik dolog, hogy fogalmam sincs hogyan működik ez az egész, csak a neten található más emberek véleményére tudok hivatkozni. Úgy tudom a Posta küld valami belépési kódot és azzal tudom megindítani a folyamatot.
Harmadrészt meg, addig nem akarok kavarni semmit, amíg nem tudom hogy ők mit akarnak lépni.A címet nem tudom jól írták-e, én rendeléskor megadtam mindent, aztán hogy ők mit írtak rá, azt csak a jó ég tudja.
A mail cím viszont biztosan jó, mert oda kaptam értesítést amikor feladták.
De holnap persze mindentől függetlenül nézni fogom hogy mi történik, és ha mondjuk 10 óra magasságában még semmi, akkor elkezdek telefonálni, meg neten keresztül intézkedni.Amúgy a Postánál regisztrálva vagyok, névvel, címmel, telefonszámmal. Nem is értem miért nem úgy működik mint a GLS-nél. Megadsz náluk egy regisztrációs mail címet, onnantól kezdve ha azzal a mail címmel rendelsz akárhonnan és GLS szállítást kérsz, automatikusan összekapcsolja minden rendelésedet a GLS fiókoddal, és magától tudja a rendszer hogy az a tiéd.
Gondolom egy Postától ezt elvárni hatalmas kihívás lenne. -
gyulaszu
senior tag
De miért nem nézel rá? Azt hiszem a tracking szám és az irányítószám elég a belépéshez és online lehet nyilatkozni.
Egyébként biztos vagy benne, hogy meg lett adva helyesen az email címed és/vagy mobilszámod? Vagy hogyan kellene értesítsenek? -
ripla
addikt
-
bh
tag
Direkt rendeltem a postával mert nekem mindig tok gyorsak
Hát most nem jött összeNálam ideért 1 hét alatt.. most megint várok egy csomagot mpl-el szóval majd 2 hét múlva
-
gyulaszu
senior tag
USA, konkrétan. Tudom hogy vámköteles, legalábbis a jogszabályok alapján, de a Posta app még most is ugyanazt írja, mint ami ott van fentebb a képen.
Ja azt láttam, hát nem szeretnék heteket várni, azért na, USA-ból ideért 6 nap alatt.
Szerintem az lesz, hogy meglátom holnap mi történik, mert ez a vámos értesítés pénteken délután fél 3-kor jött, gondolom már senkit nem érdekelt aznap, aztán ha nem történik semmi, akkor elkezdek érdeklődni hogy mi van már.De amúgy ezt a vámos hülyeséget sem értem, hogy miért kellene nekem papírokat kitöltenem, mérjék le, reptéri poggyász szkenerrel nézzenek bele, szabjanak ki egy fizetendő vám árat, küldjék ki a csomagot, én meg a postásnak kifizetem. Egy működő rendszerben kb. ennyi dolgom lenne csak, hogy fizetek és átveszem.
-
ripla
addikt
USA, konkrétan. Tudom hogy vámköteles, legalábbis a jogszabályok alapján, de a Posta app még most is ugyanazt írja, mint ami ott van fentebb a képen.
Ja azt láttam, hát nem szeretnék heteket várni, azért na, USA-ból ideért 6 nap alatt.
Szerintem az lesz, hogy meglátom holnap mi történik, mert ez a vámos értesítés pénteken délután fél 3-kor jött, gondolom már senkit nem érdekelt aznap, aztán ha nem történik semmi, akkor elkezdek érdeklődni hogy mi van már.De amúgy ezt a vámos hülyeséget sem értem, hogy miért kellene nekem papírokat kitöltenem, mérjék le, reptéri poggyász szkenerrel nézzenek bele, szabjanak ki egy fizetendő vám árat, küldjék ki a csomagot, én meg a postásnak kifizetem. Egy működő rendszerben kb. ennyi dolgom lenne csak, hogy fizetek és átveszem.
-
gyulaszu
senior tag
Üdv.
Van egy nemzetközi csomagom a vecsési központi elosztóban, amivel kapcsolatban 2 különböző üzenetet kaptam, legalábbis én 2 külön értelmű üzenetként értékelem.
Mutatom.

Szóval az egyikben azt írja, hogy valami adatokat várnak, elvileg tőlem mint ügyféltől, pedig semmilyen értesítést nem kaptam.
A másik szerint viszont minden utólagos költség a vámmal együtt 0 forint, szóval akkor mire várunk?Valakinek ötlet, tapasztalat, tanács, bármi?
Szerintem 1 nap és 8 perc kellett a rendszernek ahhoz, hogy rájöjjön hogy a csomag esetleg vámköteles. EU-n kívülről jön egyébként?
-
enginev3.0
félisten
Üdv.
Van egy nemzetközi csomagom a vecsési központi elosztóban, amivel kapcsolatban 2 különböző üzenetet kaptam, legalábbis én 2 külön értelmű üzenetként értékelem.
Mutatom.

Szóval az egyikben azt írja, hogy valami adatokat várnak, elvileg tőlem mint ügyféltől, pedig semmilyen értesítést nem kaptam.
A másik szerint viszont minden utólagos költség a vámmal együtt 0 forint, szóval akkor mire várunk?Valakinek ötlet, tapasztalat, tanács, bármi?
Lehet hogy nálad is csak a fenti hiba van
Hogy a csomagok nagyrésze késik a posta miattPár hszt olvass vissza
-
ripla
addikt
Üdv.
Mutatom.

-
enginev3.0
félisten
-
enginev3.0
félisten
Ez mostani?
Nem akkori "hír" amikor Budaörsön létrehozták azt a csomagelosztó központot vagy mit?Mert hú de jó ötlet ha minden csomag oda megy és onnan ki, akkor is ha két faluval arrébb kellene csak vinni.
Akkor voltak ilyen csúszások az elején.
Ha ez friss akkor elég gáz, hogy ott egy működő rendszer és nem képesek beüzemelni.Igen ez mostani
-
tatabike
őstag
Ez mostani?
Nem akkori "hír" amikor Budaörsön létrehozták azt a csomagelosztó központot vagy mit?Mert hú de jó ötlet ha minden csomag oda megy és onnan ki, akkor is ha két faluval arrébb kellene csak vinni.
Ha ez friss akkor elég gáz, hogy ott egy működő rendszer és nem képesek beüzemelni.Azért, mert van egy csomag a 100-ból, ami a szomszédba megy, nem fognak külön autóval rohangálni.
Pár éve az EBM-Papst (ventilátor) cuccait hordtam kamionnal. A celldömölki gyárban készült, budapesti cég megrendelését is el kellett vinni a németországi központba, és onnan szállították vissza Budapestre. (Ezért olyan "ólcsók"
) -
Met
nagyúr
Most 3-4 napja semmi
Ez mostani?
Ha ez friss akkor elég gáz, hogy ott egy működő rendszer és nem képesek beüzemelni. -
ETOM
addikt
Most 3-4 napja semmi
Köszi, hogy megosztottad
Reméljük azért a héten rendeződik. -
enginev3.0
félisten
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok, nem világos, hogy a "Posta, csomagküldés" topik az csak Magyar Posta vagy más csomagküldés is ide való. Nekem DPD-re lenne kérdésem.
Rendeltem egy csomagot automatába, amit "DPD AlzaBox" megnevezéssel választottam a felajánlott listából.
- 1. értesítés jött, hogy kézbesítés sikertelen, nem tudták elhelyezni az automatába, másnap újra próbálják
- megnézem a mydpd fiókban, nem elérhető a csomag átirányítás funkció, csak az elutasítás
- nem másnap, hanem 2 nap múlva jön a 2. értesítés, hogy megint sikertelen, nem tudták elhelyezni az automatába, hanem helyette átirányítják egy MÁSIK AUTOMATÁBA. Hogy mi az anyámért nem átvevőhelyre viszik ilyenkor, ami nem lehet tele, azt nem értem
- mydpd fiókban, továbbra sem tudom én kérni az átirányítást
- majd jön az értesítés, hogy az utolsó próbálkozás is sikertelen, így CSAK SZEMÉLYESEN tudom átvenni a csomagot a depóban, nincs mód többszöri átirányításra. Ha nem veszem át, visszaküldik a feladónak.Így most utaznom kell 1 órát MUNKAIDŐBEN, hiszen hétvégén nincs nyitva a depó, hogy átvegyek egy nyomorult csomagot. User experience-ből jeles...
Azt szeretném kérdezni, hogy járt-e bárki így, illetve mit tudok tenni, hogy legközelebb elkerüljem ezt. Azt nem lenne kellemes megoldás, hogy soha többet ne rendeljek automatába csomagot...
Szia!
Sajnos az Alzaboxok egyébként is nagyon telítettek a saját rendeléseikkel, így 1-1 nagyobb DPD csomagnak csoda ha jut éppen szabad rekesz.
Tehát ezzel mindig érdemes számolni és ha van rá lehetőség, akkor a térképről nem Alzaboxba kérni hanem mondjuk GLS automatába.
Azoknak a telítettsége elég jól nyomon követhető, míg az Alzabox lutri.
A DPD futárszolgálattal szemben amúgy sem érdemes magas igényeket támasztani, ezt már megtapasztaltam. -
Mauzes
addikt
Sziasztok, nem világos, hogy a "Posta, csomagküldés" topik az csak Magyar Posta vagy más csomagküldés is ide való. Nekem DPD-re lenne kérdésem.
Rendeltem egy csomagot automatába, amit "DPD AlzaBox" megnevezéssel választottam a felajánlott listából.
- 1. értesítés jött, hogy kézbesítés sikertelen, nem tudták elhelyezni az automatába, másnap újra próbálják
- megnézem a mydpd fiókban, nem elérhető a csomag átirányítás funkció, csak az elutasítás
- nem másnap, hanem 2 nap múlva jön a 2. értesítés, hogy megint sikertelen, nem tudták elhelyezni az automatába, hanem helyette átirányítják egy MÁSIK AUTOMATÁBA. Hogy mi az anyámért nem átvevőhelyre viszik ilyenkor, ami nem lehet tele, azt nem értem
- mydpd fiókban, továbbra sem tudom én kérni az átirányítást
- majd jön az értesítés, hogy az utolsó próbálkozás is sikertelen, így CSAK SZEMÉLYESEN tudom átvenni a csomagot a depóban, nincs mód többszöri átirányításra. Ha nem veszem át, visszaküldik a feladónak.Így most utaznom kell 1 órát MUNKAIDŐBEN, hiszen hétvégén nincs nyitva a depó, hogy átvegyek egy nyomorult csomagot. User experience-ből jeles...
Azt szeretném kérdezni, hogy járt-e bárki így, illetve mit tudok tenni, hogy legközelebb elkerüljem ezt. Azt nem lenne kellemes megoldás, hogy soha többet ne rendeljek automatába csomagot...
-
ETOM
addikt
-
bobalazs
nagyúr
Az milyen már hogy tegnap reggel 7kor megérkezett Nk-ra, ki lett adva kiszállításra reggel 7kor, és délután 5kor rákérdeztem a postán, azt mondta hogy még az elosztóban van.
Kérdés hogy a nyomkövető miért írja hogy idejött ha egyszer nem.
Most pedig megérkezett a csomag! dejóóüó -
matesz5
csendes tag
-
bh
tag
-
djbahool
senior tag
-
Fancy-boy
addikt
Szia,
Másik böngészőből próbáltad?
-
bh
tag
másnál is bajos most az mpl? kedden adtak fel nekem egy csomagot, azóta konkrétan 0 infó
-
djbahool
senior tag
Sziasztok,
MPL Online címiratkitöltőt használnám (életemben először), de a végén a véglegesítem a feladás gomra kattintás után nem történik semmi. (folyamatjelző pár mp-ig, aztán semmi)
Elvileg ilyenkor kellene címiratnak generálódni.
Tud vki segíteni mit rontok el? -
azbest
félisten
Üdv!
Lenne egy SD kártyám amit postázni kellene. Hogy lenne a legegyszerűbb? Levélként?Hát az attól függ, hogy mennyire értékes.
Ha bliszterben van, tehát nem papírvékony, akkor vlasz levélként már nem is veszik fel.
Ha csak maga egy microsd kártya és nem értékes és levélben adod fel, akkor minimum ragaszd fel egy vastagabb papírlapra, nehogy kiszakadjon, kisessen belőle
Ha valami automatás csomagként adod fel, akkor érdemes valami érzékelhető méreű dobozba tenni, mert ha túl apró, akkor könnyen elveszik.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Üdv!
Lenne egy SD kártyám amit postázni kellene. Hogy lenne a legegyszerűbb? Levélként? -
dellfanboy
őstag
második gép vitte az első 13karaktert.. emailt még nem kaptam, de szerencsére a trackingnél már látszik, hogy
somagautomatánál küldeményfeladás kezdeményezveremélem minden ok lesz
célba ért. csüt10fele adtam fel pénteken landolt 930kor. kevesebb mint 24óra. pest megye-kaposvár
-
tatabike
őstag
Vannak érdekes dolgok. Én egyszer a Foxpost miatt hordtam ki lábon egy infarktust. Eladtam egy hasonló értékű VGA-t, mint a Te telefonod, és pont akkor volt valami nagy vihar, és beázott az elosztójuk, ahol épp bent volt az én csomagom is. Másnap úgy vitte ki a futár a címre, hogy csöpögött belőle a víz...
Szerencsére atombiztosan csomagolok, akár egy hajó után is lehet kötni és úsztatni, de azért bent volt a zabszem....
-
Ronam
addikt
Nekem sem volt velük problémám, de azért azt hozzátenném, hogy ezt az automata témát nem erőltettem eddig, ezek után sem fogom 🤣.
-
tatabike
őstag
Nemrég kaptam egy email-t egy hölgytől, hogy adtam-e fel csomagot július 29 lejáratú dátummal. Beszéltem vele telefonon, hozzá szállították ki a telefont, több mint egy hete!!! Ő aznap jelezte is a GLS-nek, azóta nála van, ma megy érte a futár, és jövő hétre végre a helyére kerül
. Az biztos, hogy máskor ilyen értékű csomagot nem fogok feladni, köszi mindenkinek a segítséget!Ez nagyon pozitív.
Kicsit megütköztem ezen a sztorin, nekem a GLS a non plus ultra. Soha semmi gondom nem volt velük még, van ismerősöm futár, kamionsofőr, logisztika területén is náluk. -
Fancy-boy
addikt
Nemrég kaptam egy email-t egy hölgytől, hogy adtam-e fel csomagot július 29 lejáratú dátummal. Beszéltem vele telefonon, hozzá szállították ki a telefont, több mint egy hete!!! Ő aznap jelezte is a GLS-nek, azóta nála van, ma megy érte a futár, és jövő hétre végre a helyére kerül
. Az biztos, hogy máskor ilyen értékű csomagot nem fogok feladni, köszi mindenkinek a segítséget!Remek hírek!
"Ő aznap jelezte is a GLS-nek, azóta nála van"
Érdekes...
Mindenesetre ez másnak is tanulságos lehet. Szívesen! -
Narxis
nagyúr
. Az biztos, hogy máskor ilyen értékű csomagot nem fogok feladni, köszi mindenkinek a segítséget!Huhh, nagyon örülünk ennek a hírnek. Rendes a hölgy, hogy telefonált és nem tette zsebre. A GLS-nek pedig jár a fekete pont.
-
Ronam
addikt
. Az biztos, hogy máskor ilyen értékű csomagot nem fogok feladni, köszi mindenkinek a segítséget! -
Ronam
addikt
-
Fancy-boy
addikt
„Rendszeradataink alapján a csomag beazonosítatlan csomagként felvételre kerülhetett"
Ezzel indítottak, és pont 2 perccel ezelőtt kaptam egy újabb levelet tőlük:
„Szeretném kérni a türelmét, a csomagtörténet kivizsgálása még folyamatban van. A rekesznyitások és az Öntől kapott információ alapján az első rekesznyitás során becsukásra került a rekesz ajtaja, majd a következőként választott rekeszbe sajnos téves csomagszámon került be a csomag. A keresést ez alapján folytatjuk."
Természetesen szóba került már a rendőrségi feljelentés, és a jogi útra terelés, de úgy tűnik, hogy nem igazán zavarja őket.
Akkor majd csak lesz valami.
A vevőnek meg érdemes átküldeni a képernyőmentést erről az üzenetről, hátha türelmesebb lesz. -
Ronam
addikt
Mit mondtak a GLS-nél? Nyilván nem azt, hogy nincs meg a csomag és viszlát.
Azt írd meg nekik, amit mondtam.
Ellenőrizzék a rekesznyitási eseményeket és a kamerafelvételeket, mert különben lopás miatt rendőrségi feljelentést teszel. Amit lehet meg is kellene tenned.
Kihez?
GLS írásos kivizsgálás + bizonyítékok megőrzésének kérése
→ ha nincs érdemi válasz vagy lopás gyanúja fennáll: rendőrségi feljelentés
→ békéltető testület/panaszkezelési út → szükség esetén jogi lépések. (polgári per)Ami különösen fontos: ne hagyd, hogy a GLS egyszerűen "eltűnt csomagként" lezárja az ügyet anélkül, hogy tisztáznák, melyik rekesz mikor nyílt ki, ki férhetett hozzá, és mi történt a futár általi ürítéskor.
„Rendszeradataink alapján a csomag beazonosítatlan csomagként felvételre kerülhetett"
Ezzel indítottak, és pont 2 perccel ezelőtt kaptam egy újabb levelet tőlük:
„Szeretném kérni a türelmét, a csomagtörténet kivizsgálása még folyamatban van. A rekesznyitások és az Öntől kapott információ alapján az első rekesznyitás során becsukásra került a rekesz ajtaja, majd a következőként választott rekeszbe sajnos téves csomagszámon került be a csomag. A keresést ez alapján folytatjuk."
Természetesen szóba került már a rendőrségi feljelentés, és a jogi útra terelés, de úgy tűnik, hogy nem igazán zavarja őket.
-
Fancy-boy
addikt
Ezért is preferálom a személyes átvételt, nem szokásom ilyen értékű csomagokat küldözgetni, elég egyedi esetről van szó. Na de a kérdés, hogy mi az, hogy közel 2 hét alatt nem sikerült megoldaniuk a problémát? Hova, illetve kihez érdemes ilyen esetben fordulni? A vevő engem hívogat, és kéri vissza a pénzét..
Mit mondtak a GLS-nél? Nyilván nem azt, hogy nincs meg a csomag és viszlát.
Azt írd meg nekik, amit mondtam.
Ellenőrizzék a rekesznyitási eseményeket és a kamerafelvételeket, mert különben lopás miatt rendőrségi feljelentést teszel. Amit lehet meg is kellene tenned.
Kihez?
GLS írásos kivizsgálás + bizonyítékok megőrzésének kérése
→ ha nincs érdemi válasz vagy lopás gyanúja fennáll: rendőrségi feljelentés
→ békéltető testület/panaszkezelési út → szükség esetén jogi lépések. (polgári per)Ami különösen fontos: ne hagyd, hogy a GLS egyszerűen "eltűnt csomagként" lezárja az ügyet anélkül, hogy tisztáznák, melyik rekesz mikor nyílt ki, ki férhetett hozzá, és mi történt a futár általi ürítéskor.
-
Ronam
addikt
Ezért is preferálom a személyes átvételt, nem szokásom ilyen értékű csomagokat küldözgetni, elég egyedi esetről van szó. Na de a kérdés, hogy mi az, hogy közel 2 hét alatt nem sikerült megoldaniuk a problémát? Hova, illetve kihez érdemes ilyen esetben fordulni? A vevő engem hívogat, és kéri vissza a pénzét..
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok!
Közel 2 hete adtam fel egy telefont (300-350 ezer az értéke) GLS automatában. Lemértem előre a doboz méretét, amiben feladtam, S-es csomagként ismerte fel a rendszer, majd az automatánál kiderült, hogy baromira nem S-es, hanem M-es csomag. Felajánlotta az M-es csomag lehetőséget, rányomtam, kinyitott egy nagyobb rekeszt, betettem a dobozt, majd bezártam, és úgy tűnt, hogy minden oké. Hétfőn kaptam az üzenetet, hogy üres volt a rekesz, valószínű a futár az S-es rekeszt nézte?!, és azóta nincs meg a csomag. Természetesen ment a telefonálás, levelezés, és azóta sincs meg a csomag. Van valami ötletetek, hogy mit lehet ilyenkor csinálni? A vevő már kifizette a telefont, amit ugye nem kapott meg, és rajtam akarja behajtani a telefon árát, amit valahol meg is értek, de én meg ugye feladtam neki a csomagot. Természetesen a GLS-nek már többször is leírtam, hogy nézett ki a doboz stb, mégsem találják. Létezik egyáltalán ilyen?
Szia!
Úgy tudom a GLS legfeljebb 50.000 Ft-ra biztosítja a csomagokat.
Tehát nagyon értékes dolgokat nem érdemes így küldözgetni.Egyébként nekem is voltak kellemetlen élményeim a céggel / feladási móddal.
Két alkalommal is előfordult, hogy elhelyeztem a csomagot, leokéztam és ennek ellenére nem érkezett visszaigazolás a feladásról. A részletes nyomkövetésben sem látszott, hogy felvételi címke a futárnál stb...
Nekem kellett levelezgetnem, meg telefonálgatnom és elmondani hogy melyik rekeszbe raktam. Végül mindkettőt megtalálták 1-2 napos csúszással.
Azóta mindig lefotózom hol helyeztem el a küldeményt és utána a képernyő visszaigazolását a rekesz számmal.
Olyan is volt, hogy az automata képernyőjén a Windows betöltőképernyője fogadott, aztán lekapcsolt az egész rendszer. (out of order) és a világítás is elment a gép körül.
Ami még előfordult, télen, hogy átázva volt benne a rekeszben a csomag. Persze őket nem érdekelte. Azt mondták forduljak a feladóhoz...
Szóval komolytalanok, amikor a problémát kellene megoldani.Ilyen szempontból a háznál történő átvételnek-felvételnek vannak előnyei, mert ott a futárral találkozol, átveszi a küldeményt, vagy ha hoz, akkor látod milyen állapotban hozza és tudsz vele iratni papírt.
Vissza kellene nézniük a felvételeket, hogy mi történt.
Lehet, hogy később másnak kinyílt az az M méretű rekesz mert csomagot akart feladni és lenyúlta a Tiedet.
Mond meg nekik, hogy ellenőrizzék a rekesznyitási eseményeket és a kamerafelvételeket, mert különben lopás miatt rendőrségi feljelentést teszel. Amit lehet meg is kellene tenned. -
Narxis
nagyúr
Sziasztok!
Közel 2 hete adtam fel egy telefont (300-350 ezer az értéke) GLS automatában. Lemértem előre a doboz méretét, amiben feladtam, S-es csomagként ismerte fel a rendszer, majd az automatánál kiderült, hogy baromira nem S-es, hanem M-es csomag. Felajánlotta az M-es csomag lehetőséget, rányomtam, kinyitott egy nagyobb rekeszt, betettem a dobozt, majd bezártam, és úgy tűnt, hogy minden oké. Hétfőn kaptam az üzenetet, hogy üres volt a rekesz, valószínű a futár az S-es rekeszt nézte?!, és azóta nincs meg a csomag. Természetesen ment a telefonálás, levelezés, és azóta sincs meg a csomag. Van valami ötletetek, hogy mit lehet ilyenkor csinálni? A vevő már kifizette a telefont, amit ugye nem kapott meg, és rajtam akarja behajtani a telefon árát, amit valahol meg is értek, de én meg ugye feladtam neki a csomagot. Természetesen a GLS-nek már többször is leírtam, hogy nézett ki a doboz stb, mégsem találják. Létezik egyáltalán ilyen?
Nekem ez egyértelműen GLS hibának tűnik. Keressék meg vagy fizessék ki.
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
-
dellfanboy
őstag
használ vki még jofogas.hu-t? hirdetek egy cuccott, amit megvett a vevő mpl szállítással...
generálok kódot, erre jön egy levél, hogy, hogy nyomtassam ki a csatolmányt ott van a vonalkód? wtf? nincs csak feladási kód?
nemtudja vki, hogy a vonalkód alatt szereplő 27karakterből melyik a 13 ami kell? copilot azt írta, hogy 6.karaktertől csak a full 13 számkarakter
gemini meg 3.karaktertől 2betű11 szám![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
második gép vitte az első 13karaktert.. emailt még nem kaptam, de szerencsére a trackingnél már látszik, hogy
somagautomatánál küldeményfeladás kezdeményezveremélem minden ok lesz
-
dellfanboy
őstag
használ vki még jofogas.hu-t? hirdetek egy cuccott, amit megvett a vevő mpl szállítással...
generálok kódot, erre jön egy levél, hogy, hogy nyomtassam ki a csatolmányt ott van a vonalkód? wtf? nincs csak feladási kód?
nemtudja vki, hogy a vonalkód alatt szereplő 27karakterből melyik a 13 ami kell? copilot azt írta, hogy 6.karaktertől csak a full 13 számkarakter
gemini meg 3.karaktertől 2betű11 szám![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Narxis
nagyúr
-
sherlock82
senior tag
Vidéki kisvárosi posta ma.
10 ember várakozott kb mikor beléptünk, a korábbi csomagátvevő pultnál senki nem ült, előtte hirdetőtábla posta biztosítást hírdet.Az ablakok 3 ember fogadja az ügyfelet ahogy szokta is.
Megnyomom a csomagátvétel gombot, majd várok a soromra és várom a sorszámok váltakozását. Egyszer az alkalmazott elkiabálja magát, " Szeretne valaki csomagot feladni? " Néma csend majd a nemsokkal hamarabb érkező néni oda megy és mondja h ő átvenni szeretné ha nem gond, ekkor a postás kiasasszony elment csomagot keresni. Majd megkérdeznek minket hogy miért is vagyunk ott. Mondtam hogy csomagot szeretnénk átvenni, amit előre is hoztak és elköszöntünk.Maradék 10 ember pedig türelmesen várt , hogy talán egyszer majd ők is sorra kerülnek.
Nem is értem hogy működik a posta...
Valami tényleg rossz irányba ment el.VR Pisti is pont ezt ecsetelte, hogy a megrendelt könyve 8000 Ft ból hoygan lett 21.000 Ft: /
-
tatabike
őstag
-
djbahool
senior tag
-
Fancy-boy
addikt
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
USA-ba küldenék 500g alatti ajénlott küldeményt, és az árkalkuláció szerint ha elektronikus vámadatkitöltést használok, akkor az egy jelnetős kb. 500Ft megtakarítás.
De nekem ezen az oldalon, csak csomagot enged elektronikus vámadat rögzítéssel.
Hol tudok máshol ilyet készíteni? (privát, nem céges)
https://www.posta.hu/ujmplcimiratTerméket tartalmaz a csomag?
Mert azt nem lehet már ajánlott levélként feladni külföldre. -
djbahool
senior tag
Sziasztok,
USA-ba küldenék 500g alatti ajénlott küldeményt, és az árkalkuláció szerint ha elektronikus vámadatkitöltést használok, akkor az egy jelnetős kb. 500Ft megtakarítás.
De nekem ezen az oldalon, csak csomagot enged elektronikus vámadat rögzítéssel.
Hol tudok máshol ilyet készíteni? (privát, nem céges)
https://www.posta.hu/ujmplcimirat -
janeszgol
félisten
Majd teszek egy próbát.
2 db (1 pár) hangfal érkezik, PostaPontra.
Helyben fizetős lesz, fel is bontom, gondolom csak fizetés után bonthatom fel...
Ha bármit találok külsőre a terméken, vagy dobozon akkor jegyzőkönyvet vetetek fel.
Bár ezt csak doboz/csomagolás külső állapotára lehet úgy tudom, de ha a külseje sérült, akkor a belső tartalom is az lehet.
Nah ja...egy ajánlott levelet 1 hét alatt kézbesítettek a címzettnek..
Legközelebb csak elsőbbségi levél lesz az...aztán oda ér vagy nem...az már legyen a Posta és Cég (címzett) baja.Még mindig ez a téma. Átvétel előtt felbonthatod-e, meg majd jegyzőkönyvet vesznek fel. Az ilyen emberek miért nem mennek a postára dolgozni egy kicsit? Akkor látnátok a valósagot.
A postának honnan kell tudnia, hogy te mit rendelsz? Meg milyen állapotú cuccot? A posta a csomag épségéért felel. Senki és soha nem engedi meg, hogy fizetes előtt felbontsd, és jegyzőkönyveztetni sem fog senki semmit. Nem keresnek annyit, hogy utána bíróságra járkáljanak a kézbesítők.
Akiket te keresel a jegyzőkönyvvel a csomag tartalmát illetően azt úgy hívják rendőrség. -
fradi81
veterán
Hali
600g-os csomagot 25*30*10cm küldenék házhoz, 2500Ft körüli árakat találtam, foxpost 2600 az a legegyszerűbb, valami olcsóbb nincs véletlen 2000 körül?
-
Koenig92
csendes tag
-
MaxxDamage
félisten
+ Atomgeszi
Igen, én is erre gondoltam.
-
Atomgeszi
nagyúr
Majd teszek egy próbát.
Helyben fizetős lesz, fel is bontom, gondolom csak fizetés után bonthatom fel...
Ha bármit találok külsőre a terméken, vagy dobozon akkor jegyzőkönyvet vetetek fel.
Bár ezt csak doboz/csomagolás külső állapotára lehet úgy tudom, de ha a külseje sérült, akkor a belső tartalom is az lehet.
Legközelebb csak elsőbbségi levél lesz az...aztán oda ér vagy nem...az már legyen a Posta és Cég (címzett) baja.Szerintem kizárt, hogy megengedjék, hogy átvétel előtt felbontsd.
-
Fancy-boy
addikt
Postára, Posta pontra érkezik csomagom, helyben fizetős.
Ott van bármi jogom a csomagot, tartalmát nézni, csekkolni átvétel elött, közben?
S ha bármi gond van, pl. tartalommal azt jegyzőkönyveztetni?
Átvétel előtt biztosan nem. Kivéve ha olyan szolgáltatással küldték, de postánál szerintem nem igazán létezik.
-
MaxxDamage
félisten
Szerintem ha helyszínen bontod fel és a postás látja h törött a cucc akkor van esély.
én most küzdök az alegróval, Lengyelországból, jött egy csomag amiben törött volt a cucc. 2 hete mindenféle kérdéseket tesznek fel a termékkel kapcsolatban és most jutottam el oda, hogy visszaküldöm a terméket és megkapom a pénzemet.
más.
A képeslapok megérkeztek, van ami 9 napra van ami tegnap. van ami 13 napra

azért komoly ez a posta na. : /
Majd teszek egy próbát.
Legközelebb csak elsőbbségi levél lesz az...aztán oda ér vagy nem...az már legyen a Posta és Cég (címzett) baja. -
sherlock82
senior tag
Ott van bármi jogom a csomagot, tartalmát nézni, csekkolni átvétel elött, közben?
Szerintem ha helyszínen bontod fel és a postás látja h törött a cucc akkor van esély.
én most küzdök az alegróval, Lengyelországból, jött egy csomag amiben törött volt a cucc. 2 hete mindenféle kérdéseket tesznek fel a termékkel kapcsolatban és most jutottam el oda, hogy visszaküldöm a terméket és megkapom a pénzemet.
más.
A képeslapok megérkeztek, van ami 9 napra van ami tegnap. van ami 13 napra

azért komoly ez a posta na. : /
-
MaxxDamage
félisten
-
chungee
addikt
-
anonymus89
addikt
Az összefoglaló már ezer éves, azóta számtalanszor változott...
24 mm vastag lehet [link]
Akkor változott ez, mikor bevezették, hogy az lehet levél, ami belefér a postaládába.
Ami nem fér be, azt csak csomagként lehet feladni...
Előtte úgy volt, ahogy az összefoglalóban is szerepel, 2 kg-ig mehetett minden levélként, ha nem fért be a ládába, postás csengetett és személyesen adta át...nájsz akkor ez csomag lesz, az már biztos.
Viszont úgy barom sokba fog fájni köszi! -
sopruk
senior tag
-
sopruk
senior tag
Köszi, ez természetesen 2.5 cm-től vastagabb de fent az összefoglalóban nincs ilyen kitétel írva.
Lemértem csak 185g egyébként amit vissza akarok küldeni de egy nagyobb buborékos borítékba beletéve simán elférnek.Az összefoglaló már ezer éves, azóta számtalanszor változott...
24 mm vastag lehet [link]
Akkor változott ez, mikor bevezették, hogy az lehet levél, ami belefér a postaládába.
Ami nem fér be, azt csak csomagként lehet feladni...
Előtte úgy volt, ahogy az összefoglalóban is szerepel, 2 kg-ig mehetett minden levélként, ha nem fért be a ládába, postás csengetett és személyesen adta át... -
anonymus89
addikt
Szia!
Súlytól és vastagságtól is függ.
500 grammig és max kb 2,5 cm-ig: díj + ajánlott díj: 920 +905 = 1825 Ft
ugyan ez 2 kg-ig már: 2800 + 905
Posta díjszabásFél kg felett inkább Vaterafutárral: 2470 Ft
Vaterafutár
ami most épp nem működik mert költözik...Köszi, ez természetesen 2.5 cm-től vastagabb de fent az összefoglalóban nincs ilyen kitétel írva.
Lemértem csak 185g egyébként amit vissza akarok küldeni de egy nagyobb buborékos borítékba beletéve simán elférnek. -
chungee
addikt
-
sopruk
senior tag
Sziasztok, a philipsnek vissza kell küldenem tartozékokat saját költségen, gondolom a legolcsóbb a levél küldés. Mindenképpen borítékban kell ugye, mert ha abban küldöm amiben jött akkor csomag lesz?
Szia!
Súlytól és vastagságtól is függ.
500 grammig és max kb 2,5 cm-ig: díj + ajánlott díj: 920 +905 = 1825 Ft
ugyan ez 2 kg-ig már: 2800 + 905
Posta díjszabásFél kg felett inkább Vaterafutárral: 2470 Ft
Vaterafutár
ami most épp nem működik mert költözik... -
anonymus89
addikt
Sziasztok, a philipsnek vissza kell küldenem tartozékokat saját költségen, gondolom a legolcsóbb a levél küldés. Mindenképpen borítékban kell ugye, mert ha abban küldöm amiben jött akkor csomag lesz?
-
madmike
őstag
Sziasztok,
Aliexpresses csomagom a tracking szerint elveszett az Express One-nál.
Mennyi idő után lehet kérni kártérítést és mi a módja?
-
Fancy-boy
addikt
-
Fancy-boy
addikt
-
MaxxDamage
félisten
Múlt héten kedden - 06.30 - adtam fel 4 db képeslapot Bogácsról.
Egy embert kapta meg azóta és eltelt egy hét.
Amit írsz azon nem vagyok meglepődve.
Kollégának szoktam küldeni Pestre képeslapot, aztán pár sikertelen kísérlet utána megbeszéltük h többet nem adok fel, mert egy sem ért célba.
Ma lett feladva a CSLK felé egy bubis borítékba kb. távkapcs cucc (154 g) és 3.140 Ft volt a díja...vicc.!
-
sherlock82
senior tag
Azért ez felháborító! Tegnap ért oda...a címzetthez.
Lassan GLS kell egy nagyobb levél küldéshez is?
Na az másnapra ott is van...
Múlt héten kedden - 06.30 - adtam fel 4 db képeslapot Bogácsról.
Egy embert kapta meg azóta és eltelt egy hét.
Amit írsz azon nem vagyok meglepődve.
Kollégának szoktam küldeni Pestre képeslapot, aztán pár sikertelen kísérlet utána megbeszéltük h többet nem adok fel, mert egy sem ért célba.
-
MaxxDamage
félisten
Többször jártam így elsőbbség ajánlva, 5 . napon ért oda ( ebben volt 2 nap hétvége )
Képeslap feladásnál pedig vagy oda ér vagy nem, arra végképp nincsen garancia.Azért ez felháborító! Tegnap ért oda...a címzetthez.
Lassan GLS kell egy nagyobb levél küldéshez is?
Na az másnapra ott is van...
Új hozzászólás Aktív témák
-
14249 - 14101
14249 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Diablo IV
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple Watch
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Robotporszívók
- GTA VI
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple IPhone 11, 128GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Megkímélt Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, Zöld, 100% akku, 12 hónap garanciával!
- Apple iPad A16 128GB Silver (1év Garancia) - Bontatlan
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max

. Az biztos, hogy máskor ilyen értékű csomagot nem fogok feladni, köszi mindenkinek a segítséget!