Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz
Pöttön #85849 üzenetére
Szia,
Szerepelt olyan sor, amikor fizettél, hogy HÉA? Ha igen, akkor kifiezetted az ÁFA-t, ha nem, akkor majd itthon kell kézbesítés előtt vagy kézbesítéskor.
USA csomagot ilyen értékhatárnál nem vámolnak, írjon rá 10$-t és akkor arra jön csak a 27% ÁFA. Vagy küldheti gift-ként, de az melósabb.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Vettem pár napja 2 terméket ebay-ről.
Az egyik az egy t430 thinkpad cpu hűtő, a másik meg egy alienware cpu hűtő.
A t430 hűtőért összesen 16,877 ft-ot fizettem, a másikért meg 27,855 ft-ot.Mind a kettőnél fizetnem kellett a házhoz szállítást is, így jöttek ki a fenti árak.
És ez van ki írva a szállítási költség alá, a hirdetésben:
A nemzetközi szállítású árucikkeket vámkezelhetik, és további költségekkel járhatnak.
Illetve mindkét cucc Kínából jön.A kérdésem az lenne, hogy mennyi plusz költségre kell majd még számítanom, ha ide érnek hozzám a csomagok?
Ezek szerint ezekre az árakra még megy áfa, és vám is?A másik kérdésem az nem teljesen ide kapcsolódik.
Az amerikai rokonom lomtalanít, és 1-2 laptop alkatrészt elküldene nekem ami már nem kell neki. A kérdés ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ezt a csomagot is vámolják majd? -
válasz
jojoando #85845 üzenetére
Kap nyugtát a postán és azon van valami azonosító, mégha nem is nyomkövetési szám, szóval azt elküldheti hogy igazolja a feladást.
De írtam már, ha nem akar beírni nyomkövetési számot akkor arra nem tudod kényszeríteni, ha pedig az van hogy szállítva a tétel akkor amíg nem telik le a várható szállítási idő addig nem igazán tudsz reklamálni.
At Egyesült Királyságból nem olyan egyszerűen léptetik ki a vámosok, mert más szabályok vanak náluk mint az EU-ban. -
jojoando
aktív tag
Szeretnék kérdezni a német eladómmal kapcsolatban.
Ő azt mondja, feladta a csomagot , de csomagszámot nem akar mutatni, mert szerinte nincs, szóval kérdésem annyi, érdemes ezt jelezni az Ebay felé, hogy nem korrekt a postázás?
Vagy mikor mondhatom azt, hogy eltelt "X" idő és szerintem az eladó hazudik.
Megjegyzeném, másnap elküldöttbe tette a terméket.
Az Angol is ezt tette, ráírásom után csütörtökön feladta a keddi shippinget, de nem került rá sor, hogy a központi postáról a vámra küldjék 1 nap alatt, azaz a Londoni elosztóban van, hozzá sem nyúltak. -
HoppMaster
aktív tag
Nem is tudtam ilyen drága egy időzített hirdetés feladása ami magától ajánl fel a rendszer. Azonban nem figyelmeztet, hogy fizetni is kell majd érte csak jön a fizetési felszólítás, hogy 29 EUR-al fogják terhelni 3 nap múlva a számlám.
Most ez létezik?
Írok az ÜSZI-nek, de napok óta semmi válasz, újabban szarnak ez eladók fejére, de ez azóta van mióta levették, azt, h tudjon az eladó a vevőnek negatív értékelést adni. Nem az első esetem van, hogy megnyeri a licitet valaki és nem fizeti ki, de nem is reagál a megkeresésre. -
jojoando
aktív tag
válasz
jojoando #85828 üzenetére
Tisztelt Nagyuram!
Úgy látszik az Ebay fedélzetén fegyelem nuku.
Az Angol eladó, bár keddre shippinget írt az Ebay oldalra a gyökér se adta fel Ángliában.
2023-01-26 17:08 Az elemet előkészítő feladó ---- azaz talán holnap pénteken feladja, a Német ígérgetett követési szám nincs, csak hogy simával adta fel, ott is shipping van kedd óta, de nemzetközi követő nincs.
Azért ez már annyira nem tetszik az Ebay oldalán, nem 500Ft-s dolgot rendeltem. -
martonl
senior tag
Ok, köszi. Mert az egyik eladó értetlenkedik itt nekem, hogy ebben az Ebay az illetékes. Hát nem ők, én is így tudtam.
Amazonnál ha jól rémlik vettem már külsőstől és kapásból az ÁFA nélküli árat láttam és fizettem. Ők ezek szerint ezt másképp oldották meg. Tudtommal az Amazon kéri ki a számlát ilyenkor és a fizetés is rajtuk keresztül megy. -
martonl
senior tag
Lehet már valahogy Ebayról ÁFA mentesen vásárolni? Természetesen EU-n belülről és EU adószámmal. Eddig minddig az eladónál kellett emiatt sírni, hátha változott a dolog azóta és én nem tudok erről.
-
-
KIZS
aktív tag
Sziasztok!
Az eBay visszaküldésnek mi a menete?
1 .Vettem egy kütyüt.
2. Nem működött.
3. Írtam az eladónak.
4. Elfogadta, mondta küldjem vissza.
5. Kaptam egy DHL bilétát, letöltöttem kinyomtattam.
6. Postára besétáltam, bilétát elfogadták, ingyen elvitték a csomagot.
7. DHL nyomkövetésben látom, hogy két nap múlva át is vették a küldeményt.
8. Erre most ír nekem az eBay, hogy már csak pár napom maradt a visszaküldésre és ne felejtsem el.Nyilván ezt az utolsó részt nem értem. Nem látok olyat, hogy "igen visszaküldtem és már át is vették".
-
Gyöször
senior tag
válasz
Czmorek #85829 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy írtál te is meg V/ is, megrendeltem a dugattyúkat, izgatottan várom a fejleményeket.
Sikerült megtalálni a fizetéskor azt, hogy a kártyakibocsájtó váltson, egy pár ezressel kevesebbnek ígérkezik. Meg az árfolyam is ma olcsóbb mint tegnap. Nem mertem megvárni a reggelt, nehogy visszaugorjon. Bár úgyis reggel váltják.. Meglátjuk. Olyan cuccok ezek amik számomra aranyat érnek, lényeg hogy itt legyen akármikor is.
Remélem mielőbb megkapom a csomagszámomat, meg majd a csomagot is. -
-
jojoando
aktív tag
válasz
Kisfundy #85827 üzenetére
Alattad írtam, nekem az Ebay oldalán 2 dolog is elküldve jelzéssel van ellátva, kérdtem az eladót, adja már meg a csomagszámot, erre azt írta vissza, hogy a mai nap folyamán ha feladják a csomagot, kiírja a számát, most néztem 16.40-kor a rublika üres, azaz a fotód egy elvi hülyeség, az eladó szórakozhat vele, hogy "nyugtasson", gyakorlatilag a csomag követési számot kérd az eladótól, avval jobban jársz, mert követhetőbb.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Gyöször #85826 üzenetére
Helló!
Ha sikerülne megvenned őket együtt, akkor jobban jársz.
Eladók néha alkalmazzák a 'kombinált' postázást is amúgy.
Ez annyit jelent, h ha több tételt veszel tőle akkor úgyis egy csomagban jön és 1x kell postát fizetni, esetleg lesz még egy kis plusz költsége mert pl. nehezebb, vagy nagyobb emiatt a csomag.
Érdemes kérni, hogy feladáskor adja meg az email címed és telefonszámod. Ezt nem a dobozra írják fel, hanem majd a rá nyomtatott matricán lesz rajta a neved, címed, küldeményazonosító mellett.
150EUR-ig az ebay szedi be a VÁM-ot, semmi dolgod vele.
Ha ennél drágább a holmid akkor is automatikusan megy minden, nem kell vele foglalkoznod amíg téged nem keres az a cég amelyik intézi. Ez már akkor van mikor Magyarországon a csomagod.
Általában az eladó által megjelölt értéket + postaköltséget vámolják. (Magyar ÁFA % + pl. autóalkatrész legyen mondjuk +4%. Van a neten valahol egy kimutatás, hogy mire-mennyi a VÁM az áfán túl, mert nem a VÁM a húzós, az nem sok, hanem az ÁFA, ami 27%)
Ha nem adna meg semmiféle értéket akkor a vám ügyintézők felveszik veled a kapcsolatot, hogy mennyit fizettél. Erről valami hivatalos/nem hivatalos dokumentumot kérnek pl. a paypal-ból lementett pdf elég.
Ha gyanut fognak mert azt mondod ajándék, stb. akkor lehet kibontják és megnézik, próbálják beazonosítani mi is az és ez alapján állapítanak meg valamit.Paypal-ban van valahol eldugva egy beállítás, hogy ki konvertálja át a pénzt. A paypal, vagy a te bankod. A saját bankoddal mindig jobban jársz.
-
jojoando
aktív tag
Üdvözletem nagyuram!
Szeretném kérdezni, rendeltem 2 dolgot, egyiket Angliából, másikat a Németektől, el is küldte elvileg mindkét árus a terméket, de követési számot nem adott egyik sem.
Ez most megint milyen dolog?
Látok egy postázási csíkot, amin a shipped után van a kék. hogy elvileg feladta, de követő számokat nem kaptam, ezt most hogy? Azt se látom, mikor üljek itthon a dolgok miatt.
Szállítási szolgáltatás:
Standardpauschale für internationalen Versand
Sonstiger Versand (Siehe Artikelbeschreibung)
Ennyi van írva a postázási csíkon a Vámot az Ebay levonta, nade elég karcsú ez így, nem? -
Gyöször
senior tag
Sziasztok!
Motoromhoz sehol nem kapható alkatrész került fel az ebayre, lecsapnék rá. Angliában van valahol, 270 Font szállítással. 2 dugattyúról van szó, ami külön külön volt hirdetve fix áron szerintem megbízható eladótól. Elértem, hogy tegye fel egy aukcióba, ne kelljen 2x kifizetni a szállítást. Egyszer már ebayeztem olaszból, most ugye ezt vámoltatni kell.
V/ elolvastam a leírásod, meg általában az összefoglalókat. Ennek a fórumnak is meg a külföldi rendelős topicét. Az nem működik amit írtál paypalos dolgot, a konverziót. Ahogy belépek a paypalba, eljutok addig, hogy a kártyám ott van és mentés, de amit írtál, hogy a bankom váltsa át az nem jön be. Viszont nekem feladja az ebay angol fontban is. Ha jól nézem az árfolyamokat akkor az otp-s váltással nálam maradna 10.000 Ft ami nem lenne baj.
Tehát első kérdés, hogy ne a paypalos forintra menjek, hanem ha Fontra megyek, akkor a bankom fogja váltani a jobb tarifán?
[kép- -így]Másik, meg hogy ennél a csomagnál mit kell tegyek vámolásnál? Nekem kell valamit kérvényezni feladás előtt, vagy jön majd értesítés? Nyomatékosan kérjem meg, hogy telszámot, emailt írja rá, vagy tudni fogják?
Kell próbálkozni ilyennel, hogy gift, meg sample 270 Fontért, vagy látják mennyiért vettem?
A dugattyúk eredeti dobozai megvannak, abba fogja gondolom feladni. Kibontják ezt a csomagot vagy hogyan működik a vám? Ha összekeni egy kis korommal és valami jelöletlen dobozba beteszi akkor esetleg kevesebbet kell fizetnem, ha használt vacaknak tűnik?És, hogy mennyit kell fizetni egy ilyen árú történetre?
Bocsi az amatőr kérdésekért, de teljesen fogalmatlan maradtam az összefoglalók után is, nyilván bennem lehet a hiba, meg égeti a tenyeremet a buy gomb, nehogy valaki elvigye.
A következő projektem gyűrűt találni a dugókra ha megjön, az meg amerikában tűnt fel 1-1 szett. Szintén ebayen. -
válasz
rednifegnar #85822 üzenetére
Igaz lehet, de találkoztam olyan eladóval aki ekkor a világát sem tudta, nem hogy azt hogy miről is van szó. De teszek egy próbát mindjárt mert úgysem reagált.
