Hirdetés
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
őstag
Sziasztok!
Próbaképp feltettem eladásra egy nem használt cuccot. Két nap múlva beléptem és látom, hogy meg is vették USA-ból. Érdekes, mert ebay-től még csak egy mailt sem kaptam róla. Elkezdtem intézni az eladást vagyis csak akartam, mert rögtön az elején meg is akadtam. Ugyanis a Seller HUB-bon (Orders) belül nem tudom mit kéne kiválasztanom, elcseszni meg nem akarom. Ezt látom ha lenyitom a fület :
Aki tudja mi a teendő segítsen legyen szíves, mert nem akarom leszívatni se magam se a vevőt. Ugyanis még sosem csináltam ilyet, ez az első eladásom. Remélem nem tanulópénz lesz belőle, bár erre is felkészültem az elején.
Köszi szépen!
-
kokokka
őstag
Megvan a mail, csak kikukáztam véletlenül a többi hírlevéllel együtt Szóval ez OK. A vevőnek már tegnap este írtam.
Adtam meg bankszámlaszámot, Revolut-ot, simán el is fogadta.
Ki van fizetve, fix áras volt és látom is (van egy On hold founds-om).
Feladás : azt látom, hogy a nyomtatás fizetős (lenne) de nem is tunék amúgy sem, mert ezt dobja be, ha ráklikkelek :Your send from address must be in the United Kingdom to purchase a label. Edit send from address
Ezt kifejtenéd?:
"Ezt lehetőleg ne kézzel írd rá a csomagra, az eBay-ről történő címke nyomtatás pénzes ezért megy a fapados mód."
A vevő címe megvan, tehát ezek szerint tudnám is küldeni, viszont a szállítási díjat nem nyomkövetésesnek adtam meg. Ilyenkor mi van? Muszáj úgy feladnom (nem tudom mennyivel lenne több) vagy mehet elsőbbségivel is amit én kiszámoltam? Mert ahhoz nem adnak számot ugye.Egyébként csomagolással együtt is 500g alatti a cucc és mindenképpen a Postával szeretném küldeni (2520Ft elvileg). Ismerős feladja nekem, ő ott dolgozik.
Szóval a lényeg, hogy akkor már csak meg kell címeznem a csomagot (akár kézzel is, de persze nyomtatni fogok hozzá) és fel is lehet adni? Elrontottam vagy csinálhattam volna jobban valamit fentiek függvényében?
Köszi újra!
-
kokokka
őstag
https://sellercentral.amazon.com
E szerinte fizetnem kéne. De én nem cégként szeretnék árulni hanem magánszemélyként.
Csak azért, mert szerintem az ebay-t már itt az elején feladom. Még nem döntöttem el teljesen és lehet, hogy teszek még egy próbát, de akárhogy osztok szorzok vagy túl drágán kéne árulnom (nem veszik meg) vagy olyan minimális lesz a hasznom, hogy az egész nem éri meg. Másoknak mi ebben a biznisz? Vagy lehet, hogy én nem tudok valamit.....
-
kokokka
őstag
Én nem akarok veled veszekedni, nem is ismerjük egymást. Reagáltam valamire, te meg egyből azzal jössz, hogy én butaságra bíztatok bákit is. Hol olvastál te olyat, hogy azt írtam : csinálja? Kiforgatod amit írtam a te szájízed szerint, hogy oltogathass. parkr tudott normálisan regálni rá, te meg egyből azzal jössz, hogy kárt okozok a tanácsommal. Csak még egyszer : senkinek nem tanácsoltam semmit!
-
kokokka
őstag
A kritika nem ilyen. Amit és ahogy írsz az arogáns sőt, ellentmondást nem tűrő is épp hogy te akarsz lenni. Ha az amit írtam neked már tanácsnak számít akkor csak sajnálni tudlak amiatt, hogy miket elhihetsz és megfogadhatsz az életben. Biztos hasznos tagja vagy a fórumnak, én ezt nem kétlem, de szerintem ezt itt most mi ketten befejezzük is be. Remélem végleg! Béke!
-
kokokka
őstag
Ha eladtam egy terméket az eBay-en, hol tudom ugyan azt, ugyan úgy egy kattintással megint feltölteni? Mint pl. a Vaterán. Egyébként próbáltam úgy feltenni először, hogy van belőle 10db és ha megvesznek egyet még mindig legyen fent a maradék 9 eladó termékként, de nem találom hol lehet ezt beállítani. Amire listázáskor hittem, hogy ez a funció, az valamiért nem jött össze
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
válasz szaszlaci #84786 üzenetére
Mióta bejött a rendelet 10+ kínai vásárlásom volt. 3gyetlen egyszer sem kellett fizetnem semmi pluszt senkinek, kivéve a legutolsó esetnél 800Ft-ot. Az meg pont egy 3500Ft-os cucc volt, ami itthon alhangon is 6000-től indul. Én még nem mondtam le róla, de eléggé elsz@rták ezt az egészet.
-
kokokka
őstag
Pedig sajnos rengeteg ilyen eladó van, akárcsak az Ali-n. Betesznek egy nagyon olcsó (néha még csak oda sem illő) árut direkt azért, hogy ár szerinti keresésnél előnybe kerüljenek. Rányomsz, aztán kiderül, hogy amit igazából keresel az lehet, hogy nála a legdrágább. Nem újdonság, bár az Ali-n sokkal régebb óta csináljak.
-
kokokka
őstag
Mindhárom utolsó kifizetés a nyomkövetési szám megadását követő napon a számlámon volt. De olyan is volt, hogy még aznap megérkezett a pénz. De közben javítanék is, mert nem jól írtam : nem virtuális kártyát csináltam e miatt, hanem egy EUR számlát. Így az eBay kifizetések (mivel euroban történnek) ezen a számlán gyűlnek. Csináltam USD számlám is, de az egyenlőre üres, mert itt euroban történik a kifizetés.
-
kokokka
őstag
válasz inf3rno #85357 üzenetére
Ezer éve AliExpressezek (is), de én ott még (egy pár száz forintos kacat kivételével) soha nem buktam semmit. Ha nem jötteg az áru az utolsó fillérig mindig mindent visszakaptam. Az ebay-el is így volt eddig, de ezek szerint mindig vannak, akik kitalálnak valami új disznóságot.
-
kokokka
őstag
válasz leslien #85385 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de ez így nagyon nem korrekt. Ezért nem adok én fel semmit utánvéttel nemhogy az eBay-en, de még itthon sem! Inkább lemondok az üzletről, de nem szivatnak meg még egyszer. Sajnos vágtak már át engem is így, az volt az első és az utolsó ilyen eset. Azt meg, hogy "nem volt szándékos" nem is értem. Az hogy lehet?
-
kokokka
őstag
Igen, ez egy Litván számla. Természetesen lehet erre is kérni pl. egy fizetést, ha a munkáltató is beleegyezik. Érdemes mindenképen több pénznemben számlát nyitni, mert azokra mindig a legolcsóbban váltja az adott devizát oda-vissza. Ráadásul egy bizonyos összegig ingyen, nem úgy mint a Wise.
-
kokokka
őstag
Egyrészt érthető amit írsz,másrészt meg te hirdeted a dolgot, te adtad el aztán te visszakozol. Az eBay mindent biztosított neked ahhoz, hogy eladhasd az árudat, te mégis úgy döntöttél, hogy bár használtad a szolgáltatásait, mégsem adod el a terméket.
Ettől függetlenül szerintem is elég sokat von le magának minden tekintetben.[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Rám írt egy vevőm olaszból, hogy még nem kapta meg az árut. Én viszont látom, hogy de, megkapta : 15-én 12:05-kor. Ezt meg is írtam neki, mellékelve egy képernyőfotót az olasz posta nyomkövetéséről, ahol mindez pontosan látszik. Csak, hogy felkészüljek: mi a teendő akkor, ha ragaszkodik hozzá, hogy márpedig ő nem kapta meg?
-
kokokka
őstag
Egyik vevőm cancel-t kért a vásárlására. Írtam neki, erre azt válaszolta, hogy nehogy töröljem mert véletlen volt a kérés. Viszont nem tudom, hogyan tovább, mert ennyit látok csupán:
A lenyíló menüben sincs olyan, hogy mégis szeretném elüldeni neki. Hogyan tovább? Töröljem és vegye meg újra?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- EAFC 25
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Call of Duty: Black Ops 6 - Alig másfél hét múlva indul az első szezon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest