Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Még sosem rendeltem az Ebay kleinanzeigen-ről. Viszont most jó lenne... Úgy működik, mint a "sima" ebay? Kosár, fizetek és várok? Vagy itt esetleg alkudozni kell, hogy küldje Magyarországra? Köszi a segítséget!
-
válasz
hdtomi
üzenetére
A termék ára 48 USD, azt írd oda, a szállítási költség az mindig külön veendő. Vám értékhatároknál a szállítási költséget nem veszik figyelembe, a termék értéke számít, ha kell áfát fizetni akkor abba viszont beszámolják a legtöbbször, de van olyan ország ahol nem, ezért is veszik külön.
-
Sziasztok!
Eladtam egy könyvet 48 dollárért, USA-ba fog menni. Kitöltöttem a CN23-as nyilatkozatot (10-es pontba ajándékot jelöltem). Én állom a postát ami kb. 6000 Ft ~ 17 dollár. A CN 23-ason az 5-ös és 6-os pontba 48 dollárt írjak, vagy vonjam le a szállítási költséget és 31 dollárt írjak csak? -
válasz
Czmorek
üzenetére
Felkészültek erre és amit ők beszednek azt tőlük visszakéred. Az Összefoglalóba is beírtam, szóval nem az eladót kell nyaggatni, mert nem sok köze van hozzá, nem látja azt az áfát és van amikor a szállító nem veszi figyelembe, nem pedig az eladó nem adja meg.
17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.EU-s ország esetén is új termékeknél fizeted az áfát egyébként, csak azt az eladók felé fizeted.
-
Czmorek
aktív tag
Amúgy az ember f@sza kivan már azzal, hogy az ebay kikerülhetetlenül beszedi az adókat nem EU-s országokból vásárolva. Az eladó nem tünteti fel azt a bizonyos IOSS kódot a feladáskor és fizethetem még egyszer az áfát+vámot.
Aztán lehet kergetni az eladót, hogy legyen 'parital refund'. -
Czmorek
aktív tag
Nálam valamiért magyar és még akkor is magyar lesz egy csomó szó főleg árúnál ha átállítottam angolra fönt a nyelvet.
Sikerült megegyezni az eladóval, hogy vegyek egy valamiből annyiért ,hogy az értékük elérje az általam előtte elküldött listán lévőkkel és ő elküldi nekem egy csomagban azokat.
Így is tettem, s máris 50dollárral kevesebbet kellett fizetnem.
Remélem nem szúrják el.
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
[link] Ezt szeretném megvásárolni (eurós fizetés), de a végén hibaüzenet van:
ÁFA probléma lehet? -
válasz
Czmorek
üzenetére
Neked magyar ez az eBay? De ott felül a link amire gondoltam Kombinált szállítás igénylése, erre készül egy számla ahol kevesebb összegű szállítás lehet beírva.
Mert ez az eredeti angol szöveges link:

Ez akkor nálad nem működik mert az eladó ezt állította be a hirdetésekhez:

Amit az értelmesebbjei akiknél több termék is van nem szokott jelölni, mert ez hülyeség lenne, mivel ha egyszerre több terméket vesz meg tőlem, akár egybe is csomagolhatom, nekem is és a vevőnek is költséghatékonyabb, persze ha nem akarok nyerészkedni a szállítási költséggel.
Ha meg egy tétel van akkor is hülyeség, mert akkor addig amíg nem fizeti ki másnak is látható és megvehetné, így az első vásárló aki valamiért késlekedett lemarad róla. Nekem eladóként meg csak meg kell magyaráznom hogy miért nem vehette meg.
Az eBay biztosítja ezt, de nem minden opciójukat tekintem értelmesnek, vannak köztük számomra marhaságok is. -
Czmorek
aktív tag
Sziasztok!
Vásárolnék egy és ugyanazon shop-tól az ebay-en sok kis apróságot és a rendszer összeadja az összes postaköltséget.
Felvettem az eladóval a kapcsolatot, nem tud segíteni...
A kb. 20tétel elférne egy kis dobozban, tömegük nem érné el az 1kg-ot. Biztos nem külön-külön adná fel őket.
A tételek ára kb. 60usd, a posta meg így 80usd lenne, de ha csak egy valamit vennék akkor csak 16usd.