-
-
kokokka
addikt
Nem tudom minek piszkálnak bele! Egész jól működő rendszert/oldalt alakÍtottak ki ez alatt a negyed évszázad alatt, de amikor felmegyek és azt látom, hogy a fele magyar katyvasz agygörcsöt tudnék kapni! És az a kisebbik gond, mert ha valóban törölnek egy adásvételt ahogy írod, akkor az már több, mint dühítő.
-
A következőt vettem észre, lényegében azt hogy elrontották az eBay üzenet küldő rendszerét.
Vannak téma csoportok az üzenetekre és van lehetőség az ott fel nem rolt témában írni. Mivel csak azt akartam megkérdezni hogy mikor adja fel a csomagot, ez utóbbit választottam, általános kérdés.
Kértem e-mail-t nekem is és akkor meglepődve láttam hogy ilyen tárgyakkal küldték el az üzeneteket, ************** a felhasználói nevem:Returns: ************** sent a message about Philips Saeco HD8824 3000 Serie Kaffeevollautomat #404099698936
Request to cancel this order: ************** sent a message about Philips Saeco HD8824 3000 Serie Kaffeevollautomat #404099698936
Ezek nem normálisak, sem visszaküldést, sem vásárlás törlést nem kértem, csak egy kérdés volt az elküldés időpontjáról. Az eBay miatt törli az eladó a vásárlásom?
-
válasz
Wolfram #85817 üzenetére
Már leírtam. A holland postai azonosítóval fel lehet adni Kínából csomagot, azt elmegy Hollandiába ott belépteti a szállító az EU-ba és akkor átesik a vámoláson ez volt 12-én, mivel az értéke 150 € alatti az vámmentes ezért nem kell vele komolyabban foglalkozni, magát a vámolást elektronikusan az addig szállító cég csinálja, az még valójában nem postai téma.
Ha ez a beléptetés megtörténik akkor adják át, kerül a holland posta kezelésébe, ott adják fel ide Magyarországra, mint onnan induló küldemény, amit EU-s országok közt nem kell vámolni, hanem mint "belföldi" küldemény mozog.
Az áfát eleve kifizetted az eBay-en így azzal sem kell foglalkoznod.
A küldemény továbbítása kézbesítésre azt jelenti hogy pár munkanapon belül (hétfő-szerda) kézbesítik neked, ha nem R betűvel kezdődik és vastagabb mint 24 mm akkor majd értesítőt küldenek és be kell menni a postára, ha vékonyabb akkor meg a postaládába kézbesítik.Említetem hogy van olyan hogy itt Magyarországon kerül vámolásra az ilyen, annak ellenére hogy EU-s az azonosító, de akkor a holland posta azt külön jelzi hogy ők csak tranzit állomásként funkcionáltak és ezért ők nem csinálták meg a beléptetést az EU-ba. Ez téma több dologtól függ, de nem gyakori, de most mivel nem lényeges ebbe nem mennék bele.
-
válasz
Wolfram #85815 üzenetére
Add már meg azt a nyavalyás nyomkövetési azonosítót! Nem lopjuk el semmi adatodat.
Ezek az alábbi formák holland postai nyomkövetési azonosítók (NL a vége és a számok adják meg hogy honnan hova tart), a kis x az bármilyen betű lehet a 9 az 0-9-ig szám lehet
Rx999999999NL
Lx999999999NL
Ux999999999NL
Ezek láthatóak a Magyar Posta követőjében is. Ha valami más forma küldemény azonosítód van ahhoz még tartozhat postai is és az általános keresők annak a bejegyzéseit írják ki. -
-
Czmorek
aktív tag
Kínából jön?
Szerintem lesz vám.
Nekem is így jött Ali-ról cucc, hogy Holland cégen keresztül kaptam meg. (Lehet valami VÁM szabad raktárba fut be Kínából)
Értéke több volt mint 150EUR így nem az ALI szedte be a VÁM-ot, hanem a Magyar Posta.
Az elejétől kezdve NL végződésű track azonosítóm volt és csak az ALI-n tudtam követni amíg el nem indult Hollandiából. Onnantól már a Magyar Posta nyomkövetője is látta. -
válasz
jojoando #85809 üzenetére
Persze így is lehet csinálni, de most azért volt valami biztonsági frissítés az eBay oldalakon, mert kérte az ember vagyok azonosítást és az sms megerősítést és ha valakinek a böngészője az eltárolt dolgokból akart valamit küldeni az eBay kiszolgálóra azzal lehetett gondja, de ez nem eBay hiba, hanem user böngésző és eBay szerver szinkronizáció probléma.
-
válasz
Wolfram #85808 üzenetére
Ezt már látnod kellene a Magyar Posta nyomkövetőjében, pár nap. Mivel holland postai azonosítóra gyanakszom az NL emlegetés miatt nincs vámolás nálunk és így értesítő sem, mert még EU-n belüliek vagyunk, azt Hollandiában megcsinálták 12-én.
Tényleg hasznosabb magának az azonosítónak a megadása, mint sorok a nyomkövetésből, itt senki nem fog visszaélni vele, nem is igazán lehet. -
jojoando
aktív tag
Win 11-m van, általában a Feladatkezelőben a Microsoft edget és a microsoft teamot bezáratom ( Feladat befejezése) majd a Ccleanerrel [link] csinálok "Egyéni tisztítást. Akár 3x is csak ne legyen semmi maradék a tisztítás során, aztán indítom akár a Chromét, nekem avval sosincs problémám, persze, frissítve van a Windows is és a böngészők is, így akár a VPN program is simán tud futni, nincs vele gond. Naponta 1x szoktam ezt tenni, de hetente is elég, használattól függ.
-
Wolfram
aktív tag
Megtaláltam a tényleges nyomkövetési linket, most itt áll:
2023/01/19 20:49 Destination Post Station Scan HU
2023/01/12 16:56 Import Customs Clearance Completed
2023/01/12 16:55 Item is cleared by customs
2023/01/12 16:50 Receiving Scan at Destination NLEz ilyenkor mennyi idő, még egy hét? Most jön valamilyen értesítő levélben/emailben a vámról?
-
mokus1
addikt
Most reggelre meg is oldódott
-
De frissültek valamelyik nap és az eBay is, mert kérik az azonosításokat, captcha és sms.
Ha eBay hiba akkor nekem miért működik mind? Nekem egyedi eBay-ek jutottak?
Amikor írta kipróbáltam és azt írtam le.
Az eBay.com-on kívül nézted valamelyik nemzeti oldalt? ebay.uk, ebay.de, ebay.fr (ezeken mind be tudtam lépni) vagy a mobil app?
Most ebben a percben léptem be ide https://www.ebay.ca/ jött az hogy ember vagyok-e és jelöljem a lakóházakat, majd az sms kód és minden rendben volt, keresgélek rajta. -
Bikkrom
senior tag
Megérte várni. Igaz 72 óra lett, de jön a refund. Köszönöm szépen a segítséget!
Egy utolsó szerencsétlenséggel fejelném meg a végét. Közben lejárt a kártyám, kaptam újat. Namost a gond, hogy még a régi bankkártyámmal fizettem annó decemberben. Arra jön a refund.
Ezt a paypal (azon keresztül ment) vagy a bank lekezeli vajon? Mármint, hogy a deaktivált régi kártyára jön a refund. Végem.
-
Most néztem Firefox működik, Edge működik, Chrome nem múködik akor hogy lehet eBay hiba?
A Chrome-on bejön az oldala, magyar nyelv jelenik meg aztán jön ez:
Elnézést kérünk a megszakításért…
Miközben az eBayen böngészett, a böngészője kapcsán arra a következtetésre jutottunk, hogy Ön egy bot. Ennek több oka is lehet:
Ön egy szuperfelhasználó, aki emberfeletti sebességgel navigál a weboldalon.
Ön letiltotta a JavaScriptet a böngészőjében.
Egy harmadik féltől származó bővítmény, például a Ghostery vagy a NoScript megakadályozza a JavaScript futását
A másik kettőn meg rendesen lehet használni, az hogy hülye információt ad ki a Chrome és erre ez a válasz. Van valami védelmük és az reagál, szóval nem eBay hiba.
.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Aerocool vs-92 Noctua ventikkel
- SONY BRAVIA 65 XH9096 FULL ARRAY ,VESA fali konzollal
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone XR 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Microsoft Xbox Series S (512GB + 1 TB SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest