Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a baj hogy az eladó mintha tudathasadásos lenne, minden második üzenete ellentétes azzal amit elötte írt. Most leginkább nem akar nekem igazat adni.
Elég nehéz vele kommunikálni. Hírdetésben az van hogy a vásárló fizeti de mivel nem felel meg a leírásnak ezért más ahelyzet csak az eladó nem vallja be.
A leírt kínai írásos címet google fordítóval leírtam neki angolul hogy az-e a visszaküldési cím. Most várom vissza mit ír. Leginkább a részleges refund lenne a jobb azt is írtam.
Nem tudom az célravezető lenne megemlíteni hogy negatívot adok neki bár az meg olyan fenyegetés lenne még ha jogos is. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az angol szöveg egyértelmű addig fel kellene adni, hiszen senki nem garantálhatja hogy meg is érkezzen.
A "reklám szöveg" amit írnak, hogy az eladó viseli a költséget az nem mindig igaz, főleg ha az eladó úgy hirdette meg hogy nincs visszaküldési lehetőség.
Kínából te nem tudsz olyan küldemény címkét kapni amit itthon fel tudnál adni, kivéve néhány futáros céges, de az meg elég drága szóval nem valószínű hogy kapnál olyat, de ha küld és nem adod fel buktad a dolgot. De ezt az eladótól kérned kell, nem automatikus, ezért is említik így.
Néhány eladó nem biztos hogy jó visszaküldési címet adott meg az eBay felületén szóval mindenképp egyeztetni kell vele, hogy az amit neked küldött az eBay az tényleg az a cím ahol át is tudja venni és az eBay javaslatától eltérően még visszaküldés előtt kell egyeztetni, a vakvilágba nem küldünk semmit.
Kínába 10-15 nap alatt kézbesítik is, feltéve ha a kézbesítési útvonalon nincs település karantén alatt, szóval januárbna meg is kaphatja. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Eddig úgy néz ki mintha egy bottal beszélgetnék de a returnt elfogadta. Itt már tényleg látszik hogy az eladó fizeti.

A visszaküldés árát azt hogyan kaphatom meg? Feladásról kapott bizonylatot kell gondolom scannelnem. Olyan visszaküldési címkét nem kaptam, nyilván mert sima postával érkezett.
Bár elég furcsa mert lesz vagy 10+eft a visszaküldés ha nem több még sima postával is. A januárig azt jelenti hogy januárban adjam fel legkésőbb vagy januárban érjen oda? -
[CS]Blade2
addikt
Megjött a csomag, egyszer csak megjelent a postás. 799Ft lett a vámkezelés, szóval nem kellett még egyszer kifizetni az ÁFA-t. Egy LS...CH küldeményazonosítóra került, abból kiderül, hogy 14.-én volt Vecsés-en és stb. Valamint nem volt rajta a papírokon sem a rossz, sem a jó telefonszám, sem e-mail cím, ahogy mondtad.
-
Igen, hogy melyik sor minek felel meg. Úgy lenne a legegyszerűbb hogy pdf a számláról és piros betűvel ahogy van hely mondjuk a szöveg alá beírni a fordítást. Megy az eredeti számla és azután követi a fordított.
De valójában a lényeget megértik, rákérdeztem és az alapján írtam az alábbiakat az Összefoglalóba:
Csatolni kell a Magyar Posta számláját, a Posta által készített Igazolás a vámkezelésről igazolást, az angol vagy német nyelvű Magyar Posta nyomkövetési oldal kézbesítést is tartalmazó képernyőképét és ha a nyomkövetési oldalon nem látszik a kézbesítés, akkor egy képet a csomagról a címkével együtt vagy a megvett termékről kép.
A szöveges mezőben (Comments, Kommentare) add meg az eladó felhasználónevét, a vásárlás számát Order number-t, Bestellnummer -t, formátuma ilyen: 23-08264-43658, a vásárlás dátumát, a termék eBay azonosítóját (eBay item number, eBay-Artikelnummer, formátuma ilyen: 403468032125) és a termék megnevezését.
Alapvetően leírod, hogy a Magyar Posta az adott vásárlásodra vonatkozóan újra kérte az áfa megfizetését, miután azt az eBay-nek is kifizetted.
Mivel magyar nyelvűek az igazolások, hogy az áfa összegét és hogy HUF forintban van fizetve emeld ki, írd le a szöveges résznél. Ezután egyszerűen be tudják azonosítani.
Pl: Áfa 27% 856 Ft = VAT 856 HUF -
válasz
imyourfriend
üzenetére
-
imyourfriend
őstag
Üdv
Normális dolog, hogy egy eladó elkéri a telefonszámom ebayen a postázás miatt? Ilyen még nem fordult elő velem, pedig már vettem jópár dolgot onnan nagyobb értékben is.
Köszönöm előre is.
-
h1mpi
félisten
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Amikor az lesz beírva, hogy átvételre vár, menj be a helyi postára és ott lesz a csomagod 99%-ra. Nekem ugyanez volt, se sms se e-mail és a postán várt a csomag. Esetleg a követési szám alapján meg tudod keresni. Nem viszi ki senki ez biztos, ha nem veszed át megy vissza USA-ba.
De ez még mindig jobb, mint a Fed-Ex sztorim... rendeléskor beszedte az eBay a HÉA-t, mondván 150 EUR alatti az értékhatár, nos mire bejött a $ erősebb volt, mint az EUR, ezért a Fed-Ex is beszedte az ÁFA-t 5 000 Ft költség mellett. Az eBay a visszatérítéshez angol nyelvű számlát vár, de a Fed-Ex nem tud csak magyar nyelvűt kiadni, kivéve ha innentől kezdve minden számlám angol nyelvű lesz... mondom legyen.. még várok... 19 000 Ft-om van oda az eBay-nél, de az 5 000 Ft-ot biztosan buktam... remélem sose kapok több csomagot a Fed-Ex-el... ezekhez képest a Posta is egy high-tec cég...
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Innen nem lehet tudni, amit említettél nyomkövetési azonosítót EEUS..HU abból nem igazán derül ki hogy Posta vagy más lesz a kézbesítő. A Magyar Posta ilyet nem kezel, vagy USA postai azonosító vagy ők adnak neki egyet, ha futár cég akkor az megint más. Sms és e-mail csak akkor megy ha az elektronikus adatok közé azt is megadta a feladó, ez postai vonalon még nem kötelező információ, adathely van nem nem szükséges kitölteni, így az is lehet hogy ezért nem kaptál, függetlenül hogy szállítási címnél nem érvényes a telefonszám, bár tudj róla hogy azt nem adja meg automatikusan az eBay, az eladónak jelölni kell hogy kéri a vevők telefonszámát, mert egyébként sem e-mail cím, sem telefonszám nem lesz megosztva vele.
-
[CS]Blade2
addikt
Aszem elcs.tem valamit a rendelésnél. Nem vettem semmit ebay-ről kb. mióta bejöttek ezek a vám-os áfás változások, és nem néztem meg, hogy az ebay-en a már megszűnt telefonszámom van beírva a szállítás résznél. (A Registration address, email and phone number-nál van megadva jó e-mail és jó mobilszám, alatta pedig van a Shipping address, ott volt megadva az előző megszűnt mobilszám, amit gondolom megkap ilyenkor az eladó)
Itt tart a csomag:
Dec 19, 20228:10am Out customs authorities
Dec 14, 20228:40pm Customs retention or investigation BUDAPEST
Dec 6, 20227:37pm Electronic notification received FOLCROFT, PAGondolom már kapnom kellett volna sms-t vagy e-mail-t, így viszont lehet, hogy bukó, egy megszűnt számra küldték az sms-t
Ez elvileg csak egy pár nap csúszást okoz, igaz? Ugyanúgy kijön, csak utánvétbe, nem? -
Ajándékozási nyilatkozat az eladó részéről volt-e mellékelve? Mert akkor 45 € összeghatárig áfamentes, de ez a nyilatkozat kötelezően mellékelendő. Ha az nincs, ezt a jelölést nem lehet figyelembe venni, nálunk az a nyilatkozat kell a vámoláshoz, mert akkor is történik vámolás ha nem kell áfát, vámot felszámolni.
Ha a feladó nem adta meg az elektronikus adatok közt az telefonos vagy e-mail-es elérhetőségedet akkor csak utánvétes 799 Ft kezelési díjat számolnak fel. Ha Royak Mail-el jön akkor náluk az elektronikus felületen ezeket meg lehet adni. Vásárlás esetén még azt is hogy eBay-es volt ami azt jelzi a postának hogy IOSS rendszerű volt és az áfa be lett szedve, ekkor nem számolják fel újból az áfát.Ennél az esetnél ez így rendben van, nincs mit reklamálni.
-
rukka
csendes tag
Hello, 5 GBP erteku, ajandekkent, rendesen kitoltott cn22es nyilatkozattal UKbol kuldott kuldemenyt megvamoltak 633ftra es raraktak meg 799ft vamkezelesi dijat. Ez normalis? Ugy tudtam, gift v kis ertek eseten nincs vam. Irjak nekik? Mindig erre lehet szamitani, hogy 1-2ezres dolgokra annyi plussz koltsegem lesz mint maga a termek, vagy meg tobb?

-
tbalint3
tag
Hát igen elég furcsa ez az egész. Amúgy itt azt írja: https://faq.usps.com/s/article/PO-Box-The-Basics#delivery hogy elvileg bármit lehet postafiókba küldeni, max csak egy értesítőt fognak ott hagyni és ügyintézőtől lehet átvenni majd.
Szerintem inkább feladom a postafiókjára, mert ugye csak akkor van eladói védelem (na nem mintha az ebay esetén ez olyan sokat jelentene
), ha a megadott címre postázunk. -
tbalint3
tag
Egyre jobb....
Ezt írta amúgy:
<<I have received international items via USPS many times, so it's no problem on my end. We do not receive our mail at our physical address, because our physical address is just across the road from the post office.
I will give you my physical address which is good for UPS and FedEx, but not USPS. Use the PO box for shipping via the postal service.>>Szerinted mi legyen?
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Gondolom azt is állítja hogy nem fog reklamálni ha mégsem kapja meg oda, ha nem találja meg benne.
Azt szerintem nem fogadják postafiókra, nálunk sem igazán megy a hivatalos levél (aláírós) postafiókra kézbesítése.
Ez a Posta meghatározása nálunk:MEGHATALMAZOTTI ÁTVÉTEL KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁS
A kiegészítő szolgáltatás keretében a méretüknél fogva a postafiók rekeszeibe behelyezhető hivatalos iratokat és tértivevényes leveleket nem kell már személyesen, aláírás ellenében átvenni. A postának adott írásos meghatalmazás alapján valamennyi postafiókra érkezett küldeményét betesszük a postafiókjába, így az érkezett leveleket a közönséges küldeményekkel együtt, egyszerre lehet kivenni a postafiókból. A szolgáltatás kizárólag a kiegészítő szolgáltatás ellátásra kijelölt postákon vehető igénybe. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Az USA postától függ hogy kézbesít oda ilyet, nem a magyartól ha te úgy adod be hogy arra van címezve akkor elkérik a pénzt és elküldik. Ott is az van hogy a sima ajánlott nem kerül aláíratásra, csak beírják hogy kézbesítve amikor belerakják, így nem lenne akadálya a postafiókra küldésnek, a gond az hogy nincs kontroll arról hogy tényleg át lett-e véve és hogy a címzett vette át.
-
tbalint3
tag
Üdv!
Amerikai címnél postafiókra lehet ajánlott küldeményt feladni innen? -
[CS]Blade2
addikt
In Transit, Arriving Late. Your package will arrive later than expected, but is still on its way. It is currently in transit to the next facility.
Van egy olyan számsorom is ami EEUS..HU.
Arra még ezt dobja:
No information about your package. We've checked all relevant couriers for «Magyarország».Gondolom ez akár működhet is majd a posta.hu-n idővel.
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Igen, FOLCROFT, PA onnan elindult a hajó, repülőgép amíg meg nem érkezik Európába nem írogatnak semmit. Lehet hogy változtattak az USPS logisztikánál, mert Erlanger volt eddig az utolsó bejegyzés.
10-12 nap után már láthatsz valamit, de lehet hogy kap egy új azonosítót majd.
Ha itt nézed akkor jobb oldalt esetleg látsz valami Next tracking..... szöveget. -
[CS]Blade2
addikt
Ez normális, hogy ebben a szakaszban ennyire nem látok semmi új bejegyzést USA csomag esetén:?
Dec 6, 20227:37pmElectronic notification receivedFOLCROFT, PA
Dec 6, 20226:36pmDispatched by US CarrierELK GROVE VILLAGE, IL
Dec 6, 20222:52pmSorted by US CarrierELK GROVE VILLAGE, IL
Dec 5, 20224:23pmProcessed by US CarrierELK GROVE VILLAGE, IL
Dec 2, 20229:17pmShipment Information Received
Dec 2, 202211:19pmTracking number provided
Dec 6, 202212:00amIn Transit, Arriving Late
Dec 5, 202212:00amIn Transit, Arriving Late
Dec 4, 202212:00amIn Transit, Arriving Late
Dec 3, 202212:00amIn Transit, Arriving Late
Dec 2, 20222:19amPROCESSED THROUGH USPS FACILITYCAROL STREAM IL DISTRIBUTION CE, 60199
Dec 1, 202212:00amIn Transit to Next Facility
Nov 30, 202212:56amPROCESSED THROUGH USPS FACILITYOPA LOCKA FL DISTRIBUTION CENTE, 33054
Nov 29, 202211:41pmORIGIN ACCEPTANCEMIAMI, FL 33179
Nov 29, 20229:55amSHIPMENT RECEIVED ACCEPTANCE PENDINGMIAMI, FL 33169
Nov 28, 202210:46pmShipping Label Created, USPS Awaiting ItemMIAMI, FL 33179
Nov 29, 202212:12amTracking number providedDec 6 óta semmi bejegyzés. Létezik, hogy a FOLCROFT, PA után a következő már magyar lesz?
-
KubanitoS
veterán
válasz
szaszyka
üzenetére
Másként fogalmazok akkor, hogy te is megértsd.
A termék nem úgy működik, mint ahogy az hirdetve van. Sőt, gyakorlatilag egyáltalán nem működik. Az eladó felajánlotta, hogy juttassam vissza hozzá és akkor refundol. Én ezt elutasítottam, mert a szállítási költség meghaladja a termék árát. Erre felajánlotta, hogy tartsam meg a terméket és ő refundolja a felét az eredeti árnak.
Kérdésem az, hogy ez ebben a formában megállja-e a helyét, vagy pedig érdemes lenne-e verni az asztalt a full refundért. -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Vásároltam egy eszközt, amely nem úgy működik, ahogy az kellene. Egy autós szoftverfrissítős kínai csodakütyüről van szó, benne volt, hogy nem fog működni, ennek tudatában vásároltam.
Az eladó azt mondja, hogy mivel nem tudom nekik visszaküldeni, ezért az ár felét tudja kb visszatéríteni. Szerintetek verjem az asztalt, hogy nem jó az eszköz és követelem vissza a pénzt úgy, hogy bizonyítékom nincs arról, hogy nem működik, vagy fogadjam el a részösszeg kifizetését. Nyilván az eladó sem ma jött le a falvédőről, tudta, hogy nem fogom tudni visszaküldeni, mivel a szállítási költség több lenne, mint az áru értéke.
Azt is írtam ugye, hogy benne van, hogy nem fog működni, nem is működött, de gondoltam bepróbálkozom, csak most úgy érzem hülyének néznek és ez nem tetszik. Vagy rosszul érzem?
Mit tanácsoltok, mi legyen?
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Lesz majd a 27% áfa, mert az eBay közvetlenül a fizetés előtt adja fel az értéket és ha Magyar Posta lesz a kézbesítő akkor még a kezelési díjuk. 150 € értékig nincs vám.
Bővebben Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat.
Lenni suokott azzal némi gond hogy az eladó nem jelzi hogy ez IOSS vásárlás volt és a POsta újból beszedi az áfát, ekkor mjad az eBaytől kell visszakérned az általuk beszedett áfát.Esetleg nézz szét az AliExpress-en mert egy legalább 94%-os értékelésű eladónál találhatsz ugyanilyet akár olcsóbban, ott a bruttó árat látod kiírva és vannak olyan szállítási opciók amikor nem kell a Postának semmit sem fizetned és akár 15 napon belül megkapod, a február 20 az egy kicsit messzi van. Az AliExpress topik Összefoglaló is segít.
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
1-2év után megint erre tévedtem kérdéssel. Remélem nem "bántóan" hülyeség mivel azóta se ástam bele magam ebbe a világba. Csak venni szeretnék egy terméket aztán látom, hogy ingyenes a posta. Itt lehet egyéb költség amiről nem tudok(vám, stb)? [link]
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Lényegében itt is az van az Összefoglalóban a vám áfa fizetéssel kapcsolatban leírva 16. Vámügyintézésről néhány gondolat mint az AliExpress topik Összefoglalójában a 7. Az AliExpress-en megvásárolt termékek vámkezelési szabályai résznél.
Ahogy az eBay, úgy az AliExpress is bejelentkezett az EU-s áfa rendszerbe, van IOSS azonosítójuk és 150 € értékig ők szedik be az áfát, a vevő országa szerinti mértékben, így magyarok esetén 27%-ot szednek be.
Az AliExpress bruttó árat ír ki, míg az eBay-en majd fizetéskor látod az áfát felszámolva.Az Aliexpress Összefoglaló 2. pontjában a javasolt szállítások is beírva, amikor nem kell a Magyar Postának kezelési díjat sem fizetned, ennél amit linkeltél az AliExpress Standard Shipping azt jelenti -ha tényleg azzal küldik- hogy az Express One futárcég fogja kézbesíteni és akkor nincs semmi + költséged
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
bár AliExpress, az a kérdésem, ha azt írja az àrra, hogy VAT included, az mennyire igaz? Megy rá még itthon az ÁFA? -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jah jól van, most nézem hogy ok tartoznak nekem...
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Ebay küldött egy felszólítást, hogy 3.81 USD-vel tartozom egy ebay fiók tekintetében, amit évek óta nem használtam. Zárolni akarom a fiókot, de előtte ki akarom fietni a tartozást, de az Istenért sem engedi. Hiába írom be, hogy 3.81 USD-t akarok fizetni, azaz a teljes tartozást, mindig azt a hibát dobja, hogy "Overpayment more than the amount due is not allowed."Nagyon elegem van ebből az egész ebay-ből...az oldala fele nem működik és be se tölti az oldalt, meg sokszor a trükköző vevőnek adnak igazat. Most is kérik a pénzt, de amikor adni akarom akkor meg nem kell nekik. Hogyan tudom rendezni a tartozást és végre szabadulni ettől a hulladék oldaltól ?
-
Bubaaa
senior tag
Ma megérkezett a csomagom.
Ami meglepetés,hogy reggel a foxpost-tól kaptam egy sms-t,hogy csomagom érkezik 17-19óra között.
Elősször azt hittem valami átverés,mert nem is rendeltem foxpostba semmit,aztán felhívtam a megadott telszámot,mert se csomagszám semmi nem volt az sms-ben,csak egy telefonszám,meg egy link,amire nem mertem rákattintani. Kiderült tényleg ő hozza.Érdekes hogy kínából a lakásomig 0,95dollárért ideér a csomag,ha egy pizzát rendelek két kerülettel arrébbról az 1500forint
Azért az jellemző hogy míg beért az országba a csomag,mindennek megvolt a nyoma,ahogy kis hazánkba ért eltűnt a nyomonkövetés...
És ezt még most is így jelzi! -
UserX
addikt
Sziasztok!
Tegnap fizettem ki 299 euró+szállítást német E-bay-ról...A kiszállítást az UPS végzi. A kérdésem az lenne, hogy kell-e ÁFÁ-t fizetnem??? Elolvastam az összefoglalót, abból az jött le, hogy lehet szerencsém is...
Előre is köszönöm! -
válasz
jojoando
üzenetére
Első körben az eBay-en keresztül jelzed felé (és úgy is ahogy a leírásban van a garanciális hiba bejelentés leírva) a minőségi kifogásod mivel az eBay-en is és az üzletnél is 30 nap garancia van írva, azt gondolom hogy foglalkozni fog vele. Ő tud a DHL-es vissza-csomag címkét küldeni és azt a DHL nálad fel is tudja venni és ki tudja vinni.
EU-i üzlet, ezért érvényes a fogyasztóvédelmi szabályozás is rá, amely még most bennünket is megillet. -
jojoando
senior tag
Kissé hasonló a sztory!
Az eladó lengyel oldalról hirdet Eladási hely: BEAUTY STUDIO MIARA STYLU KATARZYNA MIARATamka 5B91-403 ŁódźLengyelország
[link] Állapot Új ráírtam hogy az oldalról nem lehet külföldre vásárolni, adott Ebay linket ahol drágábban, de ingyenes postával már az eladási hely [link] Located in: Görlitz, Germany. Tüzetesebben megnézve, ami érdekel ebből a kilométeróra, ami ugyan Angol, de metrikusra állítható, viszont a kijelzők állása alapján baleset után a mutatók beálltak a szitura. Nem vagyok autó szerelő, nem tudom, ha beleszerelem a sajátomba, akkor a mutatók nullára állnak, vagy sem, de egyéb rögzítési slot is hiányos arra a jobb oldali szinte nincs. [link]
Megjön, beteszem, nem jó és utána hogyan tovább, ha 2 cím adott és az eladót a garancia nem érdekli, hova küldjem, vagy kihez forduljak első körben? Az Ebayhoz, vagy a Paypalhoz, ha nem készséges az eladó? Hiába vettem észre a vásárlást követően A DHL tudomásul vette, de nem érdekelte a felhívásom, az eladó, bár még nála volt a cucc, mégis ilyen formában feladta számomra. Eléggé fordulatos egyenlőre a lehetőségek tarsolya. -
válasz
ottesz
üzenetére
Miután az eladó megkapta akkor 2 munkanapon belül vissza kell adnia a pénzt.
Valójában nem fogsz semmit kapni, mert ritka az hogy az eladó előre kifizeti és van olyan szolgáltató Magyarországon amely fel is veszi a csomagot és kiviszi, főleg az Egyesült Királyságba.
Szóval valószínűleg neked kell elküldeni és legfeljebb kifizeti utólag a postázási költséget neked. -
kokokka
addikt
Ugyan ez jutott eszembe. Hogy nem lehet véletlenül. Viszont van egy olyan opció, hogy nem kell elutasítanom, de akkor meg kell adnom a nyomkövetési szamot amin elküldtem. De megírtam neki, hogy törlöm és ő újra vegye meg. Most jött a válasz, hogy rendben és elnézést kér a hibája miatt.
-
válasz
kokokka
üzenetére
Gondolom az elutasítás, nem fogadod el az ott van? Megírnád az opciókat?
Viszont ez megint egy tipikus átverés, ha te visszautasítod és azután elküldöd, megkapja akkor valamilyen indokkal reklamálni fog és az lesz az egyik hivatkozása hogy ő kérte a vásárlás törlését, de te nem fogadtad el. Aztán bizonygatni hogy ő mit írt (azt sem ő írta lesz majd a válasza) az eBay felé eléggé meg van bonyolítva.
Én elfogadnám a törlési kérelmet, mert ha megnézed nem lehet véletlenül vásárlás törlést kérni. Aki meg tudatmódosító szerek hatása alatt áll amikor eBayzik az eléggé veszélyes vevő. -
kokokka
addikt
Egyik vevőm cancel-t kért a vásárlására. Írtam neki, erre azt válaszolta, hogy nehogy töröljem mert véletlen volt a kérés. Viszont nem tudom, hogyan tovább, mert ennyit látok csupán:
A lenyíló menüben sincs olyan, hogy mégis szeretném elüldeni neki. Hogyan tovább? Töröljem és vegye meg újra?
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Még most is 14 napon belül itt van az USA küldemény, majd lesz valami nyomkövetési azonosító amiből majd látod hogy ki fogja kézbesíteni. Azt hiába látod most hogy IOSS, ha a feladásnál a küldeményhez nem adja meg az eladó akkor ez semmit sem fog érni
-
[CS]Blade2
addikt
26663,53Ft van feltüntetve a Rai app-ban, de írja, hogy még kicsit változhat a tényleges. Ez 398,48 ahogy írtad.
Az e-mail-ben pedig van egy ilyen:
Tax Details: VAT Paid: IOSS ID:IM.......Akkor most 2-4 hét várakozás. A következő történés akkor az lesz, hogy jön valami e-mail, sms vagy postagalamb, hogy fizessek be online 399Ft-ot a postának
-
temporello
tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
A "Coupon NOVDEAL22"-t be kell jelölni a kedvezményhez.
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Amelyiknél kevesebbet kell fizetni, szerintem a kupon kódos éri meg. A Rafi-nál most a $ az 398,48 Ft. Szóval amikor megkérdezi az eBay akkor ne a forintot válaszd.
-
[CS]Blade2
addikt
Raiffeisen forint számla és kártya van. Ez ér valamit?
Még valami. Ha a review offer-re megyek akkor US $44.09 (10.00% off)
A kuponkódos meg: Pay only $39.19
Gondolom akkor ez vagy-vagy, szóval a teli árast nyomjam a kóddal, igaz?Remélem nem lesz gáz, először rendelek ilyen és először nem Kínából.
-
Nagyon köszönöm a segítséget. Ellégé megzavart a buyer pays for return shipping.
Mivel az eladótól vettem már igen sok mindent ezért megpróbálok majd valami köztes megoldást. (részvisszatérítést, mert nem azt mondom hogy használtatatlan lesz így de jóval lassabb ez a proci mint a hirdetett. (2,4-3,2ghz max a 3,3-4,3ghz helyett).