Ezzel a jelenséggel nem lehet kezdeni semmit? -
Garsza
veterán
Helló! Van arra lehetőség hogy az Ebay.com Euroban írja az árakat?
Jelenleg a keresési listánél dollarban van, ha meg kiválasztok valamit akkor változó hogy ép miben mutatja. -
-
válasz
hdtomi
üzenetére
Az nem elég, mert nem ugye nem személyes kézbesítés, csak címen kézbesítés az átvevő igazolása nélkül, úgy hogy azt bárki elviheti.
Azonfelül a Magyar Posta nem tudja megmutatni mert az MP nem olyan formában adja át a nyomkövetési azonosítót hogy az publikus formában követhető legyen az USA Posta rendszerében. A belső logisztikai azonosítás az megy tértivevény esetén.
Egyedül a nagyon drága csomagoknál megy USA viszonylatában az amire gondolsz, mert az is személyes kézbesítésűként megy. -
válasz
hdtomi
üzenetére
Azért írtam mert akkor még az USA postának is alá kell íratni az átvételét, nem pedig a filmekben látható módon bedobják az előkertbe vagy leteszik az ajtó elé. Lehet soknak tűnik a 885 Ft (piaci árfolyamon 2,57 $), de más módon nincs bizonyítékod arra ha azt állítja hogy nem kapta meg és visszakéri a pénzét.
-
Sziasztok! Épp eladok egy könyvet az eBay-en. Amerikai vevő fogja megvenni. Összefoglalót olvasva, az elsőbbségi, ajánlott küldés mellett a tértivevény is oda van írva. Ti szoktátok kérni, vagy nem olyan fontos?
Voltam a postán, velük küldöm, CN23-as nyomtatványt is adtak, levélként elmegy, 5-6ezer forint körül. Vagy eBay is ad csomagküldési lehetőségeket, mikor lezárul a kifizetés?
-
Nem fog ilyet tenni, van igazolásod arról hogy kifizetted újból, ezért semmi értelme nem lenne. Ráadásul akkor neki az eBay felé ki kell fizetnie a 12% jutalékot mert csak eladta, a refunddal azt törölték neki és így ez most eBay-n kivüli eladásnak tekinthető ami tiltva van, annyi esze csak lesz és nem fog az eBay-n semmi tevékenységet csinálni ebben a témában.
-
Ha a PayPal fiókhoz van bankkártyád akkor az lesz a pénzforrás és ott a banki váltásra állíthatod és a PayPal-on nem lesz semmi költséged.
A példa egy Erste bankos forint kártyás fizetés lenne. Ez a kártya nekem nem alapértelmezett, ezért amikor beírtam az összeget a PayPal váltást mutatta annál a résznél ahol most azt látod hogy Convert currency with card és a Change-el erre állítottam át, az hogy feljebb a Friends and family van és nem a Goods and Services az azért van mert akor mutatja címem, de az is ingyenes
Ezt adja fel (ennél csak 15 €-t írtam, azért 6031 HUF)

Csere (Change)

és az lesz amit az előbb írtam.
Azon ne lepődj meg hogy be vagy lépve, de a 350 € miatt lesz egy újbóli ellenőrzés, hogy tényleg te vagy az aki küldeni akarja a pénzt.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ha elküldi a pénzt egy PayPal fiókra az miért kerülne pénzbe neki? Nem elad, hanem "vásárol" és az ingyenes. Az EU-n belül még a sima pénzküldés sem kerül pénzbe.
-
Már megszűnt 2 éve az hogy az eladóknak PayPal-ra küldik a pénzt, csak fizetésre lehet használni a PayPal-t. Az eBay kezeli a PayPal-os vásárlói pénzeket és az eladó bankszámlájára utalják ki. Aki csak elad annak nem kell PayPal, sőt a fizetésre sem kötelező használni.
Elkéred a PayPal e-mail cím azonosítóját és amikor küldöd neki a pénzt lehet megjegyzést hozzáfűzni, oda beírod az eredeti eBay vásárlási tranzakció azonosítóját (Order number) és anyyi más szöveget ami oda befér és a PayPal könyvelésben lesz nyoma. Az eBay-en a refund-al lezárult, ott azzal nincs dolgod. -
mexel
veterán
A múltkor volt a sztorim hogy az eladó adott full refundot amit nem kértem. Végre írt, szeretném neki visszautalni paypall-al az összeget, de a Paypalnál nem az ő paypal adatait látom, hanem az Ebay-ét, hogyan tudom visszautalni neki? Kérjek tőle paypal címet? De így kikerülöm az Ebay-t nem lesz nyoma annak hogy visszautaltam, nem biztos hogy azt a Paypal logint adja meg ami az Ebay-hez van neki kötve...
Hogyan csináljam? -
válasz
Weareus
üzenetére
Lásd Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat leírást.
150 € értékig az eBay-nek kell beszedni az import áfát, ha úgy küldi az eladó hogy ezt a tényt hogy áfa beszedve (IOSS vásárlás) közli az itteni kézbesítő céggel akkor itt nem kell fizetni semmit, kivéve a Postánál a szolgáltatási díjat.
Ha ezt nem adja meg akkor a Magyar Posta esetén ők be fogják kérni az áfát is, egyébként meg van nekik a vámügynöki szolgáltatási díj amit mindig kérnek ha ők a kézbesítők és ha importról van szó.
Ha úgy kéri a kézbesítő cég itt hogy az eBay már beszedte (150 €) akkor amit az eBay kért az visszakérhető tőlük. -
Wanderlust
tag
Igen, ezt kellene látnom nekem is de nincs "I didn't receive it" sehol teljesen mindegy melyik böngészőt használom. Kártyával fizettem és csodálkoztam is, hogy több hónapot kell várni a termékre. A "You can report the item has not arrived" résznél ki sem tudom választani ezt a megrendelést csak az utolsó kettőt. De szerintem ezt már buktam.
-
válasz
Wanderlust
üzenetére
Miből tudsz választani?
Mert több eset lehet. Ez lenne a normál választás ha lejár a várható szállítási idő a mikor a More actions választja valaki (Firefox böngészőben):
Itt van a I didn' receive it - Nem kaptam meg
Ha Contact seller van választva akkor általában van Shipping opció és ott előfordulhat a nem kaptam meg lehetőség is:
What can I do if I don't receive my item?
You can report the item has not arrived.
Problémát abban látok hogy ez egy júniusi vásárlás volt és a nov.6 végső idő az nagyon sok egyáltalán nem jellemző ilyen hosszú, úgy tűnik mintha nem lenne már eBay vásárlói védelem lehetőség.
Mivel fizettél? Ha esetleg PayPal-al akkor ott nézd meg hogy lehet-e meg nem érkezett dispute-t nyitni vagy még az eBay vásárlói védelmet említik. -
válasz
Wanderlust
üzenetére
Contact seller áll most rendelkezésedre, ahol lenne olyan hogy nem kaptad meg, ha az eladó részéről nem lesz reakció akkor nyílik meg a lehetőség az eBay segítségét kérni, elméletben ítrak egy dàtumot.
-
Wanderlust
tag
Üdv,
Sajnos nem kaptam meg a megrendelt cuccot és szeretném visszakapni a pénzem. A megrendelések között a lenyíló menüben viszont nincs olyan opció ahol ezt meg tudnám tenni. Írtam az embernek, hogy kérném vissza a pénzem. Ez 3 napja történt, semmi válasz. Az Ebay hogyan tudna közbelépni? Egy darab kontakt nincs feléjük sehol, mindenhol azt írják, hogy válasszam ki a menüben, hogy nem kaptam meg a terméket és ott lehet a közbelépésüket is kiválasztani (a képen látszik, hogy semmi ilyen lehetőségem nincs). Valaki tudna segíteni? Köszönöm!
-
Weareus
addikt
Üdv.
Rendeltem 2 db ps3 játékot külön eladótól, Japánból, ebay-ről, egy időben.
Ma megjött egy csomag, de még nem tudom mi-melyik van benne, fater vette át vidéken. Ma du kiderül.
Kérdés: lehet, hogy a két csomagot egyesítették és egy csomagként jött meg a 2 db dvd vagy ez kizárt?
(A másikról semmi hír...). -
válasz
batyus086
üzenetére
Lehet hogy az Összefoglaló 8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat és a 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek leírások adnak kiindulási információkat, az elsőnél szállítás beállítás is van.
A felajánlott lehetőségeket nem tudod használni Mo-ról, egyedileg kell megadnod a mást. -
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék néhány dolgot eBay-en eladni, főleg amolyan gyűjtői cuccok lennének: régi játék figurák, kosaras kártyák, stb amiknek idehaza nem igazán van piaca. Már odáig el is jutottam, hogy a nemzetközi csomagküldési lehetőségeket kellene beálíltani és ott mindig hibát ír ki nekem, mert nem határoztam meg a szállítás pontos értékét. Ott nekem felajánl több lehetőséget is: UPS, FedEx, de őszintén ezeket nem ismerem és fogalam sincs, hogy ezeket hogyan kell alkalmazni, mert még sosem adtam fel csomagot külföldre. Postán keresztül nem lehetne lebonyolítani a szállítást? Ilyen postai lehetőséget viszont nálam nem kínált fel az eBay. Tudna valaki ebben segíteni? -
mexel
veterán
Ezt igen jól tetted. Kár hogy én nem tettem meg amíg tehettem volna.

Közben válaszolt az ember arra, hogy írtam hogyan fizethetném vissza a pénzt, eléggé szűkszavúan:
"Per Paypal !?"Félek ez így nem lesz jó mert csak az látszik az Ebay felületen hogy én kaptam egy full refundot
-
Srácok ha nem lehet felvenni a kapcsolatot az eladóval, nem adja meg hogy hova legyen küldve a pénz vagy a termék, akkor akármit is szeretnétek tenni a végeredménye az hogy a termék is és a pénz is marad. Nem számít a szándékod. Nincs mit tenni.
Mondjuk baleset és kómában van, vagy meghalt. Vagy lopott volt a termék és nem akar kavarást.
Ezért volt a végkövetkeztetésem az hogy vége, ennyi volt a téma, nem kell vele foglalkozni.
Ha meg jelentkezik akkor újratervezés. -
mexel
veterán
Eszem ágában sem volt megtartani mindkettő. Illetve fel sem merült bennem hogy adjon vissza bármit is. Szerintem félreértettél valamit. Az illető minden kérés éd kérdéls nélkül tolt egy full refundot még a szállítás összegét is visszautalta. Az is lehet hogy kezdő és véletlenül nyomott valamit.
Én éppenhogy nagyon szeretném visszaküldeni a pénzt, pedig így bukóban leszek a valuta konverzió miatt. De nincs erre lehetőség, mert nincs refund-refund gomb... -
Nézd szerintem nem kellene magyaráznom azt hogy van nálad valami ami nincs kifizetve, így más tulajdona, nem ajándék.
reklamáltál hogy nem fele meg a leírásnak mert van valami hibája ennek az az alap megoldása hogy visszaadja pénzt te meg a terméket.
Nem akarta megvárni hogy az eBay kötelezze rá, önként teljesítette az elvárást.
Te döntésed hogy a pénzt is és a terméket is megtartod, részemről ennyi. Tanácsot kértél, megoldás a kommunikáció lenne, de ha nem tudsz ezek után kommunikálni az eladóval akkor ez a vásárlás lezárult azzal hogy van ingyen valamid. itt le is zárhatjuk a témát. Ne csinálj semmit.Van értelme az értékelésnek, csak épp sok vevő szórakozik a negatív értékelés adással, így természetes hogy lehet kérni a törlését, nagyon nem lenne jó ha ez nem volna lehetséges, de vagy elfogadják vagy nem.
De én csak arra utaltam hogy nem ez az "ijesztő dolog" hogy esetleg azt adtál volna neki. Most is adhatsz negatív értékelést. -
mexel
veterán
Próbálom folyamatosan, de nem válaszol. Összesen 9 eladása van...
Lehet hogy csak nem nézi az ebay-t nem kap értesítést, remélem nem szándékosan nem válaszol. Mindegy, egyelőre várok. De sima számlára nem küldöm neki vissza csak úgy hogy az ebay-en is látszódjon az hogy a refundot visszaküldöm.
Szerintem csak jó fej akart lenni vagy félt hogy kap egy negát, de akkor sem volt ez jó ötlet. A hibát lenyeltem volna, ez benne van mindig hogy kicsit csúsztatnak, de ezzel csak ismét elvette a kedvem a vásárlástól. -
Elsőként próbáld az eladót keresni, nem igazán van elsődleges eBay elérés, a vásárlásnál nézd meg milyen kapcsolódás lehet az eBay felé.
Nézd megpróbáltad felvenni a kapcsolatot, ha nem reagál nem tudsz mit tenni. Ennyi volt. Ha később valaki számonkérne akkor ezt a tényt előadod. Ha kell neki a pénz akkor csinálni fog valamit, ha meg lemond róla akkor is ennyi volt a téma. -
mexel
veterán
Én már 5 üzenetet írtam neki, hogy nem kértem a refundot és szeretném visszafizetni az összeget csak kérdés hogyan.
Azt is megírtam hogy a terméket sem tudom visszaküldeni mert már szétszedtem, próbáltam helyrehozni a sérülést. Így nem küldhetem vissza.
nem válaszolt semmit. Kommunikációból egyes, leülhet. Ha ilyen sértődékeny akkor ne kamuzzon vagy ne ebay-ezzen, menjen marketplacere ott vannak ilyenek
Várom válaszol-e. Mindenesetre simán megszívatott ezzel, otp oda vissza jól konvertálgat most, amikor vettem drágább volt az euró is, ez így érdekes. -
mexel
veterán
És én nem tudom a pénzt visszaküldeni? Hiszen én nem kértem. Azért ez így nem működhet hogy veszek valamit, kifizetem, idehozzák és az eladó úgy dönt visszaküldi a pénzt és kéri vissza a terméket. Mi van ha már összetörtem, elrontottm, eladtam stb stb. Én kérés nélkül visszaadnám az összeget de nem tudom hová? Ebaynek tudok írni valami felületen?
-
Az sok pénz. Minden ami 50K-nál több. Szerintem nem fogja ezt a veszteséget csak úgy hagyni. Az eBay is az önkéntes teljesítést a pénz visszaadásra preferálja ha a vevő reklamál.
A vevőtől kapott negatív értékelés töröltethető, az nem lenne gond, a pénzügyi részénél vannak gondok.
Ha az eBay lép be a folyamatba az teljesen veszteséges lehet, most viszont ő pozitívan állt hozzá. Miként fog továbblépni ha nem kapja meg amit eladott azt nem tudom megjósolni. -
mexel
veterán
De én nem kértem pénzt. Sőt a leírásban az van hogy visszaküldés nem lehetséges mivel használt termék.
Szerintem meg idióta, mert átverte a licitálókat. Mindenhol lefotózta a terméket csak ott nem ahol sérült volt és azt írta hibátlan.
Én írtam neki hoyg ez nem volt szép dolog hogy letagadta. normálisan, minden extra nélkül írtam.
Erre mondta hogy küldjem vissza, én meg azt mondtam hogy nem hiszem hogy vissza tudom küldeni stb stb. Erre szó hang nélkül refundolt és nem is ír semmit. Ez nem eladói kommunikáció, ez semmi, ez nulla.
Én is sok mindent eladok és nem így kommunikálok a vevőkkel , mondjuk nem is szoktak reklamálni mert mindig mindent előre elmondok.
Szerintem félt egy negatívtól, amit nem adtam volna, max nem adtam volna visszajelzést.
De ezzel csak több kárt okozott nekem. Teljesen értelmetlenül.Ja, nem olyan nagy összeg 350 euro körüli
-
Ez üzleti eladó vagy magánszemély volt, mert az ottani PTK másként áll a termékszavatosság témához, a hirdetés tartalmazott arra utalást hogy mit vállal vagy mit nem vállal?
Nem azt írtam hogy köteleznek visszaküldésre. Az hogy egy ténylegesen ki nem fizetett terméket a birtokolni akarsz annak vannak jogi akadályai, erre próbáltam utalni. Mekkora összegről van szó?
Mert adott esetben az eBay-en is vannak lehetőségei az eladónak kellemetlen helyzetbe hozni téged.
Ok idióta, akkor én is az vagyok mert én is visszaadtam volna pénzt eladóként, meg van rá az okunk. -
mexel
veterán
Én csak megkérdeztem hogy tud-e arról hogy ott van egy hiba amit nem említett. Egyelőre ő volt aki hazudott, ha mindenkivel ezt tette talán joggal reklamálhattak neki...
De hogyan tudom az összeget visszafizetni? Neki írtam, nincs reakció. Ebay-nek lehet írni? A konverzió sem érdekel, igaz pár ezerben benne lesz, de a cuccot nem küldöm mert az sok lenne. Gondolom nem kötelezhetnek a visszaküldésre, hiszen akár meg is ehettem azóta még ha tv is a tárgy
Szerintem azért kommunikálhatott volna rendesen
Számomra idióta ügyiuntézés ez egy eladótól -
Hivatalosan az eladó leszállította a megadott német címre. Ha visszaküldésről van szó akkor az onnan számít, az hogy te továbbküldeted Magyarországra az sem őt, sem az eBay-t nem érdekli. Az a te üzleted.
Ha vállalnak visszaküldés kifizetését akkor a címke az a Zittaui címről indul, ott kell átadni az adott szállítónak.
Szóval nekem sem tetszett, de hiába volt visszaküldési címkém, az nem volt érvényes magyarországi felvételre, így saját költségemen küldtem vissza. Ez benne van ebben a megoldásban.
Ha pénzt visszakaptad akkor nem tarthatod meg a terméket, ha nem akarod visszaküldeni akkor fizesd ki újból.
A konverziós veszteség jobb mint egy rendőrségi eljárás ellened, EU-n belül megy a jogsegély a szervek közt, volt ilyen esetre élő példa az ismeretségi körömbe, elég kellemetlen tud lenni. -
mexel
veterán
Vásároltam egy terméket német ebay-ről. Van egy kis hibája, de nem vészes. Írtam, az eladónak hogy ezt miért nem említette a leírásban. ( egyértelműen tudta, nem olyan ami közben romlik el, egy kopásnyom)
Azt mondta küldjem vissza. Azt válaszoltam nem tudom, az ebayt megkérdezem mi lehet a szállítással.
Nem is válaszolt, hanem ma full refundot adott,m a szállítási díjat is visszaküldte.
Persze nekem ez nem jó mert mailboxtól nekem még plusz 27 euró volt amit ő nem tud, és nem is akarom visszaküldeni a terméket.
Ha visszautalom az összeget akkor meg a konverziókkal nem járok valami jól. Ilyenkor mit tegyek? Én nem kértem refundot és a terméket sem küldöm vissza, mi a teendőm? -
Némileg off téma, de beszélgetéseink során fel szoktak merülni problémák, ezért figyelmetekbe ajánlom ezt a topikot: Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
-
csuhi17
csendes tag
V/ köszi, akkor megpróbálom.
Igen, de ott az egyik 10 napot várt a másik meg nem írta mennyit, csak azt hogy 3 hétig nemvolt a pénzénél, én azt gondoltam, hogy ezt a fizetéstől a refundig gondolja.
Reméltem hogy csak valami kisebb gond miatt csúszhatott a dolog.
Azért a +97% os értékelés bíztató volt.
Mind1 akkor csak várok. -
csuhi17
csendes tag
Van egy rendelésem, Ettől az eladótól.
Október 30.-án rendeltem, és még nem adta fel.
Már vagy 3 levelet írtam neki de nem válaszolt rá.
Kértem a rendelés törlését de azt írta az ebay hogy már késő.
A rendelésemnél még csak a Paid státusz van.
Est. delivery Fri, Nov 17 - Tue, Jan 2Amikor megrendeltem volt neki egy rakat eladó terméke, most meg mind törölve van.
Ilyenkor csak várni tudok Január 2.ig és utána lehet valamit kezdeni vele?
-
válasz
Magatkrisz
üzenetére
Az Összefoglalóban, 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné
De erre nem lesz szükség, a DPD szokta kivinni mert az eBay logisztikai cége rendez mindent. -
válasz
Magatkrisz
üzenetére
Nem kell. Az import költség mindent tartalmaz.
De az sem változott ha esetleg csak kérné valaki itt az áfát, azt amit az eBay beszedett vissza lehet kérni tőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- NEC NP-PA550W projektor- 5500 Ansi - távirányitóval
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ÁFA probléma lehet?

inkább rászánom azt a plusz pénzt.