- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bambano: Bambanő háza tája
- BITBOYS: Milyen bojlert vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,ha egy küldeményt ajánlottként kell feladni,az csak mpl-el jöhet szóba?
Mi a legolcsóbb variáció? 3db alsónadrág
I"A terméket ajánlott küldeményként küldd el a következő címre:
Frogman s.r.o. / 25384M,
East Gate Business park B1 - Magyar Posta,
2151 Fót,
Magyarország" -
Mr.Pentele
csendes tag
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Mr.Pentele #13753 üzenetére
Szia!
DHL Express = Futárszolgálat szállítja
DHL összes többi = Magyar Posta szállítja -
Mr.Pentele
csendes tag
Sziasztok!
Hollandiából érkezik csomagom DHL eCommerce típusban (DHL Parcel Connect). A DHL nyomkövetésénél ezt látom:
Friday May 23, 2025 11:49 PM (UTC)
The shipment has left origin country
Netherlands - ZALTBOMMEL 1 PieceFriday May 23, 2025 11:48 PM (UTC)
The shipment has been dropped off at gateway by sender
Netherlands - ZALTBOMMEL 1 PieceKorábban még nem kaptam ilyen küldeményt. Milyen módon fog megérkezni? Idehaza is a DHL szállítja ki vagy a Magyar Posta? Más fórumokon régebben olvastam, hogy nem minden DHL csomag lesz itthon is DHL által kezelt. A Posta miatt kérdezem főleg, hogy ők miként értesítenek engem, amennyiben náluk fog kikötni.
-
tatabike
őstag
Webshopból vettem egy telefontartót.
A webshop csomagkövetőjében feladva státusz szerepel. A GLS csomagkövetésén azt írják, bekerült a GLS IT rendszerbe, de még nem adták át a GLS-nek. Plusz jött egy email a GLS-től, hogy a kiszállítás várható időpontja 2025. 05. 23. A GLS Delivery Manager oldalon a kiszállítás várható időpontja 2025 05. 26.
Csak a csomagszám egyezik mindenhol, amúgy ahány oldal, annyi infó.... -
Csápájev
őstag
Europarcelnek adnék egy nagy plusz pontot!
Németországba küldtem 9 kilós csomagot (46 x 33 x 33 cm), kedden délután 16 órakor elvitte a GLS futár, csütörtökön 14 órakor Németországban a címzettnél volt!
Nem volt egészen 8 ezer forint. Kötöttem rá biztosítást 4 ezerért,szerencsére nem volt rá szükség. -
KaLeun
senior tag
válasz
azbest #13688 üzenetére
Ha már az MP-t az UPU alapján kezdjük felboncolni, akkor az első dolog, hogy valójában olyan, hogy postavezető nemzetközileg nem kifejezetten létezik. Van a postamester, ennek vannak törtélnelmi okai, hogy ez itthon miért nem az ami (még ha nekünk vármegyésen/ispánosan is hangzik). Én olyan orosz vonalon indulnék el...
Belemehetnénk olyan ekzakt dolgokba, hogy nemrégiben tollvonással több száz megszüntetett posta teljes éves költsége valójában kb. egyszámjegyű százalékát sem éri el a jövőre megtervezett 500-600 milliárd forintból megvásárolandó új logisztikai központnak. Olyanokba ne is menjünk bele, hogy ezekkel a szerencsétlenekkel még a postai biztosítást is megvásároltatták..
Fokozhatnánk azzal, hogy ma az átlagos postevezető tudása valószínűleg az 1985-ös szintet sem éri el.
Sajnos itt nem mehetünk el amellett, hogy az ügyfeleké sem.
Szóval ha van egy meghatározott dolog amit eladsz (és részben ebből élsz) az idáig ajánlott postán maradó dolog volt legolcsóbb dolog. Ez egy tény.
Most, hogy bejött ez a hatalmas fejlődés, nekem pl. a GLS közelebb van (ha nem is olcsóbb), mint a posta.
Ezzel együtt kurvára nem vágom, hogy egy 1-2k HUF ezeréves játék cd-jén, miért fizetek még 1270 Ft-ot...
-
gyulaszu
senior tag
válasz
zsolti75 #13747 üzenetére
A topikjában mindig azt írja a szakértő , hogy ilyenkor az eBay-től kell visszakérni.
-
zsolti75
senior tag
Sziasztok!
Egy ebay global shippinges csomagomat vámolták meg duplán.
Hol lehet reklamációt benyújtani ez ügyben?
Előre is köszi! -
tatabike
őstag
válasz
Atomgeszi #13738 üzenetére
Nekem meg szintén ma reggel küldött üzit a sameday, hogy 16 és 18h között kihozzák a csomagot. Erre 14:30-kor hív a futár telefonon, hogy "itt vagyok a kapuban". Még jó, hogy az asszony majdnem egész nap otthon van.
Két hete ugyanez a szitu, reggel 8h üzenet, hogy 16 és 18h között érkezik a futár, erre már 9:30-kor ott picsog az ajtóban...
Én sem értem ezt a céget. Bezzeg az automatába berakni két LED-lámpát 2 hetükbe került.... -
-
Fancy-boy
addikt
válasz
mastodon #13737 üzenetére
A Jófogás (GLS) háztól-házig szolgáltatással díjmentesen viszik-hozzák, ha nem kerül átvételre a csomag, tehát nem buksz semmit.
Lehet kérni automatába vagy pontba is a küldeményt. Csak ugye nem olcsó mulatság. Nem biztos, hogy a vevőd kifizetné.A másik lehetőség, hogy előre elkéred a szállítási költséget.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Azért az nem semmi, hogy a Sameday már másodszor ver át azzal kapcsolatban, hogy mikor hozzák a csomagot.
Múltkor reggel küldtek egy SMS-t, hogy délután 17.00-19.00 között hozzák a csomagot
Senki nem keresett, 19:00 után néztem rá a nyomkövetésre, "Szállítás sikertelen 13:30"(Gondolom megint rányomott arra, hogy nem kérem aznap a csomagot) Hozzáteszem régebben normálisak voltak, mindig ide találtak. Most kiderült, hogy a futár maga utasította el aznapra a csomagszállítást.
Másnap teljesen más futár hozta.Tegnap megint hogy jártam? Reggel SMS jön, hogy jön a csomag.
Délután kapom az emailt, hogy "Szállítás a címzett kérésére átrakva másnapra"Nevetséges egy cég komolyan mondom.
Az emberrel így szórakoznak, hogy várja őket, hogy mikor jönnek. Az sms-ben kapott futár szám pedig kapcsolhatatlan. Emailre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel.
Borzalmas! A Zooplus már kihátrált mögülük a sok szerencsétlenkedés miatt, remélem, hogy a többi cég is így tesz.Ja a posta sem sokkal jobb, azok meg kiszállított csomag után még este is küldik az emaileket, hogy aznap hozzák a csomagot.
A kocsinál persze kártyával nem lehet fizetni, de pénzt díj ellenében fel lehet venni, hogy utána KP-ra fizess.
-
Utánvéttel kértek egy hardveraprós terméket, postabox. Hogyan kell eljárnom, hogy ne járjak rosszul, pl ha nem veszik át az árut? (kifizetem a szállítást feleslegesen)
-
tatabike
őstag
Hova jutottunk, már a futárcégeket is hamisítják....
-
Csápájev
őstag
9 kilós kávégépet adok fel.(a teljes súly csomagolással 9kg)
Ez a doboz bírni fogja,ugye?
Elvileg nagy teherbírású. -
Atomgeszi
nagyúr
Azért az milyen nevetséges már a postáskocsinál, hogy kártyával nem tudsz fizetni a csomagért, de pénzt tudsz nála felvenni díj ellenében, hogy utána KP-ra fizesd ki az utánvételt.
-
Koenig92
csendes tag
válasz
sopruk #13729 üzenetére
Régebben én is használtam vaterásat, de nem volt olyan olcsó.
Ha olcsóbb érdekel 5kgig azt itt is meg lehet nézni -
sopruk
senior tag
válasz
Csápájev #13728 üzenetére
Amikor régen használtam, nem volt velük gondom, de érdemes visszaolvasni többiek tapasztalatát is...
Jó hogy most számomra is ismét előtérbe került, mert vaterás dpd kedvezőbb díjazású lett amikor leszoktam róluk, de most majd újra megnézem őket is, és lehet újra kipróbálom őket....
Ha őket választod, visszajeleznél mit tapasztaltál? Például, hogy a GLS szállít továbbra is?
Köszi!Még ez is jónak tűnik: Csomagnet
-
sopruk
senior tag
válasz
Csápájev #13725 üzenetére
Szia!
Vaterafutáros DPD
De azért érdemes lehet átnézni ezeket is:
Fürgefutár
PMP Express
EcoparcelUtolsóról nemrég beszélgettünk. Most ránéztem friss reggel jobbnak tűnt a mint az első, de már régen küldtem velük...
Én ezeket ismerem...
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,
Németországba szeretnék csomagot feladni,egy kávéfőzőt.
50x30x30 cm és 7,5 kg.
Melyik csomagküldővel érdemes szerintetek? -
-
guftabi96
addikt
Ilyenkor mi történik?
Nem postán maradó csomag, őrzési idő 0 nap.
Ráadásul jó nagy és nehéz is.
Telefonon természetesen nem keresett senki.
Eleve 6-án vették át a csomagot (a webshop ezt közölte is), de a posta részéről ma reggel 9 óráig semmilyen értesítés, tájékoztatás nem jött, hogy egyáltalán nekem csomagom fog érkezni. Futár száma nyilván nincs benne az e-mailben, szóval így csak vártam a csodát mostanáig, hátha még megérkezik.
Mondjuk mit is várok a királyi postától. Remélem visszaküldték a feladónak -
válasz
MaxxDamage #13721 üzenetére
Meg ezt így mennyibe kerülne feladni? Hol, kinél lenne érdemes?
26.34$ volt az ide küldés díja (Futár hozta) -
Amcsiba csomagot mivel érdemes küldeni?
Alaplap volna, kb. 25 cm hosszú, 1 cm magas, 10 cm széles karton dobozba.
Visszaküldés lenne, korábbi vásárlás. (tönkre ment) -
Fancy-boy
addikt
válasz
esbii22 #13711 üzenetére
Szia!
Próbáld meg átirányítani a GLS ügyfélszolgálat segítségével.
Címzetteknek fenntartott ügyfélszolgálat
Munkanapokon 7.00 - 20.00 érhető el.
Telefon: (+36 29) 886 700
Mobil: (+36 20) 890-0660 *
E-mail: info@gls-hungary.com*Nem emelt díjas telefonszám. A hívás díja az adott telefonszolgáltatótól függ.
-
esbii22
őstag
Sziasztok!
Tudom posta topik, de GLS-nél tudom esetleg másik automatába kérni a csomagot? Van már csomagszámom, de egyelőre még csak az adatok kerültek be az IT rendszerbe.
-
urandom0
senior tag
Sziasztok!
Egy ATX méretű alaplapot szeretnék feladni Hollandiába. Hogy kéne ezt elküldenem, hogy a legolcsóbb legyen a postai díj?
A bubis, légpárnás boríték eleve elég drága (vagy csak rossz helyen néztem?). Postánál, ha levélként akarom feladni, majdnem 11 ezerre jön ki, csomagként olcsóbb. A futárcégek még drágábbak, mint a posta. Hogy kéne ezt elküldenem? -
tatabike
őstag
-
tatabike
őstag
Erről egy múlt hónapi sztorim van, ami végződhetett volna rosszul, ha az én tértivevényes levelemet is így kezelik, és mondjuk nem kapom meg. Gyakorlatilag lecsuktak volna egy napra.
Volt egy közlekedési szab. sértésem, befizettem a csekket, de valamiért a szervnél elkeverték, és nem lett lekönyvelve. Már oda jutott a dolog, hogy kaptam egy levelet, hogy mivel nem fizettem be, a büntetést egy nap elzárásra változtatták.Előkerestem a postai befizetésről az igazolást, beszkenneltem, elküldtem az ügyben eljáró főhadnagynak, aztán egy hét múlva jött újabb levél, hogy eltekintenek az elzárástól. De rendesek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Ingatlanos topic!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 10
- További aktív témák...
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Asus TUF Gaming A15 (Ryzen7 7435HS + RTX 4060 8GB) gaming latop eladó (bontatlan+garancia)
- Palit Infinity RTX 5070 12GB GDDR7
- MacBook Air 13 M3 Retina Midnight - 16GB/256GB eladó (bontatlan+garancia)
- Switch OLED - 2027-ig garis - makulátlan, tokkal és minden tartozékával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged