Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonMedve
üzenetére
Nincs benne, mert csak 150 €-ig (~165 USD) szedik be, ha viszont olyan szállítással jön ahol az eBay logisztikai cége intézi a vámolást akkor az áfa, VAT 27% (import charges) fel van tüntetve a fizetési összesítőben, ha nincs VAT akkor majd itthon kell intézni a vámoltatást.
De ha egy linket is adtál volna akkor pontosabb lett volna a válasz. -
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Nézegettem a Mac Mini-ket és körülnéztem Ebay-en is. Amerikában vannak egész jó áron használtak. Kinéztem egyet, az eladónak 100%-os értékelése van, postáz Mo-ra is. Na most, ha ráütök a "buy now"-ra ~150k (425$) lenne a gép és az Ebay szerint ~17,5K lenne a postázás. létezik, hogy ebben már minden benne van? Vámokra 0$-t ír. Elolvastam az összefoglalót, de akkor sem teljesen tiszta. Köszönöm a türelmet és a segítő válaszokat. -
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Még mindig EU tag Magyarország, EU-n belül nincs vám, a Posta csak a vámolás alá tartozóak esetén szedné be az áfát és elsődlegesen csak akkor ha az 150 € érték feletti, nem IOSS és ahogy írva az Összefoglalóban is, harmadik országból érkező ami 1. Magyarország és 2. EU és a 3. az EU-n kívüli.
Az változott EU-n belül 2021 július 1-től hogy nem lehet elsunnyogni az áfát a kereskedőknek, annyi könnyebbség van hogy egy értékhatár felett kérheti a saját országa szerinti áfát és nem a nálunk szokásos 27%-ot. A használt dolgok és magánszemély eladók esetén továbbra sem kell áfát felszámolni. -
-Gabesz-
senior tag
sziasztok!
A termék adatlapja szerint az EU-ból rendeltem szállítással együtt kb. 220 Euro értékben 1 terméket. A Héa természetesen megjelent ezen felül majd 60 Euro értékben.
Ez így normális? Úgy emlékszem egy összeg határ felett ezt nem vonja le az ebay. Egyáltalán EU-ból rendelve le kell vonnia? -
rednifegnar
senior tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
mondjuk meg mindig nem ertem mi is akkor a baj meg mi az hogy nem reagal a rendszer.
ilyenkor erdemes kikapcsolni minden bongeszo kiegeszitot, ad blockert, suti elfogadot es hasonlokat, torolni a sutiket/cachet (valtani halozatot stb), nekem is szokott lenni hogy latszolag nem mukodnek dolgok de altalaban ezek segitenek. -
Remekelek28
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Kivülre értettem. Semmire nem reagált a rendszer.
-
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Amit itt nálunk szednek be áfát az sem a DHL EXpress, sem a Posta nem tudja visszaigényelni ezért van az hogy azt eBay-től kell visszakérni, ha ők is beszedték.
Az hogy nem vették figyelembe a számlát amit beküldtél az meg azért van mert a küldőnek kell csatolni, megadni azt hogy már az áfa be lett fizetve és ezt az csomag elektronikus adatainál kell megadni, véletlenül lehagyta. A szabályozás úgy szól hogy te nem igazolhatod utólag. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Marmint a vege elotti 12 oran belul v kivul vagy?
Nehany opcio van a torlesnel, azokbol kell valasztanod, ha az otherre nyomsz akkor az nem jo mert contactolni akar az eladoval. -
Tamy
őstag
Amerikából rendeltem egy terméket, ami hibásan érkezett meg. Az eladó a hirdetésben vállalta a visszaküldést, indítottam egy Case-t, erre automatikusan kaptam egy DHL-es csomagcimkét. Most ez alapján simán rendelhetem a futárt, és nem kell semmit fizetnem, vagy hogy működik ez ilyenkor?
-
Ranagol_5
őstag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Köszi az infót! Nem gondoltam volna hogy le van írva, ezért meg sem néztem.. Egyelőre boxolok a dhl-lel, mert az volt a bajuk hogy az eladó által csatolt számlán nincs rajta hogy én fizettem adót, de én elküldtem nekik azt a számlát amit az ebay-től kaptam, azon meg rajta van.
Vicc amúgy, hogy 2024-ben még ilyenekkel kell szarakodni és én legyek mínuszban x ideig, mert a kommunikáció nem működik egy uniós szabályozással kapcsolatban aminek pont az egyszerűsítés lenne a lényege.. -
Ranagol_5
őstag
Sziasztok!
Olyan helyzetbe kerültem, hogy az ebay levonta az adót, de a dhl még egyszer meg akarja fizettetni velem, mert az eladó a csomaghoz csatolt számlára nem tette fel a VAT-ot.
Van valakinek tapasztalata, hogy ilyenkor mi a teendő? DHL azt mondja, hogy fizessek nekik és majd az ebay-től kérjem vissza a pénzt, de ezzel kapcsolatban semmit nem találok a támogatás oldalukon.. -
Remekelek28
őstag
Üdv. Miért nem engedi törölni a licitet? 12 órán túl vagyok bőven. Törölném,de egyik indokkal se engedi.. Az eladó meg nem válaszol.
-
Hát nekem nem ez a legnagyobb problémám. És ez a dolog amiről szó volt egyáltalán nem befolyásolja azt hogy továbbra is használni fogom az eBay-t
Egyébként is USA-ban nagyon sok érzékeny ember él, akik mindig látnak egy kis pénzkereseti lehetőséget ha sérelem éri őt.
Maradjon már off. -
-igu-
veterán
A cselekmény 2019-es, viszont a halasztott vádemelési megállapodás múlt hét csütörtöki. Ennek okán az ebay 3millió dolláros kártérítést fizet.
"......De az olyan esetek, amikor a vállalaton belüli alkalmazott a vállalati erőforrásokat használja a rossz cselekedetekre. Ezen esetek mindegyikében nem feltétlenül igaz, hogy maga a vállalat felelős."
mégis a cég képviselőjeként, hisz magánemberként egyik alkalmazottnak se jutott volna eszébe felsőbb utasítás nélkül zaklatni bárkit. A jogi fogalmak csűrés-csavarásával persze minden kivédhető.
Számomra nagyon életszerűtlen, hogy a hétvégi bbq partin, vagy a meló utáni esti sörözés során kitalálja egyikük, hogy "ugyan kóstoljuk már be az embert, hisz rosszat mondott a kenyéradó gazdánkra", a többiek meg melléállnak ebben.Fiktív példa:
- te írsz egy negatív véleményt a győri CBA-ról a google maps-en,
- a CBA egyik alvezére Budapesten ezt olvassa, majd leszól a győrieknek, hogy vadásszanak le téged,
- az árufeltöltő meg a raktáros - felhasználva a törzsvásárlói kártyádon megadott személyes adataidat - elhajtanak a házadhoz, kiszúrják az autód kerekeit és egy csirkefejet szögelnek az ajtódra, napokon keresztül feltűnően követnek, amikor a gyereket viszed az iskolába,
- te bepereled a CBA-t zaklatásért,
- megállapodtok egy közepesen magas kártérítésben.Amikor erre sor kerül, akkor
- engem szegediként is érint a dolog, hisz itt is van CBA, és én is ügyfelük vagyok
- érdekel is a téma, hisz nem mindennapi a történet
- a helyi médiumnak pedig érdeke hírt generálni az ügyből, hisz "kattintásból él". -
-igu-
veterán
Az, hogy egy akkora vilagcég felső vezetése, mint az ebay - ahonnan magyarok is rendelnek terméket tonnaszámra minden nap - áldását adja, sőt utasításba adhatja a vele szemben kritikus véleményt formálók zaklatását. Ez azért egy fél bekezdést csak megérne a magyar sajtóban is, különös tekintettel annak jelenlegi szerkesztői színvonalára. Ennél sokkal kisebb horderejű témák viszont teret kapnak (pl. az az utas, aki rátámadt a pilótára, amikor az bejelentette, hogy a köd miatt csak sokára fognak felszállni - csak hirtelen egy reveláns példa a mai napból, amibe belefutottam).
-
Akkor szerinted mi lenne a legfontosabb ebben ami érint bennünket is ebben a 2019-es sztoriban hogy valakik nyaggattak egy valami netes "üzleti vélemény" oldalt?
De a mai napig az eBay -t nem vádolták semmilyen bűncselekménnyel.A társaság a 60 perces nyilatkozatban kijelentette, hogy a volt alkalmazottak magatartása téves volt, és teljes mértékben együttműködött a kormány nyomozásával.
......De az olyan esetek, amikor a vállalaton belüli alkalmazott a vállalati erőforrásokat használja a rossz cselekedetekre. Ezen esetek mindegyikében nem feltétlenül igaz, hogy maga a vállalat felelős.EU-s eBay-hez tartozunk, én ritkán vásárolok az USA eBay.com, inkább az EU-s és UK eBay-en és sem eladóként, sem vevőként engem az eBay dolgozók nem terrorizáltak, igaz nem is vezetek róluk vélemény oldalt ahol lehet hogy egyoldalúan csak az elégedetlen vásárlók írogatnának.
-
-igu-
veterán
mindeközben az ebay háza táján (valamiért magyar híroldalak nem kapkodnak írni róla)
-
rednifegnar
senior tag
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
erdekes nekem az eddig tok jo volt pedig evek ota kapok veluk csomit, nem lehet hogy az usps-el kevered mert az telleg gazos.
dpd-nel nagyon szertem hogy latom terkepen hol jar a futar es hanyadik vagyok a sorban. de mivel nem szoktam feladni nem tudom min mulik hogy az egyik ilyen vagy olyan, persze van olyan hogy eccer csak itt all a muki az ajtoban.
megkerdem hajlando e gls-el vagy dpd-vel kuldeni (ugyis en fizetem), ha lehet a sima dhl/ems-t keruljuk el mert hiaba megbizhato nemeteknel, itthon atvaltozik mpl-re es akkor johet az ima.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ups messze a legszarabb. Még a postát is kenterbe veri.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Akkor GLS-t ajánlom ha hajlandó azzal küldeni az eladó az ár, gyorsaság és a teljesítés teljesen jó.
-
rednifegnar
senior tag
ahogy irtam nem az ido erdekel (ára se annyira nyilvan esszeru osszegig) hanem hogy megerkezzen. a sima ems/dhl ami itthon mpl azzal eleg szomoru tapasztalataim voltak.
nyilvan addig nem gaz mikor nem annyira ertekes egy cucc raadasul potolhato beszerezheto. de amikor +1e euros egyedi cucc nem ert ide nemetbol es 3 honapig tartott (szamtalan bejelentes es telefonalgatas utanπ mire a posta benyogte, hogy eltunt ("eltuntkent kezeljuk") akkor azert elgondolkodik az ember hogy talan ezt nem szeretnem meg egyszer...
sajnos az evek soran hasonlo tobbszor is elofordult, nem bizom bennuk.termeszetesen a feladon mulik hogy mivel kuldik de soxor volt mar hogy kertem ne sima ems/dhl legyen mert az itthon fekete luk.
ezert kerdem hogy nemetbol mi van ami ennel profibb, pl dhl-en nem igazodom el most melyik a rendes (nem mpl) verzio. vagy pl ups van e nemetbol. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Németországból általában Europa+ csomagként az MPL kézbesít az ígért 5 napon belül, már ezzel is gondod van? Többünknek nem. Az 1 napos bármilyen szállítás nagyon drága. Az EMS is is az is postai küldemény fajta, nem futáros.
De az eladón múlik hogy mivel hajlandó elküldeni. -
rednifegnar
senior tag
szeretnek egy csomit nemetbol feladatni ide. egy fele standard szallitast adott meg a postazas fulon.
en viszont szeretnem valami olyan ceggel ami nem a kiralyi posta itthon.
mik a lehetosegek? ems meg dhl az sztem itthon posta. dpd, ups, ha jol gondolom, mi van meg? dhl expresst is neztem de nem egyertelmu nekem hogy az valojaban mit takar (nem kell ilyen 1 napos kuldes) inkabb az a fontos hogy ideerjen.
-
Tényleg nem ad fel a rendszer egyéb szállítót Other lista elem és te írod be a szállítót, mert sem Magyar Posta, sem a HR PARCEL nem választható.
Bár ha kézbesítve van nem fogja már frissíteni a rendszerük, illetve eddig ez volt.
Egyébként meg csinála egy képernyő képet és küldd el neki hogy ezt magyarázza meg és küldd el az eBay-nek is valahogy, hogy jogtalanul reklamál. -
30 nap
Öf-ból
3. A problémák megoldása a vásárlói védelem keretében
Hogyan működik?
Az eBay vásárlói védelmet nyújt a regisztrált tagjainak (eBay Buyer Protection).
Abban az esetben, ha a rendelt küldemény nem érkezik meg, vagy nem azt kapod, amit rendeltél (nem olyan minőség, eltérés stb.), lehetőséged van egy Case-t (ügy, vita) indítani, itt tudsz kommunikálni az eladóval, a kártérítés vagy refund ügyében. Case-t a legkésőbbi becsült - Estimated Delivery dátumtól vagy a megérkezéstől számított 30 napon belül tudsz nyitni az eBay felületén keresztül.
Ha egy vásárlásnál nincs megadva Estimated delivery, akkor a vásárlás napjától 30 nappal kell számolni a várható szállítási időt és ha az letelt, attól a naptól 30 napig van vásárlói védelem.
Megjegyzés: Az eBay-en megadott küldemény várható érkezési időtartam (Estimated delivery) egy, az eBay programja által becsült statisztikai átlag. Nem az eladó által vállalt garantált szállítási idő. -
promo
csendes tag
A kézbesítéstől számolva mennyi idő van a reklamációra és a visszajelzés küldésére?
-
b-max
senior tag
Sziasztok,
eladtam egy terméket, viszont nem tudom beállitani a követési számot rendesen, DPD van megjelölve, és nem tudom kiválsztani a HR PARCELT (packeta) . Igy sajnos nem látszik a nyomkövetés, és a vevő reklamál. -
válasz
lanszelot
üzenetére
Értem, félreértettem elnézésedet kérem.
Nekem ez az utolsó információm: PayPal shuts down its services in Russia citing Ukraine aggression
De akkor valami EU-s PayPal regisztrációra fizetsz, nem közvetlenül egy orosz oldalnak és ők intézik a pénz eljuttatását. Elméletben akkor van vásárlói védelmed és biztonságod, mert hiába támogatod a művészeket akkor sem baráti fizetésnek ami esetén nincs vásárlói védelem kell a pénznek elmennie.
De a szankciók azok érvényesek még ha van aki nem is ért velük egyet.Egyébként az mindenképp biztonságosabb ha még a PayPal-on is egy virtuális kártya van csatolva amin te szabályozod a pénzmennyiségét. Illetve működik a kétlépcsős belépési védelmed (sms vagy hitelesítő alkalmazás) ha ezek mellet "feltörnék" a fiókodat akkor az már a PayPal felelőssége és köteles kártalanítani.
Itt ír ez az oldal a fizetéssel kapcsolatban valamit.
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen a választ.
Telefonról vagyok, és nem tudom off topikba rakni. Hiába nyomom be, amikor elküldöm nem off.
Nem ebay-en vásárolok. Boosty 'pont' to
Nem találtam más topkikot, ami élne is, és netes biztonságról lehet kérdezni.Ha utána nézel trust pilot-on vagy máshol a háború miatt nagyon le van húzva a boosty. Tehát nem lehet érdemleges információt kapni róla. Ezért írtam.
Ahhoz hogy fizessek neki, ahhoz ott pay pal-al kell fizetni.
És mindenhol írják, hogy valóban csak a boosty az egyetlen amivel most oda lehet pénzt utalni.
Tehát fogalmam sincs merre hány méter.Phülöp: ezért nem nyitok egy új bankszámlát.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Egy orosz művésztől szeretnék vásárolni egy 3D figura file-ját.
Jelenleg a boosty pont to -n lehet oda utalni.
Ha elbukom a pénzt nem hat meg.Ami miatt aggódom, hogy paypal-al fizetek, és nem szeretném ha bármi gubanc lenne a paypal-ommal.
Tehát a paypal-om biztonságáért aggódom.
Feltörik, automatizálják az utalást...stb bármi.Ui: nem érdekel a háború, még széljegyzetben sem.
Nem a művészek harcolnak. -
válasz
hdtomi
üzenetére
Mi az EU-s eBay-hez tartozunk és ezért € az elszámolási deviza, mindegy hogy milyen devizában adod el azt mindig €-ra konvertálva kapod meg. Pont ezért kell az € bankszámla
Csak akkor adj meg alszámlát ha arról az eBay tud leemelni pénzt, lehetséges a közvetlen beszedés. -
Köszi! A magyar bankom ügyfélszolgálatát felhívtam. Az applikációban magam több (dollár, euró, font, svájci frank) alszámlát is létre tudok hozni. Most az eBay-en ki is cseréltem eurósra a forintos számlát, igaz nem tervezek eladni semmit. Összefoglalóban nem láttam, de akkor biztos ott van.
Mindig a kifizetés végösszegének a pénznemét kell nézni? Mert dollárral indított, aztán lett belőle euró.
Aztán várom a tértit, utána értékelem a vásárlót. Remélem rendben megkapta... -
Sziasztok!
Megtörtént az első eBay-es eladásom. Köszönöm a segítséget először is!
Gondoltam leírom a tapasztalataimat. Úgy áraztam be a terméket, hogy a kezdő licittel és, hogy én vállalom a postázást is rendben legyen az eladás. December elején ajánlott, elsőbbségi, tértivel indítottam útnak a küldeményt. Posta nyomkövetése csak a magyar részt látja, de majd a tértivevényt vissza fogom kapni. Ez az átvételtől számítva 1, vagy 1,5 hónap is lehet. Az vevő nem reklamált, így gondolom megkapta a könyvet... De nem is értékelt, bár sajnos nem divat. Én értékeljem, vagy a térti megérkezése után?
A piszkos anyagiak: 48 dollárért ment el, ebből már az eladási költség (tranzakciós díj) 10 euró volt. Így maradt 32,76 euró amit kifizettek. Persze ezt hittem, mert egy dologra nem gondoltam sajnos, vagyis már későn, mert hétvége ellenére elindították a kifizetést. Magyar forint számlám volt beállítva és így ~2900 Ft egyszeri díjat is felszámoltak. Ami hidegzuhanyként ért bevallom. Számítottam rá, hogy nem lesz jó az átváltás, de erre a költségre nagyon nem. Bankot megkérdeztem, alszámlával ezt a díjat megúszhattam volna. Persze ha jót állítok be, mert dollárért adtam el az USA-ba, de a kifizetésnél már euró állt. Szóval akkor euró számlára kellett volna kérnem..?
Összefoglalva, a több mint 16ezres eladásból, lejött a több mint 6000 Ft posta, a 3700 Ft eBay eladási költség és a 3000Ft banki költség. Ezt a legutóbbit kikerülhettem volna, de hát nem sikerült, így 3000 forintért adtam el a könyvet, amit kb. 3-4 ezerért vettem.