Csak ez a ki fizeti a visszaküldést nem volt tiszta nekem. Így már teljesen érthető!
Köszi! -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem értem az áfa problémádat, mert nincs.Ha nem azt kapod meg amit megrendeltél akkor a teljes pénz kapod vissza amit kifizettél, ami a bruttó összeg, nem kell áfával foglalkozni, ha rész visszatérítés van akkor annak megfelelően a bruttóból számolnak arányosan
A visszaküldés hibás teljesítés esetén az eBay szerint az eladó költsége, az eladó a hirdetésben is írja hogy van visszaküldés 30 napig.
Returns:30 day returns | Buyer pays for return shipping itt az hogy a vevő fizet arra vonatkozik ha meggondolná magát, de mint írtam hibás teljesítés az más eset.
Viszont tudj arról a hogy PayPal november 27-től megszüntette a visszaküldési költségtérítés promóciót az már nem vehető igénybe. -
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Kaptál egy eladói kupont nincs ezzel gond. A fizetéskor adja hozzá az áfát, az eBay hirdetésben nettó árakat ír, mivel amíg nem akar fizet valaki nem tudja hogy melyik ország áfáját számolja ki. A VAT az az áfa és a 27%.
De nehogy forintban fizesd, mert bár nem tudom hogy melyik banktól van a kártyád ami használva lesz a PayPal-on keresztül, mert az eBay árfolyama az 411,034 Ft/1USD, míg a piaci (Wise. Revolut) 388,528 Ft -
Ebay-en rendeltem egy procit, már úton van. De eddig úgy tűnik hogy az eladó szerintem félrevezetett. [link]
Egy i7 7900X prociról azaz annak ES verziójáról lenne szó amire persze rákérdeztem üzenetben egyből és QS-nek nevezte majd küldött egy linket is hogy mi a QS/ES, valamint hogy megegyezik paramétereiben a kiadottal csak a kupak más. (illetve a socketre is rákérdeztem mert a cpu-z képen más szerepel)
A gond az hogy a spec száma alapján nem is desktop (skylake-x) hanem a workstation (skylake-w) verzió nem unlockedes példánya. (rohadt sok googlézás után, illetve youtube videók is vannak róla) Ami számomra nem lenne baj viszont az hogy 1ghz-el kevesebb az órajele az már bizony elég nagy probléma. Rendeltem már tőle és eddig mindig azt kaptam amit kértem, most is előre rákérdeztem a részletekre (alaplap kompatibilitásra is).Tehát a lényeg az eladó nem azt küldi amit megrendeltem. Azaz mind a leírásban mint az üzenetben félrevezetett. Hozzáteszem lehet nem szándékosan csak maga sem tudja mi is ez (én is csak több óra google/fórum túrás után jöttem rá).
Ilyenkor nyilván majd ha megérkezik kirpóbálom és ha nem jó akkor mik a lehetőségeim?
Magyarán ha az eladó üzenetben is félrevezet akkor ki állja a költségeket? (gondolok itt áfára amit már kifizettem ebaynek előre, visszaküldésre stb) -
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Én nem látok semmi akciót, csak annyit hogy US $48.99 és lehet ajánlatot tenni a Make offer-el.
Ha nem felejti el közölni a szállítóval hogy ez eBay IOSS fizetés volt akkor csak annyit kell fizetned ha a Magyar Posta lesz a kézbesítő és USA-ból kapja meg küldeményt, nem pedig EU-ban feladottként. Ha nincs az meg a Postának a küldeményadatok közt hogy ez IOSS vásárlás volt akkor kérni fogják az áfát is. -
[CS]Blade2
addikt
[link]
Itt mi ez a "Pay only $39.19. Show me how"? Mi a buktató?
Szerintetek ez rendben kijönne innen? A VAT-ot számolja fizetésnél, akkor itthon már csak 400-800Ft lenne a posta, igaz? -
válasz
rednifegnar
üzenetére
A case indítás indoka.
SNAD - significantly not as described vagy NAD - Not as described.
És a folytatás hogy szállítás közben sérült meg.
Kattints már a Return this item gombra akkor látod az opciókat Arrived damaged is lehet a szöveg, eltérőek az angol és az amerikai indoklás megnevezések -
rednifegnar
senior tag
vettem angliabol egy cuccot, megjott hibas, belso hibai vannak, nem szallitasi, egyszeruen ez igy nem mukodhetett. irtam neki egy uzenetet h nem okes a cucc, kepket mellekeltem.
erre visszairt hogy o kituno allapotban adta el es biztos a szallitas miatt van (gsp/dpd volt).
megneztem a felteteleket, nem fogad visszakuldest (nem is szeretnem mert nagy dog nehez, biztos szivnek a feladassal).
na lenyeg, irt egy mondatot amit nem annyira ertek, ez mit takarhat?:
"I have contacted eBay who have stated you need to raise SNAD case with the reason "Item received in damage condition Via GSP" -
válasz
Bubaaa
üzenetére
Akkor Litvánia a te tranzit országod, oda fog elsőként megérkezni, ha a Magyar Posta megkapja majd küldenek értesítőt hogy menj be érte, mert ezeket csak akkor kézbesítik címen ha 24 mm-nél vékonyabb és begyömöszölhető a postaládába. Ebben az évben még megkapod, nem január lesz belőle.
-
válasz
Bubaaa
üzenetére
Nincs közvetlen járat Budapestre Hong Kong-ból, Frankfurton keresztül jön,.
Szállítás folyamatban a Magyarországra lenne a Hungary, In tranzit.
Tényleg jobb lett volna a nyomkövetési szám, no mindegy, mert ha postai azonosító és a vége NL, BE akkor előbb elmegy Hollandiába, Belgiumba az lesz a tranzit ország és majd onnan valamikor idejön. Ha HK akkor majd németeken keresztül jut a Magyar Postához, ha nem postai akkor csak az érkezik Budapestre amit a Cainiao szállít, a többi majd valamelyik EU-s országon keresztül. -
Bubaaa
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy csomagot kínából,január 19 van megadva a csomag érkezésének határidejére. Viszont néztem a csomagkövetést,már magyarországon van transitba.
Ez mit jelent? És vajon mennyi idő míg onnan elindul? És vajon a magyar posta fogja hozni,vagy esetleg másik cég? -
Melyik eBay oldalon licitálsz? EU-n belül az üzleti eladóknál és új termékekre van áfa, de az benne van az árban, nem részletezik külön az eBay felületen, csak a számlán amit elméletben kapsz az eladótól.
Pl a német eBay-en így jelenik meg: Preis: EUR 26,40 (inkl. MwSt.) Máshol meg nincs rá utalva. -
jippa
aktív tag
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. Vennék egy használt elektronikai készüléket az EU-ból. A bid hamarosan véget ér. Ha kísérletképpen place bid-et nyomok, akkor nem jelenik meg VAT fizetési kötelezettség a felugró ablakban, csak ár+shipping jelenik meg. Jelentős tételről van szó, nem szeretnék kísérletezni. Vajon kell-e áfát fizetnem az eszközre? A fizetésnél fogok-e vajon előre nem látott ÁFA sort látni. Vagy, ha lenne áfa, azt a bid ablakban is látnám? Az eladó nevére rákattintva SHOP fül is megjelenik az ABOUT és a FEEDBACK mellett, tehát cégnek tűnik az eladó, de vettem már úgy cuccot az EU-ból, hogy ott nem volt áfa és ott is cégnek tűnt az eladó. Mire számítsak? Köszi a segítséget.
-
válasz
Kisfundy
üzenetére
Nincs korlátlan, 100 db és 5000 $ ha nem vagy üzleti eladó.
Belépsz bal oldalt a nevedre állva a kurzorral Account settings
Seller Account linkre katt
A Seller hub felirat alatt Overview és bal oldalt lent a Monthly limits
Ettől egy sorral feljebb jobb szélen van a Promotional offers és ott még lehet adott időszakra valami kedvezmény a hirdetésekre attól függően hogy mi a Listing site.
Közben megnéztem a jobb oldali menüben a Selling-re kattintva ugyanez lesz látható, szerintem az amit kerese az már régen le lett cserélve az új felületre.
Az eBay.UK, eBay.FR oldalon viszont nem az alsó sorban, hanem eggyel feljebb és jobb oldalon van a hirdetési limitek keret. De biztos megtalálod. -
Sziasztok!
Eladas ful alatt,volt eddig egy kis grafikon ami jelezte hogx max 10 hirdetest tudok feladni,vagy 500$ ertekben. Most nem talalom,lehet hogy korlatlan lett,vagy hogy tudom ezt kideriteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Asus külső Optikai megható!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez elvileg csak egy pár nap csúszást okoz, igaz? Ugyanúgy kijön, csak utánvétbe, nem?
), ha a megadott címre postázunk.