Gondoltam PayPalra, vagy Revolutra kellett volna utaltatnom a pénzt, de csak bankszámlát lehet megadni, ha jól értelmeztem. Ezt itt az összefoglalóban nem találtam, de lehet csak elkerülte a figyelmemet.
Kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom, de hátha valakinek hasznos lesz. -
Spet
addikt
Litvániába szeretnék visszaküldeni egy ajánlatott (bubis) levelet (eladó visszakapná az első körben rossz termékét, ahogy megegyeztem vele)
Melyik nyomtatványt kellene kitöltenem a Postán? CN 07?
-
-
promo
csendes tag
Vásroltam egy cd-t írországból. Karácsony előtt megkaptam de használahatatlan volt. Megreklamáltam és azt mondat hogy véletlen rosszat adott föl. December 28.-án föladta az újat és elküldte a trackingot. Trackingon az látszódik, hogy 29-én elhagyta Dublint és azóta semmit. RL***IE számú tracking posta.hu nem található. Átverés lehet? Legalább még a negatívot megadom neki.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Legalább tudjuk hogy milyen irányba keresgéljünk ha ezzel találkozunk.
-
Ahogy látom, elég rég volt ilyen gond, de ismét abba futottam bele, hogy nem érkezik meg a 2FA SMS.Nem hordozott, Yettel szám.Másnál nincs ilyen gond?Elnézést, a Google Messages spamszűrője működött túl.
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Ebayen Amerikából rendelnék Apple Pencilt 55$-ért.
Az Ebay szállításra és kezelésre 8.000,-Ft-ot ír. ez tartalmaz mindent, VÁM-ot és ÁFA-t?
Köszi -
rednifegnar
senior tag
ennek ellenere a lengyel pirosbetust maig nem tudom hova tenni.
kozben lejart az angolomnak a licitje 2-3 ember lictalt ra de joval elmarad a vege attol amit kialkudtam vele. mivel nem volt beallitva minimal ar igy le kell bunyoznia, hogy ha megse kuldi el ennyiert (marpedig leirta, hogy nem fogja). maig nem ertem miert volt jo ez igy neki. mar tavaly megvettem volna tole fix aron, iden is feltettem ra az o altala kivant licitet. es par font posta mitt meg mindig ulhet rajta es bevallalja, hogy kap egy rossz pontot a nem elkuldott cucc miatt
-
flash-
veterán
courtesytrading-sinceritytrading már ugylátom nem árul már..
van helyettük más akitől ajánlott pendrive-ot -sdkártyát (főként sandisk ill. egyéb megbízható márkát) rendelni?
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Teljesen mindegy a magyarázat, amit ki kell fizetned azt fizeted, nincs utólag semmi más költség, nálunk is hasonló van előírva az ilyen esetekre, szükséges a vásárlókat tájékoztatni. A németek azt is beírják hogy magánszemélyes az eladás az ottani PTK-ra hivatkozva mert nem kell nekik szavatosságot, garanciát biztosítani, nálunk meg a hülyék dolgoznak az apparátusba és elvárnák hogy használt dologra is adjak garanciát, szavatosságot.
-
rednifegnar
senior tag
kozben megtalaltam hogy aprilisban mar volt itt valakinek hasonlo kerdese.
amit te mondasz az oke en is igy gondolom de van egy lengyel elado aki kulon kiirja hogy o meg afat akar beszedni az eladasi aron felul. sosem ertettem ezt hogy mikent is kepzeli mert mikor eljutok a fizetesig ott nincs meg semmi hozzaadva, ennek ellenere nagy piros betuvel fenyegeti az eu-s vasarlokat.
ezt az UStG 25a.-t nemelyik eladonal latom (pl). talaltam par okosito leirast (talan ez a legjobb).
ha jol ertem a vallalkozas donti el hogy mikor hasznalja ezt a differencialt adozas lehetoseget. ha hasznalja akkor hasznalt cucc vetele es eladasi ar kulonbozetre teszi az afat. ezt nem tuntetheti fel, ellenben fel kell tuntetnie a rizsat (erre utal a szoveg is).
gondolom ez azert van mert akkor ki lehetne szamolni eleg egyszeruen hogy mennyiert vette es mennyi volt rajta a haszna (no meg igy a vevo olyan arat fizet ami nem adoztatja meg meg egyszer az egesz dolgot).
szoval ha jol ertem ebben az arban van afa megpedig a haszon afa-ja. ezert nem lesz rajta tovabbi afa, cserebe a szamlan fel kell tuntetni a rizsat.
ugy lattam foleg jarmuveknel alkalmazzak, de nincs igy definialva barmi lehet. cserebe bonyolitja a bevallast. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Írtam már hogy EU-s eladók esetén ahol van áfa (használt dolgok esetén nem mindig van) ott az be van építve az eladási árba, bruttó árat látsz kiírva, majd a számlán részletezi. Az áfának sem kell mindig 27%-nak lenni, hiába vagy magyar vevő.
-
rednifegnar
senior tag
hi, adott egy nemet hasznaltcikk kereskedo, regi hasznalt muszaki cikkekket arul, leginkabb fix aron.
megprobaltam ertelmezni a kiirast, sok hosszu rizsa kozott van egy ilyen:
"Es erfolgt kein Ausweis der Umsatzsteuer aufgrund der Anwendung der Differenzbesteuerung nach § 25a UStG."
ez mit jelenthet? betettem kosarba, elementem a a fizetesig, nem irt ki tovabbi koltseget csak ami a listazasnal van. akkor ennyi a vege? -
válasz
Kristof_94
üzenetére
2021 július 1-től 150 € értékig az eBay van kötelezve az import áfa beszedésre. A hirdetésnél írva van hogy azt még vonni fogják, de licitesnél nem lehet előre tudni hogy mennyi és ezért úgy van a rendszer beállítva hogy nettó árat látsz az EU-n kívülieknél, EU-n belül viszont nem az eBay szedi be az áfát, hanem az eladó ott bruttó ár van kiírva.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Az ebay ezt a HÉA-t minden országból érkező termékre rárakja? Kínából vettem volna egy sportkátyát, de rá akart rakni még 5 dollárt és ez a licit lejárata után derült ki.
-
-
-igu-
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
ez esetben elnézést kérek a félrevezető kommentem okán
(nekem mindig az a végösszeg, amit az ebay-nek fizetek, bár tény, hogy a magyar posta nem teszi rá a kezét semmilyen módon) -
válasz
Space marine
üzenetére
Elméletileg a posta kezelési költsége, ami drágább lett idén. Ha esetleg még egyszer lehúznának az Áfával, akkor kell reklamálni és visszakapod a pénzt.
-
-igu-
veterán
válasz
Space marine
üzenetére
ez már a végleges összeg, max. a futár borravalója jön rá
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Az első rendelésem jött el a 2021es 22euros változások óta.. Jól értelmezem, hogy ha a kosárnál VAT mellett összeget látok akkor itthon már csak a csomagot kell várnom és nincs semmi plussz fizetnivaló?Items (2) US $49.96
Shipping US $20.93
VAT US $19.15
Order total US $90.04Köszönöm elöre!
-
Bandrás90
újonc
Teljesen jó!
Így már érthető. A DHL-t a shop oldala tűntette fel, ezért is kérdeztem.
Köszönöm a kielégítő válaszokat.
-
válasz
Bandrás90
üzenetére
Nem értekek. Semmiféle vám, vámolás nincs, így kezelési díj sem létezik. Hollandia és Magyarország EU-s állam ezért az adott országok között vásárolva kvázi belföldi vásárlás történik.
A DHL lehet a DHL Express és a német posta, ha az előbbi akkor ők kézbesítik, csak a postai vonal kerül a Magyar Postához. Hollandiából azért nem igazán a DHL szállít van Holland posta is nekik, meg DPD meg GLS -
Bandrás90
újonc
Köszönöm hdtomi és V válaszát!
,ill. a tanácsot a kártyára vonatkozóan.
Rendelkezem devizás számlával és hozzá kapcsolt kártyával is, szóval ebben az esetben lehet, hogy ez lenne a kézenfekvő?
A válaszokra kitérve, akkor ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vámnál kezelési költség sincs, vagy azzal azért számolnom kell?
Ebben az esetben amúgy a DHL nagy valószínűséggel a Postának fogja átadni a csomagot?
Köszönöm még egyszer a segítséget!
-
válasz
Bandrás90
üzenetére
EU-s országból vásárolsz akkor 2004 óta nem kell vámolás témával foglalkozni. Azon ne csodálkozz ha az eladó számláján nem 27% áfa van írva, vannak esetek amikor jogszerű ha az eladó országa szerinti van felszámítva. Ha nincs PayPal fiókod és bankkártya hozzáadvs akkor fizethetsz bankkártyával, csak arra figyelj hogy a devizás (EUR) összeget jelöld ne az eBay forintos váltást. Mivel az eBay kezeli a PayPal fizetést is így ez esetben is az eBay intézi a reklamációt
-
válasz
Bandrás90
üzenetére
Szia, topikgazda biztos jobban leírja majd. Szerintem semmi extra költséged nem lesz. Olyan mintha egy magyar webshoptól rendelnéd, vagy akár bemennél a boltba. Az ára és a posta amit ott látsz annyit fogsz fizetni és kész. Mindegy, hogy DHL, vagy DPD hozza. Általában én csak PayPal-lal fizetek. 12 éve regisztráltam, egyszer kellett csak utalnom, ha jól emlékszem. Igen, biztonságos a PayPal. Nem tudom, hogy forintba fogod-e fizetni, vagy van-e eurós PayPal számlád, mert elég rosszul váltanak, mondjuk lehet a bankod is, ha kártyával tennéd. Meg lehet kell is egy PayPal számla az eBay-hez.
-
Bandrás90
újonc
Sziasztok!
Soha nem vásároltam még Ebay-ről, de most szeretnék egy nagyobb makett hajót vásárolni egy holland shop-tól. A terméket még nem rendeltem meg, gondoltam előbb informálódok kicsit ezen a nagyon hasznos topicon.
Kérem segítsetek, hogy jól értelmezem-e a dolgokat.
1; Az összeg 150 Eurót meghaladja. Tehát elvileg nem IOSS vásárlás.
2; Mivel új terméknek számít, így az Áfá-t a kereskedő rendezi nem az Ebay.Ő a hírdetésben a következőre hivatkozik:
„Der angebotene Artikel unterliegt der Differenzbesteuerung, daher wird gemäß §25a Abs 1 Nr.1 UStg (Differenzbesteuerung) auf den Rechnungen keine Mehrwertsteuer ausgewiesen.”
Mindenesetre az ÁFA tartalom a német Ebay oldal információi szerint: „(inkl. MwSt.)” , azaz tartalmazza az ÁFÁ-t.
3; Ebből kifolyólag, ha jól gondolom idehaza már nem kell +27% ÁFÁ-t megfizetnem, még akkor sem, ha esetleg nem küldene számlát, csak amolyan „Ebay-félét”. Ez így igaz lehet?4;Mivel a termék az EU-ból érkezik, így annak ellenére, hogy 150 Euro feletti a rendelés, nem kell rá kereskedelmi vámtarifát fizetni. Ugye tényleg így van?
5;Kell azonban vámeljárási díjat (kezelési költséget) fizetnem, amit teljes egészében a DHL international (ők szerepelnek a hirdetésben mint futárszolgálat) intéz és / vagy a Magyar Posta, én pedig a kiszállítói felszólításra fogom mindezt utalni nekik. Vagy ki is fog nekem szállítani?
Ennek az ügyintézésnek a díja 5500-10000 Ft között várható futárszolgálat esetén, míg posta esetén 7500 Ft.6;Végezetül érdemes lenne a vásárlást PayPal rendszeren belül intézni, hogy az esetleges reklamációs lehetőségem napjainak száma megnövekedjen.
András
-
rednifegnar
senior tag
jo kis moka nekem az utbbi 1-evben kellett belemerulnom a gyerek miatt. nagyon amator vagyok a temaban (mert ebbol leginkabb az osszes technikai/penzugyi dolog ram jut), no meg a vilag osszes penze nem eleg hozza, bar a legtobb hobbi ilyen. a legnagy bajom a helyhiany azon meg valtoztatni nem tudok.
ma jott el a pillanat hogy elengedtem az angol mukit, elkepeszto amit kavar es mar elegem lett belole. eddig huszon valahany levelet irt (meg en is majdnem annyit neki).
turlemesen valaszolgattam ra. amiket kert mindent beallitottam, a vege az lett hogy sztem zsakutcaba kerult es akkor most nekem irogatja a hulye leveleket. hiaba valaszolok ra hogy mindent megtettem amit kert, beallitottam amiket akart, azzal nem tudok mit tenni ha o eladokent nem tud valamit vegigvinni.
legutolso az volt hogy irjam be max bidnek a kialkudott osszeget (ezzel is voltak gondjaim mert ezt mar sokallottam, de mindegy is), es akkor o lezarja eladoi offerrel es ezzel a max osszeggel felajanlva szamomra hogy megvehetem.
ok megadtam.
erre jott hogy a postakoltseget is tegyem hozza....
ja hat ezt miert nem mondtad elore? de oke beallitottam.
aztan jott azzal hogy o ezt nem latja. mondom de fura hogy az elobb lattad most nem latod hisz csak a maximalis bid ertekerol van szo.
csak hajtogatja hogy nem latja es mig be nem allitom addig nem fogja eladni nekem ennyiert.
na itt lett elegem mert egyreszt beallitottam, mikozben van postazasi dij is a cuccon (szoval majd meg azt is fizessem ki?)
de ami vegkepp felhuzott ez a kisstilu kicsinyesseg, ahogy irtam nem ket filler a cucc, es a postakoltsegen rugozik. ilyen eladasi osszegnel en nem kerek postat vagy csak jelkepest, masreszt ha olyan nagyon kell az a par font akkor elkuldom kulon utalva vagy pp es kesz. de nem, o nem enged.
az is gyanus hogy tobb kapura jatszik mert egy ideje tobbes szamban irja a leveleit amit megintcsak nem udok mire velni (sztem masoknak is uzenget). meg persze minden leveleben leirja hogy nem fogja olcsobban odadni. ertettem elsore is. az kulon jo hogy a descriptionben errol szo nincs.ma eljott a pillant hogy elengedtem, toroltem a licitjeim csinal amit akar, ritka a cucc valoban jo lett volna az ar, de mindennek van 1 hatara.
-
Ebay-ről rendelnék
Németországból, és az eladó tőlem kérdezi, hogyan küldje Budapestre. Mivel kérjem a postázást? Vagy lehet belföldi nekin és van mailboxde-m, 7.90 EUR-val, onnan az elég elhozni, ugye? -
rednifegnar
senior tag
válasz
mastodon
üzenetére
azt ami nem, azt nem tudod elrakni, sztem.
olyan keresest tudsz csinalni (es elmenteni) amivel kulcsszavak alapjan ki tudsz hagyatni zavaro dolgokat.
pl:
valley -rothko -leonard -zhan -robert -sims -b. -bluetick -fractal -pilgrim -lord -overweight -total -strongholda macskakorommel is lehet trukkozni.
-
válasz
mastodon
üzenetére
Te láttál már ilyet valahol? Akár nem eBay is.
A Szívecske ikonnal jelölheted, mentheted a Figyelő listára, ahol csinálhatsz allistákat és legfeljebb ezzel variálhatsz.
Lehet még felül a menüsorban a Watchlist v lenyitással megnézni hogy utoljára mit raktál oda (5 tétel) vagy alul a Recently viewed items
-
Hogyan tudom beállítani arra jelzést, hogy egy terméket már láttam és nem jó? Többféle kulcsszavas keresést is kell futtatnom, hogy megleljem az összes érdekes termeket, és persze vannak átfedések, ezeket - mint a figyelést - be lehet jelölni, "már láttam" jellel?
-
rednifegnar
senior tag
koszi, kozben talaltam egy ilyet:
https://developer.ebay.com/api-docs/user-guides/static/trading-user-guide/end-early.html -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Estefelé rá tudok nézni, de arra emlékszem hogy nem zárhatja le.
-
rednifegnar
senior tag
hat ja azt kene.
na meg egy opcio, kerdezem ez szted letezo, mukodik? :
azt talalta ki, hogy licitaljak a megbeszelt osszegig. arrol o kap ertesitest es akkor lezarja.
mivel nem ismerem az eladoi oldalat, ez mukodhet igy? o latja en mennyi maximumot adok meg? le tudja egybol zarni? jelenleg en vagyok a nyertes de kb fele osszeggel mint amiben megallapodtunk (es volt valaki egy kezdeti licitalo is, gondolom volt ra figyeloje es mikor latta hogy felkerult ennyiert ranyomott egy licitet).
nem szeretnek ugy jarni hogy most benyomok egy nagy osszeget, aztan nem tudja ezt amit irt megtenni (mert mondjuk varni kell a masik licitalo miatt) es ezzel kvazi lekotom magam meg hetekre mig veget nem er a listazasa.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Engedd el ezt a dolgot. Egyébként van minimum ár, az kezdetektől változatlan opció.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
SUPREME7
üzenetére
gondolom az baj hogy nemzetkozire nem tudta feltenni a limitjeivel.
raadasul most jol osszekavarta a cuccot a kapkodasban. lejart ugye a regi. erre feltette alacsony kezdovel, annyival amit még enged neki a rendszer es beallitott egy minimum offert, hogy en majd jol megveszem azzal.
csak epp mire en azt olvastam addigra valaki ralicitalt a minimummal es nem lehet ajanlatot adni.
probakepp felulicitaltam es nekem nem jelzi hogy lenne minimálár beallitva (létezik még minimálár ebayon?). szoval szopo mert nyilvan ennyiert nem fogja odadni amennyin jeleneg all (es sztem nem fogja elerni azt az arat amit kvazi kialkudtunk). plusz bukja a listazasi dijakat.olyanba meg en nem fogok belemenni, hogy van egy nyero licit osszeg de nem annyit fizetek hanem a magasabbat (technikailag se tudom mikent lehetne ezt lezongorazni es az ebay+pp vedelmet semmikeppen nem szeretnem elvesziteni).
meg is irtam neki csak egy modon veszem meg, ahogy az ebayon megy normal modon, nem trukkozok.tokom kezd tele lenni van a kavarasaival. irok neki nem valaszol, majd napok mulva kinyog valamit aztan ujra napokig semmi aztan meg allitgat es kuldozgeti a leveleket sorba, meg hogy akkor menjunk at gummtreere meg marketplacere es hasonlo otletek. lassan kovetni se birom es mar ez megy egy 2hete de azt is latom hogy sajat magat szivatja meg ezzel, rosszat se akarok neki meg nyilvan jo volna a cucc csak hat megis...
-
SUPREME7
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Azt írtad, nem tudta eladni a cuccot, aztán nen tudta a nemzetközi szállítást beállítani. Ha valamit nem tudott eladni, nem csökken a limitje, tehát ugyanúgy fel tudta volna tenni módosított szállítással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parfüm topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest